-
χαχαχα
λήξις το αργκιουμεντ...δε νομίζω να βρεθεί κανείς να διαφωνήσει (ναι Χαρισμα, ούτε εσύ!)
-
jobous wrote:
Παιδιά μαζί σας αλλά βάλτε στην εξίσωση και τους μισθούς..... Να δούμε και πόσο κάνει το focus στην Ελβετία με το ίδιο σκεπτικό. Όπως και να το δει κανείς τα 21.200 στην Ελλάδα είναι 'περισσότερα' απο τα 26.180, που θα κατέβουν τουλάχιστον 2.000-3.000 κάτω, στην Γερμανία.
Αυτό για τους μισθούς που γράφεις είναι απλώς τελείως άσχετο ως επιχείρημα! Το αυτοκίνητο, ως καταναλωτικό αγαθό έχει ένα κόστος παραγωγής ανελαστικό. Φόροι και κέρδη της όλης αλυσίδας μπορούν να πέσουν (και στην Ελλάδα, στο μέσο αυτοκίνητο είναι αρκετά χαμηλά).
Με ποιο τρόπο πιστεύεις ότι θα μπορούσε να υποτριπλασιαστεί η τιμή ενός αυτοκινήτου ώστε να έχουμε την ίδια αγοραστική δύναμη με το μέσο ελβετό ή γερμανό με το τριπλάσιο εισόδημα; Η ζωή δεν είναι δίκαιη...
Γιατί πιστεύεις ότι η τιμή του αυτοκινήτου είναι ίδια (στην χονδρική προ φόρων) στην Ελλάδα και στην Γερμανία αφού έχει το ίδιο κόστος παραγωγής ?? Γιατί αν ισχύει αυτό στις τελικές τιμές των Γερμανών, τότε αφού έχει και λιγότερους φόρους και φπα το κέρδος των αντιπροσωπειών και εμπόρων είναι πολλαπλάσιο του Ελλήνων....
-
Lap wrote:
Έχετε δει στο carwow κάτι εκπτώσεις που δίνει, πως τις πετυγχαινει αυτες;
Ρε Lap, ερώτηση είναι αυτή??? Λες και δεν ξέρεις από αγορά!!! Όπως πετυχαίνουν τα διάφορα σκρουτζομαγαζα τις τιμές που πετυχαίνουν.
Πάγια έξοδα, λόγο κτηρίων και των εξόδων τους, ελάχιστο προσωπικό κλπ τείνουν στο 0. Απευθείας συνεννόηση με αυτοκινητοβιομηχανίες, οπότε μεσάζοντες και οι προμήθειες τους βγαίνουν off.
Sorry για το ύφος, δεν είμαι καλά σήμερα, και με τσιγκλάτε κι' όλας.
Έχω τη αίσθηση ότι τα αγοράζεις κανονικά απο αντιπροσωπείες, απλα κλεινεις μεσω του site ειδικη εκπτωση και οι εκπτωσεις σε κάποια μοντέλα ειναι απίστευτες.
-
Γιατί πιστεύεις ότι η τιμή του αυτοκινήτου είναι ίδια (στην χονδρική προ φόρων) στην Ελλάδα και στην Γερμανία αφού έχει το ίδιο κόστος παραγωγής ?? Γιατί αν ισχύει αυτό στις τελικές τιμές των Γερμανών, τότε αφού έχει και λιγότερους φόρους και φπα το κέρδος των αντιπροσωπειών και εμπόρων είναι πολλαπλάσιο του Ελλήνων....
Δεν καταλαβαίνω περί τίνος πράγματος ακριβώς προσπαθείς να επιχειρηματολογήσεις!
Κι αν μου επιτρέπεις την ερώτηση: Στα κινητά, τα λάπτοπ ή τις τηλεοράσεις που αγοράζεις έχεις δει προσαρμογή των τιμών τους στην αγοραστική δύναμη των ελλήνων;
Κατά τ' άλλα, αγνοείς (και αγνοούμε ίσως) πάρα πολλά πράγματα για την ευρωπαϊκή αγορά (υψηλότερο μισθολογικό κόστος, υψηλότερο κόστος γης και οικοδομικής κατασκευής, πολύ μεγαλύτερες εκπτώσεις επί της λιανικής κτλ) για να μπορέσεις να βγάλεις με ασφάλεια αυτό το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγεις. Δεν είναι όμως καθόλου απίθανο να έχουν τελικά μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.
-
Έχω τη αίσθηση ότι τα αγοράζεις κανονικά αντιπροσωπείες, απλα κλεινεις μεσω του site ειδικη εκπτωση και οι εκπτωσεις σε κάποια μοντέλα ειναι απίστευτες.
Αυτό είναι πιθανό, όχι πολύ βέβαια γιατί σημαίνει ότι το κόστος των αυτοκινήτων είναι πολύ μικρό (και η αυτοκινητοβιομηχανία και ο αντιπρόσωπος και το σάιτ κερδίζουν). επίσης οι λοιποί αντιπρόσωποι, που πουλάνε face to face, έχουν μεγάλο ποσοστό κέρδους γιατί 20% επί της τιμής ενός αυτοκινήτου δεν αντιστοιχούν στα έξοδά τους (κτήρια, μισθοί κλπ)
-
Έχω τη αίσθηση ότι τα αγοράζεις κανονικά απο αντιπροσωπείες, απλα κλεινεις μεσω του site ειδικη εκπτωση και οι εκπτωσεις σε κάποια μοντέλα ειναι απίστευτες.
Λάθος αίσθηση έχεις! Αγοράζεις από τον mandataire και παραλαμβάνεις από κάποιον αντιπρόσωπο.
-
-
Εγώ σου ανέφερα mandataire, δηλαδή μίλησα για Γαλλία (δες το site της Elite Auto που παρέθεσα πιο πάνω) για την οποία χώρα ξέρω κάποια πράγματα παραπάνω. Εκεί διαλέγεις ένα από τα καινούρια διαθέσιμα αυτοκίνητα, πληρώνεις την εταιρία και παραλαμβάνεις είτε από δικά της σημεία είτε στο σπίτι σου (λόγω COVID) είτε από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο.
Υ.Γ.: Το link σου δε λειτουργεί για μας.
-
Οκ Εγώ όμως ρώτησα για το carwow, πως και έχει τέτοιες εκπτωσεις;
Αυτό σαν το γαλλικό site, Υπάρχει παρόμοιο του εδω;
Στο link που έβαλα μας ζητάει μετά την επιλογή αυτοκινήτου και έκδοσης, τον ταχυδρομικό κωδικό ώστε να μας δίνει τις προσφορές μέσω του site που δίνουν οι αντιπρόσωποι της περιοχης
-
Το carwow είναι broker δηλαδή μεσάζοντας. Μέσω αυτού πουλάνε οι αντιπροσωπείες αυτοκίνητα δικά τους. Η κάθε αντιπροσωπεία ανταγωνίζεται τις υπόλοιπες. Όποιος κάνει το καλύτερο offer θα πάρει και την πώληση. Προφανώς θυσιάζουν κέρδος για να πάρουν την πώληση την οποία βρίσκουν πολύ ευκολότερα μέσω της πλατφόρμας.
Όταν έστηνα το focus έβαλα για πλάκα και στο carwow ακριβώς ίδια πράγματα και specs για να δω τι προσφορές θα μου έρθουν. Την πρώτη μέρα πήρα προσφορές από 30-32 χιλ, την δεύτερη 29-30 και μετά από 2-3 μέρες αφού δεν είχα απαντήσει σε κανέναν μου έσκασε ένας τύπος προσφορά 28300 (λίρες)!!!! Μιλάμε για πανομοιότυπο αμάξι με αυτό που πήρα εδώ με περίπου 4 χιλιάρικα κάτω από την αρχική τιμή καταλόγου, η οποία ήδη ήταν 2 χιλιάρικα κάτω (λαμβάνοντας υπ όψιν ισοτιμίες) από την τιμή καταλόγου εδώ Ελλάδα που ήταν 37000 ευρώ!
Επίσης να σημειώσω πως η γκάμα εκεί του εξοπλισμού αλλά και τα πακέτα των έξτρα ήταν αρκετά διαφορετικά από τα δικά μας και ΟΛΑ κόστιζαν λιγότερο.
Οι τιμές έξω είναι αρκετά φθηνότερες. Λίγο το ΦΠΑ, λίγο το ΤΤ... Ίσως και το ότι η Αγγλία είναι πιο κοντά στο εργοστάσιο παραγωγής να παίζει κάποιο ρόλο.
-
Μπορεί να έχει σχέση και με τον αριθμό που πουλάνε.
Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία πουλιούνται πάνω από 2 εκατομμύρια αμάξια τον χρόνο σε κάθε χώρα. Μπορεί να προτιμάνε να πουλήσουν φτηνά και να βγάλουν το κέρδος που θέλουν από τις περισσότερες πωλήσεις.
-
Peugeot 2008 - Bluehdi 130 s&s eat8 allure = 24.674!!
Πάντως πρέπει να μείνει κάποιος έξω για να έχει γνώμη, γιατί ακούω πολλές γενικότητες που δεν ισχύουν με την καμία, και δεν είναι τόσο απλοϊκά τα πράγματα.
Δεν έχεις μόνο έσοδα, κάποια έξοδα είναι τρελά σε Δυτικο Ευρωπαικές χώρες που δεν μπορείτε καν να φανταστείτε αν δεν έχετε ζήσει εκεί.
Γενικότερα η μεγάλη διαφορά στην Ελλάδα είναι η κοινωνική ανισότητα που δημιουργείται από το 'κλέψιμο' (φορολογικό, υπεξερέσεις, ρουσφέτια, δημόσιο χρήμα, επιδοτήσεις κ.λ.π), δηλαδή αν είσαι καθηγητής στην Αγγλία, θα πάρεις κάνα Ford Focus ξέρω εγώ, εδώ Ελλάδα, αν κάνεις μαύρα φροντιστήρια όλη την εβδομάδα (για όσους κάνουν, όχι όλους φυσικά) τότε ένα XC40 είναι πολύ εύκολο και χειροπιαστό, αυτό δημιουργεί κοινωνική ανισότητα μεταξύ των ίδιων τάξεων/καστών ανάλογα το 'κλέψιμο' (που είναι κυριολεκτικό, καθώς απαγορεύεται δια νόμου, αλλά είναι κοινή πρακτική, και όλες αυτές οι κοινές πρακτικές δημιουργούν μία ανώτερη υπο-μεσαία τάξη, που είναι μεσαία κατά εισόδημα, αλλά ουσιαστικά ανώτερη σε πραγματικά χρήματα).
-
Εφόσον τα 'εξισώνουμε' μπορώ να αγοράσω 15 κινητά τελευταίο μοντέλο απ' το γερμανικό, ιταλικό, οποιοδήποτε κατάστημα της Ευρώπης και να έρθουν στη πόρτα μου χωρίς δασμούς. Μπορώ να πάω Ιταλία και να γεμίσω το αυτοκίνητο τηλεοράσεις και στερεοφωνικά με τη πιστωτική μου, να κάνω και τη βόλτα μου και να γυρίσω σπίτι; Γιατί δεν μπορώ να πάω να πάρω ένα αμάξι με τα ίδια λεφτά και πρέπει να το πληρώσω διπλό και υποχρεούμαι να το αγοράσω απ'τον επίσημο pimp της περιοχής μου;
-
δεν νομίζω ότι θα αργήσει η ημέρα που θα το παραγγέλνεις από το e-car.eu και θα σου έρχεται σε μία εβδομάδα στο σπίτι σου. εκεί πάμε, και το εκεί είναι κοντά.
-
Εφόσον τα 'εξισώνουμε' μπορώ να αγοράσω 15 κινητά τελευταίο μοντέλο απ' το γερμανικό, ιταλικό, οποιοδήποτε κατάστημα της Ευρώπης και να έρθουν στη πόρτα μου χωρίς δασμούς. Μπορώ να πάω Ιταλία και να γεμίσω το αυτοκίνητο τηλεοράσεις και στερεοφωνικά με τη πιστωτική μου, να κάνω και τη βόλτα μου και να γυρίσω σπίτι; Γιατί δεν μπορώ να πάω να πάρω ένα αμάξι με τα ίδια λεφτά και πρέπει να το πληρώσω διπλό και υποχρεούμαι να το αγοράσω απ'τον επίσημο pimp της περιοχής μου;
Δεν 'εξισώνουμε' τίποτα! Η ΕΕ έχει αποφασίσει ότι κάποια προϊόντα κινούνται ελεύθερα και άνευ δασμών εντός της γεωγραφικής περιοχής της και κάποια άλλα όχι.
Επιμένετε όμως να βλέπετε το δέντρο (τιμές και δασμούς συγκεκριμένων αυτοκινήτων) και να χάνετε το δάσος (αγοραστική δύναμη). Επιμένετε να κολλάτε στο ηλίθιο φορολογικό μας σύστημα όπου ένα έξτρα των 300 Ευρώ, μπορεί να ανεβάσει την τελική τιμή κατά 2-3 χιλιάρικα (αλλάζει σύντομα αυτό βέβαια) και αγνοείτε το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των αυτοκινήτων λογικής τιμής που απασχολούν το μέσο έλληνα είναι αρκετά φθηνότερα από τη δυτική Ευρώπη, αλλά ο μέσος έλληνας πρέπει να δουλέψει δυο και τρεις φορές παραπάνω από το μέσο δυτικοευρωπαίο για να τα αγοράσει.
Το πρόβλημα δεν είναι στην τιμή των αυτοκινήτων για τη συντριπτική πλειονότητα των ελλήνων, αλλά στην αγοραστική τους δύναμη! Όλα τα άλλα είναι 'άλλα λόγια, να αγαπιόμαστε'...
-
Πάντως πρέπει να μείνει κάποιος έξω για να έχει γνώμη, γιατί ακούω πολλές γενικότητες που δεν ισχύουν με την καμία, και δεν είναι τόσο απλοϊκά τα πράγματα.
Δεν έχεις μόνο έσοδα, κάποια έξοδα είναι τρελά σε Δυτικο Ευρωπαικές χώρες που δεν μπορείτε καν να φανταστείτε αν δεν έχετε ζήσει εκεί.
Καμία απλούστευση δεν κάνουμε!
Είναι ακριβώς όπως τα λες, όσον αφορά κάποια έξοδα που είναι πολλαπλάσια στις δυτικοευρωπαϊκές χώρες (π.χ. διαμονή, ασφάλιση αυτοκινήτου, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κρέας κτλ), αλλά τελικά αυτό που μετράει είναι ότι παρόλα αυτά τα μεγάλα έξοδα, η αγοραστική δύναμη του μέσου δυτικοευρωπαίου είναι σαφέστατα μεγαλύτερη από του μέσου έλληνα.
-
Η συζήτηση νομίζω δεν έχει κανένα νόημα.
Ον τόπικ:
Διάβαζα στο ινσόμνια και έγραψαν 2-3 διαφορετικοί χρήστες ότι το καινούργιο ford focus σε τεστ ντραιβ που έκαναν έτριζε υπερβολικά μέσα η καμπίνα. Μου έκανε εντύπωση διότι δεν έχω ξαναακούσει κάτι σχετικά αλλά και προσωπικά στο ένα τεστ ντραιβ που είχα κάνει δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο. Όσοι το έχουν/έχουν οδηγήσει τι λένε επ'αυτού;
-
Γιατί δεν μπορώ να πάω να πάρω ένα αμάξι με τα ίδια λεφτά και πρέπει να το πληρώσω διπλό και υποχρεούμαι να το αγοράσω απ'τον επίσημο pimp της περιοχής μου;
Φυσικά και μπορείς και δεν υποχρεούσαι τίποτα!!! Μπορείς να αγοράσεις ένα Focus από όποια χωρα της Ε.Ε θέλεις στην καλύτερη τιμή που θα βρείς και απλά θα πληρώσεις κατά την εισαγωγή στην Ελλάδα το Ε.Τ.Τ. Όμως κανείς δεν το κάνει αυτό, απλά γιατί ΔΕΝ συμφέρει!
Όταν το Focus που ανέφερα πιο πάνω θα το αγοράσεις €22-26.000 στην Ε.Ε και μετά θα πληρώσεις και Ε.Τ.Τ στην Ελλάδα και μεταφορά, τελικά θα έχεις πληρώσει πολύ περισσότερα από τα €21.200 που ζητάει η Ελληνική αντιπροσωπεία, τόσο απλά! Εαν όμως θες, μπορείς να το κάνεις.
-
Ξέρει κανείς πότε θα κοινοποιηθεί ο πλήρης κατάλογος εξοπλισμού των νέων εκδόσεων; Ευχαριστώ.
-
στις αντιπροσωπειες ηδη τον εχουν αν ρωτησεις για προσφορα
η εκδοση connected ειναι περιπου σαν την πρηγουμενη την titanium, αρκετα φορτωμενη
με τις τιμες δε ξερω αν τις εριξαν λογω τελων ταξινομησης
Ford Focus MK4