-
@yem said in Renault Captur II:
Καλοτάξιδο με πολλά και καλά χιλιόμετρα .
Ωραία η Rive δίνει άλλο αέρα .
Τα μαύρα πλαστικά είναι piano black όπως στις κολώνες ? Αν ναι τότε καλά έκανες και πέρασες κεραμική γιατί αυτή η βλακεία γρατζουνιέται εύκολα !Στο Austral έχουν piano black στους προφυλακτήρες..δεν ξέρω ποιός το σκέφτηκε, αλλά πρέπει να πάρει κάποιου είδους βραβείο.μ
-
@yem said in Renault Captur II:
Καλοτάξιδο με πολλά και καλά χιλιόμετρα .
Ωραία η Rive δίνει άλλο αέρα .
Τα μαύρα πλαστικά είναι piano black όπως στις κολώνες ? Αν ναι τότε καλά έκανες και πέρασες κεραμική γιατί αυτή η βλακεία γρατζουνιέται εύκολα !ναι ισχυει. piano black ειναι και γρατζουνιεται ευκολα. piano black ειναι κ ο προφυλακτηρας μπροστα κατω χαμηλα που εχει. φαινεται κ στος φωτογραφιες. περαστηκαν τα παντα
-
@fentaginz said in Renault Captur II:
Καλησπερα στην παρεα κ Χρονια πολλα,
Αυτο το post γινεται σαν review απο την μεχρι τωρα εμπειρια μου σε νανοκεραμικη επιστρωση ως πελατης, μιας και ειμαι νεος κατοχος Captur 2 – Rive Gauche LPG 100. Θεωρησα οτι ενα απο τα πραγματα που επρεπε να γινουν σε πρωτη φαση ειναι η κεραμικη επιστρωση για την προστασια του αμαξωματος.
Δεν εψαχνα θαυματα, αυτο που εψαχνα ηταν
• Προστασια του χρωματος απο τον ηλιο
• Καποια προστασια απο κουτσουλιες σε περιπτωση που την φαμε, τουλαχιστον να εχω ενα χρονο περισσοτερο να την αφαιρεσω
• Υδροφοβια και οσο γινεται να μην ποτιζεται το αμαξι με λασποβροχες που ειναι συνηθες στην Αθηνα
• Μια τυπικη προστασια απο γρατζουνιες πχ απο κανα κλαδιΓενικοτερα ημουν επιφυλακτικος, επειδη σε αυτη τη δουλεια μπορουν ευκολα να σε κοροιδεψουν και να σε κανουν οτι θελουν, οπως και να σε χρεωσουν οπως θελουν, αλλα κατεληξα σε εναν μαστορα μεσω κοινου γνωστου.
Οι εργασιες που εγιναν ειναι οι παρακατω. Χρονος δουλειας 4 μερες (ναι μην γκρινιαζεται για τις μερες και μην πιεζεται κανεναν αν θελετε καλη και σωστη δουλεια!):
• Νανοκεραμικη σε ολο το αμαξωμα
• Νανοκεραμικη στις ζαντες
• Επιστρωση σε θολους
• Προστασια σε ολα τα πλαστικα της μηχανης
• Ειδικη νανοκεραμικη για τα παρμπριζ μπρος πισωΑυτο που εχω να πω ειναι οτι δεν περιμενα να υπαρχει τοσο λεπτομερη δουλεια. Το αμαξωμα αφου πλυθηκε σωστα και καλα ελενχθηκε ενδελεχως για τυχον γρατζουνιες. Σε αυτο το σημειο εχω να πω οτι ηταν καινουργιο αμαξι (15 ημερων) και ομως υπηρχαν πολλες γρατζουνιες που δεν φαινοντουσαν. Οποτε διορθωθηκαν και εγινε και αφαιρεση των τυχων επικαθησεων με πηλο. Δεν θελω να ζαλιζω με τα τεχνικου θεματος, αυτο τα ξερει καλυτερα ο μαστορας που θα εμπιστευτειτε. Τις ζαντες τις εκανα γιατι αφου 18αρες ηθελα να υπαρχει μια τυπικη προστασια και να πλενονται και πιο ευκολα απο τις βρωμιες. Τα υπολοιπα μου τα εκανε δωρο ο μαστορας στον οποιο πηγα, ο οποιος ηταν πιστοποιημενος απο την NASIOL. Επισης τα προιοντα που βαλαμε, ειχαν τα αντιστοιχα πιστοποιητικα και εγγυησεις.
Χρησιμοποιηθηκαν τα παρακατω.
• NASIOL NL272 για αμαξωμα
• NASIOL ZR53 για ζαντες θολους κτλπ
• Nasiol GlassShield για παρμπριζΕκ του αποτελεσματος αυτο που εχω να πω ειναι οτι το αμαξωμα πηρε ενα βαθος στο χρωμα του, σαν να ειναι 3D. Η υφη του ειναι βελουδινη. Ειναι παρα πολυ υδροφοβικο, ειδικα τωρα σε ταξιδι που εκανα για το Πασχα το παρατηρησα και στα τζαμια. Επισης οτιδηποτε βρωμα καθοταν, με λιγο νερο και πανακι εφευγε αμεσως για παραδειγμα τα μυγακια απο το ταξιδι εξαφανιστηκαν σε χρονο dt. Ενα καλο ακομα που μου εκανε ηταν να μειωσει το φαινομενο του orange peel απο το βερνικι που ειχα στον ουρανο (απο το εργαστασιο ηταν αυτο). Το μονο που μενει ειναι να δω σε τιποτα μικρο γρατζουνιες ποσο αντεχει. Οι ζαντες πλενονται αμεσως χωρις να θελει παρα πολυ δουλεια. Γενικα σου κανει την ζωη πολυ πιο ευκολη αφου σου μειωνει τον χρονο που ασχολησε στο πλυσιμο.
Τελος, αυριο μεθαυριο θα κοιταξω να δω απο το ταξιδι αν απεκτησα καποια σημαδακια απο πετραδακια και γενικα ενα γενικο ελενχο του αμαξωματος.
Το μονο που μενει να κανεις για να το διατηρησεις ειναι να πλενεται με σωστα υλικα (σφουγγαρι, πετσετα κτλπ) και οχι σε βενζιναδικα και αλλες μπουρδες
Για το θεμα των ζαντων, εχω να πω προσοχη σε οσους πανε για πλυσιμο το αυτοκινητο τους σε διαφορα μαγαζια. Αυτη η παπαρια που βαζουν στα λαστιχα εχει βαση κατι σαν σιλικονη κ καθεται στις ζαντες.
Θα σας βαλω παρακατω φωτογραφιες/βιντεο για να δειτε τα αποτελεσματα. Στις ζαντες την φωτογραφια την τραβηξα οταν η μια ειχε γινει και η αλλη οχι ωστε να φανει η διαφορα.
Για οποιον θελει να ρωτησει περισσοτερες λεπτομερειες μπορει να μου στειλει ενα μηνυμα να τον παραπεμψω στο παιδι τον οποιο εμπιστευτηκα προσωπικα να του εξηγησει περισσοτερες λεπτομερειες επι του θεματος για το δικο του αμαξι
Πολύ καλό αποτέλεσμα!
Τιμούλα; -
Η τιμη δεν ειναι αυτο που φανταζεστε. Δηλαδη δεν ηταν ενα τεραστιο υπερογκο νουμερο, αλλα ουτε και φθηνο. Αυτο που πληρωσα ηταν νανοκεραμικη σε αμαξωμα και ζαντες (τα υπολοιπα οπως εγραψα σε post μου τα εκανε ως δωρο)
Επειδη το καθε αμαξι εχει τις δικες του ιδιαιτεροτητες και σιγουρα η τιμη δεν θα συμβαδιζει με το δικο μου γιατι η κατασταση που του το εδωσα του γλυτωσε χρονο, καλο θα ηταν αν καποιος θελει να ρωτησει να τον φερω σε επαφη γιατι λογικα θα πρεπει να το δει απο κοντα οπως εκανε και σε εμενα. Ειναι στον Αγιο Δημητριο, Αθηνα
-
Μπορεις να πεις αν θέλεις μια τιμη να πάρουμε μια ιδεα, αν και γενικά δεν ειμαι της κεραμικης.
Το δικο σου εγινε πολυ ωραίο παντως και μου αρεσουν πολυ οι μαυρες λεπτομέρειες που εχει αυτη η έκδοση.
Πιστευω οτι για αμαξι που κυκλοφορεί καθημερινά και παρκάρει εξω... ματαιοτης ματαιοτητων τα παντα ματαιοτης.
Ο μόνος τρόπος για να συντηρήσεις αυτοκίνητο είναι να το έχεις σε κλειστό γκαραζ και να μη το κυκλοφορείς καθημερινά.
Να εχεις χαμαλη για τη λάντζα.@yem στη θέση σου θα το προχωρούσα, θα έβαφα μαύρες ζάντες και τις λοιπές λεπτομέρειες.
-
Μου αρέσει πολύ η διχρωμία στην ζάντα .
Επίσης δεν γουστάρω καθόλου τα Piano black στο εξωτερικό ήδη έχει αρκετά δεν θα άντεχα και άλλα , είναι πολύ μαλακά και όντως γρατζουνιούνται πανεύκολα και δεν ισιώνουν εύκολα ούτε και με τριβείο .
Ο συνδυασμός που θα μου άρεσε στο χρώμα μου είναι αυτός :
Έχω το atacama desert (περτικαλί) με μαύρη οροφή και καθρέπτες και με ασημί χείλος στους προφυλακτήρες , Όταν το βαρεθώ θα του βάλω μεμβράνη στην οροφή και στους καθρέπτες στο ίδιο ασημί χρώμα έτσι για την αλλαγή !
-
Γεια σας έχω ένα Captur αυτόματο μου έβγαλε μυνημα (θέση P κιβωτίου ελαττωματική) ξέρει κανένας τι σημαίνει αυτό ?
-
@makis1231 said in Renault Captur II:
Γεια σας έχω ένα Captur αυτόματο μου έβγαλε μυνημα (θέση P κιβωτίου ελαττωματική) ξέρει κανένας τι σημαίνει αυτό ?
Γιατί δεν ρωτάτε στην αντιπροσωπεια;
-
@makis1231 said in Renault Captur II:
Κλασσική περίπτωση βλάβης
-
Κάτοχος του captur εδώ και 1.5 μήνα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το αυτοκίνητο είναι το τέλειο σε μέγεθος,κατανάλωση και ακόμα και στην δύναμη του μοτέρ θα έλεγα ότι στο sport νιώθεις ότι οδηγείς άλλο αμάξι και όχι 1.0. για να είμαι δίκαιος όμως στο eco νιώθω ότι οδηγάω ένα ψοφιμι. Η κατανάλωση αυτη την στιγμή ειναι στο 9 με 1500 χλμ περιπου σε μικτο κύκλο και οδήγηση στο regular και οδήγηση για στρώσιμο.
Ένα θέμα που έχω ειναι ενώ είναι κουμπωμενη η ζώνη κανονικά , μου χτυπάει ο ήχος. Έχει τύχει σε κανέναν; -
@akis3 said in Renault Captur II:
Ένα θέμα που έχω ειναι ενώ είναι κουμπωμενη η ζώνη κανονικά , μου χτυπάει ο ήχος. Έχει τύχει σε κανέναν;
Καλοταξιδο αρχικά!
Μήπως βάζεις κάτι βαρύ στη θέση του συνοδηγού ή σε κάποιο άλλο κάθισμα?
-
@georgekn said in Renault Captur II:
Ένα θέμα που έχω ειναι ενώ είναι κουμπωμενη η ζώνη κανονικά , μου χτυπάει ο ήχος. Έχει τύχει σε κανέναν;
Καλοταξιδο αρχικά!
Ευχαριστώ φίλε μου! όχι δεν έχω κάτι στο άλλο κάθισμα και χτυπάει. Δεν το κάνει πάντα. Δηλαδή μπορει να ξεκινήσω και μετά από ώρα να αρχίσει να χτυπάει.....
-
@georgekn said in Renault Captur II:
Καλοταξιδο αρχικά!
Ευχαριστώ φίλε μου! όχι δεν έχω κάτι στο άλλο κάθισμα και χτυπάει. Δεν το κάνει πάντα. Δηλαδή μπορει να ξεκινήσω και μετά από ώρα να αρχίσει να χτυπάει.....
Να πας να το δούνε στην αντιπροσωπεία τότε... μήπως έχει πρόβλημα ο αισθητήρας βάρους... έτσι νομιζω λέγεται στο κάθισμα τού οδηγού.
-
Κάτοχος του captur εδώ και 1.5 μήνα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το αυτοκίνητο είναι το τέλειο σε μέγεθος,κατανάλωση και ακόμα και στην δύναμη του μοτέρ θα έλεγα ότι στο sport νιώθεις ότι οδηγείς άλλο αμάξι και όχι 1.0. για να είμαι δίκαιος όμως στο eco νιώθω ότι οδηγάω ένα ψοφιμι. Η κατανάλωση αυτη την στιγμή ειναι στο 9 με 1500 χλμ περιπου σε μικτο κύκλο και οδήγηση στο regular και οδήγηση για στρώσιμο.
Ένα θέμα που έχω ειναι ενώ είναι κουμπωμενη η ζώνη κανονικά , μου χτυπάει ο ήχος. Έχει τύχει σε κανέναν;Όταν είχα πρωτοπάρει το δικό μου έγραψα εδώ ότι στο sport έχει μεγάλη επιτάχυνση και μου άρχισαν το δούλεμα, οπότε μην τα γράφεις αυτά....
Πως έχεις καταφέρει να έχεις κατανάλωση 9 στο normal;
Στο δικό μου με πολύ προσοχή και στο eco έχω καταφέρει μέχρι 10,4 με οδήγηση εντός πόλης κατά 95% του χρόνου που το χρησιμοποιώ.Για την ειδοποίηση που λες να ενημερώσεις της αντιπροσωπεία που το πήρες να στο κοιτάξουν διότι φαίνεται ότι είτε έχει δυσλειτουργία ο αισθητήρας της ζώνης, είτε για κάποιον λόγο δεν κουμπώνει καλά η ζώνη.
-
Η κατανάλωση που είδα είναι από 8,5 μέχρι 9.1 που δείχνει τώρα. Ποτέ δεν μου έδειξε τόσο πολύ. Εννοείται στο eco δεν το γυρίζω ποτέ. Άντε να το έχω γυρίσει μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης για καμμία 5-10 χλμ max. Τα χλμ όμως που έγιναν είναι κατά 60-70% έξω από πόλη και όλα με όριο τις 3000 στροφες και μέγιστη ταχύτητα τα 130. λογικά και εσύ τόσο το πήγαινες και δεν μπορώ να καταλάβω πως έγραψες τόσο. Μιλάμε για Αθήνα σε μποτιλιαρισμα;;;; Πάντως ήρθε η ώρα να δουλέψει το sport λίγο παραπάνω και θα δούμε τι θα γράψει . Μην τους ακούς εδω μέσα, εγώ ξέρω ότι το sport έχει μεγάλη διαφορά και το αμάξι δίνει γκάζια...?(προερχομαι από golf 75 αλόγων) 🤫
-
Περι καταναλωσης
-
Πολύ καλά είσαι για πρώτα χλμ γιατί όλοι λέγανε ότι πέφτει σταδιακά η κατανάλωση....με τι οδήγηση και σε τι δρόμο;;;;
-
Χριστέ μου. Έχω λάθος αυτοκίνητο
-
Να υποθέσω υγραέριο...
Σύμφωνα με τον πίνακα που έβαλες, έρχεται 0,65€...
Έβρισκες πάντα τόσο φτηνό?
-
@antoniokon said in Renault Captur II:
Να υποθέσω υγραέριο...
Σύμφωνα με τον πίνακα που έβαλες, έρχεται 0,65€...
Έβρισκες πάντα τόσο φτηνό?
προφανως υγραεριο.
οδηγαω με το φυλλο στο καντράν οποτε εχω ελενχο για να μην καίω. κανονικη οδηγηση, οχι eco
σας βαζω σκρινσοτ με τελευταια καταναλωση εντος πόλης Αθηνα αποκλειστικα το οποιο μπορω να το βελτιώσω και αλλο γιατι μερικες φορες μου ξέφευγε το πατημα στο γκαζι
εκτος πόλης θεωρω οτι μπορω να το παω 6,5 λιτρα
γενικο κοστος μετακίνησης πιστευω ευκολα το παω κατω απο 5€ τα 100 χλμ με τις υπαρχουσες τιμες
(
Renault Captur II