-
Το σύστημα αυτό είναι πρακτικά το ίδιο με αυτό που φορούσε το Golf GTE προηγούμενης (7ης) γενιάς. Δηλαδή δεν είναι κάτι εντελώς καινούργιο αν αυτό σε προβληματίζει.
-
Το σύστημα αυτό είναι πρακτικά το ίδιο με αυτό που φορούσε το Golf GTE προηγούμενης (7ης) γενιάς. Δηλαδή δεν είναι κάτι εντελώς καινούργιο αν αυτό σε προβληματίζει.
Το θέμα είναι οτι έχει πουλήσει ελάχιστα ιδιαίτερα στην Ελλάδα και δε μπορεί να βγει συμπέρασμα. Ο βασικός μου προβληματισμός έγκειται στο αν θα υπάρξει απόσβεση της διαφοράς χρημάτων μέσω της μείωσης στη κατανάλωση καυσίμου. Δε θα κάνω πάνω από 10000χλμ/έτος οπότε δε ξέρω αν έχει νόημα το phev σε σχέση με το mild hybrid. Από την άλλη χρειάζεται και wallbox ώστε να φορτίζεις τη μπαταρία που είναι ένα επιπλέον έξοδο συν τη μείωση στο χώρο αποσκευών
-
270 λτ αποσκευων το e-Hybrid ...καλα κρασα...
το dsg 6 ειναι υγρου τυπου? βαζουν αυτο λογω ιπποδυναμης δεν το σηκωνει το 7άρι?
-
270 λτ αποσκευων το e-Hybrid ...καλα κρασα...
το dsg 6 ειναι υγρου τυπου? βαζουν αυτο λογω ιπποδυναμης δεν το σηκωνει το 7άρι?
Όλα τα phev του vag έχουν 6αρι και όχι το 7αρι λόγω αυξημένης ροπής
-
Το 6 αρι θεωρειται πιο αξιοπιστο απο το 7αρι είναι και αυτό τα 'καλα' του άλλου έχει?
Απλα σε αυτη την εκτελεση το βαγκον ειναι μονοδρομος με τα 470 λτ. Γιατι οικογενειακο με 270 λτ θυμιζει αλλες 10ετιες...όπως και λεον με μπαγκαζιερα παλι δεν λεει...παιρνεις το ατεκα οταν ξανακυκλοφορησει και ξεμπερδεύεις....
-
Οι καινούριοι TSI είναι κι αυτοί με έμεσο ψεκασμό;
-
άμεσου ψεκασμού
-
famas wrote:
άμεσου ψεκασμού
Δεν είναι δηλαδή άμεσου και έμμεσου όπως έχουν κάνει κάποιοι κατασκευαστές;
-
ALEX19 wrote:
famas wrote:
άμεσου ψεκασμού
Δεν είναι δηλαδή άμεσου και έμμεσου όπως έχουν κάνει κάποιοι κατασκευαστές;
Με βάση αυτά που αναφέρει ο κατασκευαστης τον κινητήρα τον αναφέρει ως άμεσου ψεκασμού(direct injection).
Αλλά και από τις πληροφορίες που μάζεψα επειδή ενδιαφέρομαι για γκόλφ δε βρήκα κάτι διαφορετικό
-
Eυχαριστώ.
-
Έμμεσο και άμεσο ψεκασμό σε όλο το group βλέπω τελευταία μόνο στους δίλιτρους. Υπομονή, έρχεται το 2,0 tsi 190 και φυσικά τα Cupra...!
-
Έμμεσο και άμεσο ψεκασμό σε όλο το group βλέπω τελευταία μόνο στους δίλιτρους. Υπομονή, έρχεται το 2,0 tsi 190 και φυσικά τα Cupra...!
Με τη τιμή που θα έρθουν και με τη ποινικοποίηση της κατοχής δίλιτρου ιχ δε τα βλέπω να πουλάνε
-
Πολυ καλη τιμη τα 31κ για το plugin και με τετοιο εξοπλισμο. Πραγματικα κριμας που δε παιρνει επιδοτηση απο το κρατος, θα το απογειωνε!
Γιατι οντως αν κσι καλη τιμη με βαση τον ανταγωνισμο, δε κανεις αποσβεση ευκολα
-
Δε χρειάζεται wallbox, η μπαταρία είναι μικρή και φορτίζει πολύ εύκολα στη διάρκεια της νύχτας σε μια πρίζα σούκο. Κάποιες φορές βέβαια, που θα γυρίσεις από μια δουλειά το μεσημέρι και θα θες να ξαναγεμίσεις για να πας κάπου το βραδάκι, ίσως να μη γεμίζει πλήρως. Στη θέση σου, δε θα έβαζα.
Από εκεί και πέρα, θα κάνεις απόσβεση και με το παραπάνω. Βάλε κάτω χαρτί και μολύβι κι υπολόγισέ τα. Έχε υπόψη σου ότι πάροχοι ρεύματος (όπως ο ΗΡΩΝ) προσφέρουν πακέτα για κατόχους ηλεκτρικών με πολύ χαμηλές χρεώσεις. Ουσιαστικά θα φορτίζεις τσάμπα. Κάτοχοι στο ΦουΜπού έχουν υπολογίσει 2-5 ευρώ για 500 αστικά χιλιόμετρα.
Επίσης, όταν θα κινείσαι ουσιαστικά δωρεάν, να αναμένεις αύξηση των διανυθέντων χιλιομέτρων. Το έλεγα και σε φίλο μου που πήρε φυσικό αέριο μετά από προτροπή μου και δεν το πίστευε. Τελικά έκανε 30.000 χιλιόμετρα το πρώτο χρόνο. Δεν είναι θέμα οικονομίας, είναι θέμα ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ!
Συν ότι θα απολαμβάνεις ένα πολύ ανώτερο αυτοκίνητο. Αθόρυβο και χωρίς κραδασμούς στην πόλη, με τρομερή ροπή από το μηδέν και 50 άλογα παραπάνω στο ταξίδι.
-
Επίσης, όταν θα κινείσαι ουσιαστικά δωρεάν, να αναμένεις αύξηση των διανυθέντων χιλιομέτρων. Το έλεγα και σε φίλο μου που πήρε φυσικό αέριο μετά από προτροπή μου και δεν το πίστευε. Τελικά έκανε 30.000 χιλιόμετρα το πρώτο χρόνο. Δεν είναι θέμα οικονομίας, είναι θέμα ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ!
Συν ότι θα απολαμβάνεις ένα πολύ ανώτερο αυτοκίνητο. Αθόρυβο και χωρίς κραδασμούς στην πόλη, με τρομερή ροπή από το μηδέν και 50 άλογα παραπάνω στο ταξίδι.
Εξαρτάται από το πως είναι ήδη η ζωή σου και πόσα άλογα έχεις τώρα...
-
Colt 1.3 έχει ο άνθρωπος, όχι Testarossa.
-
Η μπαταρία ξέρουμε τι εγγύηση έχει; H κοσμοκαρ πάντως έχει κάνει προσφορά 5000 κάτω την οκτάβια και 2500 το λεον θα έχει ενδιαφέρον να δούμε που θα τιμολογησει το γκολφ το gte
-
H κοσμοκαρ πάντως έχει κάνει προσφορά 5000 κάτω την οκτάβια και 2500 το λεον θα έχει ενδιαφέρον να δούμε που θα τιμολογησει το γκολφ το gte
H Kosmocar δεν έχει σχέση με το Leon.
-
Αν και τα 31000 αντικειμενικά είναι πολλά λεφτά, η επιπλέον χρέωση σε σχέση με το αντίστοιχο FR η Xcellence 1,5 150ps DSG MHEV είναι κάπου 6000€. Μέσα σε αυτήν τη διαφορά πρέπει να συνυπολογίσεις ότι πας από τα 150ps στα 204ps, έχεις ελάχιστη κατανάλωση βενζίνης, ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση, επιπλέον συστήματα ασφαλείας (predictive ACC, blind spot, exit warning, κλπ), infotainment με 10 άρα οθόνη αντί 8,25 και εγώ δεν ξέρω τι άλλο...
Με αυτά τα δεδομένα η διαφορά θεωρώ ότι αξίζει, το θέμα είναι ότι είναι 'πολλά τα λεφτά Άρη'...
Eχεις ομως και πολλα κιλα επιπλεον βαρος να κουβαλησεις. Για μενα δεν αξιζει.
Επισης το συστημα ειναι πολυπλοκο δεν ξερω τι θα γινει απο αξιοπιστια. Βεβαια αν η τιμη πεσει στο μελλον μπορει να αλλαξω γνωμη.
Νομιζω οτι προσθετει και πολυ βαρος εμπρος.
-
Τα 31.000 σίγουρα είναι πάρα πολλά σε σχέση με τα 22 ή 23κ που κοστίζει το mh. Για να κάνεις απόσβεση αυτά τα 8 - 9 χιλιάρικα θέλεις πολλααααα χρόνια και με 270 λίτρα πορτμπαγκάζ... Στην επόμενη γενιά των ηλεκτρικών ίσως πετάξω 6 - 7 πάνελ στην ταράτσα και χτυπήσω ένα.
Seat Leon Mk4 (2020)