-
Πάντως παιδιά σαν τον κλιματισμό δεν έχει, έβαζα στο 22 το πεζό και παγωναμε. Στο i30 που μου δώσανε με απλό ac το είχα 4η σκάλα με max κρύο και ιδρωνα μέσα στο αμάξι. Η νύχτα με τη μέρα δυστυχώς.
Πρέπει να επενδύσουν όλοι στο κλίμα και ας βάζουν ταμπουρα πίσω δεν πειράζει,τι να τα κάνω τα δισκόφρενα πίσω όταν γίνομαι μούσκεμα σε ταξίδι στον εσωτερικό χώρο.
-
Έχω την εντύπωση ότι κλίμα και a/c είναι τα ίδια μηχανήματα με μόνη διαφορά τους αισθητήρες θερμοκρασίας που έχει το κλίμα μέσα στην καμπίνα με αποτέλεσμα να λειτουργεί πιο ομαλά και τα ψηφιακά όργανα ρύθμισης θερμοκρασίας. Σαν κομπρεσέρ νομίζω είναι τα ίδια.
Κάποιος που ξέρει ας μας πει.
-
Parikon μάλλον δεν είχε φρεο το i30 γιατί εγώ σε όσα έχω μπει με a/C παγωνιά.
Υ. Γ με το δικό σου όλα οκ?
-
Parikon μάλλον δεν είχε φρεο το i30 γιατί εγώ σε όσα έχω μπει με a/C παγωνιά.
Υ. Γ με το δικό σου όλα οκ?
Καλα παίζει αυτο που λέτε αν και το αμαξι ειναι 2 ετων με 50κ χλμ.Αυτα που μου έκαναν εντύπωση ειναι ότι άλλαξαν μόνο τα μπροστά ελαστικά έβαλαν turanza και πίσω έχει τα eco contact της μάνας και για τα σέρβις δεν έχουν γράψει πουθενά στο βιβλίο.Αρα θέλουν προσοχή μεγάλη τα μεταχειρισμένα παιδιά. Ναι όλα οκ έσβησαν το λαμπάκι και δεν έχει ξαναβγαλει πρόβλημα περιμένω απάντηση αν είναι ο πολλαπλασιαστής ή κάποιος αισθητήρας.
-
Δειλά - δειλά ξεκινήσανε οι εργασίες . Πήγαμε αρκετά πίσω με την Εθνική να θέλει 8 εργάσιμες για να δώσει το ΟΚ για τον φιλικό διακανονισμό , 1 βδομάδα πέρασε σε σειρά αναμονής στο φαναρτζίδικο ( εκεί υπήρχε λόγος σοβαρός όμως και είχα ενημερωθεί και συμφωνήσει) , έχουν ήδη παραγγελθεί αρκετά ανταλλακτικά και προχωράμε .
**ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΆΛΛΗΛΟ ΆΝΩ ΤΩΝ 15ΕΤΩΝ **
-
Ωρε μανα μου ήσουν μέσα στο χειρουργείο την ώρα της επεμβασης.
Γερα νευρα χαχαχαχχαχαχαχα
Αντε ρ συ μια χαρα καινούργια θα γίνει η καψούρα σου
πηρες εκανες και βολτες το FIAT ολα κομπλε
-
Θα σου κακοφανεί πολύ όταν αποχωριστείς την ιταλίδα εφήμερη σχέση με το αυτόματο για να γυρίσεις στην γαλλίδα σύζυγο... αλλά θα σου κακοφανεί πολύ και για όσο πληρώνεις εσύ τη βενζίνη για την ιταλίδα και θα εκτιμίσεις πολύ τη φθηνή χειροκίνητη κυκλοφορία του Captur...
σήμερα διάβασα για τη ζημιά, σιδερένιος κι άλλο κακό να μη σας βρει!
-
Καλά κάνεις και κρατάς φωτογραφίες και τιμολόγια. Σε μελλοντική μεταπώληση θα μπορείς να αποδείξεις ότι το αμάξι δεν έγινε τροπέτο και ότι όλα φτιάχτηκαν ώς έπρεπε. Εύχομαι ταχεία 'ανάρρωση'
-
Πω πω απολαυση.
Εξαιρετικο ποστ. Δείξε μας κ άλλα....
Ηδονή είναι να βλέπεις από τι αποτελείται το αυτοκινητο.
Τι σου είπαν για την ζημιά πως την βλέπουν;
Υ γ εννοείται πως και εγώ εύχομαι τα καλύτερα. Μη με παρεξηγείς
-
@Piliourits , όντως η Ιταλίδα έχει εκρηκτικό ταπεραμέντο με τα 140 αλογάκια της και την ευκολία του αυτόματου , αλλά όπως και να το κάνεις η Γαλλίδα είναι αλλιώς ...ερωτική , ντυμένη σέξι , γεμάτη με αρώματα...
Θα γράψω στις διακοπές για το FIAT γιατί είναι αξιόλογο αμάξι και με αυτό θα πάω διακοπές ξένοιαστες χωρίς να σκοτίζομαι ότι θα λερώσω το captur. Προς το παρών προσπαθώ να κρατήσω την κατανάλωση κάτω απο 9λ/100 όσα και το captur δηλαδή αλλά το ένα με 1,6ε/λ και το άλλο με 0,7ε/λ.
@mastoras78 , τις φωτογραφίες τις τραβάω και για αρχείο αλλά και για να τις δείτε και εσείς οι petrolheads και αν κάποιος έχει κάποια χρήσιμη συμβουλή , καλοδεχούμενη
@Lap , οκ ηδονή για κάποιον που το ζεί απέξω αλλά όντως σου λύνονται απορίες που δεν τις βλέπεις στα 10' βίντεο των εργοστασίων .Η ζημιά είναι πολύ ποιο απλή απ' ότι φαίνεται , αφού πληρώνει άλλος όλα αλλάζονται με καινούρια και έτσι δεν μπαίνεις σε διαδικασία 'μερεμετιού'. Μίλησα με τους τεχνίτες που έχουν αναλάβει και με το προιστάμενο τους και μου φάνηκαν άνθρωποι που ξέρουν την δουλειά και είχαν σιγουριά , μακάρι ...
-
Επειδή πλησιάζει το ετήσιο service έχει κανείς να προτείνει κάποιο εξουσιοδότημενο αξιόλογο συνεργείο Αττικής και να μας ενημερώσει περίπου για τις τιμές για το πρώτο service?
-
Καλημέρα σε όλους!
Μετά από αρκετό ψάξιμο τείνω να καταλήξω στην αγορά ενός Captur LPG. Οι απαιτήσεις για το αυτοκίνητο είναι καθαρά οικογενειακές (έχουμε 2 παιδάκια) και κατά συνέπεια οι επιδόσεις δεν είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Από την άλλη, η οικονομία είναι ευπρόσδεκτη!
Δεν έχω κάνει ακόμη test drive, οπότε θα ήθελα να σας ρωτήσω:
Εδώ και 16 χρόνια έχουμε ένα ford focus του 2005 με 115hp/155Nm και κιβώτιο 5 ταχυτήτων. Λέτε να είναι αισθητή η έλλειψη των 15hp σε σχέση με το Captur LPG ή αντισταθμίζεται με το παραπάνω από την επιπλέον ροπή των 170Nm και το 6-αρι κιβώτιο;
Γενικά, όσοι έχετε το Captur LPG με 6αρι κιβώτιο έχετε νιώσει ποτέ να του λείπει δύναμη; Και ρωτάω μόνο για τις κρίσιμες στιγμές που πραγματικά τη χρειάζεσαι: π.χ. σε μια προσπέραση ή όταν πρέπει να μπεις πολύ σύντομα σε δρόμο με κίνηση.
Τέλος μπορείτε να μου πείτε αν το νέο Captur LPG πληρώνει τέλη κυκλοφορίας;
Ευχαριστώ!
-
Καλημέρα PetrosV, Και εγώ με 2 παιδιά και μας χωράει μια χαρά.
Τώρα σε επιδόσεις σε σχέση με το Focus, και εγώ focus Mk1 1.6 είχα και μπορώ να σου πω πως το Captur έχει καλύτερες επιδόσεις.Και σκέψου ότι έχω με το 5αρι σασμάν.
Τώρα σε προσπέραση δεν έχω συναντήσει πρόβλημα αλλά λίγη ροπή παραπάνω θα την χρειαζόταν, να μπεις από παράδρομο πχ στη Συγγρού ή σε κάποια είσοδο της εθνικής δεν νομίζω να συναντήσεις πρόβλημα ποτέ.
Κατανάλωση να υπολογίζεις σε αέριο 8-10λ/100χλμ χωρίς να κυνηγάς την οικονομία αν βάλεις eco και το αβγό στο πόδι θα δεις και 7αρι.
Τέλη κυκλοφορίας θα σου πω ψέματα αλλά πρέπει να έχει κοντά στα 80€, αν θες μπες στην ομάδα του FB υπάρχουν αρκετά παιδιά που έχουν πάρει με το 6αρι σασμάν.
-
Σε ευχαριστώ πολύ Yem για την άμεση και πολύ κατατοπιστική απάντησή σου!
Να είσαι πάντα καλά!
-
Τώρα σε επιδόσεις σε σχέση με το Focus, και εγώ focus Mk1 1.6 είχα και μπορώ να σου πω πως το Captur έχει καλύτερες επιδόσεις.
O PetrosV όμως αναφέρεται σε Focus 2 με 115 άλογα που ήταν ΠΟΛΥ ταχύτερο από το Mk1 1600.
-
REALZEUS, δεν έχω οδηγήσει focus Mk1 1.6, παρά μόνο το δικό μου focus Mk2 1.6, αλλά στις επιδόσεις δε φαίνεται να έχουν δραματικές διαφορές, σύμφωνα με αυτό το site:
Πιστεύω οτι η λίγο μεγαλύτερη ροπή και το 6αρι κιβώτιο του captur (σε σχέση με τα focus) το κάνει πιο ζωηρό, όπως αναφέρει ο Yem.
-
REALZEUS, δεν έχω οδηγήσει focus Mk1 1.6, παρά μόνο το δικό μου focus Mk2 1.6, αλλά στις επιδόσεις δε φαίνεται να έχουν δραματικές διαφορές, σύμφωνα με αυτό το site:
Πιστεύω οτι η λίγο μεγαλύτερη ροπή και το 6αρι κιβώτιο του captur (σε σχέση με τα focus) το κάνει πιο ζωηρό, όπως αναφέρει ο Yem.
Πολύ μεγάλες διαφορές στις επιδόσεις ανάμεσα στο Μκ1 1600-100 και στο Mk2 1600-115! Πάνω από 1'' στο 0-100 (το Drive είχε μετρήσει 11,7'' και 10,4'' για το Mk1 και το Mk2 αντίστοιχα) και από εκεί και πάνω ανεβαίνει περισσότερο, το ίδιο και στις ρεπρίζ.
Στις χαμηλομεσαίες το Captur θα φαίνεται πιο ζωντανό, χάρη στο τούρμπο, αλλά όταν θα θελήσεις μέγιστες επιδόσεις (στις ψηλές ΣΑΛ δηλαδή) η παραπάνω ισχύς του Focus σου θα είναι εμφανής.
-
Δίκιο έχει ο Δίας (μιας και έχει και αυτός το Mk1) αλλά μέσα στην πόλη και σε επαρχιακούς είναι η νύχτα με την μέρα η φώκια με το captur, το γαλλικό είναι πολύ ανάλαφρο.
Πολύ τάφος στις εκκινήσεις το Mk1, είχα ένα μικρό βαρκάκι, στην αρχή το τράβαγα με το 306 1.4 75hp του πατέρα μου και το τράβαγε ικανοποιητικα, με το φοκους για να φύγω από το φανάρι ξεκίναγα από κόκκινο μπας και προλάβω το πράσινο... Χαχαχα άσε τις γλιστρες... Κωμωδία
-
Ρε συ yem και γαμω τους τύπους πρέπει να σαι... Και 306 και βαρκάκι...
Και τώρα lpg 1.0tce
Εχεις πάει πολύ υψηλά στην λίστα εκτίμησης
Ειλικρινά μιλω δεν ειρωνεύομαι....
Υ. Γ Πράσινα γυαλλια φοράς;
-
Χαχαχα όχι πράσινα ποτέ. Μπλε ή πορτοκαλί καθρέφτη. Το 306 το sedan ξενερα από μοτέρ αλλά τίμιο.
Και βαρκάκι μην φανταστείς κάνα mega yacht... Βαρκάκι είπα. Και τώρα που το θυμήθηκα είχα ένα φίλο εδώ στην Ψάθα που είχε κάνει μετατροπή την εξωλέμβια με lpg... Τι να απέγινε το project άραγε?
Renault Captur II