-
Αν βγάλει τη μπέμπα σε πλειστηριασμό στα φόρουμ που συμμετέχει, θα την πουλήσει περισσότερα από όσα έδωσε για να την αγοράσει.
Έχει κάνει ξεκάθαρο πόσο ψείρας (με την καλή έννοια, μην με παρεξηγήσεις Στέφανε) είναι με τα αμάξια του, που τα έχει σε κατάσταση καλύτερη από καινούργιο.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Να στε καλά ρε παιδιά ! Θα ζητήσω συστατική από το φόρουμ αν χρειαστεί [emoji1]
-
Οσες φορες εχω κοιταξει μεταχειρισμενα οι περισσοτεροι προσπαθουν να πουλησουν το αυτοκινητο τους αφου το χουν κακοποιησει αρκετα ωστε να μη το θελουν ουτε οι ιδιοι.
Και η πλακα ειναι οτι θυμωνουν οταν τους τα λες. Ειδα ενα καφε λεκε στην οροφη ενος, του το δειχνω και μου λεει ναι ασε μου φυγε ο φραπες σε φρεναρισμα πηγα να τον πιασω και τα γ@μησα.
Η οροφη ωστοσο δεν καθαριζει με τη καμια ε.- Και τι θα κανω ρε φιλε εγω θα βλεπω μια ζωη απο πανω μου τον αποτυχημενο φραπε σου;
- Ε και τι θες να κανω το αμαξι ειναι αστερι* εισαι περιεργος
*αστερι, με γρατσουνιες στις ζαντες λες και παρκαρει με τετακε
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Οσες φορες εχω κοιταξει μεταχειρισμενα οι περισσοτεροι προσπαθουν να πουλησουν το αυτοκινητο τους αφου το χουν κακοποιησει αρκετα ωστε να μη το θελουν ουτε οι ιδιοι.
Και η πλακα ειναι οτι θυμωνουν οταν τους τα λες. Ειδα ενα καφε λεκε στην οροφη ενος, του το δειχνω και μου λεει ναι ασε μου φυγε ο φραπες σε φρεναρισμα πηγα να τον πιασω και τα γ@μησα.
Η οροφη ωστοσο δεν καθαριζει με τη καμια ε.- Και τι θα κανω ρε φιλε εγω θα βλεπω μια ζωη απο πανω μου τον αποτυχημενο φραπε σου;
Εγώ γι αυτό και μόνο το λόγο ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΑ ποτέ μεταχειρισμένο!
Κανείς δεν μπορεί να φτάσει τους δικούς μου ψυχανανγκασμούς, οπότε κανένα αμάξι, που δεν είναι καινούργιο, δεν θα μου κάνει!
Προσωπικά ούτε την απλή καθημερινή χρήση δεν αντέχω και γι αυτό κάνω ελάχιστη χρήση ή πουλάω σχετικά παρθένα τα αμάξια μου..... !
Ευτυχώς που έχω το leasing και του πίνω περισσότερο το αίμα γιατί ξέρω ότι στα 4 χρόνια φεύγει .....
Αν σκεφτείς βέβαια την έννοια αυτοκίνηση στην Ελλάδα, η αγορά αμαξιού είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΤΑΜΑ HARD EARNED ΜΟΝΕΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ... κυριολεκτικά πέταμα όμως! -
Με τις τιμές που έχουν τα μτχ , αυτοί που τα πουλάνε απλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς , για διάφορους λόγους .
Κανείς που έχει μεγάλο αμάξι δεν το σκοτώνει αν δεν περάσουν 10-15 χρόνια γιατί η απομείωση είναι τεράστια και πρέπει να έχει τα λεφτά να πάρει κάτι ανάλογο , αφού η αγορά νεώτερου μτχ δεν είναι λύση .
Οπότε στις τιμές αυτές ή θα είσαι συγκαταβατικός , ή θα πας για καινούργιο .
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Το θέμα είναι αν το ζητάνε σε τιμή ανάλογη της κατάστασης που είναι το αυτοκίνητο. Αυτά σε ταπετσέρη φτιάχνουν. Το ταλαιπωρημένο χρώμα, ζάντες είναι ευκαιρία για να ρίξεις την τιμή. Το θέμα είναι ο κινητήρας.....Οι περισσότεροι τα αυτοκίνητά τους δεν τα προσέχουν εξωτερικά και εσωτερικά. Δεν έχουν χρόνο, δεν τους νοιάζει. Σου λένε το έχω για να μετακινούμαι. Σκαλώνουν όμως όταν τους το ζητάς στην πραγματική τιμή και όχι στην απογειωμένη που ζητάνε....
-
Αυτή η έννοια της πραγματικής και της απογειωμένης τιμής , είναι λίγο σχετική ...
-
Μερικοι ζητανε μη ρεαλιστικα λεφτα σε σχεση με την κατασταση τους, οντως.
Σε αρκετα αυτοκινητα, για να το συνεφερεις σε μια καλη κατασταση μπορει να χρειαζεται λεφτα που φτανουν για καινουριο.
Πχ αρκετα αμαξια γυρω στα 120.000χλμ θελουν αμορτισερ,τακακια,πιθανως δισκοπλακες, λαστιχα. Ασχετα απ το τι μερεμετια μπορει να θελει στα μηχανικα και αλλα μερη, πχ βαλβολινες, δισκοπλατο, μπουζια, συγχρονιζε η και γραναζι στο κιβωτιο.
Αν τα βαλεις κατω σε μερικα αυτοκινητα το κοστος για τετοια πραματα παει στο 5χιλιαρο, το οποιο ο τυπος που το χει και κλαιγεται οτι 'θες να μου παρεις τη περιουσια με φραγκοδιφραγκα' δεν το υπολογιζει καν.
-
Στα αμάξια που το κόστος των όσων αναφέρεις πάει στο 5χίλιαρο , η τιμή αγοράς τους ήταν 50-60000 € . Οταν μετά από 7-8 χρόνια και 120000 χλμ θέλεις να το πάρεις στο 20 % της τιμής τους , τότε προφανώς είναι λογικό να τα πληρώσεις αυτά .
Σήμερα μάλιστα είναι 60-70000 € η ανάλογη τιμή αγοράς τους .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Στα αμάξια που το κόστος των όσων αναφέρεις πάει στο 5χίλιαρο , η τιμή αγοράς τους ήταν 50-60000 € . Οταν μετά από 7-8 χρόνια και 120000 χλμ θέλεις να το πάρεις στο 20 % της τιμής τους , τότε προφανώς είναι λογικό να τα πληρώσεις αυτά .Σήμερα μάλιστα είναι 60-70000 € η ανάλογη τιμή αγοράς τους .
Δεν εχω κανενα προβλημα να τα πληρωσω για τις επισκευες, αλλα πρεπει και ο ιδιοκτητης να παραδεχεται οτι τα χρειαζονται κι οχι να το πλασαρει σαν 'δεν θελει ουτε ευρω'. Οταν τους λες φιλε κοψε κατι γιατι απ το 'δε θελει ουτε ευρω' της αγγελιας σου πηγαμε στο 'θελει 3-5 χιλιαρικα', σου απαντανε 'ε ας μη τα κανεις αυτα, μια χαρα πηγαινει το αμαξι'
Καλως η κακως η απαξιωση αυτη ειναι, 20-30% αξιζει απ την αρχικη στα 8 χρονια. Το αυτοκινητο δεν ειναι επενδυτικο σχεδιο, εκτος αν παρεις κανενα που εχει πλανα να γινει κλασικο. Κι εγω οταν πουλησα αυτοκινητο το δωσα 30% κατω απο την αρχικη του αξια στα 2.5 χρονια, δεν κλαιγομουν στον αγοραστη.
-
Δεν είναι ακριβώς έτσι , αλλά είναι μεγάλη συζήτηση ...
-
Για να είμαστε και λίγο λογικοί, μεταχειρισμένα αυτοκίνητα είναι, τι περιμένετε; Και τους τσαμπουκάδες τους θα έχουν εξωτερικά, και τα προβληματάκια τους κλπ.
-
Η απαξίωση είναι 15 % τον πρώτο χρόνο και 10 % επί της υπολειπόμενης κάθε φορά για κάθε επόμενο χρόνο .
Σε κάποιες περιπτώσεις μη εμπορικών μπορεί να είναι 20 και 15 αντίστοιχα . Αλλά πάντα υπάρχει ένα κάτω όριο που παραμένουν για χρόνια .Αρα μία Ε 200 1.8 που έκανε 60000 καινούργια θα έχει στα 3 χρόνια 40000 , στα 6 30000 , στα 9 20000 και μετά την δεκαετία θα κατεβαίνει με διάφορους ρυθμούς ανάλογα με την κατάσταση του .
Αν τώρα επειδή είμαστε σε κρίση , έχει ανέβει η βενζίνη , είναι δίλιτρο+ κλπ , πάμε στην άλλη περίπτωση και οι τιμές είναι 35000 , 20000 ,13000 αντίστοιχα .Οπότε νομίζω ανάλογα με την κατάσταση και τον εξοπλισό κάθε αυτοκινήτου , ανάμεσα στις δύο αυτές τιμές θα πρέπει να παίξουμε ...
-
Να αναφέρουμε όμως πως υπάρχει και το άλλο άκρο που υπάρχουν αστέρια αυτοκίνητα και σκάνε οι και καλά ' το θέλω πένα ' και για ψύλλου πήδημα κοιτούν να σου το πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί.
Η αυτοί που σε παίρνουν τηλ και σου λένε σου χω 3 χιλιαρικάκια τώρα το παίρνω και συ το πουλάς 7.
Να τα λέμε κι αυτά. -
Μα το έχω πει ότι την αγορά του μτχ την έχουν καταστρέψει οι χρήσιμοι ηλίθιοι . Αυτοί που κοιτάνε την χαμηλότερη τιμή στο κάρ , που αφορά λήζινγκ εισαγωγής με τριπλογυρισμένα χλμ από λαμόγια που παριστάνουν τους εμπόρους και θέλουν να πάρουν το δικό σου που είναι πρώτο χέρι , με βιβλία σέρβις κλπ ακόμα πιο χαμηλά από ότι στο αγοράζει το λαμόγιο που θα του γυρίσει τα χλμ και θα το βάλει πανάκριβα .
Ετσι εσύ δεν πουλάς , αλλά το κρατάς και οι χρήσιμοι ηλίθιοι παίρνουν το σαπάκι του λαμογίου και μετά
-
Ο χρήστης xRRx έγραψε:
Να αναφέρουμε όμως πως υπάρχει και το άλλο άκρο που υπάρχουν αστέρια αυτοκίνητα και σκάνε οι και καλά ' το θέλω πένα ' και για ψύλλου πήδημα κοιτούν να σου το πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί.
Η αυτοί που σε παίρνουν τηλ και σου λένε σου χω 3 χιλιαρικάκια τώρα το παίρνω και συ το πουλάς 7.
Να τα λέμε κι αυτά.+1
Eπειδή στην οικογένεια έχουμε πουλήσει αμάξια με λίγα χλμ. για τα έτη τους,που τον παρκαρισμένο χρόνο τους ήταν κατά 80% σε πυλωτή ή γκαράζ,χωρίς να καβαλάνε πεζοδρόμια,με προστασίες σε καθίσματα,με περιποιημένα εσωτερικά,ηλιοπροστασίες, σωστά τα service τους κ.τ.λ. όταν πας να τα πουλήσεις πάντα υπάρχουν αυτοί που θα σου σπάσουν τα @@,συγκρίνοντας με τις τιμές εμπόρων για να κατεβάσουν υπερβολικά την τιμή.Παλιά,ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου έκανε ανταλλαγή στην αντιπροσωπεία για να μην υπομένει όλο αυτό,αλλά η αλήθεια είναι ότι χάνεις ένα 15%-20% των χρημάτων σου.Αν έχεις όμως χρόνο κι υπομονή,θα βρείς και τον σωστό αγοραστή που θα συννενοηθείτε σε λογικά πλαίσια και θα εκτιμήσει όντως το αμάξι.Μα το έχω πει ότι την αγορά του μτχ την έχουν καταστρέψει οι χρήσιμοι ηλίθιοι . Αυτοί που κοιτάνε την χαμηλότερη τιμή στο κάρ , που αφορά λήζινγκ εισαγωγής με τριπλογυρισμένα χλμ από λαμόγια που παριστάνουν τους εμπόρους και θέλουν να πάρουν το δικό σου που είναι πρώτο χέρι , με βιβλία σέρβις κλπ ακόμα πιο χαμηλά από ότι στο αγοράζει το λαμόγιο που θα του γυρίσει τα χλμ και θα το βάλει πανάκριβα .
Ετσι εσύ δεν πουλάς , αλλά το κρατάς και οι χρήσιμοι ηλίθιοι παίρνουν το σαπάκι του λαμογίου και μετά
+1
Το καλό είναι πως όταν είσαι σίγουρος για το αμάξι σου,δέχεσαι άνετα έλεγχο από δικό τους συνεργείο,μηχανικό ή κι από ουδέτερο -π.χ. spotmecchanic-κι εκεί λήγει το θέμα.Αν αξίζει όσο περίπου ζητάς,μπορεί μπροστά σου ο τεχνικός του πιθανού αγοραστή να κάνει το δύσκολο,αλλά μετά θα τον πείσει και μάλλον ο τελευταίος θα επικοινωνήσει άμεσα κάνοντας καθόλου ή ένα ελάχιστο και συνήθως αποδεκτό παζάρι στην τιμή και για σένα. -
Για έναν που γνωρίζει από αυτοκίνητα, το καλοσυντηριμένο μεταχειρισμένο, θα το πληρώσει σε τιμή που του αξίζει. Υπάρχει και το κακομεταχειρισμένο. Αν θέλει αλλαγή στα αμορτισέρ, σε εξαρτήματα στο σύστημα διεύθυνσης, τα τακάκια των φρένων είναι για λίγα ακόμη χιλιόμετρα, το ίδιο και τα ελαστικά του, η μπαταρία στα τελευταία της, τότε δεν μπορεί ο ιδιοκτήτης να έχει πολλές απαιτήσεις. Δηλαδή τα παραμέλησε όλα αυτά για να πουλήσει τον κούκο αηδόνι; Να είναι τα παραπάνω σε μία μεσαία κατάσταση το κατανοώ. Να είναι όμως στο τέλος της ζωής του, τότε αλλάζει η τιμή. Κατά τη γνώμη μου.
-
Δηλαδή αν ένας είχε δώσει 150-200 για τακάκια , 120 για μπαταρία και 500 για λάστιχα , ολοκαίνουργα , θα του τα έδινες πίσω ? Αρα εσύ δεν ζητάς να έχει την τιμή που θέλεις , αλλά να είναι και πένα . Πόσο θα το κοστολογούσες τότε ?
Υπ΄ όψη ότι ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΒΛΑΒΕΣ ΑΛΛΆ ΓΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ .
Εγώ δεν την καταλαβαίνω αυτή την συζήτηση όπως και το θέμα είναι ότι μπορείς να έχεις εξοπλισμό τα πάντα , αλλά δεν έχει αξία μετά όταν το πουλάς εσύ , αλλά όταν το πουλάνε οι έμποροι , τότε έχει .
Για μένα απλά η σκέψη αυτή που έχει περάσει στους αγοραστές , απλά τους κάνει σίγουρα θύματα των λαμογίων , γιατί όλοι οι άλλοι τα κρατάνε τα αμάξια τους .
Προσωπικά επειδή πουλάω πολύ ακριβά πράγματα στην δουλειά μου , έρχονται αγοραστές που έχουν την λογική της γριάς νοικοκυράς στην λαική στις 2 το μεσημέρι . Κάποιοι άλλοι ακόμα χειρότερα , σου μιλάνε για ανύπαρκτα μειονεκτήματα , απλά γιατί δεν έχουν τα λεφτά και δεν θέλουν να χάσουν την αυτοεκτίμηση τους . Εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις τους τσακίζω και τους ξεφτυλίζω . Γιατί το να προσβάλλεις κάποιον με αυτό τον τρόπο , θέλει την ανάλογη αντιμετώπιση . Ασε που στην μεγάλη πλειοψηφία , φέρνουν μετά πελάτες γνωστούς τους , ακριβώς γιατί δεν τους πέρασε η άποψη ότι το προιόν δεν άξιζε , αλλά ότι δεν απλά δεν είχαν τα λεφτά .
Αν πάμε 20-25 χρόνια πίσω , τότε τα αμάξια είχαν μία έκδοση , οπότε ο εξοπλισμός δεν έπαιζε , αλλά οι τιμές είχαν άλλη λογική . Μετά το 98 άρχισε η εποχή της αφθονίας , των λήζινγκ , του εξοπλισμού και οι αλλαγές των αυτοκινήτων γίνονταν στα 4-5 χρόνια και ήταν εύκολη η αγορά του επόμενου .
Μετά ήρθε η κρίση , οπότε όσοι έχουν μεγάλα αμάξια , με καλό εξοπλισμό , τους συμφέρει να κρατήσουν μέχρι να γίνουν 15-20 χρόνων και μετά να τα πετάξουν , οπότε τότε θα έχουν αλλάξει και οι ανάγκες τους και τα οικονομικά δεδομένα .
Αυτό κάνω και εγώ που έχω αμάξια στην πιο πλούσια έκδοση και δεν πρόκειται να τα σκοτώσω , για να πάρω μετά μικρότερα και με χειρότερο εξοπλισμό , ή το κακομεταχειρισμένο κάποιου άλλου .
-
Έχεις απόλυτο δίκιο!
Όταν είχα το volvo στο car κάποιος με πήρε τηλ και μου έκανε παζάρια 'κατέβασε το 3 χιλιάρικα και θα το πάρω ' μου έλεγε 'είμαι σίγουρος οτι οταν θα το δείς απο κοντά θα μου δίνεις και παραπάνω απο οτι ζητάω' η απάντηση μου και συμπλήρωσα ' δε βιάζομαι να το δώσω οταν θα έχεις το χρήμα ξαναπάρε'
Όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια αυτός πρότεινε το αυτοκίνητο στον άνθρωπο που τελικά το αγόρασε !
Μάλλον ήταν έμπορος ή από τους μεσάζοντες ιδιώτες που έχει άφθονους , είχε σταμπάρει το αυτοκίνητο μου, ήξερε τον αγοραστή και τι έψαχνε, προσπάθησε να το πάρει χαμηλά ωστε να βγάλει κέρδος αλλα οταν είδε οτι 6 μήνες δε κατεβάζω την τιμή τελικά έκανε τον καλό , θα τους δαγκώσει την επόμενη φορά γνωστοί είναι ετσι και αλλιώς!
-
Παντως το http://www.autodna.com ειναι σωτηριο. Βρηκα λαμογιες με ενα απλο τσεκ των 5 ευρω εκει περα.
Για παραδειγμα αυτοκινητο που μου πουλαγε ο τυπος με αδεια 12/2009 χρησιμοποιωντας μαλιστα το επιχειρημα οτι ειναι 'απ τα πιο τελευταια μοντελα' και 'δεν θα χει κανενα απ τα προβληματα των πρωτων φουρνιων', βρηκα μεσω του autodna Production date 2007-07-26 που ηταν απ τις πρωτες φουρνιες για το συγκεκριμενο.
Μαλιστα η πρωτη αλλαγη λαδιων στο αυτοκινητο αυτο εγινε το 2012 (με λιγα χλμ, 10.000). Ηδη μου φαινοταν πολυ τα 3 χρονια με ιδια λαδια μεσα, αλλα στην πραγματικοτητα ηταν σχεδον 6 χρονια! Εννοειται εκοψα λασπη και απορω πως κρατηθηκα να μη παρω τηλεφωνο να τον βρισω.
Μεγαλο οικογενειακο