-
@psych0 Αν σε καλύπτει οποιοδήποτε υβριδικό μοντέλο της Toyota σε χώρους και τη χρήση που περιγράφεις εντός Αθήνας πραγματικά πάς καρφωτός σε αυτή την επιλογή. Κανένα άλλο δε συνδυάζει καλύτερα τη χαμηλή κατανάλωση, την ποιότητα λειτουργίας και το futureproof σε αυτά τα χρήματα..
Με γειά!
ΥΓ Το αυτόματο είναι τεράστια ευκολία για να την παραβλέψεις κατά τη γνώμη μου..
-
Πολύ σωστά (ειδικά με την χρήση που θες) κοιτάς αυτόματο. Δεν έχει νόημα το χειροκίνητο, θα σε ταλαιπωρήσεις. Επιλογές σε αυτόματο (SUV εαν κατάλαβα σωστά) πάρα πολλές σε αυτά τα χρήματα (π.χ. C3 Aircross, C4 Cross, 2008, Puma, Cpatur, Juke, Κονα κλπ.) και τα περισσότερα είναι κάτω από 140γρ. το θέμα είναι τι σου αρέσει εσένα, κακό αυτοκίνητο δεν είναι κανένα.
Προσωπικά θα έπαιρνα το CH-R για τόσα χιλιότμερα στην πόλη, το υβριδικό της Τογιότα δεν έχει αντίπαλο μέσα στην πόλη σε θέμα ευκολίας οδήγησης και κατανάλωσης.
-
Το CH-R μου αρέσει πολύ ως σχέδιο, το θεωρώ από τα πιο ριζοσπαστικά/όμορφα/ιδιαίτερα.
Με τον κινητήρα 1.8 Hybrid πάει καθόλου όμως; Ή απλά είναι για οικονομία (που οκ εκεί δεν έχει αντίπαλο) και αθόρυβη μετακίνηση εντός πόλης;
Για να πάει και λίγο, όταν το θέλεις, μόνο με το δίλιτρο μοντέλο; (Με ότι συνεπάγεται αυτό για την αγαπημέν μας χώρα)
-
Με τον κινητήρα 1.8 Hybrid πάει καθόλου όμως;
Εξαρτάται πως το εννοεί ο καθένας με το 'πάει'. Για εμένα είναι μια χαρά, εφόσον θυμάσαι ότι είναι ένα αυτοκίνητο 120 ίππων. Η μεγάλη διαφορά είναι στο κιβώτιο, εαν το οδηγήσεις όπως έναν κανονικό αυτοκίνητο (ακόμα και αυτόματο) σου έρχεται να κατέβεις κάτω και να το σπάσεις. Εαν όμως το μάθεις, τότε πάει μια χαρά. Το είχα γράψει και πέρσι που το οδήγησα για ένα ΣΚ και έκανα 2 φορές την διαδρομή προς Πεντέλη, την 2η φορά πήγε πολύ καλύτερα και με λιγότερο θόρυβο. Πάντως σίγουρα δεν είναι για σπορτίφ οδήγηση (άσχετα εαν το πλαίσιο και η ανάρτηση σε προδιαθέτουν), αλλά δεν είναι και τόσο χάλια όσο γράφουν αρκετοί. Πάει όπως ένα αυτόματο αυτοκίνητο 120 ίππων και αντίστοιχου βάρους.
-
Αν μείνει 3μελής η οικογένεια είναι αρκετό. Αν γίνεται περισσότεροι, θα δυσκολευτείς. Το αμάξι στο δρόμο πάει μια χαρά. Και στην προσπέραση με λογικές ταχύτητες είναι υπερασφαλές. Πίσω ειδικά για παιδιά είναι κλειστοφοβικό.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η οικογένεια θα παραμείνει τριμελής! Σχετικα με τα αλλα μοντελα που αναφερθηκαν, οταν ειδα το Kona απο κοντά μέσα μου φάνηκε πολύ λιγότερο άνετο σε χώρους, πορτ μπαγκαζ και εργονομία. Τα Captur, Juke, 2008, citroen μαλλον τα αφηνω για διαφορους λογους είτε εμφανισης, είτε στατιστικα ζημιων, κλπ. Το Puma μ αρεσει πολυ και θελω να παω να το δω απο μεσα. Σε αυτόματο βγαινει η πιο απλη εκδοση στα 25Κ, οσο δλδ περιπου και το CHR. Περιπου ιδια ιπποδυναμη αλλα οχι υβριδικο. Κοιταζα επισης το Suzuki SX4 αλλα παλι μιλαμε για πετρελαιο το οποιο μαλλον θα αποφυγω. Άρα μάλλον η μαχη θα δοθει μεταξυ PUMΑ και CHR
Μεταξυ των δυο τι γνωμη εχετε; PUMA 1.0L EcoBoost 125 ίππων 7-τάχυτο αυτόματο (Οχι MHEV) vs CHR 1.8 Hybrid C-LUB? Εννοειται οτι το CHR υπερτερει σε καταναλωση,τελη, ρυπους.
-
Αναμένεται και το Puma σε αυτόματο Mhev σύντομα αν δε βιάζεσαι. Όχι ότι έχει σχέση με το υβριδικό της toyota αλλά να χουμε να λέμε. Είναι πιθανό να πέσει και λίγο η τιμή του λόγω χαμηλότερων τελών ταξινόμησης αλλά και αυτό πρέπει να φανεί στην πράξη.
Πιο ερωτεύσιμο, φρέσκο και οδηγοκεντρικό το Puma σε σχέση με το ορθολογικό, τίμιο και τεχνολογικό chr. Ξεψάχνισε τα, οδήγησε τα,ζύγισε τα και στην τελική ότι κι αν επιλέξεις καλές επιλογές είναι και τα δύο το κάθε ένα με τα προτερήματα του.
-
Συμφωνώ με τον Μάστορα. Και φυσικά δεν παίρνεις το Puma τώρα περιμένεις 1-2 μήνες (τέλος Μαρτίου οι τιμές) για το mHEV το οποίο να προσθέσω ότι θα βγαίνει και με 155 άλογα αυτόματο, εαν σε ενδιαφέρει.
-
Νομίζω τα είπες όλα συνοπτικά. Επίσης έχω αρχίσει να ψήνομαι για το CHR 2.0 με 184 άλογα στα 26.5Κ, Δεν το βιαζομαι πολύ, θα κανω την ερευνα μου και θα δώ και το Puma σιγουρα.
-
Καλησπέρα και από εμένα,
Είδα ότι έγραψες και στο φορουμ στο Facebook, αλλά θα σου γράψω εδώ γιατί εκεί είναι δύσκολο να το παρακολουθήσεις
Νομίζω ότι είμαι ακριβώς η ίδια περίπτωση με εσένα, ότι δλδ μου άρεσε πάρα πολύ το σουλούπι του και ήταν αυτό που τελικά καθόρισε την αγορά. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν εξέτασα ποτέ το 1.8λτ λόγω χαμηλής ιπποδύναμης, οπότε και πήγα απευθείας στο 2.0λτ.
Οπότε αν είσαι ΟΚ να δίνεις τα 400 ευρώ το χρόνο, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι αυτό μπορεί κάποια στιγμή να εξαλειφθεί (το άμεσα έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολο λόγω πανδημίας) πιστεύω ότι είναι ξεκάθαρη επιλογή του 2.0λτ σε σχέση με το 1.8λτ. Οι καταναλώσεις δεν είναι πολύ μακριά - σίγουρα πιο οικονομικό το 1.8λτ - αλλά θα πάρεις την έξτρα δύναμη που δεν αμελητέα και δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε €. Για το τελευταίο επειδή στο facebook αρκετοί γράφουν ότι είναι επαρκής η δύναμη του 1.8λτ και ότι άνετα κάνεις ταξίδι πρέπει να καταλάβεις ότι όλα είναι σχετικά. Σε σχέση με ένα yaris 1.0lt σίγουρα στην Εθνική θα ανεβάζει πιο εύκολα το 1.8λτ αλλά είναι εντελώς διαφορετική σύγκριση με το 2.0λτ - δεν υφίσταται σύγκριση ουσιαστικά γιατί είναι διαφορετικό αυτοκίνητο. Οπότε αν θες να έχεις δύναμη τότε το 1.8λτ το ξεχνάς γιατί αν το οδηγήσεις θα καταλάβεις ότι είναι πολύ νωθρό, ειδικά σε ένα ταξίδι που θα το έχεις φορτώσει και με άτομα / αποσκευές.
Ένα άλλο που θα πρέπει να έχεις υπόψιν σου είναι ίσως η μεταπώληση σε περίπτωση που θες να το διώξεις σε π.χ. 5χρόνια και δεν έχει καταργηθεί ο ΦΠ, τότε όπως καταλαβαίνεις αυτό θα επηρεάσει την τιμή μεταπώλησης.
Εγώ προσωπικά όπως είπα με είχε κερδίσει εξ αρχής η αισθητική του, η ποιότητα υλικών, και προφανώς το στήσιμό του - δεν βρίσκεις εύκολα διπλά ψαλίδια στον πίσω άξονα (είμαι λάτρης). Οπότε με το που ανακοινώθηκε ο 2.0λτ ήταν απλά το κερασάκι.
Αν δεν έχεις θέμα με τους χώρους και είσαι ΟΚ με το να βάλεις μια μπαγκαζιέρα οροφής (και εγώ με 3 μελή οικογένεια δεν γίνεται να βάλω όλες τις αποσκευές σε 350λτ πορτ παγκάζ) τότε θα απολαύσεις ένα αυτοκίνητο με αισθητική, με δύναμη, με καλή συναρμογή και πάνω από όλα την εγγύηση του ονόματος toyota που αυτό θα το δεις και σε αξιοπιστία αλλά και σε μεταπώληση (φεύγουν σαν ζεστό ψωμί).
Αυτή είναι η άποψή μου, ελπίζω να ήταν χρήσιμη.
Για ότι θες μου λες.
-
Φιλε για μενα τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα στην περιπτωση σου.
Το C-HR ειναι ερωτευσιμο εμφανησιακα αν εισαι τετοια αισθητικης (να σου αρεσουν τα φουτουριστικα σχεδια δηλαδη). Και το Puma δεν παει ασχημα στο θεμα εμφανισης.
Το θεμα για μενα ειναι αν θες επιδοσεις+χωρο αποσκευων ή οικονομια+αυτοματο. Για το πρωτο, πας στο Puma και εννοειται περιμενεις οπως σου προειπαν να παρεις το mhev με αυτοματο αν μη τι αλλο και μονο για το 1 χιλιαρικο που θα ειναι φτηνοτερο. Αλλιως Puma στα 25 χιλιαρικα....ε οχι ρε φιλε too much, για B-Suv μιλαμε. Στα 24 παλι πολυ ειναι αλλα καταπινεται πιο ευκολα. Γι'αυτο βαζω στο C-HR το αυτοματο, επειδη κατα τη γνωμη μου στο Puma αξιζει να πας σε manual λογω τιμων, ακομα και στο 155 αλογων αν θες επιδοσεις.
Στο C-HR τα μειονεκτηματα που ερχονται σαν παρελκομενο της φουτουριστικης εμφανισης του ειναι γνωστα, και οπως λες δεν σε πειραζουν. Ενα ακομα ειναι οτι δεν εχει τοσο μεγαλο χωρο αποσκευων. Με τριμελη οικογενεια δε θα εχεις προβλημα λογικα. Επισης ειναι 4.4 μετρα αν αυτο σε επηρεαζει στο παρκαρισμα, αλλα κερδιζει σαφως σε χωρους πισω σε σχεση με το Puma.
Κατι ακομα να εχεις στο μυαλο σου ειναι οτι αν πας σε SUV για την αποσταση απο το εδαφος, το C-HR ειναι μολις στα 15 εκατοστα , το πιο χαμηλο Suv δηλαδη, μολις 1.5 εκατοστο πιο ψηλο απο την Corolla, με οτι θετικο βεβαια συνεπαγεται αυτο σε αεροδυναμικη/στησιμο, αλλα να το ξερεις, δεν ειναι για κατσαβραχα.
Αποκει και περα στο θεμα οικονομια ειναι χαος η φαση ειδικα εντος πολης. Το C-HR συγκρινεται μονο με το Captur LPG σε αυτο το θεμα, και εκει ακομα εντος πολης ειναι πιο οικονομικο, σε ταξιδι πιο οικονομικο το Captur.
Οσον αφορα τον κινητηρα που σχολιαστικε, το 1.8 ειναι νωχελικο οπως γενικα τα υβριδικα της Toyota, αλλα ακομα χειροτερα λογω 1420 κιλων. Δεν ειναι σαλιγκαρι, αλλα οσο και να πατησεις το γκαζι δε νιωθεις επιταχυνση....ειναι για χαλαρη οδηγηση. To C-HR το 2λιτρο ειναι αλλη φαση και εχει προκλητικη τιμη οταν ειναι μονο 1.500 ευρω ακριβοτερο. Αλλα εχουμε το ελληνικο κρατος να σε τσεκουρωνει 400 το χρονο Αλλιως θα ηταν no-brainer.
-
Ημουν στο ιδιο διλημμα Puma-CHR για αποκτηση ως εταιρικο. Για μενα το CHR εχει τραγικο κιβωτιο (αλλα κανω τα 9/10 των χλμ. εντος πολης, όπου αυτό δεν είναι πρόβλημα) και τελικα το επελεξα γιατι ενω ειναι B φαινεται ως C, εχει κορυφαιο εσωτερικο σε αυτα τα χρηματα, ειναι ΠΟΛΥ οικονομικο , εχει ηλεκτρικο χειροφρενο που θεωρω οτι προσφερει στην ανεση και μου αρεσει πολυ σχεδιαστικα. Δεν το θεωρω αδυναμο, οποτε χρειαστεις (χωρις φορτιο) να καλυψεις κενα στην κινηση η να προσπερασεις εχεις και ροπη και δυναμη (Απλα πρεπει να βαλεις ωτοασπιδες)
Στα ιδια, ειδα τα hatchback της κατηγοριας που τα βαριεμαι, το Kona που εχει καλυτερο συνδυασμο κιβωτιο-κινητηρα αλλα δεν αντεχω να το βλεπω ενω και το εσωτερικο του ειναι απαραδεκτο, σε Manuaλ είδα και T-Roc.
Εχω την leasing εκδοση που ειναι αρκετα πιο φτωχη απο την εισαγωγική της λιανικης οποτε δεν ξερω αν στα ιδια παιρνει κανεις και Qashqai αυτοματο αλλα βγαινει το καινουριο.
Αυτη την εποχη θα κοιταζα και το C4 αλλα δεν νομιζω να παρεβλεπα τη διαφορα σε καταναλωση.
-
Όλα αυτα που ανεφερετε ειναι πολυ χρήσιμα και τα έχω λαβει υπψιν μου. Νομίζω ότι το 1.8 θα μου κάνει μια χαρά αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή την στιγμή κλίνω προς το 2.0, ειδικα λογω καποιων οικονομικων αλλαγων.
Θα ήθελα βέβαια να δω και το πορτ-μπαγκαζ του 2.0 που με προβληματίζει, αλλα και να οδηγήσω και τα δυο.
@arvani, ναι ειμαι σε παρομοιο σκεπτικο, εχω ήδη και μπαγκαζιερα, μπορει να σου ερθω με μερικες αποριες.
@osfp ναι ετσι ειναι, και ακομα δεν εχω αποκλείσει το Puma.
@georgie69 ακριβως οπως τα ειπες: 'α hatchback της κατηγοριας που τα βαριεμαι, το Kona που εχει καλυτερο συνδυασμο κιβωτιο-κινητηρα αλλα δεν αντεχω να το βλεπω ενω και το εσωτερικο του ειναι απαραδεκτο,' , προσπαθησα να αγαπησω το Kona αλλα οταν μπηκα μεσα ξενερωσα. Το T-roc δεν το εχω τσεκαρει ακομα.Να προσθεσω οτι εχω και το αγαπημενο μου εργενικο αυτοκινητο το οποιο καθεται παλι, mx5 NBFL 1.8 sporty το οποιο θελω να το κρατησω για πολλους λογους αλλα δεν ξερω αν μπορω να συντηρω δυο. Ισως ο ΦΠ του διλιτρου να πηγαινε στο mx5 σαν ποσο, το σκεφτομαι και αυτο.
-
Μια ερώτηση (δεν έχω ιδεα απ αυτά). Αν κάποιος πάρει 2λιτρο αλλά το έχει σε 2 ονόματα πληρώνει πάλι ΦΠ? Το λέω σαν λύση και για τον φίλο πιο πανω
-
Προφανώς , εξ ημισείας ... Τι περίμενες ?
-
Να προσθεσω οτι εχω και το αγαπημενο μου εργενικο αυτοκινητο το οποιο καθεται παλι, mx5 NBFL 1.8 sporty το οποιο θελω να το κρατησω για πολλους λογους αλλα δεν ξερω αν μπορω να συντηρω δυο. Ισως ο ΦΠ του διλιτρου να πηγαινε στο mx5 σαν ποσο, το σκεφτομαι και αυτο.
Εντάξει, όταν λέω εγώ ότι είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος...
Εγώ είχα mx5 NC 2.0lt για 10 χρόνια και έφυγε κυρίως γιατί δεν είχα 3 θέσεις στο γκαράζ. Οπότε όπως καταλαβαίνεις το 2.0λτ chr ήταν μονόδρομος.
Αν εσύ το κρατήσεις, τότε ναι ίσως το 1.8 θα είναι αρκετό για family όχημα και το mazda για ΣΚ
-
Εγώ είχα mx5 NC 2.0lt για 10 χρόνια και έφυγε κυρίως γιατί δεν είχα 3 θέσεις στο γκαράζ. Οπότε όπως καταλαβαίνεις το 2.0λτ chr ήταν μονόδρομος.
Αν εσύ το κρατήσεις, τότε ναι ίσως το 1.8 θα είναι αρκετό για family όχημα και το mazda για ΣΚ
Αδερφέ με καταλαβαίνεις! Θέλω να το κρατήσω, το έχω από το 2004 και το προσέχω σαν μωρό. Έχω βάλει τα μεγάλα μέσα. Το έχω τάξει στην μικρή ότι θα γίνει δικό της όταν μεγαλώσει, αφού την πήγα μια ωραία ξεσκέπαστη βόλτα... (μάλλον θα πρέπει να μετατραπεί σε ηλεκτρικό), οπότε δεν 'μας' αφήνει να το πουλήσουμε. Sorry για το off topic.
Για το CHR συνεχίζεται η έρευνα και θα επανέλθω. Θέλω πάνω απ' όλα να καταλάβω πόσο μου χρειάζεται/με διευκολύνει το αυτόματο. Αυτό θα παίξει τεράστιο ρόλο στην απόφαση. Έχω να οδηγήσω πολλά χρόνια αυτόματο. Σκέφτομαι να νοικιάσω ένα για να τεστάρω αυτήν την ανάγκη. Μερικοί που έχω μιλήσει τελευταία ορκίζονται ότι από τότε που ξεκίνησαν να οδηγούν αυτόματο δεν ξαναγυρνάνε ποτέ σε manual και άλλα τέτοια. Μιλάμε πάντα για γενική χρήση και όχι σπορ ορέξεις.
-
Το ίδιο μου έχουν πει και μένα όσοι οδήγησαν από μηχανικό αυτόματο δεν το αλλάζουν ξανά. Βέβαια αυτόματο με αυτοματο έχει διαφορά. Για μένα αν μπορείς να νοικιάσεις λίγες μέρες ένα είναι ότι καλυτερο
-
Αυτό θα παίξει τεράστιο ρόλο στην απόφαση. Έχω να οδηγήσω πολλά χρόνια αυτόματο. Σκέφτομαι να νοικιάσω ένα για να τεστάρω αυτήν την ανάγκη. Μερικοί που έχω μιλήσει τελευταία ορκίζονται ότι από τότε που ξεκίνησαν να οδηγούν αυτόματο δεν ξαναγυρνάνε ποτέ σε manual και άλλα τέτοια. Μιλάμε πάντα για γενική χρήση και όχι σπορ ορέξεις.
Εννοείται αυτό...ειναι πισωγύρισμα το χειροκίνητο (το έκανα και ξέρω). Ειδικά για καθημερινή μετακίνηση δεν υπάρχει το αυτόματο, είναι σωτήριο και με το υβριδικό σύστημα ακόμα καλύτερο. Έχω οδηγήσει όλα τα υβριδικά της Toyota (το CH-R το είχα για ΣΚ) και για μέσα στην πόλη δεν έχουν αντίπαλο.
-
arvani wrote:
Αδερφέ με καταλαβαίνεις! Θέλω να το κρατήσω, το έχω από το 2004 και το προσέχω σαν μωρό. Έχω βάλει τα μεγάλα μέσα. Το έχω τάξει στην μικρή ότι θα γίνει δικό της όταν μεγαλώσει, αφού την πήγα μια ωραία ξεσκέπαστη βόλτα... (μάλλον θα πρέπει να μετατραπεί σε ηλεκτρικό), οπότε δεν 'μας' αφήνει να το πουλήσουμε. Sorry για το off topic.
Για το CHR συνεχίζεται η έρευνα και θα επανέλθω. Θέλω πάνω απ' όλα να καταλάβω πόσο μου χρειάζεται/με διευκολύνει το αυτόματο. Αυτό θα παίξει τεράστιο ρόλο στην απόφαση. Έχω να οδηγήσω πολλά χρόνια αυτόματο. Σκέφτομαι να νοικιάσω ένα για να τεστάρω αυτήν την ανάγκη. Μερικοί που έχω μιλήσει τελευταία ορκίζονται ότι από τότε που ξεκίνησαν να οδηγούν αυτόματο δεν ξαναγυρνάνε ποτέ σε manual και άλλα τέτοια. Μιλάμε πάντα για γενική χρήση και όχι σπορ ορέξεις.
Όταν έψαχνα κι εγώ στην κατηγορία, μεταξύ άλλων, οδήγησα το chr 1.8. Οι άνθρωποι στην TOYOTA Πειραιώς, είχαν επιλέξει διαδρομή κομμένη και ραμμένη στο αυτοκίνητο καθώς ήταν εντός των στενών του Μοσχάτου, όπου το CVT σε συνδυασμό με την υβριδική τεχνολογία, κολάκευαν το αυτοκίνητο. Ήσυχο, ομαλές επιταχύνσεις και κίνηση σχεδόν αποκλειστικά με μπαταρία. Αλλά όταν βγήκαμε για ελάχιστο στην Πειριαώς και πάτησα τέρμα γκάζι, το αυτοκίνητο 'μούγκριζε' και επιτάγχυνε μέτρια. Δεν με έπεισε ότι θα είναι αξιόλογο σε ανοιχτό δρόμο και κυρίως ότι θα είναι επαρκές στην προσπέραση με πλήρες φορτίο. Επίσης για τις ανάγκες μου, παρά το φαινομενικό ύψος, η απόσταση είναι στα απογοητευτικά 15,3cm. Για την ιστορία κατέληξα στο CX-30
Toyota C-HR 2016