-
+1000 σε αυτό που λέει ο Lap.
Και εγώ σκεφτόμουν αυτό που αναφέρθηκε νωρίτερα, εάν και κατά πόσο δηλαδή τα κλασσικά 'μαστόρια' θα μπορέσουν να ακολουθήσουν την τεχνολογία (υβριδικά, κλπ), αλλά από την άλλη δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος με αυτά που έχω δει και στις αντιπροσωπείες.
Παλίοτερα πήγαινα το VW σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο group VAG, το οποίο θεωρητικά έχει απίστευτη εμπειρία σε αυτοκίνητα του ομίλου και δεν μπορούσαν να εντοπίσουν προβλήματα. Και έπαιρνες τηλέφωνο το μάστορα που έχω τώρα και με περιγραφή σου έλεγε απευθείας ποιο είναι το πρόβλημα!
Το να πετύχεις σωστό μάστορα ή αντιπροσωπεία, είναι δυστυχώς πολύ δύσκολο. Αν καταφέρεις να βρεις καλή αντιπροσωπεία, τότε μακάρι το αυτοκίνητο να έχει εγγύηση όσα περισσότερα χρόνια γίνεται. Αν όχι, βρες καλό μάστορα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Αυτό για την νομοθεσία και την εγύηση μου θυμίζει το αντίστοιχο θέμα για τα προϊόντα τεχνολογίας. Όπου η Ε.Ε. μιλάει για 2 χρόνια εγγύηση, πολλοί κατασκευαστές δίνουν μόλις ένα χρόνο εγγύηση και αν τελικά συμβεί κάτι, ο πωλητής κοιτάει να γλιτώσει το κόστος. Θεωρητικά, μπορείς να το κηνυγήσεις νομικά. Στην πράξη ποιος έχει την διάθεση, τον χρόνο και το χρήμα να μπει σε αυτή την διαδικασία; Ρίχνεις στο τέλος ένα βρίσιμο, λες δεν θα ξαναγοράσω αυτή την μάρκα, το λες και στους γνωστούς σου και συμβιβάζεσαι!
Αν είναι να μαλώνω για να μου καλύψουν την εγγύηση, να μου λείπει.
Στην Nissan ήξεραν ότι οι μπαταρίες Fiamm του QQ είχαν πρόβλημα, σου την τσέκαραν, σου έλεγαν ότι είσαι ΟΚ και μια βδομαδα μετά έμεινα... Εδώ πήγα για το πρώτο service (σε άλλη αντιπροσωπεία της nissan), το οδήγησαν πριν το παραδώσουν και όταν το πήρα άκουγα κοπάνημα στην μηχανή. Ευτυχώς το εντόπισα γρήγορα και επέστρεψα πίσω, όπου διαπίστωσαν ότι δεν μου είχαν βιδώσει σωστά το φίλτρο πετρελαίου. Οπότε λέμε για τα μαστόρια, αλλά μήπως θα είναι αντίστοιχα αυτές οι αντιπροσωπείες έτοιμες να υποστηρίξουν υβριδικα κλπ; Δύσκολο το βλέπω...
-
Έχω συναντήσει ημιμαθείς υπευθύνους όπου ντρεπόμουν ο ίδιος γι αυτά που ξεστόμιζαν, έχω συναντήσει στεγανά που κρύβουν ό,τι υπάρχει από πίσω, έχω συναντήσει μαστοράκι επαρχίας καταρτισμένο καλύτερα από όσους τεχνικούς διευθυντές έχω γνωρίσει, έχω ζήσει τα service από μέσα για πολλά πολλά χρόνια, έχω δει αρπαχτές αντιπροσώπου να βγάζουν κακό όνομα σε όλο το μοντέλο και ο κατάλογος συνεχίζεται.
Υπάρχουν τα πάντα εκεί έξω και ο μόνος τρόπος να θωρακιστείς είναι να έχεις γνώση του αντικειμένου ώστε να έχεις άποψη (και δεν εννοώ να νομίζεις ότι έχεις άποψη) και φυσικά να έχεις τύχη.
Αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα. Πολλοί από τους τεχνικούς δεν απολαμβάνουν τη δουλειά τους άρα δεν την αγαπούν πραγματικά, δεν την έχουν διδαχτεί σε θεωρητική βάση άρα είναι πρακτικοί και ό,τι έχουν στραβοαρπάξει, δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες είτε γιατί δεν υπάρχουν οι πόροι, είτε γιατί έχουν εγκλωβιστεί σε μια παλιά μενταλιτέ, είτε γιατί πλέον έχουν χάσει το τραίνο.Είναι τουλάχιστον παράλογο να πρέπει σαν πελάτης να έχεις γνώση να αξιολογήσεις τον ειδικό που θα σε αναλάβει. Έτσι μένει η τύχη.
Δεν διασφαλίζει πάντα το κόστος την ποιότητα, όμως η οικονομίστικη προσέγγιση σίγουρα την απομακρύνει.
Πολλές οι παράμετροι στο θέμα που συζητάμε, δεν υπάρχει κάποιος ασφαλής μπούσουλας κατά την άποψη μου. -
Απο PSA ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Εχω περασει πολλα συνεργεία τους σε διάφορες πολεις καθως και 3 Αθηνα και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημένος εδω και πανω απο 20 χρονια.
Το 206 και Saxo τα πηγαίνω πλεον σε τοπικα συνεργεία σε μαστορες που ξέρω. Ειναι πολυφορεμενα άλλωστε και τα ξερουν καλα, και δεν εχουν ζητησει και τίποτα αυτα τα χρονια. Service μονο.
Το C3 το παω Omega Αγια Παρασκευη τα τελευταια χρονια και εχω τελεια συνεργασία. Οταν φτασει την δεκαετία θα δω (κ αν ειμαστε καλα μεχρι τοτε, ειναι Ανοιξη του 22!). Φετος ειχα ενα 'θεμα' με το C3 επαρχία ηλεκτρολογικο και ακουσα απο 650-1200€ επισκευή (εγκεφαλο), τελικα το πηγα κλασσικα Ωμεγα και ενα καλωδιο του after market συναγερμού ειχε φυγει η ταινια και βραχυκύκλωνε. Μαζι με service και ολα πήγε 180€ νομιζω. Ουσιαστικά για αυτο δεν με χρεωσαν τιποτα και το ειχαν σε ενα πρωινο ετοιμο. Οι αλλοι το θελανε 2-3 μερες και με ετοιμαζαν για χαράτσι.
Το Focus παλια και το B max το παμε σε μάστορα γνωστο μου, αλλα τα πηραμε μεταχειρισμενα, ενω τα 4 PSA καινούργια.
Πολυ παλια σε κατι Fiat/Lancia οτι να' ναι, ασε που τα αυτοκινητα βγαζανε συνεχεια προβλήματα.
Αλλα το θεμα δεν ειναι αυτο, αυτο που με ξένισε και εξεπλάγην ειναι ο εξευτελισμός της εργοστασιακης εγγύησης. Καποιοι προτειναν ως καλο τη μικρη εργοστασιακη εγγύηση και με καποια επιχειρηματα. 10 times out of 10, στο ακριβώς ιδιο προιον θα παρω την περισσοτερηη εργοστασιακή.
Για αυτοκινητο τα 2-3 χρονια τα θεωρω ξεφτίλα. Δεν παιρνεις βραστηρα νερου με 15€..
Ακομα και ψυχολογικα να το δεις, με τι αυτοπεποίθηση σου πουλαει ο αλλος 25-30.000 αυτοκίνητο με 2 χρονια εγγυηση;! Και με τη καρδια να επενδύσεις πανω του;
-
Tkin73 wrote:
Μιλας θεωρητικά και σου λέω τι απάντησε ο συνήγορος του πολίτη που φαντάζομαι απαντά δικηγόρος και όχι κάποιος πίσω από ένα πληκτρολόγιο και τι έκανε μια από τις μεγαλύτερες αντιπροσωπείες της χώρας.
Και εγώ τα έχω διαβάσει αυτά τα ηρωικά που λες και τα έλεγα ως επιχείρημα η πράξη όμως έδειξε αλλά.
Επίσης όπως έγραψα για πολλοστή φορά αν για να αποδείξεις το δίκιο σου χρειάζεται δικηγόρος άρα και κόστος πολλές φορές η διαδικασία κοστίζει πιο πολύ από τα λεφτά που πας να γλιτώσεις.
Οπότε αυτά τα ψαχτετα λίγο είναι κλασικές αερολογιες εκτός αν κάποιος είναι δικηγόρος και είναι πρόθυμος χωρίς κόστος να υπερασπιστεί τα μέλη του φόρουμ σε τέτοιες περιπτώσεις!
Αν όχι αφήστε τα . Ο νόμος λέει πολλά άλλα η εφαρμογή του περισσότερα.
Θα βάλω στην άκρη τα περί ηρωϊσμών, αερολογιών και πληκτρολογίων και θα σου πω μία φορά και μόνο. Το αν θα το καταλάβεις δικό σου θέμα. Το αν θα θελήσεις να ενημερωθείς υπεύθυνα και να το διασταυρώσεις επίσης δικό σου.
Μπορείς να υπογράψεις τον οποιονδήποτε όρο σε συμβόλαιο και θεωρητικά θα ισχύει. Μέχρι να τον προσβάλλεις. Και ναι, θα χρειαστείς νομική υποστήριξη γι αυτό και ο δικηγόρος σου θα πατήσει πάνω στο νόμο. Ο νόμος υπερισχύει των όποιον όρων έρχονται σε αντίφαση με αυτόν. Στην περίπτωση δε ιμιτασιόν ανταλλακτικών αμφιβόλου ποιότητας ή προδιαγραφών, ή αποζημίωσης με ποσό που οδηγεί στη χρήση μεταχειρισμένου ανταλλακτικού αμφιβόλου καταστάσεως καταλαβαίνεις κι εσύ ότι είναι ενέργεια που θα θα μειώσει ενδεχομένως τις προδιαγραφές ασφαλείας ενός οχήματος οπότε σαφώς και δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Έχω καλέσει κατ' επανάληψη εξειδικευμένους νομικούς και έχω οργανώσει ενημερωτικά σεμινάρια, οπότε να είσαι βέβαιος πως δεν αερολογώ πίσω απ' το πληκτρολόγιο.
Ψάξε τους νόμους.
Το παράδειγμα που έφερα περί αξίας ανταλλακτικών, ας πούμε, αποτελεί προσωπική εμπειρία.
Το 2005 στην SONY Hellas καλύψαμε δωρεάν επισκευή και ανταλλακτικό σε πελάτισσα με μηχάνημα εκτός εγγύησης η οποία μέσω του Ινστιτούτου Καταναλωτή απευθύνθηκε στο Υπ. Εμπορίου και μας έτριψε στη μούρη τον σχετικό νόμο.
Ο νόμος αναφερόταν ρητά στη σχέση αξίας συσκευής και ανταλλακτικού.Θες να επιμείνεις ότι έχεις δίκιο; Δικαίωμα σου.
Φίλε διαβάζεις τι γράφω ή απλά λες μόνο τα δικά σου;
Ότι η ζημιά ήταν 155 ευρώ το διάβασες; Για ποια ενημερωτικά σεμινάρια δικηγόρων μιλάς; Τι ακριβώς θέλεις να πεις;
Το ότι απευθύνθηκα στον συνήγορο του Πολίτη και δικαίωσε την αντιπροσωπεία το διάβασες;
Αφού είσαι τοσο ντούρος συμφωνούμε στο εξής όταν κάποιο μέλος έχει προβληματα με τα θέματα εγγύησης να αναλαμβάνεις χωρίς κόστος την υπεράσπιση μας ; Άσε email για να σου στέλνουμε τα θέματα μας να τους τρίβεις τον νόμο στην μούρη κάθε φορά, είτε το κόστος είναι 150 είτε 1500. Σαν να είχαμε ένα κολληταρι δικηγόρο ολοι που για πάρτη μας δούλευε αφιλοκερδώς!
-
O καθενας βλεπω γραφει την αποψη του για τα σερβις και εγγυησεις.
Η δικη μου εμπηρεια ειναι οτι τα μαστορια στην Ελλαδα ειτε ειναι σε αντιπροσωπεια ειτε εξω σε γενικες γραμμες δεν ειναι ουτε καταρτισμενα ουτε προσεκτικα και πολλες φορες θα σου κανουν και ζημιες ετσι γιατι γουσταρουν. Μου εχει συμβει μερικες φορες. Μακρια λοιπον απο αυτους.
Για σχεδον ολα τα θεματα που μπορει να παρουσιασει ενα αμαξι απλα πας στα αμερικανικα ή τα αγγλικα φορουμς και τα παντα μαζι με λυσεις βρισκονται εκει. δεν χρειαζεται να ρωτησεις μαστορι να στα πει. Αρκει το αμαξι σου να κυκλοφορει στην Αμερικη που εκει ειναι πολυ ενημερωμενοι και εχουν και δυνατοτητα να πιεζουν εταιρειες για τυχον προβληματα που στην Ευρωπη τα πνιγουν.
Αλλοιως πας στα Αγγλικα φορουμς.
Οταν αγοραζεις αμαξι ρωτας ποσο εγγυηση εχει και αν δεν σου κανει δεν προχωρας. Τωρα να κανεις παρατηρηση γιατι η ταδε εταιρεια δινει μονο 2 χρονια εγγυηση το βλεπω αστοχο και ασχετο. Αν δεν σου αρεσει δεν αγοραζεις. Αγορασε αλλα που εχουν πολλα χρονια εγγυηση,
Χοντα, Μαζντα, Τογιοτα στην Αμερικη 3 χρονια εγγυηση εχουν στανταρ και 5 χρονια powertrain (κινητηρας/ κιβωτιο). Τα αυτοκινητα που παραδοσιακα εχουν υψηλη αξιοπιστια σε γενικες γραμμες δεν εχουν μακρα εγγυηση αλλα η εγγυηση ειναι ουσιαστικα marketing tool. Αν θελεις να κερδισεις περισσοτερους αγοραστες προσφερεις περισσοτερα χρονια για να τραβηξεις αυτους που θελουν να κοιμωντε ησυχοι απο κοστος επισκευων.
-
Καλημέρα, συγγνώμη αλλά γίνεται να μεταφερθεί η συγκεκριμένη κουβέντα σε άλλο topic ???
Δύο σελίδες τώρα μιλάτε για εγγυήσεις κτλ , θέμα που αφορά γενικά όλα τα αυτοκίνητα και την αγορά και όχι συγκεκριμένα το ford focus. Μπορεί λόγω συνθηκών να μην κυκλοφορεί καμιά είδηση ή κάτι άλλο που αφορά το focus αλλα δεν γίνεται να γεμίζει το topic έτσι.
Ευχαριστώ.
-
Το ότι απευθύνθηκα στον συνήγορο του Πολίτη και δικαίωσε την αντιπροσωπεία το διάβασες;
Έχω μια ένσταση σε αυτό που γράφεις: ο Συνήγορος του **πολίτη **έχει αρμοδιότητα σε θέματα που αφορούν τις σχέσεις πολίτη και κράτους και όχι σε θέματα που αφορούν τις σχέσεις ενός καταναλωτή με μια ιδιωτική εταιρία. Αν λοιπόν απευθύνθηκες σε αυτόν, η μόνη απάντηση που μπορεί να έλαβες είναι ότι είναι αναρμόδιος.
Μήπως δεν θυμάσαι καλά και αντ' αυτού απευθύνθηκες στο Συνήγορο του καταναλωτή;
Μην παρεξηγηθώ, δεν θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά, αλλά να διευκρινήσω κάτι.
-
Απ ότι διαβάζω τέλος οι παραγγελίες για το Active Vignale μοντέλο του Focus από 18.3
Όποιος έβαλε παραγγελία πριν από αυτή την ημερομηνία θα το παραλάβει κανονικά.
Απ ότι φαίνεται δε το διάλεξαν πολλοί ή ήταν limited production.
Εν αναμονή να δούμε τι νέο θα παρουσιάσουν μαζί με τα hybrid...
-
Εγώ θέλω ένα ακτιβ βαγκον αυτόματο με μετατροπέα, χιλιάρι mild hybrid με τα 125 του Puma.
Που παραγγέλνω παρακαλώ;
-
Θα υπάρχει σίγουρα αυτό το σετάπ μόλις βγουν τα hybrid (το πότε άγνωστο με τις τελευταίες εξελιξεις...) και πιθανότατα θα έχει 155 άλογα. Δεν νομίζω να το βγάλουν με μόνο 125, εφόσον το απλό 1000άρι έχει ήδη 125 στο focus χωρίς να είναι hybrid.
-
2 Mild Hybrid θα βγούν, από όσο μου είχαν πει, πριν 1 μήνα: με 125 και 155 ίππους. Τώρα εαν θα έχουνε και αυτόματο σαν επιλογή δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα.
-
Δεν νομίζω να ΜΗ βγάλουν αυτόματο... Και στο Puma θα βγάλουν. Στο focus μάλιστα υπάρχει ήδη
-
Για την ώρα ό,τι και να θέλετε έχουν κλείσει και το εργοστάσιο ΚΑΙ το κέντρο έρευνας και εξέλιξης, ΚΑΙ στις 2 χώρες που γίνεται R&D στην Ευρώπη (Αγγλία και Γερμανία). Και όταν λέω έχουν κλείσει εννοώ όλοι σπίτια τους με 80% του μισθού, όχι απλά work from home
-
Δεν νομίζω να ΜΗ βγάλουν αυτόματο... Και στο Puma θα βγάλουν. Στο focus μάλιστα υπάρχει ήδη
Στο Puma mild hybrid θα βάλουν αυτόματο διπλού συμπλέκτη, όχι το 'καλό' που μπαίνει τώρα στο Focus.
Και για μένα που είμαι ξεκάθαρα υπέρμαχος του αυτόματου πλέον, δύσκολη απόφαση να αφήσεις το καλύτερο χειροκίνητο κιβώτιο της αγοράς για ένα αδοκίμαστο διπλού συμπλέκτη (σε αντίθεση π.χ. με γαλλικά, που προτιμώ οτιδήποτε απ' το χειροκίνητό τους, κι ενώ μερικά απ' αυτά έχουν το καλύτερο αυτόματο με μετατροπέα ροπής).
Μακάρι να δούμε το υπάρχον αυτόματο του Φόκους να μπαίνει και στο mild hybrid...
-
Το γνωρίζω για το αυτόματο του Puma, όμως είναι καινούριο μοντέλο.
Δεν νομίζω στο Focus που έχει αναπτυχθεί ήδη κιβώτιο να βγάλουν κι άλλο! Μόνο για το ST υπήρχαν σκέψεις για διπλού συμπλέκτη, όμως πήγε πίσω κι αυτό προς το παρόν.
Τέλος πάντων θα δούμε όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα...
-
-
Καλησπέρα σας, πως σας βγαίνει η καραντίνα μέχρι στιγμής? Σκεφτόμουνα τα 'νέα' mild hybrid focus πως θα τα τοποθετήσει η ford απέναντι στον ανταγωνισμό του golf mh και του seat leon mh. Θα έχει και το νέο α3 mild hybrid κινητήρες είδα αλλά εκεί μιλάμε για την premium κατηγορία τιμών...
Το golf mh είναι καλά τιμολογημένο με τα δεδομένα του σήμερα? Η λογική λέει πως αν η ford φέρει ξανά τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω , έναν καλό εξοπλισμό και βάλει και στον 1.5 mh θα κοντράρει άνετα το golf? Φυσικά μένει να δούμε και σε τι τιμές θα προσφερθούν (ΑΝ) όλα αυτά.
Αν κρίνω από την ανακοίνωση όσον αφορά τους diesel κινητήρες και τα αυτόματα κιβώτια γα τo puma βλέπω το golf να κάνει πάρτι.
-
Δεν έχω ιδέα τι θα κάνει η φορντ, αλλά δεν βλέπω τον λόγω να μην χρησιμοποιήσει τα ήπια υβριδικά σύνολα του πούμα με τους 125 και 150 ίππους. Τον 1,5 αμφίβολο τον βλέπω από την αποψη ότι η έκδοση με τους 180 ίππους έτσι και αλλιώς έχει λίγες πωλήσεις και η τιμή του αναμένεται να πάρει την ανιούσα λόγω προστίμων από εκπομπές διοξείδιου του άνθρακα.
-
Καλησπέρα σας, πως σας βγαίνει η καραντίνα μέχρι στιγμής? Σκεφτόμουνα τα 'νέα' mild hybrid focus πως θα τα τοποθετήσει η ford απέναντι στον ανταγωνισμό του golf mh και του seat leon mh. Θα έχει και το νέο α3 mild hybrid κινητήρες είδα αλλά εκεί μιλάμε για την premium κατηγορία τιμών...
Το golf mh είναι καλά τιμολογημένο με τα δεδομένα του σήμερα? Η λογική λέει πως αν η ford φέρει ξανά τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω , έναν καλό εξοπλισμό και βάλει και στον 1.5 mh θα κοντράρει άνετα το golf? Φυσικά μένει να δούμε και σε τι τιμές θα προσφερθούν (ΑΝ) όλα αυτά.
Αν κρίνω από την ανακοίνωση όσον αφορά τους diesel κινητήρες και τα αυτόματα κιβώτια γα τo puma βλέπω το golf να κάνει πάρτι.
Γιατι θα κάνει πάρτυ το γκολφ? επειδη η φορντ θα βάλει πολυ καλο τελευταίο αυτοματο κιβωτιο της με τον οικονομικο και αποδοτικό ντιζελ κινητηρα... άλλοι παλι παρακαλανε να τα βάλει...
-
Πριν την καραντινα περασα απο μια αντι προσωπεια για το focus. Ανοιγω μια παρενθεση για να πω οτι στην εκθεση με εντυπωσιασε το πουμα!! Ωστοσο χωρις αυτοματο κιβωτιο και ειδικα με εκεινο του διπλου συμπλεκτη που σκοπευουν να το εξοπλισουν (συν τον υπερβολικα μικρο χωρο για τους πισω επιβατες), τουλαχιστον για τα θελω μου δεν αξιζει. Στο θεμα μου τωρα. Με ενδιεφερε το focus st line 1.5 auto με τα 150 αλογα. Δυστυχως ομως στην ελλαδα το φερνουν ΜΟΝΟ ως στεισον βαγκον!!! Και πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται αυτο, ειδικα απο τη στιγμη που το εργοστασιο κατασκευαζει αυτες τις εκδοσεις για αλλες χωρες!!! Το αμαξι ετσι κ αλλιως λογω σασμαν θελει 3 μηνες να ερθει, πως λοιπον ΔΕΝ γινεται λοιπον να εξοπλιστει με τον 1.5 των 150 αλογων; Φυσικα ο αντιπροσωπος προσπαθησε να με πεισει οτι ο 1.0 ειναι εξαιρετικος. Εγω το δεχομαι οτι ειναι εξαιρετικος αλλα με 5 ατομα μεσα, φορτωμενο το πορτμπαγκαζ, κλιματισμο κ ανηφορα στην εθνικη θα πρεπει ν κατεβω να σπρωξω (υπερβολη εννοειται, αλλα ο καθενας εχει διαφορετικες απαιτησεις). Πραγματικα μου ειναι αδυνατον να το καταλαβω το «δεν ερχεται στην ελλαδα αυτη η εκδοση». Απο εκει κ περα δεν υπαρχει πισω υποβραχιονιο αλλα μονο στη βινιαλε!!! Ωραια μη το βαλετε (εχω μοντεο 17ετιας που εχει), αλλα δωστε τη δυνατοτητα να πληρωσουμε το παραπανω που κοστιζει για να το επιλεξουμε. Δεν ξερω αν μονο εμενα ενοχλουν αυτες οι τακτικες τς φορντ στην ελλαδα, αλλα θα δωσω για ενα προιον π θελω ν το κρατησω 10-15 χρονια ενα σεβαστο ποσο (24-25.000) και γι αυτο θελω να ειναι οπως μου αρεσει, οχι οπως αρεσει ή βολευει τον αντιπροσωπο.
Ford Focus MK4