-
Αγαπητέ, αν θες να κάνεις το κέφι σου με κοντά 2000, τότε η αγγελία που σου έβαλα είναι μονόδρομος.
Κάνω κέφι με κομμάτια του αυτοκινήτου να πέφτουν στο δρόμο δεν γίνεται.
Θες αυτοκίνητο 20ετιας και σπορ, τουλάχιστον ας είναι χοντα -
Ο χρήστης ksenitias έγραψε:
Αγαπητέ, αν θες να κάνεις το κέφι σου με κοντά 2000, τότε η αγγελία που σου έβαλα είναι μονόδρομος.
Θες αυτοκίνητο 20ετιας και σπορ, τουλάχιστον ας είναι χονταΑσχολίαστο
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ναι ε? Αλλα να προτεινεις nb σε αλλα θεματα δε κολωνεις...Νομίζω ότι είναι λίγο πιο σύγχρονο σε παθητική ασφάλεια, το '98 βγήκε. Επίσης είναι μάλλον πιο φιλικό στο όριο, αρκεί να ξέρεις από πίσω κίνηση.
-
Θες αυτοκίνητο 20ετιας και σπορ, τουλάχιστον ας είναι χοντατι λες βρε
-
Δεν βιάζομαι.
Χρόνος υπάρχει ώστε να το ψάξω καλά και φυσικά να μαζέψω και το αντίστοιχο χρήμα.
Η επιλογή θα έχει να κάνει αποκλειστικά με τις 3 αυτές κλασσικούρες που αναφέρει και ο τίτλος, συνεπώς εναλλακτικές προτάσεις για αυτοκίνητο δεν λαμβάνονται καν υπόψη.
Φιλικά,
Με εκτίμηση!
Χρήστος
-
Γεια χαρα και απο εμενα.
Νομιζω το θεμα εχει υπερκαλυφθει κυριως απο τον Ανδρεα και τον 106S16...Exοντας οδηγικη επαφη πρωτιστως απο το Ιταλικο στρατοπεδο, -και με τις τρεις γενιες των Punto GT- ενω απο Γαλλια πλευρα, ως οδηγος, μονο με -ενα υπεροχο σε μπλε - 106 XSI, αφου συμφωνησω απολυτως με τους προλαλησαντες και στα της οδικης συμπεριφορας, θα ηθελα να τονισω ουσιαστικα την αντιφαση που υπαρχει μεταξυ των δυο σχολων.
Για καποιον που θελει ενα old school παιχνιδι, κυριως για ΣΚ, εαν δεν υπαρχει καποια γενικοτερη εξοικειωση με Hot-hatch , ή καποιο αλλο γρηγορο αυτοκινητο στην κατοχη, παροτι η Ιταλικη επιλογη προσφερει -συγκριτικα παντα- μικροτερες συγκινησεις σε στροφιλικι, εντουτοις λογω μεγαλυτερου μεταξονιου αλλα και στησιματος, ειναι συνηθως αρκετα πιο φιλικο στο οποιο λαθος. Ειναι δηλαδη περισσοτερο safe επιλογη για οποιον δεν εχει ιδιαιτερη εξοικειωση στο σπορ.
Αντιθετως, η οποια Γαλλικη προταση, ειτε απο βολτες στο δεξι καθισμα, ειτε και απο αυτα που κατα καιρους εχω διαβασει, πρωτιστως το 13αρι ραλλυ και το 8βαλβιδο 16αρι, ενω μπορουν να προσφερουν τις μεγαλυτερες συγκινησεις σε οποιοδηποτε στροφιλικι, αφενως απαιτουν αρκετη εμπειρια και εξοικειωση, για να προσφερουν το κατι παραπανω, αφετερου πιθανο λαθος, ειδικα μεσα στην στροφη συγχωρειται απο σχετικα δυσκολα εως και καθολου, με οτι αυτο συνεπαγεται σε εξοδο-ζημιες, μεχρι και ζητημα σωματικης ακεραιοτητας.
Σε οτι αφορα την προταση του ksenitias, οντας πρωην κατοχος -του λιγοτερο γρηγορου μαλιστα και με μεγαλυτερο μεταξονιο, αρα και αυξημενη σταθεροτητα στο οριο- ιδιας γενιας Civic sedan 1.6/109ps, εχω να πω σε οτι αφορα το CRX V-TEC,οτι προκειται για την πλεον δυστροπη στο οριο επιλογη, που σε συνδυασμο μαλιστα με την αποδεδειγμενη, μετρια εως και κακη παθητικη ασφαλεια σε σχεση με τις Γαλλικες και Ιταλικη προταση, ειναι μαλλον παραδειγμα προς αποφυγη, παροτι στην εποχη του, σε ωριμα και εμπειρα χερια, με μια σωστα ρυθμισμενη after-market αναρτηση, μπορουσε να τα βαλει με σημαντικα ακριβοτερες γρηγορες κατασκευες...
Για λογους πρωτιστως της μεγιστης δυνατης ασφαλειας, σε μια αλλη εποχη πλεον, με περισσοτερα αλλα και ασφαλεστερα αυτοκινητα στο δρομο, πιθανολογωντας παραλληλα οτι ο ενδιαφερομενος δεν εχει σημαντικη εξοικειωση με γρηγορα hot-hatch, θα προτεινα την επιλογη ενος Punto GT, εαν βεβαια υπαρχει καποιο εργοστασιακο, ή εστω με ελαχιστες παρεμβασεις μεχρι πρωτου σταδιου, στην αγορα. Εναλλακτικα, ενδεχομενως καποιο επισης σε παρομοια κατασταση Saxo VTS, να ειναι η ιδανικη επιλογη, οντας καπου στο ενδιαμεσο σε οδικη συμπεριφορα σε σχεση με τα περισσοτερο απολυτα και 'ξυραφενια' Rallye/GTI.
Σε καθε περιπτωση παντως, το Budget των 2κ ευρω, νομιζω οτι ειναι πολυ οριακο για οποιαδηποτε απο τις τρεις ενδεχομενες επιλογες, ωστε να λειτουργησει απροβληματιστα σε μεσομακροπροθεσμο διαστημα, εστω και αν προκειται για αυτοκινητο του ΣΚ.
Μαζι με τα κοστη μεταβιβασης και ασφαλιστρων, θεωρω οτι πιο κοντα στα 3κ ευρω θα μπορουν να βρεθουν αξιολογες προτασεις... -
Η εύκολη λύση για το 106 /Saxo για να μη 'γυρνάει' απότομα είναι το ελάχιστο χαμήλωμα πίσω (έως 5mm). Για εμένα δεν υπάρχει σύγκριση, ωραίο το Punto αλλά καμία επαφή σε οδηγική ευχαρίστηση εκτός αν θες να κάνεις και ταξίδια.
Για το Χόντα έχω να πω μόνο ότι εκτός από την τσίγκινη κατασκευή και το απίθανο μοτέρ-κιβώτιο που είναι τα highlight του, είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Εκνευριστικό στο όριο, επικίνδυνο πέρα από αυτό. Από τα ελάχιστα αμάξια (αυτό, το Corsa 2ης γενιάς, όλες οι Κορόλλες/Auris, όλα τα Αβένσις εκτός από το τελευταίο) που ποτέ δεν κατάφερα να οδηγήσω σωστά σε μαμά μορφή (μαθημένος σε γαλλικά και ιταλικά). -
http://www.autotriti.gr/data/usedcars/metaxeirismena/autokinhta/HONDA-CRX-1991_305758.aspελα στο βρηκα, καλοριζικο
Και ήμουν έτοιμος να το προτείνω εγώ, λέω δεν μπορεί, τόσες μέρες ένας δεν πρότεινε ένα VTECάκι ?
-
Θεματαρα...
Για μενα παντως, από την ωρα που δεν προκειται για καθημερινο αυτοκινητο, θα ελεγα καλυτερα να κατευθυνθείς σε 'καλο' 13αρι 106 για τους παρακατω λογους:
-Οποιο βρεις θα είναι σε καλυτερη κατασταση από θεμα tuning σε σχεση με τα 16αρια.
-Πιο 'pureιστικο', (ουτε καν υδραυλικο τιμονι), 14αρια και γενικα minimal οσο δεν παει.
-1300cc οποτε τα μισα τελη σχεδόν από τα 16αρια από την ωρα που δεν μιλαμε για καθημερινο.
-Πιο 'κλασσικο' στο μελλον. Ηδη οσα 'καλα' πωλουνται δινονται με αυτή τη λογικη σαφως παραπανω από τα χρεπια.Τοσες και τοσες φορες το σκέφτομαι να ξαναπαρω ένα αγωνιστικο τετοιο ( και ένα 207 RC για το δρομο φυσικα ), είναι απίστευτα διασκεδαστικο.
-
Ωραίο Θέμα!
Να θυμηθούμε τα νιάτα μας!....Πάντως, έχω την εντύπωση πως, για να βρείς γνήσιο (χωρίς καγκουρέματα, προσεγμένο κλπ), τουλάχιστον σε Punto, το όριο χρημάτων που έχεις θέσει είναι μάλλον χαμηλό (έως πολύ...)
-
Καλησπέρα παιδιά
Πραγματικά χαίρομαι που ως εμπειρότεροι επάνω στο θέμα έχετε μπει αρκετοί στην διαδικασία να τοποθετηθείτε ώστε να βοηθήσετε έναν 'πελαγωμένο' 30άρι που 'θυμήθηκε' να το παίξει 'κάγκουρας' τώρα στα γεράματα και φυσικά να θυμηθείτε και εσείς αντίστοιχες ιστορίες και γιατί όχι, να 'αναβιώσουμε' και πάλι ένα 'ξεχασμένο' θέμα που είχε αναλυθεί ως ένα βαθμό και παλαιότερα στους 4Τ.
Η αλήθεια είναι ότι το budget είναι χαμηλό. Έχετε απόλυτο δίκιο. Ίσως και εγώ να ψάχνω και την πίτα ολόκληρη, αλλά και τον σκύλο χορτάτο, ωστόσο (δυστυχώς), τόσα αντέχει η τσέπη μου. Θα μου πείτε 'Καλά ρε νέοπα, γιατί δεν κάνεις παραπάνω υπομονή ώστε να μαζέψεις παραπάνω χρήμα;' και θα έχετε και δίκιο, αλλά ξέρετε τώρα πως είναι αυτά. Δεν κρατιέμαι
ΥΓ: Επειδή οι πληροφορίες στο ίντερνετ είναι λίγο διάσπαρτες και θέλω να είμαι απόλυτα σίγουρος. Γνωρίζετε πόσο είναι το κόστος μεταβίβασης πλέον; Έχει αλλάξει κάτι;
Με εκτίμηση,
Χρήστος
Fiat Punto GT vs Peugeot Rallye 106 vs Citroen Saxo VTS