-
Εντάξει. Αν και κάτοχος Γαλλορουμάνικου προσθιοκίνητου οχήματος εντούτοις παραδέχομαι πως ο γάτος έχει μέγα δίκιο και φυσικά δεν περιποιεί τιμή για τους πετεινούς. Βέβαια γονίδια είναι αυτά και πως να το κάνουμε. Έχασαν στην κυριολεξία 'Κατά Κράτος' τον τελευταίο μεγάλο πόλεμο με τους Βαγγέληδες γιατί ενώ οι δεύτεροι έδιναν σημασία στην ταχεία επέλαση με 4κίνητα και τανκς, οι πρώτοι τα θεωρούσαν 'τρε μπανάλ', άκομψα και αχρείαστα. Οι ιάπωνες και τα αμερικανάκια ανέπτυξαν το offroading στις ζούγλες της Οκινάουα και της Νέας Γουϊνέας (εξού και η τεράστια εξέλιξη στα 4κουνα τους). Ανησυχώ για την τζιπ γιατί με τις παρεμβάσεις των μακαρονάδων θα βάλει πολύ άσφαλτο στο κρασί της. Ήδη ακούγονται φωνές ότι 500χ και ρενεγαδε είναι το ίδιο αυτοκίνητο προορισμένο να υπερνικά τα πεζοδρόμια των μεγάλων πόλεων. Όλα αυτά και πολλά άλλα κάνουν τους λάτρεις της 'εκτός δρόμου' ζωής, εσωστρεφείς και νιαουρίζοντες αναζητούντες μια καλύτερη χωμάτινη ζωή σε ένα κόσμο που συνεχώς τσιμεντώνεται. Είναι ο κόσμος που οι Λαπιστες κερδίζουν συνεχώς έδαφος και ομιλούντες περί κλανοσωματιδίων παίρνουν την μια κορφή μετά την άλλη δίχως καν να τις ανέβουν. Είναι αυτή η πρόοδος των τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης που καθιστά διαρκώς παράταιρη κάθε σκοτεινή επιδίωξη των γάτων αλλά και των δίσκολεοπάρδων σε σημείο να θεωρούνται γραφικοί γιατί προτιμούν μια καλή 4κίνηση από ένα καλό σύστημα μασάζ συνεπικουρούμενο με θερμαινόμενο αναδιπλούμενο και στοχευμένο να προσέχει την οσφυϊκή μοίρα. Για αυτό λοιπόν Κριού και επειδή η μάζα μπορεί αύριο να πάει και να πνιγεί, δεν πρέπει να διαφωνούμε με παράθεση αριθμών πωλήσεων απέναντι σε γραφικούς ανεκδιήγητους τύπους όπως ο Γάτος ή ο Δισκολεοπαρδος.
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
κε φανη...
καπου εγραψατε δια το ασυναγώνιστον του ρενε του γκέιτ/κέιτ εκτος δρομου... φερτε μου ενα τρέιλ να τα πουμε ολιγον εκτος. τα αποδελοιπα, ουτε καταδοχομαι...Μακάρι να είχα ένα Τεό, να το έφερνα να κάνουμε ωραία πράγματα εκτός. Εάν μπορείς να βρείς ένα τεστ ντραιβ για 1 ημέρα να το πάρουμε να πάμε να συγκρίνουμε.
-
Εγώ έχω να πω ότι δεν παίζεστε...
-
To Θέμα είναι τι λένε οι Αγορές και όχι το θυμικό ...
Καλώς ή κακώς έτσι είναι .
Και δεν μιλάμε μόνο για Πειτεινούς , αφού και οι Βαλκυρίες την τετρακίνηση την αφήνουν για τα τους πολύ λίγους , ενώ όλοι δηλώνουν ότι τα περίπτερα θα είναι το 50 % της αγοράς .
Δεν κοιτάμε όμως το γιατί συμβαίνει αυτό .
Οι Ευρωπαίοι πάντοτε προτιμούσαν τις νεκροφόρες και όχι τις κούρσες . Στην Ελλάδα μόνο κανένας περίεργος εμπορικός αντιπρόσωπος σαν τον Φωτόπουλο σε παλιά ταινία...
Αλλιώς όλοι κούρσες .
Μάλιστα όταν πρωτοφάνηκαν τα χάτς , λίγοι κυρίως νέοι χωρίς υποχρεώσεις της εποχής τα προτιμούσαν .
Αλλά μετά είδαν ότι το σαλόνι είχε τους ίδιους χώρους με τα σεντάν , ενώ η πέμπτη πόρτα έδινε δυνατότητες στον χώρο αποσκευών που τα σεντάν δεν είχαν και βέβαια η αναδίπλωση του πίσω καθίσματος έδωσε και άλλες αβάντες . Τέλος το μικρότερο μήκος σήμαινε ευκολότερο παρκάρισμα , είτε στον δρόμο , είτε σε αυλές .
Μετά οι Ευρωπαίοι κυρίως και λιγότερο εμείς , ανακαλύψανε τα πολυμορφικά . Χαμός και εκεί . Σε μικρό μήκος χώρους μεγάλων αυτοκινήτων .
Τα περίπτερα πάντα είχαν λογική τετρακίνησης , που σήμαινε μεγάλα και ακριβά αυτοκίνητα , δύσκολα στις πόλεις .
Τώρα όμως είδαμε ότι τα σουβ μπορεί να είναι σαν πολυμορφικά στους χώρους , αλλά πιο ωραία σε εμφάνιση . Ετσι κυριεύουν την αγορά , αφήνοντας την τετρακίνηση για ειδικά αυτοκίνητα .
Γιατί έξω η τετρακίνηση είναι πρακτικά άχρηστη και όπως βλέπουμε και στον γιουτιούμπη , τα διάφορα γκρίπ , μια χαρά τα βγάζουν στις βόλτες στις Αλπεις...
Στην Ελλάδα βέβαια έχεις πολλές περιπτώσεις να το χρειαστείς το 4Χ4 , ελάχιστες όμως θα το βάλεις αν ξέρεις τι ζημιές μπορεί να σου προκαλέσει .
Οταν πριν 15 χρόνια είχα ένα Γκράντ , δεν τόλμησα να το βάλω στα δύσκολα , αφού θα το έγδερνα , ήταν και λήζινγκ .
Μόλις τις τελευταίες μέρες πριν το επιστρέψω , το έβαλα μέσα σε ένα οργωμένο χωράφι . Ωραία πήγε σαν να ήταν στην Α.Ο. , αλλά πρακτικά μέχρι εκεί .Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε υπερσυγκέντρωση μοντέλων στα 20-23000 . Ντίζελ Β-suv με πλούσιο εξοπλισμό έναντι βενζινών C-suv με καλό εξοπλισμό ή ντίζελ με μέτριο .
Εδώ είναι τα ερωτήματα για τους πολλούς .
-
Για μένα το διλλημα τιθεται ως εξής....
Τετρακουνα βιταρα με 22k gl+ ή kia sportage-hundai tuscon με τόσα περίπου αλλά με 1.6 ατμόσφαιρα 132 αλόγατα.
Βαγγέληδες τσαλαπετεινούς και τετοια δεν τα κοιτάζω καν λόγω του ότι είμαι 15 χρόνια τουοτακιας με οδυνηρή προηγούμενη συμβίωση με αγροπαϊκό (κατα ζήκο) αυτοκίνητο.
Μεγα διλλημα. Αν μπεις σε βιτ και μετά σε sportage παθαίνεις ένα σοκ εγώ τουλάχιστον έτσι ένιωσα. Το ίδιο επαθα βεβαια όταν αφού ειδα το qasquai στον χαλκιά ειδα sportage λιγο πιο πανω στο τσαπαλο.
Το επαθα και πάλι αφού μπηκα σε βιτ στον κορφιάτη και μετά σε tuscon στον ρεντη στον κηφισό.
Αλλά απο την άλλη για μέσα αθήνα αλλά και εξορμήσεις νομίζω βολευει το βιταρα. Το παρκάρεις πιο ευκολα δεν θα καίει τόσο πολύ θα είναι ευστροφο λόγω τουρμπο και 140 αλόγατων.
Αλλά περι ορέξεως που λενε... κολοκυθόπιτα -
Μπορεί κάποιος από τους τυχόν κατόχους Vitara 1.4 να μας πει την πραγματική κατανάλωση του 2wd αλλά και του 4wd ;
Ευχαριστώ -
Η τετρακίνηση, σε σκληρό off roading, είναι εκ των ων ουκ άνευ, εκτός αν μιλάμε για buggy που είναι εντελώς διαφορετικά οχήματα. Από εκεί και πέρα, αν κάποιος δεν έχει σκοπό να βγει εκτός, μια χαρά κάνει την δουλειά του και με δικίνητο. Απλά να μην νομίζει ότι έχει 'τζιπ' γιατί θα τους τραβάνε για να τους ξεκολλήσουν.
-
Ο χρήστης nikos1971 έγραψε:
Για μένα το διλλημα τιθεται ως εξής....
Τετρακουνα βιταρα με 22k gl+ ή kia sportage-hundai tuscon με τόσα περίπου αλλά με 1.6 ατμόσφαιρα 132 αλόγατα.
Βαγγέληδες τσαλαπετεινούς και τετοια δεν τα κοιτάζω καν λόγω του ότι είμαι 15 χρόνια τουοτακιας με οδυνηρή προηγούμενη συμβίωση με αγροπαϊκό (κατα ζήκο) αυτοκίνητο.
Μεγα διλλημα. Αν μπεις σε βιτ και μετά σε sportage παθαίνεις ένα σοκ εγώ τουλάχιστον έτσι ένιωσα. Το ίδιο επαθα βεβαια όταν αφού ειδα το qasquai στον χαλκιά ειδα sportage λιγο πιο πανω στο τσαπαλο.
Το επαθα και πάλι αφού μπηκα σε βιτ στον κορφιάτη και μετά σε tuscon στον ρεντη στον κηφισό.
Αλλά απο την άλλη για μέσα αθήνα αλλά και εξορμήσεις νομίζω βολευει το βιταρα. Το παρκάρεις πιο ευκολα δεν θα καίει τόσο πολύ θα είναι ευστροφο λόγω τουρμπο και 140 αλόγατων.
Αλλά περι ορέξεως που λενε... κολοκυθόπιταγια μένα οδήγησε τα και εάν οι επιδόσεις και το fun to drive είναι στις προτεραιότητες σου θα καταλήξεις αμέσως στο Vitara.Απο το sx4(που έχω )ορμωμενος πίστεψε με θα το οδηγείς και θα σου άφηνε ένα χαμόγελο σε κάθε βόλτα.... Κατανάλωση υπολόγιζε εθνική από 6.2 με προσοχή έως 7.2 με απόλαυση.Και μέσα από 7.2 με λίγο προσοχή έως 8.2 με πολύ απόλαυση!
-
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Απο το sx4(που έχω )ορμωμενος πίστεψε με θα το οδηγείς και θα σου άφηνε ένα χαμόγελο σε κάθε βόλτα.... Κατανάλωση υπολόγιζε εθνική από 6.2 με προσοχή έως 7.2 με απόλαυση.Και μέσα από 7.2 με λίγο προσοχή έως 8.2 με πολύ απόλαυση!Ποια μπορεί να είναι η πολλή απόλαυση με ένα 4κίνητο μέσα στην πόλη;
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Απο το sx4(που έχω )ορμωμενος πίστεψε με θα το οδηγείς και θα σου άφηνε ένα χαμόγελο σε κάθε βόλτα.... Κατανάλωση υπολόγιζε εθνική από 6.2 με προσοχή έως 7.2 με απόλαυση.Και μέσα από 7.2 με λίγο προσοχή έως 8.2 με πολύ απόλαυση!
Ποια μπορεί να είναι η πολλή απόλαυση με ένα 4κίνητο μέσα στην πόλη;
Σαν αυτη που περιγράφει από το 3.05 μέχρι το 4.10
Το αμάξι έχει πολύ ωραίες ρεπριζ κάτι που χαίρεσαι μέσα στην πόλη και ωραίο πάτημα.Πολυ απόλαυση εννοώ να το πατάς το δεξί και να μην το σκέφτεσαι τα υπόλοιπα θα στα επιστρέψει το αμάξι όπως περιγράφει ο Άγγλος. -
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Απο το sx4(που έχω )ορμωμενος πίστεψε με θα το οδηγείς και θα σου άφηνε ένα χαμόγελο σε κάθε βόλτα.... Κατανάλωση υπολόγιζε εθνική από 6.2 με προσοχή έως 7.2 με απόλαυση.Και μέσα από 7.2 με λίγο προσοχή έως 8.2 με πολύ απόλαυση!
Το αμάξι έχει πολύ ωραίες ρεπριζ κάτι που χαίρεσαι μέσα στην πόλη και ωραίο πάτημα.Πολυ απόλαυση εννοώ να το πατάς το δεξί και να μην το σκέφτεσαι τα υπόλοιπα θα στα επιστρέψει το αμάξι όπως περιγράφει ο Άγγλος.Δηλαδή του προτείνεις να αγοράσει 4κίνητο Sx4 για πολλή απόλαυση στις ρεπρίζ (30-55; 40-60;) ΜΕΣΑ στην πόλη! Εντάξει, όπως απολαμβάνει ο καθένας.
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Το αμάξι έχει πολύ ωραίες ρεπριζ κάτι που χαίρεσαι μέσα στην πόλη και ωραίο πάτημα.Πολυ απόλαυση εννοώ να το πατάς το δεξί και να μην το σκέφτεσαι τα υπόλοιπα θα στα επιστρέψει το αμάξι όπως περιγράφει ο Άγγλος.Δηλαδή του προτείνεις να αγοράσει 4κίνητο Sx4 για πολλή απόλαυση στις ρεπρίζ (30-55; 40-60;) ΜΕΣΑ στην πόλη! Εντάξει, όπως απολαμβάνει ο καθένας.
δεν του προτείνω καταρχήν το Sx4 ας ξεκινήσω από κει την παρανόηση.Δευτερον τι σου φαίνεται περίεργο στην ευχάριστηση που σου δίνει ένα αμάξι από τις ρεπριζ του .Μήπως δεν τις εκμεταλλεύεσαι μέσα στην πόλη??Μέσα στην πόλη είναι και η Κηφισιάς που μην μου πεις ότι δεν πιάνεις ταχύτητες μέχρι 60,70 ή και παραπάνω??? Η Σπύρου Λούη στο Ολυμπιακό στάδιο έχει όριο 50 και γελάνε και τα χταπόδια όλοι μα όλοι πάνω από 70 πάνε.
Τεσπά όπως το είπες όπως απολαμβάνει ο καθένας.
-
Ο χρήστης Ioudas έγραψε:
Μπορεί κάποιος από τους τυχόν κατόχους Vitara 1.4 να μας πει την πραγματική κατανάλωση του 2wd αλλά και του 4wd ;
Ευχαριστώενα κομμα τεσσερο ες.
σπασμενο σε πολη επταμισο, αντε οκτω γιατι ξυπναω αργα...
σπασμενο οξω οκτωμιση, μπορεις και εννια και εξ ημερολογιακους στερηση.
μεση στα τεσσαρακοντα και χιλιαδες, οκτω κομμα πεντε. παντα με τη σκεψη στη μιλφαρα που απλωνει απεναντι να ξεχναω τον τσακαλωτο. η αριστερη που ενυμφεύθην προ εικοσαετιας και βαλε, οταν κανει αθηνα-ναυπακτος εχει κατι κοντα στο εξι.ΑρΕς
ελβετ, οταν ημουνα μικρος, καθε παιδακι που με εδερνε το καταγγειλα στη μαμα ως κακο και ασχημο και οτι λεει βρωμολογα...βεβαιως πολλα ηταν τα παιδακια που με δειρανε - το τραβει η γατοφατσα. μηπως σου ειπε κατι καποιο σουτζουκακι? σε επειραξε? ιφ άι ρεμεμπερ γουελ, γιου χαβ αλφα. αρα τι ασχολεισαι με ημας?
παντως αν και δεν προκειται να σε πεισω, τα σουτζουκια ειναι οτι κοντινοτερο σε ιταλιδα για να χαβ φαν - τουλαχιστον στη παλια δικη μου μονικα... -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Ευχαριστώελβετ, οταν ημουνα μικρος, καθε παιδακι που με εδερνε το καταγγειλα στη μαμα ως κακο και ασχημο και οτι λεει βρωμολογα...βεβαιως πολλα ηταν τα παιδακια που με δειρανε - το τραβει η γατοφατσα. μηπως σου ειπε κατι καποιο σουτζουκακι? σε επειραξε? ιφ άι ρεμεμπερ γουελ, γιου χαβ αλφα. αρα τι ασχολεισαι με ημας?
παντως αν και δεν προκειται να σε πεισω, τα σουτζουκια ειναι οτι κοντινοτερο σε ιταλιδα για να χαβ φαν - τουλαχιστον στη παλια δικη μου μονικα...@γατοζ η ένστασή μου (απορία καλύτερα) ήταν ποια η πολλή απόλαυση μέσα στην πόλη (κίνηση και χαμηλά όρια) για να ευχαριστηθείς ρεπρίζ, ειδικά με 4κίνητο, ανεξαρτήτου μάρκας. Δηλαδή να πάρεις SUV ή crossover μέχρι 2300Ε για να ευχαριστιέσαι τις ρεπρίζ μέσα στην πόλη, μου φάνηκε παράξενο. Δεν έχει καμία σχέση με τα σουζούκι και τις άλφα που αναφέρεις, αν κατάλαβα τι θέλεις να πεις. Εσύ απολαμβάνεις τις ρεπρίζ μέσα στην πόλη;
-
ελβετ, ναι, υπαρχει αυτη η μικρη χαρα του ανοιγω.
δες το αλλιως.
οδηγαμε περιπτερα. αλλα παντα ζηλευουμε εκεινο το κοκκινο το γρηγορο που ειχαμε μπει μικροι.
ειδικα σε περιαστικο περιβαλλον, βλεπε ποταμι, κηφισιας και ενα σκασμο σχετικα ανετους δρομους που κανεις κατς απ με τη κινηση, βγαζει γουστα το σηκωματακι της μουρης των σουζ.
θυμαμαι τον δασκαλο κκ να μιλα για την απολαυση του αυτομπιανκι αμπαρθ μεσα στους ιταλικους αμπελωνες, αν και τον αφησε τοτε απο σασμαν, και βλεπω το παρατημενο κτιριο-οπαπ σαν cantina
ειναι και το τζοκερ δυσκολο για τζουλια σε ιτεα-μοναστηρακι, οποτε αψηλο και οτι δινει ας χαρουμεΑρΕς
αν και γατος δεν το συνηθιζει να ομιλει σοβαρως, οτιδηποτε ειναι λιγοτερο διεκπεραιωτικο απο σπιτι-δουλεια, δινει χαρα. -
à mon avis ότι πιο ολοκληρωμένο τα τελευταία 4 χρόνια από πλευράς επιδόσεων, οδικής συμπεριφοράς, άνεσης ποιότητας και χώρων, χρυσή τομή δηλαδή...και με γήινη τιμή είναι το Tiguan 1.4 TSI 150PS (στην βενζίνη) ενώ στο ντίζελ η επιλογή μου στα 2000 κ.εκ θα ήταν πάλι τιγκ. Το 1.6 ντίζελ τιγκ επίσης θεωρώ πως θα ήταν τώρα η άμεση αγορά μου γνωρίζοντας τις ανάγκες - προτεραιότητές μου. Αυτά τα ολίγα σε suv. Αδημονώ βέβαια να οδηγήσω πάλι μια Α (Την ταπεινή τζουλιέτα ίσως των 170 ίππων ) αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...Το suzuki του γάτου βέβαια... επίσης ξεφεύγει από τα όρια του συρμού αλλά υπάρχουν κάποιοι τομείς που υπολείπεται του τιγκ και αυτό είναι επίσης γνωστό.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
à mon avis ότι πιο ολοκληρωμένο τα τελευταία 4 χρόνια από πλευράς επιδόσεων, οδικής συμπεριφοράς, άνεσης ποιότητας και χώρων, χρυσή τομή δηλαδή...και με γήινη τιμή είναι το Tiguan 1.4 TSI 150PS (στην βενζίνη) ενώ στο ντίζελ η επιλογή μου στα 2000 κ.εκ θα ήταν πάλι τιγκ. Το 1.6 ντίζελ τιγκ επίσης θεωρώ πως θα ήταν τώρα η άμεση αγορά μου .............Πολύ ωραίο το Tiguan αλλά μεγαλύτερο σε μέγεθος από ότι θα ήθελα και ολίγον λαίμαργο, σε βενζίνη. Για πετρέλαιο δεν το σκέφτομαι.
-
Τότε πιθανό να έπρεπε να δεις σοβαρά το scross το οποίο είναι ένα καταξιωμένο και πολύ ώριμο αυτοκίνητο από πολλές πλευρές, το βιτάρα αλλά και το πάντα προβλεπόμενο... qq. Στα οχήματα αυτά πλην κάποιων παραπόνων 'της πλάκας' υπάρχουν πολλά συν (+) που τα ορίζουν ως 'αναφοράς' στην κατηγορία τους. Δεν σου προτείνω το ντουστ καθώς είναι όχημα ειδικού σκοπού ενώ η πόλη δεν είναι το στοιχείο του. Για πραγματική οικονομία στην χρήση, το scross ενώ ως προς την συντήρηση το qq δεν διαφέρει από ένα αυτοκίνητο πόλης. Επίσης ότι κι αν αποφασίσεις κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και μη το πάρεις με 18άρες ζαντες. Ιδανικές για την πλειοψηφία των suv της κατηγορίας που κοιτάς είναι οι 16άρες και μην ακούς τις σειρήνες. Μόνο μαμισιάτικα πληρώνεις όσο ανεβαίνεις νούμερα στην κατηγορία. Μέχρι 17άρες και πάλι πολύ είναι. Πολλά ψευδο suv μοιάζουν με παπουτσωμένους γάτους και με κάτι τέτοια extra στα δύσκολα δεν φτάνουν ούτε το ταπεινό panda σε ικανότητες.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Επίσης ότι κι αν αποφασίσεις κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και μη το πάρεις με 18άρες ζαντες. Ιδανικές για την πλειοψηφία των suv της κατηγορίας που κοιτάς είναι οι 16άρες και μην ακούς τις σειρήνες. Μόνο μαμισιάτικα πληρώνεις όσο ανεβαίνεις νούμερα στην κατηγορία. Μέχρι 17άρες και πάλι πολύ είναι. Πολλά ψευδο suv μοιάζουν με παπουτσωμένους γάτους και με κάτι τέτοια extra στα δύσκολα δεν φτάνουν ούτε το ταπεινό panda σε ικανότητες.+1000!!! Είναι απίστευτο και τραγικό αυτό με τις ζάντες...έχει παραγίνει το κακό!
-
Όχι μόνο χαίρομαι που συμφωνείς φίλε αλλά σε μια πρόταση το έγραψες καλύτερα από εμένα που πάλευα 4 γραμμές να το προσδιορίσω! Εγώ συμφωνώ λοιπόν μαζί σου!
Επιλογή SUV έως 23.000€