-
Ο χρήστης giocitroen91 έγραψε:
Σιγα ποια την μεταπωλιτικη αξία που έχουν τα Vw πλέον.. Αυτές είναι βλακείες που αναπαράγει ένα μέρος του τύπου.. Τα περισσότερα diesel Vw έχουν πολύ χαμηλές τιμές στο car.gr και έχω ανεβάσει αγγελίες παλιότερα σε άλλο θέμα.. Λογικό να πωλούνται χαμηλά μιας και είχαμε σκάνδαλο dieselgate, κάποια έκαναν σαν τρακτέρ, χαμηλή ροπή και άλογα, 5άρια κιβώτια, κάτι polo diesel που έσβηναν... Επίσης, το άλλο παράξενο είναι ότι η Vw παρόλο που κάνει έδω και χρόνια περισσότερες πωλήσεις καινούργιων αυτοκινητων από τη Citroen, θα περίμενε κανείς να πουλάει αντίστοιχα και περισσότερα μεταχειρισμένα... Και όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.. Για τους πρώτους 5 μήνες του 2018 πουλήθηκαν 1084 μεταχειρισμένα Citroen και Vw μόλις 1010.. https://www.autoblog.gr/wp-content/uplo ... y-2018.pdf Τι συμβαίνει λοιπόν?? Γιατί δεν φευγούν εύκολα τα μεταχειρισμένα Vw?? Που είναι όλοι αυτοί που λένε ότι τα Vw φεύγουν εύκολα?? Μήπως ο κόσμος δεν τα πέρνει τα μεταχειρισμένα επειδή το εσωτερικό τους είναι σαν διαλυμένο σε αρκετά Vw??Δεν εμπιστεύονται να δώσουν πολλα χρήματα για γαλλικά καινούρια γι αυτο και τα παίρνουν μτχ για μικρότερη χασούρα
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Λοιπόν αμάξι σύγχρονο , που περνάει τα 15 χιλ χωρίς αισθητήρες φωτός ,βροχής , αναδιπλούμενους , κρούζ κοντρόλ απλό , hill assist , είναι τριμπούρδελο ολκής . Ακόμα καλύτερα να έχει όλα τα καινούργια καλούδια που έτσι και αλλιώς θα είναι στάνταρ σε 3 χρόνια , γιατί σαν μεταπώληση δεν θα πιάνει τίποτα .Δηλαδή τα περισσότερα supercars είναι τριμπούρδελα ολκής... Τι διαβάζουμε μεσημεριάτικα και που να πιάσουν και οι καύσωνες!!!
-
Χαχαχαχαχαχα
-
Ο χρήστης nontaskatsaras έγραψε:
Τι διαβάζουμε για να δικαιολογήσουμε την αγορά μας ή αυτό που γουστάρουμε...
Λοιπόν αμάξι σύγχρονο , που περνάει τα 15 χιλ χωρίς αισθητήρες φωτός ,βροχής , αναδιπλούμενους , κρούζ κοντρόλ απλό , hill assist , είναι τριμπούρδελο ολκής . Ακόμα καλύτερα να έχει όλα τα καινούργια καλούδια που έτσι και αλλιώς θα είναι στάνταρ σε 3 χρόνια , γιατί σαν μεταπώληση δεν θα πιάνει τίποτα .
Αυτά είναι πλέον ευκολίες και ασφάλεια .
Αυτό που διαβάζω ότι κάποιος δεν τα χρειάζεται , είναι σαν να μην βάλει στο σπίτι του θερμοσίφωνα . Μπορεί να το κάνει όπως οι παππούδες μας στα νιάτα τους . Ζεσταίνοντας νερό στην κατσαρόλα στην στόφα....
Αν εχεις ψιτροεν όντως δε θα εχεις μεταπωληση και ας εχει μηχανη εσπρεσο μεσα
Δεν πειράζει, θα έχει γλιτώσει τα λεφτά απο τις τρεις ανακατασκευές ανά 8ετια που θέλουν οι φριτεζες των vag
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
Κλασικη καραμελα αντιvag boy. Σιγα μην ειναι 13 ανακατασκευες. Ακομα και 23 να ηταν παλι μεταπωληση παραπανω θα είχε
Πρώτα από όλα ήμουν υπερβολικός για να σου δείξω ότι ήσουν κ εσύ, και νομίζω ότι σε αυτό συμφωνούμε. Δεύτερον, ως προς τις ανακατασκευές, εντάξει, τρεις δε θα χρειαστεί, αλλά μια θα χρειαστεί σχεδόν σίγουρα, μιλώντας προφανώς για συγκεκριμένα μοτέρ-μοντελα, και όχι για όλα. Και σε αυτό νομίζω ότι συμφωνούμε, σωστά; Τρίτον, μεγαλύτερη μεταπώληση δε θα έχει, καθώς αυτό εξαρτάται από το σε τι κατάσταση θα είναι το ίδιο το αμάξι..Σε αυτο ίσως διαφωνούμε, αλλά οκ. Καλημέρα!
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
Πρωτον δεν ημουν υπερβολικος. Εχουν καλυτερη μεταπωληση τα vw.
Δευτερον μια ισως χρειαστει ανακατασκευη το 14 τουρμπο κομπρεσορ με τα 170.
Τριτον σε ιδιες καταστασεις το vw θα πιασει καλυτερα λεφτα.
Καλησπερα -
Άντε πάλι ποδοσφαιροποίηση....
Μια παράμετρος ξεχάστηκε...είναι φυσιολογικό να πιάνει περισσότερα το vw αφού είναι πολύ ακριβότερο! Συν το ότι έχει περάσει στον κόσμο ότι είναι πριμιουμ και καλά. Και μάλλον θα είναι γιατί μόλις πας να αλλάξεις λάδια στην αντιπροσωπεία και σου έρθει κατακούτελα το 180αρι+ ,κοιτάς την πινακίδα να δεις αν μπήκες στην Φερράρι. Και πριν μου την πέσετε,αυτά τα γράφουν κάποιοι θαρραλέοι ιδιοκτήτες στο vwclub. -
Αν ειναι να σχολιάζουμε στο club κι όχι εδώ. Γιατι κι εγώ ειχα γραφτεί στο φόρουμ της Citroen και σε αλλα, κι αν έγραφα κάθε φορά τι παράπονα λένε οι ιδιοκτήτες θα γεμίζαμε σελίδες.
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
.... θα είναι γιατί μόλις πας να αλλάξεις λάδια στην αντιπροσωπεία και σου έρθει κατακούτελα το 180αρι+ ,κοιτάς την πινακίδα να δεις αν μπήκες στην Φερράρι. Και πριν μου την πέσετε,αυτά τα γράφουν κάποιοι θαρραλέοι ιδιοκτήτες στο vwclub.5 λιτρα λαδι φουλ συνθετικο με φιλτρο λαδιου και adblue 130 ευρω σε επισημη αντιπροσωπεια.
Σε οποιαδήποτε μαρκα αν πας ξεβρακωτος χωρις να ρωτησεις τη πατας. Ασε λοιπον τι λεει ο καθένας. Σε οπελ αν δε ρωτησεις μπορει να σου κοστισει περισσοτερο απο μερσεντες -
Μακάρι να έβαλαν μυαλό...αν και με την Κοσμοκάρ δεν τρέφω πολλές ελπίδες....εγώ πάντως την τελευταία φορά που ρώτησα σε επίσημη vw για κόστος σέρβις,διαπίστωσα ότι η τιμή που μου έδωσαν ήταν τέσσερις -ναι,4- φορές πιό πάνω από το κόστος του ίδιου σέρβις στην BMW που είχα τότε.
-
Δεν θα απαντήσω σε φτηνά επιχειρήματα , αλλά θα επιμείνω ότι κάποια πράγματα θεωρούνται ότι πρέπει να υπάρχουν σήμερα στα αμάξια οπωσδήποτε .
Τώρα τι εννοεί ως σούπερ κάρς ο Δίας δεν ξέρω ... Μήπως κανένα Βόλγα , γιατί τα σούπερ κάρς του 2018 νομίζω ότι τα έχουν όλα . Αλλά το ερώτημα είναι αν είναι σούπερ κάρ μια 6άρα μπε-εμ-βε ? Γιατί τα έχει όλα .
Τώρα για την μεταπώληση των διάφορων μοντέλων , αυτό δεν κρίνεται απόλυτα , αλλά σαν ποσοστό της τιμής αγοράς .
Αρα αν πάρεις ένα αμάξι 18000 και στην επταετία το δώσεις 7000 έχασες το 60 % . Αν το πάρεις 25000 και το δώσεις 10000 , πάλι το 60 % έχασες ... Αν όμως το δώσεις 8000 , μπορεί να πάρεις παραπάνω από αυτόν με τα 7000 αλλά έχεις χειρότερη μεταπώληση .
Αν βάλεις και τις επισκευές στα tsi και dsg , τότε πλημμύρισες στο κλάμα ...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Τώρα τι εννοεί ως σούπερ κάρς ο Δίας δεν ξέρωΑυτό που εννοεί όλος ο κόσμος (Ferrari, Lamborghini κλπ).
Όσο για αυτά τα χαζά γκάτζετάκια, τα είχα στην BMW, αλλά ποτέ δεν τα χρησιμοποίησα. Πιο πολύ εκνευρισμό προκαλούν, ειδικά όταν ενεργοποιούνται οι καθαριστήρες εκεί που δεν το περιμένεις. Ίσως τα αυτόματα φώτα να βοηθάνε σε συνεχόμενα τούνελ για να μην ανάβεις και σβήνεις συνέχεια, αλλά ως εκεί.
-
Καλά βρε Δια . Και στο WRC δεν έχουν πίσω καθίσματα ενώ μοιάζουν με συμβατικά αμάξια
-
Καποιοι σχολιασαν την προταση μου ,τοΟκταβια.Ειπαν λεει οτι εχει ελλειψεις εξοπλισμου στην style.Κατι λεει που δεν εχει cruise control και που δεν εχει λεει καποια απο τα συγχρονα συστηματα ασφαλειας.Ενας αλλος ειπε οτι δεν νοειται αυτοκινητο ανω των 15k χωρις αισθητηρες και αισθητηρακια.Τι ειναι αυτα που ακουμε.Δηλαδη δεν παιρνετε αυτοκινητο που δεν εχει αισθητηρες βροχης;Ελεος ρε παιδια.Η απαντηση μου σε ολα αυτα ειναι οσο λιγοτερα εχει ενα αυτοκινητο τοσο καλυτερα.Σαφως και η τεχνολογια προχωραει αλλα ολα αυτα ειναι περιττα για εμενα και λυπαμαι γιατι σε λιγα χρονια τα αυτοκινητα μας θα ειναι υπολογιστες και οχι αυτοκινητα.Με αυτα τα συστηματα χανουμε την ουσια του οδηγουμε ενα αυτοκινητο.Εαν μπορουσα να αλλαξω τωρα αυτοκινητο σιγουρα θα επαιρνα μια βασικη εκδοση και οχι full extra.Υπ οψιν δεν εχω Οκταβια και ουτε εχω σκοπο να παρω περισσοτερο λογω χωρου στο γκαραζ μου παρα κατι αλλο γιατι το Οκταβια ειναι το καλυτερο οικογενειακο μακρια απο ολα αυτα τα τυπου κροσοβερ που μας μοστραρουν.Σορρυ για το εκτος θεματος νημα αλλα επρεπε να πω την γνωμη μου για αυτα που ειπωθηκαν.
-
Αν ηξερες ποσο ηλεκτρονικο ειναι οποιοδηποτε αυτοκινητο.
Οταν πατας το ηλεκτρονικο γκαζι και οταν στριβεις το τιμονι οι ενσωματομενοι ηλεκτρονικοι υπολογιστες μετρουν συνεχως διαφορους παραγοντες παιρνοντας στοιχεια απο τους ηλεκτρονικους αισθητηρες.Συνεχως ελεγχονται η κινηση των τροχων, η κλιση του αμαξωματος, το βυθισμα του πενταλ η γωνια του τιμονιου, η εσωτερικη λειτουργια του κινητηρα κτλ.
Τα λεγομενα μικρογκατζετ τις περισσοτερες φορες προυπαρχουν στην ηλεκτρονικη κεντρικη μοναδα του αυτοκινητου και το μονο που αλλαζει στις εκδοσεις ειναι το αν θα υπαρχουν οι περιφερειακοι αισθητηρες για να στειλουν τα απαραιτητα στοιχεια και πληροφοριες στην κεντρικη μοναδα.
Αρα η βασικη εκδοση ειναι το ιδιο ηλεκτρονικη με την ακριβη αλλα ο οδηγος της χανει συγχρονες ανεσεις -
Οι ίδιοι που λένε ότι δεν θέλουν να έχει το αμάξι τους τις σύγχρονες ανέσεις , στα σπίτια τους έχουν τις τελευταίες γκατζετιές . Απλά δεν θέλουν να πληρώσουν για να έχει το αμάξι τους αυτά που πρέπει .
Ετσι βλέπουμε μέσα στα τούνελ τα περισσότερα αμάξια να είναι με σβηστά φώτα , με αρκετά τέτοια ζώα να προσπερνάνε αέρα , άλλοι στον Α/Δ πηγαίνουν 300 μ. πίσω από τον μπροστινό , γιατί φοβούνται μην φρενάρει και τρακάρουν και διάφορα τέτοια γραφικά , που σε κάνουν να λες , άντε να έρθει η αυτόνομη οδήγηση , για να μην ξαναοδηγήσουν ποτέ αυτοί .
Ηλεκτρονικά βοηθήματα είναι και το ABS , το ESP και τα υπόλοιπα και έχουν σώσει ζωές . Αυτά που λέω τεχνολογία , ήδη στην ΕΕ ζητάνε να είναι στάνταρ σε όλα τα αμάξια από το 2010 . Το πολύ καλό Ντάστερ πήρε 3 αστέρια στην σύγκρουση ακριβώς γιατί δεν έχει στάνταρ κάποια ηλεκτρονικά βοηθήματα , που σε κάποιους εδώ περιττεύουν ...
-
Ο χρήστης ad276 έγραψε:
Με αυτα τα συστηματα χανουμε την ουσια του οδηγουμε ενα αυτοκινητο.Εαν μπορουσα να αλλαξω τωρα αυτοκινητο σιγουρα θα επαιρνα μια βασικη εκδοση και οχι full extra. -
-
Το ότι πάγωσε και έμεινε ακίνητο το παρ΄ όλίγον θύμα το είδατε ?
Αλλά σωστά τα γράφεις . Εχουμε βλέπεις τους χεράδες με τα σπορ κάρ . Χεράδες της δεξιάς παλάμης... -
Σπιτσλες!!! Αυτό που με τρόμαξε περισσότερο είναι πως αυτό το παιδί θα μπορούσε να ναι του καθενός, ακόμα κ δικό μου..
-
Να στε καλα που με 'στολισατε' και λυπαμαι γι αυτα που διαβασα εμμεσως για το σχολιο μου.Γνωμη δεν προκειται ν αλλαξω.Δοξα τω θεω οδηγω 20 χρονια χωρις να μου εχει συμβει τιποτα.Εμαθα να οδηγω σε Datsun 120Y και Corsa A.Τα οποια αναπολω την απλοτητα τους και το πολυ χαμηλο κοστος συντηρησης τους.Ναι το αμαξι μου εχει και ηλ.γκαζι και ηλεκτρουδραυλικο τιμονι αλλα δεν εχει τα τοσα 'γκατζετ' που λετε εσεις.Και για το τελος το χειροτερο ολων εαν στην δυσκολη στιγμη δεν λειτουργησει καποιο συστημα ποιος θα εχει τοτε την ευθυνη;Α και ολα τα συστηματα ασφαλειας υποκειται στους νομους της φυσικης.Οσο για την εικονα με τους συμπαθητικους Φλιντστοουνς το παιρνω σαν αστειο.......
-
Τα συστήματα ασφαλείας αλλά και τα βοηθήματα του οδηγού ΔΕΝ είναι gadgets δλδ παιχνιδάκια. Είναι συστήματα που θα σώσουν τη ζωή ενός ανθρωπου. Το να λέει κάποιος ότι δεν μου έχουν χρειαστεί είναι σα να λέει ο μεθυσμένος 'Τόσα χρόνια οδηγώ πιομενος, δεν έχω πάθει τίποτα'. Το ότι θα χαλάσουν πάλι δεν λέει κάτι. Δε νομίζω να οδηγεί κανένας και να περιμένει να τον φρενάρει το αμάξι μόνο του σε κάθε φανάρι. Αν χαλάσουν απλά απενεργοποιούνται, όπως κάνουν τόσα χρονια τα abs και οι αερόσακοι. Μην το παίρνεις προσωπικά, αλλά κάποια πράγματα δεν επιδέχονται προσωπικές ερμηνείες
Οικογενειακό στα €17500