-
Αν γίνεται θα είναι για 2-3 δευτερόλεπτα το πολύ.
-
Το τυπικό mild hybrid είναι το σύστημα του Golf. π.χ. σαν το Swift.
τυχερό το golf
-
Αυτό που δείχνει το παραπάνω βίντεο είναι η λειτουργία coasting που υπάρχει μόνο σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο και σβήνει το κινητήρα ακόμα και με 130 χλμ/ω για όση ώρα δεν πατάς γκάζι.
-
Αυτό που δείχνει το παραπάνω βίντεο είναι η λειτουργία coasting που υπάρχει μόνο σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο και σβήνει το κινητήρα ακόμα και με 130 χλμ/ω για όση ώρα δεν πατάς γκάζι.
Αν δεν κάνω λάθος το etsi βγαίνει μόνο με αυτόματο dsg.
Από κατανάλωση σε ένα review είδα για 6,5 - 7,5 με συγκρατημένη οδήγηση. Αν το πιέσεις λίγο δλδ...
-
Η όγδοη γενιά του Volkswagen Golf είναι διαθέσιμη για παραγγελία από τις αρχές Φεβρουαρίου, όμως τώρα έφτασε στην Ελλάδα και η πιο προσιτή έκδοση Golf 1.0 TSI Life με αρχική τιμή τα €20.500.
Ο 3κύλινδρος 1.0 TSI με απόδοση 110 PS και 200 Nm ροπής, είναι ένας νέος κινητήρας βενζίνης οποίος υιοθετεί το τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας και τη λειτουργία σε κύκλο Miller του μεγαλύτερου 1.5 TSI (130 PS / 200 Nm). Το μοτέρ συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων με τη μέση κατανάλωση να διαμορφώνεται στα 4,6 l/100km και τις εκπομπές CO2 στα 104 g/km σύμφωνα με τον κύκλο μετρήσεων NEDC. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 10,2' και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 202 km/h.
Το βασικό Golf 1.0 TSI 110 PS διατίθεται αποκλειστικά στην έκδοση εξοπλισμού Life η οποία περιλαμβάνει:
Προβολείς και πίσω φώτα LED
Innovision Cockpit- Digital cockpit - Ψηφιακός πίνακας οργάνων 10 ιντσών
- Σύστημα Infotainment 'Composition Media' με έγχρωμη οθόνη αφής 8,25 ιντσών
IQ.DRIVE - Επικοινωνία Car2X
- Front Assist (σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου) με City Emergency Braking (σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης) και Pedestrian & Cyclist Monitoring (λειτουργία αναγνώρισης πεζών και ποδηλατών)
- Lane Assist (ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, με ενεργή υποβοήθηση στο τιμόνι
- Adaptive Cruise Control (ACC) με Speed Limiter - ενεργό σύστημα ελέγχου ταχύτητας και απόστασης από προπορευόμενα οχήματα, με λειτουργία προνοητικής ρύθμισης ταχύτητας (λειτουργία διαθέσιμη σε συνδυασμό με σύστημα πλοήγησης)
- Park Pilot
- Fatigue Detection - σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού
- XDS Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό
- Κλήση έκτακτης ανάγκης Emergency Call
Εσωτερικός φωτισμός Ambient δέκα χρωμάτων
Ασύρματη (επαγωγική) φόρτιση κινητού τηλεφώνου
We Connect App
We Connect Υπηρεσίες
Αυτόματος κλιματισμός Air Care Climatronic
Αισθητήρες φωτεινότητας
Ζάντες αλουμινίου 16''
Αρκετά καλή τιμή και πολύ καλός εξοπλισμός!
Ξεχωρίζω τα εξής:
-
Προβολείς και πίσω φώτα LED
-
Innovision Cockpit
-
Digital cockpit - Ψηφιακός πίνακας οργάνων 10 ιντσών
-
Σύστημα Infotainment 'Composition Media' με έγχρωμη οθόνη αφής 8,25 ιντσών
-
Front Assist (σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου) με City Emergency Braking (σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης) και Pedestrian & Cyclist Monitoring (λειτουργία αναγνώρισης πεζών και ποδηλατών)
-
Lane Assist (ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, με ενεργή υποβοήθηση στο τιμόνι
-
Adaptive Cruise Control (ACC) με Speed Limiter - ενεργό σύστημα ελέγχου ταχύτητας και απόστασης από προπορευόμενα οχήματα, με λειτουργία προνοητικής ρύθμισης ταχύτητας (λειτουργία διαθέσιμη σε συνδυασμό με σύστημα πλοήγησης)
-
Εσωτερικός φωτισμός Ambient δέκα χρωμάτων
-
Κι όλα τα παραπάνω μόνο με 20.500€...Σαν VFM παίρνει εξαιρετικό βαθμό, το μόνο που θα με προβλημάτιζε θα ήταν οι τιμές σερβις. Προφανώς το αντίστοιχο ομόσταβλο (Λεον) θα πρέπει να τιμολογηθεί εμφανώς χαμηλότερα ακολουθώντας τη σχετική παράδοση.
-
Κι όλα τα παραπάνω μόνο με 20.500€...Σαν VFM παίρνει εξαιρετικό βαθμό, το μόνο που θα με προβλημάτιζε θα ήταν οι τιμές σερβις.
Και η λιγοστη εγγυση. Βεβαρημενο το ιστορικο...
-
Στα 21.000 θα παίξει μόνο με ένα χρώμα, μαζί με πινακίδες στην έκδοση life που φαίνεται να έχει καλό εξοπλισμό. Προσωπικά θα έβαζα την 17αρα ζάντα για αισθητικό κομμάτι, με χαλάει που δεν έχει κάμερα οπισθοπορείας και θα προτιμούσα τον μεσαίο κινητήρα με τα 130 αλόγατα.
Αν και νομίζω ότι για golf 8 αξίζει το mild hybrid life 1.5 150 dsg στα 25.700. Αν ήταν να επιλέξω κάτι εκτός του mh golf θα σκεφτόμουνα και το το focus που περιμένουμε να έρθει mh.
-
Εντωμεταξύ παρατήρησα πως αν επιλέξεις για κινητήρα (στην έκδοση life πάντα) τον 1.5 130hp και φυσικά διαλέξεις ένα χρώμα από τα μεταλλικά ή ακόμα και το απλό άσπρο και προσθέσεις επίσης την προαιρετική ζάντα περνάει τα 17.000 λιανικής τιμής προ φόρων και την τρως στα μπούτια!
16.515 Σύνολο λιανικής τιμής προ φόρων χωρίς έξτρα. Στην περίπτωση μου για άσπρο απλό και την 17' άρα ζάντα περνάω τα 17κ για 161 ευρώ και καλούμαι να πληρώσω έξτρα 2226 ευρώ για πράγματα αξίας 646 ευρώ.
-
17αρα ζάντα στην Ελλάδα;
-
16.515 Σύνολο λιανικής τιμής προ φόρων χωρίς έξτρα. Στην περίπτωση μου για άσπρο απλό και την 17' άρα ζάντα περνάω τα 17κ για 161 ευρώ και καλούμαι να πληρώσω έξτρα 2226 ευρώ για πράγματα αξίας 646 ευρώ.
2 σημειώσεις:
- Τελείως άχρηστες οι 17αρες για αυτόν τον κινητήρα, πεταμένα λεφτά.
- Εαν τις θες οπωσδήποτε μπορείς να τις βάλεις μετά στην Ελλάδα χωρίς να πληρώσεις τον φόρο. Έξτρα που μπαίνουνε εύκολα μετά, δεν υπάρχει λόγος να τα πληρώσεις εργοστασιακά και να επιβαρυνθείς με φόρους.
-
2 σημειώσεις:
- Τελείως άχρηστες οι 17αρες για αυτόν τον κινητήρα, πεταμένα λεφτά.
- Εαν τις θες οπωσδήποτε μπορείς να τις βάλεις μετά στην Ελλάδα χωρίς να πληρώσεις τον φόρο. Έξτρα που μπαίνουνε εύκολα μετά, δεν υπάρχει λόγος να τα πληρώσεις εργοστασιακά και να επιβαρυνθείς με φόρους.
Να σου πω την αλήθεια σκέφτηκα να τις βάλω αργότερα. Αλλά περισσότερο ανέφερα το παράδειγμα αυτό γιατί το έψαχνα λίγο. Περισσότερο κλείνω προς το life mild hybrid που και εδώ θα έβαζα τις 17.
Δεν ξέρω αν τις έχετε δει αλλά τουλάχιστον από τις φώτο οι 16άρες που έχει βασικό δεν μου αρέσουν. Χάνει πιστεύω πολύ.
Φάνη γιατί όμως είναι αχρηστες για τον κινητήρα? Το puma st line x που ζαχαρώνω επίσης με τις 18άρες ταιριάζουν? Εννοώ δεν κατάλαβα πως το είπες.
-
Να σου πω την αλήθεια σκέφτηκα να τις βάλω αργότερα. Αλλά περισσότερο ανέφερα το παράδειγμα αυτό γιατί το έψαχνα λίγο. Περισσότερο κλείνω προς το life mild hybrid που και εδώ θα έβαζα τις 17.
Φάνη γιατί όμως είναι αχρηστες για τον κινητήρα? Το puma st line x που ζαχαρώνω επίσης με τις 18άρες ταιριάζουν? Εννοώ δεν κατάλαβα πως το είπες.
Ως παράδειγμα είναι σωστό και είναι επιβεβαίωση αυτού που έχουμεπει πολλές φορές, ότι ακόμα και για €10 διαφορά στην τιμή ένα αυτοκίνητο επιβαρύνεται με €2-3.000 επιπλέον φόρο!
Είναι 'άχρηστες' γιατί πέρα από ομορφιά (υποκειμενικό) δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικά (αντίθετα αυξάνουν το κόστος χρήσης) και επιβαρύνουν και αρκετά την τιμή. Μιλάμε για αυτοκίνητο με 110 άλογα! Το 2005 είχα αυτοκίνητο με 192 άλογα και 16αρες, μια χαρά ήταν στον δρόμο. Επίσης οι ζάντες είναι κάτι που μπαίνει οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον. Και στο Puma άχρηστες και υπερβολή είναι οι 18αρες (το έγραψα από την 1η στιγμή) και ο μοναδικός ίσως λόγος που δεν θα αγόραζα στο ST Line X.
-
Είναι 'άχρηστες' γιατί πέρα από ομορφιά (υποκειμενικό) δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικά (αντίθετα αυξάνουν το κόστος χρήσης) και επιβαρύνουν και αρκετά την τιμή. Μιλάμε για αυτοκίνητο με 110 άλογα! Το 2005 είχα αυτοκίνητο με 192 άλογα και 16αρες, μια χαρά ήταν στον δρόμο. Επίσης οι ζάντες είναι κάτι που μπαίνει οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον. Και στο Puma άχρηστες και υπερβολή είναι οι 18αρες (το έγραψα από την 1η στιγμή) και ο μοναδικός ίσως λόγος που δεν θα αγόραζα στο ST Line X.
Κατάλαβα και συμφωνώ μαζί σου. Εγώ θα τις διάλεγα περισσότερο για το αισθητικό κομμάτι και όχι για το ότι είναι 17άρες. Θέλω να το δω από κοντά το golf life για να δω αν είναι οι 16αρες τόσο μέτριες όσο φαίνονται στο configurator.
Μιλούσα για τον 1.5 με τα 130 άλογα ίχι για τον 1.0 110hp.
Στον 1.0 με τα 110 δεν ξεπερνάει το όριο των 17.000 λιανικής, αλλά αξίζει να πάρεις αυτόν τον κινητήρα ?
Και όσον αφορά το pumaακι με την άφιξη της st line με έβαλε σε σκέψεις έναντι στην st line x και τα +3000 ευρώ. Ίσως να του πρόσθετα to Driver Assistance Pack with parking περισσότερο για την κάμερα πίσω.
-
Fanis75 wrote:
Κατάλαβα και συμφωνώ μαζί σου. Εγώ θα τις διάλεγα περισσότερο για το αισθητικό κομμάτι και όχι για το ότι είναι 17άρες. Θέλω να το δω από κοντά το golf life για να δω αν είναι οι 16αρες τόσο μέτριες όσο φαίνονται στο configurator.
Μιλούσα για τον 1.5 με τα 130 άλογα ίχι για τον 1.0 110hp.
Στον 1.0 με τα 110 δεν ξεπερνάει το όριο των 17.000 λιανικής, αλλά αξίζει να πάρεις αυτόν τον κινητήρα ?
Και όσον αφορά το pumaακι με την άφιξη της st line με έβαλε σε σκέψεις έναντι στην st line x και τα +3000 ευρώ. Ίσως να του πρόσθετα to Driver Assistance Pack with parking περισσότερο για την κάμερα πίσω.
Δεν αξιζει να βαλεις ζαντες αυτες αν ειναι τοσο ακριβες. Κοινη λογικη ειναι. Μπορεις στο μελλον να τις αλλαξεις με αλλες ελαφρα μεταχειρισμενες με λιγοτερα χρηματα. Αλλα εγω θα κραταγα τις εργοστασιακες οσο παει.
-
Καλά εκτός από την ομορφιά (υποκειμενικό) που λένε, είναι έξτρα άχρηστο βάρος και μεγαλύτερο κόστος γενικά. Άσε που μάλλον θα κάνει και χειρότερες τις επιδόσεις/κατανάλωση.
-
Δεν αξιζει να βαλεις ζαντες αυτες αν ειναι τοσο ακριβες. Κοινη λογικη ειναι. Μπορεις στο μελλον να τις αλλαξεις με αλλες ελαφρα μεταχειρισμενες με λιγοτερα χρηματα. Αλλα εγω θα κραταγα τις εργοστασιακες οσο παει.
Μόνο σε εμένα φαίνονται τόσο μέτριες οι στάνταρ ζάντες για το life? Δεν ξέρω για εσάς αλλά στα μάτια μου χάνει πολύ το αυτοκίνητο μου κάνει πολύ 'φλώρος'.
-
Δεν μπορώ να σου απαντήσω, γιατί έχω σταματήσει πολλά χρόνια να ασχολούμαι με ζάντες και εξωτερική εμφάνιση που προσφέρουν (το έκανα για πολλά χρόνια, μέχρι και Alpina ζάντες είχα φέρει για την Ζ4 από Γερμανία!). Πλέον εδώ και χρόνια αγοράζω το αυτοκίνητο που με ενδιαφέρει με τις μικρότερες δυνατές ζάντες που έχει από το εργοστάσιο και ούτε που ασχολούμαι περισσότερο!
-
Το ήδη συντηρητικό σχήμα του γκολφ φαίνεται εντελώς 'μπαρμπαδίστικο' με τις 16αρες, το αυτοκίνητο είναι σαν να του λείπει κάτι σημαντικό και φυσικά παίρνεις καινούργιο αυτοκίνητο και όσο να ειναι θέλεις να σου αρέσει. Οι 17' είναι η χρυσή τομή πλέον μεταξύ αισθητικής και άνεσης σε αυτή την κατηγορία (ειδικά χωρίς να αλλάζει το φάρδος του πέλματος). Εγώ όπως λένε και παραπάνω θα το έπαιρνα με τις 16αρες, θα τις είχα ως καβάτζα πχ για χειμερινά λάστιχα ή για διακοπές το καλοκαίρι και θα έβαζα ένα καλό σετ αφτερμαρκετ 17' με πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά της διαφοράς λόγω φορολογίας.
-
Το ήδη συντηρητικό σχήμα του γκολφ φαίνεται εντελώς 'μπαρμπαδίστικο' με τις 16αρες, το αυτοκίνητο είναι σαν να του λείπει κάτι σημαντικό και φυσικά παίρνεις καινούργιο αυτοκίνητο και όσο να ειναι θέλεις να σου αρέσει. Οι 17' είναι η χρυσή τομή πλέον μεταξύ αισθητικής και άνεσης σε αυτή την κατηγορία (ειδικά χωρίς να αλλάζει το φάρδος του πέλματος). Εγώ όπως λένε και παραπάνω θα το έπαιρνα με τις 16αρες, θα τις είχα ως καβάτζα πχ για χειμερινά λάστιχα ή για διακοπές το καλοκαίρι και θα έβαζα ένα καλό σετ αφτερμαρκετ 17' με πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά της διαφοράς λόγω φορολογίας.
Έτσι φαίνεται και στα μάτια μου. Εξωτερικά με την αλλαγή ζάντας δείχνει καλύτερο. Το σώσανε με την αλλαγή του εσωτερικού με τις οθόνες , δεν ξέρω πως θα είναι σε χρήση τα κουμπιά αφής, με χαλάει λίγο η άσπρη επένδυση του ουρανού όπως και ότι η ταπετσαρία στα καθίσματα μου φάνηκε λίγο 'ανάλατη' να το πω απλά. Ελπίζω από κοντά να είναι καλύτερα !!
Τα λέω αυτά γιατί αν είναι να δώσω 26.000 για το life mild hybrid , ε θα ήθελα να μου τα έχουν μέσα στο πακέτο. Όπως και κάμερα οπισθοπορείας.
Α ρε puma λίγο πιο μακρύ να ήσουν εσωτερικά σε χώρους πίσω, ήδη θα είχα κάνει την παραγγελία και δεν θα έμπλεκα με 2008 και golf mh.
Οπως καταλαβαίνετε αυτά τα 3 έχω στην λίστα ασχέτως suv/crossover κατηγορίας.
VW Golf MK 8