-
Λαπ αν απαντάς σε μένα , έχω παρκάρει ψηλά στην Λ. Πεντέλης εκεί που είναι τα καφέ και παρκάρεις λοξά στον παράδρομο .
Δίπλα μου έχει παρκάρει ένα ανοικτό Φόρντ Τράνζιτ που λέει υβριδικά αλουμίνια πάνω . Πήγα εγώ απέναντι να δούμε ένα μαγαζί για ανακαίνιση . Οταν γύρισα βλέπω πάνω στο παρπρίζ ένα σημείωμα με ένα τηλέφωνο που έγραφε σας τράκαρα .
Οπως ξεπάρκαρε δεν μπόρεσε με την μία να φύγει έκανε πίσω και με την γωνία της καρότσας με χτύπησε στο πίσω φτερό .
Προφανώς επειδή ήταν τα καφέ δίπλα , άφησε μεν σημείωμα , αλλά το τηλέφωνο δεν υπήρχε .
Τσαντίστηκα , αλλά μετά από λίγο καιρό το χώνεψα και το έφτιαξα .
-
@Storm, για τα λίγα χιλιόμετρα πάντως που κάνεις, κρίμα να μην χαίρεσαι καινούριο αυτοκίνητο. Πληρώνεις διπλές ασφάλειες, διπλά τέλη, διπλά service άδικα (κατά τη γνώμη μου πάντα).
-
...
Εδωσα 600 € και το έκανα καινούργιο .
Στην Ελλάδα καινούριο δεν γίνεται αλλά τέλος πάντων λεπτομέρειες.
Το θέμα είναι ότι προφανέστατα δεν έχεις πρόβλημα (οικονομικό) ώστε να μπορείς να δώσεις 600e για ζημιές στο αυτοκίνητο.
Αυτό το λέω γιατί τυγχάνει να έχω εδώ παραδίπλα μου ένα παλικάρι 32χρονο που έκανε οικογένεια, πήγε και πήρε ένα Focus, το έχει 11 μήνες και έχει δώσει ήδη 1800euro για ζημιές που του έχουν κάνει έξω στο δρόμο που παρκάρουμε. Φυσικά τα έσκασε στην Βελμάρ και τώρα κλαίει γιατί αφενός 'καινούριο' δεν του το κάνανε και αφετέρου με 900euro μηνιάτικο χάλασε δύο μισθούς για να το φτιάξει. Εκτός φυσικά από το ότι έμεινε το αυτοκίνητο στο συνεργείο σε σύνολο 3 μήνες γιατί δεν είχαν ανταλλακτικά.
Τώρα είναι σε απόγνωση και σκέφτεται να το πουλήσει ή να αγοράσει ένα παλιό μικρό για να το χρησιμοποιεί στην εργασία.
Πάντως και η CITROEN φτηνή δεν τη λες σε αυτές τις εργασίες. Πάρτυ κάνουν όταν τους φέρνουν αυτοκίνητα με τέτοιες ζημιές.
-
@Storm, για τα λίγα χιλιόμετρα πάντως που κάνεις, κρίμα να μην χαίρεσαι καινούριο αυτοκίνητο. Πληρώνεις διπλές ασφάλειες, διπλά τέλη, διπλά service άδικα (κατά τη γνώμη μου πάντα).
+10000
Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου. Αλλά τι να κάνουμε; Έτσι είναι. Ξαφνικά δεν αγάπησα την Citroen και πήγα να πάρω το Aircross. Αγοράστηκε για άλλους λόγους.
-
@Storm εύχομαι τότε να το... ξεφορτωθείς σύντομα και τη θέση του να πάρει ένα αυτοκίνητο που θα το γουστάρεις και θα το 'λιώσεις' στα χλμ!
(έχοντας διαβάσει την ιστορία σου με το fabia και μετά με το c3 aircross, σου δίνω το πολύ ένα εξάμηνο για να το στείλεις το c3 και να πάς στο επόμενο)
-
χε!χε! δεν πρόκειται να το πουλήσω φίλε μου. Δεν θα τους κάνω τη χάρη στην πολυκατοικία που μένω.
Στην μάχη των εκατοστών ρίχνω όλα τα όπλα που διαθέτω.
Όσο εργάζομαι και μπορώ να συντηρώ δύο αυτοκίνητα όλα μια χαρά. Το FABIA αν ήταν πάνω από 4.10 μέτρα δεν θα το πουλούσα. Και αυτό θα ήταν μια χαρά όπλο.
Άστο εκεί το Aircross να με πηγαινοφέρνει στο σούπερ μάρκετ μία φορά την εβδομάδα για πάντα. Δεν τρέχει τίποτα. Φοβερό αυτοκίνητο. Best Car Ever!
-
Μαθηματικά να το δεις το ποσοστό για πιθανή ζημιά αυξάνεται όσο περισσότερο χρησιμοποιείται το αυτοκίνητο για την εργασία. Ειδικά όταν σταθμεύεται σε δρόμους υψηλής κυκλοφορίας είναι πολύ πιθανό να το αφήσεις και το απόγευμα να το βρεις στραπατσαρισμένο.
Το έχω ζήσει πολλές φορές σε δικά μου αυτοκίνητα, σε αυτοκίνητα άλλων, συνέχεια. Τα περιστατικά άπειρα.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση αφορά δρόμο υψηλής κυκλοφορίας με πολλές εταιρείες και με φορτηγά που μπαινοβγαίνουν σε αποθήκες. Πολύ εύκολα ένα φορτηγό μπορεί να ξεσκίσει ένα αυτοκίνητο. Και τις δύο φορές το παλικάρι βρήκε στραπατσαρισμένο το Focus μετά την εργασία. Την 1η φορά τρακαρισμένο μπροστά και μάλιστα άσχημα, την 2η φορά χτυπημένη η δεξιά πλευρά. Πάντως σε κανέναν δεν έκανε εντύπωση.
Κάποια στιγμή θα βρω στραπατσαρισμένο και το 206. Αλλά who cares;;;; Θα το πάω κάποια στιγμή στον Βαγγέλα τον Φαναρτζή και θα το ψευτοσουλουπώσει ίσα-ίσα για να κυκλοφοράει... Ούτε ηλεκτρονικά έχει το αυτοκίνητο, ούτε περίεργες τεχνολογίες για να χρειάζεται εξουσιοδοτημένο συνεργείο, ούτε τίποτα.
-
Επειδη καταλαβα για ποιους κογους αγοραστηκε το citroen,
Παρε ενα μεταχειρησμενο datsun τεραστιων διαστασεων γεματο λασπες και αστο στην πυλωτη
-
Ψάχνω πάρκινγκ, αλλά το εχω παρκάρει στη μισή ηπειρωτική Ελλάδα μεχρι στιγμής και στο μεγαλύτερο κομμάτι της Αττική.
Αν ήθελες μεγάλο αυτοκίνητο για τη Μάχη του Πάρκινγκ (δεν είναι στάνταρ οι θέσεις; δεν καταλαβαίνω τι κάνετε, συνήθως αυτά είναι στα συμβόλαια) δεν έπαιρνες ένα 5μετρο μεταχειρισμένο;!
Δεν την ξέρω την ιστορία.
-
Αυτό το λέω γιατί τυγχάνει να έχω εδώ παραδίπλα μου ένα παλικάρι 32χρονο που έκανε οικογένεια, πήγε και πήρε ένα Focus, το έχει 11 μήνες και έχει δώσει ήδη 1800euro για ζημιές που του έχουν κάνει έξω στο δρόμο που παρκάρουμε.
Ειλικρινά απορώ! Οδηγώ απο το 1993, μέχρι το 2011 έμενα κέντρο Αθήνα (Νεάπολη Αθηνών, στις παρυφές του Λυκαβηττού) και πάρκαρα σε κάτι στενά, ανηφόρες, στον περιφερειακό Λυκαβηττού, όπου έβρισκα τέλος πάντων. Και μετά το 2011 στα Βόρεια στον δρόμο πάρκαρα ακόμα και την Ζ4. Εεε ποτέ δεν είχα ζημιές και μάλιστα τόσο μεγάλης έκτασης. Που παρκάρει αυτός, σε εμπόλεμη ζώνη...αχαχα!?!?!
Έχω αλλάξει 8 αυτοκίνητα, κανένα δεν χρειάστηκε ούτε την παραμικρή επισκευή για να πουληθεί και μόνο το Panda ήταν ταλαιπωρημένο εξωτερικά, κυρίως από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, αλλά το Panda ήταν για αυτή τη χρήση.
-
Τώρα μου έχει κολλήσει να δώσω το C3 (απλό) και να πάρω κάνα C3 Aircross/Ignis/Duster για κάψιμο σαν 2ο-3ο. Αλλά επειδή έχω ξεμείνει από μεγάλη μηχανή σκεφτομαι και αυτή τη περίπτωση.
Αν ενδιαφέρεσαι για άψογο B-king 'καλύτερο από καινούριο' που δίνεται επειδή δεν υπάρχει χρόνος για βόλτες, να μου πεις.
-
Επειδη καταλαβα για ποιους κογους αγοραστηκε το citroen,
Παρε ενα μεταχειρησμενο datsun τεραστιων διαστασεων γεματο λασπες και αστο στην πυλωτη
Ψάχνω πάρκινγκ, αλλά το εχω παρκάρει στη μισή ηπειρωτική Ελλάδα μεχρι στιγμής και στο μεγαλύτερο κομμάτι της Αττική.
Αν ήθελες μεγάλο αυτοκίνητο για τη Μάχη του Πάρκινγκ (δεν είναι στάνταρ οι θέσεις; δεν καταλαβαίνω τι κάνετε, συνήθως αυτά είναι στα συμβόλαια) δεν έπαιρνες ένα 5μετρο μεταχειρισμένο;!
Δεν την ξέρω την ιστορία.
Και οι δύο έχετε δίκιο. Άλλωστε θα μπορούσα να έχω ένα αυτοκίνητο δεκαετίας 2000-2010 και να έκανα την δουλειά μου και στην πυλωτή και για τα εργασιακά μου. Αυτό ήθελα να κάνω και αυτό επεδίωξα στην αρχή. Πούλησα το Fabia και έμεινα με το μικρό Aveo. Δυστυχώς το Aveo δεν το έπαιρνε καμιά μάντρα μεταχειρισμένων για να το έκανα ανταλλαγή με κάποιο μεταχειρισμένο.
Είχα βάλει διάφορα αυτοκίνητα στο μάτι π.χ. Juke, Pajero Pinin, Grand Vitara 5θυρο, Terios και διάφορα άλλα αυτής της κατηγορίας που κυκλοφορούσαν την περίοδο 2000-2010.
Φυσικά αν μπορούσα τώρα να 'σπρώξω' και τα δύο που έχω θα το έκανα. Αλλά ποιος θα πάρει το 206;;;; Κανείς.
Και το Aircross θα πρέπει να το 'σκοτώσω'.
-
criuser wrote:
...
Εδωσα 600 € και το έκανα καινούργιο .
Στην Ελλάδα καινούριο δεν γίνεται αλλά τέλος πάντων λεπτομέρειες.
Το θέμα είναι ότι προφανέστατα δεν έχεις πρόβλημα (οικονομικό) ώστε να μπορείς να δώσεις 600e για ζημιές στο αυτοκίνητο.
Αυτό το λέω γιατί τυγχάνει να έχω εδώ παραδίπλα μου ένα παλικάρι 32χρονο που έκανε οικογένεια, πήγε και πήρε ένα Focus, το έχει 11 μήνες και έχει δώσει ήδη 1800euro για ζημιές που του έχουν κάνει έξω στο δρόμο που παρκάρουμε. Φυσικά τα έσκασε στην Βελμάρ και τώρα κλαίει γιατί αφενός 'καινούριο' δεν του το κάνανε και αφετέρου με 900euro μηνιάτικο χάλασε δύο μισθούς για να το φτιάξει. Εκτός φυσικά από το ότι έμεινε το αυτοκίνητο στο συνεργείο σε σύνολο 3 μήνες γιατί δεν είχαν ανταλλακτικά.
Τώρα είναι σε απόγνωση και σκέφτεται να το πουλήσει ή να αγοράσει ένα παλιό μικρό για να το χρησιμοποιεί στην εργασία.
Πάντως και η CITROEN φτηνή δεν τη λες σε αυτές τις εργασίες. Πάρτυ κάνουν όταν τους φέρνουν αυτοκίνητα με τέτοιες ζημιές.
Τα 600 ήταν για 5-6 μικροχτυπηματα σε προφυλακτήρες και φτερά που έγιναν ενώ ήμουν παρκαρισμενος σε διάφορα σημεία της Αθήνας που κάναμε ανακαινίσεις. Ήταν στο κόστος της δουλειάς αυτά.
-
παντως κριου, θα τη πω τη κακια του γατου...
ηρθε τη περασμενη εβδομας απο τα βορεια το μπαοκι μου του γραφειου μας απανω για κατι εκπαιδευσεις. μαζι με το σκουληκι που εχει μικρα ομως.
εχει το σε τριο, το 100. εχει πλεον αποψις οτι ειναι ρημαδι ηδη, οτι εκανε μλκ που με ακουσε τοτες και περιμενει την ωρα και τη στιγμη να μην ξαναμπει εις γαλλικον. επισης εις το εγνωστον καφωδειον που συχναζω, ιανι, ειναι επισης θαμων με το μικρο δηζελ σε τριο, ληζινγκ, πωλητης εταιρειας γνωστου επιχειρηματικοσυνδικαληστου. τον ερωτησα την αποψις, τα μπαοκια δεν δικαιουνται αποψις, τι λεγει. μου επανελαβε οτι και ο σαβιδοπαδος, χρεπι.
μετα τουτα, εμπηκα πιο υποψιασμενος στο λαδι βενζινατο και αρχισα να παρατηρω 'φθοραι'. σε οχημα 6μηνου με 1500 χιλιομετρα ολ γουεις γκαρατζντ. λυπουμαι, οκ δεν εχει κατι το τραγικο, αλλα δειχνει πιο ταλαιπωρημενο (πουχου στα πλαστικα) απο το καταξεσκισμενο αλλα πενταετες βιτ. τι να ειπω που τα συμπαθω τοσον οσο πολυ αντιπαθω τα ανεραστα αούρια που ομως ειναι σκύλοι αψογοι?
-
Εγώ δεν θα πω φανατικά πράγματα. Οι απόψεις αφορούν μόνο τις δικές μου εμπειρίες. Τώρα είμαι έξω και από τηλέφωνο δεν μπορεί να γράψω πολλά. Θα αναφέρω αναλυτικά όταν μπορέσω γιατί υπάρχει ζόρι στον χρόνο αυτή την περίοδο
-
Τα αουρια ποια είναι;
Εγώ εχω Saxo που έχει κατι ψιλά από τις δεκαετίες κ επειδή το οδηγεί όποιος βρεθεί αλλά κατά τα άλλα 'αψογο' και C3 του 2011 κυριολεκτικά άψογο - χωρίς εισαγωγικά αυτό, ούτε τσικ μέσα κ τα πλαστικά σαν καινούργια. Δεν μπήκαν ποτέ σε κλειστό γκαράζ αυτά. Έβαζα κάνα προστατευτικό στο τιμόνι..
Τώρα που έπαιρνα B suv, δεν ήταν στην ίδια κατηγορία με το 2008, φαίνεται η διαφορά μέσα, η διαφορά όμως στην τιμή ήταν τιτανο-τεράστια.
Έχω μπει σε VW κ Audi που ήταν κουδουνιστρες κ τίγκα στην πλαστικουρα.
Κ Vit ταλαιπωρημένα που έχουν ξεβαψει ή φύγει τα μισά πλαστικά.
-
ως γατος ομιλω με την παρατηρηση καποιων πραματων που πλερω ανελλιπώς καθε μηνα. αουρια ειναι άουρις 1.4 ντηζελ. ασπαστα. ασχημα. καρμοιρικα. τα παιδια μου το επισης δεν ταλαιπωρουν τα αμαξια τους γιατι τα περισσοτερα απο αυτα θα τα παρουν μπονους οταν ληξει η μισθωση αλλα και γιατι αν το εκαναν θα ηταν κωλοπαιδα και θα ειχαν διαβασει τα 4 ματζικ λετερς ΟΑΕΔ. γενικα με τα γαλλικα βλεπω ακομη και σε αυτα τα συχρονα μια αισθηση που αφηνουν μαλλον ξεθυμασμενης κοκακολλας μετα απο καποιο διαστημα, σαν να μην εχει βαθος η πιγιοτητα. τα επιλεγω μεν γιατι μου αρεζουν αλλα πλεον οχι για εμενα μια και μετα απο λιγο θα ξινισω. επισης ομιλω περι βιτ καθως εχω 4 απο αυτα, τα 2 εχουν παει σε καθε ειδους χωμα, προφανως εχετε δει στα ποστια μου, και τα σκληρα πλαστικα τους δεν τριζουν περισσοτερο απο οτι ετριζαν καινουργια και σιγουρα δεν δειχνουν σαν τη πλαστικη μπετονιερα που αφου επαιξε ο ακης τη δωσαμε στο κουτι για τους φτωχους. κατι αναλογο παρατηρω και σε καμία 10αρια αλλα που συναναστρεφομαι στας εκδρομας,.
φυσικως δεν θα κατσω να διαφωνησω περι αυτων, καλη καρδια να εχωμε, θα συνεχισω να αγοραζω σε τριο-τεσσερο-πεντε για τους δικους μου, ουχι ομως για εμενα, απωλεσαν καθε κινητρο με τα μπλιμπλικια αντι της τετρα.
-
Τα Vit εγγύηση, αλλά τα παλιότερα, δεν νομίζω οτι τα καινούργια είναι κοντά σε ότι ξέραμε.
Το Auris επειδή έτυχε να το είχαμε κ το πουλήσαμε ειχε βγάλει -πολύ λίγα- τριξιματα, κάτι ασημί είχαν σκουρινει, τα πεταλ κολλαγαν στο δάπεδο κ πήγαμε κ βάλαμε δικα μας (μετά έγινε ανάκληση κ κάποια δις δολάρια πρόστιμο στην Αμερική), γενικά οκ ήταν, αλλά στα 100.000 κ 8 χρονια το στείλαμε γιατί ψυχανεμιζομουν μεγάλα κόστη (ήδη άρχιζαν κ ετσουζαν τα service σε γνωστό επίσημο) και έκαιγε πολύ χωρίς να πηγαίνει βήμα. Κρατήσαμε το C3 που δεν πηγαίνει βήμα αλλά δεν καίει τίποτα κ φθηνότερα κόστη γενικά κ δεν χάσαμε κ πολύ από χώρους κ αποσκευές.
Γενικά βελτιώνονται τα Γαλλικά με τις γενιές πάντως.
-
Μία ηλεκτρονική ευκολία που λείπει από το Aircross και θα ήθελα να το έχει, είναι το αυτόματο ανέβασμα των ηλεκτρικών παραθύρων μετά το κλείδωμα. Θα μπορούσαν οι Γάλλοι να το είχαν στον εξοπλισμό. Δεν πρέπει να είναι κάτι το φοβερό σαν υλοποίηση.
-
Πατα παρατεταμενα το κλειδωμα των θυρων στο κλειδι.
Citroen C3 Aircross 2018