-
Αλλωστε για εμενα ενα μετριο πορτπαγκαζ αλλα τεραστιοι πισω χωροι ειναι ο καλυτερος συνδιασμος, οπως δηλαδη και στο νεο φοκους, διοτι μια αντε δυο φορες το ετος να τιγκαρεις το πορτπαγκαζ του. Ε, τοτε εκεινες τις φορες ας βγαλεις τη εταζερα και ας παρει οτι αλλο εξτρα θελει και καμια τσαντα αναμεσα στα πισω καθισματα.
Ολες τις αλλες φορες το ετος θα ειναι μισογεματο και θα εχουν αερα και χωρο οι πισω επιβατες.
Να πω και κατι αλλο, το φοκους εχει σχεδιαστει στον τομεα της ασφαλειας με βαση την προφυλαξη για τις συγκρουσεις μικρης επιφανειας, σμολλ οβερλαπ. Αυτο δεν υπαρχει στον ανταγωνισμο εκτος του σιβικ οπου και αυτο εχει μελετηθει σε αυτον τον τομεα.
Συνεπως ενας ή δυο σακοι αποσκευων δεν αξιζουν την απορρηψη του.Γκερυ, κανε αν θελεις ενα μινι ριβιου για το φοκους.Την συγκριση με το προηγουμενο αυτοκινητο σου, τι σε εντυπωσιασε, κ.α;
-
Όπως είπε ο panos παραπάνω η λύση για οικογένεια με 2 μικρά παιδάκια που είναι στο καροτσάκι ακόμη είναι τα wagon.
Δεν έχω ίδια εμπειρία αλλά σε λιγους μήνες πρώτα ο Θεός θα χρειαστώ ...τα πάντα x2.
Είμαι τελείως ανοργάνωτος στην αποθήκευση , εδώ σαν ζευγάρι τώρα σε ολιγοήμερες διακοπές με τριθυρο Golf V μπαίνουν και πράγματα στο πίσω κάθισμα!
Η μεγάλη μου απορία πλέον είναι ποια αυτοκίνητα στην αγορά χωράνε δύο παιδικά καθισματακια και την μαμά στην μέση;
Σίγουρα wagon για να πετάς καροτσάκια και αποσκευές πίσω χωρίς να το σκέφτεσαι καθόλου.
-Αλήθεια μια μπαγκαζιερα μόνιμα πχ σε ένα focus δεν βολεύει για σπαστά καροτσάκια και τα υπόλοιπα στο πορτμπαγκάζ; Δεν θα είναι μια πολύ καλή λύση; -
Οπότε focus wagon St line , ή KIA Proceed ( ή Ceed sportwagon Gt line με καταπληκτικές τιμές) το απερχόμενο Leon St επίσης με καταπληκτικές τιμές - εξοπλισμό.
Μοναδικό μειονέκτημα τα επιπλέον εκατοστά μήκους καθώς και από εμφάνιση εγώ προσωπικά τα βρίσκω πιο αρμονικά από τα hatcback , ειδικά με επιπλέον αισθητικά πακέτα όπως το St line , ή το GT line είναι πανέμορφα.
Καλά για το proceed δεν το συζητώ , αν και δεν το έχω δει από κοντά λογικά θα το χαζεύεις...
Πχ δείτε εδώ αυτοκινητάρα!
https://youtu.be/Yj46MytZ8Ec
Ή ακόμη καλύτερα εδώ αλλά θα πληρώσεις τζάμπα λεφτά για 2-3 cm επιπλέον ύψος,
https://youtu.be/nIC_Djenl8E
Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk -
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Youtube VideoΑντε και συ, με τις μετακομισεις.
Το τραβαει η ψυχη σας το πεζω
Το νέο Berlingo είναι πιο ωραίο...
-
Γκερυ, κανε αν θελεις ενα μινι ριβιου για το φοκους.Την συγκριση με το προηγουμενο αυτοκινητο σου, τι σε εντυπωσιασε, κ.α;
Γενικά έχω μικρή εμπειρία και με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (1800χμ και κάτι μέχρι στιγμης) αλλά και γενικά μιας κ δεν έχω οδηγήσει πολλά, οπότε δεν θα έλεγα ότι ειμαι ο πλέον κατάλληλος για να κάνω review. Παρόλα αυτά σαν απλός χρηστης ευχαρίστως να πω την εμπειρία μου. Το προηγουμενο αυτοκίνητο ήταν ford fiesta 1.25 του 2009, το οποίο είναι μεν τιμιο ακόμα κ τώρα αλλά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, το focus ειναι χαοτικά καλύτερο στα πάντα.
Όπως είπα μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Από άποψη άνεσης, αν κ ST line η ανάρτηση είναι μια χαρά κ κοπανάει μόνο σε πολύ απότομες λακουβες κλπ, που προφανώς έτσι κ αλλιώς προσπαθώ να αποφεύγω. Επίσης είναι πολύ καλά μονωμένο από εξωτερικούς ήχους, σε σημείο που να ακούς τον παραμικρό θόρυβο, πχ μια σακουλα στο πίσω κάθισμα. Γι'αυτόν το λόγο αρχικά είχα ξενερώσει πολύ με τα τριξίματα που είχα στην αρχή όπως είπα παραπάνω, αλλά ευτυχώς αυτό σε μεγάλο βαθμό διορθώθηκε. Θόρυβο από τον δρόμο έχει μόνο στον αυτοκινητόδρομο κ γίνεται ενοχλητικός σε ταχύτητα πάνω από 130χμ/ω.
Από δύναμη κινητήρα επισης ικανοποιημένος. Στον αυτοκινητόδρομο με τρεις ενηλικες κ γεμάτο πορτ μπαγκάζ εύκολα κρατάει ταχύτητα πάνω από 130, ακόμα κ σε ανηφόρα (Ιονία οδός). Προσωπικά δεν πρόκειται να χρειαστώ κάτι παραπάνω. Βέβαια σε αυτό το ταξίδι η κατανάλωση πήγε στο 7. Σε επαρχιακό δρόμο με στροφές κ ειδικά αν είναι ανηφορικός, πρέπει να δουλεύεις το κιβώτιο αρκετά η αλήθεια είναι. Το κιβώτιο το ίδιο είναι μια χαρά, αν κ δεν συγκρίνεται με του civic που επίσης έκανα test drive πριν την αγορά. Από turbo lag δεν έχει πολύ, αλλά κ πάλι το καταλαβαινεις.
Η οδηγική συμπεριφορά γενικά μου φαίνεται απλά φανταστική. Έχει τύχει να μπω σε στροφές με ταχύτητα που απλά δεν πίστευα ότι δεν χρειάζεται να πατήσω φρένο. Σε αυτό φαντάζομαι παίζουν ρόλο κ τα λάστιχα της ST Line. Από τιμόνι καταλαβαίνεις κάθε στιγμή τι τροχιά έχει το αυτοκίνητο.
Η κατανάλωση που έχω δει μέχρι στιγμής είναι σε ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο 5 (με ταχύτητες 100-120), και μέσα στην πόλη 7.2.
Τέλος είμαι πολύ ευχαριστημένος κ απο τα τεχνολογικά καλούδια, αν κ μου λείπει που δεν έχει το ACC και το Lane Centering Assist που είχε πχ το Civic στανταρ. Ακόμα κ το αυτόματο παρκάρισμα που αρχικά το σνόμπαρα δουλεύει φανταστικά καλά. Το HUD που επίσης μου φαινόταν περιττό στην αρχή τελικά βολεύει πολύ. Γενικά όλα τα συστήματα φαίνονται να δουλεύουν ρολόι, πχ αισθητήρες βροχής και φώτων δουλεύουν πάντα όπως πρέπει, αισθητήρες παρκαρίσματος πιανουν ακόμα κ πολύ χαμηλά εμπόδια κτλ. Δεν έχω βρει κάποια ιδιοτροπία μέχρι στιγμής.
Από αρνητικά, το μεγαλύτερο είναι η συναρμογή. Το διάβαζα στα περιοδικά πριν το αγοράσω κ δυστυχώς είναι αλήθεια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που ειχα στην αρχή ήταν ένα τρίξιμο από την ταπετσαρία της πίσω αριστερά πόρτας, που ξεκινησε από την δεύτερη μέρα (!). Ευτυχώς στην αντιπροσωπεία ήταν πολύ εξυπηρετικοί, κ ο ίδιος ο φανοποιός μου φάνηκε πολύ εντάξει. Το πρόβλημα φαίνεται να έφτιαξε (έβαλε μια ταινία σαν σφουγγαράκι εκεί που ακουμπάει η ταπετσαρία στην πόρτα), αν κ σε σχετικά μεγάλή ταχύτητα σε κατσαρό επ. δρόμο το άκουσα πάλι. Αλλά τουλάχιστον σπάνια το κάνει πλέον μέσα στην πόλη. Αν εμφανιστεί πάλι θα το ξαναπάω. Εκτός από αυτό κατά καιρούς ακουγονται τριξίματα από το ταμπλώ κυριως σε πιο κρύες μέρες και σε πολύ χάλια δρόμο, αλλά δεν είναι τόσο επίμονο ώστε να γίνει ανυπόφορο ή ακόμα κ να εντοπίσω από πού έρχεται.
Δευτερο αρνητικό για μένα η απουσία Lane Centering Assist και ACC. Τουλάχιστον έχει αυτόματο φρενάρισμα (που φαίνεται να δουλεύει καλά) και lane keep assist.
Πριν καταλήξω στο focus είχα δει επίσης το Toyota CHR και peugeot 308, στα οποία δεν έκανα καν test drive. Το πρώτο το απέρριψα γιατί για τα λεφτά που ζητάει οι χώροι για τους πίσω επιβάτες είναι απλά απαράδεκτοι. Το 308 δεν μου άρεσε καθόλου η καμπίνα και γενικά η ποιοτητα των υλικών. Επίσης οδήγησα το renault megane, που μου αρέσει περισσότερο από όλα στην κατηγορία από εμφάνιση. Αλλά σε ποιοτητα υλικών, τιμόνι κ κιβώτιο είναι δύο κλάσεις κάτω από το focus.
Και τέλος οδήγησα κ το Civic. Ήταν δύσκολη η απόφαση ανάμεσα σε focus και civic. Το civic είναι καλύτερο σε χώρους, κιβώτιο και θέση οδήγησης, έχει στάνταρ συστηματα αυτονομης οδήγησης, κ έχει το όνομα της honda. Αλλά το focus γενικά μου φαινόταν καλύτερο αυτοκινητο. Το civic ήταν πολύ πιο θορυβώδες στην καμπινα, ο συμπλέκτης είχε ένα τρέμουλο στο ρελαντί, και είχε και χειρότερη ποιότητα υλικών (προσωπική άποψη). Υπόψη ότι μιλάω για το civic το χιλιάρι, το 1.5 είναι τελειως άλλο αυτοκινητο, το οδήγησα κ αυτό. Από δύναμη κινητήρα πάντως κ το civic μου φάνηκε μια χαρά. Τέλος το civic στην έκδοση elegance ήταν πολύ πιο ακριβό, με πολύ πιο ακριβά τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια, και τον φόβο του Σαρακάκη.
Ελπίζω να βοήθησα και να μην κούρασα, προσπάθησα να περιγράψω την εμπειρία μου όσο καλύτερα μπορούσα.
-
Gerry πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις.
Είμαι ένα βήμα πριν παραγγείλω το 1.5 ST Line.
Έχω δοκιμάσει τα 308 και Leon στην κατηγορία, μου άρεσαν για διαφορετικούς λόγους: το 308 για την άνεση και το Leon για το σπορ στήσιμο. Δεν έχω κάνει test drive το Civic, γιατί το hatchback 1.5 που θα ήθελα ξεφεύγει στα 25Κ+ και σε αυτή την τιμή θα κοιτούσα και άλλα αυτοκίνητα. Mε κέρδισε το Focus, το οποίο ένιωσα ότι συνδυάζει και τα δυο (άνεση και οδηγική συμπεριφορά), έχει καλό ιστορικό αξιοπιστίας στις προηγούμενες γενιές και ναι, οι χώροι του είναι πιστεύω ότι είναι ΟΚ για οικογένεια με δυο παιδιά άνω των 3 ετών.
Με προβληματίζει λίγο αυτό που γράφεις για τη συναρμολόγηση. Δεν το είχα διαβάσει κάπου..
-
Εγώ το είχα διαβασει πριν την αγορά στο τευχος του Drive με το συγκριτικο με Golf και Kia Ceed:
'To Focus αν κ σημαντικά βελτιωμένο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά μένει λίγο πίσω σε συναρμολόγηση και οι πλαστικές επενδύσεις στις πίσω πόρτες θα μπορούσαν να είναι λίγο καλύτερες. Απαντά όμως με κορυφαια ηχομόνωση και πρωτόγνωρα αθόρυβη καμπίνα για τα δεδομένα της κατηγορίας.'
Επίσης το είχα διαβάσει σε ξένα site αλλά τώρα δεν μπορώ να θυμηθω πού ακριβώς. Συγκεκριμένα θυμάμαι να παραπονιούνται ότι η κεντρική κονσόλα κουνιέται όταν ακουμπας το πόδι σου. Ευτυχώς στο δικό μου δεν κάνει κάτι τέτοιο, και ούτε στο test drive το είχα παρατηρήσει.
-
Ένα ακόμα θέμα που με απασχολεί είναι η μακροπρόθεσμη αξιοπιστία του νέου (τρικύλινδρου) Ecoboost 1.5. Δεν είμαι από αυτούς που αλλάζουν αυτοκίνητο κάθε 4 χρόνια..
Θα αντέξει ένας τέτοιος κινητήρας 150-200Κ χλμ;
-
Λογικά θα έχει καλύτερη αντοχή από τα 1.0 turbo λόγω μικρότερης πίεσης-καταπόνησης σε σχέση με αυτά, αλλά και πάλι μην περιμένεις την μακροζωία των παλιών καλών ατμοσφαιρικών μοτέρ. Ειδικά στην Ελλάδα μας που με τις ζεστούλες της ταλαιπωρεί ιδιαιτέρως τις υπερτροφοδοτούμενες λύσεις...
-
Εμένα περισσότερο όσο αφορά την αξιοπιστία του θα με προβλημάτιζε η τεχνολογια απενεργοποίησης κυλίνδρου που είναι καινούργια και όχι η ύπαρξη Τούρμπο η τριών κυλίνδρων που είναι ήδη δοκιμασμένη λύση εδώ και κάποια χρόνια.
-
Εγώ δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο ο κόσμος φοβάται περισσότερο την αξιοπιστία ενός τρικύλινδρου 1500άρη υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα βενζίνης έναντι ενός αντίστοιχου ** τετρακύλινδρου**...
-
Υπάρχει εμπειρία για τον νέο Ecoboost 1.5; Τον έxει χρησιμοποιήσει σε άλλα αυτοκίνητα η Ford;
Π.χ. ο 1.5 του Civic σίγουρα έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα σε όλο τον κόσμο και δεν φαίνεται (από όσο ξέρω) να έχουν αναφερθεί προβλήματα..
-
Καλησπέρα στην παρεα σκεφτομαι την αγορά του st-line απλα δεν ξέρω ειμαι ανάμεσα στον βενζινοκινητήρα 1500 150 κ στον πετρέλαιο, αξίζουν τα 2000-2500 παραπανω; θα χρησιμοποιειται 5 με 6 μηνες το χρονο, περισσοτερο μεσα στην πολη αλλα και για μεγαλες αποστασεις κατα καιρος.. το αυτοκίνητο θα κρατηθεί τουλάχιστουν 10 χρόνια!
-
Αν κάνεις πολλά χλμ το χρόνο σίγουρα αξίζει το πετρέλαιο...πάνω από 15000 δηλ...βέβαια δεν είναι και ότι καλύτερο για συνεχή και μόνιμη κίνηση μέσα στην πόλη λόγω του φίλτρου dpf...
-
Καλησπέρα,
Ford focus Vignale 1.5 diesel μετά από αρκετή αναμονή ήρθε στην αντιπροσωπεία, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το παραλάβω!. Με ενημέρωσαν ότι το αυτοκίνητο δεν έχει έγκριση τύπου λόγω WLTP !! (νέος τρόπος μέτρησης εκπομπών ρύπων). θα πρέπει να περιμενων γύρω στον ένα μήνα μέχρι το υπουργείο μεταφορών ολοκληρώσει της διαδικασίες για να εκδοθούν πινακίδες. Είμαι λίγο δύσπιστος με το συγκεκριμένο. Έχει ακούσει κάτι παρόμοιο κάποιος? -
Γιατι ομως υπαρχει αυτο το οριο των 15000 χλμ?
-
Ο χρήστης michaels_v2 έγραψε:
Γιατι ομως υπαρχει αυτο το οριο των 15000 χλμ?Γιατι ετσι αρεσει σε μερικους μαλλον
-
Ρωταω για να καταλαβω την λογικη που αναφερουν καποιοι δεν αξιζει αν δεν κανεις 15000-2000 χλμ με βαση τι?
Αν κανεις 5000 χιλιομετρα τον χρονο και κρατησεις το αυτοκινητο π.χ 8-10 χρονια παλι κερδισμενος δεν βγαινεις σε σχεση με της βενζινης? -
Νομίζω ότι είναι μια ατάκα που αναπαρήγαγαν οι άσχετοι πωλητές στους άσχετους αγοραστές και έτσι έμεινε. Δοκίμασαν να μου την πουν και εμένα...
-
Ο χρήστης michaels_v2 έγραψε:
Ρωταω για να καταλαβω την λογικη που αναφερουν καποιοι δεν αξιζει αν δεν κανεις 15000-2000 χλμ με βαση τι?
Αν κανεις 5000 χιλιομετρα τον χρονο και κρατησεις το αυτοκινητο π.χ 8-10 χρονια παλι κερδισμενος δεν βγαινεις σε σχεση με της βενζινης?Το αν συμφέρει για 10-15 ή 20.000χλμ., εξαρτάται κατ'αρχήν από τη διαφορά τιμής με το αντίστοιχο βενζινοκίνητο. Π.χ. αν έχει διαφορά (πιο φθηνό το βενζίνης) 1500 ευρώ πιο γρήγορα θα γίνει η απόσβεση από τον αν έχει 3500 ευρώ.
Κατά 2ο εξαρτάται όντως όπως λες κι από τα χρόνια κτήσης.
Προσωπική γνώμη,επειδή ζούμε στην Ελλάδα,όσο πιο γρήγορα κάνεις την απόσβεση (σε 3-4 έτη) τόσο το καλύτερο.Αν χρειάζεσαι 8-10 χρόνια για απόσβεση,τότε η επικινδυνότητα αυξάνεται.Πόσο θα είναι τα τέλη για τα diesel,ποια η τιμή του diesel,τι πιθανοί νέοι φόροι θα εφαρμοστούν στην πετρελαιοκίνηση κ.τ.λ.; Αρκετοί αστάθμιτοι παράγοντες.
Γι αυτό προσωπική άποψη,όσο πιο γρήγορα κάνεις την απόσβεση τόσο καλύτερα.Μην βασίζεις την αγορά του αμαξιού για απόσβεση σε 7,8,10 χρόνια..Προσωπικές απόψεις πάντα..
Ford Focus MK4