-
Καλοτάξιδο!
Απο ποια αντιπροσωπεία το πηρες ειπαμε?
Το συγκεκριμενο υποβραχιονιο εχει καπακι κ χωρο? Επίσης με την εγκατάσταση του χανεις το πριζακι φορτισης στα πισω καθισματα?
Αυριο παω να παρω τελικές προσφορες για shine 120 auto diesel κ το συγκεκριμένο αξεσουάρ δειχνει πολυ καλυτερο απο το κανονικο υποβραχιονιο που δινει στην εκδοση shine. Εισικα αν έχει κ χωρο μεσα.
Το μονο που δεν καταλαβαίνω ειναι γιστι δεν δινιυδδίνουν ίνουν ν μπροστα αισθητηρες κ καμερα οπισθοπορειας στην shine κ δινουν στην itouchitouch..
Ευχαριστώ
Σε ευχαριστώ φίλε μου!! Από την ΩΜΕΓΑ το πήρα, στην Αγία Παρασκευή. Πολύ εξυπηρετικοί.
Το υποβραχιόνιο έχει και μεγάλο αποθηκευτικό χώρο και χώρο για κέρματα και σηκώνεται όρθιο.
Και δεν χάνεις την πόρτα φόρτισης. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά οι φίλοι μας οι Γάλλοι. Πολύ καλά μελετημένο το υποβραχιόνιο. α! και είναι με δερματίνη βεβαίως-βεβαίως... χε!χε!
Εδώ θα βρεις πληροφορίες και εικόνες... https://www.myparto.com/en/car-accessories/armrests/ORIGINAL-Citroen-Armlehne-Mittelarmlehne-C3-AIRCROSS-1615052680_CI400T301E
Όσο για την shine πράγματι είναι περίεργο που δεν έχει αισθητήρες μπροστά και κάμερα πίσω. Κανονικά θα έπρεπε να τα διαθέτει και η shine αυτά.
-
πολύ όμορφο να είσαι καλά να το χαίρεσαι!Τα υπόλοιπα τα λέμε και στο gcc!Τα καθίσματα πολυθρόνες άλλο πράμα, μαλακοσιά!!!
Το καλυτερο σε αυτό το αμάξι είναι ότι θα κατεβαίνεις πάντα με το χαμόγελο
-
πολύ όμορφο να είσαι καλά να το χαίρεσαι!Τα υπόλοιπα τα λέμε και στο gcc!Τα καθίσματα πολυθρόνες άλλο πράμα, μαλακοσιά!!!
Το καλυτερο σε αυτό το αμάξι είναι ότι θα κατεβαίνεις πάντα με το χαμόγελο
Καθίσματα πολυθρόνες χωρίς να είναι στριμωγμένες. Κάθεσαι και αισθάνεσαι άπλετο πλαϊνό χώρο. Σε αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα που κοίταζα (π.χ. το Ecosport) που ήταν λίγο σφιχτόκωλα στις μπροστινές θέσεις.
-
Άσχετο, αλλά ενώ γενικά δεν βλέπω πολλά C3 Aircross στον δρόμο, χτές μέσα σε 1 ώρα είδα 5!! 2 άσπρα και 3 sable. Όλα στην περιοχή Χαλάνδρι-Μαρούσι.
-
Thanks για το ινφο.
Θα ενημερωσω.
Το Μάιο που ειχα παρει αρχικες μου ειχαν δωσει 23000 με ασπρο χρωμα περιπου με το κλειδί στο χεριχερι. 3 μηνες αναμονη. Δεν εχει νοημα να πω ποια αντιπροσωπεια. Γυρω στα 470 μεταλλικο χρωμα εξτρα.
Θα παω ωμεγα αυριο να μου μαθω αν μπορουν να μην βαλουν το στανταρντ υποβραχιονιο της εκδοσης κ να βαλουν αυτό του storm
Ευχαριστω
-
Κοιτάξτε και τις εκδόσεις οριτζιν .
Εγώ βλέπω πολλά αμάξια να κυκλοφορούν όλο αυτό τον καιρό .
Θυμάστε τι μάχες κάναμε και εδώ μέσα .
Το αμάξι έχει ωραίο σχήμα , αν και για μένα η μάσκα έχει την καλύτερη αναλογία και σχεδίαση στο κάκτους , αλλά το αμάξι από το πλάι και πίσω έχει πολύ αρμονικό σχήμα .
Μέσα λίγο τα σκληρά πλαστικά πρέπει να συνηθίσεις , αλλά θα θέλει και τα διπλά αμορτισέρ και τα παχιά καθίσματα του κάκτου που μάλλον θα τα βάλουν στο φείς λιφτ .
Σε χώρους το αμάξι δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία του , ούτε στην άνεση και πράγματι και έτσι τα καθίσματα είναι πολύ άνετα .
Περιμένω να μάθω κατανάλωση της βενζίνης , στις διάφορες καταστάσεις .
-
Κοιτάξτε και τις εκδόσεις οριτζιν .
H Origins είναι ένας συνδυασμός Feel iTouch & Shine, κάπου στην μέση.
Δηλαδή έχει (επιπρόσθετα της Feel) το:
- Pack Auto: Αυτόματος κλιματισμός, αυτοματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων, εσωτερικός καθρέπτης ηλεκτροχρωμίου
- Πίσω συρόμενα καθίσματα 2/3 & 1/3
- Ζάντες αλουμινίου 16'
- Δίχρωμη Οροφή
- Κάτι διακοσμητικά (μέσα-έξω) Origins
Tα 3 πρώτα τα έχει και η Shine (αλλά με 17' ζάντες).
Επίσης, έχει (η Origins) και Κάμερα Οπισθοπορείας & εμπρός αισθητήρες παρκαρίσματος, που ΔΕΝ έχει η Shine αλλά έχει η iTouch. Αλλά ΔΕΝ έχει το Citroen Connect NAV (Ράδιο Navigation NAC με 6 ηχεία, έγχρωμη οθόνη αφής 7', Σύστημα Navigation 3D, Λειτουργία Mirror Screen, Bluetooth, θύρα USB και πρίζα Jack) που έχει η iTouch & η Shine.
Είναι λίγο σπαζοκεφαλιά με τους εξοπλισμούς.
-
Οι εκδόσεις Origins έχουν και συγκεκριμένο χρωματολόγιο. Λευκό, γκρι, μαύρο με δυνατότητα διχρωμίας με μαύρη οροφή.
-
Εχουν και Λειτουργία Mirror Screen, Bluetooth, θύρα USB και πρίζα Jack καθότι αυτά τα έχει η Feel .
-
Εχουν και Λειτουργία Mirror Screen, Bluetooth, θύρα USB και πρίζα Jack καθότι αυτά τα έχει η Feel .
Τα εχω γραψει αυτά κρου, αναλυτικά!
@storm: αρα απρρίπτεται η origins απο εμενα λόγω χρωμάτων!
-
Οπως τα έγραψες
Επίσης, έχει (η Origins) και Κάμερα Οπισθοπορείας & εμπρός αισθητήρες παρκαρίσματος, που ΔΕΝ έχει η Shine αλλά έχει η iTouch. Αλλά ΔΕΝ έχει το Citroen Connect NAV (Ράδιο Navigation NAC με 6 ηχεία, έγχρωμη οθόνη αφής 7', Σύστημα Navigation 3D, Λειτουργία Mirror Screen, Bluetooth, θύρα USB και πρίζα Jack) που έχει η iTouch & η Shine.
φαίνεται ότι δεν έχει όλα αυτά , αλλά δεν έχει μόνο το Νάβι . Τα άλλα τα έχει .
Εμένα μου αρέσει η οριτζίν γιατί έχει και τα χρώματα που μου αρέσουν .
Βέβαια λόγω του φορολογικού σκαλοπατιού στα 110 η i touch που πήρε ο Στόρμ μένει στα 17800 ενώ η origin πάει στα 18850 και η shine στα 20220 .
Αντίθετα στα 100 ντίζελ που είναι όλα στο πιο πάνω φορολογικό σκαλοπάτι οι τιμές είναι πολύ κοντά . 20200 , 20290 και 21320 αντίστοιχα . Στο αυτόματο ντίζελ έχουμε νέο σκαλοπάτι μόνο στην shine , αλλά εκεί στις άλλες δεν μπορείς να βάλεις τίποτα και οι τιμές είναι 22310 , 22310 και 24360 .
Επίσης νομίζω ότι το γκρίπ είναι μόνο στην πλούσια , ενώ εδώ και καιρό το αυτόματο φρενάρισμα είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις , κάτι που είναι σημαντικό , γιατί από του χρόνου αν θυμάμαι καλά θα πρέπει να γίνει στάνταρ σε όλα τα αμάξια .
-
Αναμένουμε μπας και εξορθολογιστεί (όπως έχουν ανακοινώσει) το φορολογικό σκαλοπάτι...αλλιώς οι αυτόματες εκδόσεις του αυτοκινήτου με ένα συμπαθητικό επίπεδο εξοπλισμού είναι πολύ ακριβές και με καλό εξοπλισμό απλησίαστες. Εαν προχωρήσω τελικά, κατά 90% θα φέρω από Γερμανία ένα μεταχειρισμένο με όλα τα έξτρα (δλδ. όπως το θέλω) και στο χρώμα που θέλω (που εδώ δεν πουλάει) στα 22-23.000.
-
Λοιπόν όσοι ενδιαφέρονται ας κρατήσουν και τα παρακάτω ενδιαφέροντα του αυτοκινήτου:
-
Το ντουλαπάκι του συνοδηγού έχει απύθμενο βάθος. Τέτοιο ντουλαπάκι δεν έχω ξαναδεί σε αυτοκίνητο. Και έχει και ειδικό σημείο για να μπουν τα βιβλία του αυτοκινήτου χωρίς να παίρνει χώρο από το υπόλοιπο ντουλάπι.
-
Το αυτοκίνητο έχει και ατμοσφαιρικό λευκό φωτισμό... με κρυφό φωτισμό στην κεντρική κονσόλα εκεί που είναι οι ποτηροθήκες. Το βράδι φωτίζεται όλο το αυτοκίνητο μέσα.
-
Λευκό βοηθητικό φωτισμό έχουν και οι εξωτερικοί καθρέπτες. Φωτίζουν το οδόστρωμα.
-
Ένα μπιπ-μπιπ-μπιπ που ακούω συχνά-πυκνά είναι από την προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λουρίδας. Διαβάζει τις διαγραμμίσεις του δρόμου και το κάνει πολύ καλά.
-
Επίσης λειτουργεί πολύ καλά και η προειδοποίηση ότι το αυτοκίνητο πλησιάζει πολύ κοντά σε αυτοκίνητο ή άλλο εμπόδιο κινούμενο ή μη.
-
Η πίσω κάμερα δίνει ιδιαίτερα καθαρή εικόνα χωρίς να επηρεάζεται ιδιαίτερα από τον εξωτερικό φωτισμό. Εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτό το σύστημα. Μου αρκούν οι αισθητήρες, οι οποίοι παρεμπιπτόντως έχουν όμορφο ήχο. Οι μπροστινοί αισθητήρες ενεργοποιούνται αυτόματα μόλις το αυτοκίνητο κινηθεί κάτω από 10χλμ/ώρα. Οπότε αν πλησιάσει κάποιο εμπόδιο δίνουν ηχητικό σήμα. Πολύ καλό για όσους παρκάρουν σε πυλωτές με κολώνες κλπ....
-
Επίσης επιβεβαιώθηκε ότι η οθόνη ανοίγει αυτόματα. Δεν έχει power on/off. Οπότε παίζει μουσική αυτόματα είτε από το USB, είτε από το ράδιο. Αν η οθόνη είχε κλείσει στο Navigator, τότε ανοίγει πάλι στο Navigator.
Αυτά που ψάχνω να βρω τώρα είναι αν το GPS και το Bluetooth είναι ενεργοποιημένα διαρκώς και αν υπάρχει τρόπος απενεργοποίησης. Επίσης φαίνεται να έχει και WiFi το αυτοκίνητο. Τουλάχιστον κάτι τέτοιο είδα στο μενού συνδέσεων.
-
-
-
Storm, τι εννοείς για το GPS και το bluetooth;
-
Ψάχνω να βρω αν υπάρχει η δυνατότητα το GPS και το bluetooth να γίνουν turn off.
Δηλαδή το GPS να μην είναι συνέχεια σε κατάσταση ανίχνευσης και το bluetooth να μην εκπέμπει σήμα.
Φυσικά όταν χρειαστεί θα μπορούν να γίνουν turn on, όπως άλλωστε γίνεται σε όλες σχεδόν τις τηλεπικοινωνιακές συσκευές.
Εκτός από θέματα ασφαλείας που μπορεί να δημιουργηθούν, αν δεν χρησιμοποιούνται δεν υπάρχει λόγος να είναι ενεργοποιημένα διαρκώς.
Το WiFi για παράδειγμα έχει την δυνατότητα turn on/turn off.
-
Πως επιταχύνει, φρενάρει, στρίβει κλπ;
-
Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη για να έχω μία ποιο ολοκληρωμένη άποψη, αυτά που έχω ξεχωρίσει είναι τα εξής:
-
Το τούρμπο δεν το καταλαβαίνω καθόλου. Σαν να οδηγώ ατμοσφαιρικό. Από πολύ χαμηλά έχει ροπή και φεύγει γρήγορα.
-
Η μηχανή δεν ακούγεται καθόλου. Τίποτα. Ούτε γουργουρητό, ούτε ο τρικύλινδρος, τίποτα δεν ακούγεται.
-
Φρένα προοδευτικά. Δεν είναι απότομο το φρενάρισμα, ούτε πολύ ευαίσθητο το ποδόφρενο.
-
Τιμόνι πολύ ελαφρύ. Πολύ καλό για επιτόπιους ελιγμούς και για μέσα στη πόλη.
-
Ανάρτηση μαγικό χαλί. Μαλακή ανάρτηση, πολύ μαλακή. Περνά από τις τάφρους και το αυτοκίνητο δεν καταλαβαίνει τίποτα. Ώρες/ώρες αναρωτιέμαι πως γίνεται να περνά από λακούβες και να μην τραντάζεται το αυτοκίνητο.
-
Κιβώτιο ταχυτήτων. Ευχάριστη έκπληξη. Εμένα με έχει ενθουσιάσει. Όλα κουμπώνουν υποδειγματικά. Καμιά ασάφεια. Ούτε στο ανέβασμα, ούτε στο κατέβασμα. Πολύ καλή πληροφόρηση.
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι προέρχομαι από ένα Fabia καινούριο με τρικύλινδρο τούρμπο και 6άρι κιβώτιο. Οπότε ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτικός με το Aircross και με αυτά που διάβαζα και έβλεπα στο youtube.
-
-
Κατανάλωση θέλω να μας πείς , όπως και από τον Πάνο με το ντίζελ .
-
ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΈΚΘΕΣΗ ΙΔΕΏΝ !!
Καλησπέρα,
Πήγα χθές πρωί στην Ωμέγα για να πάρω προσφορά για πετρέλαιο και αυτόματο 120 ίππων.
Καταρχήν πολύ καλή εξυπηρέτηση στην Ωμέγα από τον πωλητή. Καθίσαμε 1.30 ώρα και μας απάντησε σε κάθε ερώτηση.Εχω πάει σε αρκετές αντιπροσωπείες τελευταία και θεωρώ πως ήταν εξυπηρετικότατος και χωρίς διάθεση να σου πλασάρει κάποιο μοντέλο χωρίς λόγο. Ξέρουν το αντικείμενο τους οι άνθρωποι.
Έχω απογοητευτεί όμως και εξηγούμαι :
Shine auto 120 diesel σε'ζαχαρί' χρώμα με εξτρα στον εξοπλισμό της έκδοσης την κάμερα οπισθεν , το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος (μέχρι ΚΑΙ τα 185χλμ/ώρα, γιατί standard σε όλες τις εκδόσεις είναι μόνο μέχρι τα 45χλμ/ώρα) και εμπρός αισθητήρες = 25,110 ευρώ ! τα εξτρα κοστίζουν 1250 ευρώ πάνω στην τιμή καταλόγου
τον Ιούνιο σε προσφορά που είχα πάρει για το ίδιο μοντέλο χωρίς τα εξτρα χιλμετρα για το αυτόματο φρεναρισμα και την κάμερα/εμπρός αισθητήρες όπως στην τωρινή προσφορά αλλά με μεταλλικό χρώμα, μου είχαν πεί σε άλλη αντιπροσωπεία 23,500 ευρώ
συγκρίνοντας τις 2 προσφορές ενημερώθηκα πως η έκτπωση που δίνουν ειναι 700 ευρώ versus 1000ευρώ που έδινε η σιτροέν τον Μαίο ΚΑΙ ότι το αμάξι έρχεται πια 300 ευρω ακριβότερο ετσι και αλλιώς από την εισαγωγική ή από το εργοστάσιο (Παραλαβές με κωδικό 'ΑΜ 22' (24,360 vs 24060 του Μαιου). όπως με ενημέρωσε ακόμη ο πωλητής οι παραλαβές από το εργοστάσιο του Οκτωβρίου θα ακριβύνουν πιθανώς ακόμα περισσότερο !
Επίσης iTouch έκδοση πετρλ/αυτόματο με έξτρα τα συρόμενα καθίσματα πίσω και το χρώμα = 23,915 ευρώ . Λογικό γιατί ξεπερνάς τον συντελεστή 8% στην εργοστασιακή αξία (δλδ πάνω από 17,000 πού είναι το όριο του 8%. Γενικώς η touch δεν μπορεί να πάρει οτιδήποτε εξτρα χωρίς να ανέβεις σκαλοπάτι.
Έκανα τεστ drive σε εθνική οδό και κάθετους με λακούβες την feel βενζίνη αυτόματο :
απογοητέυτηκα από την απόκριση του kickdown στο γκάζι (1-2 δευτερόλεπτα lag). Δύσκολος ο χειρισμός του aircondition από την οθόνη αν δεν την έχεις συνηθίσει. Σχετικά καλή ηχομόνωση στον δρόμο. Στις λακούβες περίμενα περισσότερα από την ανάρτηση από όλα όσα έχω ακούσει κ έχω διαβάσει, σίγουρα όχι ΄χαλί΄. Αυτό όμως που με προβλημάτισε είναι η αίσθηση στο εσωτερικό, ειδικά η αίσθηση (αφή) ταμπλό και τιμόνι αλλά κ σε όλη την καμπίνα ενώ οδηγούσα, καταλαβαίνεις ότι είναι ένα αυτοκίνητο μικρής κατηγορίας που έχει 'μετατραπεί΄ σε crossover/suvακι. Δεν βγάζει καμία 'premiumίλα' ειδικά αν μιλάμε για πάνω απο 20Κ ευρω. Δλδ δεν δικαιολογεί ρε γμτ τα 23-25 χιλιάρικα που ζητάνε για αυτό το αμάξι. Αίσθηση για μαξ 18-19Κ ευρώ (σε αυτά τα λεφτά ναι αξίζει) και για αυτό και έχω απογοητευτεί. Μπορεί να κάνω λάθος κ πάντα μιλάμε για υποκειμενική άποψη, μπορεί το αμάξι μηχανολογικά να είναι πολύ τίμιο και να φταίει οτί οδήγησα την feel αλλά δεν νομίζω να μπορώ να δώσω 23Κ plus για να έχω την αίσθηση ενός C3 όταν μπαίνω μέσα.
Τώρα έχω μπλοκάρει... άλλες επιλογές μου σε αυτόματο diesel :
α) renegade που πήγα αμέσως μετά και το είδα, έκδοση longtitude (όχι auto break και γενικά ηλεκτονικές safety ευκολίες, όχι αναδιπλούμενοι καθρέφτες, συρόμενα καθίσματα και μικρότερο πορμπαγκάζ, 16αρες ζάντες, μέ κλίμα) αλλά μου φαίνεται πιο ποιοτικό το εσωτερικό. Περιμένω να κάνω test drive μέσα στην εβδομάδα. Τιμή 22,5Κ, με ότι εξτρα πας να προσθέσεις η τιμή λόγω κλίμακας να εκτοξεύεται. Το Limited που έχει αρκετά safety features απο αυτά που θέλω ξεφεύγει κοντά στα 26Κ.
β) Crossland X 120 ps diesel auto το full extra και συρομενα καθίσματα (αλλά χωρίς υποβραχιόνιο οπως αυτό που εβαλε ο storm στο c3 airx του), με μία εταιρική έκπτωση γύρω στα 22,5Κ .Περιμένω test drive αλλά φοβάμαι πως και σε αυτό η αισθηση που θα αποπνέει στην καμπίνα ενώ οδηγείς θα είναι τύπου corsa και όχι τύπου astra .Έχω ακούσει για ισχυρό αεροδυναμικό θόρυβο στα 100+ χλμ/ωρα και 'κοπάνημα΄ στις λακούβες. Στην έκθεση όταν το έιχα τσεκάρει μου είχε κάνει καλή εντύπωση η ποιότητα πανω ταμπλό αλλά τα χαλια πλαστικά κάτω (πχ. ντουλαπάκι συνοδηγού)
Οδηγώ εδώ και χρόνια yaris του 2007 και primera του 2000και ειλικρινά δεν θέλω να δώσω 20+ χιλ και να έχω μια παραπλήσια αίσθηση μικρού αυτοκινήτου όταν οδηγώ (Εννοώ στην αίσθηση καμπίνας). Οδηγώ τακτικά και ένα volvo v40 cc , εκεί καταλαβαέινεις οτι οδηγείς αυτοκινητο...
Πιστεύετε ότι είμαι τελείως παράλογος στις απαιτήσεις μου για τιμές μέχρι 23-24Κ?
Καμιά πρόταση ? μήπως να πάω σε astra/corolla για να γλυτώσω τα χιλιάρικα που τρώς στο κεφάλι λόγω μόδας στα suv/ crossover?
Ευχαριστώ
Citroen C3 Aircross 2018