-
Τελικά δεν ήταν εντύπωση μου ότι τα φανάρια του Captur φέγγουν εξαιρετικά και ας μην έχουν smart cornering / corner assist κτλ.
Σε τέρμα σκοτεινό δρόμο μου είχε κάνει εντύπωση που πατώντας φρένο έβλεπες την αντανάκλαση στους καθρέπτες από τις πίσω πινακίδες του δρόμου.Τα Toyota Yaris Cross και Renault Captur ήταν τα μοντέλα που μας εντυπωσίασαν περισσότερο, ενώ εξαιρετικές εντυπώσεις μας άφησαν τα Kia Stonic, Nissan Juke και Hyundai Kona. Καλά για φώτα αλογόνου και αυτά του Fiat 500X.
-
Έτσι, γράφε κι άλλα θετικά, είναι όμορφο το Captur, κυκλοφορεί και δακτύλιο, μ' αρέσουν και τα Renault στην οδήγηση, έχω και bp με lpg κοντά στο σπίτι, όπως πάει η η τιμή της βενζίνης με βλέπω με κάνα Captur του χρόνου!
Φοβάμαι πως θα στεναχωρηθώ λίγο στην Εθνική από το μοτέρ του, αλλά τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να τα 'χουμε όλα δικά μας...
-
Δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω: Πάρτο με κλειστά μάτια , μόνο και μόνο η τιμή με βάζει σε σκέψη , Οκ έχουν ανέβει όλα εγώ με τέτοια τιμή πριν 2 χρόνια έπαιρνα τα αντίστοιχα diesel σε Captur/2008/kamiq/kona/crossland που έχουν και πιο δυνατά μοτέρ και δεν θα πήγαινα κάθε βδομάδα βενζινάδικο .
-
Δυστυχώς έχουν ανέβει οι τιμές πολύ. Το captur στα 23k έχει περίπου ίδια τιμή με το Kamiq το cng, δεν μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει ακριβό.
Μεγάλο πλεονέκτημα επίσης του Captur ότι είναι πραγματικά 2πλου καυσίμου. Έχει και μεγάλο ντεπόζιτο βενζίνης. Στα cng του vag έχουν ένα ντεπόζιτο μόλις 9lt, μόνο για ρεβέρβα κάνει και αν βγεις εκτός Αθηνών είναι προβληματική η τροφοδοσία με cng.
Τα diesel δεν με ενδιαφέρουν καθόλου, οπότε δεν τα σχολιάζω καν. Ποτέ δεν μου άρεσαν και δεν τα θεωρώ κατάλληλα για συχνή κυκλοφορία μέσα στην πόλη. -
Το Kamiq το κοίταγα και εγώ και αυτό που με κράτησε πίσω ήταν το ρεζερβουάρ της Βενζίνας, η αυτονομία με το αέριο και το "παιδικό" πορτ μπαγκάζ. Αντε και το τελευταίο ξεπερνιέται με μια μπαγκαζιερα για 1-2 φορές το χρόνο τα άλλα 2 σου προκαλούν ένα άγχος που δεν θα έπρεπε να υπάρχει όπως και στα ηλεκτρικά δλδ. Και το καμικ GTEC τόσο είχε κάτι πάνω από 20κ στην 2η έκδοση μιας και η τρίτη με το digital πίνακα οργάνων δεν τον έδινε στο GTEC οπότε τσάμπα λεφτά.
-
Καλησπερα μαγκες...ειμαι κατοχος κ εγω του captur lpg dynamic εδω κοντα 3 μηνες....
Σε γενικες γραμμες συμφωνω πολυ με αυτα που εχει πει ο yem παραπανω...κ θελω να προσθεσω τα εξης...
1.το marketing της renault ειναι τραγικο...
Πηγα να δω το αμαξι σχεδον ετοιμος να το αγορασω κ λιγο ακομα θα αλλαζα γνωμη...
2.To μεγαλο μειονεκτημα του cng εκτος του βασικου(δυκτια ανεφοδιασμου)ειναι το μικρο πορτπαγκαζ λογω των μπουκαλων...
Dieselδν ηθελα
Midl hybrid(puma)δν ηθελα να μπλεξω λογω του ερωτηματικου της καταναλωσης
Hybrid για μενα αξιζει μονο το yaris cross(αν κ το captur πραγματικα μου αρεσει πιο πολυ) κ δν ειχα σκοπο να περιμενω 1 χρονο και...
Βενζινη ουτε καν...
3.το αμαξακι αν ξερεις τι θελεις κ εχεις ειναι μια χαρα ...
Για εμενα πχ που θελω οικονομοια ασφαλεια χωρους ειναι οκ....
Αν ομως θες επιδοσεις τοτε προφανως θα πας καπου αλλου(Αν κ στο πρωτο ταξιδι που εκανα με ταχυτητα 115 με 130 δν ειχα κανενα προβλημα)...αλλα αντικειμενικα επιδοσεις δν ειναι το δυνατο του σημειο...
3.καταναλωση πςφτει σε καθε γεμισμα που κανω μεχρι στιγμης τωρα ειναι στο 8,9
4.ηλεκτρικους καθρεφτες περιμενω κ ςγω...αλλα πιατευω θα περιμενω πολυ καιρο ακομα...!!
5.ενα θεματακι που εχω ειναι οτι καποια στιγμη ενω δουλευε κανονικα το φλας δν εκανε τον ηχο....
Εσβησα το αμαξι κ μετα απο μια ωρα δουλεψε κανονικα...
Δν μου το εχει ξανακανει....
6.Επισης οι τιμες εχουν ξεφυγει τελειως πλεον....!!@yem said in Renault Captur II:
Το Kamiq το κοίταγα και εγώ και αυτό που με κράτησε πίσω ήταν το ρεζερβουάρ της Βενζίνας, η αυτονομία με το αέριο και το "παιδικό" πορτ μπαγκάζ. Αντε και το τελευταίο ξεπερνιέται με μια μπαγκαζιερα για 1-2 φορές το χρόνο τα άλλα 2 σου προκαλούν ένα άγχος που δεν θα έπρεπε να υπάρχει όπως και στα ηλεκτρικά δλδ. Και το καμικ GTEC τόσο είχε κάτι πάνω από 20κ στην 2η έκδοση μιας και η τρίτη με το digital πίνακα οργάνων δεν τον έδινε στο GTEC οπότε τσάμπα λεφτά.
@andya3 said in Renault Captur II:
Έτσι, γράφε κι άλλα θετικά, είναι όμορφο το Captur, κυκλοφορεί και δακτύλιο, μ' αρέσουν και τα Renault στην οδήγηση, έχω και bp με lpg κοντά στο σπίτι, όπως πάει η η τιμή της βενζίνης με βλέπω με κάνα Captur του χρόνου!
Φοβάμαι πως θα στεναχωρηθώ λίγο στην Εθνική από το μοτέρ του, αλλά τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να τα 'χουμε όλα δικά μας...
-
Να σημειωσω οτι το αμαξι μου εδειξε οτι μεχρι τα 140 -145 χιλ/τρα ειχε να δωσειι ....
Παραπανω δν νομιζω οτι το χρειαζομαι....
Επισης το 8,9 καταναλωση στν καθημερινη χρηση του αυτοκινητου εχει να κανει με αρκετη εθνικη κ οχι πχ κεντρο της αθηνας...
Πιστευω οτι θα πεσει κ αλλο...
Αυτο που ποσταρε o yem για τα φωτα το διαπυστωσα κ εγω στο πρωτο μου ταξιδι πριν μερικες μερες...
Κ σημερα διαβασα το αναλογο αρθρο στο autotrti....
:)))) xaxa -
Αν δίνει άνετα το αμάξι στην Εθνική μέχρι 140-145 όπως γράφεις, μια χαρά είναι το μοτέρ κι ας φαίνεται λίγο ασθενές στα νούμερα.
-
Νομιζω οτι το turbo κατι την δουλεια του...
Απλα για να ειμαστε δικαιοι ημασταν 2 ατομα κ με ενα μετριο φορτωμενο το αμαξι...
Παντως απο αυτα που εχω διαβασει κ ακουσει ο κινητηρας ειναι τιμιος κ κανει τν δουλεια του κ οταν το αμαξι ειναι φορτωμενο....
Χωρις να εχουμε παραλογες απαιτησεις βεβαια.... -
@yem said in Renault Captur II:
@lap said in Renault Captur II:
http://www.carwall.gr/car/used/photos/renault-captur-2022-999cc-49466
Ρε σεις έχουν τυπογραφικό λάθος; γιατί λέει 23 χιλ ευρω;
Γιατί έχει ξεφύγει Lap. Το είχα πάρει 21.000 κομπλέ, οκ έχουν αλλάξει κάποια ψιλοπαραγματα αλλά όχι και 23.000 +μεταλλικό +έξοδα προετοιμασίας
Γεια σας !
Να καταθέσω και εγώ την εμπειρία μου αν θέλετε !
Το αγόρασα 23300€ τον Γενάρη LPG DYNAMIC
Έχω κάνει 3500km
Η πραγματική κατανάλωση ( λίτρα ανά 100κμ και όχι τι λέει το trip)
Είναι :έξω με ταχύτητες 90-108 6.7 L/100km
Μέσα: 7.8 L/100km (ΡΑΦΗΝΑ-γαλατσι-Πειραιάς)
Το trip control δείχνει πάντα παραπάνω ένα τουλάχιστον L/100
Τώρα όσον αφορά προβλήματα :
Μηδενίζει κάποιες φορές το trip που δείχνει κατανάλωση και απόσταση
Χάνει τη μνήμη στους σταθμούς του ραδιοφώνου
Το start stop δουλεύει όποτε θέλει (συνήθως δεν δουλεύει )
Κάνω ότι δεν ακούω ένα τρίξιμο στα πλαστικά της δεξιάς πόρτας
Κατά τα αλλά μέχρι στιγμής καλά πάει !
Είμαι ευχαριστημένος από την κατανάλωση !
Με ενοχλεί η ορατότητα δεξιά -αριστερά από τα κολωνακια
Θέλει προσοχή !
Πριν το πάρω Φοβόμουνα για την δύναμη του αλλά είναι εντάξει !
Έχει κανείς τα ίδια προβλήματα ; -
@ntinos1957 said in Renault Captur II:
@yem said in Renault Captur II:
http://www.carwall.gr/car/used/photos/renault-captur-2022-999cc-49466
Ρε σεις έχουν τυπογραφικό λάθος; γιατί λέει 23 χιλ ευρω;
Γιατί έχει ξεφύγει Lap. Το είχα πάρει 21.000 κομπλέ, οκ έχουν αλλάξει κάποια ψιλοπαραγματα αλλά όχι και 23.000 +μεταλλικό +έξοδα προετοιμασίας
Γεια σας !
Να καταθέσω και εγώ την εμπειρία μου αν θέλετε !
Το αγόρασα 23300€ τον Γενάρη LPG DYNAMIC
Έχω κάνει 3500km
Η πραγματική κατανάλωση ( λίτρα ανά 100κμ και όχι τι λέει το trip)
Είναι :έξω με ταχύτητες 90-108 6.7 L/100km
Μέσα: 7.8 L/100km (ΡΑΦΗΝΑ-γαλατσι-Πειραιάς)
Το trip control δείχνει πάντα παραπάνω ένα τουλάχιστον L/100
Τώρα όσον αφορά προβλήματα :
Μηδενίζει κάποιες φορές το trip που δείχνει κατανάλωση και απόσταση
Χάνει τη μνήμη στους σταθμούς του ραδιοφώνου
Το start stop δουλεύει όποτε θέλει (συνήθως δεν δουλεύει )
Κάνω ότι δεν ακούω ένα τρίξιμο στα πλαστικά της δεξιάς πόρτας
Κατά τα αλλά μέχρι στιγμής καλά πάει !
Είμαι ευχαριστημένος από την κατανάλωση !
Με ενοχλεί η ορατότητα δεξιά -αριστερά από τα κολωνακια
Θέλει προσοχή !
Πριν το πάρω Φοβόμουνα για την δύναμη του αλλά είναι εντάξει !
Έχει κανείς τα ίδια προβλήματα ;Ξέχασα να γράψω ότι στην οθόνη η ένδειξη θερμοκρασία -ώρα
Άλλοτε υπάρχει άλλοτε δεν υπάρχει ! -
@mambo6 said in Renault Captur II:
Στα 1230 λίτρα lpg
! Με 60-70% εκτός πόλης
Με ποια εφαρμογή βλέπεις αυτά ;
Ποιο app να κατεβάσω για iPhone ; -
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το infotainment , δεν με έχει απασχολήσει ποτέ (ούτε ρολόγια , ούτε ραδιόφωνα τίποτα ) , ίσως χρειάζεται κάποια αναβάθμιση . Σε ότι αφορά τον πίνακα οργάνων έχει πολύ καιρό να μου μηδενίσει το trip computer αλλά υπάρχει αυτό θεματάκι στα lpg . Τρίξιμο δεν πρέπει να είναι από την πόρτα δες την ζώνη του συνοδηγού μην έχει κάτσει στραβά και "τρίζει" πάνω στην κολώνα την πλαστική , εμένα μου κάνει ένα συντονισμό στις 1000-1050 στροφές και το καταλαβαίνεις μόνο όταν είναι κρύο και το νιώθεις κοντά στην πόρτα -ταμπλό του συνοδηγού . Το start & stop μόνο με γεμάτη μπαταρία δουλεύει σωστά αλλά με τα χιλιόμετρα που κάνεις θα έπρεπε να είναι γεμάτη και αυτή στο check list !
Σωστά το τριπ δείχνει 1 λίτρο πάνω .
η εφαρμογή η μία είναι το Spritmonitor και η άλλη to Drivvo -
Αυτό το είδα σε βιντεάκι. Όντως το τρίπ δείχνει παραπάνω από το πραγματικό...
Τι κουλό και αυτό; -
Νομίζω στα Diesel και στα απλά βενζίνης δεν χάνει τόσο , έχουν μια απόκλιση 0,10-0,20 , το θέμα είναι στο lpg είμαι απο 0,50-1,00 λ/100χλμ κάτω απο το τριπ μόνιμα
-
Πιστεύω έχει να κάνει πως μετατρέπει το lpg από υγρή σε αέρια μορφή και εκεί δεν μπορεί να υπολογίσει ακριβώς.
Μπορεί να λέω και χαζομάρα
-
Πιστεύω έχει να κάνει πως μετατρέπει το lpg από υγρή σε αέρια μορφή και εκεί δεν μπορεί να υπολογίσει ακριβώς.
Μπορεί να λέω και χαζομάρα
Το λογικό βέβαια θα ήταν να δείχνει λιγότερο και όχι περισσότερο καθώς η κατανάλωση με υγραέριο είναι αυξημένη. Άβυσσος η ψυχή των Renault. Τόσο δύσκολο ήταν να κάνουν μετατροπή (ουσιαστικά ένας πολλαπλασιασμός) ανάλογα το τι καύσιμο καίει;;
-
όσο δύσκολο είναι να έχεις μενού καυσίμου για τα lpg ενώ έχει στα απλά μοντέλα.
Αυτό δηλαδή δεν το έχει στα lpg,
Youtube Video – [03:49..] -
Ίσως αν της δάνειζε τεχνογνωσία η dacia....
-
@georgemit said in Renault Captur II:
Ίσως αν της δάνειζε τεχνογνωσία η dacia....
... αν και νομίζω στα Dacia ναι μεν δεν έχει τον επιλογέα καυσίμου σαν aftermarket αλλά δεν νομίζω να έχει αυτή την δυνατότητα στο info.
Renault Captur II