-
Καλοτάξιδο με πολλά χαμόγελα!!
Φανταστικό χρώμα...ίσως το καλύτερο για τα 3008/5008!!!
-
All season Ναι. Το χρώμα είναι μυστήριο, αλλά φορές πάει μπλε άλλες πράσινο.. Στη άδεια το γράφουν πράσινο πάντως
Παίζει ανάλογα το φως
-
Αυστρία ; Όμορφη περιοχή ... δε ξέρω τι γίνεται με τα σαμαράκια ... μήπως να έπαιρνες κάτι πιο σκληρό ;;;
Και πάλι καλοτάξιδο ... το εσωτερικό ξέχασες να μας δείξεις -
Τελειο χρώμα...στην αρχή νόμιζα οτι ειναι το μπλε, το οποιό επίσης ειναι φανταστικό!
-
Δυνατός συνδυασμός οχήματος - χρώματος - εξοπλισμού!!!
-
Βάλε και καμιά από μέσα.
Sent from my G8141 using Tapatalk
-
#kaloriziko
-
Καλοτάξιδο και από εμένα. Σε 2 μήνες θα έρθει και το δικό μου σε λευκό. Ήθελα μαύρο αλλά τελικά με κέρδισε το λευκό με την μαύρη οροφή. Μέχρι τότε αναμένουμε πολλές εντυπώσεις να μας φτιάξουν τη διάθεση μέχρι να περάσει το δίμηνο.
Είναι εντυπωσιακό το αυτοκίνητο σε όλα τα χρώματα για μένα. -
Καινούργιο αυτοκίνητο, ότι και να είναι, ένας ενθουσιασμός είναι αναμενόμενος και πλέον ένα οικογενειακό event μιας και τα παιδιά μου ήταν πολύ μικρά για να θυμούνται απόκτηση οχήματος την προηγουμένη φορά ενώ και για εμένα η τελευταία φορά που είχα κάνει unboxing σε καινούργιο αυτοκίνητο με 0 χιλιόμετρα ήταν το μακρινό… 2004.. και δεν ήταν και custom made. Εξαιτίας αυτου πάντως η ζωη του αυτοκινήτου ξεκίνησε αρνητικά από τα αποδυτήρια καθώς ο χρόνος αναμονής ηταν πολύ μεγαλύτερος του αναμενομένου .. είχαμε συμφωνήσει για κάπου 2 (το πιο πιθανό) εως 3 μηνες max, τελικά έκανε σχεδόν 5 μηνες αλλα το χειρότερο χωρίς tracking στο ενδιάμεσο οπότε κάπου προς το τελος είχε κουράσει η κατάσταση . Τέλος παντων αυτά περνάνε και τα ξεχνάς
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές , καθώς ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας , σε αυτά που περιμέναμε. Το αυτοκίνητο είναι κατά βάση ένα MPV σε σχήμα SUV, φτιαγμένο για οικογένειες. Επιπλέον η έκδοση που πήρα , πρακτικά είναι ένα custom made GT βενζίνης (GT line+ petrol engine + όλα τα πιθανά έξτρα που διαθέτει ο κατάλογος της Peugeot) κάνει την εμπειρία χρήσης ενδιαφέρουσα με μια πλειάδα βοηθημάτων .
Εξωτερικά είναι λίγο «βαρύ» με όλα αυτά τα νίκελ κτλ αλλά δεν είναι υπερβολικό (εξαίρεση ίσως οι ψεύτικες εξατμίσεις που τελευταία μπαίνουν σε αρκετά αυτοκίνητα ) . Το χρώμα του είναι αρκετά ιδιαίτερο… οσο είναι καθαρό κατά τη γνώμη μου είναι πολύ ωραίο , και ανάλογα το φωτισμό γίνεται μπλέ ή πράσινο … όταν το ειχα πρωτοδει με εντυπωσίασε και γιαυτο το παρήγγειλα.. επιφυλάσσομαι όμως για το πως δείχνει βρώμικο-λερωμένοΓια οδηγική συμπεριφορά απο τη μία είναι πολύ νωρίς να βγάλω συμπεράσματα, από την άλλη γενικά δεν είμαι ο ‘γνώστης’ του ειδικού τύπου να συγκρίνω και να βαθμολογήσω. Μπορώ να πώ μονο την υποκειμενική γνώμη μου ως ‘μέσος’ οδηγός Είναι πολύ εύκολο-μαλακό σε όλα τα χειριστήρια , αλλά δεν περίμενα τίποτα λιγότερο καθώς το προηγούμενο αυτοκίνητο (citroen C5) ήταν εξίσου μαλακό και φιλικό, το θεωρώ δεδομένο για ένα σύγχρονο αυτοκίνητο. Το μικρό τιμόνι είναι κάτι που συνηθίζεται αμέσως και δεν απασχολεί καθόλου . Ο κινητήρας είναι σχεδόν ίδιος με τον κινητήρα του C5 (ΤΗΡ 165 αντι για 155 ο παλαιότερος) , αυτή τη φορά με αυτόματο 6τάχυτο κιβώτιο . Καταναλώσεις δεν ξέρω, υποθέτω μια ή άλλη με του σιτροέν αλλα κατά βάση δεν με απασχολεί οπότε δε θα ασχοληθώ εκτενώς. Το κιβώτιο παρατηρώ κάνει τις ίδιες αλλαγές που συνηθίζω να κάνω μόνος μου κρατώντας μια ήρεμη απόδοση , δεν νομίζω να το γυρίσω ποτέ σε manual.. δοκίμασα μονο μια δυο φορές τα ‘αυτάκια’ πίσω από το τιμόνι να δώ ποσο εύκολα μπαίνουν οι ταχύτητες χειροκίνητα αλλά πέραν αυτού δεν χρειάζεται να ασχοληθώ. Για μένα η ύπαρξη του αυτόματου είναι μεγάλη ανακούφιση και το περίμενα εδώ και καιρό. Το start-stop επίσης το βλέπω να δουλεύει καλά, αν και είχα διαβάσει στο Peugeot forum απόψεις love it or hate it . Νομίζω έπιασα εύκολα τη λογική του και πώς μπορείς να το αποτρέψεις να κόψει τον κινητήρα κάποιες στιγμές που βλέπεις ότι θα υπάρξει πολύ σύντομη στάση , βασικά αν διατηρήσεις μια ελάχιστη κίνηση είτε στις ρόδες είτε στο τιμόνι δεν ενεργοποιείται … ακόμα και στο παρκάρισμα στη μετάβαση από D σε R αν το κάνεις με σωστό timing δεν κόβει , ουτε είναι και δύσκολο να το πετύχεις , εμένα πχ μου μπήκε στιγμιαία μια φορά στις δέκα πχ στην όπισθεν.
Η ανάρτηση είναι πιο μαλακή/άνετη από ότι περίμενα , πράγμα που με χαροποιεί αν και ίσως ειχα θέσει τον πήχη χαμηλά, περίμενα μεγάλες εκπτώσεις έπειτα από την ύδρο του C5. Ξέρω ότι εχει ημιάκαμπτο και αυτό θεωρείται μειονέκτημα σε σχέση με τις πιο εξελιγμένες αναρτήσεις. Αλλά από τη στιγμή που η εμπειρία στον οδηγό είναι τόσο καλή από άποψη άνεσης, δε με ενδιαφέρει τί τεχνολογία έχει ή δεν έχει από κάτω. Κάπου θα εχει κάποια διαφορά σίγουρα, όταν την καταλάβω θα επανέλθω.Σε θέματα καθημερινής χρήσης τώρα … δεν ειχα ποτέ αυτοκίνητο τέτοιου τύπου οπότε ανακαλύπτω κάποια πρακτικά πλεονεκτήματα που δεν τα ειχα ζήσει… για παράδειγμα το ποσο ευκολο είναι το μπες-βγές στα ψηλά αυτοκίνητα … no wonder πού όλα τα γερόντια τα προτιμάνε… ή για παράδειγμα ότι η 5η πόρτα σηκώνεται προς τα πάνω και ο χώρος φόρτωσης είναι επίπεδος και πολύ εύκολος να βάλεις μέσα πράγματα αλλα και να το χρησιμοποιήσεις σαν κάθισμα – παγκάκι.. πηγαμε με το μικρο εχθες και πήραμε παγωτο και το τρώγαμε καθισμένοι ετσι ενώ ψιλοέβρεχε… καλή φάση… Επισης το άνοιγμα με το gesture του ποδιού μου πηρε μερικές δοκιμές να το καταλάβω πως δουλεύει αλλά οκ το έμαθα, το keyless κλείδωμα όμως συνεχίζει να με αγχώνει για το κατά πόσο είναι ασφαλές συν του ότι θέλει να συνηθίσω να εχω το κλειδί στην τσέπη.
Τελικά το αυτοκίνητο ήρθε με τον εργοστασιακό αποσπώμενο κοτσαδόρο. Δεν έχω προηγούμενη εμπειρία αλλα μου φαίνεται καλή και πρακτική κατασκευή. Μπαίνει και βγαίνει με τρείς κινήσεις χωρις εργαλεία , ενώ όταν εχει αφαιρεθεί δεν φαίνεται τίποτα, η βάση του είναι κρυμμένη πίσω από τον προφυλακτήρα ενώ και η πρίζα με τα ηλεκτρικά σηκώνεται και μπαίνει πισω από τον προφυλακτήρα. Αν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ , άγνωστο .. η μόνη πιθανή χρήση καμια σχάρα για ποδήλατα αλλά εδώ που μένουμε εχει τοσα μέρη για ποδήλατο που προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος να μεταφέρω με όχημα κάτι.
Αν και το εσωτερικό του είναι μαύρο (δέρματα & ταπετσαρίες στα pillars ) εχει αρκετό φως μέσα λόγω παραθύρων και της πανοραμικής . Ένα πράγμα που δε μου αρέσει είναι οι υαλοκαθαριστήρες με την κλασσική σχεδίαση αριστερά –δεξιά .. το σύστημα της citroen ή της MB πχ που ανοίγουν από το κέντρο προς τα πλάγια το θεωρώ πολύ καλύτερο , πιο αρχοντικό και θα μου λείψει. Από ηχομόνωση δεν μπορώ να κρίνω ακόμα, χρειάζομαι χιλιόμετρα εθνικής … σε ταχύτητες εως 100 είναι μια χαρά , αλλα όλα τα αμάξια πλέον σήμερα σε τετοιες ταχύτητες είναι καλά… βλέπω εμφανείς διαφορές σε σχεση με το όχημα TD λόγω του Focal, πχ τα πιο χοντρά παράθυρα και τις πιο χοντρές μοκέτες , πιστεύω θα είναι οκ παρά τα 18αρια ελαστικά mud & snow που δεν πρέπει να ειναι και τα πιο ήσυχα…. Το focal πάντως φαίνεται-ακούγεται εξαιρετικό σύστημα… δεν εχω εκπαιδευμένο αυτί να αξιολογήσω ηχοσυστήματα πάντως μπορώ να πω ότι έχει τον καλύτερο ήχο που ειχε ποτε αυτοκίνητό μου , πολύ καθαρό και βαθύ ήχο σε όλο το αυτοκίνητο . Θα δοκιμάσω και αυτά τα FLAC αρχεία που οι γνώστες λένε ότι είναι καλύτερα αλλά δε νομίζω ότι θα καταλάβω και τίποτα
Η πανοραμική είναι μια απόλαυση όπως την φανταζόμουν … είτε κλειστή μόνο για το φώς που βάζει μέσα, είτε ανοικτή εντός πόλης είναι αθόρυβη από αέρα κτλ αλλά φέρνει δροσιά , είτε ακόμα το βράδυ να συμβάλει με τα ambient led που εχει περιμετρικά … την προτείνω ανεπιφύλακτα … εκτός και υπαρχει θέμα υψους. Εγω με 1.83 δεν εχω θεμα αλλα ενας δίμετρος πιθανώς θα εχει γιατι κατεβάζει τον ουρανό λίγα εκατοστά.
H τρίτη σειρά καθισμάτων είναι οκ για παιδιά ή για μικρές αστικές μετακινήσεις… πιστεύω σε τέτοιες χρήσεις θα βολέψει , ειδικά όταν μας επισκέπτονται οι παππούδες πχ. Τώρα το nappa leather και στην τρίτη σειρά ηταν λίγο overkill αλλά δεν έβγαινε αλλιώς .Πάμε τώρα στα δύσκολα…. Τα ηλεκτρονικά , τα settings , connectivity κτλ … δεν εχω αποφασίσει αν το interface δεν είναι το πιο απλό ή αν η ποσότητα της πληροφορίας είναι τόσο μεγάλη που απλά χάνεσαι… ευτυχώς κάποια πράγματα που δοκίμασα παίξαν χωρις τεχνικές δυσκολίες (πχ το android auto δεν το ειχα χρησιμοποιήσει ποτέ αλλά το κατάφερα με τη μία) … πιθανώς είναι το αρχικό σοκ μεχρι να εξοικειωθώ και κάποια αρχική παραμετροποίηση πχ να φτιάξω το προφίλ μου , να ανεβασω φωτογραφίες των οδηγών , να κανω αποθήκευση προτιμήσεων θέση καθίσματος καθρέπτες (εξαιρετικό για τη γυναίκα μου που μου τα χαλάει κάθε φορά όταν μπαίνει!) , ρυθμίσεις μασαζ και αρώματος (παρακαλώ!) , να φτιαξω τις συνδέσεις με BT, wifi sharing hotspot κτλ … κάποια πράγματα είναι λιγότερο χρήσιμα πχ το μαμα navigation , οκ καλα δουλευει αλλα όταν εχεις google maps & waze τι να το κάνεις … επίσης κατι DAB+ σταθμους βλεπω δεν εχει τόσους πολλούς οσο το κλασσικό ραδιόφωνο.
Το 360 view με τις κάμερες είναι πολύ βοηθητικό στο παρκάρισμα , πχ σε κάθετο παρκάρισμα μπορείς να πετύχεις να είσαι ακριβώς στη μέση , κάτι που ικανοποιεί τα ψυχαναγκαστικά μου
Το i-cockpit φαίνεται πολύ ωραίο αλλά έχω διαβάσει κριτικές για την πρακτικότητα .. θα δούμε σε βάθος χρόνου, προς το παρόν το βρίσκω εύκολο και πρακτικό .
Ως μεταμφιεσμένο MPV εχει διάφορες πρακτικές ευκολίες μέσα .. πχ 3 12V πρίζες ενώ στην κονσόλα κλιματισμού των πίσω επιβατών εχει και μια 220V πρίζα (την οποία αμέσως χαρακτήρισαν τα παιδιά ως MacBook charging station ) , πτυσσόμενα κουρτινάκια , αεροπορικού τύπου trays κτλ … ότι υπάρχει να κρατάει τα παιδιά απασχολημένα , είναι καλοδεχούμενο .Αυτά για αρχικές εντυπώσεις, φαίνεται ενδιαφέρουσα εμπειρία, εχει ολες τις προδιαγραφές να περάσουμε καλά μαζί του και χαλάλι η αναμονή. Τα άλλα δυο που χρειάζονται για να δεσει το γλυκό όπως το φανταστήκαμε είναι να καταφέρουμε να πάμε τα ταξίδια που θέλουμε, και να σταθεί αξιοπρεπώς από άποψη αξιοπιστίας .
-
Χαίρομαι που στις 6 το πρωί Σαββάτου έχεις σηκωθεί και γράφεις διπλοσέντονα ....
Αυτό σημαίνει ότι μάλλον ετοιμάζεσαι για εκδρομή ...
Το αμάξι θα σου αρέσει περισσότερο από την 5άρα γιατί τα σουβ είναι πολύ βολικά σε πολλά πράγματα .
Αρχικά γιατί έχεις μικρότερο μήκος , αλλά περισσότερο χώρο .
Εγώ ζώντας την περασμένη δεκαετία με ένα Grand Cherokee και με μία ML-350 είχα αυτή την αίσθηση .
Απλά τότε όσο η βενζίνα ήταν χαμηλή σε τιμή και τα λεφτά υπήρχαν ήταν υποφερτή η κατάσταση .
Αλλιώς ήταν τραγική από πλευράς κόστους .Ακόμα τα αμάξια ήταν σε αμερικάνικη λογική . Δηλαδή ευθείες και 70 μαω όριο ταχύτητας , αλλιώς έγερναν αρκετά , ενώ τα κιβώτια ήταν 3-4 γενιές πίσω από τα σημερινά .
Σε δρόμους με στροφές όπως ήταν στην Ελλάδα όλοι οι δρόμοι πριν τους Α/Δ τα αμάξια ζορίζονταν , όπως και εγώ .
Επειδή έκανα και ταξίδι Ευρώπη με αυτά , η λογική εκεί ήταν αλλιώς και πράγματι τότε σκεφτόσουν αλλιώς . Αλλά δεν ζω εκεί οπότε τελικά κατέβηκα πάλι σε σεντάν .
Σήμερα που άλλαξαν οι δρόμοι και στην Ελλάδα το αμάξι που πήρες , στην 5θέσια διάταξη είναι ιδανικό . Σε ντίζελ βέβαια γιατί εδώ το κόστος έχει μεγάλη διαφορά .
Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το αμάξι αυτό θα σε βολέψει και θα το χαρείς . Γιατί και η δική σου ηλικία και αυτή των παιδιών σου θα βολευτεί απόλυτα με ένα τέτοιο αυτοκίνητο .
Και πάλι καλορίζικο . Καλά να περάσετε στην εκδρομούλα , βάλε τους και φωτό του εσωτερικού για να δουν τι σημαίνει γαλλικό αμάξι...
-
Καλοταξιδο! Πολύ ωραίο χρώμα περιμένουμε και φωτός από μέσα!
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πολύ ωραία παρουσίαση και το αυτοκίνητο με ολο αυτό τον εξοπλισμό ειναι εξαιρετικό! Ειναι αυτό που λεω οτι ο καλος εξοπλισμος βελτιώνει πολύ την εμπειρια καθημερινής χρήσης ενος αυτοκινήτου.
Αναμένω με ανυπομονησία την συνέχεια...μετά από ταξίδι!
-
Καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο να είναι!
Όταν μπορέσεις ανέβασε μερικές φωτογραφίες από το εσωτερικό (και την τρίτη σειρά καθισμάτων αν γίνεται - isofix έχει και στην 3η σειρά?). Ο κωδικός του εξωτερικού χρώματος ποιος είναι? Υπήρχε δυνατότητα για συνδυασμό με μπεζ σαλόνι?
Επίσης, θα βγει καθόλου σε τετρακίνητο?
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τετρακίνητο μόνο ως υβριδικό θα μπορούσε να βγει, με τον ηλεκτροκινητήρα να γυρνάει τους πίσω τροχούς. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για μηχανική διασύνδεση με τον θερμικό κινητήρα.
-
Ο χρήστης dr.angelo έγραψε:
Επίσης, θα βγει καθόλου σε τετρακίνητο?
4κινητο όχι. Μόνο οταν βγει το υβριδικο, οπου θα εχει 4κινηση λόγω του ηλεκτροκινητήρα πίσω (απο οσα εχουν αναφερθει μεχρι σημερα).
-
Καλορίζικο,καλοτάξιδο!!! Να το χαρείτε όσο πάει!
ΥΓ Μην βάλεις φωτό από το εσωτερικό....
-
Θα προσπαθήσω καμία βραδυνή πιο μετά
-
Τελικά έχει πάρα πολλούς DAB+ σταθμούς.
Ιδέα μου ή έχουν όντως καλύτερο ήχο; -
Όπως είπες και εσύ για την 5μηνη αναμονή τα ίδια και στην Ελλάδα. Το παρήγγειλα αρχές Ιούνη και προχθές μου λένε θα βγεί απο το εργοστάσιο Οκτώβρη και θα είναι Ελλάδα αρχές με μέσα Νοέμβρη. Ζήσε Μάη δηλαδή...εκεί που ήμουνα ζεστός και διάβαζα διάφορες κριτικές σε σάιτ και έβλεπα βιντεάκια με δοκιμές και συγκριτικά τέστ, ξενέρωσα και σταμάτησα να ασχολούμαι άλλο. Μπας και περάσει ο καιρός πιο γρήγορα. Και ότι υπολόγιζα να κάνω καμιά εκδρομούλα τον Σεπτέμβρη που είναι ο καιρός ότι super.
Εγώ είχα κάνει test drive το 3008 1,6 blueHDI με 120hp και μου φάνηκε εξαιρετικό μέν λίγο αργό δε. Γιαυτό και πήρα το 2,0lit GT με τα 180hp. -
Πανέμορφο και μέσα
Τo foot rest όμορφο ,όπως και το όλο κοκπιτ
Βράδυ με τον φωτισμό θα είναι κουκλί ... και τα αστέρια από πάνω ...
Peugeot 5008 (SUV)