-
Παραγγελία 7/21 cupra leon 300hp ακόμα αγνοείται. Τελευταία ενημέρωση Φεβρουαρίου παράδοση μέσα στο επόμενο εξάμηνο κάποια στιγμή γενικώς και αορίστως.
-
@sabas_thess said in Seat Leon Mk4 (2020):
Που κερδίζει χώρους το Formentor σε σχέση με το Leon hatchback; Λίγα λίτρα στις αποσκευές (70 χωρίς ρεζέρβα;). Εσωτερικούς χώρους έχουν πανομοιότυπους. Σε άλλους τομείς κερδίζεις με το Formentor (ποιότητα συναρμογής, ίσως ποιότητα υλικών, setup ανάρτησης, απόσταση από το έδαφος). Αν ο στόχος πάντως είναι οι χώροι χωρίς υπέρβαση budget υπάρχει και το πολύ καλό vfm Leon ST.
Sorry, έχεις δίκιο! Παρέλειψα την ανάρτηση και την απόσταση. Ακόμα και τα 70 λίτρα παραπάνω δεν τα θεωρείς λίγα.
Το Leon ST για μένα ήταν αδιάφορο, γιατί δεν μου αρέσουν τα Station Wagon. -
Όπως και στην πλειονότητα των Ελλήνων άλλωστε. Σεβαστό
-
Κρίμα που δεν εισάγεται το Ateca facelift. Μεγαλύτερους χώρους με μικρότερο μήκος από το Formentor.
-
@lapin said in Seat Leon Mk4 (2020):
Κρίμα που δεν εισάγεται το Ateca facelift. Μεγαλύτερους χώρους με μικρότερο μήκος από το Formentor.
Όταν ειχα ρωτήσει πριν από λίγο καιρό μου είπαν από καλοκαίρι και μετά... ίσως...
-
Αυτό το ψέμα, ότι έρχεται το Ateca, το λένε δύο χρόνια τώρα... Ντροπή τους.
-
Έτσι όπως πουλάει (δικαίως) το κουκλί το Formentor ποιός ο λόγος να εισάγει την ψαροκασελα το Ateca; Ξεπερασμένο/βαρετό μέσα έξω. Μόνο σε δίπλα στο Karoq, δηλαδή το πιο ξενέρωτο όχημα παραγωγής αυτή τη στιγμή, είναι όμορφο το Ateca. Άποψή μου...
-
setup ανάρτησης, απόσταση από το έδαφος
Δύσκολα να κερδίζει το ψηλωμένο σε ανάρτηση. Λόγω των εγγενών μειονεκτημάτων που επιφέρει το κέντρο βάρους, τα ψηλά έχουν περισσότερους συμβιβασμούς.
-
Που κερδίζει χώρους το Formentor σε σχέση με το Leon hatchback; Λίγα λίτρα στις αποσκευές (70 χωρίς ρεζέρβα;). Εσωτερικούς χώρους έχουν πανομοιότυπους. Σε άλλους τομείς κερδίζεις με το Formentor (ποιότητα συναρμογής, ίσως ποιότητα υλικών, setup ανάρτησης, απόσταση από το έδαφος). Αν ο στόχος πάντως είναι οι χώροι χωρίς υπέρβαση budget υπάρχει και το πολύ καλό vfm Leon ST.
Τι διαφορά έχει το setup της ανάρτησης του Formentor? Ίσα ίσα για να φαίνεται sporty είναι σκληρό (τηρουμένων των αναλογιών) ωστε να "κρύβει" το έξτρα ύψος και βάρος. Και ποιοτικά δεν έχει καμιά σπουδαία διαφορά. Στα σημεία έχει κάποια λίγο καλύτερα ή επιπλέον υλικά με τα οποία έρχεσαι σε επαφή. Απτή ποιότητα δηλαδή. Στα έσω είναι καρμπόν.
-
@cordoba_turbogt said in Seat Leon Mk4 (2020):
Παραγγελία 7/21 cupra leon 300hp ακόμα αγνοείται. Τελευταία ενημέρωση Φεβρουαρίου παράδοση μέσα στο επόμενο εξάμηνο κάποια στιγμή γενικώς και αορίστως.
Αν είναι δυνατόν, αυτό το κάποια στιγμή τι τραγικότητα είναι!
-
Η διαφορά είναι ότι το Formentor έχει ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση στα 150 άλογα.
Παρόλα αυτά θεωρώ ότι το Leon θα έχει πιο σπορτίφ συμπεριφορά και θα παίρνει καλύτερα τις στροφές από το ψηλότερο crossover αδελφάκι του.
Το Formentor φυσικά θα είναι λίγο πιο άνετο. -
Έτσι όπως πουλάει (δικαίως) το κουκλί το Formentor ποιός ο λόγος να εισάγει την ψαροκασελα το Ateca; Ξεπερασμένο/βαρετό μέσα έξω. Μόνο σε δίπλα στο Karoq, δηλαδή το πιο ξενέρωτο όχημα παραγωγής αυτή τη στιγμή, είναι όμορφο το Ateca. Άποψή μου...
Εντάξει, όχι και ψαροκασέλα! Μια χαρά εμφανίσιμο είναι κατά τη γνώμη μου.
Το Formentor είναι πολύ πιο ωραίο και συνολικά πιο ποθητό αυτοκίνητο βέβαια.
Αλλά το Ateca είναι πιο πρακτικό. Βασικά τα Ateca/Karoq έχουν την καλύτερη αναλογία εσωτερικών χώρων - εξωτερικών διαστάσεων σε όλην την κατηγορία...
Μιλάμε για αμάξια μόλις 4,36-4,38 με χώρους, αντίστοιχους, μη σου πω και καλύτερους από άλλα στα 4,5m. -
Ως προς το Formentor και το set up ανάρτησης αναφερόμουν στο γεγονός ύπαρξης πολλαπλών πίσω σε σχέση με τον ημί του Leon. Θεωρητικά θα έχει καλύτερη κύλιση το Formentor για τον μέσο χρήστη ενώ σε σχέση με τον ανταγωνισμό του στα c_suv έχει και την πιο δυναμική οδηγική συμπεριφορά (μαζί με το 3008 φυσικά).
Προσωπικά αν κατέληγα σε VAG το δίλημμα Leon ST vs Formentor θα με προβλημάτιζε ιδιαίτερα. Με τον ίδιο εξοπλισμό λογικά έχουν γύρω στα 2,5κ διαφορά τιμής. Ούτε λίγα, ούτε πολλά. Το θέμα είναι οι ανάγκες που έχει καθείς. Στην ουσία περισσότερα χάνεις με το Formentor. Εκτός του μήκους δεν θεωρώ κάτι άλλο σοβαρό συγκριτικό μειονέκτημα και αυτό στην περίπτωσή μου δεν με απασχολεί. Στο θέμα της κύλισης σε ένα Leon ST excellence (άρα χωρίς σπορ ανάρτηση και περιττές 18") θεωρώ πως κλείνει σημαντικά την ψαλίδα της άνεσης, ίσως και να προηγείται. Μιλάμε πάντα για 1ο όχημα οικογενειάρχη.
-
Όλα είναι στο αν αποδέχεσαι το σχέδιο του st. Είδα ένα τις προάλλες. Δεν είναι καθόλου κακό. Όντως θα μπορούσαν έτσι να είναι τα οικογενειακά, δεν έχει τίποτα το άσχημο πάνω του, δεν θυμίζει τα παλιά sw.
https://www.carfitbags.com/product-eng-5023-SEAT-LEON-ST-2020-CAR-BAGS-SET-5-PCS.html
Υ.γ μάλλον εννοείς 18"
-
Λατρεύω το σχέδιο του Leon ST σε Thomas blue. Στην προηγούμενη ζωή μου λογικά ήμουν Γερμανός τουρίστας....
ΥΓ: Ε ναι, ty το διόρθωσα.
-
Γεια σας,
Καινούριος στην παρέα εδώ πέρα αν και παρακολουθώ μερικές μέρες τώρα ολο το thread. Προχθές έκλεισα παραγγελία για leon 1.5 fr+ από Θεσσαλονίκη. Ήθελα να ρωτήσω για όσους γνωρίζουν και μπορούν να μου πουν, μετά από πόσο καιρό περίπου είχαν κάποια εκτίμηση σχετικά με εβδομάδα παραγωγής που θα μπει η παραγγελία τους ;
-
@dexter-0 said in Seat Leon Mk4 (2020):
Γεια σας,
Καινούριος στην παρέα εδώ πέρα αν και παρακολουθώ μερικές μέρες τώρα ολο το thread. Προχθές έκλεισα παραγγελία για leon 1.5 fr+ από Θεσσαλονίκη. Ήθελα να ρωτήσω για όσους γνωρίζουν και μπορούν να μου πουν, μετά από πόσο καιρό περίπου είχαν κάποια εκτίμηση σχετικά με εβδομάδα παραγωγής που θα μπει η παραγγελία τους ;
Καλώς να το πάρεις.
Παρήγγειλα και εγώ λίγο πριν τα Χριστούγεννα FR PLUS και τότε με είχαν πει 4 μήνες από Θεσσαλονίκη και εγώ.
Σίγουρα όμως θα πάει κάνα 6μηνο και βάλε. -
Γεια σας,
Μετά από ήδη 7 μήνες αναμονής, θα σε θεωρούσα τυχερό αν το παραλάβεις εντός του 2022. Σημασία δεν έχεις να πάρεις μια εκτιμώμενη εβδομάδα παραγωγής αλλά να κλειδώσει αυτή η εβδομάδα κάτι που συμβαίνει περίπου 3 εβδομάδες από αυτή που σου αναφέρουν.
-
Μετά από ήδη 7 μήνες αναμονής, θα σε θεωρούσα τυχερό αν το παραλάβεις εντός του 2022. Σημασία δεν έχεις να πάρεις μια εκτιμώμενη εβδομάδα παραγωγής αλλά να κλειδώσει αυτή η εβδομάδα κάτι που συμβαίνει περίπου 3 εβδομάδες από αυτή που σου αναφέρουν.
Για να καταλλάβω έχεις παραλάβει ή ακομα περιμένεις ?
-
Για να καταλλάβω έχεις παραλάβει ή ακομα περιμένεις ?
Ακόμα περιμένω, και θα έρθει το νωρίτερο τον Ιούνιο.
Seat Leon Mk4 (2020)