-
απογοητέυτηκα από την απόκριση του kickdown στο γκάζι (1-2 δευτερόλεπτα lag).
Όταν τα λέω εγώ αυτά για τα αυτόματα, με αποκαλούν 'προκατειλημμένο'.
-
Δυστυχώς τα περισσότερα αυτοκίνητα της κατηγορίας έχουν ανάλογα εσωτερικά που δεν σε εμπνέουν σε ποιότητα. Ομολογώ όμως ότι εξεπλάγην με αυτά που γράφεις για την ανάρτηση. Έκανα 2100 χλμ με ένα shine χειροκίνητο και το έβαλα ουκ ολίγες φορές σε πλακόστρωτα και δεν κατάλαβα καν ότι είμαι σε πλακόστρωτο. Η άνεση ήταν κατά την γνώμη μου αντάξια του ονόματος Σιτροέν. Πάντως το shine στο εσωτερικό του είναι πολύ καλύτερο από την Feel,ειδικά λόγω της υφασμάτινης φάσας και του διαφορετικού διακόσμου.
-
dilliget τα βλέπεις σωστά από την άποψη σου , αλλά τα βλέπεις εντελώς λάθος σε οικονομική βάση .
Ερχεσαι από αμάξια μεγαλύτερης κατηγορίας και θέλεις να πάρεις αμάξι μικρότερης κατηγορίας με ντίζελ , αυτόματο κιβώτιο και τον μέγιστο δυνατό εξοπλισμό , ενώ ξέρεις ότι υπάρχουν φορολογικά σκαλοπάτια . Εδώ στο θέμα της σειράς 1 της BMW , ο άλλος μιλάει για το μικρότερο αμάξι της εταιρείας και με μέτριο εξοπλισμό και αυτόματο ακουμπάει τα ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ .
Προφανώς λόγω της φορολογίας το 3 αιρκρός , όπως και το κροσλαντ , για την ανάρτηση , δεν έχεις δίκιο , ειδικά με τα αυτοκίνητα που οδηγείς και συγκρίνεις . Βέβαια δεν έχει την αίσθηση της υδροπνευματικής που έχω εγώ στο δικό μου αμάξι , αλλά σίγουρα είναι πολύ πιο άνετη από όλα όσα είπες .
Για το αυτόματο κιβώτιο δεν το έχω οδηγήσει και δεν έχω άποψη . Εχεις όμως δίκιο ότι η κατηγορία αυτή είναι μόνο μέχρι τα 20000 .
Για μένα η επιλογή είναι είτε ι-touch και origin , όπως είναι για το αυτόματο , είτε ακόμα και η shine με τα έξτρα στο χειροκίνητο .
Αν αποφασίσεις να περάσεις τα 22000 να αρχίσεις να κοιτάς τα μεγαλύτερα αδέλφια σε χειροκίνητο ντίζελ δηλαδή το 5 αιρκρός και το Γκραντλαντ , το τελευταίο επειδή παίζουν κάποιες εκδόσεις μπορείς να το χτίσεις κάπως και σε αυτόματο και να πατήσεις τα 26-27 . Αλλιώς μπορείς στα ίδια λεφτά να χτίσεις κάποιο χειροκίνητο 5 αιρκρος .
Γενικά στην αγορά του αυτοκινήτου , αν μπείς στο κομμάτι από 15-25000 είναι το 90 % των αυτοκινήτων και παίζουν οι εκδόσεις εξοπλισμού και οι κινητήρες . Οπότε βάζεις τα όρια των χρημάτων σε σφικτό επίπεδο , αλλιώς εύκολα ανεβαίνουν τα χιλιάρικα και εύκολα μπερδεύεσαι περισσότερο .
Στο ίδιο δίλημμα είμαι και εγώ για χρόνια που έχω ένα δίλιτρο ατμοσφαιρικό βενζίνης του 2009 , που με πονάνε τα 690 των τελών , αλλά η κατανάλωση του ιδιαίτερα εκτός πόλης που είναι γύρω στα 7 - 7,5 λίτρα , δεν με ενοχλεί τόσο και βέβαια επειδή είναι η πλουσιότερη έκδοση με εξοπλισμό που σε μέρκ Ε και μπεμβε 5άρα θα έφτανε τα αμάξια στα 70000 , έχω δέρματα , ηλεκτρικά καθίσματα , ξένον κατευθυνόμενα και πολλά ακόμα και είμαι σε μεγάλη σκέψη αν θα πρέπει να το σκοτώσω , για να πάρω ένα μικρό αμάξι όπως το 3 αιρκρος και με λιγότερο εξοπλισμό και να δώσω και 10000 και πλέον .
Από την άλλη μην ξεχνάς ότι τα αμάξια αυτά τα 10 χρόνια έχουν ακριβύνει . Ακόμα κάθε Σεπτέμβριο έχουμε τέτοιες αυξήσεις από τα εργοστάσια , οπότε σωστά στο είπαν . Εχουν όμως και εξοπλισμό επιπλέον .
Το αυτόματο φρενάρισμα μέχρι τα 45 χλμ είναι σε ελάχιστα αυτοκίνητα στάνταρ και σε αυτή την κατηγορία ίσως μόνο σε άλλο 1-2 . Οπότε μην το υποτιμάς . Αυτό με τα 145 είναι επίπεδο αυτόνομης οδήγησης 2 και είναι σε ελάχιστα και ακριβά αμάξια διαθέσιμο . Ψάξε το για να κρίνεις ανάλογα .
Γιατί εδώ διαβάζω ότι κάτι φόκους σε πλούσιες εκδόσεις πλησιάζουν τα 30000 και εκεί έχουμε το 5 αρικρος στην έκδοση Φηλ σε χειροκίνητο ντίζελ ή και λίγο παραπάνω με το 8τάχυτο αυτόματο και με μεγάλη προίκα .
-
@dilliget: Συμφνώ στα περισσότερα που γράφεις!! Ακριβώς τις ίδιες σκέψεις έχω. να συνοψίσω λίγο τη γνώμη μου σε αυτά που λές.
-
Το εσωτερικό αναβαθμίζεται αρκετά με την έξτρα επένδυση (Μετροπόλιταν ή δέρμα), ειδικά το ταμπλό που έχει ύφασμα ή δερματίνη. Είναι must για αυτό το αυτοκίνητο, με την απλή επένδυση χάνεις αρκετά.
-
Σε αυτή την κατηγορία, μην περιμένεις πολλά από το εσωτερικό (εκτός εαν πας π.χ. σε DS 3 αλλά εκεί ξεφεύγει η τιμή). Εαν σε χάλασε του Aircross μην δείς καν το Corssland το οποίο είναι πολύ χειρότερα. Ακόμα και το Αρόνα είναι μέτριο...δεν έχω άποψη γι ατο T Cross. Του Aircross το εσωτερικό είναι ό,τι καλύτερο στην κατηγορία.
-
Οι τιμές είναι όντως μεγάλο πρόβλημα, για έκδοση με αυτόματο κιβώτιο. Με λίγα έξτρα πάει στα €25.000 για πλάκα. Με καλό εξοπλισμό (όπως το θέλω εγώ) πάει στα €28.000 για πλάκα. Πολλά λεφτά για αυτό το αυτοκίνητο. Για αυτό σκέφτομαι την λύση να φέρω ένα από Γερμανία με κάνα €22-23.000.
-
Δεν έχεις πολλές επιλογές σε αυτόματο και diesel σε αυτή την κατηγορια. 2 επιλογές είναι από το group. Το Αρόνα πάει στα €23.000 περίπου με σχεδόν φουλ εξοπλισμό (LED, Active Display, Clima, συστήματ ασφαλείας κλπ) και το T Cross στα €24.500 με παρομοιο εξοπλισμό. Αλλά ο diesel είναι 96αρης και το κιβώτιο DSG.
Όταν τα λέω εγώ αυτά για τα αυτόματα, με αποκαλούν 'προκατειλημμένο'.
Πιθανότητα είναι πολύ καινούργιο ή έχει οδηγηθεί από 'κουλομαρία' και το adaptive είτε δεν έχει προσαρμοστεί ή έχει προσαρμοστεί σε οδήγηση συνταξιούχου. Λύνεται είτε με αρκετή γρήγορη οδήγηση είτε με ένα reset του εγκεφάλου ώστε να προσαρμοστεί άμεσα στο νέο τρόπο οδήγησης. Είναι αυτό που έχω γράψει πολλές φορές: χρειάζεται ο οδηγός όχι μόνο να συντηρεί σωστά το αυτόματο κιβώτιο, αλλά να ξέρει και να το χρησιμοποιήσει. Και ΔΕΝεννοώ τον dilliget, αλά όσους το έχουν οδηγήσει πιο πρίν και έχει 'μάθει' από αυτούς του κιβώτιο.
-
-
H αληθεια ειναι οτι στην ουσια ενα παραφουσκωμενο c3 ειναι, με πολυ καλυτερους χωρους και ανεση. Στα 18-19κ να πεις ΟΚ, και εν μερει εκει ειναι το value for money. Μετα 23-25κ θελει να εισαι λιγο κολλημενος για να τα δωσεις, εκτος και αν τα θες ολα σε μικρο μηκος αυτοκινητου για ευκολοτερο παρκιν.
Στην ουσια μετα το σκαλοπατι, δεν φταινε τα αυτοκινητα που ακριβαινουν αλλα το ελληνικο κρατος με τους υπερμετρους φορους, οποτε στην ουσια νταβατσιλικια στο κρατος τα δινεις.
Στην τελικη ζυγιζεις την κατασταση. Γιατι υπαρχει το ενδεχομενο να αποκτησεις αυτο που ''πρεπει'', και μετα απο 6 μηνες - 1 χρονο να αναρωτιεσαι γιατι δεν πηρες αυτο που ''ηθελες'' (++εξοπλισμος+$$$ πχ) και να καθεσαι να σπαζεσαι ενω ηδη εχεις κανουργιο οχημα και θα επρεπε να ευχαριστιεσαι και να καμαρωνεις. Θελει σκεψη και οχι βιαστηκες κινησεις. Σε οποια αντιπροσωπια και να πας σε βαζουνε σε μια λογικη οτι πρεπει να βιαστεις!!!, και οτι η προσφορα ειναι μεχρι τοτε!!!, και μετα θα ακριβυνουν!!!!, και θα περιμενεις καιρο αμα δεν παρεις το ετοιμοπαραδοτο..!!!, θα προλαβει καποιος αλλος να το κλεισει...!!!!. και αισθανεσαι οτι θα ερθει το τελος του κοσμου αν δεν παρεις μια αποφαση εν θερμο.
Σαν προσφορα ειδα το astra diesel 136 αλογα στα 18 παρα. Καλο deal! Eιναι και λιγο ψηλοτερο σε σχεση με τα υπολοιπα της κατηγοριας του που σερνονται κατω. Κουραστηκα να βλεπω εμπρος προφυλακτηρες ξυμενους στα πλαγια απο πεζοδρομια.
-
-
Ρε φίλε πως πέτυχες τέτοια σαπουνάδα πάνω στο αυτοκίνητο; Με μηχάνημα το κάνεις;
-
Ρε φίλε πως πέτυχες τέτοια σαπουνάδα πάνω στο αυτοκίνητο; Με μηχάνημα το κάνεις;
πολύ σωστά!Έχω ένα πλυστικό της karcher με αφροποιητή και κάνω σαπουνάδα σαν σαντιγί.Το αποτέλεσμα μετά είναι καταπληκτικό!
-
Ωραίος ρε συ!!!! Πολύ καλή δουλειά! Μπράβο!
-
Για πέστε καταναλώσεις στο ντίζελ και στην βενζίνη να ξέρουμε τι παίζει...
-
Καλησπέρα σε όλους,
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Απλά να διευκρινίσω πως όταν λέω πως με απογοήτευσε η ανάρτηση στο test drive, δεν εννοώ πως είναι χάλια ή οτι για παράδειγμα το yaris 12 ετιας που οδηγώ καθημερινά συμπεριφέρεται καλύτερα, αλλά με βάση αυτά που έχω διαβάσει απο τα διάφορα ελληνικά sites και τα forums περίμενα κάτι καλύτερο.
Συνεχίζω να θεωρώ πως μέχρι 20Κ μαξιμουμ είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο. Σίγουρα από την στιγμή που θέλω αυτοματο και diesel και κάποιον αρκετά καλό εξοπλισμό και χώρουςδεν έχω και πολλές επιλογές στα 22Κ-23Κ με τις τιμές στην Ελλάδα. Ειδικά αν υπολογίσεις πως όλα τα crossovers/suvs χρεώνουν 2Κ για τα ίδια πράγματα σε σχέση με ένα hatchback/μικρομεσαίο (και λόγω μόδας). Αλλά περνάω σχεδόν 2 ώρες στο τιμόνι κάθε μέρα και έχω κάποιες απαιτήσεις { που με βάση και τις δικές σας γνώμες μάλλον δεν καλύπτονται σε αυτό το budget }
Σήμερα πέρασα από μία αντιπροσωπεία Opel στα βόρεια, είδα πάλι crossland x και astra. Astra αυτόματο έχουν σταματήσει οι παραγγελίες σε αναμονή του νέου μοντέλου. πολύ περιορισμένη διαθεσιμότητα σε diesel manual της προσφοράς που διαφημίζουν (1 απούλητο και αυτό ασπρο), ακόμα και αυτό της έκθεσης είναι κρατημένο.
όπως και στο aircross έχει ανέβει η τιμή καταλόγου του crossland 300 ευρώ σε σχέση με Ιούνιο... Μπήκα και στα 2 μοντέλα που ήταν δίπλα δίπλα στην έκθεση (astra και crossland), 'κοπάνησα' πλαστικά και πόρτες και στα 2 {σε σημείο που ο πωλήτης μάλλον με πέρασε για psycho } . Ε βρε παιδιά, η ποιότητα στην πόρτα για παράδειγμα στο πως κλείνει , στιβαρότητα κτλπ είναι μέρα με την νύχτα μεταξύ των δύο,
Τέλος πάντων θα κάνω test drive σε renegade και xland και αποφασίζουμε με το έτερον ήμισυ Ευχαριστώ για την βοήθεια
Καλό βράδυ
-
Το ρενεγκέιτ έχει υπέρ το όνομα , αλλά φίλος που το είχε , είχε τριγμούς από τον πρώτο μήνα . Εχει μικρούς χώρους , δείχνει καλύτερη ποιότητα υλικών στα πλαστικά αλλά έχει θέματα τριγμών όπως είπαμε και βέβαια λόγω σχήματος έχει κακή κατανάλωση και μιλάς μόνο για ντίζελ . Ο φίλος είχε κάνει το λάθος να πάρει το 1.4 βενζίνη με τα 170 άλογα και η κατανάλωση έπαιζε από 11 -14 λίτρα στα 100 .
Ακόμα από πλευράς εξοπλισμού αν πας σε αυτά που δίνει το αιρκρός , ιδιαίτερα στην ασφάλεια , θα ξεφύγεις , όπως ξεφεύγεις και στο αιρκρος .
Αρα κοίταξε το Γκράντλαντ , μήπως δώσεις παραπάνω , αλλά θα πάρεις και μεγαλύτερο αμάξι .
-
όπως και στο aircross έχει ανέβει η τιμή καταλόγου του crossland 300 ευρώ σε σχέση με Ιούνιο...
Ίδια εισαγωγική είναι....κάνουν ταυτόχρονα τις αυξήσεις!
Βόρεια? Στον Σφακιανάκη? Εαν ναι ήσουν απέναντι από το γραφείο μου...!
-
εγώ στο δικό μου με τα 120 άλογα diesel αυτή την στιγμή είμαι μέση στα 4,3 l/100km με 60% Εγνατία- 40%αστικό. Θα μπορούσα να έχω και 4,1 l/100 km αλλά ας όψεται που ενδιάμεσα έκανε αναγέννηση το dpf και μου αύξησε την μέση κατανάλωση!
-
Εγώ τι να πω βρε συ; Το φυλλάδιο χρήσης γράφει να μην λαμβάνουμε υπόψη τις μετρήσεις κατανάλωσης μέχρι τα 1000km.
Το δικό μου ξεκίνησε από τα 9,2km/h στα πρώτα 100 χιλιόμετρα και όταν βγήκα εκτός πόλης έπεσε στα 7,2lt/100km. Αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς για να βγούνε συμπεράσματα.
-
....
Βόρεια? Στον Σφακιανάκη? Εαν ναι ήσουν απέναντι από το γραφείο μου...!
Εσύ Νότια δεν ήσουν;
-
εγώ στο δικό μου με τα 120 άλογα diesel ...
Ρε συ δεν λες και σε μένα αν τελικά έχεις ένδειξη ώρας στην ψηφιακή οθόνη στα όργανα του αυτοκινήτου;;;;
Σε 'ψάχνω' και στο GCC...
-
renegade απο μενα ειναι οχι,ειδικα το αυτοματο κιβωτιο που ειναι ευπαθες
-
Ουάου θα μπορούσα να πω....
Να δούμε και τις βενζίνες...
-
Εσύ Νότια δεν ήσουν;
Σωστά Νίκο...''ήμουν' είναι η λέξη κλειδί! Ευτυχώς μέσα Αυγούστου μετακομίσαμε στο Μαρούσι (ακριβώς απέναντι από τον Σφακιανάκη - BMW) και σώθηκα με τις μετακινήσεις.
Ουάου θα μπορούσα να πω....
Να δούμε και τις βενζίνες...
Εντάξει, αναμενόμενη κατανάλωση για κίνηση 60% Εγνατία και πόλη Θεσσαλονίκη. Σε κατάσταση 90% κίνηση στην Αθήνα (1 ώρα για 10 χλμ) και 10% εθνική, θα είναι στο αναμενόμενο 6 περίπου.
Citroen C3 Aircross 2018