-
*Στο εμπρόσθιο μέρος οι επιρροές από το πρωτότυπο Instinct είναι εμφανείς.Η μεγάλη μάσκα κερδίζει τις εντυπώσεις αλλά και οι προβολείς LED που κατεβαίνουν κάθετα στα άκρα του προφυλακτήρα. To τελείωμα της οροφής παραπέμπει σε coupe αμάξωμα.
Δυναμικά στοιχεία και στο πίσω μέρος, όπου εκτός των δύο απολήξεων της εξάτμισης (πιθανόν θα υπάρχουν μόνο στη GT έκδοση), ενδιαφέρον παρουσιάζει η γυάλινη επιφάνεια που διατρέχει το πορτ μπαγκάζ ως συνέχεια των φωτιστικών σωμάτων.
Η εικόνα στο εσωτερικό παραπέμπει στα νέα 5008 & 3008 και η ποιότητα αναμένεται να κινείται σε υψηλά επίπεδα. Τον hi-tech χαρακτήρα του 508 ενισχύει ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, το μικρής διαμέτρου τιμόνι αλλά και η μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό.
Παρόλο που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή κάποια πληροφορία για την γκάμα των μηχανικών συνόλων του αυτοκινήτου, το νέο 508 αναμένεται να εφοδιάζεται-μεταξύ άλλων- με τον 1.500άρη τούρμπο (140 & 165 άλογα) όπως και στην τελευταία γενιά του Opel Insignia. Παράλληλα είναι πολύ πιθανό στην κορυφή της γκάμας του αυτοκινήτου να υπάρχει μια plug in υβριδική έκδοση με ισχύ κοντά στα 300 άλογα.*
Πηγή
-
*Στο εμπρόσθιο μέρος οι επιρροές από το πρωτότυπο Instinct είναι εμφανείς.Η μεγάλη μάσκα κερδίζει τις εντυπώσεις αλλά και οι προβολείς LED που κατεβαίνουν κάθετα στα άκρα του προφυλακτήρα. To τελείωμα της οροφής παραπέμπει σε coupe αμάξωμα.
Δυναμικά στοιχεία και στο πίσω μέρος, όπου εκτός των δύο απολήξεων της εξάτμισης (πιθανόν θα υπάρχουν μόνο στη GT έκδοση), ενδιαφέρον παρουσιάζει η γυάλινη επιφάνεια που διατρέχει το πορτ μπαγκάζ ως συνέχεια των φωτιστικών σωμάτων.
Η εικόνα στο εσωτερικό παραπέμπει στα νέα 5008 & 3008 και η ποιότητα αναμένεται να κινείται σε υψηλά επίπεδα. Τον hi-tech χαρακτήρα του 508 ενισχύει ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, το μικρής διαμέτρου τιμόνι αλλά και η μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό.
Παρόλο που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή κάποια πληροφορία για την γκάμα των μηχανικών συνόλων του αυτοκινήτου, το νέο 508 αναμένεται να εφοδιάζεται-μεταξύ άλλων- με τον 1.500άρη τούρμπο (140 & 165 άλογα) όπως και στην τελευταία γενιά του Opel Insignia. Παράλληλα είναι πολύ πιθανό στην κορυφή της γκάμας του αυτοκινήτου να υπάρχει μια plug in υβριδική έκδοση με ισχύ κοντά στα 300 άλογα.*
Πηγή
-
Πηγή
-
Πάρα πολύ όμορφο, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Πολύ πιο όμορφο από το απερχόμενο!
-
Όντως φαίνεται πολύ καλό.Το κολακεύουν οι πινελιές της έκδοσης GT αλλά και το απλό σίγουρα δε θα περνάει απαρατήρητο!
-
Πολύ ωραίο μέσα έξω.
Αναμένουμε τον cruiser να μας τα κάνει καρπούζια -
Αυτα τα εσωτερικα της peugeot και η ποιοτητα τους ειναι λογος να κανεις οποιαδηποτε παραχωρηση για το εξωτερικο Λιγο πιο τολμηρο προφιλ θα ηθελα γιατι η μουρη ειναι φοβερη Το πισω μερος μου θυμιζει, αναποφευκτα, λιγο το insignia αλλα γενικα ειναι πολυ καλο και εξωτερικα.
-
Οχι δεν θα σας τα κάνω καρπούζια γιατί δεν διαφωνείτε οπότε δεν έχει ενδιαφέρον η κόντρα ...
Το πίσω μέρος νονέ θα μπορούσε να είναι η σωστή τζούλια και όχι το τολέδο που είναι η τωρινή...
Το ενδιαφέρον στο εσωτερικό είναι οι αεραγωγοί που γίνονται σχισμές και μάλιστα σκέφτομαι το αίσχος της νέας Α κλάσε με τις ταμπλέτες από το λίντλ και τους τεράστιους 3 αεραγωγούς στο κέντρο και καταλαβαίνουμε γιατί οι Γάλλοι είναι σικ και οι γερμανοί με άσπρες κάλτσες και πέδιλα...
Οπως έχω ξαναπεί ξεκίνησε να είναι η νέα C5 μια και είναι αδελφό του νέου ινσίνια , αλλά τελικά είπαν ότι η σιτροέν θα είναι η περίεργη για να την σπάει του νονού...
Τάδε έφη μέτοχος...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Οχι δεν θα σας τα κάνω καρπούζια γιατί δεν διαφωνείτε οπότε δεν έχει ενδιαφέρον η κόντρα ...cruiser, με αυτή την φράση μου θύμισες τον τον πατέρα μου και το θείο μου..
Και όλως περιέργως,συμπτωματικά είναι κι οι δύο πολ.μηχανικοί! (ο πατέρας μου ήταν,γιατί τον έχασα προ 7ετίας).Υ.Γ. Εγώ ακολούθησα ιατρική,αλλά η αλήθεια σε πολλά που περιγραφείς για την οικοδομή και την πολιτική,το δημόσιο κ.τ.λ. σε άλλα topic,νομίζω πως τα ξανακούω.
Και για να ξαναγυρίσουμε ontopic, το 508 από τις πρώτες φώτο δείχνει όντως το πιο όμορφο μέσα-έξω στην κατηγορία του (μάλλον το ομορφότερο,μαζί όμως με την Giulia )
-
Εγώ το αντίστροφο .
Προπάππος γιατρούς . Αδέρφια των παππούδων γιατροί (3) . Πατέρας και θείος γιατροί . Τους έχασα και τους δύο πολύ νέους . Στην γενιά μου μόνο δύο δεύτερα ξαδέρφια γιατροί .
Εγώ άλλαξα .
Αυτά που λέω τα συναντάω κάθε μέρα . Ενας φίλος ήταν μέχρι τα Χριστούγεννα μεγαλοστέλεχος μεγάλης εταιρείας .
Τώρα προσπαθεί να γίνει επιχειρηματίας κυρίως για τα παιδιά του , μια και αυτός βγήκε στην σύνταξη .Βλέπει τα πράγματα από την άλλη πλευρά και τρελλαίνεται . Το είπα welcome to the club .
Το 508 είναι ιδιαίτερο , κυρίως στο εσωτερικό , αλλά εξωτερικά θα ήθελα πιο προχωρημένα σχέδια .
Αλλωστε φτιάχνουμε τα τελευταία μοντέλα πριν πάμε στα ψυγεία και στην αυτόνομη οδήγηση .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Οχι δεν θα σας τα κάνω καρπούζια γιατί δεν διαφωνείτε οπότε δεν έχει ενδιαφέρον η κόντρα ...Καλά,περίμενε να ανακοινωθούν οι τιμές....
-
Περισσότερες λεπτομέρειες για το κορίτσι!
*Το μοντέλο, σύμφωνα με τον Laurent Blanchet, επικεφαλής προϊόντων της γαλλικής εταιρίας, θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα mainstream και στα premium μοντέλα. Ξεκινώντας με το μέγεθος του νέου 508, το μήκος του αγγίζει τα 4,75 μέτρα, έχοντας παρόμοιες διαστάσεις με το Audi A5 Sportback, ενώ είναι 11 εκ. μικρότερο από το Volkswagen Arteon.Αν και το μήκος του 508 έχει μειωθεί κατά 8 εκ., σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, το μεταξόνιο του – στα 2,79 μ. – έχει μειωθεί κατά μόλις 2,4 εκ. Το πλάτος του αγγίζει τα 1,84 μ. (+2 εκατ. από την προηγούμενη γενιά), ενώ το ύψος του είναι μόλις 1,40 μ., όντας 6 εκατ. πιο χαμηλό από το απερχόμενο 508. Το μικρό ύψος του αυτοκινήτου, έγινε δυνατό από τις πόρτες χωρίς πλαίσιο, χωρίς να θυσιάζεται ο “αέρας” για τα κεφάλια των επιβατών. Εξασφαλίζει, επίσης, καλή αεροδυναμική με συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,26.
Το νέο 508 παράγεται στο εργοστάσιο της Peugeot, στην πόλη Mulhouse στη Γαλλία, ενώ οι γαλλικές εγκαταστάσεις στο Tremery και στο Douvrin παρέχουν τους κινητήρες.
Το καπό έχει χαμηλώσει όσο το δυνατόν περισσότερο, για να ενισχύσει το δυναμισμό του νέου 508, με την γραμμή της οροφής να είναι χαμηλή και κομψή. Οι εμπρός και πίσω πρόβολοι έχουν μειωθεί σε μέγεθος, ώστε να τονιστεί η σιλουέτα, και να βελτιωθεί η ευελιξία τόσο στο δρόμο όσο και κατά τους ελιγμούς. Έτσι, ο κύκλος στροφής έχει μειωθεί κατά 1,5 μέτρο, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, φτάνοντας τα 10,80 μ.
Φτάνοντας στο πίσω άκρο, σε αυτό ξεχωρίζει η γυαλιστερή μαύρη οριζόντια λωρίδα μεταξύ των φώτων, που χαρακτηρίζει πλέον τα τελευταία οχήματα της Peugeot. Τα τρισδιάστατα φώτα είναι, επίσης, full-LED, κάτι που βλέπουμε στα πιο πρόσφατα μοντέλα της εταιρίας.
Στην καμπίνα του 508, τα βασικά συστατικά του ψηφιακού πίνακα οργάνων i-Cockpit περιλαμβάνουν: ένα συμπαγές τιμόνι, μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας 10 ιντσών (8 ίντσες στην βασική έκδοση), και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 12,3 ιντσών υψηλής ανάλυσης.
Η οθόνη είναι πλήρως “διαμορφώσιμη” και προσαρμόσιμη, με έξι διαφορετικές λειτουργίες προβολής. Η οθόνη αφής -στο κέντρο της κονσόλας ενσωματώνεται τέλεια στο ταμπλό, περίπου στο ίδιο ύψος με τον πίνακα οργάνων. Συνοδεύεται από επτά διακόπτες, που μοιάζουν με πλήκτρα πιάνου, είναι ενσωματωμένα στο σώμα της οθόνης, και παρέχουν άμεση πρόσβαση στα κύρια χαρακτηριστικά άνεσης. Ακόμα παρέχει συμβατότητα με Android Auto, Apple Carplay και MirrorLink.
Στην κεντρική κονσόλα, υπάρχει ο λεβιές του 8-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.
Τέλος, ο χώρος αποσκευών έχει μεγαλώσει κατά 14 λίτρα, φτάνοντας τα 487, ενώ υπάρχει και μεγαλύτερο άνοιγμα για καλύτερη πρακτικότητα. Με την αναδίπλωση των πλατών των πίσω καθισμάτων, ο χώρος αγγίζει τα 1.537 λίτρα.
Το νέο 508 κάνει χρήση της πλατφόρμας EMP2, η οποία προσφέρει μεγάλες δυναμικές ιδιότητες και μείωση βάρους κατά μέσο όρο 70 κιλά σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.
Ακόμα, εισάγει μια νέα τεχνική συγκόλλησης σώματος, παρέχοντας μεγαλύτερη ακαμψία και ανθεκτικότητα. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει ενισχυμένο υποπλαίσιο για την ανάρτηση, για βέλτιστη απόσβεση των ανωμαλιών, ενώ στον πίσω άξονα υπάρχουν πολλαπλοί σύνδεσμοι. Τέλος, υπάρχει σύστημα ελέγχου της ανάρτησης, για μεταβλητή απόσβεση στην GT έκδοση και για όλους τους βενζινοκινητήρες, και προαιρετικά με τον 2λιτρο κινητήρα πετρελαίου.
Κάτω από το καπό υπάρχει ο 1.600άρης βενζινοκινητήρας PureTech, απόδοσης 180 και 225 ίππων, καθώς και οι BlueHDi πετρελαιοκινητήρες 1.500 και 2.000 κ.εκ. Ο πρώτος αποδίδει 130 άλογα, ενώ ο δεύτερος 160 και 180. Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6c, και συνδυάζονται αποκλειστικά με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κινώτιο, εκτός από τον βασικό πετρελαιοκινητήρα με τα 130 άλογα, που συνδυάζεται και με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.Η εταιρία ανακοίνωσε ότι το 2019 θα προστεθεί και ένα υβριδικό σύνολο και ότι θα υπάρξουν τόσο GT Line όσο και GT εκδόσεις.
Όσον αφορά τα συστήματα ασφαλείας, μεταξύ άλλων διαθέτει σύστημα night vision, που τοποθετείται για πρώτη φορά στην κατηγορία, adaptive cruise control, lane positioning assist, active safety brake, lane keeping assist, driver attention alert, high beam assist, speed limit recognition, active blind spot monitoring.
Ακόμα υπάρχει το σύστημα Visiopark 2 και το σύστημα παρκαρίσματος full park assist.*
-
-
-
Πραγματικά πανέμορφο... σε μια κατηγορία κατά πλειοψηφίαν άσχημη.
-
-
Ωραία σιλουέτα, state of the art εσωτερικό.
Έξυπνη κίνηση τα κάθετα led τύπου 'δόντια λιονταριού'.
Θα έπρεπε να τολμήσουν περισσότερο στην εμπρός μάσκα.
-
Εμένα πάλι τα φώτα led μου θυμίζουν το παρακάτω
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Οχι δεν θα σας τα κάνω καρπούζια γιατί δεν διαφωνείτε οπότε δεν έχει ενδιαφέρον η κόντρα ...
Καλά,περίμενε να ανακοινωθούν οι τιμές....
Σιγα μη στο χαρίσουν premium αμαξι.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Καλά,περίμενε να ανακοινωθούν οι τιμές....
Σιγα μη στο χαρίσουν premium αμαξι.
Δυστυχώς δεν πρόκειται να μου το χαρίσουν
Απλώς βλέπω στην κρυστάλλινη μου μπάλα συγκρίσεις με 5αρα και κατηγορίες για κλειδιά, σχεδιασμό, κρατήματα,πίσω κίνηση κτλ
Nέο Peugeot 508