-
Gia to sorry glytoses thn anafora....
-
Μετά από ένα καλό test drive σε όλα τα τερέν (εθνική, χώμα και ανάβαση - κατάβαση βουνού) έχω να πω τα εξής:
Καλό στην εθνική, φτάνει να μην έχει πλευρικούς ανέμους.
Πολύ σκληρό για χώμα, δεν δείχνει στο στοιχείο του, μοιάζει να ταλαιπωρείται η ανάρτηση σε χωμάτινη διαδρομή με λίγες φυτευτές ακόμα και με λίγα χιλιόμετρα. Πολύ μικρή γωνία προσέγγισης λόγω διαμόρφωσης - δίχως λόγο - μπροστινού προφυλακτήρα. Η καμπίνα στις συνθήκες χωματόδρομου δείχνει καλοφτιαγμένη.
Μοτέρ με ωραία χαρακτηριστικά - έχει έναν δισταγμό μέχρι τις 1.600 σ.α.λ., μετά γεμίζει δυνατά - εκτός του τρικύλινδρου ήχου του. Και η αίσθηση των αλλαγών ταχυτήτων ευχάριστη, δίχως όμως την αίσθηση του κουμπώματος.
Αναίσθητο τιμόνι, έλλειψη feedback από την άσφαλτο. Το μεσαίο πεντάλ γραπώνει νωρίς και δυνατά τους δίσκους, δεν σε βοηθάει να ρυθμίσεις με τεχνική το φρενάρισμα στις στροφές.
Εγκάρσιες τομές και λακούβες της ασφάλτου πάνω σε στροφή οδηγούν σε αστεία μικροαναπήδηση όλου του αμαξώματος, όχι μόνο του πίσω άξονα.
Καλή πρόσφυση στην κατάβαση, αλλά η έλλειψη πληροφόρησης από το τιμόνι σε συνδυασμό με την on-off αίσθηση του μεσαίου πεντάλ και τις κλίσεις, κουράζει. Δεν χαζεύει ιδιαίτερα το αμάξωμα, απλά τα χειριστήρια σε αποκόβουν από την άσφαλτο, με λίγα λόγια νιώθεις μια ανασφάλεια. Επιπλέον οι κλίσεις και η δυνατή επαναφορά στην κατακόρυφο μετά την έξοδο κάθε στροφής, ιδιαίτερα εάν έχουμε διαδοχικές αντίρροπες στροφές, δημιουργούν αίσθηση ναυτίας στους επιβάτες.
-
Για να έρθω κι εγώ on topic, πιστεύω πάντως πως το C3aircross,εκτός από το τιμόνι που είναι το σημαντικότερο μείον σε ταξίδια (για την πόλη πιο χρήσιμο που είναι ελαφρύ), αν του βάλουν τους προβολείς LED και σουλουπώσουν τα πλαστικά με λίγες πινελιές από ανοιχτό γκρι ύφασμα ή ανοιχτόχρωμα δέρμα/δερματίνη (π.χ. όπως ήταν το σαλόνι ως extra επιλογές του υπάρχοντος), τότε μια χαρά με τις τιμές του μπορεί να πουλήσει στην Ελλάδα.
Δε νομίζω ότι χρειάζεται,το θεωρώ ίσως και υπερβολή, τις αναρτήσεις του κάκτου,ούτε και τα advanced καθίσματα όπως έκαναν στο fl C3.
-
Για να έρθω κι εγώ on topic, πιστεύω πάντως πως το C3aircross,εκτός από το τιμόνι που είναι το σημαντικότερο μείον σε ταξίδια (για την πόλη πιο χρήσιμο που είναι ελαφρύ), αν του βάλουν τους προβολείς LED και σουλουπώσουν τα πλαστικά με λίγες πινελιές από ανοιχτό γκρι ύφασμα ή ανοιχτόχρωμα δέρμα/δερματίνη (π.χ. όπως ήταν το σαλόνι ως extra επιλογές του υπάρχοντος), τότε μια χαρά με τις τιμές του μπορεί να πουλήσει στην Ελλάδα.
Μετά από 150 χιλιόμετρα που έκανα, δεν θα συμφωνήσω.
Το αυτοκίνητο και κουράζει στην άσφαλτο με την όλη του ασάφεια (τιμόνι, φρένα, εγκάρσιες ανωμαλίες πάνω στις στροφές, κλίσεις, ευπάθεια σε πλευρικούς ανέμους), αλλά και μοιάζει να είναι έξω από τα νερά του στο χώμα. Εάν είχε ισοπεδωτική αίσθηση στο χώμα, όλα τα προηγούμενα θα του τα συγχωρούσα. Τα πλαστικά είναι το τελευταίο που θα σε απασχολήσουν στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Με €18.000 - 19.000 κυκλοφορούν αυτοκίνητα με καλύτερους χώρους, που απολαμβάνεις όμως να τα οδηγείς
-
Μετά από 1100χλμ. μπορώ να πω ότι είναι ένας άνετος, ήσυχος χιλιομετροφαγος.
Δεν έχει το κοφτερό τιμόνι ενός καλού hatch, αλλά μην ξεχνάμε ότι δεν είναι αυτός ο προσανατολισμός του.
Ναι ,ο πίσω άξονας έχει ένα χτύπημα σε εγκάρσιες λακούβες, αλλά όχι κάτι που να ενοχλεί ή να διαταράξει την ισορροπία του αμαξώματος.
Τα φρένα του είναι πολύ δυνατά και με έσωσαν από μπάρμπα που βγήκε κάθετα σε αυτοκινητόδρομο. Απλά λόγο μαλακής ανάρτησης το μπροστινό βυθίζεται.
Αν θα ήθελα κάτι , αυτό είναι ένα ζευγάρι καλύτερες ποτηροθηκες και φυσικά χειριστήρια κλιματισμού.
-
Μετά από 12000 χλμ , αλλά χωρίς χώμα , έχω να πω ότι είπα και πιο πριν . Το τιμόνι ασαφές , τα φρένα πολύ καλά , στον Α/Δ χιλιομετροφάγος με άνεση και έχει και καλά καθίσματα . Οι κλίσεις μεγάλες , αλλά όσοι έχουν οδηγήσει σουβ σε στροφές , ακριβά ή φτηνά , ξέρουν ότι ή έχουν κλίσεις ή έχουν ραντεβού με τον ορθοπεδικό για εγχείριση .
Και έχω οδηγήσει όλα τα τζίπ της προπερασμένης δεκαετίας και πολλά της περασμένης . Δεν νομίζω να άλλαξαν τόσο τα τελευταία 3-4 χρόνια .
Ο πίσω άξονας επίσης αναπηδά στις εγκάρσιες ανωμαλίες στις στροφές , αλλά δεν σε τρομάζει , έχει ευπάθεια στους πλευρικούς ανέμους .
Το αμάξι δεν έχει καμία σπορ λογική και το έχει δηλώσει ξεκάθαρα . Αλλά στον τάρανδο πήγε καλά και έπιασε το όριο των 77 χαω.
Διαφωνώ κάθετα στο ότι με 18-19000 μπορείς να βρείς καλύτερους χώρους σε αυτό το μήκος και προφανώς το ότι απολαμβανεις να οδηγείς κάτι , δεν σημαίνει ότι πρέπει να πηγαίνεις με δαγκωμένη ταυτότητα .
Θυμάμαι κάτι Χ3 και Χ5 με σπόρ αναρτήσεις , πως μας έκαναν την μέση στις λακουβίτσες της Κηφισσού . Και είμασταν και 30-40 τότε .
-
Διαφωνώ κάθετα στο ότι με 18-19000 μπορείς να βρείς καλύτερους χώρους σε αυτό το μήκος και προφανώς το ότι απολαμβανεις να οδηγείς κάτι , δεν σημαίνει ότι πρέπει να πηγαίνεις με δαγκωμένη ταυτότητα .
Θυμάμαι κάτι Χ3 και Χ5 με σπόρ αναρτήσεις , πως μας έκαναν την μέση στις λακουβίτσες της Κηφισσού . Και είμασταν και 30-40 τότε .
Ναι, σε αυτό το μήκος πράγματι, είναι δίχως αντίπαλο, αλλά το μήκος εφόσον παρκάρεις παντού σε πάρκινγκ ή σε αλάνες δεν είναι πρόβλημα.
Η Χ5 πάντοτε μου έδινε μια υπερφυσική αίσθηση ότι μπορώ να κάνω τα πάντα εκτός από μακρινές διαδρομές λόγω κατανάλωσης. Υπέροχος κινητήρας, τρομερό αυτόματο κιβώτιο, ωραίο τιμόνι, καλή κατευθυντικότητα και κατανάλωση για σαουδάραβες.
Το θέμα είναι πως άλλα ψηλά αυτοκίνητα που είχα κατά καιρούς την προηγούμενη δεκαετία (CX5, pajero, HRV, Forester) ήταν πολύ καλύτερα στο χώμα σε σχέση με το C3. Το C3 πραγματικά, στα λίγα χιλιόμετρα εκτός ασφάλτου που έκανα, το λυπήθηκα, σαν να μην οδηγούσα αυτοκίνητο το οποίο έχει στηθεί προκειμένου να κάνει χιλιόμετρα και σε χωματόδρομους. Και όταν λέω χωματόδρομους, εννοώ να έχει και λίγες φυτευτές πετρούλες και κανένα μικρό νεροφάγωμα κλπ. Έβγαλα όλο το χώμα με πρώτη ταχύτητα γιατί το λυπόμουν
-
criuser wrote:
Ναι, σε αυτό το μήκος πράγματι, είναι δίχως αντίπαλο, αλλά το μήκος εφόσον παρκάρεις παντού σε πάρκινγκ ή σε αλάνες δεν είναι πρόβλημα.
Η Χ5 πάντοτε μου έδινε μια υπερφυσική αίσθηση ότι μπορώ να κάνω τα πάντα εκτός από μακρινές διαδρομές λόγω κατανάλωσης. Υπέροχος κινητήρας, τρομερό αυτόματο κιβώτιο, ωραίο τιμόνι, καλή κατευθυντικότητα και κατανάλωση για σαουδάραβες.
Το θέμα είναι πως άλλα ψηλά αυτοκίνητα που είχα κατά καιρούς την προηγούμενη δεκαετία (CX5, pajero, HRV, Forester) ήταν πολύ καλύτερα στο χώμα σε σχέση με το C3. Το C3 πραγματικά, στα λίγα χιλιόμετρα εκτός ασφάλτου που έκανα, το λυπήθηκα, σαν να μην οδηγούσα αυτοκίνητο το οποίο έχει στηθεί προκειμένου να κάνει χιλιόμετρα και σε χωματόδρομους. Και όταν λέω χωματόδρομους, εννοώ να έχει και λίγες φυτευτές πετρούλες και κανένα μικρό νεροφάγωμα κλπ. Έβγαλα όλο το χώμα με πρώτη ταχύτητα γιατί το λυπόμουν
ε, βάλε και καμία δευτέρα!
Αν δεν υπήρχε πρόβλημα σε μήκος θα παίρναμε όλοι 5-6-7 μέτρα αυτοκίνητα, για κάποιο λόγο υπάρχουν οι μικρές κατηγορίες, δεν είναι επιχείρημα αυτό.
Συγκρίνεις το C3 Aircross με Pajero και Forester? (τα άλλα δεν τα έχω οδηγήσει) σε εκτός δρόμου; καταλαβαίνεις ότι δεν έχουν καμία σχέση αυτά τα αυτοκίνητα.Πρέπει να κοιτάξεις άλλη κατηγορία, και πιθανόν και διπλάσιο αριθμό χρηματικών μονάδων.
Διάβασε αυτό (το ξέρω, κουράζει το ίδιο λινκ, αλλά είναι το μόνο που έχουμε) για να δεις περίπου που παίζει ο ανταγωνισμός του αυτοκινήτου, και φυσικά δεν είναι Pajero..
Το C5 Aircross με Grip Control και 23cm από το έδαφος, με ένα on/off λαστιχάκι θα πάει σε αρκετά μέρη, μετά πρέπει να πας σε καθαρόαιμο 4Χ4 με off λάστιχα.
Μήπως το Duster σε καλύπτει; και σου μένουν ρέστα για κάνα scooter στην πόλη (άσχετο, κάνω προβολές!).
-
Διαφωνώ ότι το μήκος δεν είναι πρόβλημα. Εγώ που κατέβηκα 73 εκ από την C5 είδα μεγάλη διαφορά. Όχι στο πάρκινγκ αλλά κατά την διάρκεια της δουλειάς που χρειάζεται να παρκάρω σε διάφορα σημεία της πόλης.
Έχοντας φίλος την Χ5 και έχοντας εγώ την ML 350 και το GRAND CHEROKEE θεωρώ ότι αυτά ήταν καλύτερα συνολικά..
Τα άλλα αυτοκίνητα που αναφέρονται ήταν μεγαλύτερης κατηγορίας και 4Χ4 οπότε δεν μπαίνουν σε σύγκριση.
-
Συμφωνώ με dublin και criu. To μήκος -ειδικά σε πόλεις- είναι πρόβλημα και για το μήκος του το C3aircross έχει από τους καλύτερους χώρους συνολικά εσωτερικά (πλάτος-ύψος-μήκος). Και βέβαια δεν μπορείς να το συγκρίνεις με Forester,Grand Vitara κ.τ.λ. ,εντελώς άλλη κατηγορία.
-
Παραλάβαμε ! Ήδη έχουμε λατρέψει το αυτόματο κιβώτιο, η άνεση που προσφέρει δεν περιγράφεται! Σε ένα μίνι ταξίδι 80+80 χλμ είδαμε κατανάλωση 5,2 η οικονομία που θα προσφέρει ο πετρελαιοκινητήρας με προβληματίζει.. δεν ξέρω αν θα ξαναγύριζα σε βενζίνη.. οι ρυποι του ελάχιστοι , μόνο 103 ευρώ τέλη κυκλοφορίας, δεν ξέρω αν όντως σταματήσουν να παράγονται σύντομα με τέτοιες τιμές
https://ibb.co/qmLZBH4
https://ibb.co/99yrbfW
https://ibb.co/wYWxvL8
https://ibb.co/mSZBdJs -
Παραλάβαμε ! Ήδη έχουμε λατρέψει το αυτόματο κιβώτιο, η άνεση που προσφέρει δεν περιγράφεται! Σε ένα μίνι ταξίδι 80+80 χλμ είδαμε κατανάλωση 5,2 η οικονομία που θα προσφέρει ο πετρελαιοκινητήρας με προβληματίζει.. δεν ξέρω αν θα ξαναγύριζα σε βενζίνη.. οι ρυποι του ελάχιστοι , μόνο 103 ευρώ τέλη κυκλοφορίας, δεν ξέρω αν όντως σταματήσουν να παράγονται σύντομα με τέτοιες τιμές
https://ibb.co/qmLZBH4
https://ibb.co/99yrbfW
https://ibb.co/wYWxvL8
https://ibb.co/mSZBdJsΚαλορίζικο και σε εσένα μπράβο! όσοι παίρνετε diesel αυτόματα γενικά να μου τα προσέχετε γιατί μπορεί κάποια στιγμή να τα αγοράσω
-
Kαλοτάξιδο!
-
Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα!
-
Καλοτάξιδο και να το χαρείτε με Υγεία!!
-
Καλοτάξιδο να το χαρείτε με υγεία .
-
Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές κ κυρίως σας ευχαριστώ που ενημερώσατε τον κόσμο για αυτή την προσφορά!
Όταν πήγα στη Σιτροέν για να πάρω προσφορά, ο πωλητής δεν είχε ιδέα ότι υπήρχε η bussiness κ έμεινε έκπληκτος όταν είδε ότι υπάρχει αυτό διαθέσιμο. Αν δεν ήσασταν εσείς θα το είχα προσπεράσει το ερκρος.
Συνεχίστε έτσι!
-
Μετά από ένα καλό test drive σε όλα τα τερέν (εθνική, χώμα και ανάβαση - κατάβαση βουνού) έχω να πω τα εξής:
Καλό στην εθνική, φτάνει να μην έχει πλευρικούς ανέμους.
Πολύ σκληρό για χώμα, δεν δείχνει στο στοιχείο του, μοιάζει να ταλαιπωρείται η ανάρτηση σε χωμάτινη διαδρομή με λίγες φυτευτές ακόμα και με λίγα χιλιόμετρα. Πολύ μικρή γωνία προσέγγισης λόγω διαμόρφωσης - δίχως λόγο - μπροστινού προφυλακτήρα. Η καμπίνα στις συνθήκες χωματόδρομου δείχνει καλοφτιαγμένη.
Μοτέρ με ωραία χαρακτηριστικά - έχει έναν δισταγμό μέχρι τις 1.600 σ.α.λ., μετά γεμίζει δυνατά - εκτός του τρικύλινδρου ήχου του. Και η αίσθηση των αλλαγών ταχυτήτων ευχάριστη, δίχως όμως την αίσθηση του κουμπώματος.
Αναίσθητο τιμόνι, έλλειψη feedback από την άσφαλτο. Το μεσαίο πεντάλ γραπώνει νωρίς και δυνατά τους δίσκους, δεν σε βοηθάει να ρυθμίσεις με τεχνική το φρενάρισμα στις στροφές.
Εγκάρσιες τομές και λακούβες της ασφάλτου πάνω σε στροφή οδηγούν σε αστεία μικροαναπήδηση όλου του αμαξώματος, όχι μόνο του πίσω άξονα.
Καλή πρόσφυση στην κατάβαση, αλλά η έλλειψη πληροφόρησης από το τιμόνι σε συνδυασμό με την on-off αίσθηση του μεσαίου πεντάλ και τις κλίσεις, κουράζει. Δεν χαζεύει ιδιαίτερα το αμάξωμα, απλά τα χειριστήρια σε αποκόβουν από την άσφαλτο, με λίγα λόγια νιώθεις μια ανασφάλεια. Επιπλέον οι κλίσεις και η δυνατή επαναφορά στην κατακόρυφο μετά την έξοδο κάθε στροφής, ιδιαίτερα εάν έχουμε διαδοχικές αντίρροπες στροφές, δημιουργούν αίσθηση ναυτίας στους επιβάτες.
Πολύ καλός.
Θα πρόσθετα ότι στις μετακινήσεις εντός της Αθήνας δεν είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και ευκολοδήγητο. Το ελαφρύ τιμόνι βοηθά πολύ στην άνετη οδήγηση, αλλά ο όγκος του αυτοκινήτου και κάποια τυφλά σημεία που έχει δεν επιτρέπει την άνετη μετακίνηση σε στενούς δρόμους και σε στροφές. Ένα σούπερ μίνι αυτοκίνητο εμφανέστατα οργώνει πολύ καλύτερα μέσα στην πόλη. Ένα πολύ καλό τεστ που μπορεί να κάνει κάποιος είναι 'καταβάσεις' ή 'αναβάσεις' σε υπόγεια πάρκινγκ σούπερ μάρκετ και εμπορικών κέντρων. Εκεί καταλαβαίνει κάποιος πόσο βοηθά το αυτοκίνητο να ελιχθεί εύκολα και δεν θα ξεσκίσει ζάντες, λάστιχα σε περίεργες γωνίες στις ράμπες κλπ...
Επίσης ο πονοκέφαλος, η ναυτία και η ζαλάδα θεωρούνται δεδομένες. Όχι μόνο για τους συνεπιβάτες (που πάνε πέρα/δώθε και πάνω/κάτω συνέχεια) αλλά και για τον οδηγό. Είμαι σίγουρος ότι σε καλά οδοστρώματα άλλων χωρών δεν θα υπάρχει τέτοια θέμα. Οι πλευρικοί άνεμοι επηρεάζουν όχι όμως τόσο όσο οι οδικές ανωμαλίες, τα μπαλώματα στο δρόμο, οι λακκούβες των αποχετεύσεων κλπ...
Τέλος πάντων. Κουβέντα να γίνεται.
1o ετήσιο σέρβις σύνολο: 85euro
60euro (4 λίτρα λάδι, φίλτρο λαδιού, ροδέλα)
10euro Κάρτα ΚΤΕΟ
15euro εργασία, ετήσιος έλεγχος, πίεση ελαστικά και καθαρισμός φίλτρου καμπίνας.
-
Μπα και ετήσιο σέρβις βλέπω...
Λόγω έτους προφανώς...
Λογική τιμή φαίνεται .
-
Λογική τιμή;
Τσάμπα είναι ρε συ. Τσάμπα. Εγώ ήμουν προετοιμασμένος για 150euro. Και του χρόνου ίδια λεφτά θα είναι.
Citroen C3 Aircross 2018