-
Ναι όντως, έχετε δίκιο. Το έσβησα το άλλο μήνυμα.
-
Μην μου μαλώνετε τον lap , ότι λέει το λέει καλοπροαίρετα !
@parikon Εγώ δεν είχα ιδέα ότι πίσω δεν είχε προφυλακτήρα το έμαθα με τον δυσκολο τρόπο .Έχω μικτή ασφάλεια και αν ήταν hit &run θα πλήρωνα τα 400ε που έχω όριο , έχω και αντικατάσταση αυτοκινήτου, στο συμβόλαιο λέει αν η βλάβη παέι πάνω απο 3 μέρες δικαούμε αυτοκίνητο, έτσι όπως το βλέπω αυτή την χρονική περίοδο με αυξημένη δουλεία λόγο εκδρομέων και αδειούχων θα φάμε μήνα (?) θα μάθουμε μές στην εβδομάδα. Προς το παρών βολεύτηκα με το 407 του πατέρα.
@panormus μέχρι να τελειώσουν τα διαδικαστικά με τις ασφάλειες πέρασαν πάνω απο 30 παρέες με παιδιά που πήγαιναν βόλτα στο Village ή στο Allou fun park, Άγιο έιχαν αυτά τα παιδιά .
@Criuser δεν νομίζω ούτε ο Σφακ ούτε η anytime να είναι τόσο κουβαρντάδες και να δίνουν ηλεκτρικά για αντικατάσταση , κάνα diesel θα έπερνα να δω πως είναι .
-
Πω.. σοκαριστικό.. καλά ξεμπερδεματα και γρήγορα.. έτσι όπως είναι τα σημερινά, μπρος/πίσω είναι μπλέξιμο.. σήμερα που είχα πάει Καθισμα προτίμησα να πληρώσω πάρκινγκ έτσι όπως έβλεπα να παρκάρουν/ξεπαρκαρουν τα Sportage οι Ρουμάνοι αλλά τα πάντα μπορούν να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή..οι λαμαρίνες.γινονται, να είμαστε όλοι καλά παιδιά, και προσοχή..
Άσχετο: η Ράχη στην Εξάνθεια έχει κάνει άλματα μπροστά, φοβερό φαγητό, νορμάλ τιμές, απίστευτη θέα/διακόσμηση/κοκτέιλ/paragliding (για τους τολμηρούς), και φοβερή ηλεκτρονική μουσική.
-
@Dublin πήγα προπερσι διακοπές Λευκάδα. Παπούτσια Θαλάσσης και πολύ προσοχή αν έχεις παιδιά γτ είναι απίστευτα ύπουλα νερά. Αν κάνετε την μίνι κρουαζιέρα στο γύρω μέρη από Νυδρί να πάρετε μπλουζάκια μη αμανικα γτ θα καείτε. Στο κάθισμα γύρισε πριν χρόνια τον πεθερό μου κύμα κοπανησε το κεφάλι του σε πέτρα στον βυθό και κόντεψε να μείνει στον τόπο. Πολύ προσοχή. Στην Ράχη αν το έχει ακόμα στο μενού φάε την πανσετα του και οπωσδήποτε ποτό το σούρουπο αλλά πάρε ζακέτα προληπτικά. Αποφεύγεις παντελώς το κέντρο της Λευκάδας είναι άθλιο. Στο Πόρτο κατσίκι πάνε νωρίς γεμίζει το πάρκιν και μετά παρκάρεις στον δρόμο...
-
Yem περαστικά με το αμάξι!
Στα μάτια μου η ζημιά φαίνεται σχετικά εύκολα επισκευάσιμη και λογικά δεν έχει πάθει τίποτα το σασί. Το μόνο σπαστικό, είναι πως μάλλον η δεξαμενή υγραερίου ναι μεν άντεξε, μετέφερε όμως την δύναμη της σύγκρουσης από την άλλη πλευρά και φαίνεται να έχει τσαλακωθεί και εκεί το δάπεδο.
Δεν ξέρω επίσης αν σε τέτοιες περιπτώσεις προχωράνε σε αντικατάσταση της δεξαμενής του υγραερίου για λόγους ασφαλείας.
+1000 στον Sabas για την Λευκάδα.
Ωραίες οι παραλίες αλλά ακόμη θυμάμαι το κύμα που με πέταξε καμιά 25αριά μέτρα προς την παραλία. Άνοιγα τα μάτια και εξακολουθούσα να είμαι μέσα στο νερό. Και η φάση είναι πως αφού σηκώθηκα, όλο αυτό το νερό που είχε βγει προς την παραλία, επέστρεφε προς την θάλασσα και σε ξανατραβούσε με δύναμη προς τα μέσα!
Την ίδια μέρα πήγαμε στους Εγκρεμούς και έβγαλαν μπροστά μας έναν τύπο μισό πνιγμένο. Ευτυχώς την γλίτωσε ο άνθρωπος.
-
Έχω σοκαριστεί με την παραμόρφωση, έχω πρόσφατη και την έκρηξη που είδα στην εθνική (λέτε να είχε γκάζι το BMW; Τεράστιο suv, πολύ πιθανό), οι φλόγες έφταναν δεκάδες μέτρα, αφού στην αρχή νόμιζα ότι είχαν πάρει κάτι τεράστια κυπαρίσσια εκεί κοντά, μετά είδα ότι οι φλόγες προέρχονταν από όχημα..
Είναι αυξημένος ο κίνδυνος σε τέτοια αυτοκίνητα νομίζετε; Με την δεξαμενή τι θα γίνει; Περιμένουμε ενημέρωση.
Όσο για Λευκάδα, έχω φάει το κεφαλι μου πολλές φορές σε τέτοια κύματα! Ιδιαίτερη προσοχή, ρουφάνε πίσω.
Πάντως το νησί είναι αρκετά χαλαρό σε σχέση με παλιότερα, μέχρι και για 3ημερο λέει αν μένετε Δυτική Ελλάδα.
Η Ράχη (εστιατόριο/μπαρ) ξεπέρασε τις προσδοκίες μας από τις μνήμες προηγούμενων επισκέψεων, και ο Μικρός Γυαλός σούπερ σπέσιαλ για οικογένειες με φθηνά ενοικιαζόμενα, σούπερ κάμπινγκ με σκιές και bungalows και σουίτες ή πέτρινες βιλιτσες με θέα. Ανάλογα τα κέφια και τα βαλαντια.
-
Οχι δεν είναι.Μητρομάζεις τον κόσμο με παράλογες σκεψεις, (όπου από πίσω κρύβεται η αγάπη σου στο βρωμοντιζελ
)
Και εγω τρομάζω τον κόσμο με τα φυσικού αερίου ή αυτά τα νέα της Toyota με το υδρογόνο, και εγώ τα ίδια με εσένα θα έλεγα αν έβλεπα τέτοια αυτοκινητα σε φλόγες, οπότε είμαστε ισόπαλοι
Τα είχαμε γράψει. Σε ανοιχτο μάλιστα δρόμο δεν υπάρχει καμία περίπτωση να είναι επικίνδυνα. Ακόμα και αν βαλεις φωτιά πάνω σε δεξαμενή που αποσυμπιέζει το αέριο καίγεται γρήγορα καθώς αδειάζει η δεξαμενή και αυτό σαν μια γραμμή φλόγας.. Και αυτό σε ακραιο σενάριο όπου το επιδιώκεις.
Ακομα και σε υπογειο γκαράζ μόνο για λίγα δευτερόλεπτα, νομίζω 30, και υπό μια συγκεκριμένη απόσταση υπάρχει κάποιος κίνδυνος στο να μη υπάρξει φλόγα.
Οντως μπορει να πείρε φωτιά από κακή εγκατάσταση. Αυτό μπορεί να ισχύει αλλά άλλο θέμα αυτό άλλο τα εργοστάσιακα συστήματα.
-
30 δευτερόλεπτα σε υπόγειο γκαράζ σημαίνει καύση όλου του οξυγόνου άμεσα! Αυτά που περιγράφεις για νορμάλ ήδη μου προκαλούν ακόμη περισσότερη ανησυχία.
-
Περαστικά θα είναι ,
λαμαρίνες**πλαστικά **μην σκας .Διόρθωση! Κάποτε λαμαρίνες. Πλέον πλαστικούρες τύπου πλαστελίνης!!!
-
Η δεξαμενή μια χαρά άντεξε από ό,τι είδα, τόσο που μετέφερε την παραμόρφωση πιο μέσα.
Διάβασα σε προηγούμενα σχόλια ότι το captur δεν έχει πίσω προφυλακτήρα, τι εννοείτε; τη μπαρα που βρίσκεται πίσω από τον πλαστικό προφυλακτήρα; με ποιο σκεπτικό δεν έβαλαν;
Να είναι το τελευταίο που του συμβαίνει του φίλου.
-
γιεμ γραφει ο καθεις την κακια του, ετσι να βγαλει ο αλλος μια ευχαριστησις γιατι ζεσταινεται. και που δεν του συνεβει του ιδιου και επειδη διαλεξε κατι αλλο και σου λεει να θαψουμε τα αποδελοιπα μηπως και οταν προσπαθησω να πουλησω τη παπαρια μου δεν μεινει στο καρ τριαντοχτω μηνες.
ντου νοτ κέαρ, ο γατος ομιλει και λεγει
καποτες λοιπον οι φαναρτζηδες ητανε εντελως λαμογια. βαφανε με πινελα και οτι ναναι. ητανε και τα αυτοκινητα σκοτωστρες με κατι λαμαρινες του θανατου. εδω και χρονια εχουν αλλαξει επιπεδο. ακομη και στη προχειροδουλεια τους ειναι καλυτεροι απο οτι ηταν παλια. στην αντιπροσωπεια που θα το πας δεν θα κανουν προχειροδουλεια. οπως ητανε θα γινει. και οταν θα ξαναπας κέι εφ σι να με καλεσεις για εκεινες τις εντελως τζανκ πεντανοστιμες φτερουγες, θα κερασεις. και τα εξτρα μπουτακια.
-
Η δεξαμενή όχι μόνο αντέχει αλλά ο χάλυβας και η ακαμψια του είναι πολλές φορές μεγαλύτερη ακόμα και απο το καλυτερο και πιο άκαμπτο σημείο του αυτοκινήτου. Μακάρι να έφτιαχναν τους σκελετούς των αυτοκινητων, τουλάχιστον γύρω από τον θάλαμο επιβατών, με τέτοια υλικά.
-
30 δευτερόλεπτα σε υπόγειο γκαράζ σημαίνει καύση όλου του οξυγόνου άμεσα! Αυτά που περιγράφεις για νορμάλ ήδη μου προκαλούν ακόμη περισσότερη ανησυχία.
Οτι να ναι καταλαβαίνεις ρε συ..... Μετα απο 30 δευτερα περίπου από την διαρροή σε υπόγειο γκαραζ , σύμφωνα με μελέτη που είχα ποσταρει, σε παρόμοια απορία δική σου, δική μου και αλλων, ο όγκος του καυσίμου σε συνδιασμο με την τοπική σύσταση στην ατμόσφαιρα δεν επαρκεί για ανάφλεξη. Το αέριο μένει χαμηλά γύρω στα 30 εκ από το έδαφος αλλά διαχέεται σιγά σιγά στον γύρω χωρο και αραιώνεται η αναλογία του με το οξυγόνο ώστε να γίνει ανάφλεξη. Παρά μόνο κάποια δευτερόλεπτα ο όγκος του αερίου καυσίμου σε συνάρτηση με την τοπική ατμόσφαιρα και επίπεδο οξυγόνου είναι επαρκής για ανάφλεξη, νομίζω ήταν γύρω στα 30 δλ μετά από την διαρροή και για κοντινή απόσταση κάποιων μέτρων, νομίζω στα 9 με 11 μέτρα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα
Φυσικά απαιτείται και να υπάρχει μια συγκεκριμένη θερμοκρασία και άνω ως έναυσμα. Δηλαδη πρέπει να συντρέχουν τουλάχιστον αυτοί οι δύο βασικοί λόγοι όπου οντως υπάρχει ο κίνδυνος.
Υ. Γ μπορει τα νουμερα να μην τα λέω ακριβώς διοτι δεν τα θυμάμαι απ εξω αλλά κάπως έτσι τα θυμάμαι.
-
-
Χμ.. εκρήξεις και φωτιές διαβάζω..
-
1.οι εκρήξεις που γράφουν από ότι καταλαβαίνω είναι η αποσυμπίεση των βαλβίδων ασφαλείας με ελεγμένη εξαγωγή του αερίου. Και επειδή βγαίνει προς τα επάνω κάνει μια φλόγα προς τα επάνω. Όλη αυτή η διαδικασία παράγει έναν θόρυβο αποσυμπίεσης. Το μετέφρασαν οι δημοσιογράφοι ως έκρηξη.
Αν είχε γίνει αυτό που περιγράφουν τα sites, τα αυτοκινητα δεν θα ηταν όπως τα βλέπετε στις φωτογραφίες, αλλά παραμορφωμένα σε αμορφες μάζες.
2.το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε αυτοκίνητα βενζινης.
3.Το αυτοκινητο ήταν μετατροπή. Το απορριμματοφόρα μάλλον όχι. Δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση ήταν το αυτοκινητο.
4.Στατιστικα δεν εχουν τρακάρει αυτοκινητα με υγραεριο; γιατί δεν συμβαίνει αυτό που υπονοείτε.
Φυσικά φέρνει μια εξτρα ανησυχία στις σκέψεις το συμπιεσμένο καυσιμο αλλά μη φτάσουμε στο άλλο άκρο. Ιδιαιτερα για το υγραεριο που ειναι σύνηθες παντού και αποθηκεύετε σε 8 με 10 bar.
-
'το ταξί έπεσε πάνω στις μπουκάλες αερίου του απορριματοφόρου', οπότε μάλλον ήταν αναπόφευκτη η φωτιά.
-
Yem φίλε μου ζητώ συγνώμη μπαίνω σπάνια πλέον στο φόρουμ και επιλεγμένα και Δυστηχως τώρα το είδα, Αφού είστε καλά αυτό μετράει όλα τα άλλα φτιάχνονται φίλε, πριν 6 χρόνια είχα πάθει το ίδιο σε φανάρι σταματημενος αλλά εγώ ήμουν ο μεσαίος ήρθε ο άλλος λιώμα στο μεθύσι με a4 σκάει σε μένα με σέρνει και γω πέφτω πάνω στον άλλον. Αντε βρε για να σου φτιάξω το κέφι όταν έρθεις θα σε πάω για πρατινα και..... κλαρ.... Όχι... Θα σε πάω έντεχνα και ρεμπετικα
-
alex mix για πάρτη σου ( και της πρατίνας) θα ακούσω και λίγα κλαρίνα , ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
EDIT: Μιάς και που έγραψα στον alex να κάνω και μια πρόχειρη ενημέρωση.
Anytime - Yem : 2-0 απο τα αποδυτήρια :
Γκολ 1 - η αντικατάσταση οχήματος ισχύει σε συνεργαζόμενα συνεργεία ή αν κάνω χρήση της μικτής ασφάλειας
Γκολ 2 - η επιλογή ενοικίασης οχήματος ισχύει σε ολική καταστροφή ή κλοπή του οχήματος και γενικά σε ίδιες ζημίες
**Εθνική ασφαλιστική -Yem : 1-0 **και αυτό από τα αποδυτήρια:
Γκολ 1 : Πρέπει να περάσουν 7 εργάσιμες ημέρες από την υπαίτια ασφαλιστική εταιρία για αποδοχή ευθύνης ,το παίζει κάπως η Εθνική γενικά. Έχει αναλάβει η ασφαλίστρια μου να πιέσει για πιό γρήγορη απάντηση λέει....
**Σφακιανάκης - Yem : 1-1 **οριακά καλύπτεται στο γκολ ο Υem , το βλέπουμε στο VAR.
Γκολ 1-0 : Για αντικατάσταση αυτοκινήτου μπορεί να με εξυπηρετήσει αλλά υπάρχει μεγάλη αναμονή , επίσης η αντικατάσταση μπορεί να ενεργοποιηθεί σαν υπηρεσία μόνο όταν το αυτοκίνητο μπει στο συνεργείο και αυτό θα γίνει όταν πει το ΟΚ η Εθνική.
Γκολ 1-1 : Μιας και είναι παρκαρισμένο εκεί συνεννοήθηκα με το φανοποιείο να το στείλουν στο συνεργείο γα να τσεκάρουν το κομπρεσέρ του κλιματισμού , ξίνισε τα μουτράκια του ο μηχανικός αλλά ο φαναρτζής του το έστειλε πακέτο.
Όλα αυτά θα μπορούσα να τα αποφύγω αν :
-
Πήγαινα σε συνεργαζόμενο συνεργείο με την anytime
-
Ενεργοποιούσα την μικτή ασφάλεια πλήρωνα τα πρώτα 400-600 από την τσέπη μου
-
Έδινα το Οκ να φτιάξει το αυτοκίνητο ο Σφακ αλλά να πλήρωνα εγώ το μπαγιόκο και να περίμενα μετά την ασφαλιστική να κάνει πληρωμή με καμιά 3μηνη επιταγή.
-
-
Φίλε Yem οπλίσου με υπομονή.
Βλέπω μόλις 3 συνεργεία συνεργαζόμενα (car points) της Interamerican? Τα υπόλοιπα είναι φανοποιεία.
Αν είχες το νου σου να πήγαινες στην Dynamotors στο Μαρούσι, καλύτερα ούτε από έξω να μην περάσεις.
Κατά τα άλλα σκέφτομαι όσους τα βρίσκουν και τα βλέπουν όλα εύκολα. Τι να πω; Άστο καλύτερα.
Καλό κουράγιο.
Renault Captur II