-
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
Αν εκπροσωπείς και τον ειδικό τύπο, πάω πάσο!Φυσικά και όχι...δεν καταλαβαίνω ούτε την επίθεση, ούτε τα εξυπνακίστικα σχόλια. Τέσπα...δεν έχει νόημα.
-
Όυτε επίθεση σου κάνω ούτε εξυπνακίστικα σχόλια έκανα, εσύ επικαλέστηκες σύσσωμο, κιόλας, τον είδικό τύπο.
Δλδ δε μπορούμε να διαφωνούμε, πρέπει να εκλαμβάνεται σαν επίθεση;
Τότε οκ να υμνούμε μόνο τα αυτοκίνητα που θες εσύ, ο stefan147,o Δίας και ο 'ειδικός' τύπος, σύσσωμος.
Τι να πω... -
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
@Stefan. Εσύ που στηρίζεις πως η Χ1 είναι καλύτερη από το Q3, εκτός απο την προσωπική σου άποψη;Κυρίως στο ιστορικό των προκατόχων των δύο μοντέλων και στις γενικότερες κατευθύνσεις που δίνει κάθε εταιρία στα μοντέλα της. Και επειδή έχουμε να κάνουμε με δύο εταιρίες τέρμα παραδόπιστες τότε οι πιθανότητες είναι υπερ μου.
-
Να το ξαναγράψω, γιατί μάλλον δεν έγινα κατανοητός:
Λές ότι το Q3 είναι καλύτερο (πιο σπόρ) οδηγικά από την Χ1. Προσωπική σου άποψη και σεβαστή.Εγώ λέω ότι διαφωνώ και η διαφωνία μου πέρα από προσωπική εμπειρία / άποψη τεκμηριώνεται και από όλα τα τεστ του ειδικού τύπου αλλά και τα σχόλια αρκετών χρηστών που λένε ακριβώς το αντίθετο. Το Q3 μπορεί να υπερτερεί της Χ1 σε αρκετά σημεία, όμως η οδική συμπεριφορά (και δη η σπόρ, γιατί η ασφαλής, ουδέτερη και άχρωμη είναι άλλο θέμα) δεν είναι ένα από αυτά.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Το 2ο όμως με τίποτα δεν ισχύει...ακριβώς το αντίθετο τα έλεγα!
Προσωπική σου άποψη!Ναι προσωπική μου, αρκετών μελών εδώ μέσα (stefan147, Διας κλπ)...και σύσσωμου του ειδικού τύπου φυσικά!
Ποτέ πρόλαβαν να οδηγήσουν το νέο q3?
-
Εκτός από το τελευταίο σχόλιο του Aιkibill μάθαμε πως η Χ1 κατά κοινή ομολογία είναι σπορ οδηγικά (ενώ το Audi με dcc πχ, άχρωμο και ουδέτερο) Και είναι και τεκμηριωμένη 'προσωπική' άποψη. ! Οκ, πάω πάσο!
Δεν υπάρχει θέμα για περισσότερη αντιπαράθεση, εγώ τουλάχιστον δεν έχω συμφέροντα από την Audi (δεν υποννοώ ότι έχεις εσύ από την BMW) και δεν θα το συνεχίσω επι του παρόντως. -
Όχι δε μάθαμε τίποτα τέτοιο. Μάθαμε ότι η Χ1 θα είναι ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ πιο σπορ από το Q3 γιατί αυτό μπορούμε να προβλέψουμε βάσει της προϊστορίας των δύο μοντέλων. Αυτό ακριβώς και τίποτα άλλο. Για δύο μικρά suv μιλάμε εξάλλου.
Επίσης πως ενεπλάκη η προαιρετική(?) dcc στο Q3 και γιατί πιστεύεις ότι θα του δίνει κάποιο πλεονέκτημα? Αυτό κυριολεκτικά δεν συμβαίνει με απολύτως κανένα Audi απέναντι στην αντίστοιχη BMW. Και το λέω ως κάτοχος Audi που απλά έχει οδηγήσει και 5 μοντέλα του κάθε κατασκευαστή.
-
Το σταματάω και εγώ, γιατί ή γράφω ακαταλαβίστικα ή για κάποιο άλλο λόγο δεν γίνομαι κατανοητός. Ίσως ο Στέφανος να τα γράφει καλύτερα...λέμε το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια.
Υγεία να έχουμε!!
-
Βάλτε με και μένα στο “ειδικό τύπο» που προτιμάω και επιλέγω τη BMW από την Audi σε θέματα πιο σπορτίφ και πιο οδηγοκεντρικης συμπεριφοράς. Όμως και η Audi έχει τις αρετές τις που δεν είναι ευκαταφρόνητες και λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από ένα μεγάλο μέρος των υποψηφίων αγοραστών της premium κατηγορίας. Το νέο q3 εξ ορισμού αφού είναι φρέσκο μοντέλο υπερτερεί της χ1 σε θέματα ποιότητας, χώρων,σχεδίασης και gadget infotainment. Δεν θα πρέπει να είναι βασικά κριτήρια επιλογής αλλά μετράνε πολύ ιδιως όταν το ποσό ανεβαίνει. Και βέβαια όταν θα βγει facelift της χ1 θα έχει διορθώσει αρκετα πράγματα και πιθανώς να είναι πάλι μπροστά από το q3 κοκ. Περι ορέξεως... ο καθένας επιλέγει με βάση τα κριτήρια του και τη τσεπη του
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Φίλε Fidelio, η Bmw και η Audi βγάζουν αντιμέτωπα μοντέλα σε καμιά δεκαριά ή παραπάνω κατηγορίες. Σε όλες μα όλες, η bmw έχει το πιο σπορ από τα δύο. Και όχι επειδή μπορεί ή ξέρει περισσότερα (στη σημερινή εποχή άλλωστε της διάδοσης της πληροφορίας και της μετακίνησης των διάφορων μηχανικών-στελεχών από τη μια εταιρία στην άλλη δεν υπάρχουν στεγανά στην ικανότητα και στη μοναδικότητα) αλλά επειδή αυτό ΕΠΙΛΕΓΕΙ, και το κάνει αυτό επειδή αυτό ΕΠΙΘΥΜΕΙ το πιστό κοινό που την αγοράζει. Αν αύριο, η έρευνα της Audi στους πελάτες της δείξει ότι ως δια μαγείας μετατράπηκαν σε αγοραστές που απολαμβάνουν κοφτερά τιμόνια και παιχνιδιάρικη συμπεριφορά, τότε πίσtεψε με ότι το αμέσως επόμενο μοντέλο θα είναι πιο ή εξίσου σπορ από/με το αντίστοιχο της bmw.
-
Είδα το αυτοκίνητο σήμερα. Θετικά και αρνητικά (σύμφωνα με τα δικά μου γούστα):
Θετικά
Όμορφο το εξωτερικό (ειδικά με το πακέτο s line).
Πολύ εντυπωσιακό εσωτερικό με τις δυο οθόνες και τα σπορ καθίσματα.
Το πίσω κάθισμα χωράει τρεις ενήλικες (δοκιμασμένο).
Μεγάλος χώρος αποσκευών.Αρνητικά
Αν θέλεις την αίσθηση ότι οδηγείς SUV δεν θα την έχεις στον μέγιστο βαθμό (συμβαίνει και σε άλλα της κατηγορίας)
Υπερβολικά μεγάλος λεβιές στο αυτόματο.
Η ηλιοροφή δεν συνεχίζει και πάνω από τα κεφάλια των πίσω επιβατών.
Ο χώρος αποσκευών έχει χαμηλό ύψος (σίγουρα δεν χωρά μια μεγάλη βαλίτσα σε όρθια θέση ακόμα κι αν αφαιρέσεις την πλαφονιέρα).
Στα μπροστά καθίσματα νιώθεις ότι σε πλακώνει ο ουρανός. Η εξήγηση που δώσαμε είναι ότι το παρμπρίζ είναι πιο μικρό και έχεις στο οπτικό σου πεδίο τον ουρανό (δεν ξέρω εάν γίνομαι κατανοητός). Ίσως με μια αλλαγή στη ρύθμιση του καθίσματος να λυνόταν το 'πρόβλημα'. Θα το ξαναδώ και θα σας πω.
Φτωχός βασικός εξοπλισμός. Extra που περιμένεις να είναι στάνταρ σε αυτοκίνητα του 2019.
Ακριβό (Μου έχει κάτσει στο στομάχι ο διζωνικός. 560 ευρώ προ φόρων, όταν στο xc40 κοστίζει 200)
Έλλειψη τετρακίνησης στον μικρό diesel (τουλάχιστον μέχρι στιγμής)Σε γενικές γραμμές φαίνεται να είναι ένα πολύ ποιοτικό αυτοκίνητο. Όπως και η X1, το XC40, η GLA..
Μην τσακώνεστε για το ποιος το έχει πιο σπορ (ή πιο ποιοτικό, πιο άνετο κλπ). Όλα είναι θέμα γούστου, αναγκών και οικονομικών δυνατοτήτων.
-
Ο καλύτερος γερμανός παρουσιαστής παντως, το πιο σπορ της κατηγορίας (όλων των c suv) θεωρεί το audi q3 (autogefhuel), αρεσει δεν αρέσει..
-
Καλοδεχούμενο το feedback. Οπότε για σένα απ' ότι αντιλαμβάνομαι υπερτερεί το XC40. Άντε με το καλό
Όσο για τα υπόλοιπα, δεν έχει νόημα η αντιπαράθεση. Εδώ πρέπει να γίνει ορισμός του τι θεωρείται spor αυτοκίνητο, τι να λέμε τώρα. Για άλλους είναι να μπαίνει τρένο στις στροφές και για άλλους να σου πετάει κώλο κι εσύ ο schumacher να τον μαζεύεις. Όπως αρέσκεται κανείς.
Όπως είπε και κάποιος άλλος, υγεία να έχουμε και να απολαμβάνουμε ότι επιλογές κάνουμε χωρίς να ξενερώνουμε.
ΥΓ: Τίποτα δεν είναι αντικειμενικό από τι στιγμή που εκφράζεται από υποκείμενα (με την καλή έννοια).
Καλό μας βράδυ. -
Ο χρήστης iliasandro έγραψε:
Είδα το αυτοκίνητο σήμερα. Θετικά και αρνητικά (σύμφωνα με τα δικά μου γούστα):Θετικά
Ο χώρος αποσκευών έχει χαμηλό ύψος (σίγουρα δεν χωρά μια μεγάλη βαλίτσα σε όρθια θέση ακόμα κι αν αφαιρέσεις την πλαφονιέρα)..Πρωτα απο ολα σε ευχαριστουμε για το μινι-review σου!
Εγω θα σταθω σε αυτα που γραφεις για τον χωρο αποσκευων. Γιατι πιστευεις οτι γινεται αυτο; κανει 'γωνια' η 5η πορτα και για αυτο δεν χωραει ορθια βαλιτσα; μηπως ηταν τοποθετημενο το πατωμα του χωρο αποσκευων στην υψηλη θεση (δεν γνωριζω αν εχει πολλαπλες θεσεις τοποθετησης οπως αλλα αυτοκινητα της κατηγοριας). Μου κανει εντυπωση αυτο το θεμα, διοτι γενικα υποτιθεται οτι ο χωρος αποσκευων ειναι ενα απο τα πραγματα που βελτιωσαν (αυξησαν) σε σχεση με τον προκατοχο. Μαλιστα, γενικα τα αυτοκινητα της κατηγοριας δεν εχουν μεγαλο μηκος χωρου αποσκευων και αυτο που 'σωζει' συνηθως την κατασταση ειναι οτι μπορεις να βαλεις βαλιτσες 'ορθιες'. Αν αυτο δεν υπαρχει εδω, τοτε ειναι σαφεστατα ενα προβλημα για οικογενειαρχη που το ενδιαφερει αυτο το σημειο. -
Καλησπέρα. Βρε παιδιά πως σας βγάζει τέτοιες τιμές στον configurator; Πόσα πράγματα βάζετε στο s line; Να το θεό όμως αν την Παρασκευή που θα πάω να το δω δε μου αρέσει, θα πάω στο cupra suv με τα 300 άλογα κι ας μην έχω την πολυτελή αίσθηση μέσα. Τουλάχιστον θα χει τίμιο κινητήρα.
-
Εγώ να πω ότι επέλεξα αυτόματο οπότε ήμουν με το καλημέρα 3χιλ πάνω από την βασική.
-
Κι εγώ είχ βάλει αυτόματο diesel αρχικά. Μετά με τον 1.5 DSG έπεσε λίγο
Πάντος ένα Karoq που έφτιαξα μετά έτσι για το γαμώτο με σχεδόν τα πάντα όλα που θα ήθελα πήγε 37500 για 1.5 TSI DSG -
από fidelio » 14 Νοέμ 2018 17:36
Καλοδεχούμενο το feedback. Οπότε για σένα απ' ότι αντιλαμβάνομαι υπερτερεί το XC40.Για τα δικά μου κριτήρια νομίζω πως ναι. Δε μπορώ να μην αναγνωρίσω στο Q3 ότι έχει πιο όμορφο εσωτερικό και λογικά πιο σπορ ( ) οδήγηση από το XC40.
από dettol » 14 Νοέμ 2018 17:41
Πρωτα απο ολα σε ευχαριστουμε για το μινι-review σου!
Εγω θα σταθω σε αυτα που γραφεις για τον χωρο αποσκευων. Γιατι πιστευεις οτι γινεται αυτο; κανει 'γωνια' η 5η πορτα και για αυτο δεν χωραει ορθια βαλιτσα;Ναι, αυτό συμβαίνει, ακόμα και όταν το δάπεδο είναι στην πιο βαθιά θέση (μη φανταστείς τρελή αλλαγή σε βάθος, ούτε και ευχρηστία στον τρόπο με τον οποίο γίνεται αυτή η αλλαγή). Σε αντίθεση με το XC40, ο ουρανός του Q3 σβήνει (κάνει καμπύλη) στο πίσω μέρος και δε μένει αρκετός χώρος πάνω από την εταζέρα (έγραψα πλαφονιέρα πριν ). Ίσως να παίζει ρόλο και το ύψος του XC40. Ο χώρος αποσκευών στο Q3 είναι πιο μακρύς παρ' όλα αυτά.
Ξαναείδα το αυτοκίνητο αλλά δεν το οδήγησα. Άλλαξα τη ρύθμιση του εμπρός καθίσματος αλλά δεν άλλαξε η αίσθηση που είχα το πρωί. Είναι λίγο πιο στενόχωρο στο χώρο του κεφαλιού. Η σύζυγος, επίσης, παρατήρησε ότι παρόλο που η ηλιοροφή του δεν συνεχίζει μέχρι πίσω, ξεκινά από πιο μπροστά και έτσι την απολαμβάνουν οδηγός και συνοδηγός. Οι πίσω, αντίθετα, καθόλου. Δεν θα την έβαζα.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Το 2ο όμως με τίποτα δεν ισχύει...ακριβώς το αντίθετο τα έλεγα!
Προσωπική σου άποψη!Ναι προσωπική μου, αρκετών μελών εδώ μέσα (stefan147, Διας κλπ)...και σύσσωμου του ειδικού τύπου φυσικά!
Ποτέ πρόλαβαν να οδηγήσουν το νέο q3?
Απο τη στιγμη που το ειπε αυτος που ειναι φαν της bmw τελειωσε.
Δε χρειαζεται να οδηγησει κανεις τιποτα -
spyrosK κλασικά ήρεμη φωνή της λογικής και μπράβο. Από εκεί και μετά διαβάζω για σπορ συμπεριφορά, για άλλη μια φορά... και συγκρίσεις σε οχήματα - περίπτερα και έχω να πω ένα μόνο. Κανένα suv δεν θα με κέρδιζε ως επιλογή αν το δυνατό του σημείο ήταν ο σπορ χαρακτήρας του. Γιατί? Μα φυσικά διότι αν είχα σαν προτεραιότητα την σπορ οδήγηση δεν θα κοιτούσα καν την κατηγορία. Συνεχίζοντας...να πω πως όλα αυτά τα ρηξικέλευθα περί ανωτερότητας της μιας ή της άλλης μάρκας είναι ότι πιο ανόητο και συνάμα βαρετό, τόσης αξίας όσης έχουν τα λεγόμενα και οι συγκρίσεις των οπαδών του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ. Παρήγορο πως αυτά συμβαίνουν κυρίως στην Ελλάδα των δίπολων. Γιατί μόνο σε αυτή τη σκατοχώρα έχουμε τόση ανάγκη τα δίπολα. Γράφετε για suv και είστε κάθετοι στις απόψεις σας αλλά δεν σας απασχολεί καθόλου που για κάποια (τα περισσότερα) από αυτά δεν μπορείτε να βρείτε ούτε ένα σοβαρό offroading βίντεο. Γράφετε για σπορ χαρακτήρα αλλά δεν σας πειράζει που (και με την βοήθεια ακόμη ηλεκτρονικών) σε απότομη αλλαγή λωρίδας το 90% των σπορ σουβ πάει για τις κορίνες με πολύ λιγότερα από 80χλμ/ώρα (που μεταφράζεται σε μπάρες, διαζώματα, όχημα στην αντίθετη κατεύθυνση κ.α στην πραγματική ζωή). Αυτά που το καταφέρνουν σας είναι βαρετά... Μάλιστα! Είμαι άσχετος προφανώς γιατί διαφορετικά δεν γίνεται να μην καταλαβαίνω αυτή την αντιπαλότητα. Για τα περιοδικά να πω πως καλά κάνουν και γράφουν ότι γράφουν. Υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Βέβαια τα περιοδικά πρέπει να επιζήσουν και για τον λόγο αυτό πολλάκις γράφουν πράγματα που είναι 'να απορεί κανείς'.
Audi Q3 2018