-
https://media.group.renault.com/global/en-gb/download/21234072
Στο μπροστινό σύστημα ανάρτησης,τι εννοεί pseudo Mcpherson?
-
Το θέμα είναι αν αυτό και το 2008 παραμένουν στην Β κατηγορία με τις τιμές που έχουν , ή θα πάνε σαν το Τ-ροκ που έχει μεταξόνιο Β και τιμές προς την επόμενη κατηγορία .
Γιατί όταν στα 17000 παίρνεις το 3 αιρκρός με 2605 μεταξόνιο και 420/520 λίτρα χώρο αποσκευών , με πολύ καλό εξοπλισμό , αν αυτά ξεκινάνε στα 20000 , τότε θα αρχίσουν να χτυπιώνται με τα μεγαλύτερα .
Cruiser σιγουρα το δευτερο , πλεον η κατηγορια Β SUV εχει τσιμπησει 10 εκατοστα απο οτι βλεπουμε στο μηκος σε ολα τα νεα μοντελα που ερχονται αλλα στα χαρτια θα παραμεινει Β , αλλωστε και η C βλεπω πλεον να τσιμπαει και αυτη καμια 10 εκατοστα, την αρχη την κανει το νεο Kuga που νομιζω παει στα 4.60 και σιγουρα θα ακολουθησουν και οι αλλοι σιγα σιγα , τωρα για τις τιμες και εδω σιγουρα θα ειναι ακριβοτερο απο το C3 αλλωστε ειναι και νεα μοντελα και οσο πανε οι τιμες ακριβαινουν , πιστευω οτι μια σχεδον πληρη εξολισμενη εκδοση θα φτανει και θα ξεπερναει τα 28k€ οσο βγαζω στο configurator για το T Roc με καποια εξτρα στην experience εκδοση και οταν λεμε πληρη εκδοση μιλαω προσωπικα για τα περισσοτερα συστηματα ασφαλειας πλεον, περιμετρικους αισθητηρες αν εχει το captur, την μεγαλη οθονη αφης , LED etc etc. φοβαμαι οτι το 2008 θα ειναι και ακριβοτερο μιας και η peugeot την εχει δει λιγο audi στις τιμες ή τουλαχιστον αυτο λενε και θελουν....Τωρα οταν ερθει και το καινουργιο C3 aircross σε ποσα 2 χρονια απο τωρα;σιγουρα και αυτο θα ειναι λιγο μεγαλυτερο ισως εχει και μεγαλυτερο boot space και χωρους πισω και απο το renault με βαση τα σημερινα του δεδομενα αλλα στην τιμη θα κρατιεται σιγουρα φτηνοτερο τουλαχιστον απο το αδελφο PSA (peugeot 2008) ελπιζω να ανεβασουν μονο και αυτοι λιγο την ποιοτητα του εσωτερικου γιατι εκει με χαλαει λιγο η citroen (πχ C5 aircross)
Ναι ταμπουρα confirmed κριμα και pseudo...τι ειναι αυτα ρε παιδια πραγματι;; εκαναν τοση αναβαθμιση μεσα εξω και καπου το εχασαν στις λεπτομερειες... ;Τελος παντων αντε να το δουμε και απο κοντα...
-
τωρα για τις τιμες και εδω σιγουρα θα ειναι ακριβοτερο απο το C3 αλλωστε ειναι και νεα μοντελα και οσο πανε οι τιμες ακριβαινουν , πιστευω οτι μια σχεδον πληρη εξολισμενη εκδοση θα φτανει και θα ξεπερναει τα 28k€ οσο βγαζω στο configurator για το T Roc με καποια εξτρα στην experience εκδοση και οταν λεμε πληρη εκδοση μιλαω προσωπικα για τα περισσοτερα συστηματα ασφαλειας πλεον, περιμετρικους αισθητηρες αν εχει το captur, την μεγαλη οθονη αφης , LED etc etc.
Τωρα οταν ερθει και το καινουργιο C3 aircross σε ποσα 2 χρονια απο τωρα;σιγουρα και αυτο θα ειναι λιγο μεγαλυτερο
-
Συμφωνώ μαζί σου, και εγώ στα €30Κ το υπολογίζω, για αυτόματο και με σωστό εξοπλισμό. Εκτός εαν κάνει την έκπληξη ο Θεοχαράκης!
-
Σε 1-2 χρόνια περίπου θα παρουσιαστεί το facelift tτου C3 Aircross, οπότε δεν θα έχει αλλαγές σε διαστάσεις (απλά ευελπιστώ να βάλουν φώτα LED έστω και ως έξτρα). Το νέο C3 Aircross λογικά σε 4-5 χρόνια θα παρουσιαστεί.
-
-
To αιρκρος στο φέις θα έχει λογικά και τα καθίσματα του κάκτου - 5 αιρκρος και ίσως και τα λέντ .
Περιμένουμε και το νέο Μόκκα που θα είναι το 2008 με σχήμα Οπελ , οι φωτό που έχουν βγεί το δείχνουν ωραίο .
Αλλά αφού τα νέο Καπτούρ και τα 2008 και Μόκκα θα είναι μακρυά , μάλλον το 3 αιρκρος και το υπάρχον Κροσλαντ θα περιμένουν τα νέα ξαδέλφια τους το 1008 και το μικρότερο Καπτούρ , ενώ θα περιμένουμε το 4 αιρκρος πάνω στο νέο 4 της εταιρείας .
-
Προσωπικά προτιμώ ένα μικρότερο αυτοκίνητο καλοεξοπλισμένο παρά ένα μεγαλύτερο με ελλείψεις που θα με ενοχούν κάθε μέρα. Για παράδειγμα δεν διανοούμαι να έχω δώσει €30.000 για αυτοκίνητο και να μην έχει αυτόματο κιβώτιο, ή navi ή φώτα led ή άλλες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές ευκολίες. Εγώ είμαι του εξοπλισμού, ιδανικά θέλω ΟΛΑ τα έξτρα...αχαχα!! Δεν μπορώ να ξέρω ότι το αυτοκίνητο μπορέι να εξοπλιστεί π.χ. με ηλιοροφή, καθίσματα με μασάζ, ηελκτρικά καθσίματα κλπ. και εγώ να μην τα έχω!
Εδώ υπάρχει μια υπεραπλούστευση, η οποία ξεκινάει από την εμμονή του Φάνη με τον εξοπλισμό. Ένα αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας ΔΕΝ είναι ένα αυτοκίνητο που έχει μόνο καλύτερους χώρους! Είναι ένα συνολικά καλύτερο αυτοκίνητο, τόσο σε τομείς που είναι προφανείς (π.χ. απτή ποιότητα κατασκευής, ηχομόνωση, οδική συμπεριφορά, άνεση) όσο και σε τομείς που δεν βλέπεις άμεσα (π.χ. παθητική ασφάλεια).
Αυτό είναι ένα συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα από όποιον έχει οδηγήσει αρκετά αυτοκίνητα από διαφορετικές κατηγορίες, π.χ. B και C.
Στα δικά μου λοιπόν μάτια και με τα δικά μου κριτήρια είναι προτιμότερο ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο με αξιοπρεπή εξοπλισμό από ένα υπερεξοπλισμένο μικρότερο.
-
Στα 22 θα παίρνεις τούμπανο captur, πολυ περισσοτερο εξοπλισμο απο το βασιλια της κατηγοριας t roc. Κοιτάξτε και τις τωρινές τιμές.
-
Εδώ υπάρχει μια υπεραπλούστευση, η οποία ξεκινάει από την εμμονή του Φάνη με τον εξοπλισμό. Ένα αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας ΔΕΝ είναι ένα αυτοκίνητο που έχει μόνο καλύτερους χώρους! Είναι ένα συνολικά καλύτερο αυτοκίνητο, τόσο σε τομείς που είναι προφανείς (π.χ. απτή ποιότητα κατασκευής, ηχομόνωση, οδική συμπεριφορά, άνεση) όσο και σε τομείς που δεν βλέπεις άμεσα (π.χ. παθητική ασφάλεια).
Αυτό είναι ένα συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα από όποιον έχει οδηγήσει αρκετά αυτοκίνητα από διαφορετικές κατηγορίες, π.χ. B και C.
Στα δικά μου λοιπόν μάτια και με τα δικά μου κριτήρια είναι προτιμότερο ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο με αξιοπρεπή εξοπλισμό από ένα υπερεξοπλισμένο μικρότερο.
Συμφωνώ Χάρη ώς προς την 'εμμονή' μου με τον εξοπλισμό.
Στα άλλα που λές, συμφωνώ αλλά όχι 100%.
-
Μπορεί το μεγαλύτερο αυτοκίνητο να είναι προηγούμενης γενιάς (π.χ. Focus vs Mondeo) οπότε να μην είναι τόσο πολύ καλύτερο ή να υστερεί σε εξοπλισμό ασφαλείας (ενεργητικής και παθητικής). Για παράδειγμα πιστεύω ότι το 2008 δεν θα υστερεί έναντι του 3008 σε παθητική ή ενεργητική ασφάλεια, γιατί είναι αρκετά νεότερο ώς μοντέλο....μπορεί βέβαια να κάνω λάθος. Οπότε, για όποιον δνε θέλει τους χώρους, ίσως το 2008 να είναι overall καλύτερη επιλογή στα ίδια χρήματα (π.χ. με Led έναντι αλογόνου...σημαντικό για την ασφάλεια).
-
Μπορεί το μεγαλύτερο αυτοκίνητο να έχει το ίδιο μοτέρ με το μικρότερο οπότε να υστερεί σε ενεργητική ασφάλεια (π.χ. C3 vs C5 αμφότερα Aircross).
-
Μίλησα καθαρά προσωπικά, που το μεγάλο μέγεθος πολλές φορές δεν το θέλω λόγω κίνησης κατά 90% μέσα στην πόλη.
-
Αρκετοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν τα ίδια μηχανικά μέρη σε αυτοκίνητα 2 διαφορετικών κατηγοριών, οπότε οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες.
Προφανώς εαν τα οικονομικά μου επαρκούν προτιμών μια σειρά 5 με όλα τα έξτρα από ότι μια 3αρα!
Στα 22 θα παίρνεις τούμπανο captur, πολυ περισσοτερο εξοπλισμο απο το βασιλια της κατηγοριας t roc. Κοιτάξτε και τις τωρινές τιμές.
Σιγά μην είναι τούμπανο στα €22.000....θα έχει κάτι παραπάνω από τα βασικά εν έτη 2020.
-
-
Πρώτες εντυπώσεις από test drive για το νέο Captur: https://www.news1.news/2019/10/renault-captur-test-2019-on-the-way-to-the-second-star.html
Eπίσης,εδώ δίνουν και μια πιθανή εξήγηση (?) γιατί έχει πίσω ταμπούρα,ενώ το νέο Clio έχει δίσκους
'You may also be wondering why this Captur is equipped with rear drum brakes while the Clio is equipped with disc brakes? Simply because Renault did not 'master' the technology of automatic parking brake with drum brakes at the time the Clio was developed. A few months near the Captur so. The Clio is therefore equipped with disc brakes at the rear to be equipped with the automatic parking brake. The Captur falls at the right time for the return of the drums that save, according to engineers, 1.2 kilo per brake without any loss of performance compared to the disc brakes.'
-
Προσωπικά δεν με χαλάνε καθόλου τα ταμπούρα...το αυτόματο κιβώτιο με χαλάει και δυστυχώς είναι σημαντικός (για εμένα) λόγος απόρριψης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.
-
Πάντως οι πρώτες τιμές που κυκλοφορούν σε διάφορα γαλλικά reviews μιλάνε για 18.600€ με τον TCe 100 (βασική έκδοση Life) και 23.200€ με τον dCi 95 (έκδοση Zen, η αμέσως επόμενη από την Life).
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις τιμές στην ελληνική αγορά!
-
Γεμίσαμε captur 2 στην ανατολική Αττική πλησίον Μαρκόπουλο. Πολύ όμορφο οσο μπόρεσα να το χαζέψω μιας και ηταν στο αντίθετο ρεύμα
-
Απο Γαλλία πάντα οι τιμές είναι κάτω στην Ελλάδα.
Κάπου εκεί ανατολική αττική έχουν στημένο και το 'αρχηγείο' που ξεκινάνε.
Έρχονται ανά χώρες όλο το μήνα.
Οι Έλληνες δημοσιογράφοι θα τα οδηγήσουν τέλη του μήνα.
-
Έλεγα και εγω να κοιτάξω το TCe με τους 150 που το βγάζει μόνο σε αυτόματο και απορω μιας και θα το ήθελα manual μιας και δεν εχω οδηγήσει ποτέ με αυτόματο και δεν γνωρίζω και όλες αυτές τις τεχνικές λεπτομέρειες που αναλύονται απο πάνω και ο φιλος Φάνης με αυτά που γράφει με βάζει σε πολλές σκέψεις καθώς όπως είπα δεν γνωρίζω τι εστι διπλοσυμπλεκτο αυτόματο και διάφορα άλλα και ποια είναι τα μειονεκτήματα του και αν υπάρχει κάτι θετικό τέλος πάντων.
-
Καλα, μη το φοβασαι τοσο πολυ.... θα το εχεις καθε μερα στο σταματα ξεκινα;;;;
Έπισης, εχω τη αισθηση οτι πλεον της renault τα διπλοσυμπλεκτα ειναι υγρου τυπου της gertag.... δηλαδη οι συμπλεκτες κολυμπάνε σε λαδι και αποβαλεται σε αυτο η οποια αυξηση της θερμότητα, όταν υπερθερμανθει το κιβωτιο....ψηλοσπανιο δηλαδή στα υγρου τυπου.
Ο φανης μου φαινεται κατι εχει παθει.......ακου εκει cvt
-
'Βίτσια' είπε ο σκατζόχοιρος και κατέβηκε από τη βούρτσα...
-
Θύμισε μου τι κιβώτιο εχει το Μπαλένο 1.2!;!;
-
Δεν απαντω....δεν εισαγεται πλεον....
-
Πολύ ωραίο αυτοκίνητο.
Και το εσωτερικό του μου αρέσει. Ειδικά η εσωτερική διχρωμία με άσπρο... σούπερ!
καμία σχέση με το προηγούμενο.
μιλαμε για μεγάλη αναβάθμιση.
Αν έχει και σωστή τιμή..
-
...... Δεν θα έχει
-
Και το εσωτερικό του μου αρέσει. Ειδικά η εσωτερική διχρωμία με άσπρο... σούπερ!
Αν έχει και σωστή τιμή..
Και εμένα αυτό μου αρέσει, αλλά πιστεύω ότι θα αγγίζει τις €30.000 αυτή η έκδοση!
Renault Captur II