-
Καλα εγω καταλαβα υποψηφιων πολιτικων;
Γιουπιιιι
Χαχα! Όποιος δεν έχει το νου του στην οικογενειακή ζωή φαίνεται αμέσως!
-
Πατριωτακι πατριωτακι? Στην αρχή χάρηκα μετά είδα πως μιλάς για το 2.0
+1
-
Έκανα αίτηση για td και περιμένω τηλεφώνημα. Με ενδιαφέρει άμεσα το C-HIC Bi tone 2.0 στην έκδοση Special Edition Pack.
Στον διαμορφωτή το βλέπω με μείωση τιμής λόγω προωθητικής ενέργειας στα 31.650€.
α. έχει νόημα να γυρίσω τις αντιπροσωπίες για καλύτερη τιμή ή δώρα;
β. μήπως να περιμένω για την αλλαγή του νόμου σε σχέση με τη μείωση των Τ.Τ.;
γ. έχει κανείς άποψη για τις προστασίες που προσφέρει η Toyota (κεραμική στο χρώμα, προστασία στις ζάντες και το δέρμα των καθισμάτων);
Μερσί
-
α. έχει νόημα να γυρίσω τις αντιπροσωπίες για καλύτερη τιμή ή δώρα;
β. μήπως να περιμένω για την αλλαγή του νόμου σε σχέση με τη μείωση των Τ.Τ.;
Καλημέρα,
Τρομερή επιλογή, θα το χαρείς πολύ! Μόνο αρνητικό για εμένα όπως έχω ξαναγράψει στο νήμα είναι το μικρό πορτπαγκάζ. Αν είσαι ΟΚ με αυτό τότε ναι, θα είναι μια πολύ καλή περίπτωση αγοράς αυτοκινήτου.
Στις ερωτήσεις σου:
Δεν έχω εικόνα για το αν θα έκανε κάτι παραπάνω ο αντιπρόσωπος αλλά δεδομένου ότι έχει πέσει η τιμή €1.5Κ μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο για οποιοδήποτε έξτρα όφελος. Άντε να βάλουν κανά συναγερμό (?)
Με τα νέα τέλη ταξινόμησης (όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από το Newsauto.gr) το αυτοκίνητο σου βγαίνει ~€150 φθηνότερο, δηλαδή στο όριο κάποιου λάθους στους υπολογισμούς μου. Οπότε μάλλον δεν αξίζει να περιμένεις...
Ως κάτοχος 2.0 Βi tone Chic, με ρωτάς ότι θες
-
Πολύ χαίρομαι που μιλάω με κάτοχο του μοντέλου που με ενδιαφέρει, σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Αναφορικά με το πορτπαγκάζ, τώρα έχω Astra G 5πορτο με περίπου την ίδια χωρητικότητα. Είμαστε οικογένεια με 1 παιδί 8 ετών οπότε τα δύσκολα με καρότσια και τα συναφή περάσανε. Είμαι οκ, απλά θα πάρω μπάρες οροφής για να βάζω μπαγκαζιέρα (την οποία έχω) αν και όποτε χρειαστεί.
Το αμάξι που θέλω είναι εκθεσιακό (όπως ακριβώς το θέλω, special edition με το πακέτο JBL + οπτικά βοηθήματα), οπότε και να μου προτείνουν συναγερμό θα είναι after market. Προτιμώ να βάλω ένα καλό μοντέλο όπως ο Pandora που έχω στη μηχανή και ο οποίος τοποθετείται μόνο από εξουσιοδοτημένους της Pandora.
Ο αντιπρόσωπος που μίλησα θα έχει test drive (το 1.8 όμως) από βδομάδα. Θέλω πρώτα να το δοκιμάσω διότι διαβάζω αρκετά για τις διαφορές που έχει στην οδήγηση από ένα συμβατικό αμάξι με χειροκίνητο κιβώτιο. Εσένα σου πήρε χρόνο προσαρμογής η οδήγησή του; Γενικά σε ξένισε στην αρχή; Επίσης το infotainment είναι αργό όπως διαβάζω σε μερικά φόρα; Τέλος, επειδή η πόρτα του γκαράζ είναι οριακού πλάτους (2 μέτρα), το σύστημα έξυπνης στάθμευσης βοηθάει να μην κοπανήσω καμία πόρτα και χαλάσω το αμάξι; Στο Opel που είναι πλάτους 1709 κλείνω τον αριστερό καθρέπτη για να μπω άνετα, το CHR που είναι 1795 με αγχώνει λίγο. Πάλι καλά που στην έκδοση που με ενδιαφέρει κλείνουν οι καθρέπτες ηλεκτρικά.
Σε ζάλισα...
-
Είμαι οκ, απλά θα πάρω μπάρες οροφής για να βάζω μπαγκαζιέρα (την οποία έχω) αν και όποτε χρειαστεί.
Εσένα σου πήρε χρόνο προσαρμογής η οδήγησή του; Γενικά σε ξένισε στην αρχή; Επίσης το infotainment είναι αργό όπως διαβάζω σε μερικά φόρα; Τέλος, επειδή η πόρτα του γκαράζ είναι οριακού πλάτους (2 μέτρα), το σύστημα έξυπνης στάθμευσης βοηθάει να μην κοπανήσω καμία πόρτα και χαλάσω το αμάξι; Στο Opel που είναι πλάτους 1709 κλείνω τον αριστερό καθρέπτη για να μπω άνετα, το CHR που είναι 1795 με αγχώνει λίγο. Πάλι καλά που στην έκδοση που με ενδιαφέρει κλείνουν οι καθρέπτες ηλεκτρικά.
Έτσι έχω κάνει κι εγώ. Απλά υπολόγιζε +1λίτρο / 100χλμ κατανάλωση στην Εθνική με περίπου 130χλμ/ωρα
Δεν χρειάστηκε κανένας χρόνος προσαρμογής, όλα μια χαρά. Έχει και το δήθεν σειριακό, οπότε μπορείς να ασχολείσαι για αυτό που κατά κάποιο τρόπο προσομειάζει την ύπαρξη default σχέσεων.
Το infotainment είναι μια χαρά, σίγουρα πολύ πιο γρήγορο από το 2018 Yaris της γυναίκας, αλλά σε κάθε περίπτωση θα έχεις το Car Play / Android Auto μονίμως συνδεδεμένο, οπότε και δεν σε ενδιαφέρει τόσο η απόκριση του Infotainment
Η έκδοση μου διαφέρει από την δική σου στο ότι δεν έχω Blind spot monitor, parking assistant και JBL νομίζω, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Έχει κουμπάκι που κλείνεις τους καθρέπτες εν κινήσει αν χρειαστεί για να το χωρέσεις.
Πάντως το CHR Forum UK είναι πολύ ενεργό forum οπότε μπορείς να βρεις πραγματάκια που σε ενδιαφέρουν (αν και λίγο χαοτική η δομή του...)
Για ότι θες μου λες
-
https://www.autogreeknews.gr/nea/polla-diafora/diafora-nea/sigase-to-turbo-apo-to-toyota-c-hr
Τέλος ο 1,2 T petrol. Παίζει να είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη που δεν θα πληρώνει 1€ περιβαλλοντικούς φόρους...
-
https://www.autogreeknews.gr/nea/polla-diafora/diafora-nea/sigase-to-turbo-apo-to-toyota-c-hr
Τέλος ο 1,2 T petrol. Παίζει να είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη που δεν θα πληρώνει 1€ περιβαλλοντικούς φόρους...
Δεν μπορούν να βάλουν τον 1.5 hybrid του Yaris; καλύτερος δεν θα είναι από αυτόν;
-
Την προηγούμενη βδομάδα κοιτούσα τις τιμές του και σκεφτόμουν ότι το 1.2 με τα 21720 είχε πολύ καλή τιμή και πολύ καλό εξοπλισμό.
Και σήμερα το κατάργησαν.
Εκεί στην Toyota θεωρούν ότι οι Έλληνες σαν λαός είναι λεφτάδες.
Και αν κάποιος είναι λεφτάς θα πάει να πάρει Toyota; Περίεργα πράγματα.
-
Καλά χ@σμένη γενικότερα την έχουν την Ελλάδα ως αγορά. Η Toyota είναι ένας κολοσσός μηχανή παραγωγής κερδών. Αυτό που την νοιάζει είναι να μην χάνει σεντ. Για να μην πληρώνει περιβαλλοντικό φόρο στην Ε.Ε. το έκανε 1000%. Άντε 990% και 10% για να μην έχει έξτρα γραμμή παραγωγής τρίτου μηχανικού συνόλου, οπότε πάλι έμμεσα λόγο μικρότερων εξόδων έχει μεγαλύτερο όφελος!
Άλλωστε έχει αποκτήσει το κοινό του το υβριδικό σύστημα. Με τον 2.0L μάλιστα ουσιαστικά δεν έχει μειονέκτημα. Τώρα αν εμείς έχουμε τρομοφορολογικό σύστημα ε εκεί και αν χ@στηκαν!!
-
Την προηγούμενη βδομάδα κοιτούσα τις τιμές του και σκεφτόμουν ότι το 1.2 με τα 21720 είχε πολύ καλή τιμή και πολύ καλό εξοπλισμό.
Όπως είπε και ο Σάμπας, χέστηκαν για την Ελλάδα. Επίσης, περίπου το 90% των C-HR που πωλούνται στην χώρα μας είναι Υβριδικά (άλλωστε δεν έχει νόημα ως 1.2, υπάρχουν πολύ καλύτερα αυτοκίνητα στην κατηγορία), οπότε πάλι δεν τους νοιάζει ακόμα και για Ελλάδα.
ΥΓ: κρατάω μια επιφύλαξη για το άρθρο, γιατί είχε γραφτεί το ίδιο και πριν 2 χρόνια (νομίζω άπό το ίδιο site) και ήταν ψέμματα και τους έστειλε επιστολή η Toyota Hellas να ανακαλέσουν.
-
Storm wrote:
Όπως είπε και ο Σάμπας, χέστηκαν για την Ελλάδα. Επίσης, περίπου το 90% των C-HR που πωλούνται στην χώρα μας είναι Υβριδικά (άλλωστε δεν έχει νόημα ως 1.2, υπάρχουν πολύ καλύτερα αυτοκίνητα στην κατηγορία), οπότε πάλι δεν τους νοιάζει ακόμα και για Ελλάδα.
ΥΓ: κρατάω μια επιφύλαξη για το άρθρο, γιατί είχε γραφτεί το ίδιο και πριν 2 χρόνια (νομίζω άπό το ίδιο site) και ήταν ψέμματα και τους έστειλε επιστολή η Toyota Hellas να ανακαλέσουν.
Μπα Φανή δίκιο πρέπει να έχουν, αν μπεις στην σελίδα της Toyota και πας να κάνεις διαμόρφωση το chr δεν υπάρχει ο 1.2 ενώ πρώτα υπήρχε.
-
Κρίμα πάντως. Το κοιτούσα ιδιαίτερα αυτό το αυτοκίνητο με αυτόν τον κινητήρα 1.2 τούρμπο.
Τα υβριδικά αυτοκίνητα με αφήνουν παγερά αδιάφορο.
-
-
Καλησπέρα στην ομάδα. Με ενδιαφέρει ιδιαιτέρως το CHR υβριδικό 1.8l. Η σκέψη μου είναι η εξής. Συμφέρει ένα τέτοιο αμάξι να το αγοράσει κανείς μεταχειρισμένο με λιγότερο από 40.0000 και μέχρι 3ετιας? Βλέπω στο διαδίκτυο κάποιες καλές επιλογές (τουλάχιστον με την πρώτη ματιά) όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την ΗΙC έκδοση στη τιμή της c-enter. Οι βελτιώσεις του CHR 2020 έναντι του CHR 2017-2018 είναι σημαντικές?
-
Ειχα κοιτάξει τα chr πρόσφατα και προσωπικά μου φάνηκαν ακριβά ως μεταχειρισμένα, κρατάνε τιμή.
Θα πήγαινα σε καινούργιο αν ενδιαφερομουν για το συγκεκριμένο. Αν δεν βιάζεσαι περίμενε λίγο καιρό μήπως πέσει και η τιμή του μιας και ψηφίστηκε νόμος με νέο τρόπο υπολογισμού των τελων ταξινομησης
-
Συμφέρει ένα τέτοιο αμάξι να το αγοράσει κανείς μεταχειρισμένο με λιγότερο από 40.0000 και μέχρι 3ετιας?
Νομίζω ότι τρέχουν αρκετές προσφορές (ή τουλάχιστον έτρεχαν μετά την επανεκίνηση του Ιουνίου) που έπεφτε η τιμή στα C-HR, αν και όχι πολύ για τα 1.8λτ. Οπότε θα πήγαινα στοχευμένα να ρωτήσω σε 1-2 αντιπροσωπείες για την τιμή που βγαίνουν τα ετοιμοπαράδοτα. Επίσης νομίζω ότι στο car.gr υπάρχουν και κατά καιρούς αγγελίες εκθεσιακών που έχουν καλύτερη τιμή από τον τιμοκατάλογο, οπότε κι αυτό είναι άξιο προσοχής.
Οι βελτιώσεις του CHR 2020 έναντι του CHR 2017-2018 είναι σημαντικές?
Για το 1.8, είναι ελάχιστες. Η πιο σημαντική νομίζω είναι το Apple car Play / Android Auto και ίσως η σουίτα συστημάτων ασφαλείας που πλέον έρχεται ως stadar (δεν ξέρω η γενιά του 2018 τι περιελάμβανε από αυτά τα συστήματα...). Οι περισσότερες αλλαγές αφορούν την είσοδο του 2.0λτ μοτέρ και το στήσιμο του 2.0. Οπότε αν δεν βρίσκεις σημαντικά τα παραπάνω, δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος να πας στο Facelift μοντέλο. Βέβαια η μυρωδιά του κανούργιου είναι άλλο πράγμα
-
Αν δεν βιάζεσαι περίμενε λίγο καιρό μήπως πέσει και η τιμή του μιας και ψηφίστηκε νόμος με νέο τρόπο υπολογισμού των τελων ταξινομησης
To τέλος είναι ήδη μειωμένο (υβριδικό @ 50%), οπότε η όποια μείωση θα είναι στο μισό.
Το λέω απλά για να μην περιμένει άδικα ο φίλος
-
Συγνώμη αλλά η σημαντικότερη αλλαγή στο FL δεν είναι καθόλου ανούσια. Είναι βελτίωση στην μέτρια ηχομόνωση που είχε το προFL. Εκτός αν σε ένα όχημα που έχει ως 3ο μεγαλύτερο μειονέκτημα το βουητό του CVT (γτ 18αρι μιλάω, 1ο επιδόσεις, 2ο χώροι) ενώ πρεσβεύει αν μη τι άλλο το comfort driving δεν μας νοιάζει η ηχομόνωση και η ποιότητα κύλισης, οπότε πάω πάσο...
-
Συγνώμη αλλά η σημαντικότερη αλλαγή στο FL δεν είναι καθόλου ανούσια. Είναι βελτίωση στην μέτρια ηχομόνωση που είχε το προFL. Εκτός αν σε ένα όχημα που έχει ως 3ο μεγαλύτερο μειονέκτημα το βουητό του CVT (γτ 18αρι μιλάω, 1ο επιδόσεις, 2ο χώροι) ενώ πρεσβεύει αν μη τι άλλο το comfort driving δεν μας νοιάζει η ηχομόνωση και η ποιότητα κύλισης, οπότε πάω πάσο...
+1
Toyota C-HR 2016