-
Γεια σας, μήπως τυχαίνει να έχει κάποιος σε pdf το manual του facelift στα ελληνικά;
-
Αγόρασε η σύζηγος το Aircross και παρατήρησα ότι η αυτόματη λειτουργία των ηλεκτρικών παραθύρων λειτουργεί μόνο προς τα κάτω για πίσω παράθυρα, ενώ για τα μπροστινά λειτουργεί και προς τα πάνω και προς τα κάτω. Εννοώ αυτό που με ένα πάτημα κατεβαίνει ή ανεβαίνει όλο το παράθυρο.
Είναι φυσιολογικό;
Το ίδιο συμβαίνει και από τους διακόπτες που ελέγχει ο οδηγός, πάντα μόνο για τα πίσω. Τα μπροστά δουλεύουν και προς τα πάνω και προς τα κάτω με ένα πάτημα ή τράβηγμα. -
@kostashagi said in Citroen C3 Aircross 2018:
Αγόρασε η σύζηγος το Aircross και παρατήρησα ότι η αυτόματη λειτουργία των ηλεκτρικών παραθύρων λειτουργεί μόνο προς τα κάτω για πίσω παράθυρα, ενώ για τα μπροστινά λειτουργεί και προς τα πάνω και προς τα κάτω. Εννοώ αυτό που με ένα πάτημα κατεβαίνει ή ανεβαίνει όλο το παράθυρο.
Είναι φυσιολογικό;Καλύτερα να μας απαντήσουν όσοι το έχουν. Αλλά σε πολλά αυτοκίνητα είναι έτσι, γιατί δεν έχουν αισθητήρα στα πίσω παράθυρα (εαν πιαστεί κάτι ή κάποιος) και έτσι δεν έχουν και αυτόματα παράθυρα στο κλείσιμο, αφού δεν επιτρέπεται για λόγους ασφαλείας.
-
Δεν το έχω προσέξει, γιατί δεν έχω κάτσει πίσω, αλλά προφανώς γίνεται για τα παιδιά που συνήθως είναι πίσω, να μην κινδυνεύσουν.
-
Ετσι δουλεύουν όλα τα ερκρος.
Επειδή είναι τσιπιδες οι Γάλλοι γίνεται, και βαριούνται να σεταρουν σωστά τον αυτοματισμο.
Εντάξει, δεν είναι όσο τσιπιδες είναι πχ οι γιαπωνέζοι, αλλά...
Αν ήταν πραγματικά θέμα ασφαλείας, πάλι θα έπρεπε να υπάρχει "φρένο" και στη μανουαλ λειτουργία.
Καραμανλίδικη διασφάλιση ασφάλειας ,το να μην υπάρχει αυτοματισμός. -
Αν είναι για να μην κινδυνεύουν τα παιδιά τότε καταλαβαίνω να μην λειτουργεί ο αυτοματισμός από τους διακόπτες που είναι στις πίσω πόρτες.
Όμως γιατί δεν λειτουργεί αυτόματα από τους διακόπτες που είναι στην πόρτα του οδηγού; -
Γιατί ο οδηγός δεν μπορεί να δει τα παιδιά στο πίσω κάθισμα.
-
@criuser said in Citroen C3 Aircross 2018:
Γιατί ο οδηγός δεν μπορεί να δει τα παιδιά στο πίσω κάθισμα.
Δηλαδή αν κρατήσει πατημένο το κουμπί ο οδηγός που ΔΕΝ βλέπει τα παιδιά, δεν θα τα τραυματίσει;
Που ο μόνος τρόπος για παιδί να φτάνουν τα χέρια του εκεί που τελειώνει το πίσω παράθυρο του ερκρος, είναι να στέκεται όρθιο.
Αν ήταν πραγματική η δικαιολογία της ασφάλειας, θα υπήρχε αυτοματισμός να σταματάει το παράθυρο όταν αντιλαμβάνεται αντίσταση.
Πιο εύκολα εφαρμόζεται αυτό, χωρίς τον χειροκίνητο χειρισμό. -
Έλα μην γράφουμε ότι να ναι. Ξεκάθαρα έκπτωση είναι. Αν θες ασφάλεια για τα παιδιά βάζεις τον αυτόματο αισθητήρα που μόλις βρει αντίσταση σταματάει . Μη λέμε ότι να ναι
-
Είπαμε δεν έχω κάτσει πίσω ποτέ και το θέμα αυτό μπορεί να με απασχολούσε πριν 25 χρόνια.
-
Άλλο ένα: (τώρα που σας βρήκα θα σας ζαλίσω)
Έβαλα να συνδέσω το iPhone με καλώδιο για να μπω στο περιβάλλον του Apple CarPlay και δεν τα κατάφερα.
Το έχει κάνει κάποιος επιτυχημένα;
Θέλει κάποια ρύθμιση που δεν φαντάζομαι;Σημειωτέον ότι η της γυναίκας το Android συνδέεται επιτυχώς μέσω καλωδίου με AndroidAuto.
Επίσης με Bluetooth συνδέονται και τα δύο.
-
Έχω αντιπάθεια στα μήλα οπότε δεν ξέρω.
-
Να πω ότι δεν χρησιμοποιώ καλώδιο της Apple αλλά άλλο aftermarket. Το οποίο όμως μια χαρά δουλεύει για τη σύνδεση του τηλεφώνου με υπολογιστή.
-
Ή απλά βάζετε ο,τι βρείτε στο λιντλ, που θα πάει, κάποια στιγμή θα συμπέσουν οι προδιαγραφές με αυτές της εταιρείας...
-
@piliourits said in Citroen C3 Aircross 2018:
Αν ήταν πραγματική η δικαιολογία της ασφάλειας, θα υπήρχε αυτοματισμός να σταματάει το παράθυρο όταν αντιλαμβάνεται αντίσταση.
Μα αυτό είπα: Οτι επειδή δεν υπάρχει ο αισθητήρας εμποδίου για να σταματάει αυτόματα εαν βρει εμπόδιο, δεν επιτρέπεται να υπάρχει και αυτόματο παράθυρο - απλό ειναι.
Έβαλα να συνδέσω το iPhone με καλώδιο για να μπω στο περιβάλλον του Apple CarPlay και δεν τα κατάφερα.
Είναι λαϊκό αμάξι, δεν επικοινωνεί με πρίμιουμ προϊοντα....χαχα!!
-
Έχετε κάνει ποτέ αναβάθμιση λογισμικού και χαρτών; Βλέπω μου βγάζει για το VIN του αυτοκινήτου ότι υπάρχει νέα έκδοση και για τα δύο.
-
Έχετε κάνει ποτέ αναβάθμιση λογισμικού και χαρτών; Βλέπω μου βγάζει για το VIN του αυτοκινήτου ότι υπάρχει νέα έκδοση και για τα δύο.
Ναι, πολλές φορές.
Φτιάχνεις το στικάκι, απενεργοποιεις το σταρτ/στοπ και ρυθμίζεις ραδιόφωνο και κλιματισμό γιατί δεν θα έχεις πρόσβαση στην οθόνη όσο διαρκεί η αναβάθμιση, και πας μια 20λεπτη βόλτα για όσο διαρκεί χωρίς να σβήσεις τον κινητήρα, να μην είναι τόση ώρα στο ρελαντί. -
@piliourits said in Citroen C3 Aircross 2018:
Ναι, πολλές φορές.
Φτιάχνεις το στικάκι, απενεργοποιεις το σταρτ/στοπ και ρυθμίζεις ραδιόφωνο και κλιματισμό γιατί δεν θα έχεις πρόσβαση στην οθόνη όσο διαρκεί η αναβάθμιση, και πας μια 20λεπτη βόλτα για όσο διαρκεί χωρίς να σβήσεις τον κινητήρα, να μην είναι τόση ώρα στο ρελαντί.Σε 20 λεπτά ολοκληρώνεται; γιατί κάπου έβλεπα ένα βίντεο στο YouTube για C5 aircross και πήγε κάνα τρίωρο έλεγε.
-
Ας ολοκληρώνεται και σε μια ώρα. Τι παπατζα είναι αυτή, να οδηγείς δίχως λόγο μόνο για να γίνει το update? Στην Μερκ, την bmw και στο ντουστ όλα τα updates στο γκαράζ τα κάνω. Βρε τι διαβάζουμε?
-
Εσείς με τα πολυτελείας και τα λεφτά για κάψιμο, βάλτε τα στο ρελαντί κάνα μισάωρο, να στρώνουν.
Εμείς με τα γαλλόχρεπα, τα κομμουνιστικά, προτιμάμε ΟΤΑΝ πάμε μια βόλτα διάρκειας 20λεπτου (τόσο περίπου χρειάζεται, όχι παραπάνω), να κάνουμε και την αναβάθμιση.
Citroen C3 Aircross 2018