-
Με την τιμη της βενζινης στα 2 ευρω, πλεον βαζω το eco σε καθε διαδρομη, οσο μεγαλη ή μικρη και να ειναι. Ειχα μια διαφωνια με εναν που μου ειπε πως δεν κανει καλο να το εχεις μονιμα στο eco γιατι λεει ζοριζεται το αμαξι και πως του ειπαν και στην αντιπροσωπεια οτι καλυτερα να το βαζει απλα για μεσα στην πολη. Στην δικη μου αντιπροσωπεια μου λενε οτι κανεις και ταξιδια χωρις κανενα προβλημα. Στο ιντερνετ που ψαχνω, εχω δει και τις δυο γνωμες. Για δωστε μου τα φωτα σας για ακομα μια φορα.
-
Στα ταξίδια δεν κερδίζεις τίποτα αφού δεν έχει σταμάτα ξεκίνα , στην πόλη αν κάνει την διαφορά της τάξης 0,5-1λτρ/100χλμ . Στην ουσία ομαλοποιεί την απόκριση στο γκάζι πράγμα που σε κάνει να καις λιγότερο στις εκκινήσεις στα φανάρια . Δεν είναι κάτι που μπορεί να χαλάσει το μοτέρ . Με τον καιρό πρέπει να μάθεις σιγά σιγά πόσο δυνατά πρέπει να πατάς το γκάζι και έτσι δεν θα βάζεις eco. Εγώ πχ με το eco αν έχω όρεξη να το πάω οικονομικά έχω μισό λίτρο μεγαλύτερη κατανάλωση .
-
Έχω μπερδευτεί με τους κινητήρες diesel.
Βλέπω ότι υπήρχε με 85 άλογα, με 115 και τώρα με 100.
Είναι ο ίδιος κινητήρας;
Κοιτάζω για καινούργιο 1,5 με 100 άλογα. Έχει κάποιος άποψη ;
Διαβάζω για κάτι απίστευτες καταναλώσεις, κάτω από 5λ/100 αν δεν πας σαν τρελός, τα ίδια και για εντός πόλης. Ισχύουν; -
@dimgoul said in Renault Clio V:
Έχω μπερδευτεί με τους κινητήρες diesel.
Βλέπω ότι υπήρχε με 85 άλογα, με 115 και τώρα με 100.
Είναι ο ίδιος κινητήρας;
Κοιτάζω για καινούργιο 1,5 με 100 άλογα. Έχει κάποιος άποψη ;
Διαβάζω για κάτι απίστευτες καταναλώσεις, κάτω από 5λ/100 αν δεν πας σαν τρελός, τα ίδια και για εντός πόλης. Ισχύουν;Για τα άλογα πιθανότατα έχουν κάνει downsize για να διατηρήσουν τους ρύπους.
-
Σήμερα παραλαβαμε στην εργασία 10 εταιρικά Renault Clio 1.0 tce LPG...
Μόλις τα βάλω στο χέρι θα γράψω εντυπώσεις.... -
Το οδόμετρο γράφει πλέον 10000χλμ.και μπορώ να πω πλέον ότι η επιλογή μου με δικαιώνει. Θεωρώ ότι είναι το πιο ολοκληρωμένο σουπερμινι.
Μελανό σημείο βέβαια η βλάβη της εμπρόσθιας κάμερας, η οποία διορθώθηκε μέσα στα πλαίσια της εγγύησης.
Αν θα άλλαζα κάτι; Ναι... έναν περιστροφικο διακόπτη για το ήχοσύστημα και μια πλαφόνιερα στα πίσω καθίσματα.
Κατά τα λοιπά είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Και τελικά αν το έπαιρνα τώρα θα προτιμούσα το τούρμπο... Τα άλογα λείπουν... Εις γνώση μου όμως. -
@ad276 said in Renault Clio V:
Το οδόμετρο γράφει πλέον 10000χλμ.και μπορώ να πω πλέον ότι η επιλογή μου με δικαιώνει. Θεωρώ ότι είναι το πιο ολοκληρωμένο σουπερμινι.
Μελανό σημείο βέβαια η βλάβη της εμπρόσθιας κάμερας, η οποία διορθώθηκε μέσα στα πλαίσια της εγγύησης.
Αν θα άλλαζα κάτι; Ναι... έναν περιστροφικο διακόπτη για το ήχοσύστημα και μια πλαφόνιερα στα πίσω καθίσματα.
Κατά τα λοιπά είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Και τελικά αν το έπαιρνα τώρα θα προτιμούσα το τούρμπο... Τα άλογα λείπουν... Εις γνώση μου όμως.Ποιόν κινητήρα έχεις που δεν είναι τούρμπο?
-
Έχω το απλό 1000αρι με 75 άλογα ατμόσφαιρα. Για τη Σύρο όπου ζω είναι απλά ΟΚ αλλά όχι για κάποιο άλλο μέρος που έχει μεγαλύτερους δρόμους και αποστάσεις.
-
Προχθές το έπλυνα και έγινε σαν καινούριο, γυαλίζει! 3.500χμ του έχω κάνει σε χρώμα μπλε... Μου αρέσει πάρα πολύ κάθε φορά που το βλέπω... Είναι σαν να το βλέπω πρώτη φορά... όσον αφορά τα αρνητικά, το μόνο που με ενοχλεί κάπως είναι ότι στις μεγάλες λακκούβες τρίζουν κάποια πλαστικά.. Όχι τίποτα ιδιαίτερο, αλλά επειδή έχω OCD μου τη δίνει. Επίσης μια φορά κόλλησε το κουμπί SOS, μόλις το έσβησα για βράδυ και το ξαναπήρα την επόμενη, όλα καλά. Και κανά 2 φορές ειδοποίηση για την κάμερα ότι δεν λειτουργεί, η οποία έσβησε μέσα σε δευτερόλεπτα... Αυτά.
-
@menios-caliente said in Renault Clio V:
Προχθές το έπλυνα και έγινε σαν καινούριο, γυαλίζει! 3.500χμ του έχω κάνει σε χρώμα μπλε... Μου αρέσει πάρα πολύ κάθε φορά που το βλέπω... Είναι σαν να το βλέπω πρώτη φορά... όσον αφορά τα αρνητικά, το μόνο που με ενοχλεί κάπως είναι ότι στις μεγάλες λακκούβες τρίζουν κάποια πλαστικά.. Όχι τίποτα ιδιαίτερο, αλλά επειδή έχω OCD μου τη δίνει. Επίσης μια φορά κόλλησε το κουμπί SOS, μόλις το έσβησα για βράδυ και το ξαναπήρα την επόμενη, όλα καλά. Και κανά 2 φορές ειδοποίηση για την κάμερα ότι δεν λειτουργεί, η οποία έσβησε μέσα σε δευτερόλεπτα... Αυτά.
-Είχα πολύ τρίξιμο από την οθόνη από τα 2.000χλμ, το πήγα στην αντιπροσωπεία, έβαλαν μονωτικό υλικό μεταξύ οθόνης & ταμπλο και δεν την ξανάκουσα (15.000χλμ πλέον). Διάφοροι τριγμοί λιγότερο εκνευριστικοί ακούγονται (κυρίως από τις πόρτες). Ίσως φταίει και το ότι δεν περνάει ήχος από τη μηχανή για να σε αποσπάει, στο άλλο αμάξι (corsa diesel) περνάει τόσος θόρυβος από τη μηχανή που αγνοείς άλλους ήχους (btw οδήγησα πρόσφατα clio v diesel και ούτε εκεί ακούς τον φαζαριόζικο ντιζελοκινητήρα στην καμπίνα, τρομερή δουλειά στην ηχομόνωση)
-Πρόσφατα μου έβγαλε κι εμένα ένδειξη ότι δε λειτουργεί η κλήση SOS και δεν το ξαναέβγαλε. Πιθανό κάτι να δοκίμαζε η Renault με καμιά αναβάθμιση
-Όσες φορές μου έχει βγάλει ειδοποίηση για την κάμερα μπροστά ήταν γιατί είχε θολώσει το τζάμι από υγρασία και έσβηνε μόνη της μετά από 2-3 λεπτάΓενικά είναι πολύ άνετο στην οδήγηση, χαίρεσαι να κάνεις βόλτες και ευτυχώς με το LPG δεν τρέμω να πάω στο βενζινάδικο
-
Καλησπέρα, αναμένω την άφιξη της έκδοσης Clio Dynamic με διπλό καύσιμο βενζίνη/Lpg. Θα μπορούσε κάποιος κάτοχος που το έχει καιρό να μας πει καταναλώσεις με βενζίνη και lpg (στην πόλη και εκτός) και γενικότερα τις εντυπώσεις του; Θετικές και αρνητικές εννοείται. Ευχαριστώ
-
Είναι το ίδιο μοτέρ σε λίγο πιο βαριά καρότσα:
-
@mmks said in Renault Clio V:
Καλησπέρα, αναμένω την άφιξη της έκδοσης Clio Dynamic με διπλό καύσιμο βενζίνη/Lpg. Θα μπορούσε κάποιος κάτοχος που το έχει καιρό να μας πει καταναλώσεις με βενζίνη και lpg (στην πόλη και εκτός) και γενικότερα τις εντυπώσεις του; Θετικές και αρνητικές εννοείται. Ευχαριστώ
Έχω κλείσει 1+ χρόνο με Dynamic LPG, με 16.500 χλμ.
Με LPG η κατανάλωσή μου κυμαίνεται από 7,5-8,5 lt/100km. Εντός πόλης κάνω συνήθως μικρές διαδρομές, καθώς η δουλειά μου είναι στα 5 χλμ, με σταμάτα-ξεκίνα & ανηφόρες, κι εκεί συνήθως έχω 8lt/100km LPG. Με βενζίνη είναι πιο κάτω περίπου 1+ lt/100km. Γενικά από γέμισμα σε γέμισμα με LPG (32λτ δεξαμενή) βγάζω 400+ χλμ.
Στα θετικά έχει τρομερή άνεση σε φάση χαίρεσαι να το οδηγάς, ο ηχος του κινητήρα δεν περνάει στην καμπίνα, έχει και το γκάζι του αν θες να κάνεις και την καγκουριά σου (με παλιές τιμές καυσίμων ). Επίσης με το κόστος του LPG είμαι καλύτερα με τις αυξήσεις, φούλαρα παλιά με 25€, τώρα δίνω γύρω στα 35€, ενώ στη βενζίνη είμαι +25€ πάνω στο γέμισμα. Τέλος, το πορτ μπαγκάζ έχει πολύ καλό χώρο για μικρό αμάξι (ταξίδι 2 άτομα χωράει άνετα μια μεγάλη βαλιτσα + μικρή βαλίτσα και χώρο από πάνω για σακβουαγιάζ ή τσάντες).
Στα αρνητικά του, από νωρίς είχα τριξίματα από την οθόνη, αλλά πήγα στην αντιπροσωπεία, έβαλαν ενα μονοτικό υλικό από πίσω και δεν την ξανάκουσα. Δε μ'αρέσει ότι δεν έχει στιγμιαία κατανάλωση LPG στον υπολογιστή, παρά μόνο μέση κατανάλωση (στη βενζίνη δείχνει στιγμιαία και μέση), τουλάχιστον η δική μου έκδοση που είναι του 2020. Ο χώρος για τους πίσω επιβάτες είναι στενός. Το χειρότερο για μένα είναι η ίδια η Renault που σε κάποια θέματα είναι ότι να'ναι, δλδ το MyRenault app το έχουν ανακοινώσει από το 2017 κι ακόμα παλεύουν να το φτιάξουν, με ενημέρωσαν πρόσφατα ότι το βλέπουν για τέλη 2022.Σε γενικές γραμμές όμως θεωρώ ότι είναι πολύ καλή επιλογή, ευχάριστο στην οδήγηση, δεν ζορίζεται σε ταξίδια και οικονομικό με το LPG για κίνηση στην πόλη (+ μηδενικά τέλη και μπαίνει δακτύλιο στην Αθηνα)
-
Εν τω μεταξύ, αυτό το μοτέρ προορίζεται και για το επταθέσιο Dacia Jogger. Δεν μπορώ να το φανταστώ φορτωμένο με κλιματισμό, θα είναι κινητός τάφος.
-
Καλησπέρα. Πήγα σήμερα να δω το Clio και μου έκαναν προσφορά 20.000 τελική για την έκδοση Equilibre Plus LPG, αλλά πάνω που ήμουν έτοιμος να το κλείσω, έπεσε το μάτι μου στο Sandero Stepway που μου φάνηκε πολύ όμορφο εμφανισιακά, και το οποίο στο ίδιο επίπεδο εξοπλισμού και με τον ίδιο κινητήρα διπλού καυσίμου LPG πάει 18500 τελική. Είμαι σε δίλημμα τώρα. Πιστεύετε ότι αξίζουν τα επιπλέον χρήματα του Clio; Υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά εκτός από το θέμα του στυλ;
-
Τα συστήματα adas όπως αναγνώριση πεζού και ποδηλάτων, lane assist και το καλύτερο σύστημα διεύθυνσης, πιο σπορτίφ. Ίσως και κάποια ηχομονωση αλλά με πολύ μικρές διαφορές.
Επίσης αναφέρουν πως η πλατφόρμα ενώ είναι ίδια στου sandero ονομάζεται ως low spec με το clio να έχει σε κάποια σημεία πιο καλούς χάλυβες. Τώρα σε ποιο σημείο στο αμάξωμα είναι αυτοί οι χάλυβες, δεν το ξέρω.
-
Το clio αξίζει τα 1500€ αρκεί να θες τα μαλακά ταμπλό το φαντεζί Infotainment και τα adas που είπε ο Lap, Σαν design είναι ωραία και τα δύο με ένα πόντο στο clio. LED παντού φοράνε και τα δύο?
-
Όχι. Το sandero φοράει led μόνο στα φώτα διασταυρώσεις και στα ημέρας. Όλα τα αλλα είναι λάμπες πυρακτώσεως. Όπως και τα πίσω. Το φως στις πινακίδες είναι led.
Μικρό το κακο. Οπότε θες τις αλλάζεις με led και το έχεις και αυτό.Κανονικά η διαφορά τους είναι 2800 ευρω διότι συγκρίνεις το crossover δηλαδή το stepway με το clio. Ενώ έπρεπε να συγκρίνεις το streetway με το clio.
-
Πρώτο ταξίδι με το Clio 1.0 lpg...
Διαδρομή Αθήνα-Πρέβεζα και μετακινήσεις 10 ημερών...
Κοντινές για μπάνιο αλλά και πιο μακρινές (Βράχος- Αμμουδιά- Αχέροντας- Παραμυθιά κλπ)...
Στην εθνική ταχύτητες 110-130...γενικά χαλαρή οδήγηση λόγω στρωσίματος...
Εντυπώσεις άριστες...ήσυχο και άνετο ταξίδι...
Το μόνο που δεν με ικανοποίησε απόλυτα ήταν ο κλιματισμός...Το έβαζα περίπου 19-20 βαθμούς και ένοιωθα απλά δροσιά..δεν ξέρω...το περίμενα πιο δυνατό..
Στα της κατανάλωσης...έκανα περίπου 1200 χλμ μόνο με υγραέριο μέχρι να αρχίσει το ταξίδι επιστροφής...έκαψε 84 λίτρα...δηλαδή 7 lt/100 χλμ!
Μου φάνηκε εντυπωσιακό...
Στικάκι μουσικής δούλεψε αμέσως όπως και το android auto για πλοήγηση...
-
@antoniokon said in Renault Clio IV:
Το μόνο που δεν με ικανοποίησε απόλυτα ήταν ο κλιματισμός...Το έβαζα περίπου 19-20 βαθμούς και ένοιωθα απλά δροσιά..δεν ξέρω...το περίμενα πιο δυνατό..
Υπάρχει ελαττωματική παρτίδα a/c αν δεις διακυμάνσεις στη ροή του αέρα ή αν δεν κατεβάζει κρύο πας αντιπροσωπεία για αντικατάσταση .
Δες εδώΣτα της κατανάλωσης...έκανα περίπου 1200 χλμ μόνο με υγραέριο μέχρι να αρχίσει το ταξίδι επιστροφής...έκαψε 84 λίτρα...δηλαδή 7 lt/100 χλμ!
Πολύ καλή κατανάλωση είναι να τσιμπιέσαι .
Ο Αχέροντας φαντάζομαι παγωμένος όπως πάντα , νεκρομαντείο πήγατε ?
Renault Clio V