-
@lap said in Citroen C3 Aircross 2018:
Δες εδώ....με δέκα φοίνικες ίδια είναι.
Λαπη η φάση είναι ότι και με τους Πειρατές που μας τα χει κάνει τσουρέκια το Χόλιγουντ διαχρονικά, αν συνειδητοποιουσαμε σε τι επίπεδο και μέγεθος ήταν για αιώνες η Πειρατεία στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, τα τεκταινόμενα στη Καραϊβική θα έμοιαζαν με συμμορίες
σε βαρκούλες σε μια λίμνη...
Και τις τροπικές παραλίες επίσης, τις τίγκα στα έντομα που 300 μέρες το χρόνο είναι αν όχι υπό καταρρακτώδη βροχή, υπό γκρίζο ουρανό και με λασπονερα. Στις καρτ ποστάλ και τις ταινίες, απεικονείζεται ο υπόλοιπος 1μιση μήνας δικού τους πραγματικού καλοκαιριού... παλιά αγάπη παραδισένια απ τη Φορταλέζα, που κάνανε σερφ και ταϊζαν τα δελφίνια στις αποβάθρες, όταν είδε από ψηλά στο Μυλοπόταμο νερά του Αιγαίου στο καταχείμωνο φορώντας γυαλιά Ηλίου είπε "αν το νερό στη θάλασσα μας ήταν όπως αυτό, θα το πίναμε..." -
Καλα δεν είχα και σκοπό να γίνω πειρατής.
-
@piliourits said in Citroen C3 Aircross 2018:
Προχθές μετά από καιρό πήγε πλυντήριο.
Σε κάποια σημεία είχε σταξει μάλλον ρετσινι, απίστευτα μεγάλη και κολλώδης ποσότητα...
Ο πιτσιρικάς στο πλυντήριο, έβαλε πολύ κοντά το πιεστικο και... όπως το βλέπετε.
Καμία ιδέα;
Το ξυριζω με μια φαλτσετα; το γυαλοχαρτιζω; το παρατάω; για αντικατάσταση δεν θέλω να μπω στον μπελά και έξοδα, κουμπωνε ξεκουμπωνε κλπ.Πω βρε φίλε ... πόσα bar είχε το πιεστικό? Σου έχει κόψει και κομμάτι απο το λάστιχο που είναι πάνω στο παράθυρο? Τελικά τι έκανες?
-
Ότι δεν το βλέπω...
Είχα πρωτοδεί αυτού του είδους την "πληγή" σε ένα νοικιάρικο κάποτε, κι αναρωτιόμουν τι ήταν... τώρα ξέρω.
Αλλά κάνω πως δεν το βλέπω. -
@piliourits said in Citroen C3 Aircross 2018:
Ότι δεν το βλέπω...
Είχα πρωτοδεί αυτού του είδους την "πληγή" σε ένα νοικιάρικο κάποτε, κι αναρωτιόμουν τι ήταν... τώρα ξέρω.
Αλλά κάνω πως δεν το βλέπω.Ρώτησες από περιέργεια πόσο πάει η επισκευή ?
-
Τι πράμα είναι αυτό;
Φαίνεται σαν υπολείμματα από μονωτικό. -
Δεν είχα πάει ποτέ στην Δυτική Μακεδονία.
Ετσι από Παρασκευή έως Δευτέρα έκανα ένα τετραήμερο με έδρα την Φλώρινα.
Ανέβηκα από Ελασσόνα και κατέβηκα από Γρεβενά - Καλαμπάκα.Φλώρινα - Πρέσπες μέσω του χιονισμένου Πισοδερίου , Νυμφαίο και τις λοιπές πόλεις , πλην της Καστοριάς , γιατί χτες είχε αρχίσει να ετοιμάζεται το χιόνι και το ανέβασμα στα 1500 μ του Πισοδερίου , δεν έμοιζε εύκολη υπόθεση , πόσο μάλλον που θα είχα συνέχεια και την επιστροφή.
Το αμάξι πήγε αέρα , στις τοπικές διαδρομές με 4 άτομα μέσα , στο πήγαινε-έλα με 2 άτομα.
Επιστροφή από Γρεβενά έγινε χωρίς στάση σε 4,5 ώρες και στις 4 ώρες άρχισα να αισθάνομαι πίεση , αν και το αμάξι μου έλεγε από τις 3 ώρες να κάνω στάση...Σχετικά γρήγορα κινήθηκα παρ΄ ότι η βροχή ήταν παρούσα , όπως και η νύχτα , ενώ στο ανέβασμα η βροχή μέχρι την Λάρισα ήταν έντονη και ο δρόμος δυστυχώς γεμάτος λίμνες , ιδιαίτερα στην αριστερή λωρίδα , αλλά το αμαξάκι λίγα καταλάβαινε .
Κατανάλωση για τα 1400 χλμ , σε όλες τις συνθήκες οδήγησης και φορτίου , λίγο κάτω από τα 6 λίτρα..
-
Ενώ το αγοράζουμε για χρήση πόλης κυρίως, είναι εντυπωσιακό πόσο άνετος χιλιομετροφάγος είναι, σχεδόν απίστευτο για το σουλούπι του, και πόσο φθηνά ταξιδεύεις...
Λοιπόν, άλλο θέμα, το σταρτ-στοπ από Ιούνη πάλι έ, αυτό κατάλαβα, έχει απ' τον Οκτώβριο να μπει... και λογικό με το πόσο αργεί να ζεσταθεί το ντίζελ.
-
Εμένα στην Αθήνα , όταν είμαι κέντρο , μια χαρά δουλεύει. Σε μικρές διαδρομές προφανώς και όχι .
Οντως είναι μεγάλος χιλιομετροφάγος...
-
Στο ντίζελ δεν έχω τα χάνκουκ μ+σ , που είχε το βενζίνης, αλλά τα μπριτζεστον θερινά. Μεγάλη διαφορά στο χιόνι . Τα θερινά είναι χάλια , ούτε το γκριπ τα βοηθάει. Τελικά όταν αλλάξω θα πάρω 4 εποχών.
Από την άλλη, κάτι ότι λόγω του ιού, έμεινα 10 μέρες μέσα , κάτι ότι δεν έπαιξε ταξίδι , είχα βάλει πετρέλαιο 22 Δεκεμβρίου και ξαναέβαλα προχτές. Είχα κάνει 610 χλμ και είχε κάτι ακόμα ... Δηλαδή το δοχείο των 45 λίτρων , βγάζει άνετα 650 χλμ σε πόλη και σε μικρές διαδρομές που δεν προλαβαίνει ούτε να ζεσταθεί ο ντίζελ κινητήρας.
Οπότε έβαλα 30 ευρώ και μου έδειξε υπόλοιπο 450 χλμ...
Τώρα με το χιόνι , μας βλέπω να χάσουμε πάλι επαφές με το βενζινάδικο...
-
Πολύ καις...εγώ με 48 λίτρα αυτή την εποχή παίζω 800-850 χλμ...
-
Αθήνα είμαι. Μικρές διαδρομές των 2-5 χλμ και μωτ κάτω από 25 χαω.
Καλά καίω 6 λίτρα και κάτι.
Αντίστοιχη βενζίνης στα αμάξια του 2000 είναι 10-11 λίτρα και στο βενζίνης αιρκρος ήταν 8. -
Το ξέρω βέβαια...σε πειράζω..
-
Το ξέρω , αλλά εγώ έχω πρώτη φορά ντίζελ και κάτι τέτοια είναι πρωτόγνωρα.
Ακόμα και τώρα που βλέπω την βενζίνη στο 1,75, θυμάμαι που έβαζα 30 ευρώ και μου έγραφε , υπόλοιπο 200-220 χλμ και τώρα μου γράφει τα διπλά...
-
Πολύ ωραία αίσθηση, έτσι δεν είναι? Εγώ βάζω 35-40 ευρώ την εβδομάδα αφού κάνω πάνω από 500 σταθερά. Με βενζίνη τα 70 ευρώ δεν θα μου έφταναν.
-
Η αλήθεια είναι πως τα Τ005 που φοράνε τα δικά μας, ενώ αποδίδουν εξαιρετικά σαν λάστιχα θερινά, ούτε για παλιόδρομο κι ανώμαλο έδαφος κάνουν ούτε για περίεργες καταστάσεις.
Δύσκολα θα βρω καλύτερη απόδοση για ταξίδι και στροφιλίκι, αλλά επειδή εγώ πατάω και λίγο παλιόδρομο στα χωριά (χιόνι σπάνια) θα πρέπει να δω κάτι εναλλακτικό.Ένα θέμα άλλο που ίσως έχω ξαναναφέρει, είναι πως αντικαθιστώντας με οικονομικά επώνυμα LED Phillips τους λαμπτήρες των φώτων πορείας και σωστή ρύθμιση στον ηλεκτρολόγο με το όργανο, η νύχτα επιτέλους ξημέρωσε χωρίς να διαχέουν φως και να γίνονται ενοχλητικά για τους απέναντι, ΑΛΛΑ οι σκιές στη δέσμη στα πρώτα 2-3 μέτρα μπροστά στο αυτοκίνητο παραμένουν και είναι αισθητικά πολύ ενοχλητικές. Ενώ είναι όμορφα σβηστά, θεωρώ απαράδεκτη λειτουργικά τη σχεδίαση των φαναριών, δεν ξέρω όμως αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω, να απευθυνθώ στο σέρβις να κάνουν τι;
Τουλάχιστον, με τη φθηνή και απλή βάλε-βγάλε επέμβαση, υπάρχει παντού και πάντα ικανοποιητικός φωτισμός.χωρίς τις καγκουριές που βλέπουμε μερικές φορές. -
Το αποτέλεσμα θα ήταν τέλειο αν είχε προτζεκτορα, αλλά και πάλι έτσι είδατε ποσο μεγάλη διαφορά έχει.
Το πρόβλημα που θα διαπιστώσετε όσοι δεν έχετε προτζεκτορα με τις λεντ λαμπες είναι πως όταν έχει υγρασία ή ομίχλη κάπως σαν να μη διαχέεται σωστα το φως. Με προτζεκτορα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Σε κάθε περίπτωση τα λεντ είναι το επόμενο βήμα.
Υπάρχουν και νέα με δέσμη 360 μοίρες και φωτίζουν πολύ καλύτερα από τις σημερινές που φωτίζουν μόνο σε δύο πλευρές. Δεν ξέρω αν τα έχουν φέρει στην Ελλάδα -
@lap said in Citroen C3 Aircross 2018:
Το αποτέλεσμα θα ήταν τέλειο αν είχε προτζεκτορα, αλλά και πάλι έτσι είδατε ποσο μεγάλη διαφορά έχει.
Το πρόβλημα που θα διαπιστώσετε όσοι δεν έχετε προτζεκτορα με τις λεντ λαμπες είναι πως όταν έχει υγρασία ή ομίχλη κάπως σαν να μη διαχέεται σωστα το φως. Με προτζεκτορα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Σε κάθε περίπτωση τα λεντ είναι το επόμενο βήμα.
Υπάρχουν και νέα με δέσμη 360 μοίρες και φωτίζουν πολύ καλύτερα από τις σημερινές που φωτίζουν μόνο σε δύο πλευρές. Δεν ξέρω αν τα έχουν φέρει στην ΕλλάδαΛαπ, αυτά με τις 360 μοίρες δεν είναι σωστά, θα διαχέουν φως παντού, τέτοια κοιτούσα στην αρχή αλλά αν το μελετήσεις λίγο αποκλίνουν πολύ απ' τις στάνταρ διαστάσεις συμβατικού λαμπτήρα, για τον οποίο έχει σχεδιαστεί το φανάρι. .
Δες τα πιο ψαγμένα στο γιουτουμπ και φόρουμ...
Τα σωστά LED πρέπει να έχουν το φωτεινό σημείο να προσεγγίζει όσο γίνεται την ακριβή θέση και διαστάσεις του νήματος πυράκτωσης, κι αυτό γίνεται μόνο με τα αμφίπλευρα, με όσο το δυνατόν λιγότερα μικρόμετρα μεταξύ των δύο πλευρών LED, μιλάμε για υποδιαιρέσεις του χιλιοστού.
Τα "περιμετρικά" έχουν τουλάχιστον 1μιση χιλιοστό απόκλιση προς κάθε κατεύθυνση, προφανώς παράγουν πολλαπλασιο φώς αλλά σε λάθος σημείο.
Είναι πανεύκολο να επηρεάσεις αρνητικά τους απέναντι με λάθος λάμπα.Αυτό που με βάζει σε σκέψεις είναι τα τελευταία με ενσωματωμένο φακό-προτζεκτοράκι που είχες αναφέρει, αλλά δεν έχω δει σοβαρό κατασκευαστή να παρέχει κάτι τέτοιο, ούτε εκτεταμένες δοκιμές.
Πάντως υπάρχουν "κλασικά" LED αντικατάστασης που στη Γερμανία (η μόνη χώρα που ασχολείται με το θέμα στην Ευρώπη) έχουν πάρει άδεια "street legal" κι υπάρχει και σχετικό έντυπο που τα συνοδεύει. Με τις σωστές λάμπες δηλαδή, γίνεται να έχεις σωστό αποτέλεσμα.
-
Δεν τα έχω δοκιμάσει, ούτε τα έχω δει από κοντά. Δεκτή η ένταση καθώς φιανεται λογική.
Η σκέψη μου ήταν πως εφόσον το κάτοπτρο εχει σχεδιαστεί για κλασική λάμπα που διαχέει το φως περιμετρικά σε 360 μοίρες, τότε μια τέτοια λάμπα λεντ με ίδια χαρακτηριστικά θα έπιανε το μέγιστο αποτέλεσμα απο το κάτοπτρο χωρίς σκιές.
Οι σκιες δημιουργούνται επειδή μένει μια πλευρά χώρις φωτισμό λόγω των απλών λεντ.Όταν αναφέρω των προτζεκτορα εννοώ εργοστασιακο στο ίδιο το σώμα του φαναριού.
Τις λεντ με τον ενσωματωμένο προτζεκτορα τις είδα και εγώ. Στα χαρτιά φαίνονται πολύ έξυπνη ιδέα και δείχνουν να έχουν εξαιρετική δέσμη φωτός.
Δεν γνωρίζω ομως τίποτα. Ότι βλέπω στο ίντερνετ μονάχα. -
@criuser said in Citroen C3 Aircross 2018:
Ακόμα και τώρα που βλέπω την βενζίνη στο 1,75, θυμάμαι που έβαζα 30 ευρώ και μου έγραφε , υπόλοιπο 200-220 χλμ και τώρα μου γράφει τα διπλά...
Και εμένα το ίδιο!! Βάζω €40 και μου γράφει 700+χλμ!! Ωραία αίσθηση....
Citroen C3 Aircross 2018