-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Ή με αφήνουν αδιάφορο...
Nαι οκ, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να παραλογίζεσαι και να προσπαθείς να πείσεις ότι όλοι οι άλλοι κάναν λάθος που επέλεξαν για αυτοκίνητο της χρονιάς κάτι που δεν ταιριάζει στα γούστα και κριτήριά σου.
Σε ποιο σημείο ακριβώς παραλογίστηκα;
Στις τόσες κριτικές που παρεθεσα κ δεν έχουν ένα σημείο που το αμάξι είναι κορυφαίο;
Παίδες...προσέξτε τι διαβαζετε ή τι γράφετε! Υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας!
Διαφωνώ με το ότι επέλεξαν για αυτοκίνητο της χρονιάς όχι κάτι που δεν αρέσει σε μένα, αλλά κάτι που δεν ξεχωρίζει σε τίποτα! -
Ρε Βασιλη εδω μιλαμε για την μεγαλυτερη οπαδοποιηση-τρολαρισμα-θεοποιηση-χασιμο χρονου τα αυτονοητα ψαχνεις? Εχεις πει καλα λογια για το c3 αλλα δε φτανει απ οτι φαινεται. Πρεπει να βγει καλυτερο απο ολα. Γιατι σου επαιξε τετοια πουστι@ η τυχη και βιαστηκες να παρεις την x1? Δεν ηξερες μαλλον...
-
Σοβαρά βραβεύτηκε αυτός ο κουβάς για αυτοκίνητο της χρονιάς ; Από ποιους και ποτε ;
-
Επειδή βλέπω ότι δεν έχει νόημα η 'συζήτηση' - που δεν είναι καν τέτοια αφού δεν υπάρχει ίχνος αντικειμενικότητας - εγώ θα πω ότι μου φαίνεται πολύ πιο ενδιαφέρουσα επιλογή η πρόταση της toyota της οποίας ΔΕΝ είμαι οπαδός κ κραζω διαρκως και ακόμη πιο ενδιαφέρουσα η πρόταση της vw - η οποία σχεδιαστικά σπανια μου αρεσει και σιγουρα δεν ειμαι fan της - που προσφερει το t-roc με κινητήρες κ επιδόσεις που το aircross τα βλέπει με κυαλια...
Το ζήτημα δεν είναι να τα βλεπουμε τα πράγματα με βαμμενα γυαλιά, αλλά οπως είναι. Το ότι δεν τρελαινόμαστε με μια μαρκα δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάζουμε κ την πραγματικότητα...
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Ρε Βασιλη εδω μιλαμε για την μεγαλυτερη οπαδοποιηση-τρολαρισμα-θεοποιηση-χασιμο χρονου τα αυτονοητα ψαχνεις? Εχεις πει καλα λογια για το c3 αλλα δε φτανει απ οτι φαινεται. Πρεπει να βγει καλυτερο απο ολα. Γιατι σου επαιξε τετοια πουστι@ η τυχη και βιαστηκες να παρεις την x1? Δεν ηξερες μαλλον...Εγώ το έχω πει επανειλημμένως: τα σηματα δεν μου λένε τίποτα και δεν είμαι οπαδός καμιας εταιρίας. Προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα όσο πιο αντικειμενικά μπορώ. Μου αρέσει πάρα πολύ το fiesta, το focus κ το kuga που είναι ford και η giullieta κ το mito που είναι Alfa, το c3 που είναι Citroen, το 308 επισης, το 3008 είναι το ομορφότερο SUV μαζί με το QQ, δεν θα κρυψω ότι το chr είναι τεράστια πρόοδος για την Toyota κ ότι το t-roc είναι κορυφαία επιλογή για την κατηγορία των μικρών suv απο τη vw...κ πάει λέγοντας...
Ας αναγνωρίζουμε το καλό όπου υπάρχει... -
Παιδιά κοντεύουμε να πνιγούμε από τόση αντικειμενικότητα που έχετε γεμίσει . Πάρτε ρε σεις μια βαθειά ανάσα γιατί θα σκάσετε από την αντικειμενικότητα ....
Ξαναθυμίζω ότι είμαστε στο θέμα του αιρκρός και προφανώς μπορούμε να διαφωνούμε με το θέμα , αλλά επίσης προφανώς όποιου δεν του αρέσει δεν χρειάζεται να χαλιέται και να γράφει εδώ . Μπορεί να γράφει στα θέματα που αφορούν τα τιτανοτεράστια κουβαδάκια που αρέσουν σε κάποιους που παρακαλάνε να πιάσουν το τζόκερ και να μην τους βγεί καμιά βλάβη των 3-4-5000 € , αλλά δεν τους νοιάζουν οι βλάβες των 500-1000 άντε 1500 € .
Το σύνδρομο της Στοκχόλμης έχει χτυπήσει ταβάνι...
Μια και χτες είχα δουλειά από το πρωί και δεν μπόρεσα να γράψω να σας τα πω λίγο σήμερα .
Αρχικα για να ξεκαθαρίζουμε το Τ-ροκ φαίνεται ωραίο στις φωτό , θα το δούμε και από κοντά , μάλιστα για τα άσχημα συνήθως και αρχαίας αισθητικής φόλκς φαίνεται πανέμορφο .
Το c-hr είναι ιδιαίτερο αλλά μέχρι εκεί γιατί στο πίσω μέρος δημιουργεί κλειστοφοβικά αισθήματα και οι πολλές γωνίες και ακμές δημιουργούν σχεδιαστική φλυαρία . Πάντως πρέπει να πούμε μπράβο στην τογιότα που τόλμησε .
Αλλά και τα δύο αμάξια δεν είναι ανταγωνιστικά του αιρκρός αφού ξεκινούν τιμολογικά εκεί που τελειώνει το αιρκρός και οι ανάλογες εκδόσεις είναι 20-30 % ακριβότερες και περισσότερο . Αρα η υπερβολική αντικειμενικότητα οδηγεί σε λάθος συγκρίσεις....
Βέβαια κάποιος έβγαλε μεγάλη πίκρα που ένα ταπεινό κλειδί πήρε βραβείο , γιατί προφανώς έχει άλλα κριτήρια και το κλειδί είναι το πρώτο...
Ο άλλος με το πρόβλημα προσανατολισμού έχει και λάθος απορίες ενώ σκάει και ο ίδιος από αντικειμενικότητα...
Ας πάω τώρα στον άσπονδο φίλο μου τον Δία , που μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε...
Κάνεις λάθος φίλε μου για τα καθίσματα . Οι εταιρείες φτιάχνουν αυτοκίνητα για το κοινό που στοχεύουν .
Ετσι αν κάτσεις στο φόκους , που έχει φίλος και έχω κάτσει , τα πλαινά του καθίσματος συγκρατούν ένα αδύνατο σώμα μετρίου ύψους . Αν το ίδιο σώμα κάτσει στο κάθισμα του δικού μου αυτοκινήτου απλά πλέει . Εμένα το δικό μου με στηρίζει μια χαρά , στο κάθισμα του φόκους ο μισός είμαι έξω και βέβαια θα κουραστώ πολύ ακόμα και σε ένα σύντομο ταξίδι.
Το ότι είμαστε αυτοκινητόφιλοι , δεν σημαίνει ότι θέλουμε και αμάξια πίστας που τα οδηγούν οι μετριότητες του 1,70 ύψους , 65 κιλά βάρος και να χτυπάει ο κώλος μας στην άσφαλτο από τις σκληρές αναρτήσεις .
Θέλουμε αμάξια άνετα , ασφαλή με καλό κράτημα που θα μας επιτρέψουν να πάμε μια ξεκούραστη εκδρομή που θα μας ξεκουράσει σωματικά και ψυχολογικά .
Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες προτεραιότητες και προφανώς αυτός είναι ο λόγος που βγαίνουν τόσο διαφορετικά αυτοκίνητα .
Για τα ρούχα μέχρι πρόσφατα έπαιρνα από την Γερμανία όπου πράγματι μπορούν να ντυθούν και όσοι είναι ψηλότεροι του 1,90 και δεν είναι κινούμενοι σκελετοί...
Εδώ αν έχεις μέση 130 και ύψος 1,70 μια χαρά βρίσκεις ρούχα ... Να μην μιλήσω για τα παπούτσια που όλα τα σχέδια πάνε μέχρι 45 , μερικά μέχρι 46 , αλλά τίποτα στο 47 και πάνω πέραν των αθλητικών και κάποιων εισαγωγής που τα ψάχνεις με το κυάλι .Οι δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου δεν έχουν ηλικιακό πρόβλημα . Πρόβλημα αξιοπιστίας έχουν , γιατί γράφουν συχνά πράγματα που βγάζουν μάτια ότι απλά γράφουν καθ΄ υπαγόρευση ....
-
-
Το προηγούμενο πόστ ήταν απαντήσεις στα σχόλια των αγαπημένων συμφορουμιτών...
Φαίνεται τους ζόρισα κάποιους ....
Δεν το ήθελα βρε παιδιά ...
Ας γυρίσουμε στο θέμα και στο αυτοκίνητο .
Το αμάξι το έχω δει αναλυτικά στατικά , αλλά το έχω οδηγήσει ελάχιστα σε δύο μικρά τέστ των 2-3 χλμ . Ετσι έχω ελάχιστη άποψη για την κύλιση του και θα σταθώ σε γενικά χαρακτηριστικά μόνο .
Τα αρνητικά που βρήκα είναι ότι όπως στο c3 υπάρχει μια επιλογή που είναι λανθασμένη . Δεν ρυθμίζεται σε ύψος το κάθισμα του συνοδηγού σε καμμία έκδοση . Ετσι ενώ μπορείς να βρείς άνετα την θέση οδήγησης , για να μπεις στο κάθισμα του συνοδηγού , αν είσαι πολύ ψηλός έχεις θέμα , ενώ θα ήθελες να κάθεσαι χαμηλότερα . Ακόμα χειρότερη γίνεται η κατάσταση όταν έχεις ηλιοροφή , που πιάνει όλο το αμάξι και χάνεις 4-5 πόντους από το ύψος και εκεί ο συνοδηγός έχει θέμα να φτάσει το κεφάλι του στην ηλιοροφή . Αυτό βέβαια για άτομα πάνω από 1,90 ύψος που θα κάτσουν στην θέση του συνοδηγού . Αντίθετα μπορείς να κάτσεις άνετα στο πίσω κάθισμα .
Σε κάθε όμως περίπτωση το αμάξι , όπως και το αδελφό κρος-λαντ είναι πολύ άνετα σε χώρους , πολύ πιο άνετα και ευρύχωρα από τον ανταγωνισμό . Επειδή το βασικό χαρακτηριστικό της κατηγορίας αυτής είναι η ύπαρξη μεγάλων χώρων σε μικρό μήκος , το αμάξι με μήκος μόλις 4,15 και μεταξόνιο μεγαλύτερο από 2,60 , δίνει άνετους χώρους , τεράστιο πορτ-μπαγκάζ , πολλούς αποθηκευτικούς χώρους στην καμπίνα , διπλό πάτωμα στο πορτ-μπαγκάζ , συρόμενο πίσω κάθισμα και πλήρως ανακλινόμενο κάθισμα συνοδηγού που επιτρέπει την μεταφορά αντικειμένου μήκους μεγαλύτερου των 2,50 μ.
Εχω δει στατικά πάντα τον ανταγωνισμό . Είναι τα αδελφά και ξάδελφα κρος λαντ και 2008 , τα δευτερο ξάδελφα καπτούρ και ντάστερ , τα αρόνα και στόνικ και το βιτάρα και S-cross αν και τα τελευταία έχουν μεγάλο εύρος τιμών και μόνο οι φτηνές δικίνητες είναι κοντά στα άλλα .
Από πλευράς χώρων τα σουζούκι είναι τα μόνα που πλησιάζουν το αιρκρός και κρος λάντ , ενώ το ντάτσια είναι μια κατηγορία μόνο του με συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα . Το 2008 είναι παλαιότερο μοντέλο και όχι τόσο άνετο ενώ έχει και ένα αισθητικό θέμα στην πλάγια όψη .
Το καπτούρ είναι όμορφο , έχει άνετη θέση οδήγησης , έχει χώρους , αλλά στον σχεδιασμό του ταμπλώ που τον έχει λίγο οδηγοκεντρικό , έχει ένα εξόγκωμα στην κεντρική κονσόλα προς την μεριά του συνοδηγού με αποτέλεσμα με το που μπήκα μέσα να χτυπήσω το γόνατο μου πάνω σε αυτό , ενώ το κάθισμα ήταν σε πίσω θέση για να χωρέσω . Αυτό προφανώς θα είναι πρόβλημα για όλα τα ύψη ενώ μπορεί να χτυπάς το γόνατο και με κάποια απλή κίνηση κατά την διάρκεια του ταξιδιού . Μεγάλο φάουλ για μένα αυτό .
Το στόνικ έχει άνετο και ωραίο εσωτερικό , όσο κάθεσαι μπροστά όμως . Πίσω η πόρτα ήταν πολύ μικρή και δεν μπόρεσα να μπω καν . Οι χώροι του ουσιαστικά είναι ενός άνετου μικρού , αλλά όχι για Suv . Αν κάποιος θέλει ένα μικρό που να μην είναι τόσο μικρό θα μπορούσε να το κοιτάξει . Αλλά στις τιμές που έχει βρίσκεις και μικρομεσαία που έχουν μεγαλύτερους χώρους .
Το αρόνα μου φάνηκε εξαιρετικά στενό και μπροστά , ως προς το πλάτος και το ύψος κυρίως , ενώ και αισθητικά δεν μου λέει κάτι . Είδα χτες και ένα παρκαρισμένο στον δρόμο . Σαν το νερό . Αχρωμο , άοσμο και άγευστο...
Από τα αμάξια της κατηγορίας τετρακίνητα είναι το ντάστερ , το βιτάρα και το s cross . Τα suzuki ξεκινάνε ακριβότερα από το αιρκρός με διαφορά από 15-50 % οπότε η σύγκριση είναι άτοπη . Το ντάστερ έχει τις ιδιαιτερότητες του και το κοινό του .
Τα άλλα είναι αποκλειστικά δικίνητα αν δεν μου ξεφεύγει κάτι . Εδω λοιπόν τα τρία της PSA έχουν το grip control και το hill descent και σε συνδυασμό με τα M+S ελαστικά προφανώς θα πάνε πολύ μακρύτερα από εκεί που θα πάει ο δικίνητος ασφάλτινος ανταγωνισμός .
Εδώ βέβαια οι αντικειμενικοί 40άρηδες φἰλοι του Δία , έκαναν το τέστ του φρεναρίσματος χωρίς όμως να αναφέρουν ότι αυτό το μειονέκτημα του συγκεκριμένου ελαστικού έχει αντίστοιχα πλεονεκτήματα και είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ θέμα επιλογής και προτεραιοτήτων του χρήστη . Αλλά φαίνεται ότι οι 40άρηδες εκτός από την κρίση της μέσης ηλικίας θα είχαν και μία ξαφνική κρίση αντικειμενικότητας...
Στο θέμα της αισθητικής το αιρκρός είναι από ιδιαίτερο , όμορφο έως άσχημο , ανάλογα πως το βλέπει κανείς και αυτό αφορά κυρίως το εμπρός μέρος αφού οι πλάγιες και η πίσω όψεις είναι αντικειμενικά όμορφες .
Εγώ θα έμενα στο ιδιαίτερο . Προφανώς όμως προτιμώ το αμάξι να είναι ιδιαίτερο και με άποψη , παρά νερό και με σχεδιασμό 30 χρόνων πίσω .
Αν το δούμε αισθητικά τα δύο κορεάτικα έχουν επίσης όμορφα σχήματα , το κρος-λάντ νερίζει λίγο , ενώ τα άλλα έχουν τα θέματα τους και αυτά .
Γενικά η κατηγορία αυτή με τιμές από 16-22000 και με κινητήρες από 90-140 άλογα θα ενδιαφέρουν πολύ κόσμο .
Στα 20-22000 μιλάμε για αμάξια με πλήρη εξοπλισμό και τους κορυφαίους κινητήρες της γκάμας .
Αμα περάσουμε τα 22000 εκεί αρχίζουν και παίζουν μεγαλύτερα αυτοκίνητα στα πολυμορφικά , ενώ στα μικρομεσαία έχουμε επίσης κορυφαίες εκδόσεις .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Το αμάξι το έχω δει αναλυτικά στατικά , αλλά το έχω οδηγήσει ελάχιστα σε δύο μικρά τέστ των 2-3 χλμ .
Εχω δει στατικά πάντα τον ανταγωνισμό .Άρα έχεις πλήρη, **ξεκάθαρη **και **αντικειμενική **εικόνα για την οποία κιόλας γράφεις σεντόνια...και μάλιστα με φανατισμό για την άποψή σου!
-
Για χώρους και αισθητική έγραψα . Δεν χρειάζετε να το οδηγήσεις επί μέρες για αυτό...
Εσύ όμως έχεις άποψη από τους αντικειμενικούς 40άρηδες φίλους του Δία , αλλά 31 άλλοι 40άρηδες από όλη την Ευρώπη σου φαίνονται μη αντικειμενικοί...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Για χώρους και αισθητική έγραψα . Δεν χρειάζετε να το οδηγήσεις επί μέρες για αυτό...Εσύ όμως έχεις άποψη από τους αντικειμενικούς 40άρηδες φίλους του Δία , αλλά 31 άλλοι 40άρηδες από όλη την Ευρώπη σου φαίνονται μη αντικειμενικοί...
Παρεθεσα 5 αναλυτικες κριτικές από ξενα περιοδικά με λεπτομερείς περιγραφές για την ποιότητα και τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Όπως έγραψες κ εσύ 'πάνω από το μεσο όρο' στα περισσότερα. Αυτό περιγράφει το αμάξι κατά γενική ομολογία...
Η συζήτηση μαζί σου μοιάζει με προσπάθεια επικοινωνίας με 10χρονο με ατακες επιπέδου δημοτικού απο μερους σου. Αυτή την ηλικία την ξεπέρασα δεκαετίες πίσω... Όποιος έχει μυαλό και μάτια διαβάζει και κρινει και ακόμη καλύτερα πάει και οδηγεί για να έχει προσωπική άποψη για το αμάξι. Εγώ όταν διάλεξα αμάξι έκανα test drive σε όλα τα αμαξια που με ενδιεφεραν και 4-5 σε αυτό στο οποίο κατεληξα τελικά. Διαφορετικά δεν έχεις άποψη, απλά μπουρδολογείς...
-
H μόδα της εποχής επιτάσσει όλα αυτά τα υπερυψωμένα αμαξάκια όπως το c3 aircross να είναι διαρκώς στο προσκήνιο συζητήσεων και συγκρίσεων που όπως βλέπω διαβάζοντας.... συχνά ξεφεύγουν και πολλές φορές αδικούν τόσο τα οχήματα όσο και τους κριτές της μιας ή της άλλης πλευράς. Προσωπικά ΠΧ πιστεύω πως η εμμονή σε θέματα επιδόσεων, κορυφαίου κρατήματος και οδηγικής ευχαρίστησης για αυτή την κατηγορία οχημάτων έχει πολλές δόσεις μπουρδολογίας. Γιατί; Πολύ απλά εάν στα χρήματα που ζητά το aircross το ζητούμενο είναι η όσο το δυνατό καλύτερη οδική συμπεριφορά, τότε μια χαρά κάποιος που δεν θέλει να αφήσει την φίρμα μπορεί να πάρει το c4. Το ίδιο θα πρότεινα και σε κάποιον που βρίσκει όλα καλά σε ένα 2008 εκτός της οδηγικής ευχαρίστησης. Εκεί υπάρχει το 308 το οποίο σε ποιότητα εμφάνιση τεχνολογία είναι στα όρια του premium. Αν μιλήσουμε για την renault τότε πως να συγκρίνει κάποιος το captur με ένα megan σε οδική συμπεριφορά. Τα ίδια τολμώ να πω ισχύουν μέσες άκρες για όλες τις εταιρείες. Στην κατηγορία του το aircross νομίζω πως έρχεται να βάλει μια φρέσκια πινελιά με πολλές δόσεις ιδιαιτερότητας πρακτικότητας κομψότητας και αρχοντιάς. Οι λεπτομέρειες δείχνουν πολύ δουλειά του σχεδιαστικού τμήματος είτε μέσα, είτε έξω. Από εκεί και μετά θεωρώ πως τόσο αυτό όσο και οι ανταγωνιστές του μπορούν να καλύψουν τον μέσο νεαρής ηλικίας μοντέρνο οικογενειάρχη με ένα δύο μικρά κουτσούβελα. Οι διαστάσεις του αυτοκινήτου είναι τέτοιες που μπορεί άνετα να κινηθεί σε αστικό περιβάλλον αλλά και ως γνήσιο citroen πρέπει κάποιος να έχει απόλυτη άγνοια της παράδοσης της εταιρείας ώστε να μην αντιλαμβάνεται πως θα έχει πολλά ξεκούραστα ταξιδιάρικα ατσαλάκωτα και διασκεδαστικά χλμ. Εντάξει για την Ριτσώνα ή την ανάβαση της Κύμης δεν περιμένω να είναι η ιδανική επιλογή σε σβέλτους ρυθμούς... Βέβαια αν και συχνά στην ευρύτερη περιοχή σπάνια ανεβαίνω Ριτσώνα μιας και υπάρχει ο νέος δρόμος που περνά έξω από το Βαθύ. Εκεί περιμένω το c3 aircross να είναι ο ιδανικός σύντροφος κάποιου που θέλει να κινηθεί κομψά και απροβλημάτιστα. Εν πολλοίς θεωρώ όπως έχει γραφτεί και από όλους σχεδόν τους συμφορουμίτες πως η κατηγορία είναι υπερεκτιμημένη αλλά ο μόνος λόγος είναι αυτός. Γιατί μέσα στην ίδια εταιρεία (και αυτό συμβαίνει σε ΚΑΘΕ εταιρεία!) με τα ίδια χρήματα που παίρνεις suv μπορείς να πάρεις ένα χαμηλότερο όχημα με πολλαπλάσια οδηγική ευχαρίστηση. Φωτεινές εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν αλλά δεν βρίσκονται εκεί που κοιτάζουμε συνήθως. Μια τέτοια είναι η περίπτωση του scross που στα χρήματα προσφέρει εκείνα τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά ενός καλού σεντάν αλλά στέκεται και αξιοπρεπέστατα ως crossover. Αυτό όμως στήθηκε έτσι καθώς η φίρμα ουσιαστικά δεν έχει να επιδείξει κάτι αντίστοιχο ενός golf, A3, 116, c4, 308 κλπ. Στα χρήματα του aircross και όποιου άλλου ανταγωνιστή του, το scross θα ήταν μια πολύ σοβαρή επιλογή για κάποιον που θέλει πιο σπορ χαρακτήρα. Αλλά δεν είναι έτσι. Οι περισσότεροι ζητούμε άλλα διαφορετικά πράγματα και για αυτό και οι πολλές επιλογές που λόγω κατηγορίας συγκρίνονται συχνά με υποκειμενικά κριτήρια.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
H μόδα της εποχής επιτάσσει όλα αυτά τα υπερυψωμένα αμαξάκια όπως το c3 aircross να είναι διαρκώς στο προσκήνιο συζητήσεων και συγκρίσεων που όπως βλέπω διαβάζοντας.... συχνά ξεφεύγουν και πολλές φορές αδικούν τόσο τα οχήματα όσο και τους κριτές της μιας ή της άλλης πλευράς. Προσωπικά ΠΧ πιστεύω πως η εμμονή σε θέματα επιδόσεων, κορυφαίου κρατήματος και οδηγικής ευχαρίστησης για αυτή την κατηγορία οχημάτων έχει πολλές δόσεις μπουρδολογίας. Γιατί; Πολύ απλά εάν στα χρήματα που ζητά το aircross το ζητούμενο είναι η όσο το δυνατό καλύτερη οδική συμπεριφορά, τότε μια χαρά κάποιος που δεν θέλει να αφήσει την φίρμα μπορεί να πάρει το c4. Το ίδιο θα πρότεινα και σε κάποιον που βρίσκει όλα καλά σε ένα 2008 εκτός της οδηγικής ευχαρίστησης. Εκεί υπάρχει το 308 το οποίο σε ποιότητα εμφάνιση τεχνολογία είναι στα όρια του premium. Αν μιλήσουμε για την renault τότε πως να συγκρίνει κάποιος το captur με ένα megan σε οδική συμπεριφορά. Τα ίδια τολμώ να πω ισχύουν μέσες άκρες για όλες τις εταιρείες. Στην κατηγορία του το aircross νομίζω πως έρχεται να βάλει μια φρέσκια πινελιά με πολλές δόσεις ιδιαιτερότητας πρακτικότητας κομψότητας και αρχοντιάς. Οι λεπτομέρειες δείχνουν πολύ δουλειά του σχεδιαστικού τμήματος είτε μέσα, είτε έξω. Από εκεί και μετά θεωρώ πως τόσο αυτό όσο και οι ανταγωνιστές του μπορούν να καλύψουν τον μέσο νεαρής ηλικίας μοντέρνο οικογενειάρχη με ένα δύο μικρά κουτσούβελα. Οι διαστάσεις του αυτοκινήτου είναι τέτοιες που μπορεί άνετα να κινηθεί σε αστικό περιβάλλον αλλά και ως γνήσιο citroen πρέπει κάποιος να έχει απόλυτη άγνοια της παράδοσης της εταιρείας ώστε να μην αντιλαμβάνεται πως θα έχει πολλά ξεκούραστα ταξιδιάρικα ατσαλάκωτα και διασκεδαστικά χλμ. Εντάξει για την Ριτσώνα ή την ανάβαση της Κύμης δεν περιμένω να είναι η ιδανική επιλογή σε σβέλτους ρυθμούς... Βέβαια αν και συχνά στην ευρύτερη περιοχή σπάνια ανεβαίνω Ριτσώνα μιας και υπάρχει ο νέος δρόμος που περνά έξω από το Βαθύ. Εκεί περιμένω το c3 aircross να είναι ο ιδανικός σύντροφος κάποιου που θέλει να κινηθεί κομψά και απροβλημάτιστα. Εν πολλοίς θεωρώ όπως έχει γραφτεί και από όλους σχεδόν τους συμφορουμίτες πως η κατηγορία είναι υπερεκτιμημένη αλλά ο μόνος λόγος είναι αυτός. Γιατί μέσα στην ίδια εταιρεία (και αυτό συμβαίνει σε ΚΑΘΕ εταιρεία!) με τα ίδια χρήματα που παίρνεις suv μπορείς να πάρεις ένα χαμηλότερο όχημα με πολλαπλάσια οδηγική ευχαρίστηση. Φωτεινές εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν αλλά δεν βρίσκονται εκεί που κοιτάζουμε συνήθως. Μια τέτοια είναι η περίπτωση του scross που στα χρήματα προσφέρει εκείνα τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά ενός καλού σεντάν αλλά στέκεται και αξιοπρεπέστατα ως crossover. Αυτό όμως στήθηκε έτσι καθώς η φίρμα ουσιαστικά δεν έχει να επιδείξει κάτι αντίστοιχο ενός golf, A3, 116, c4, 308 κλπ. Στα χρήματα του aircross και όποιου άλλου ανταγωνιστή του, το scross θα ήταν μια πολύ σοβαρή επιλογή για κάποιον που θέλει πιο σπορ χαρακτήρα. Αλλά δεν είναι έτσι. Οι περισσότεροι ζητούμε άλλα διαφορετικά πράγματα και για αυτό και οι πολλές επιλογές που λόγω κατηγορίας συγκρίνονται συχνά με υποκειμενικά κριτήρια.Επιτέλους κάποιος έγραψε τα αυτονόητα.
+1000!..
-
+1
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Σοβαρά βραβεύτηκε αυτός ο κουβάς για αυτοκίνητο της χρονιάς ; Από ποιους και ποτε ;Δεν βραβεύτηκε για αυτοκινητο της χρονιας.. Απλώς είναι στην τελική εφταδα και δεν έχει διεξαχθει ακόμα ο διαγωνισμος για την ανάδειξη του Car of the year. Το C3 aircross βραβεύτηκε στον θεσμό (Autobest) που ανακηρύσσει κάθε χρόνο το Best buy car of Europe... H διαφορά των δύο αυτών θεσμών είναι ότι στο autobest συμμετέχουν αυτοκίνητα με εργοστασιακή αξια εως 20.000 δηλαδή μαζι με φορους κλπ περιπου μεχρι 30.000 δεν ξερω ποσο ακριβως βγαίνει σε κάθε χωρα, ενώ στο θεσμο Car of the year συμμετέχουν και πιο ακριβά αυτοκίνητα οπως για παράδειγμα η σειρά 5 και το A8 που είναι και αυτα φέτος στην τελική εφτάδα.. Για να δούμε πιο θα βγάλουν.. Πάντως το Citroen δεν νομίζω να το βγάλουν γιατί το έβγαλαν στο Autobest.. Οπότε για αλλαγή για Car of the Year ίσως βγάλουν το ibiza η κάποιο ακριβό.. Για να δούμε..
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
H μόδα της εποχής επιτάσσει όλα αυτά τα υπερυψωμένα αμαξάκια όπως το c3 aircross να είναι διαρκώς στο προσκήνιο συζητήσεων και συγκρίσεων που όπως βλέπω διαβάζοντας.... συχνά ξεφεύγουν και πολλές φορές αδικούν τόσο τα οχήματα όσο και τους κριτές της μιας ή της άλλης πλευράς. Προσωπικά ΠΧ πιστεύω πως η εμμονή σε θέματα επιδόσεων, κορυφαίου κρατήματος και οδηγικής ευχαρίστησης για αυτή την κατηγορία οχημάτων έχει πολλές δόσεις μπουρδολογίας. Γιατί; Πολύ απλά εάν στα χρήματα που ζητά το aircross το ζητούμενο είναι η όσο το δυνατό καλύτερη οδική συμπεριφορά, τότε μια χαρά κάποιος που δεν θέλει να αφήσει την φίρμα μπορεί να πάρει το c4. Το ίδιο θα πρότεινα και σε κάποιον που βρίσκει όλα καλά σε ένα 2008 εκτός της οδηγικής ευχαρίστησης. Εκεί υπάρχει το 308 το οποίο σε ποιότητα εμφάνιση τεχνολογία είναι στα όρια του premium. Αν μιλήσουμε για την renault τότε πως να συγκρίνει κάποιος το captur με ένα megan σε οδική συμπεριφορά. Τα ίδια τολμώ να πω ισχύουν μέσες άκρες για όλες τις εταιρείες. Στην κατηγορία του το aircross νομίζω πως έρχεται να βάλει μια φρέσκια πινελιά με πολλές δόσεις ιδιαιτερότητας πρακτικότητας κομψότητας και αρχοντιάς. Οι λεπτομέρειες δείχνουν πολύ δουλειά του σχεδιαστικού τμήματος είτε μέσα, είτε έξω. Από εκεί και μετά θεωρώ πως τόσο αυτό όσο και οι ανταγωνιστές του μπορούν να καλύψουν τον μέσο νεαρής ηλικίας μοντέρνο οικογενειάρχη με ένα δύο μικρά κουτσούβελα. Οι διαστάσεις του αυτοκινήτου είναι τέτοιες που μπορεί άνετα να κινηθεί σε αστικό περιβάλλον αλλά και ως γνήσιο citroen πρέπει κάποιος να έχει απόλυτη άγνοια της παράδοσης της εταιρείας ώστε να μην αντιλαμβάνεται πως θα έχει πολλά ξεκούραστα ταξιδιάρικα ατσαλάκωτα και διασκεδαστικά χλμ. Εντάξει για την Ριτσώνα ή την ανάβαση της Κύμης δεν περιμένω να είναι η ιδανική επιλογή σε σβέλτους ρυθμούς... Βέβαια αν και συχνά στην ευρύτερη περιοχή σπάνια ανεβαίνω Ριτσώνα μιας και υπάρχει ο νέος δρόμος που περνά έξω από το Βαθύ. Εκεί περιμένω το c3 aircross να είναι ο ιδανικός σύντροφος κάποιου που θέλει να κινηθεί κομψά και απροβλημάτιστα. Εν πολλοίς θεωρώ όπως έχει γραφτεί και από όλους σχεδόν τους συμφορουμίτες πως η κατηγορία είναι υπερεκτιμημένη αλλά ο μόνος λόγος είναι αυτός. Γιατί μέσα στην ίδια εταιρεία (και αυτό συμβαίνει σε ΚΑΘΕ εταιρεία!) με τα ίδια χρήματα που παίρνεις suv μπορείς να πάρεις ένα χαμηλότερο όχημα με πολλαπλάσια οδηγική ευχαρίστηση. Φωτεινές εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν αλλά δεν βρίσκονται εκεί που κοιτάζουμε συνήθως. Μια τέτοια είναι η περίπτωση του scross που στα χρήματα προσφέρει εκείνα τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά ενός καλού σεντάν αλλά στέκεται και αξιοπρεπέστατα ως crossover. Αυτό όμως στήθηκε έτσι καθώς η φίρμα ουσιαστικά δεν έχει να επιδείξει κάτι αντίστοιχο ενός golf, A3, 116, c4, 308 κλπ. Στα χρήματα του aircross και όποιου άλλου ανταγωνιστή του, το scross θα ήταν μια πολύ σοβαρή επιλογή για κάποιον που θέλει πιο σπορ χαρακτήρα. Αλλά δεν είναι έτσι. Οι περισσότεροι ζητούμε άλλα διαφορετικά πράγματα και για αυτό και οι πολλές επιλογές που λόγω κατηγορίας συγκρίνονται συχνά με υποκειμενικά κριτήρια.Δηλαδή ΑΝ το chr, το t-roc ή και το ακριβό Q2 προσφέρουν ΚΑΙ καλυτερη οδηγική συμπεριφορά εμείς θα πρέπει να πούμε ότι στα αμάξια αυτής της κατηγορίας κάτι τέτοιο δεν έχει αξία κ επομένως το aircross είναι καλύτερο επειδή είναι φτηνότερο...
Αδυνατώ να αποδεχτώ αυτή τη λογική... -
Αυτή η λογική όμως φίλε μου είναι απλή στην συλληψη της και διόλου συγκρουσιακή ως προς τον χαρακτήρα της. Δικαίωμα σου να διαφωνείς αλλά μην την παραβλέπεις. Υπάρχει και σε αυτή οφείλεται η εξέλιξη των οχημάτων και η ποικιλία επιλογών ανάλογα τα γούστα και τις ανάγκες του καθένα. Αν δεν το πιστεύεις κάνε ένα απλό πείραμα. Αν βρεις μια παρέα κυνηγών πρότεινε τους αντί ενός x-trail , crv, maverick, rav4 να προτιμήσουν στις εξόδους τους μια χ1 ή ένα κούγκα st line και δες τις αντιδράσεις τους. Μετά αν θέλεις μετέφερε στην παρέα το αποτελεσμα να το συζητήσουμε. Πιθανό να διαπιστώσεις ότι δεν έχουμε όλοι τις ίδιες προτεραιότητες. Αυτό γράφω. Αν είχαμε όλοι τα ίδια γούστα ανάγκες κλπ η άσκηση θα ήταν πολύ απλή.
-
Γράφεις για προτεραιότητες, γράφω για ΚΑΛΥΤΕΡΟ αυτοκίνητο. Δεν βλέπω πώς (ερωτηματικό πώς) το aircross μπορεί να είναι καλύτερο αυτοκίνητο από το t-roc...
-
Η επιλογή γίνεται βάσει του ''τα κάνω όλα και συμφέρω''. Έχεις κολλήσει με την οδηγική συμπεριφορά, δηλαδή έλεος. Δεν ζητάει αυτό ο μέσος αγοραστής αυτής της κατηγορίας. Σαφώς υπάρχουν καλύτερα αυτοκίνητα οδηγικά, ποιοτικά κλπ αλλά ''υστερούν'' αλλού, πχ είναι πιο ακριβά.
Τη μέση λύση ψάχνουν να βρουν, τη χρυσή τομή πες το όπως θες. -
Με έχει μπερδέψει όλων σας η 'διαφωνία'.
Και ιδίως σε αυτή την κατηγορία που έχει πέσει πολύ μπαστάρδεμα και έχει πελάτες με ζητούμενα ... του λωλοστεφανη! Από χώρους και gadgets μέχρι επιδόσεις και offroading.
Όσο για τις βραβεύσεις Star Ελλάς και Miss Πελοπόννησος... γελάω
Citroen C3 Aircross 2018