-
Πάντως δε θέλει και πολύ μυαλο να καταλάβεις ότι αν το αυτοκίνητο σου το αφήνεις όλη μέρα στον ήλιο στους 80 βαθμούς, καβαλάς όλα τα πεζοδρόμια και το ρίχνεις σέ ότι λακούβα και ρυάκι δεις .....κάποια στιγμή θα σου φταίει ότι ο κατασκευαστής δεν είναι ποιοτικός και τρίζει.
-
Ο χρήστης antonis papas έγραψε:
Πάντως δε θέλει και πολύ μυαλο να καταλάβεις ότι αν το αυτοκίνητο σου το αφήνεις όλη μέρα στον ήλιο στους 80 βαθμούς, καβαλάς όλα τα πεζοδρόμια και το ρίχνεις σέ ότι λακούβα και ρυάκι δεις .....κάποια στιγμή θα σου φταίει ότι ο κατασκευαστής δεν είναι ποιοτικός και τρίζει.Έχει κάποια σχέση αυτό που γράφεις (και είναι προφανές) με το φινίρισμα της Ford;
Τα δικά μου αυτοκίνητα πάντως εδώ και 11 χρόνια κοιμούνται σε γκαράζ και εδώ και 30+ χρόνια δεν καβαλάνε πεζοδρόμια και στο δρόμο κάνουν σλάλομ προς αποφυγή των λακκούβων. Παρόλ' αυτά όλα κάποια στιγμή τρίζουν (περισσότερο ή λιγότερο) στους ελληνικούς καρόδρομους. Λες να φταίνε τα αυτιά μου;
-
Πάντως, harisma, για χάριν συζήτησης να αναφέρω ότι, το 19 ετών seat toledo mk2 160.000 χιλιομέτρων που έδωσα προ μηνός δεν έτριζε/συντόνιζε/ακουγόταν τίποτα μέσα στην καμπίνα. Ήταν πραγματικό χρηματοκιβώτιο! Και αυτό είναι ίσως το μόνο θετικό που μπορώ να πω για αυτό το αυτοκίνητο . Αντίστοιχα και το opel astra H της συζύγου μου (11 χρονών 60.000 χλμ). Αμφότερα τα τρώει ο ήλιος όλη μέρα.
-
Θυμαμαι εναν οδηγο με γκρουπ Ν αναρτηση, και χαμηλου προφιλ ελαστικα να μου λεει πως απο το πολυ σλαλομ να αποφυγει τις λακουβες ειχε συνηθησει τοσο πολυ το περα δωθε του τιμονιου, ωστε μια φορα ειχε στον δρομο κατι κλαρακια με κατι φυλλα πανω τους απο ενα δεντρο, και αυτος με το αγωνιαρικο καρο μολις τα ειδε ασυναισθητα εκανε επιτοπου σλαλομ
-
Αυτό τώρα που δεν ακούτε απολύτως τίποτα από θορύβους σε αυτοκίνητα 10 και 20 ετών με 100-200-300.000 Km, οδηγώντας σε ελληνικούς δρόμους, πραγματικά με ξεπερνάει! Για κλείστε τη μουσική, ανεβάστε τα παράθυρα και πάτε μια βόλτα... Θα συνεχίσετε να έχετε την ίδια άποψη;
Μου θυμίζετε μια αστεία ιστορία:
Ο κουμπάρος μου, φοιτητής στις αρχές της δεκαετίας του 90 στη Γαλλία είχε αγοράσει από εκεί μια Alfasud του 75, χάρχαλο. Την οδηγούσε λοιπόν στην αρχή ανά την Ευρώπη και αναρωτιόταν γιατί λένε ότι δεν έχουν καλή ποιότητα κατασκευής, ενώ η ταλαιπωρημένη δικιά του δεν έτριζε καθόλου. Το επόμενο καλοκαίρι αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα οδικώς. Με το που βγήκε από το καράβι κι έκανε 500 μέτρα με την Alfasud νόμιζε ότι θα του πέσει το ταμπλό στα πόδια και θα διαλυθεί! -
Καλά, με συγχωρείς harisma!
Ήμουν ανόητος που νόμισα, προς στιγμήν, ότι ενδέχεται να ξέρω καλύτερα το αμάξι μου από εσένα...
Δε θα ξανασυμβεί . -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Καλά, με συγχωρείς harisma!
Ήμουν ανόητος που νόμισα, προς στιγμήν, ότι ενδέχεται να ξέρω καλύτερα το αμάξι μου από εσένα...
Δε θα ξανασυμβεί .Δεν είπα ποτέ ότι είσαι ανόητος! Απλώς αυτό που περιγράφεις (το άτριχτο αυτοκίνητο στους ελληνικούς δρόμους, πολύ δε περισσότερο φορτωμένο με χρόνια και χιλιόμετρα) ΔΕΝ υπάρχει!
Σε παρασύρει ο ενθουσιασμός σου... Κάνε μια βόλτα χωρίς μουσική και με κλειστά παράθυρα και ξαναπέστο μας! -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Δεν είπα ποτέ ότι είσαι ανόητος! Απλώς αυτό που περιγράφεις (το άτριχτο αυτοκίνητο στους ελληνικούς δρόμους, πολύ δε περισσότερο φορτωμένο με χρόνια και χιλιόμετρα) ΔΕΝ υπάρχει!
Αν όχι ανόητος, τότε ψεύτης! Δε βγαίνει άλλο συμπέρασμα από το παραπάνω κείμενο σου. Ελληνικά μιλάς καλά νομίζω.
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Αν όχι ανόητος, τότε ψεύτης! Δε βγαίνει άλλο συμπέρασμα από το παραπάνω κείμενο σου. Ελληνικά μιλάς καλά νομίζω.Δεν έχει νόημα αυτή η φραστική διελκυνστίδα! Ούτε ανόητο ούτε ψεύτη σε θεωρώ. Το ότι δεν συμφωνούμε, δε μειώνει κανέναν μας ως άτομο. Όπως σου έγραψα, θεωρώ ότι σε παρασύρει ο ενθουσιασμός σου ή μάλλον ο ενθουσιασμός του διαλόγου και της λεκτικής αντιπαράθεσης.
Κάνε σε παρακαλώ αυτό που σου είπα και έλα να μας ξαναπείς γα τους τριγμούς...
-
Sargus, αφού δεν είσαι ψεύτης, αφού δεν είσαι ανόητος, σίγουρα είσαι κουφός!!!
Εγώ από αυτά που διαβάζω, αυτό το συμπέρασμα βγάζω!Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Harisma, μια από τα ίδια συνεχώς. Τραβάς εμπλοκή και αδυνατεις να δεις οτιδήποτε πέρα από τη δική σου απόλυτη αλήθεια. Λες να μην έχω κάνει βρε αυτό που μου προτείνεις; Γιαυτό σου λέω ότι είναι σαν να με λες ανόητο.
Τελοσπαντων, δεν έχω καμία πρεμούρα να πείσω 1-2 άγνωστους σε ένα φόρουμ για κατι που λέω. Πάντα παραθέτω κατι που γνωρίζω η πιστεύω για να συνεισφέρω και εγώ στην κουβέντα αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας αν ο άλλος δε θέλει να ακούσει. Ειδικά για ένα αμάξι που πρώτος εγώ το θεωρώ τραγικό σε όλα του τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. -
Πάντως και στο VW, χρειάστηκε να περάσουν 18 χρόνια για να αρχίσουν να ακούγονται αξιοπρόσεκτοι τριγμοί. Και πάλι είναι σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με το QQ τριετίας που τρίζει από το πρώτο λεπτό.
Αν δει κάποιος τι μονώσεις και τι προσοχή στην λεπτομέρεια έχει το VW και αμέσως μετά δει πως είναι αντίστοιχα το QQ με τα αυτοκόλλητα τύπου 'αεροστόπ' για μονώσεις, θα καταλάβει ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο.
ΥΓ. Το VW άρχισε να τρίζει γιατί μετά από τόσα χρόνια έχει πλέον χαλάσει το αφρολέξ που είχε για επένδυση στο εσωτερικό του ταμπλό. Στο QQ τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει καν.
-
Παίδες, εγώ σχολίασα τη δήλωση ότι δεν ακουγεται απολύτως τίποτα σε ελληνικό καρόδρομο.
Επειδή έχουν περάσει από την κατοχή μου καμιά 15αριά αυτοκίνητα και έχω οδηγήσει δεκάδες άλλα (φίλων ή νοικιάρικα) μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι κανένα δεν ήταν απόλυτα ήσυχο και άτριχτο. Κάποια μπορεί να ακούγονταν πολύ και κάποια λίγο, αυτή ήταν η διαφορά. -
Δεν υπάρχει αμάξι να μην τρίξει. CLS 500 ούτε χρόνου έκανε σα κουδουνίστρα. Audi A7 τα ίδια. Honda Jazz που παρέλαβε φίλη την προηγούμενη βδομάδα, τα ίδια. Κοινή συνισταμένη? Οι ελλ δρόμοι. Προβληματιστείτε.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Δεν υπάρχει αμάξι να μην τρίξει. CLS 500 ούτε χρόνου έκανε σα κουδουνίστρα. Audi A7 τα ίδια. Honda Jazz που παρέλαβε φίλη την προηγούμενη βδομάδα, τα ίδια. Κοινή συνισταμένη? Οι ελλ δρόμοι. Προβληματιστείτε.Γεια στο στόμα σου, που είπες το προφανές!
-
Εγώ θα προβληματιζόμουν εάν τρίζανε τα αμάξια μου και όχι αν δεν τρίζανε.
Πάντως stefan147 το έγραψες λίγο πονηρά, ότι δεν υπάρχει αμάξι να μην τρίξει όχι ότι δεν υπάρχει ούτε ένα αμάξι παγκοσμίως που να μην τρίζει. Ίσως κάποιων τα αμάξια να τρίξουν κατα τη διαδικασία της ανακύκλωσης.... -
Μου έκανε εντύπωση στο νέο φοκους ότι οι θήκες στις πόρτες έχουν επένδυση από τσόχα, κατι που δεν είχαν τα mk2, mk 3, προφανώς για να μην ακούγονται τα μικροοργανισμούς που βάζεις εκεί. Πιστεύω ότι έδωσαν σημασία σε τέτοιες μικρολεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Μου έκανε εντύπωση στο νέο φοκους ότι οι θήκες στις πόρτες έχουν επένδυση από τσόχα, κατι που δεν είχαν τα mk2, mk 3, προφανώς για να μην ακούγονται τα μικροοργανισμούς που βάζεις εκεί.Έπρεπε να το κάνουν αυτό από καιρό! Ο θόρυβος από τις αμοιβάδες και τα Escherichia coli δεν παλεύεται!
(Συγγνώμη, δεν κρατήθηκα!) -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Δεν υπάρχει αμάξι να μην τρίξει. CLS 500 ούτε χρόνου έκανε σα κουδουνίστρα. Audi A7 τα ίδια. Honda Jazz που παρέλαβε φίλη την προηγούμενη βδομάδα, τα ίδια. Κοινή συνισταμένη? Οι ελλ δρόμοι. Προβληματιστείτε.+1000000 Σε δρόμους με λακούβες(95%των ελληνικών δρόμων) το micra μου (6ος/18 μοντέλο)τρίζει από παντού...Σε καινούργιους δρόμους δεν ακούγεται κιχ..Αν είχαμε δρόμους δεν θα έτριζε τίποτα στα αυτοκίνητα μας πλην μερικών εξαιρέσεων..
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης bouranitis έγραψε:
Μου έκανε εντύπωση στο νέο φοκους ότι οι θήκες στις πόρτες έχουν επένδυση από τσόχα, κατι που δεν είχαν τα mk2, mk 3, προφανώς για να μην ακούγονται τα μικροοργανισμούς που βάζεις εκεί.
Έπρεπε να το κάνουν αυτό από καιρό! Ο θόρυβος από τις αμοιβάδες και τα Escherichia coli δεν παλεύεται!
(Συγγνώμη, δεν κρατήθηκα!)Πετυχημένο!!!
αλλά το ρημάδι το tapatalk, τις κάνει αυτές τις μαλακιουλίτσες ώρες ώρες.αυτό
(Συγγνώμη, δεν κρατήθηκα!)
βάλτο λίιιιιιγο μεγαλύτερο, στραβώθηκα για να το διαβάσω
Ford Focus MK4