-
Οντως πολύ καλή τιμή.
Αυτο μάλιστα. Αυτές είναι ψηλονορμαλ τιμές. Όπως την δεκαετια του 90 και 2000.
Ολοκληρο αυτοκινητο c seg, turbo με καλό εξοπλισμό, 8 ετη εγγύηση και 21000 ευρώ.
-
A-ctive wrote:
Με 20800 τελικη με ολα μεσα και την χρηματοδοτηση και 8 χρονια εγγυηση και πολυ καλο εξοπλισμο που το πηρα περυσι το focus active ηταν ευκαιρια, αλλα και παλι δεν πουλουσε. Παιρναν το puma , 2008 , και αλλα τετοια ακριβοτερα.Ειδικα το 2008 εβγαινε πανω απο 5000 ακριβοτερο, εε δεν βγαινει νοημα.
Να μου θύμισες λίγο τι ακριβώς πήρες με 20800;
Και αν γνωρίζεις πόσο βγαίνει σήμερα κάτι αντίστοιχο;
Πηρα το focus active 1.0 125 οχι το MEHV ιουλιο 2020. Ειχε πολυ καλο εξοπλισμο και το μονο που μου ελειπε ηταν το ACC. Αλλιως ειχε διζωνικο, αισθητηρες μπρος πισω, πισω καμερα 180 μοιρων, αυτοματο παρκαρισμα, αυτοματα φωτα υαλοκαθαριστηρες, ολες οι ευκολιες στα παραθυρα, Led φωτα μεσαια, keyless entry and start,και πολλαπλους πισω αναρτηση. Γενικα πολυ καλο εξοπλισμο.
40% προκαταβολη και 0% επιτοκιο για 48 μηνες.
Για το 2008 που ρωτησα 22500 για τα 100 αλογα και με διακανονισμο πηγαινε κοντα 25000.
-
Πηρα το focus active 1.0 125 οχι το MEHV ιουλιο 2020. Ειχε πολυ καλο εξοπλισμο και το μονο που μου ελειπε ηταν το ACC. Αλλιως ειχε διζωνικο, αισθητηρες μπρος πισω, πισω καμερα 180 μοιρων, αυτοματο παρκαρισμα, αυτοματα φωτα υαλοκαθαριστηρες, ολες οι ευκολιες στα παραθυρα, Led φωτα μεσαια, keyless entry and start,και πολλαπλους πισω αναρτηση. Γενικα πολυ καλο εξοπλισμο.
40% προκαταβολη και 0% επιτοκιο για 48 μηνες.
Νομίζω ότι έκανες μια εξαιρετική αγορά στα 20.800!
-
Στην αγορα ομως του αυτοκινητου παιζουν ρολο και αλλοι παραγοντες. Πχ με χρηματοδοτηση και 8 χρονια εγγυηση τα ford δημιουργουν ενα πολυ καλο πακετο. Θα μου πεις οκ το πληρωνεις μεσα στη τιμη, αλλα οταν ρωταγα με χρηματοδοτικα αλλων εταιριων τελικα βγαιναν πιο ακριβα και με σημαντικη διαφορα.
Με 20800 τελικη με ολα μεσα και την χρηματοδοτηση και 8 χρονια εγγυηση και πολυ καλο εξοπλισμο που το πηρα περυσι το focus active ηταν ευκαιρια, αλλα και παλι δεν πουλουσε. Παιρναν το puma , 2008 , και αλλα τετοια ακριβοτερα.Ειδικα το 2008 εβγαινε πανω απο 5000 ακριβοτερο, εε δεν βγαινει νοημα.
Εξαιρετική αγορα όντως. Για τα χρήματα που ξόδεψες κατα την ταπεινή μου άποψη δεν θα μπορούσες να πάρεις ΤΙΠΟΤΑ καλύτερο από αυτό που διάλεξες. Smart buy
-
Τα πρώτα focus που είχαν έρθει, είχαν αρκετό έξτρα εξοπλισμό δωρεάν ως προσφορά γνωριμίας. Όποιοι τα πήραν εν τέλει βγήκαν τρομερά κερδισμένοι, ειδικά τα ST Line και Active που είχαν πολλαπλούς σε όλες τις εκδόσεις τους.
-
Μπραβο φιλε vfm του κερατα πηρες!
και καταλήγουμε τωρα γιατι δεν πουλα το φόκους πριν 1 χρονο το ακτιβ 1.0 125 ...το απλο είχε 20.800 και τωρα το 1.0 155 mhev δεν έχει πολλαπλούς (σωστά?) και η τιμη του εχει παει στα 23200!!! δλδ 11,5% πάνω σε 1 χρονο αυξηση που δεν δικαιολογείται για τα 155 vs 125 και οταν εχεις χασει τους πολλαπλους ...
-
Tkin73 , δεν με διάβασες πριν που έγραψα για το Stline 125 MHEV η προσφορά που είχα ήταν κάτω απο 21000 (20850, για την ακρίβεια). Ναι χωρίς πολλαπλούς σωστά, αλλά με τον (νέο) κινητήρα. Απλά τώρα δεν υπάρχει έκδοση Active με 125 σωστά το αναφέρεις αλλά ταυτόχρονα κοιτάς και την διαφορά του 155 με του 125 σε τιμή (άλλο αν κατά την προσωπική σου άποψη δεν αξίζει. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι για το 155άρι μοτέρ άξιζε(ι) μόνο η Χ έκδοση) .
Ο A-ctive πραγματικά έκανε πολύ καλή κίνηση (αντικειμενικά), του έκατσε καλά. Ήταν τότε που έδιναν ότι είχε μείνει στοκ και με πολύ καλό (άριστο) χρηματοδοτικό.
-
Καλησπέρα και από μένα , είμαι νέος χρήστης και δεν ξέρω αν έχει ξανά σχολιαστεί αυτό το θέμα. Θεωρείτε το υβριδικό με τα 155hp αξιοπιστο κινητήρα ( όταν λέω αξιοπιστο εννοώ χωρίς καμία μετατροπή και με όλα του τα σερβις στην ώρα του , αν θα αντέξει πιστεύετε o κινητήρας και το τουρβο για καμία 200000km); Επίσης οι παλιότεροι ecoboost είχαν προβλήματα αξιοπιστίας;
ευχαριστω πολυ !
-
Προσωπικά τον θεωρώ μια χαρά αξιόπιστο, όπως όλοι οι κινητήρες της κατηγορίας του. Η λογική λέει ότι θα αντέξει για 200.000χλμ άνετα, δεν έχει λόγο να μην αντέξει. Κανείς όμως δεν μπορεί να το ξέρει.
Δεν έχουν ακουστεί προβλήματα στους Ecoboost (ειδικά στον 1.000αρι), παρά μόνο στον παλιό 1.600 κάποια θεματάκια.
-
Ο 155 1.0 είναι τόσο νέος που αμφιβάλλω αν υπάρχει κάπου κάποιος κάτοχος με 50.000 χλμ όχι με 200.000!
https://www.autoblog.gr/2018/10/02/h-ford-apozhmiwnei-idiokthtes-montelwn-ths-me-ecoboost-kinhthres/
Φυσικά είναι προϊόν εξελίξης 10 ετών πλέον.
Υπήρχαν θέματα όμως και στον πρώτο 1.0 και στον 1.6.
Τα θέματα του 1.0 φυσικά αφορούν το 2011-2013 όταν πρωτοκυκλοφόρησε ο 1.0
και 2010-2012 για τον 1.6
Ο κινητήρας είχε ξεκινήσει με κακό όνομα τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής με τις υπερθερμανσεις λόγω της απώλειας ψυκτικού υγρού η οποία δεν έδινε και κάποια ένδειξη στον οδηγο τα οποία όμως επιλύθηκαν.
Σίγουρα πρόκειται για υψηλής απόδοσης χαμηλών ρύπων και κατανάλωσης κινητήρα
-
-
Δημήτρη εχθές κατέβασα το 308 μέχρι κάτω στο Πόρτο Βαθύ μια που το ανέφερες! Με 1η αλλά το κατέβασα. Ευτυχώς μετά πήγα από τον παραλιακό δίπλα στη Σαλιαρα και ανέβηκα από τον δρόμο της Σαλιάρας. Σήμερα κατέβηκα ανέβηκα και 'παράδεισο' αλλά εντάξει απ' τον καινούργιο οπότε πολύ πιο light...
Το αμάξι το πήρα άσπρο και μετά τα Πόρτο Βαθύ - Σαλιάρα είναι σαν να έχω βάλει 'άσπρα φιμέ' αχαχαχα. Λυπάμαι αυτόν που θα το πλύνει όταν γυρίσω!
Soz γτ off-topic.
-
Χαχα τα έχω οργώσει εκεί όλα με το corsa. Δε μάσησε πουθενά. Το focus όμως δε το πάω εκεί ούτε να με πληρώσουν... Ελπίζω η θάλασσα τουλάχιστο να ήταν καλή αυτή τη φορά και να άξιζε το σαφάρι...
Προσοχή με την σκόνη στα τζάμια. Μαζεύευται στα λάστιχα και με το που κατεβάζεις παράθυρο είναι σαν γυαλόχαρτο...
Να για κάτι τέτοια σκέφτομαι για Vitara ή Duster για δεύτερο...
-
Ναι φυσικά πονούσε η ψυχή μου και το πλάκωσα με λάστιχο και το καθάρισα πριν ξαναχρησιμοποιήσω τα παράθυρα. Οι marbel beaches είναι αξιοθέατο που δεύτερό του δεν υπάρχει. Επίσης θα εκπλαγεις το τι αυτοκίνητα κατέβασαν οι Ρουμάνοι στο Πόρτο Βαθύ. Όταν πήγα να πάρω την Γαλλίδα ντραπηκα να το ξεκλειδώσω αχαχαχα. Αυτό δεν ήταν πάρκιν ήταν βόλτα στο forum των 4τροχών. Μεταξύ των οποίων και ένα Kuga Titanium σε Chrome Blue το οποίο έδειξα στη γυναίκα και της άρεσε (καλό πρώτο βήμα).
Εν κατακλείδι αφού πήγα σήμερα και παράδεισο/Αλυκή η καλύτερη all-around παραλία είναι η ψιλή άμμος. Τα beachbar πλην του La Scala στη Γλυφάδα (πολύ καλή και εκεί η θάλασσα, ακόμα καλύτερες οι γκόμενες των νεαρών ΣερβοΡουμάνων) ήταν άθλια σε ποιότητα, σέρβις αλλά και υγιεινή.
Φάγαμε πολύ καλά (Utopia, Καζαβίτι, Μαριές 'Πέτσας', Al Dente) και γενικά αν δεν είχα κάνει το λάθος να καταφέρω να πιάσω κρύωμα το βράδυ της 3ης ημέρας θα ήταν πολύ καλή εμπειρία. Την συστήνω ανεπιφύλακτα σε κάθε οικογενειάρχη αλλά τουλάχιστον για μια εβδομάδα μην τρέχει σαν τον παλαβό όπως εγώ να τα δει όλα σε 5 βράδια. Συμβουλή να αποφύγει οποίος πάει (καθώς το προτείνουν αλλά είναι άθλιο και σαν φαγητό και σαν σέρβις) την 'Πευκοσπυλιά' στο Παχύ...
Αυτά και πάλι συγνώμη για τον κανιβαλισμό.
-
Κάτι που μάλλον δε θα κάνει κανείς με το Active του!
Εντυπωσιακό βιντεάκι πάντως
Δίνει άλλη διάσταση στον κατά gatoz ορισμό των ΛΟΑΤΚΙ αυτοκινήτων...
-
dimitriscsd wrote:
Κάτι που μάλλον δε θα κάνει κανείς με το Active του!
Εντυπωσιακό βιντεάκι πάντως
Δίνει άλλη διάσταση στον κατά gatoz ορισμό των ΛΟΑΤΚΙ αυτοκινήτων...
Αυτό με τις Γιαπωνέζες το είδατε;?! Τελείως άρρωστο!
Άμα μου το δίνανε πάντως το Active, άνετα το παίρναγα από τα περισσότερα από αυτά! To θέμα είναι πόσο σε νοιάζει να περάσεις το δικό σου.
-
Μα και γω στο βίντεο αναφερόμουν.
Σε δρόμους σαν κι αυτούς, περνούσαν από πάντα όσα αυτοκίνητα έχουν 4 ρόδες. Όπως και τα τρίκυκλα. Το θέμα είναι πόσο εύκολα περνάνε, ποιες οι επιπτώσεις για τους επιβάτες και για το ίδιο το όχημα. Για την έκδοση ACTIVE και τα υπόλοιπα suvocrossover που αγοράζουμε, οι επιπτώσεις αυτές ελαχιστοποιούνται, ενώ έχεις και ένα όχημα κατάλληλο για το υπόλοιπο 95% της διαδρομής στον αυτοκινητόδρομο.
Είναι η 'σωστή' έκδοση για Ελλάδα, ειδικά σε βάγκον. Και η Φορντ διεθνώς υπολόγιζε πως θα καλύψει πολύ μεγάλο μέρος των πωλήσεων αυτή η έκδοση, αλλά με τη διαχείριση που έκανε στη συνέχεια, την ελληνική φορολογία και τις ιδιοτροπίες μας, Π.χ. που το μεταλλικό χρώμα, η ηλιοροφη και το acc, βαραίνουν περισσότερο απ την απόσταση απ το έδαφος και το αυτόματο κιβώτιο, έχουν οδηγήσει στα ελάχιστα Φόκους που κυκλοφορούν, ήρθε και το Puma και το εξαφάνισε (και γιατι σε οτιδήποτε αγγίζει το sport utility, ο χώρος αποσκευών γίνεται πρωτεύον παραγοντας) .
-
Πειραματιζόμουν πριν λίγο στον διαμορφωτή με βάση το SW ecoblue 8AT. Σε λευκό active X βγαίνει 29.614€. Από εξοπλισμό σήμερα ανακάλυψα (...) ότι έχει μέχρι και την ηλεκτρική πίσω πόρτα με κάλυμμα χώρου αποσκευών. Από τα διαθέσιμα έξτρα του θα με ενδιέφερε το tech pack μόνο και μόνο για το AHB το οποίο όμως αλλάζει φορολογικό σκαλωπάτι και το αμάξι καβαλάει τα 31κ (αν θυμάμαι καλά 31.450€).
Τις προάλλες είχα ρωτήσει στο νήμα του Kuga και μου είχαν πει ότι με τα Adaptive το AHB έρχεται set. Δοκίμασα λοιπόν να βάλω στην διαμόρφωση τα Adaptive και από 29.614€ πάει 30219€ ενώ υποτίθεται ότι τα adaptive κοστίζουν +980€ και θα έπρεπε να αλλάξει σκαλωπάτι η τελική τιμή αντίστοιχα με την προσθήκη του tech pack το οποίο κοστολογείται σκέτο περί τα 850€. Εδώ με τα adaptive είναι σαν να σου χρεώνει 'μόνο την διαφορά' με τα απλά LED τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην Active X με αποτέλεσμα να μην αλλάζει φορολογικό σκαλωπάτι. Λεπτομέρεια μεν άκρως ενδιαφέρουσα δε αν πραγματικά ισχύει για όποιον θα ήθελε να αποφύγει την 'φοροκλοπή'.
Και μια ερώτηση γιατί κάπου μπερδεύτηκα. Ο 1,5T ecoblue των 120ps είναι ρυθμισμένος να δίνει 26Nm ροπή στο Focus και 30Nm στο Kuga η κάτι κατάλαβα λάθος στα reviews του Focus που είδα; Ρωτάω γιατί ήμουν σίγουρος ότι ο ecoblue είναι στα 30Nm ροπής σαν τον 'ξάδερφο' blueHDI.
-
Εκείνο το 620 έκπτωση που επαιζε πριν κάτι μήνες υπάρχει ακόμα άραγε;
-
Συμπληρωματικά στο ανωτέρω post μου (#4557) να πω ότι η ερώτησή μου βασίστηκε στο review του YtB channel 'οδηγώντας' για το Focus hatchback 1,5T ecoblue κατά το οποίο έχει ειπωθεί λανθασμένα πως η ροπή του είναι στα 26Nm. Από όλες τις άλλες πηγές προκύπτει σαφώς ότι η ροπή είναι στα 30Nm.
Θέλω όμως να ρωτήσω το εξής καθώς κάτι είχε γραφτεί πριν αρκετό καιρό εδώ σχετικά και το νήμα πλέον είναι υπερβολικά μεγάλο για το ψάξω. Το 8ΑΤ με το οποίο συνδυάζεται ο ecoblue στο SW έχει manual mode ('M') με paddles ή αυτό υπάρχει μόνο στον ecoboost των 182ps;
Ford Focus MK4