-
Πέρα από το υψηλό κόστος ανταλλακτικών των λεγόμενων premium ποτέ δεν χώνεψα ότι δίνοντας ένα σκασμό λεφτά δεν σου δίνουν σχεδόν ποτέ εγγύηση πέραν της βασικής. Το θεωρώ κοροϊδία. Από την άλλη, δεν είναι λίγο οξύμωρο να έχεις δώσει 40-50-60 χιλιάρικα και μετα να ψάχνεις να βρεις ον λάιν ανταλλακτικά γιατί δεν αντέχεις τις τιμές της αντιπροσωπείας?
-
Δεν ισχυει τιποτα απο αυτα. Εγγυησεις δινουν πχ Αουντι 5 χρονια. Και αλλοι παιζουν απο 2-5. Τα 2 χρονια ειναι λιγα πραγματα.
Κανενα οξυμωρο και ουτε εχεις δωσει 40-60 χιλιαρικα. Απο 16κ περνεις Α1.
-
Δηλαδή είχε το αμάξι 85000 και θα έπρεπε να τρέχω στα στοκάδικα , να βρίσκω στην μαστοράντζα τι είναι η βλάβη και να βάζω και χέρι ?
Τι διάλο χιουντάι άξεντ του 80 είχα πάρει ή τράμπαντ ?
Αυτή την νοοτροπία είναι που κράζω .
Αν εσείς τόσο εκτιμάτε τον κόπο σας και τα λεφτά σας για να γίνεστε έρμαιο της κάθε μαστοράντζας , τι να πω . Δικαίωμα σας . Αλλά τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κω...ους
-
Αλλαγή λάδια σε 2λιτρη bmw x1 : 65 ευρώ
Βλάβες έχουν εμφανιστεί σε όλες τις εταιρίες...Προφανώς όσο ακριβότερο το αμάξι τόσο ακριβότερα και τα ανταλλακτικά.
Αν κάποιος παίρνει αμάξι που δεν μπορεί να συντηρήσει, είναι χαζός... -
Για την συχνότητα , τον χρόνο εμφάνισης και το είδος των βλαβών μιλάω . Οταν σου βγάζει πολλές , στα 1-2-3 χρόνια με λίγα χλμ και ακριβό κόστος , τότε μάλλον όσοι νομίζουν ότι το κλειδί τους ψηλώνει , θα πρέπει να είναι οι πελάτες .
Αν αγοράζατε ένα μεγάλο σπίτι στην Βουλιαγμένη με θέα θάλασσα , στα 2 εκ , δεν θα σας ενοχλούσε να είχατε μεγάλες βλάβες στα 3-4 χρόνια ? Η θα λέγατε αφού το σπίτι κάνει 2 εκ και η λεκάνη 1500 € , ας πάρει και ο υδραυλικός 500 € για να αλλάξει το καπάκι που έσπασε ?
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Για την συχνότητα , τον χρόνο εμφάνισης και το είδος των βλαβών μιλάω . Οταν σου βγάζει πολλές , στα 1-2-3 χρόνια με λίγα χλμ και ακριβό κόστος , τότε μάλλον όσοι νομίζουν ότι το κλειδί τους ψηλώνει , θα πρέπει να είναι οι πελάτες .Αν αγοράζατε ένα μεγάλο σπίτι στην Βουλιαγμένη με θέα θάλασσα , στα 2 εκ , δεν θα σας ενοχλούσε να είχατε μεγάλες βλάβες στα 3-4 χρόνια ? Η θα λέγατε αφού το σπίτι κάνει 2 εκ και η λεκάνη 1500 € , ας πάρει και ο υδραυλικός 500 € για να αλλάξει το καπάκι που έσπασε ?
Αν ίσχυαν όσα γράφεις στον βαθμό που υποστηρίζεις θα έπρεπε οι εταιρίες αυτές να έχουν κλείσει και κανείς να μην αγοράζει τα αυτοκίνητά τους...
-
Αν σκεφτούμε πόσοι δεν μιλάνε όταν παθαίνουν βλάβες ή ακόμα χειρότερα τις δικαιολογούν προκειμένου να μην πέσει το πρεστίζ τους στον περίγυρο τους , μια χαρά δικαιολογούνται τα πάντα .
Το βλέπουμε άλλωστε και εδώ .
Δίνουμε 40000 για αμάξι των 30000 και ψάχνουμε μετά στα στοκατζίδικα για ανταλλακτικά και στα στενά των συνοικιών για μαστόρια...
-
@wantone Προφανώς και δεν μιλάω για Α1 που ΔΕΝ είναι premium αλλά για τα ακριβά μοντέλα. Αλήθεια,τα 5 χρόνια της εγγύησης της Audi τι περιορισμούς έχουν? Πχ για ποσά χιλιόμετρα? Η BMW δίνει 5 χρόνια αλλά για 60000χλμ αν δεν κάνω λάθος.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αν σκεφτούμε πόσοι δεν μιλάνε όταν παθαίνουν βλάβες ή ακόμα χειρότερα τις δικαιολογούν προκειμένου να μην πέσει το πρεστίζ τους στον περίγυρο τους , μια χαρά δικαιολογούνται τα πάντα .Το βλέπουμε άλλωστε και εδώ .
Δίνουμε 40000 για αμάξι των 30000 και ψάχνουμε μετά στα στοκατζίδικα για ανταλλακτικά και στα στενά των συνοικιών για μαστόρια...
οκ! με έπεισες:
πωλείται bmw x1.... -
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
@wantone Προφανώς και δεν μιλάω για Α1 που ΔΕΝ είναι premium αλλά για τα ακριβά μοντέλα. Αλήθεια,τα 5 χρόνια της εγγύησης της Audi τι περιορισμούς έχουν? Πχ για ποσά χιλιόμετρα? Η BMW δίνει 5 χρόνια αλλά για 60000χλμ αν δεν κάνω λάθος.Λαθος κανεις. Η εγγυηση της BMW ειναι για απεριοριστα χμ. Για τα 2 χρονια. Για τα 5 ισως το κοιταξω (αλλα νομιζω δεν εχει περιορισμο) αλλα σορρυ δεν μπορω να απολογουμε για την Αουντι και την BMW (δεν με πληρωνουν). Αν σε ενδιαφερει πηγαινε να ρωτησεις τις λεπτομερειες.
Τα Αουντι ειναι πριμιουμ ακομα και το Α1. Και το Α3 1.0 πριμιουμ ειναι. Εχουν αμαξια για ολα τα χρηματα.
Αν καποιος θελει το αμαξι που του αρεσεις ισως να μπορεσει να δωσει 40 κ να το αγορασει και μετα να το συντηρει μονος του. Πολλοι το κανουν, δεν σημαινει επηδει εδωσες 40κ οτι πρεπει να εχεις μια ζωη υπηρετες να σου κανουν τις δουλειες.
Ξερω κοσμο που εχει δωσει 100κ για αυτοκινητο και κανει μονος του την συντηρηση. Αν πηγαινε στον ντηλερ θελεις 15κ για συντηρηση αλλα μονος του την κανει με 4.5κ. Δεν εχει σχεση ποσα χρηματα εχεις. Εχει σχεση αν εχεις χρονο και μπορεις και πως θα δημιουργησεις αξια απο ενα αμαξι.
Οπως και ο αλλος αγοραζει 300 χιλ διαμερισμα και το βαφει μονος του. Δεν σημαινει οτι εδωσες 300κ οτι μπορεις να δωσεις αλλα τοσα σε συντηρηση.
Θελεις σπιτι να μην μεινεις στον δρομο και αμαξι για μετακινηση. Αφου τα παρεις αν μπορεις να τα τρεξεις με χαμηλο κσστος το κανεις.
-
Έχεις μια μανία να διαστρεβλώσεις αυτά που γράφω. Τα ξαναλέω λοιπόν. Όταν έχεις δώσει 40+ χιλιάρικα είναι αστείο να πηγαίνεις στον μάστρο Μήτσο για να σου φτιάξει το αμάξι. Δεν μιλάω για μια απλή αλλαγή λαδιών,αλλά για σύνθετες εργασίες ή αποκατάσταση βλαβών. Το ότι η κάθε premium εταιρεία βγάζει αυτοκίνητα σχετικά φθηνά για να καλύψει όσο μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς δεν τα κάνει αυτόματα premium. Είναι σαν να μου λες ότι είτε πάρεις Α1 είτε πάρεις Α8 είναι το ίδιο πράγμα επειδή έχει σηματάκι Audi. Και το παράδειγμα με τα σπίτια είναι τουλάχιστον άστοχο. Αν δεν το βάψεις σωστά δεν θα σε σκοτώσει αλλά αν αλλάξεις μόνος σου πχ δισκόπλακες ή τακάκια μπορεί και να κάνεις και πατάτα και να σκοτωθείς στην πρώτη στροφή. Μου θύμισες έναν τύπο που είχε 5 αυτοκίνητα,4 σπίτια και κάποια μαγαζιά στην Αθήνα. Στο μαγαζί του όμως είχε κομμένο το νερό για να μην έχει έξοδα και πότιζε τα λουλούδια του από το νερό που μαζευόταν από το air condition.
Και για να μην ξεχάσουμε τις εγγυήσεις....Audi 5 χρόνια και 100000 χλμ,BMW 5 χρόνια και 60000, Mercedes 2 χρόνια και απεριόριστα χιλιόμετρα. -
Υπάρχει το θέμα ποιότητας και προσοχής στην κατασκευή και το θέμα της αξιοπιστίας. Μετά από 13 χρόνια κάτοχος BMW (5 διαφορετικά μοντέλα και 2 Mini) μπορώ να πω ότι η αξιοπιστία είναι μέτρια, ειδικά μετά από κάποια χιλιόμετρα. Όμως η ποιότητα είναι εκεί όπως και η προσοχή στις λεπτομέρειες (μεγάλες διαφορές με το Kuga!)...σίγουρα αυτά στοιχίζουν (όχι βέβαια υπερβολικά), τώρα το εάν αξίζουν €10-15.000 διαφορά στην τιμή είναι άλλο θέμα.
-
Θα με ενδιαφερε φανη να μας πεις μερικες απο τις σημαντικες διαφορες που εχει το Κουγκα σε σχεση με τα BMW.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Θα με ενδιαφερε φανη να μας πεις μερικες απο τις σημαντικες διαφορες που εχει το Κουγκα σε σχεση με τα BMW.Έτσι πρόχειρα:
- καλώδια χύμα κάτω από τα καθίσματα (και όχι σε κανάλια)
- έλλειψη προστατευτικών (καπάκια) σε βίδες σε σημεία που δεν φαίνονται
- πλαστικά που δεν εφαρμόζουν τέλεια σε σημεία που δεν φαίνονται
- Μεγαλύτεροι αρμοί σε όλα τα σημεία
- Έλλειψη ηχομονωτικού στο καπό
- Έλλειψη αμορτισέρ στο καπό
- Μοκέτες κομμένες στο 'περίπου' σε σημεία που δεν φαίνονται
Γενικά υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι σε σημεία που δεν φαίνονται, δεν έχει δοθεί προσοχή στην λεπτομέρεια. Θα με ρωτήσεις 'έχει σημασία'? Για την λειτουργία του αυτοκινήτου, μάλλον όχι. Αλλά εκεί φαίνεται μια διαφορά σε νοοτροπία, κόστος κατασκευής και εμμονής σε κάποια θέματα. Για εμένα δεν αξίζουν €15.000 (αλλά εάν τα είχα θα τα έδινα!!) αυτές οι διαφορές, αλλά σίγουρα υπάρχουν διαφορές. Επίσης, πιθανόν να υπάρχουν και αλλού διαφορές που δεν μπορώ να τις δώ (π.χ. πλήθος βιδών, ποιότητα βιδών και παξιμαδιών, ποιότητα υλικών που δεν φαίνονται, ποιότητα αμορτισέρ ή ελατηρίων, ποιότητα ζαντών (π.χ. η BMW έχει προμηθευτή την Borbet, Ronal και BBS - κορυφαίες εταιρείες του χώρου, η Ford δεν ξέρω κλπ.).
Όσα χρόνια είχα BMW, πάντα διαπίστωνα ότι υπάρχει μια προσοχή στην λεπτομέρεια, ακόμα και σε πράγματα που δεν φαίνονται. Αυτό δεν σήμαινε πάντα ότι προσέφεραν μεγαλύτερη αξιοπιστία τα αυτοκίνητα, αλλά υπάρχει. Υπάρχει ένας προσεκτικός μηχανολογικός σχεδιασμός. Αυτό κοστίζει (δεν ξέρω πόσο), όπως κοστίζει πολύ περισσότερο και η εργατοώρα στην Γερμανία από ότι στην Ισπανία.
-
Εγώ θυμάμαι που είχα μπει κατω από την ταπεινή μου 316 και είχα μείνει άναυδος με το πόσο τακτοποιημένα και περιποιημένα ήταν όλα. Τότε είπα χαλάλι τα παραπάνω χρήματα που έδωσα.
-
Νομίζω ότι ο Φάνης τα εξηγεί όμορφα έχοντας ζήσει και τους 2 κόσμους και έχοντας κάνει την επιλογή συνειδητά και με βάση το διαθέσιμο τη δεδομένη στιγμή χρήμα.
Αντιστοιχα θα επιβεβαιώσω και εγώ που έχω κάνει την ανάποδη διαδρομή!
Ο,τι πληρώνεις παίρνεις. Μπορεί η απτή διαφορά να μην είναι ακριβώς στο ύψος της χρηματικής αλλά διαφορά στην ποιότητα υλικών και συναρμογής υπάρχει. Οταν δε αυτή συνοδεύεται και από διαφορες σε οδηγικά χαρακτηριστικά τότε αξίζει ακόμα περισσότερο!Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του με βάση τα θέλω του και την τσέπη του!
Δεν υπάρχει λόγος να απαξιώνονται καλά αμάξια γιατί είναι ακριβά ή φθηνά, ούτε να κολλάμε συνέχεια σε κάποιες εμμονικές ιδέες/απόψεις.
Αυτό το γράφω μετά λόγου γνώσεως έχοντας εκφράσει στο παρελθόν πολλές κολλημενες απόψεις και υπεραντιδράσει σε κακώς κείμενα, άσχετο αν στην ουσία είχα δίκιο και καθημερινά (π.χ για το QQ) δικαιώνομαι. -
Έλα μωρέ που δικαιώνεσαι με το QQ!
Και το QQ τα ίδια θέματα με το Kuga έχει, απλά δεν τα έχει μόνο στα σημεία που δεν φαίνονται, αλλά και εκεί που φαίνονται -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Έλα μωρέ που δικαιώνεσαι με το QQ!
Και το QQ τα ίδια θέματα με το Kuga έχει, απλά δεν τα έχει μόνο στα σημεία που δεν φαίνονται, αλλά και εκεί που φαίνονται [emoji1]Δικαιώνομαι ρε συ με την έννοια ότι οι τριγμοί και η εν γενεί ποιότητα υλικών και συναρμογής είναι το βασικότερο θέμα του εν λογω αμαξιού.
Μπες ξανά σε φορα και fb groups να δεις ένα σωρό βίντεο με ξηλώματα και μονώσεις.
Η αδιαφορία για τη λεπτομέρεια σε όσα δεν φαίνονται είναι αναμενόμενη για τη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής. Απλά δεν αρκεί να μην φαίνονται αλλά και να μην ακούγονται κιολας [emoji1] -
Παγε αν είχες την προηγούμενη γενιά b class που είχαμε, θα είχες σαλτάρει. Δε ξερω αν είχε περισσότερους τριγμούς απο το qq αλλα Mercedes και τριγμοί θα στην έδιναν κανονικά
Σα τον πατέρα μου που κάθε λιγο και λιγάκι τους το πήγαινε να το φτιάχνουν Βέβαια εμάς ηταν εταιρικό.....Sent from my iPad using Tapatalk
-
Εννοείται ότι αστειεύομαι Στέφανε!
Βάλε links από φόρα και videos, μου είναι απαραίτητα!
ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ