-
Εγω απο την αλλη και τα 4 αυτοκινητα που πηρα ηταν 'φθηνα' και τα 1 απο αυτα και low budget,το οποιο μαλιστα περασε τα πανδηνα στα χερια μου λογω ηλικιας (18 χρονων) και κανενα δεν εκανε κιχ.
Οσον αφορα τα εξοδα εισαι ακριβως μεσα σε ολα εκτος απο το κοστος των service εφοσον μιλαμε για το C3 που εχει μονο 2 χρονια εγγυηση οποτε θεωρω οτι ειναι λιγοτερο το ποσο οπως επισης οτι π.χ. δεν θα παω στην αντιπροσωπεια για αλλαγη στα τακακια (η opel καποτε για το combo μου ζητησε 275 € για τακακια μπρος-πισω ).
Αν παω σε leasing στο τελος του για να το κρατησω θα πρεπει να πληρωσω και καποιο ποσο (δεν νομιζω να το αναφερεις) η να ψαξω παλι απο την αρχη ειτε για αλλο leasing ειτε παλι για αγορα αυτοκινητου ενω αν το αγορασω κανονικα θα εχω ενα αυτοκινητο εστω και με πολλα χλμ. Εννοειται οτι αν ειχα καποιο φορολογικο οφελος το leasing ηταν μονοδρομος και δεν θα καναμε αυτη την συζητηση τωρα.
Αυτο ειναι το σκεπτικο μου βεβαια.... -
5 χρόνια εγγύηση δίνει γενικά η σιτροέν με διάφορες μορφές εδώ και χρόνια . Την είχα πάρει και εγώ στην δικιά μου πριν 9 χρόνια με 340 € .
Εμένα με φοβίζουν τα χλμ και η μεταπώληση .
Τα έχω ψάξει και εγώ καλά γιατί κυκλοφορούν ευκαιρίες στις προσφορές των εταιρειών για συγκεκριμένα μοντέλλα και εκδόσεις .
-
Εμενα για 2 χρονια εργοστασιακη εγγυηση μου ειπαν στην αντιπροσωπεια της citroen. Δεν ρωτησα για επεκταση.
-
Την επέκταση την δίνουν δώρο. Εκτός αν πήγες στον ίδιο τον ΣΥΓΓΕΛΙΔΗ που χρεώνει τα πάντα.
-
2+3 είναι η εργοστασιακή εγγύηση:
-
https://www.autotriti.gr/data/news/prev ... 172329.asp
Φιλε γνωριζεις γιαυτο; ατοκο 5 χρονια εγγυηση και ειδικες τιμες. Σου ταιριαζει
-
Τωρα που το σκεφτομαι, μηπως να αγοραζες το μπαλενο στην μεσαια εκδοση στα 12500€ και στα 7χρονια ή στα 140.000 χλμ που τελειωνει η εγγυηση να κανεις μια αλλαγη με ενα μεταχειρησμενο μοτερ με λιγα χιλιομετρα και αλλαγες σε αμορτισερ, ελατηρια και συνεμπλοκ, φουσκες κτλ, αντε και ενα καλο βιολογικο καθαρισμο με τα υπολοιπα που σου περισσευουν απο το αρχικο κεφαλαιο των 14000€
Ετσι απο την στιγμη που τελειωσει η εγγυηση ή και λιγο παρακατω (καθως το αυτοκινητο σιγουρα βγαζει 200.000 χλμ ανετα) και μεχρι τη δεκαετια που θες να το κρατησεις θα εχεις ενα καλο αυτοκινητο και οχι ενα ταλαιπωρημενο απο τα πολλα χιλιομετρα.
Αν σε πιστεψουν για τις αλλαγες θα μπορεσεις να το πουλησεις εστω με οσα θα πιανει.Πραγματικη καταναλωση θα εισαι στα 5,5 λιτρα, αλλα γλιτωνεις απο αλλα αγχη των ντιζελ
https://www.spritmonitor.de/en/overview ... owerunit=2
-
Ο τελευταίος που γνωρίζω να το έκανε αυτό ΛΑΠ είχε ένα μιραφιόρι... Ακόμη το έχει!
-
Φιλε Storm και p-nat 2 χρονια εγγυηση μου ειπε ο εδω αντιπροσωπος εκτος και αν μπερδευτικε και εννοουσε για ενα ελαφρως μεταχειρισμενο με 15.000 χλμ απο leasing που ειχε.
Φιλε riverael1 το γνωριζω για το προγραμμα αλλα το ατοκο ισχυει μονο για 3 χρονια και με την προκαταβολη που διαθετω η δοση βγαινει πανω απο τις δυνατοτητες μου.
Φιλε Lap δεν μπαινω σε τετοιες διαδικασιες με το baleno. Μου αρεσει,καλυπτει τους περισσοτερους τομεις και στανταρ που εχω θεσει εκτος απο της καταναλωσης. Για βενζινη ειναι οικονομικο παντως...
SPI-duster
Η αληθεια ειναι οτι βρεθηκα κοντα στην αγορα ενος panda με 23.000 χλμ μοντελο 2016 95 ps κρατωντας παραλληλα και το ibiza αλλα τελικα με προλαβε αλλος...
-
Έχεις καταλήξει κάπου ;
-
Φιλε terry308 εχω κατασταλαξει σε 5 μοντελα. Πρεπει ομως πρωτα να φυγει το υπαρχον αυτοκινητο για να παρθει η τελικη αποφαση γιατι ρολο θα παιξει και η χρηματοδοτηση και επιτοκιο της καθε εταιριας στην επιλογη. Καποια απο τα 5 νομιζω οτι θα βγουν απο την λιστα λογω των παραπανω λογων.
Τωρα αν δεν πουληθει το υπαρχον αυτοκινητο σε καλη τιμη η μενω οπως ειμαι και 'φτιαχνω' τον βενζινα (το κραταω) η ψαχνω για ελαφρως μεταχειρισμενο diesel 2-3 χρονων 'ελληνικο' με λιγα χλμ π.χ. panda σε καλη τιμη αν και η συντηρηση 2 αυτοκινητων παρολο που μας χρειαζονται στην οικογενεια κοστιζει.... -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Ο τελευταίος που γνωρίζω να το έκανε αυτό ΛΑΠ είχε ένα μιραφιόρι... Ακόμη το έχει!-Off topic-
Πω τι μου θύμησες...
Mirafiori 131 , το πρώτο αυτοκίνητο που θυμαμαι. Το είχε αγοράσει ο πατέρας μου πριν γεννηθώ 1300 , του έβαλε 1600 μτχ μετά από 3 χρόνια , μετά από λίγα χρόνια πάλι είχε ...πέσει ο προηγούμενος κινητήρας (έτσι νομίζω ήταν η μαστορικη ορολογία) άλλος κινητήρας 1600 special , πέταγε το φιατακι...είχε και πλάκα τότε λογικά αντί να αλλαζες αυτοκίνητο αλλαζες μηχανή.Δεν ξέρω αν ήταν συνηθισμένο τότε ή αφορούσε μόνο τα Fiat άλλα δύο δεκαετίες + μετά έγινε μόδα πάλι με τους TSI στην Ελλάδα ...
(Τι ξεφτίλα και αυτή , αν και τυχερός εγώ δόξα τω θεώ , η κατάσταση αυτή αλλά κυριως η νοοτροπία των ιδιοκτητών να το κρύβουν μαζί με τα διάφορα προβλήματα και να σφυρίζουν αδιάφορα με έκανε να σιχαθω σχεδόν και το VAG αλλά κυρίως τους πελάτες της... )Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Αλλαζαν κινητήρες για τα τεκμήρια . Επαιρνες το 1300 και την επόμενη μέρα πήγαινες στην αντιπροσωπεία και έβαζες το 1600 γιατί τάχα σου χάλασε σε 1 μέρα . Μετά άρχισαν τα ΚΤΕΟ και έπρεπε να επανέλθεις στην νομιμότητα .
-
Παιδια τι γνωμη εχετε για suzuki swift 1.3 ddis? Ο κινητηρας της fiat δεν ειναι?
Επισης για chevrolet aveo 1.3 diesel? Θα εχω θεματα με ανταλλακτικα λογω απουσιας αντιπροσωπειας? -
Μεταξύ των δύο θα προτιμούσα το Suzuki.
Ο κινητήρας είναι ο γνωστός, αξιόπιστος και οικονομικός Fiat 1248cc. -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Μεταξύ των δύο θα προτιμούσα το Suzuki.
Ο κινητήρας είναι ο γνωστός, αξιόπιστος και οικονομικός Fiat 1248cc.+1
-
Αυτη τη στιγμη παιζω αναμεσα σε skoda fabia 1.2 tdi και suzuki swift 1.3 χρονολογιας 2013 και τα 2. Αυριο θα ξερω λεπτομερειες για το fabia απο αντιπροσωπεια και ασφαλιστη...
-
δες το σουσουκι που εχει καλυτερο μοτερ(fiat multijet). Το 1,2 tdi εχει αρκετους κραδασμους και τραβαει χειρότερα.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Και εγώ δίνω συν στον φιατ αλλά με εμπειρία από punto. Πάντως φίλε (όχι ότι το ανέφερες) αλλά μακριά από corsa 1,3. Δύο γνωστοί χαντακωμένοι και οι 2 από αλλαγές DPF συν αντλία καυσίμου.
-
Ο χρήστης Kger έγραψε:
Και εγώ δίνω συν στον φιατ αλλά με εμπειρία από punto. Πάντως φίλε (όχι ότι το ανέφερες) αλλά μακριά από corsa 1,3. Δύο γνωστοί χαντακωμένοι και οι 2 από αλλαγές DPF συν αντλία καυσίμου.Παίζει να μιλάς για τον ίδιο κινητήρα. Το Corsa έβαζε για χρόνια τον κινητήρα της Fiat!
Dpf και αντλία είναι αλλού παπά ευαγγέλιο...
Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
''Αναγκαστικη'' αγορα μεταχειρισμενου φθηνου diesel