-
Μαύρισε το τοπίο για το φοκους! Με 23.4 και 24.3 παίρνεις την φουλ έξτρα χατς και βαγκον αντίστοιχα με τον 1.5 και 150 άλογα;
Και έχεις επιπλέον έναν κύλινδρο , πολλαπλούς, νεότερο σχεδιασμό κατά 2.5 χρόνια , ψηφιακο ταμπλό , εσωτερικό κρυφό φωτισμό, τριζωνικο κλίμα με αεραγωγούς πίσω , περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω και λίγο μεγαλύτερο χώρο αποσκευών;
Και μένει μόνο στο φοκους το καλύτερο σε πληροφόρηση τιμόνι; Ζορικα τα πράγματα....
Φυσικά το αμάξι είναι η χαρά του καγκουρα με όλα αυτά τα led. Σίγουρα δεν υπάρχει στο έξτρα εξοπλισμό προσθήκη ντισκομπαλας που κατεβαίνει από την οροφή;
-
Το ζήτημα της πίσω ανάρτησης είναι υπό διερεύνηση.
Το νέο φυλλάδιο της Seat λέει:
'Ημιάκαμπτος άξονας (Πολλαπλών συνδέσμων στους κινητήρες > 150 ίππων και στα PHEV) με ελικοειδή ελατήρια και υδραυλικούς αποσβεστήρες'
Σύμφωνα με αυτό τα 150 ps έχουν ημιάκαμπτο. Αυτό μου φαίνεται πιο πιθανό και εμένα...
Επίσης oi standard 18άρες που βάζει η ελληνική αντιπροσωπεία στο Fr δεν είναι πρόβλημα για τους ελληνικους δρόμους;
-
Το SLA σημαινει short long arm
-
Οκ ML οι πολλαπλοί, έκλεισε αυτό. Παμε παρακάτω. Κάναμε κάνα χρόνο να βγούμε άκρη στο νήμα του Focus MK IV για το ποιες εκδόσεις, ποια αμαξώματα και με ποιους κινητήρες θα έχουν ML. Θα φάμε άλλο ένα χρόνο για το Leon; Μήπως να μην λέει ο καθένας 'την άποψη του' αλλά να περιμένουμε τον πρώτο που θα παραγγείλει 150ps FR/FR+ ή Excellence ST ή hatchback για να το έχουμε τεκμηριωμένο εγγράφως; Λέω εγώ τώρα...
Επίσης απ' το νήμα του Focus θυμάμαι διαφοροποιήσεις μεταξύ αμαξωμάτων στις ίδιες εκδόσεις εξοπλισμού. Μήπως δηλαδή έχουν ML τα (να λέτε 'τα' 150ps όχι 'από' 150ps και επάνω για να είναι πιο ξεκάθαρο) 150ps μόνο στο ST; Προσωπικά αν δεν το δω εγγράφως θα το θεωρώ ερωτηματικό. Από Ytb πάντως ΔΕΝ προκύπτουν ενδείξεις για ύπαρξη ML στα 150ps ασχέτως αμαξώματος. Μόνο τα 2L Diesel και plug-in όταν θα έρθει με τον 1,4 TSI και τα 205ps.
-
@mike1010, Έχω διαβάσει 6 φορές το post και προσπαθώ να καταλάβω τι θες να πείς. Το μόνο που έχω καταφέρει να καταλάβω είναι μια προσπάθεια εξύψωσης του Focus έναντι του Leon χωρίς να λες κάτι συγκεκριμένο.
Το 'αυτόματο 110 άλογα μέσα στην πόλη να μην ξέρεις τι σου γίνεται' τι είναι, τι σημαίνει δεν σε καταλαβαίνω; Ποια 110 άλογα καταρχάς; 130/150ps βενζίνη έχει, εσύ σε πιο μοτέρ αναφέρεσαι; Στο 2L Diesel; Μάλλον τα δίπλα από όσα λες πρέπει να έχει.
Δεκτό να θεωρείς 2η επιλογή το Leon, η προκαταβολή που ζητάει η Ford ή η προκαταβολή που δεν ζητάει η Seat τι σχέση έχει; Είναι ένδειξη επιπέδου εταιρείας; Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τον κατασκευαστή παρά μόνο με την συμφωνία που έχει συνάψει ο κάθε εισαγωγέας με το τραπεζικό ίδρυμα με το οποίο συνεργάζεται.
Και 'δεν είναι όλα για όλους'; Έγινε και η Ford premium μετά την Peugeot; Σιγά μην μας ζητάνε και πιστοποιητικό φρονημάτων για την αγορά. Για ηρεμήστε όλοι με τα premium λίγο γιατί κοντευουμε να βγάλουμε τα ίδια μας τα μάτια ακόμα και από τα πραγματικά premium με τις αστοχίες τους. Κάθε κατασκευαστής πλέον λίγο πολύ βγάζει καλά αμάξια απλά πάσχουν όλα σε κάποιους τομείς. Οπότε εσύ διαλέγεις αυτό που πάσχει λιγότερο εκεί που σε καίει. Ή αν θες διαλέγεις αυτό που υπερέχει στα θέλω σου.
Αν μη τι άλλο από όλο το forum το μόνο πραγματικά κοινό συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει το τέλειο αυτοκίνητο. Βασικά όλα μακρινή συγγένεια έχουν με τον χαρακτηρισμό 'τέλειο'...
Για το υστερόγραφο σου τι να πω τώρα. Θα στο πω έτσι. Ίσως το μοναδικό μοτέρ αυτή την στιγμή για το οποίο θα 'έβαζα το χέρι μου στη φωτιά' ότι θα λειτουργεί πιθανότατα απροβληματιστα στα επόμενα δέκα χρόνια θα ήταν το 1,8 hybrid 122ps eCVT (και λαδακι καίνε και σκουριές βγάζουν και εκατομμύρια ανακλήσεις τον χρόνο έχουν, δεν ξέρω αν ταμαθες). Λίγο πολύ μετά τα δεδομένα (σωστή χρήση, συντήρηση, οδήγηση του οχήματος) είναι και θέμα τύχης (πχ τυχαία αστοχία υλικού) το τι θα σου βγάλει και αν θα σου βγάλει κάθε κινητήρας. Προφανώς θέλει λίγο προσοχή να μην 'τριφτείς στη γκλίτσα του τσομπανη' όπως είχε πει και ένας εδώ μέσα πολύ σωστά. Πχ στο Leon καλύτερα να αποφύγεις το DSG.
Σαφώς και αλλιώς μετράει στην ψυχολογία του αγοραστή να σου δίνουν 6/7/8 έτη εγγύησης αλλά μην μπερδεύεσαι. Αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να σου βγάλει βλάβη το αμάξι σε αυτά τα χρόνια. Το μόνο που σημαίνει είναι ότι έχεις πάρα πολλές πιθανότητες (ναι δεν είναι πάντα δεδομένο) να σου φτιάξουν την βλάβη χωρίς να σου πάρουν λεφτά. Να ξέρουμε τι λέμε.
Τέλος να γίνω και εγώ γραφικός με τη σειρά μου και να πω ότι αν είναι να αγοράσουμε όχημα μόνο με κριτήριο την 'θεωρητική αξιοπιστία' ενός κινητήρα ένα 30% θα αγόραζε όχημα 'εξ' ανατολάς' και οι υπόλοιποι θα πηγαίναμε παντού με το ποδήλατο.
Και εγώ 'φοβάμαι' τον VAG περισσότερο από την κρεβατομουρμουρα της γυναίκας μου στα του κινητήρα. Επίσης απεχθάνομαι το Infoteinment 'all-in', αλλά με καλύπτει σε πάρα πολλά αυτό το Leon. Και σε εμένα αρέσει πολύ το Focus αλλά έχει διαφορά που με χαλάνε (λιγότερα από τον VAG). Να είσαι σίγουρος όμως ότι ποτέ δεν μπορείς ουσιαστικά να κάνεις 100% 'safe' επιλογή οπότε είναι περιττά τα μεγάλα λόγια. Ότι και να διαλέξει ο καθείς κάπου θα κάνει πίσω...
-
Σαββα.....εχεις παθος, εισαι μεσογειακός οσο δεν παει...
Γουσταρω τα ποστς σου...ασχετο αν δεν συμφωνω παντα.
-
Εντωμεταξυ το dsg πλεον ειναι υγρου τυπου.
-
Το Λεόν ως προς το κιβώτιο ταχυτήτων σε σχέση με το βουτηρατο του φοκους χλατς χλουτς πως στέκεται άραγε; Υπολείπεται αρκετά;
Επίσης το Λεόν έχει drive mode σε όλους τους κινητήρες ή μόνο στο 1.5 150 που κυρίως βλέπουμε στα βίντεο? Αλλάζουν υπαρκτά την χαρτογράφηση του κινητήρα όπως στο φοκους ή να χαμε να λέγαμε;
-
Εδώ ο τύπος στο autoweek που τον θεωρώ πολύ καλό στις κριτικές του , δεν άφησε τίποτα για το focus εκτός από το τιμόνι και την συμμετοχικοτητα της ουράς που όμως το κάνει λίγο ασταθές αν κατάλαβα καλά. Ειδικά εκεί που λέει πως το Leon είναι καλύτερα ζυγισμένο με πιο χαμηλό κέντρο βάρους και πως εκεί που το focus ξεκινά να υποστρεφει το Leon πατάει σωστά έριξε ταφόπλακα κανονική. Είναι αλήθεια πάντως πως ήταν ευγενής και προσπάθησε πολύ να στρογγυλεψει τις αδυναμίες του focus συγκρίνοντας το κυρίως με το προηγούμενο και όχι με το leon που χάνει από παντού ακόμη και στους χώρους για τους πίσω.
Πραγματικά μου έκαναν μεγάλη έκπληξη οι εντυπώσεις του συγκεκριμένου reviewer.
Ως προς την πίσω ανάρτηση αναφέρεται σε ημιακαμπτο οπότε σίγουρα τα 150 δεν έχουν πολλαπλούς.
-
Τα ford εχουν τα καλυτερα τιμονια....τελεια.
Στα αλλα δεν ειναι αυτα τα υπερβολικα που γραφουν ως απιστευτα οδηγοκεντρικα.
Επισης εχουν πολυ καλη ηχομονωση, πραγματιιιιι (Τριτσης)
-
θα συμφωνήσω και εγώ με το θέμα του σήματος... Το έχουμε χάσει λίγο αν πιστεύουμε ότι η Ford έχει δικαίωμα να πουλάει ακριβότερα από τον ανταγωνισμό όταν δεν προσφέρει κάτι παραπάνω σε αντίστοιχα μοντέλα με αντίστοιχο εξοπλισμό επειδή και καλά στρίβουν λίγο καλύτερα. Σιγά μην έγινε και premium. Ή μήπως έγινε alfa romeo;
Από τη στιγμή μάλιστα που τα περισσότερα Focus έχουν πλέον ημιάκαμπτο τότε έχουν χάσει και ένα από τα βασικά προτερήματά τους.
Για εμένα πάντως η ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση αποτελεί ουσιαστικό πλεονέκτημα αλλά όχι όμως και λόγο απόρριψης ενός αυτοκίνητου αν συνολικά με ικανοποιεί.
-
Το Λεόν ως προς το κιβώτιο ταχυτήτων σε σχέση με το βουτηρατο του φοκους χλατς χλουτς πως στέκεται άραγε; Υπολείπεται αρκετά;
Επίσης το Λεόν έχει drive mode σε όλους τους κινητήρες ή μόνο στο 1.5 150 που κυρίως βλέπουμε στα βίντεο? Αλλάζουν υπαρκτά την χαρτογράφηση του κινητήρα όπως στο φοκους ή να χαμε να λέγαμε;
Τα Seat έχουν όλα κιβώτια με πολύ καλή αίσθηση και σχετικά κοντές διαδρομές. Το drive mode είναι standard σε όλα τα FR και έξτρα σε όλα τα άλλα. Αλλάζει τιμόνι, κινητήρα, στα DSG και το κιβώτιο και στα DCC και ανάρτηση..
-
Ιδιαιτερα των ford που εχουν μελετημενο ημιακαμπτο.
Και οι γαλλοι εχουν μελετημενο ημιάκαμπτο. Αλλα τα εν γενη αρνητικα στοιχεια του πανω σε στροφες με π.χ λακουβα δεν μπορουν να το σταματησουν. Υπαρχει αποσταθεροποιηση.
Οι ιαπωνες....χμμμμμ ετσι και ετσι. Πρεπει να ζησεις και με ευρωπαϊκα και με ιαπωνικα και οντως αντιλαμβανεσαι μια διαφορα στην εφαρμλγη των ημιακαμπτων.
-
Τί περισσότερο έχει η έκδοση FR+ από την FR; Δεν το λέει στο φυλλάδιο με τον εξοπλισμό ούτε κάπου στο site της SEAT.
-
Την ίδια απορία με τον Jorge_greek έχω και εγώ. Επιπλέον θα ήθελα να ξέρω αν κάποια εκ των FR/FR+/Excellence εκδόσεων δεν συμπεριλαμβάνει τις 18' ζάντες τις οποίες θα ήθελα να αποφύγω για πολλούς λόγους.
Επίσης λέτε για τα drive modes και το είχα απορία. Όταν δεν πας σε επιλογή DSG & DCC (οι περισσότεροι στο Ytb το θάβουν) στο απλό M/T που θέλουμε εμείς οι κοινοί θνητοί έχει κάποιο νόημα ύπαρξης;
@Lapin συμφωνώ μαζί σου για τους πολλαπλούς. Αυτή τη στιγμή έχω πολλαπλούς στο Octavia μου και νιώθω ότι θα ήταν πισωγυρισμα να πάω σε καινούργιο καλύτερο ακριβότερο όχημα με ημιακαμπτο. Πέρα τούτου δεν μου αρέσει η αίσθηση του ημιακαμπτου στο νέο 308 της γυναίκας αλλά είναι και αρκετά μαλακό ως γαλλικό σε συνδυασμό πολύ ελαφρύ χωρίς feedback τιμόνι οπότε δεν ξέρω αν είναι ασφαλή τα συμπεράσματα μου.
Θεωρείς ότι αξίζει τα επιπλέον 3-4κ η αγορά ενός Focus σε σχέση με ένα Leon ST αν υποθέσουμε ότι το βασικό κριτήριο που γέρνει την ζυγαριά υπέρ του 1ου είναι το ML (και ένα κλικ πιο ακριβές τιμόνι); Όχι ότι διαφέρουν μόνο σε αυτά αλλά πχ το 8AT του Focus St-line X καθώς και το μοτέρ των 182ps δεν τα θεωρώ 'απαραίτητα'. Θα ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος με ένα Focus 150ps M/T με ML άλλη διαφωνεί με την άποψη μου η FMH...
-
Πακέτο Plus:
- ηλιοροφή
2. Προβολείς Full Led High: Αυτόματη ρύθμιση ύψους εμπρός προβολέων, coming/leaving home, welcome light, dynamic light Πίσω
18άρες στην Ελλάδα έχει η FR και η FR plus. 17άρες η Xcellence και Style, 16άρες η Business.
-
Την ίδια απορία με τον Jorge_greek έχω και εγώ. Επιπλέον θα ήθελα να ξέρω αν κάποια εκ των FR/FR+/Excellence εκδόσεων δεν συμπεριλαμβάνει τις 18' ζάντες τις οποίες θα ήθελα να αποφύγω για πολλούς λόγους.
Επίσης λέτε για τα drive modes και το είχα απορία. Όταν δεν πας σε επιλογή DSG & DCC (οι περισσότεροι στο Ytb το θάβουν) στο απλό M/T που θέλουμε εμείς οι κοινοί θνητοί έχει κάποιο νόημα ύπαρξης;
@Lapin συμφωνώ μαζί σου για τους πολλαπλούς. Αυτή τη στιγμή έχω πολλαπλούς στο Octavia μου και νιώθω ότι θα ήταν πισωγυρισμα να πάω σε καινούργιο καλύτερο ακριβότερο όχημα με ημιακαμπτο. Πέρα τούτου δεν μου αρέσει η αίσθηση του ημιακαμπτου στο νέο 308 της γυναίκας αλλά είναι και αρκετά μαλακό ως γαλλικό σε συνδυασμό πολύ ελαφρύ χωρίς feedback τιμόνι οπότε δεν ξέρω αν είναι ασφαλή τα συμπεράσματα μου.
Θεωρείς ότι αξίζει τα επιπλέον 3-4κ η αγορά ενός Focus σε σχέση με ένα Leon ST αν υποθέσουμε ότι το βασικό κριτήριο που γέρνει την ζυγαριά υπέρ του 1ου είναι το ML (και ένα κλικ πιο ακριβές τιμόνι); Όχι ότι διαφέρουν μόνο σε αυτά αλλά πχ το 8AT του Focus St-line X καθώς και το μοτέρ των 182ps δεν τα θεωρώ 'απαραίτητα'. Θα ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος με ένα Focus 150ps M/T με ML άλλη διαφωνεί με την άποψη μου η FMH...
Δεν αξίζει κατά τη γνώμη μου το Focus.
-
Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις.
-
Για να καταλάβουμε συγκρίνεις το ST line X 182 8ΑΤ στα 27.000 με κάποιο από τα SW leon ; Το FR plus ή το Xcellence DSG ; 24.400 και 24.700 αντίστοιχα.
Νομίζω από πλευράς εξοπλισμού τα leon είναι καλύτερα ειδικά στην έκδοση FR plus , αν πας στο DSG έχεις και αυτόματο, άρα χάνεις 30 άλογα και την καλή ανάρτηση πίσω αλλά μιλάμε για διαφορετικά αμαξώματα οπότε κατά την άποψη μου κερδίζει το Leon ,ως πιο πρακτικό wagon. Ας είχε και η Ford ένα καλόεξοπλισμένο active wagon με 155αλογα στα 25.000 και θα μιλούσαμε διαφορετικά.
Υπάρχει όμως και το FR plus MHEV DSG στα 26.500 που και πάλι από θέμα εξοπλισμού δεν συγκρίνεται με το παραπάνω Focus , και το Μ/Τ FR plus στα 23.500 δηλαδή από 3.000 έως 3.500 φθηνότερο από το αυτόματο Leon και Focus αντίστοιχα που είναι αρκετά χρήματα για να ξεχάσεις και το αυτόματο και τους πολλαπλό και τα 30 επιπλέον αλογάκια του Focus.
Η ηλιοροφή στο plus ,πακέτο αφορά και το Wagon; Γιατί εκεί μιλάμε για μεγάλη πανοραμική οροφή ! Θα ήταν απίστευτο να περιλαμβάνεται στα 24.400.
-
https://ibb.co/R9qGXVz
https://ibb.co/d5NPjXx
https://ibb.co/4WHm5D9
https://ibb.co/g4DYBWV
https://ibb.co/7ynkxNf
https://ibb.co/7kKDCg5
https://ibb.co/9rn9cY6
https://ibb.co/stCFKxmΦωτός από το αμάξι της πλούσιας έκδοσης λανσαρισματος με λάστιχο 225/40/18 πολύ χαμηλό προφίλ.
Έχω ανεβάσει τον εξοπλισμό/τιμή/καταναλώσεις της έκδοσης λανσαρισματος και τον εξοπλισμό όλων των εκδόσεων για να μπαίνουν σε μια σειρά.
Επιτόκιο 4.5% τελικό για έως 60 δόσεις, 8.5 για 84.
Seat Leon Mk4 (2020)