-
Τι παίζει αν κάποιος παράγγελνε καινούριο π.χ. στην Ιταλία;
Ίσως υπάρχουν άλλες εκδόσεις, π.χ. στην Γερμανία υπάρχει κανονικά το 1.5 και με 150 άλογα και σε διάφορες εκδόσεις εξοπλισμού, αλλά πάντα με αυτόματο. Εαν έχω καταλάβει σωστά, το χειροκίνητο σε Φόκους με τον 1.5 σταμάτησε να παράγεται. Όλα γίνονται λόγω εκπομπών CO2 και μάλιστα έμαθα πρόσφατα ότι υπάρχει και όριο (στόχος) ανά χώρα (!!!). Για αυτό και το Fiesta ST Special Edition (μόνο 500 κομμάτια, 10 θα έρθουν Ελλάδα) ενώ έχει εισαχθεί, θα διατεθεί από το νέο έτος λόγω CO2 στόχου που δεν πιάστηκε για το 2020 λόγω καθυστέρησης των mHEV & PHEV.
-
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!
Μετά από 14 χρόνια με την BMW 316ti Ε46 μου ήρθε η ώρα για οικογενειακό σιγά σιγά.. Κοιτάω μερικά μοντέλα ανάμεσα από τα οποία το Focus και το Puma. Επισκέφτηκα προχθές την αντιπροσωπεία και είδα από κοντά και τα 2 μοντέλα, το Focus μπορώ να πω με κέρδισε, ειδικά η θέση οδήγησής του που είναι χαμηλά και 'μέσα' στο αυτοκίνητο, όπως έχω συνηθίσει. Στο Puma η ψηλή θέση με ξένισε. Έξυπνο πολύ το Megabox του Puma, αλλά οι χώροι για τους πίσω περιορισμένοι. Στο Focus ακόμα και πίσω από την θέση του οδηγού που την ρύθμισα για μένα, (1.86cm) όταν κάθισα ήμουν πολύ άνετα.
Μου αρέσει επίσης και η ύπαρξη αναλογικών οργάνων στο Focus, καλές οι οθόνες αλλά οι βελόνες έχουν άλλη χάρη..!
Ζήτησα προσφορά για το ST Line με ηλιοροφή και μεταλλικό χρώμα, το 1.0 125hp mHEV βγαίνει 23600. Για το 155hp η τιμή είναι +1700 ευρώ απ' ότι μου είπαν. Εν τω μεταξύ σε ερώτησή μου για το αν η μόνη διαφορά είναι στο πρόγραμμα του κινητήρα η απάντηση ήταν ναι και μάλιστα υπάρχει και πρόγραμμα από τον πωλητή για 160-165hp όταν θελήσω. Με λίγο ψάξιμο στο ίντερνετ κατάλαβα ότι μιλάμε για αυτό της RICA
https://rica.nl/producten/chiptuning/?make=11&model=964&variant=5365
Έχω μερικές απορίες λοιπόν που χρειάζομαι την βοήθειά σας:
-
Είναι όντως η μόνη διαφορά το πρόγραμμα, ή αλλάζουν και άλλα? Τουρμπίνα, εισαγωγή κλπ. Το λέω γιατί αν είναι μόνο ο προγραμματισμός η δαιφορά τιμής των 1700 ευρώ μου φαίνεται αρκετή.
-
Το αυτοκίνητο απ' ότι καταλαβαίνω φοράει ημιάκαμπτο άξονα πίσω, σωστά; Διαβάζοντας και αυτό https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/pollaploi-syndesmoi-vs-imiakamptoy-oli-i-alitheia καταλήγω ότι ίσως για τον μέσο οδηγό η διαφορά να μην είναι και πολύ αντιληπτή, σίγουρα όχι χαοτική πάντως.
-
Είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτώ να τοποθετήσω τώρα στην παραγγελία που δεν θα μπορώ εύκολα να βάλω μετά αν το θελήσω; Πχ η ηλιοροφή για μένα είναι δεδομένη, πιάνει και όλη την οροφή (Panorama). Δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω τα έξτρα χρήματα για τα Full LED φανάρια πχ ή το HUD.
-
Το ηχοσύστημα της B&O θα το ήθελα, αλλά τα +1600 ευρώ της ST Line X έκδοσης μου φαίνονται αρκετά επίσης. Μόνο του ως έξτρα πόσο κοστίζει? Στο Configurator της For το ICE Pack αναφέρει τιμή 434 ευρώ, ισχύει; Ξέχασα να το ρωτήσω και στον πωλητή.
-
Το 6αρι κιβώτιο μου φάνηκε καλό, αλλά και πάλι δεν είναι το 'καλό' της Getrag, σωστά;
Οποιαδήποτε συμβουλή/σχόλιο για το αυτοκίνητο ευπρόσδεκτη! Τα άλλα που κοιτάω είναι το Mazda 3 και το Nissan Juke. Είπα να δω και την νέα σειρά 1, ως φυσική συνέχεια, αλλά στο Sportline η 118 με τα 140 άλογα πάει 34Κ και από εξοπλισμό είναι μέτρια..
-
-
Καλώς ήρθες.
Το 155 απ ότι ξέρω έχει μεγαλύτερη τουρμπίνα. Δεν είναι μόνο το πρόγραμμα. Υπάρχουν μηχανικές διαφορές. Αν μπορείς να πας στα 155 κάντο.
Όλα τα 1000άρια έχουν ημιάκαμπτο. Είναι όμως πολύ καλή υλοποίηση του συστήματος με πολύ καλή συμπεριφορά. Θα το δεις και στο τεστ ντράιβ.
Τα φώτα LED απ ότι ξέρω έρχονται σε όλα τα ST Line X που εισάγονται στην Ελλάδα σαν υποχρεωτικό έξτρα. Για την απλή δεν ξέρω. Πάντως η δική μου γνώμη είναι μεταξύ LED και ηλιοροφής, οπωσδήποτε LED. Η ηλιοροφή του Focus είναι πολύ ακριβή και όσο ωραία και να είναι για μένα δεν αξίζει τόσα χρήματα. Άσε που έχεις ακόμα ένα σημείο που μπορεί να παρουσιάσει κάτι... Τα φώτα από την άλλη κάνουν απίστευτη διαφορά και μιλάμε για βελτίωση της ορατότητας και της ασφάλειας οπότε δεν τίθεται σύγκριση. Το HUD είναι πάρα πολύ ωραίο και χρήσιμο gadget αλλά εντάξει δεν είναι και απαραίτητο. Εγώ πάντως μόνο αυτό κοιτάω οδηγώντας.
Το B&O μπορείς να το βάλεις μόνο του σαν έξτρα σε όποια έκδοση θέλεις. Το κόστος του όταν παρήγγειλα εγώ ήταν κάπου στα 500 ευρώ με ΦΠΑ αν θυμάμαι καλά.
Το κιβώτιο ναι δεν είναι το πολύ καλό αλλά είναι κι αυτό μια χαρά.
Σχετικά με τον πίνακα οργάνων, και εγώ προτιμώ τις βελόνες αλλά το ST Line X αν πας εκεί έρχεται στάνταρ με οθόνη.
Σχετικά με το πρόγραμμα της RICA να ξέρεις πως θα σε καλύπτει μόνο ο συγκεκριμένος έμπορος και όχι άλλη Ford αν καταλάβουν πως έχεις πρόγραμμα. Αυτό ίσως σε ενοχλεί ίσως και όχι. Δική σου απόφαση.
-
Πάντως και εγώ πιστεύω ότι δεν μπορεί να θέλουν 1700 παραπάνω μόνο για διαφορετική χαρτογράφηση.
Πράγματι το έξτρα πακέτο για B&O είναι ένα 500άρικο, τρώει λίγο χώρο από τον χώρο αποσκευών ??? (Δημήτρη για πες).
Εντάξει περί ηλιοροφής , ο καθένας βάζει αυτό που του αρέσει περισσότερο, εγώ θα προτιμούσα το πακέτο tech , γούστα είναι αυτά !!! Φυσικά πας για full LED αν θες την γνώμη μου.
Δεν έχω οδηγήσει το 1.5 για να έχω γνώμη αλλά στο απλό 125άρη που είχα κάνει td το κιβώτιο μου άρεσε πολύ.
Τώρα για το πακέτο αναβάθμισης του προγράμματος που δίνει η Car-Center φαντάζομαι ότι δε ντο πας αλλού για service ή βλάβες ......
Ρε παιδιά κάνα review θα βγει ?????!!!!! Ούτε Ελλάδα , ούτε εξωτερικό !!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ισχύει πως έχοντας το B&O, χάνεις λίγο βάθος στον 2ο πάτο του πορτ μπαγκάζ, καθώς εκεί τοποθετείται το woofer και ο ενισχυτής, σε ειδικό πλαίσιο από αφρολέξ και πάνω στην ρεζέρβα. Υπολογίστε κάπου στα 5 εκατοστά λιγότερο βάθος περίπου στον χώρο αποσκευών, κάτω από τον ψεύτικο πάτο.
-
@BabisStinson από προσωπική εμπειρία ειδικά αν το S/R είναι ανοιγόμενο και όχι σταθερό να το αποφύγεις σαν τον διάολο με το λιβάνι. Είναι ακριβώς όπως τα λέει ο Δημήτρης. Έχεις κάτι ακόμα που χαλάει και χαλάει. Θες θα πάρει νερά για τους Χ/Ψ λόγους, θες δεν θα εφαρμόσεις τις οδηγίες και θα ανοιγοκλείνεις μετά τα 110 με αποτέλεσμα να σπάσουν τα κοκκαλάκια στις βάσεις ή όλη η βάση πάντως κάτι θα πάθει. Η σταθερή πανοραμική μη ανοιγόμενη μετά έχει άλλα. Πολύ γυαλί για τον εκτεθημένο ουρανό κατ'εμε....
Και εγώ άχτι την είχα δεν την είχε το πρώτο μου μεταχειρισμένο αμάξι, δεν την είχε το πρώτο καινούργιο, θα έσκαγα την έβαλα στο Octavia (1,5κ & 3,5 μήνες) έφαγα τα σκ@τ@ της 5/6 φορές στα 15 έτη με δύο μεγάλες ζημιές και τώρα πότε ξανά!
Δημήτρη επειδή συμφωνώ με τη άποψη σου ότι αξίζει 1000+1 φορές να βάλει ο άνθρωπος LED/HUD αντί S/R έχω μια ερώτηση για το HUD σου. Ενώ είναι πολύ χρήσιμο πραγματικά σε δύο γερμανικά reviews (ένα σε focus και ένα σε kuga) είδα να λένε ότι 'παίζει' κάποιες φορές και σε ζαλίζει. Το έχω ακούσει αρκετά και για άλλα αυτοκίνητα, ειδικά τα Mazda 3/CX30. Όμως δεν έχω οδηγήσει ποτέ όχημα με HUD. Προφανώς και θα κοιτάς σχεδόν αποκλειστικά εκεί αν το έχεις και καλά κάνεις. Όμως εσένα ειλικρινά σου κάνει τρέμουλο, είχες τέτοια εμπειρία; Δεν μιλάμε στιγμιαία σε μια λακκούβα έτσι. Εδώ έλεγαν πχ στο Kuga με 18/19' ζάντες συντονίζει κάποιες φορές και είχαν θέμα γι'αυτό ρωτάω. Στο Focus χτυπούσαν με τα δάκτυλα τους το ταμπλό χωρίς πολύ δύναμη κοντά στο τζαμακι με το αμάξι σταθερό και πράγματι φαινόταν να 'παίζει'.
-
Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Κανένα τέτοιο πρόβλημα δεν έχω με το δικό μου. Ούτε σε λακούβα κουνάει. Τίποτα δεν κουνάει και τίποτα δε παίζει. Αν υπήρχε γενικά τέτοιο θέμα θα είχε βουίξει ο τόπος στα forums που παρακολουθώ, κυρίως Αγγλία που έχουν πουλήσει άπειρα.
-
Εδώ δεν πουλάνε νομίζω πολύ γι'αυτό ρώτησα εσένα που είσαι απτους λίγους που πήραν τόσο φορτωμένο Focus. Πολύ χαίρομαι που δεν σου έβγαλε θέματα γιατί είναι ένα ακριβό αλλά πολύ χρήσιμο αξεσουάρ για όποιον θέλει να διαθέσει τα χρήματα.
Άλλα θέματα πρακτικά όπως να μαζεύει βρωμιά πέριξ του HUD την οποία 'φοβάσαι' να καθαρίσεις; (έχω και με την καθαριότητα λοξα μεταξύ άλλων)
-
Μπα όχι. Όταν κλείνει βγάζει ένα κάλυμμα από πάνω και σκεπάζει όλη την τρύπα εκεί του συστήματος. Οπότε δεν παίρνει σκόνη μέσα. Το τζαμάκι το έχω καθαρίσει με σπρευ για γυαλιά και πανάκι γυαλιών μια φορά μόνο μέχρι τώρα και έχει περάσει 1.5 χρόνος.
Δεν είναι και απαγορευτική η τιμή του πάντως. Κάπου στα 250 ευρώ έκανε. Στα πρώτα το δίνανε τσάμπα
-
Το hud με τζαμακι δεν έχω οδηγήσει πάντως στο cx30 που το έκανα δύο φορές βόλτα που το προβάλει στο τζάμι ήταν απίθανο! Δύο βόλτες και δεν θυμάμαι τπτ από τα όργανα! Τόσο πολύ κόλλησε το μάτι μου πάνω του.
-
Όταν το προβάλει στο τζάμι όμως δεν φαίνεται αν φοράς polarized γυαλιά. Εκτός αν βάλουν επίστρωση πάνω στο παρπριζ που δεν το κάνει κανείς.
Το τζαμάκι του φόκους έχει ειδική επίστρωση μόνο εκεί πάνω (είναι λίγο φιμέ) και φαίνεται και με πολωτικούς φακούς.
-
Οποιαδήποτε συμβουλή/σχόλιο για το αυτοκίνητο ευπρόσδεκτη! Τα άλλα που κοιτάω είναι το Mazda 3 και το Nissan Juke. Είπα να δω και την νέα σειρά 1, ως φυσική συνέχεια, αλλά στο Sportline η 118 με τα 140 άλογα πάει 34Κ και από εξοπλισμό είναι μέτρια..
Σε σχέση με τα εναλλακτικά αυτοκίνητα που κοιτάς:
α) Το Mazda 3 είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο, το οποίο όμως είναι 2000 κυβικά, με ότι συνεπάγεται αυτό στα πάγια έξοδα και ότι μπορεί να σκεφτεί το ελληνικό κράτος στο μέλλον. Επίσης είναι ένας από τους ελάχιστους ατμοσφαιρικούς κινητήρες της κατηγορίας, που χρειάζεται διαφορετικό 'δούλεμα' από τα σύγχρονα υπερτροφοδοτούμενα μοτέρ. Τέλος, σε τεστ που έχω διαβάσει οι κινητήρες του δεν εντυπωσιάζουν ούτε σε επιδόσεις ούτε έχουν την εξαιρετική κατανάλωση που διαφημίζουν. Το θεωρώ ειδική αγορά και ότι για να το πάρει κανείς, πρέπει πραγματικά να το ερωτευτεί για να ξεπεράσει τα παραπάνω.
β) Το Juke είναι μια κατηγορία κάτω και ως εκ τούτου σαφώς υποδεέστερο αυτοκίνητο. Το ξεχνάς, γιατί δεν χωράει σε αυτή τη σύγκριση!
γ) Αντιθέτως την 118 Sportline την τσεκάρεις οπωσδήποτε. Η BMW έχει φτιάξει ένα πολύ ωραίο πακέτο (σε αυτόματο με 140 ίππους) σε εξαιρετική τιμή (για BMW) και τιμή 28 χιλιάρικα (και όχι 34 που λες). Σίγουρα πολύ ενδιαφέρον!
-
Ρε παιδιά κάνα review θα βγει ?????!!!!! Ούτε Ελλάδα , ούτε εξωτερικό !!!!!!!!!!!!!!!!!
Και εγώ κοιτάζω για reviews του mHEV powertrain σε Focus, αλλά δεν έχω δει ακόμα κάτι. Κάποια που έχω δει ως τώρα είναι μόνο για Puma και Fiesta:
https://www.topgear.com/car-reviews/ford/10-ecoboost-hybrid-mhev-st-line-x-5dr/first-drive
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-ford-fiesta-st-line-10-ecoboost-mhev-155-ps
-
Συμπληρωματικά στα ανωτέρω να πω ότι αν ο φίλος είναι εντός μπάτζετ με τα 28κ της εξαιρετικής BMW1 118i ίσως να κοιτούσε και το επίσης εξαιρετικό Focus 1,5T St-line X 182ps 8AT. Γιατί να περιοριστεί με το 1000αρι mh; Αμφότερα πάντως top επιλογές στα ίδια σχεδόν λεφτά (το focus με techpack τόσο βγαίνει).
-
@harisma
αν κι εγώ θα επέλεγα μάλλον το Focus, το 'καλό' όμως με την ανεξάρτητη ανάρτηση και το καλό κιβώτιο ή το αυτόματο σε σύγκριση με το Mazda 3, θέλω να πω πως η κατανάλωση δεν νομίζω πως θα είναι πρόβλημα, και μένει μόνο το 'φρένο' των 2 λίτρων. Και το γράφω επειδή οδηγώντας το αυτόματο δίλιτρο Skyactiv-G 2.0lt στο λίγο μεγαλύτερο και βαρύτερο Mazda 6 πενταετίας πλέον, όταν κινούμαι μέχρι τα όρια ταχύτητας (εδώ έχουν όλα στο ταμπλώ αλάρμ στα 120km και γίνεται χαμός παντού από κάμερες, που βαράνε και από πίσω καθώς απομακρύνεσαι) η μέση κατανάλωση είναι 7.4-7,5λτ ενώ όταν ήμουν φρέσκος και του έδινα και καταλάβαινε (και έφαγα και μερικά φλας) ποτέ από τότε που το πήρα δεν πέρασε πάνω από 8.4λτ
Είμαι πεπεισμένος πως αυτές θα είναι και οι μέγιστες καταναλώσεις για το Mazda 3 που είναι μικρότερο αμάξι και έχει ακόμη πιο προηγμένο κινητήρα, τον Skyactive-X πιο προσανατολισμένο στην οικονομία, και πιθανώς εσείς μιλάτε και για χειροκίνητο.
Εδώ βλέπω, του δίνουν 6,75λτ μέση κατανάλωση: https://www.spritmonitor.de/en/overview/27-Mazda/250-3.html?fueltype=2&constyear_s=2018
Δεν νομίζω πως υπάρχει άλλο βενζινοκίνητο χιλιάρι ή μεγαλύτερο, σε αυτή τη κατηγορία που να πετυχαίνει καλύτερη οικονομία, του Focus συμπεριλαμβανομένου... όντως νομίζεις πως πέρα απ' το υπαρκτό ζήτημα με τη φορολογία, υπάρχει και θέμα κατανάλωσης;
-
Παρέλαβα σήμερα το focus connected 125hp. Να πω την αλήθεια οτι οταν παρηγγειλα το connect σκεφτομουνα το st-line αλλα το απεκλεισα λογω των πιο σφιχτων αναρτησεων και του μαυρου χρωματος του εσωτερικου μαυρη μαυριλα πλακωσε, αλλα τελικα αυτο που δεν μου ελεγε κανεις απο τους 4 πωλητες που ειχα ρωτησει αν εχουν διαφορα στον εξοπλισμο προτου προβω στην αγορα, εμαθα σημερα οτι το st-line εχει και αυτοματο παρκαρισμα ενω το connected οχι ενταξει δεν το λες και σημαντικο αλλα κατι εναι. Λοιπον πρωτες εντυπωσεις, πρεπει να ξεφουσκωσω τα λαστιχα ενω το ταμπελακι λεει πιεση 38 εχουν 39 και 41 και πηγαινει λιγο σαν μπαλονι σφιχτά στο δρομο. Τα καθισματα αν και αναπαυτικα πρεπει να λιγο να πειραματιστεις με την θεση αλλα πρεπει να τα βαλεις λιγο χαμηλα για να μπορεις να ακουμπας και το αριστερο χερι στο στηριγμα για να ξεκουραζετε ειμαι μολις 1.65 και εχουμε καποιους περιορισμους.
-
Καλησπέρα , καλορίζικο και καλοτάξιδο !!!!!!!!!!!!!!!
Καλά ποιος σου είπε ότι έχει αυτόματο παρκάρισμα !!!!!!??????
Αυτό έρχεται μόνο στο πακέτο Parking Pack που είναι extra.Όπως φαίνεται στο site αλλά και στον διαμορφωτη.
-
Πίεση 38;! Πολλά δεν είναι; Βέβαια έχεις άλλη διάσταση αλλά στο δικό μου λέει 33 εμπρός και 30 πίσω. Για psi μιλάμε πάντα.
Το αυτόματο παρκάρισμα έχει συνοδευτικά και αισθητήρες περιμετρικά του οχήματος. Δεν νομίζω να είναι στάνταρ. Στην απλή ST Line τουλάχιστον. Ερχόταν σαν δωρεάν εξοπλισμός γνωριμίας σε κάποια από τα πρώτα απλά.
Καλοτάξιδο!
-
Ευχαριστω!!Ρωτησα τον πωλητη και μου το ειπε τωρα τι να σου πω δεν ξερω. Η connected ερχεται με το πακετο comfort κλιματισμο αυτοματα φωτα-αυτοματους υαλοκαθαριστηρες. Μπορει να δοκιμασω τις πιεσεις γιατι και εμενα μου φαινεται πολυ το 38 που αναφερει το ταμπελακι.
Λοιπον μολις ειδα το βιβλιαρακι σε bar για κανονικο φορτιο:
205/60/16 2.6
215/50/17 2.3
-
Δες το αυτοκόλλητο στην πόρτα του οδηγού εκεί γράφει τις πιέσεις. Σου γράφει εκεί 38 psi; Υπερβολικά πολλά μου φαίνονται. Επίσης απ ότι θυμάμαι τα γράφει σε bar.
ΟΚ. Αφού το είδες στο manual τότε σωστό θα είναι. Μάλλον είναι λόγω της μικρότερης διάστασης. Είσαι σίγουρος πως η τιμή αυτή δεν είναι για φορτωμένο αμάξι;
Ford Focus MK4