-
Το μωρο αυτη τη στιγμη ειναι εξι μηνων.Στο Aygo που δεν εχει isοfix χρησιμοποιω καθισματακι απλο 0-18 kg το οποιο ειναι δεμενο μονο με τη ζωνη και εχει τη δυνατοτητα να γυρισει εμπρος αργοτερα.Στο Γκολφ,που μας αφηνει,δεν βαζω καν το παιδι λογω θυρων.Για το Κλιο που ερχεται ομως ειμαι λιγο μπερδεμενος για το τι θα πρεπει να βαλω...
-
Το μωρο αυτη τη στιγμη ειναι εξι μηνων.Στο Aygo που δεν εχει isοfix χρησιμοποιω καθισματακι απλο 0-18 kg το οποιο ειναι δεμενο μονο με τη ζωνη και εχει τη δυνατοτητα να γυρισει εμπρος αργοτερα.Στο Γκολφ,που μας αφηνει,δεν βαζω καν το παιδι λογω θυρων.Για το Κλιο που ερχεται ομως ειμαι λιγο μπερδεμενος για το τι θα πρεπει να βαλω...
Θα σου πρότεινα Cybex Sirona ή το αντίστοιχο GB αν ψωνίζεις από Λητώ, και προσπάθησε να φτάσεις στα 3-4 rear facing, δηλαδή να κοιτά το παιδί προς τα πίσω. Οι δυνάμεις που ασκούνται σε περίπτωση ακόμη και μόνο αποτομου φρεναρίσματος είναι τεράστιες για τον αυχένα ενός παιδιού.
i-Size είναι το μοντέρνο πρότυπο για την Ευρωπαϊκή Ένωση (το προηγούμενο R44 ή όπως λέγεται είναι πάρα πολλές δεκαετίες πίσω και εμφανέστατα ξεπερασμένο). Είναι regulations, κανονισμοί για στανταρ τοποθέτηση με εύκολο και σταθερό τρόπο τοποθέτησης (μόνο ISOfix) και επίσης έχει στάνταρ για πλευρικές συγκρούσεις, κάτι που δεν έκαναν τα προηγούμενα.
Υπάρχει και το Plus Test που είναι το Σουηδικό πρότυπο που ακολουθούν πολλοί γονείς ανά τον κόσμο και είναι λίγο ποιό αυστηρό στους ελέγχους του. Υπάρχουν καθισματακια που διαφημίζουν την επίδοσή τους σε αυτό το τεστ, καθώς είναι ενδεικτικό της καλής τους προστασίας. Αυστηρά μέχρι τα 4 χρονια rear facing εδώ και προτείνουν κ περισσότερο. Όσο πάει.
ADAC είναι ο ανεξάρτητος Σύνδεσμος αυτοκινητιστών Γερμανίας με πολλά εκατομμύρια μέλη και κάνει ανεξάρτητους ελέγχους και crash test.
Joie είναι μια εταιρία ένα κλικ κάτω από τις Cybex, GB αλλά παίρνει καλά σκορ και είναι λίγο ποιό οικονομικά αλλά με καλές και σύγχρονες ιδέες. Υπάρχει και η Concord με κάποια καλά, ένα προηγούμενό της, και πανάκριβο, διαλύθηκε κυριολεκτικά στα τεστ της ADAC και αποσύρθηκε από την αγορά. Οι ανεξάρτητοι φορείς, αν κάνουν καλά τη δουλειά τους έχουν δύναμη.
Υπάρχουν και ακριβότερα από αυτά, Axkid. Britax και άλλες Σκανδιναβικές κ άλλες μάρκες που είναι ακόμη ποιό ακριβές αλλά όχι πάντα καλύτερες των Cybex, GB, Joie. Θέλει ψάξιμο να δεις και τι παίρνει το καθένα ανά ADAC.
-
Διάβασε αυτόν τον οδηγό αγοράς για να καταλάβεις καλύτερα τις κατηγορίες ανά ηλικία/βάρος:
https://www.skroutz.gr/guides/24.CHrisimes-symvoules-gia-na-agorasoume-to-katallilo-paidiko-kathisma-aytokinitou.html?utm_campaign=guides&utm_medium=proposer&utm_source=guides_1289_small_screensΕκτός απο το ADAC που σίγουρα πρέπει να συμβουλευτεις, εμένα με είχε βοηθήσει στην αγορά και ο αντίστοιχος ελβετικός φορέας:
https://www.tcs.ch/de/testberichte-ratgeber/tests/kindersitze/kindersitze-im-test.phpΘα δεις τα καθίσματα και τις βαθμολογίες τους ανά κατηγορία.
Τέλος για τιμές και για ποικιλία καλό ειναι να ρίξεις και μια ματια στο skroutz, μην κοιτάς μονο στις μεγάλες αλυσίδες.
-
Καλησπέρα παιδιά. Έχει κάποιος στην κατοχή του το 1000αρη υγραέριο Clio έτσι ώστε να μας ενημερώσει σχετικά με την κατανάλωση. Βάσει WLTP η Renault ανακοινώνει μέση κατανάλωση σε υγράεριο 7.7. Προσωπικά πιστεύω μια πιο ρεαλιστική μέση τιμή θα είναι κοντά στα 9,κάτι. Όποιος το έχει οδηγήσει ας μας δώσει πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση, επιδόσεις και το 5αρι κιβώτιο αν βοηθάει καθόλου ή όχι στις επιδόσεις ενός τόσο βαρύ αμαξώματος.
-
Παιδοα ευχαριστω....Δεν ψωνιζω απο μεγαλες αλυσιδες γιατι μενω στη Συρο οποτε αυτο ειναι λιγο δυσκολο....προτιμω το σκρουτζ.....
-
Μια απλη ενημερωση.....Επειδη εχω παταγγειλει την εκδοση expression να αναφερω οτι εχει φωτα led pure vision απλα δεν εχει το χαρακτηριστικο σχημα C που εχει η πλουσιοτερη dynamic.
-
Δικός μου είσδαινεδύ...
-
Καλησπέρα παιδιά! Σκέφτομαι να αγοράσω το clio, 100hp, βενζίνη, μηχανικό κιβώτιο, version dynamic.
Το δοκίμασα και μου φάνηκε πολύ ευχάριστο οδηγικά, και με την αίσθηση μεγαλύτερου πιο στιβαρού αυτοκινήτου. Για μέσα στην πόλη και καμιά μικρή εξόρμηση εδώ γύρω μου φάνηκε ιδανική επιλογή.Γνωστός μου μου ανέφερε ότι φίλη του που το έχει ακούει περίεργο θόρυβο στις ανηφόρες. Έχει παρατηρήσει κανείς κάτι τέτοιο?
Είστε γενικά ευχαριστημένοι όσοι το έχετε πιο πολύ καιρό? Έχετε τίποτα περίεργα θέματα?
Γιατί στα 15 λεπτά του test-drive δεν μπορώ να δοκιμάσω και να ελέγξω και τα πάντα, εμένα μου φάνηκε εντελώς αθόρυβο μα ήμουν στο ίσιωμα
Σας ευχαριστώ! -
-
Προστέθηκε νέα έκδοση στο DCi 85:
-
Εδω και μια εβδομαδα ειμαι πλεον κατοχος του clio expression σε πορτοκαλι χρωμα..Το αυτοκινητο τα σπαει.Ολα δουλευουν υποδειγματικα και ευελπιστω να ειναι ετσι για πολλα χρονια.Στην αγορα του επωφεληθηκα απο το προνομια της Ρενο και ειχα σημαντικο οφελος.Θα γραψω σε επομενο ποστ μια μικρη περιγραφη του αυτοκινητου.Εδω θα σταθω σε τρια μικρα φαουλ που ειδα.
Πρωτον,ενω το αυτοκινητο εχει led μπρος - πισω το φως στην πινακιδα ειναι θερμου τυπου και χτυπαει λιγο ασχημα στο ματι.
Δευτερον δεν εχει πλαφονιερα για τους πισω επιβατες...
Τριτον,η οθονη πολυμεσων σβηνει μονο μεσω του κλειδωματος του αυτοκινητου.Βεβαια εδω υπαρχει βελτιστοποιηση μπαταριας και σβηνει μονη της μετα απο καποια ωρα.Επισης οταν πηγα να σεταρω την οθονη με σβηστη μηχανη το αυτοκινητο δεν με αφησε ενημερωνοντας με για καταναλωση ενεργειας και εεσβησε την οθονη.Σεταρα την οθονη εχοντας το αυτοκινητο σε λειτουργια.
Αυτα ειναι τα μειονεκτηματα που εχω εντοπισει εγω.Σε επομεμο ποστ θα αναφερω τα προυερηματα που ειναι και πιο πολλα και πιο σημαντικα.
Το αυτοκινητο το ανακαλυπτω ακομη,εχω μονο 100 χλμ.
-
Καλοταξιδο και ατρακαριστο
Οσο για τα ελαττώματα, οντως πολυ σοβαρα....βαζουν σε σκεψη για την αγορα του
-
#kaloriziko
περιμενω αναλυτικοτερα μετα τα 1000km
-
Ευχαριστω παιδια......
γατε μαλλον θα περιμενεις γιατι η Συρος το καλοκαιρι ειναι δυσκολη για τα αυτοκινητα,προτιμω μηχανη και φυσικα μην περιμενετε υψηλες ταχυτητες.Στο Γκολφ στα16 χρονια κατοχης μου μονο μια φορα ειδα 120 και αυτο στιγμιαια!!!!!!!
-
Καλορίζικο!
Ωραίο αμαξάκι το clio, το είχα οδηγήσει λίγο με τους 100hp στην έκθεση, το Νοέμβριο στο αεροδρόμιο και μαζί με το Fiesta (που έχω εδώ και 5 χρόνια) το θεωρώ από τα 3-4 καλύτερα στην κατηγορία (με βάση τα δικά μου 'οδηγικά' γούστα).
-
Δια ναι εχει λειτουργια υπνου.......(της οθονης οχι του οδηγου -χαχαχαχα)
Η οθονη ειναι 7 ιντσων και την θεωρω ιδανικη,ουτεμικρη ουτε μεγαλη.Εχει πληρη συνδεσιμοτητα ,2 θυρες usb και ο ηχος με εξεπληξε ευχαριστα.Δεν εχει μεγαλη ενταση αλλα ειναι παρα πολυ καθαρος με πολυ ωραιο μπασο.
Στο Γκολφ ειχα 6 εργοστασιακα ηχεια + 2 140αρια οβαλ της kenwood στην εταζερα με μια πηγη της alpine.Το Κλιο σαφως και υπλοιπεται αυτου αλλα με εξεπληξε ευχαριστα....
-
Η οθονη ειναι 7 ιντσων και την θεωρω ιδανικη,ουτεμικρη ουτε μεγαλη.Εχει πληρη συνδεσιμοτητα ,2 θυρες usb και ο ηχος με εξεπληξε ευχαριστα.Δεν εχει μεγαλη ενταση αλλα ειναι παρα πολυ καθαρος με πολυ ωραιο μπασο.
Κι εγώ πιστεύω ότι ειδικά στο Clio η 7άρα είναι καλύτερη από την 10άρα (9,3' νομίζω για την ακρίβεια), γιατί δεν εξέχει πάνω από τη κονσόλα κι αφήνει ελεύθερο οπτικό πεδίο.
-
Εδω και μια εβδομαδα ειμαι πλεον κατοχος του clio expression σε πορτοκαλι χρωμα..
Εύχομαι καλοτάξιδο και να το χαρείς με Υγεία και πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα. Πολύ καλό αυτοκίνητο (από τα 2-3 καλύτερα της κατηγορίας του) και το πήρες στο καλύτερο χρώμα!!
-
Και παλι ευχαριστω παιδια...
Ας παμε τωρα στα θετικα (προσωπικη αποψη)
Στο δρομο.......Το αυτοκινητο ανταποκρινεται πολυ καλα στο δρομο με αμεσο τιμονι που 'ακουει' ευκολα.Ειναι σταθερο και φαινεται στιβαρο.Οι αναρτησεις του αψογες περναει πολυ ομαλα απο τις λακουβες.Ο λεβιες ταχυτητων κουμπωνει πολυ ωραια χωρις σκαλωματα ενω τελος ειναι και αθορυβο.Σε αυτο ισως βοηθαει η επενδυση που υπαρχει στην εσωτερικη πλευρα του καπο.
Χωροι......Ειναι ανετο για εμας (ζευγαρι συν ενα μωρο 8 μηνων)....Βρηκα την θεση οδηγησης μου πολυ ευκολα παρολο που η πλατη ειναι σκαλωτη,ενω απο πισω μου (1,77μ) καθομαι ανετα με χωρο και για τα ποδια και για το κεφαλι.Ο χωρος αποσκευων ειναι κανονικου μεγεθους γισ ενα σουπερμινι αλλα αρκετα βαθυς με λιγο υψηλο κατωφλι φορτωσης που εμενα δεν με ενοχλει καθως βαζω και βγαζω το καροτσακι του μικρου μια χαρα.Λιγο παραξενευτηκα που το μπουτον του πορτπαγκαζ βρισκεται αναμεσα στα δυο φωτακια της πινακιδας και οχι πανω στη πορτα.
Ποιοτητα-εσωτερικο.....Ομορφο εσωτερικο που κυριαρχει το μαυρο πλαστικο που φαινεται πολυ καλης ποιοτητας( ο χρονος θα διξει)Πολλα κουμπακια το τιμονι συν οτι εχει ξεχωριστο κοντρολ για την οθονη πολυμεσων στην κολονα του τιμονιου που δεν το εχω συνηθισει ακομη (ερχομαι απο Γκλοφ 5) .Πληθωρα λειτουργιων που ρυθμιζονται απο την οθονη και μπορεις να στησεις το αυτοκινητο σου οπως επιθυμεις.Απενεργοποιουνται ολα τα συστηματσ απ την οθονη.
Κινητηρας......Ε εδω παιδια δεν μπορω να κρινω ακομη απο τοσο λιγα χιλιομετρα.Και επισης ουτε καταναλωση μπορω να σας πω.Θα πρεπει να περιμενετε να περπατησει λιγο το αμαξι.Αν και συμπερασματα απο ενα μικρο νησι με επισης μικρο οδικο δικτυο δεν νομιζω οτι θα βοηθησω καποιον.Παντως να στε σιγουροι οτι θα γραψω δυο λογια μετα απο καποιο καιρο.
Συμπερασμα; Οσο το οδηγω τοσο πιο πολυ το χαιρομαι.Και προερχομαι απο δυο vw (polo 6n golf5) Οι Γαλλοι με εξεπληξαν ευχαριστα.Για την εμφανιση δεν θα πω κατι καθως ο καθενας εχει διαφορετικα γουστα.
-
Το πορτοκαλί του νέου Clio είναι το πλέον λαμπερό χρώμα που έχω δει σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Πέτυχα τις προάλλες ένα καλοπλυμένο test drive, με πλήρη ηλιοφάνεια και έπαθα την πλάκα μου.
ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ !!!
Renault Clio V