-
Tkin73 wrote:
Σε αυτά τα λεφτά αντίστοιχα παίρνεις το 1.0 Λεόν στην δεύτερη έκδοση και αυτόματο! Εν ολίγοις Λεόν με φοκους τα χωρίζουν 2-3 χιλιάδες σε αντίστοιχες εκδόσεις και αν το Λεόν σε οδηγικά χαρακτηριστικά είναι εφάμιλλο του Focus με λίγο μεγαλύτερο χώρο αποσκευών , λίγο περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω και λίγο πιο προηγμένο σε επίπεδο συνδεσιμότητας μετά το μόνο που μένει στο φοκους είναι τα καλύτερα χρηματοδοτικά και η εγγύηση ( σημαντικά βέβαια και τα δύο).
Το Λεόν είναι στο άνω άκρο της κατηγορίας και σαφώς ένα πολύ καλό αυτοκίνητο της κατηγορίας του. Και συμφνώ ότι είναι καύτερο από το Focus σε πολλούς τομείς (και ίσως και overall), αλλά υστερεί στα εξής (δεν συμφωνώ δλδ για το οδηγικό κομμάτι):
-
Δεν έχει την οδική συμπεριφορά του Φόκους, ακόμα και στην έκδοση FR.
-
Δεν είναι τόσο άνετο, ειδικά στην έκδοση FR είναι αρκετά πιο σκληρό από το ST Line.
-
Στην έκδοση 1.5 δεν παίζεται, έχει εξαιρετικό μοτέρ (το φόκους δεν έχει 150αρι στην Ελλάδα) και είναι ίσως η καλύτερη έκδοση του αυτοκινήτου. Αλλά με τον 1.000αρη το Φ¨οκους υπερτερεί γιατί είναι και πιο δυνατό (125 & 155 άλογα) και έχει και mHEV που κάτι κερδίζει σε οικονομία.
Όπως και να έχει, συζητάμε για 2 από τα καλύτερα αυτοκίνητα της κατηγορίας τους!!
Να συμπληρωσω μια παραμετρο που ειναι θεωρω σημαντικη. Την εργονομια που στο focus με τα κουμπια ειναι πολυ καλυτερη απο το Leon. Ισως ομως το Λεον να ειναι ποιο ομορφο εσωτερικα, (υποκειμενικο)
-
-
Μας εχει βγαλει τον καρκινο εμας που ενδιαφερομαστε για το CNG. 10 μηνες περιμενουμε, εν τελει ειπαν Μαρτιο το DSG και Μαιο το μηχανικο, και μπηκαμε Απριλη με νεα αναβολη. Χρονο θα κλεισουμε...
Οσον αφορα τη συγκριση FR και excelence, ημουν τερμα υπερ της excelence, αλλα κραταω μια πισινη επειδη το FR εχει και τα drive modes που νομιζω δεν εχει η excelence. Και φιλος που πηρε το προηγουμενο μοντελο 130hp ειναι λιγο απογοητευμενος με το γκαζι, ενω μου λεει οτι στο golf με τα drive modes ειναι αρκετα πιο σπιρτοζικο στο sport mode.
Τα drive modes πρακτικά δεν κάνουν ένα αμάξι καλύτερο. Το καλύτερο θα στο δώσει είτε έχει mode είτε δεν έχει, απλά στο ένα θα το λέει Sport, στο άλλο τίποτα. Συνήθως η μεγάλη διαφορά είναι το μουφα ECO που νομίζεις ότι δια μαγείας το αυτοκίνητο μετατρέπεται σε οικονομικό/οικολογικό, αλλά το μόνο που κάνει είναι να μην πηγαίνει βήμα. Σαν τα έτοιμα equalizer είναι αυτά τα modes. Τα σημαντικά είναι αυτά που αλλάζουν την λειτουργία του ESP για χώμα/βροχή, αυτά έχουν αξία.
-
Driving modes με μηχανικό κιβώτιο κανένα απολύτως νόημα. Για κάποιον που τα θεωρεί χρήσιμα ίσως ακόμα καλύτερα να τα συνδυάσει εκτός από DSG και με DCC. Προσωπικά διαφωνώ με όλο αυτό το πακέτο. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο DSG και είμαι πεπεισμένος με αυτά που έχω δει οτι το DCC δεν αξίζει τα λεφτά του. Αυτό που αξίζει σε κάθε VAG να δώσεις λεφτά είναι τα matrix LED (τα οποία προς το παρόν δεν υπάρχουν καν διαθέσιμα στο Leon) αλλά και το progressive steering.
-
Η διαφορά στην απόκριση του γκαζιού είναι αρκετα μεγάλη, οπότε και σε χειροκίνητο κιβώτιο παίζουν ρόλο τα modes. Εκτος αν κάποιος είναι ΟΚ με την σταθερή ρύθμιση του νορμαλ.
-
Γνωρίζουμε αν το dsg του leon 1.0 mhev είναι υγρού τύπου ή αν είναι το dq200?
-
Η διαφορά στην απόκριση του γκαζιού είναι αρκετα μεγάλη, οπότε και σε χειροκίνητο κιβώτιο παίζουν ρόλο τα modes. Εκτος αν κάποιος είναι ΟΚ με την σταθερή ρύθμιση του νορμαλ.
Αυτο ακριβως!
Δεν ειπε κανεις οτι θα μεταμορφωθει το αυτοκινητο η οτι θα παρει αλογα (οπως καποια ηλεκτρικα πχ που οντως αναλογα το drive mode αυξομοιωνουν και ιπποδυναμη). Απλα αυτη η υστερηση που επιβαλουν τα ηλεκτρογκαζα ειναι πολυ αισθητη και οταν στο sport mode μικραινει πολυ σου δινει αλλη εικονα.
Αυτο θεωρω πως εννοουσε και ο φιλος μου. Το να πατας τερμα το γκαζι και να αργει 2 δευτερολεπτα να 'τσιτωσει' ο κινητηρας ειναι 'καπως'.
-
Σε αρκετά review λένε ότι στο Leon η εφαρμογή του 1,5TSI είναι ελαφρώς πνιγμένη σε σχέση με τα υπόλοιπα ξαδέρφια δυστυχώς....
Αυτό από που προκύπτει;
Εδώ πάντως βλέπω παρόμοιες επιδόσεις:
-
Sabas_Thess wrote:
Σε αρκετά review λένε ότι στο Leon η εφαρμογή του 1,5TSI είναι ελαφρώς πνιγμένη σε σχέση με τα υπόλοιπα ξαδέρφια δυστυχώς...
Αυτό από που προκύπτει;
05:30' - 05:40'
Το έχω ακούσει σε άλλα δύο reviews αλλά βαριέμαι να βάζω πολλαπλά links. Βάζω του Marek που είναι από τους top κατ'εμε αλλά και από τους πιο αυστηρούς στα όρια του εκκεντρικού. Είμαι μαλωμένος άσχημα με το ψέμα και δεν έχω κανένα 'όφελος' να πω κάτι αρνητικό ανυπόστατο για το οποιοδήποτε όχημα. Τέλος μην μπερδεύουμε τις επιδόσεις στα χαρτιά με την αίσθηση που αφήνει στα χέρια του οδηγού ένα όχημα. Πόσο μάλλον συγκριτικά με άλλο όχημα και πολύ περισσότερο όταν το άλλο όχημα είναι >90% πανομοιότυπο!
-
Honda X Adv
'Το X-ADV, επίσης μέσω του ηλεκτρονικού γκαζιού, ελέγχει με το σύστημα Honda Selectable Torque Control (HSTC) την πρόσφυση του πίσω τροχού, διαχειριζόμενο τη ροπή που φτάνει σε αυτόν. Στη γενιά του 2021 το σύστημα αυτό, όμως, έχει τρία επίπεδα ρύθμισης, αντί των δύο της προηγούμενης. Το επίπεδο 1 έχει την ελάχιστη και το 3 τη μέγιστη επέμβαση ελέγχου της πρόσφυσης, ενώ η προεπιλεγμένη (default) ρύθμιση είναι στο επίπεδο 2.
Τα HSTC και DCT συνεργάζονται με τα 4 προφίλ ρύθμισης του κινητήρα: τα Rain, Standard, Sport και Gravel (συν το έξτρα, παραμετροποιήσιμο User mode). Στα τρία πρώτα προγράμματα η παρέμβαση των HSTC και ABS είναι η μέγιστη, αλλά στο Gravel είναι χαμηλή, ώστε, και πάλι, να επιτρέπει το ελεγχόμενο γλίστρημα του πίσω τροχού για καλύτερο κοντρόλ.
Στα 4 modes του κινητήρα ρυθμίζεται ανάλογα και η ισχύς του: στο Rain η ισχύς είναι πιο χαμηλή, και συνδέεται με το mode επιπέδου 1 του DTC, ενώ αντίστοιχα στη ρύθμιση Sport παρέχεται πιο σπορ καμπύλη ροπής ισχυρότερο φρένο κινητήρα και τη ρύθμιση επιπέδου 4 του κιβωτίου. Εδώ, η προεπιλεγμένη ρύθμιση είναι η Standard, με ισορροπημένο συνδυασμό ισχύος, φρένου κινητήρα και μέγιστη επέμβαση των HSTC και ABS.
Τέλος, το προφίλ User προσφέρει στον αναβάτη custom επιλογές συνδυασμών ισχύος και φρένου κινητήρα (χαμηλή / μέση / υψηλή) και παρέμβαση του HSTC (χαμηλή / μέση / υψηλή / απενεργοποίηση).'
-
Lapin wrote:
Sabas_Thess wrote:
Σε αρκετά review λένε ότι στο Leon η εφαρμογή του 1,5TSI είναι ελαφρώς πνιγμένη σε σχέση με τα υπόλοιπα ξαδέρφια δυστυχώς...
Αυτό από που προκύπτει;
https://zeperfs.com/en/duel8637-8369.htm
05:30' - 05:40'
Το έχω ακούσει σε άλλα δύο reviews αλλά βαριέμαι να βάζω πολλαπλά links. Βάζω του Marek που είναι από τους top κατ'εμε αλλά και από τους πιο αυστηρούς στα όρια του εκκεντρικού. Είμαι μαλωμένος άσχημα με το ψέμα και δεν έχω κανένα 'όφελος' να πω κάτι αρνητικό ανυπόστατο για το οποιοδήποτε όχημα. Τέλος μην μπερδεύουμε τις επιδόσεις στα χαρτιά με την αίσθηση που αφήνει στα χέρια του οδηγού ένα όχημα. Πόσο μάλλον συγκριτικά με άλλο όχημα και πολύ περισσότερο όταν το άλλο όχημα είναι >90% πανομοιότυπο!
Δεν είπα ότι το κάνεις σκόπιμα, μην παρεξηγείσαι. Πάντως σε αυτό που πόσταρες ο Marek λέει ακριβώς το αντίθετο... ότι είναι πιο ψυχωμένος στο Leon!
-
@Lapin, 'but HERE is as they TOOK the muscle OFF'...
Μάλλον κάτι λάθος εσύ κατάλαβες γιατί στο speaking μπορεί να ακούγομαι λίγο σαν αυτοεξόριστος στο Portsmouth αλλά στο listening καταλαβαίνω περισσότερα από Βρετανίδα πεθερά με νύφη από την Aquitaine! Μην επιμένεις λέει ότι στο Leon είναι πιο κάτω
-
@Lapin, 'but HERE is as they TOOK the muscle OFF'...
Μάλλον κάτι λάθος εσύ κατάλαβες γιατί στο speaking μπορεί να ακούγομαι λίγο σαν αυτοεξόριστος στο Portsmouth αλλά στο listening καταλαβαίνω περισσότερα από Βρετανίδα πεθερά με νύφη από την Aquitaine! Μην επιμένεις λέει ότι στο Leon είναι πιο κάτω
Φίλε μου σε βρίσκω πολύ σίγουρο για τα αγγλικά σου και δυστυχώς κάνεις λάθος. Ο τύπος λέει 'here is as they took the muzzle off'. Τώρα αν θέλεις και να στο μεταφράσω μπορώ.
Φιλικά πάντα και χωρίς ίχνος έπαρσης για το επίπεδο των αγγλικών μου.
-
Συμφωνω με τον Lapin. Λεει 'but here it's as if they took the muzzle off' και συνεχιζει με θετικα σχολια και για το DSG του σε σχεση με το golf
-
Πάντως το συγκεκριμένο review πρέπει να είναι τέρμα μεροληπτικό καθώς βρίσκω ότι σε κάποια σημεία, ιδιαίτερα στο δεύτερο, μάλλον υπερβάλλει:
-περιμένει μια bmw m8 αλλά εξακολουθεί να θέλει να οδηγεί το leon (γύρω στο 8:10)
-το steering είναι τόσο καλό, μάλλον 'έκλεψαν' γραμμές από το κώδικα της porsche (γύρω στο 7:48)
-
Επειδή η αποδεικτική διαδικασία είναι η δουλειά μου και τουλάχιστον σε αυτό είμαι πολύ καλύτερος από όσο νόμιζα ότι είμαι στο listening ορίστε μπορείτε να ανάψετε καπνογόνα και να trollάρετε ελεύθερα. Είχατε δίκιο!
Δεν θα το καταλάβω ποτέ τελικά αυτό το VAG. Δεν χωράει καμία λογική να είναι πνιγμένος στο Golf. Κάποιο είδος μαζοχισμού ίσως; Ένα βήμα πιο κοντά στο ανεύρυσμα ο Χρήστος. Και ο άλλος 'muzzle' λέει. Καλά κάνω και δεν έχω ασπαστεί την μουρλα με τα κατοικίδια...
-
Από βάρη πως είναι τα δύο αυτοκίνητα; από ζαντες σε αυτοκίνητα δοκιμης;
-
Καλησπέρα.
Έπειτα από την ήττα που έφαγα από το focus που το είχα παραγγείλει τον Γενάρη κ περίμενα τέλος του μηνα να παραλάβω, την προηγούμενη βδομάδα με ένα email μου ανακοίνωσαν πιθανή κατασκευή τέλος Σεπτεμβρίου... οπότε και το ακύρωσα.
Ξανά βγήκαμε λοιπόν στο σεργιάνι για ψάξιμο hatchback..
Και εδώ θέλω την βοήθεια / εμπειρία / συμβουλή σας.. είμαι ανάμεσα στο leon fr plus 1.5 tsi 150hp και i30 n line 159hp.
Το leon το έκανα τεστ ντραιβ ομολογώ ότι δεν είχε την σπιρτάδα του focus 1.0 mh με τους 155hp ίσως και λόγω της ηλεκτρικής υποβοήθησης του focus παρ'όλα αυτά σε αίσθηση τιμονιού και χώρους αμαξώματος με βρίσκει αρκετά ικανοποιημένο αυτές τις μέρες θα κάνω κάνω τεστ ντραιβ κ το i30 να έχω μια εικόνα κ από εκεί.
-
Αν έχεις χρόνο γράψε μια σύγκριση στο οδήγησα
-
Στα σκοντα ( πχ οκταβια) ο 1.5 θεωρείται ή όχι πιο πολύ φιμωμένος από γκολφ ή αουντι? απο νουμερα κατασκευαστη ( τελική , και 0-100 δεν προκύπτει βέβαια κάτι τέτοιο) αλλά επειδή άνοιξε σχετικη κουβέντα εδω.
-
Και εγώ νομίζω ότι είναι αρλούμπες.
Seat Leon Mk4 (2020)