ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΈΚΘΕΣΗ ΙΔΕΏΝ !!
Καλησπέρα,
Πήγα χθές πρωί στην Ωμέγα για να πάρω προσφορά για πετρέλαιο και αυτόματο 120 ίππων.
Καταρχήν πολύ καλή εξυπηρέτηση στην Ωμέγα από τον πωλητή. Καθίσαμε 1.30 ώρα και μας απάντησε σε κάθε ερώτηση.Εχω πάει σε αρκετές αντιπροσωπείες τελευταία και θεωρώ πως ήταν εξυπηρετικότατος και χωρίς διάθεση να σου πλασάρει κάποιο μοντέλο χωρίς λόγο. Ξέρουν το αντικείμενο τους οι άνθρωποι.
Έχω απογοητευτεί όμως και εξηγούμαι :
Shine auto 120 diesel σε'ζαχαρί' χρώμα με εξτρα στον εξοπλισμό της έκδοσης την κάμερα οπισθεν , το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος (μέχρι ΚΑΙ τα 185χλμ/ώρα, γιατί standard σε όλες τις εκδόσεις είναι μόνο μέχρι τα 45χλμ/ώρα) και εμπρός αισθητήρες = 25,110 ευρώ ! τα εξτρα κοστίζουν 1250 ευρώ πάνω στην τιμή καταλόγου
τον Ιούνιο σε προσφορά που είχα πάρει για το ίδιο μοντέλο χωρίς τα εξτρα χιλμετρα για το αυτόματο φρεναρισμα και την κάμερα/εμπρός αισθητήρες όπως στην τωρινή προσφορά αλλά με μεταλλικό χρώμα, μου είχαν πεί σε άλλη αντιπροσωπεία 23,500 ευρώ
συγκρίνοντας τις 2 προσφορές ενημερώθηκα πως η έκτπωση που δίνουν ειναι 700 ευρώ versus 1000ευρώ που έδινε η σιτροέν τον Μαίο ΚΑΙ ότι το αμάξι έρχεται πια 300 ευρω ακριβότερο ετσι και αλλιώς από την εισαγωγική ή από το εργοστάσιο (Παραλαβές με κωδικό 'ΑΜ 22' (24,360 vs 24060 του Μαιου). όπως με ενημέρωσε ακόμη ο πωλητής οι παραλαβές από το εργοστάσιο του Οκτωβρίου θα ακριβύνουν πιθανώς ακόμα περισσότερο !
Επίσης iTouch έκδοση πετρλ/αυτόματο με έξτρα τα συρόμενα καθίσματα πίσω και το χρώμα = 23,915 ευρώ . Λογικό γιατί ξεπερνάς τον συντελεστή 8% στην εργοστασιακή αξία (δλδ πάνω από 17,000 πού είναι το όριο του 8%. Γενικώς η touch δεν μπορεί να πάρει οτιδήποτε εξτρα χωρίς να ανέβεις σκαλοπάτι.
Έκανα τεστ drive σε εθνική οδό και κάθετους με λακούβες την feel βενζίνη αυτόματο :
απογοητέυτηκα από την απόκριση του kickdown στο γκάζι (1-2 δευτερόλεπτα lag). Δύσκολος ο χειρισμός του aircondition από την οθόνη αν δεν την έχεις συνηθίσει. Σχετικά καλή ηχομόνωση στον δρόμο. Στις λακούβες περίμενα περισσότερα από την ανάρτηση από όλα όσα έχω ακούσει κ έχω διαβάσει, σίγουρα όχι ΄χαλί΄. Αυτό όμως που με προβλημάτισε είναι η αίσθηση στο εσωτερικό, ειδικά η αίσθηση (αφή) ταμπλό και τιμόνι αλλά κ σε όλη την καμπίνα ενώ οδηγούσα, καταλαβαίνεις ότι είναι ένα αυτοκίνητο μικρής κατηγορίας που έχει 'μετατραπεί΄ σε crossover/suvακι. Δεν βγάζει καμία 'premiumίλα' ειδικά αν μιλάμε για πάνω απο 20Κ ευρω. Δλδ δεν δικαιολογεί ρε γμτ τα 23-25 χιλιάρικα που ζητάνε για αυτό το αμάξι. Αίσθηση για μαξ 18-19Κ ευρώ (σε αυτά τα λεφτά ναι αξίζει) και για αυτό και έχω απογοητευτεί. Μπορεί να κάνω λάθος κ πάντα μιλάμε για υποκειμενική άποψη, μπορεί το αμάξι μηχανολογικά να είναι πολύ τίμιο και να φταίει οτί οδήγησα την feel αλλά δεν νομίζω να μπορώ να δώσω 23Κ plus για να έχω την αίσθηση ενός C3 όταν μπαίνω μέσα.
Τώρα έχω μπλοκάρει... άλλες επιλογές μου σε αυτόματο diesel :
α) renegade που πήγα αμέσως μετά και το είδα, έκδοση longtitude (όχι auto break και γενικά ηλεκτονικές safety ευκολίες, όχι αναδιπλούμενοι καθρέφτες, συρόμενα καθίσματα και μικρότερο πορμπαγκάζ, 16αρες ζάντες, μέ κλίμα) αλλά μου φαίνεται πιο ποιοτικό το εσωτερικό. Περιμένω να κάνω test drive μέσα στην εβδομάδα. Τιμή 22,5Κ, με ότι εξτρα πας να προσθέσεις η τιμή λόγω κλίμακας να εκτοξεύεται. Το Limited που έχει αρκετά safety features απο αυτά που θέλω ξεφεύγει κοντά στα 26Κ.
β) Crossland X 120 ps diesel auto το full extra και συρομενα καθίσματα (αλλά χωρίς υποβραχιόνιο οπως αυτό που εβαλε ο storm στο c3 airx του), με μία εταιρική έκπτωση γύρω στα 22,5Κ .Περιμένω test drive αλλά φοβάμαι πως και σε αυτό η αισθηση που θα αποπνέει στην καμπίνα ενώ οδηγείς θα είναι τύπου corsa και όχι τύπου astra .Έχω ακούσει για ισχυρό αεροδυναμικό θόρυβο στα 100+ χλμ/ωρα και 'κοπάνημα΄ στις λακούβες. Στην έκθεση όταν το έιχα τσεκάρει μου είχε κάνει καλή εντύπωση η ποιότητα πανω ταμπλό αλλά τα χαλια πλαστικά κάτω (πχ. ντουλαπάκι συνοδηγού)
Οδηγώ εδώ και χρόνια yaris του 2007 και primera του 2000και ειλικρινά δεν θέλω να δώσω 20+ χιλ και να έχω μια παραπλήσια αίσθηση μικρού αυτοκινήτου όταν οδηγώ (Εννοώ στην αίσθηση καμπίνας). Οδηγώ τακτικά και ένα volvo v40 cc , εκεί καταλαβαέινεις οτι οδηγείς αυτοκινητο...
Πιστεύετε ότι είμαι τελείως παράλογος στις απαιτήσεις μου για τιμές μέχρι 23-24Κ?
Καμιά πρόταση ? μήπως να πάω σε astra/corolla για να γλυτώσω τα χιλιάρικα που τρώς στο κεφάλι λόγω μόδας στα suv/ crossover?
Ευχαριστώ