-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
- Η πιο συνηθισμένη πρακτική είναι αυτή, δηλαδή το αυτοκίνητο να εξοφλείται πριν τον εκτελωνισμό.
- Για να στο εκτελωνίσουν χωρίς να το εξοφλήσεις, πρέπει να συμβαίνουν τουλάχιστον τα 2 παρακάτω:
α) να έχει ρευστότητα ο έμπορος (όχι ο εισαγωγέας), πράγμα πολύ σπάνιο, ειδικά στις ημέρες μας. Εάν όχι, να έχει μεγάλη πίστωση ο έμπορος από τον εισαγωγέα.
β) Να σε εμπιστεύεται ο έμπορος.
Και εμένα με το Kuga μου είχαν ζητήσει να εξοφλήσω μετά τον εκτελωνισμό αλλά πρίν παραλάβω, ώστε να βγεί η άδεια στο όνομά μου. Τελικά (λόγω ανταλλαγής που δεν έγινε) εξόφλησα την ημέρα που παρέλαβα (η άδεια είχε βγει 1 εβδομάδα νωρίτερα) όλο το ποσό (μόνο την προκαταβολή είχα δώσει μέχρι τότε).
Στην BMW, πάντα εξοφλούσα την ημέρα της παραλαβής και προκαταβολή δεν είχα δώσει ποτέ πάνω από €300. Αλλά εκεί και με γνώριζαν και ο έμπορος είχε τεράστια ρευστότητα αλλά και πίστωση από την BMW Hellas.
Το πρόβλημα δεν είναι να εξοφληθεί πριν το εκτελωνισμό ένα αμάξι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν εγγραφές δεσμεύσεις (με VIN numbers κλπ) για την τήρηση των χρόνων παράδοσης μετά την εξόφληση και εφόσον το όχημα είναι στο τελωνείο και αναμένει εκτελωνισμό.
-
Ο χρήστης scorpio571 έγραψε:
Από περιέργεια, γιατί δεν έγινε η ανταλλαγή που αναφέρεις πιο πάνω;Γιατί 2 ημέρες πριν παραλάβω, το πούλησα μόνος μου σε υψηλότερη τιμή. Οπότε ενώ είχαμε συμφωνήσει ότι την Παρασκευή που θα παραλάβω θα τους δώσω το αυτοκίνητό μου + τα μετρητά της διαφορά, τελικά την Παρασκευή τους έδωσα μόνο μετρητά (τους είχα ενημερώσει από την Πέμπτη).
Το πρόβλημα δεν είναι να εξοφληθεί πριν το εκτελωνισμό ένα αμάξι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν εγγραφές δεσμεύσεις (με VIN numbers κλπ) για την τήρηση των χρόνων παράδοσης μετά την εξόφληση και εφόσον το όχημα είναι στο τελωνείο και αναμένει εκτελωνισμό.
Κανονικά πρέπει να υπάρχουν έγγραφα με συγκεκριμένο VIN και ημερομηνίες. Στην Ford μου τα είχαν δώσει όλα. Μάλιστα το VIN το είχα λάβει με email, μερικές ημέρες πριν την ημερομηνία παραγωγής.
-
Ο χρήστης chrszchs έγραψε:
Καλησπέρα,
σήμερα ενημερώθηκα ότι το αυτοκίνητο έφτασε (λευκό t roc exp. 1.5lt , sport pack) και μου ζητήθηκε προκειμένου για τον εκτελωνισμό να εξοφλήσω. Μου φάνηκε περίεργο και εν τέλει συμφωνήσαμε να μεταφέρω ένα σημαντικό ποσό αύριο (πρπ τα 4/5 συμπεριλαμβανόμενης και της προκαταβολής των 2.000) και από αύριο σε 15 εργάσιμες αναμένεται να το έχω. Κάτι με τρώει βέβαια, γιατί εγώ δυστυχώς δεν προπληρώνομαι για να δουλέψω, αλλά δουλεύω και προσεύχομαι με την ολοκλήρωση των εργασιών να πάρω και το συμφωνημένο ποσό (πράγμα που σπάνια συμβαίνει και μετά τρέχω να παρακαλάω τηλεφωνικά). Είχα την αίσθηση ότι μια λογική σειρά θα ήταν....προκαταβολή - άφιξη - εκτελωνισμός - μεταφορά στην αντιπροσωπεία - κλήση για ένα τσεκάρισμα και απο εμένα - εξόφληση - πινακίδες κλπ - παράδοση....Τέλος πάντων...ας είναι.....νομίζετε οτι μπορώ/πρέπει να ζητήσω αύριο κάτι ως αποδεικτικό; π.χ αριθμό πλαισίου;....κάτι άλλο; ......να ανησυχώ πολύ;....Το ίδιο είχαν πει και σε μένα για το polo.Με ενημέρωσαν πως όλα τα αυτοκίνητα που έχουν παραλειφθεί έχουν
εξοφληθεί από τον εισαγωγέα ,αλλά θα τους διευκόλυνε και θα μου έδιναν και σειρά προτεραιότητας αν το εξοφλούσα.
Τους είπα πως αν δε δω το αυτοκίνητο δε τους δίνω ολόκληρο το ποσό και κανονίστηκε να τους δώσω το 50% και μόλις
το έβλεπα να τους έδινα το άλλο 50.Στο τέλος και ευχαριστώ μου είπαν ακόμα και για το 50%.
Πάντως δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα ,παρα μόνο και υπολόγισε το κι εσύ πως οι 15 εργάσιμες μάλλον
θα είναι 20 με 25 εργάσιμες. -
Θεωρώ τις 15 εργάσιμες ήδη πολλές...20 με 25 θα αρχίσω να τσακώνομαι....ελπίζω να μην συμβεί έτσι....πάντως σήμερα πατήθηκε το κουμπί και στάλθηκαν 18.000....με τα 2.000 της προκαταβολής σύνολο 20.000. Τα υπόλοιπα 6.000, 3-4-5 μέρες πριν την παράδοση και αφού το δω....
-
Πέρσι που πήρα το tiguan είχα δώσει προκαταβολή 2000 και τα υπόλοιπα 25000 όταν το είδα το αυτοκίνητο. Ο εκτελωνισμός κράτησε 10 μέρες περίπου (ημερολογιακές).
Ποιός είναι ο έμπορος;
-
Auto Club
-
Ο χρήστης chrszchs έγραψε:
Θεωρώ τις 15 εργάσιμες ήδη πολλές...20 με 25 θα αρχίσω να τσακώνομαι....ελπίζω να μην συμβεί έτσι....πάντως σήμερα πατήθηκε το κουμπί και στάλθηκαν 18.000....με τα 2.000 της προκαταβολής σύνολο 20.000. Τα υπόλοιπα 6.000, 3-4-5 μέρες πριν την παράδοση και αφού το δω....Μετά τον εκτελωνισμο είναι και πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας... Σωστά; Πόσες μέρες παίρνουν αυτά;
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πόσο να θέλουν αυτά; 2μέρες;3;.... το πολύ....αυτοί την ξέρουν τη δουλειά, ξέρουν που να πάνε και τι να κανουν...δεν είναι σαν να πάει κάποιος εξ ημών και υμών να συνδιαλλαγεί με μια δημόσια υπηρεσία....
Τέλος πάντων,ότι κι αν είναι, οι μέρες αρχίζουν απο αύριο να μετρώνται...και θα δούμε σε ποιόν αριθμό θα φτάσουμε... -
Καλησπέρα και από εμένα..έχω παραλάβει το αυτοκίνητο εδώ και τρεις εβδομάδες και είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Έκδοση advance 1.0 , με design pack. Χρώμα αμαξώματος μπλε ravenna με μαύρη οροφή. Εσωτερικό μπλε διάκοσμο . Πολύ μου αρέσει στον δρόμο (άλλωστε από το test drive το ένιωσα) και πολύ δυνατό infotainment. Όσο το κυκλοφορώ θα γράφω κι άλλα.
-
Ωραίος!
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Και το tiguan το διαφήμιζαν με 615 και τελικά έχει 420.. Κλασικό marketing vw.. Για το 0-100 ίσως ειναι σωστο λόγω αλλαγής μέτρησης ή είναι τυχαίο..λάθος..Αντιvag alert.
Εχει 420 οταν το καθισμα ειναι τερμα πισω και ο πατος του πορτμπαγκαζ στην πανω θεση.
Οταν το καθισμα παει τερμα μπροστα και αφαιρεσεις τον πατο παει στα 600 τοσο -
Λες να χε το golf 380 και το tig μολις 40λτ παραπανω;;;
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Και το tiguan το διαφήμιζαν με 615 και τελικά έχει 420.. Κλασικό marketing vw.. Για το 0-100 ίσως ειναι σωστο λόγω αλλαγής μέτρησης ή είναι τυχαίο..λάθος..
Αντιvag alert.
Εχει 420 οταν το καθισμα ειναι τερμα πισω και ο πατος του πορτμπαγκαζ στην πανω θεση.
Οταν το καθισμα παει τερμα μπροστα και αφαιρεσεις τον πατο παει στα 600 τοσοΚάτοχος Tiguan ο χώρος αποσκευών είναι παρα πολύ καλός .Τερμα πίσω τα καθίσματα εγώ με 1,78 ύψος κάθομαι σταυροπόδι .Εγω που πήγα ταξίδι όταν πήγα τα είχα κανονικά στην επιστροφή τα έφερα μπροστά έφερα μπροστά τα καθίσματα για να μεγαλώσω το χώρο αποσκευών .Το παιδί που είναι σε καθισματάκι δαν είχε κανένα πρόβλημα η γυναίκα μου 1,6 ύψος όταν την ρωτησα μου είπε ότι είναι άνετα .Αν τώρα με τα καθίσματα κάτω και με κάτω το δάπεδο είναι 600 δεν ξέρω αν ισχύει
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης parlapipis έγραψε:
Καλησπέρα και από εμένα..έχω παραλάβει το αυτοκίνητο εδώ και τρεις εβδομάδες και είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Έκδοση advance 1.0 , με design pack. Χρώμα αμαξώματος μπλε ravenna με μαύρη οροφή. Εσωτερικό μπλε διάκοσμο . Πολύ μου αρέσει στον δρόμο (άλλωστε από το test drive το ένιωσα) και πολύ δυνατό infotainment. Όσο το κυκλοφορώ θα γράφω κι άλλα.ειναι παρα πολύ όμορφο αυτοκίνητο και πάει άριστα στις πωλησεις .Το κοίταζα εγώ αλλά με φόβιζαν τα 1000cc.Επειδη τώρα με την έκπτωση έπαιρνα το Tiguan έκδοση advance 1.4 -125ps μου έβγαινε 3000e προτίμησα το δεύτερο .Παντως καλορίζικο έκανες πολύ καλή επιλογή
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Λες να χε το golf 380 και το tig μολις 40λτ παραπανω;;;Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Οτι να ναι ακους εδω μεσα απο μερικους που προσπαθουν να δικαιολογησουν τη αποψη τους. Δε γραφω συχνα και εχουν παρει αερα...... Χαχαχα
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Και το tiguan το διαφήμιζαν με 615 και τελικά έχει 420.. Κλασικό marketing vw.. Για το 0-100 ίσως ειναι σωστο λόγω αλλαγής μέτρησης ή είναι τυχαίο..λάθος..
Αντιvag alert.
Οταν το καθισμα παει τερμα μπροστα και αφαιρεσεις τον πατο παει στα 600 τοσοΑρα 420 έχει όπως λέει και ο κατάλογος της vw και το golf 380. Που είναι το αντιβαγκ δεν κατάλαβα.
-
Άλλο να λέει ότι έχει 420 και αυτό είναι όλο και άλλο ότι μπορεί να φτάσει παραπάνω χωρίς να ρίξεις Τα πίσω καθίσματα .Η πατέντα που έχει για όσους δεν γνωρίζουν είναι ότι και να πανε όλο μπροστά τα πίσω καθίσματα οι επιβάτες μπορούν να κάτσουν κανονικά
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Αντιvag alert.
Οταν το καθισμα παει τερμα μπροστα και αφαιρεσεις τον πατο παει στα 600 τοσοΑρα 420 έχει όπως λέει και ο κατάλογος της vw και το golf 380. Που είναι το αντιβαγκ δεν κατάλαβα.
Οτι αυτο ειναι η μια πλευρα της χωρητικοτητας και προτιμησες αυτη για να υποστηριξεις αυτα που λες. Ξεχασες ομως την αλλη επιτηδες. Τι ηθελες δηλαδη να διαφημιζει τα 420 ενω μπορει να φτασει τα 600 και? Θα μας τρελανεις μες στο καυσωνα?
-
Ο χρήστης ils έγραψε:
Άλλο να λέει ότι έχει 420 και αυτό είναι όλο και άλλο ότι μπορεί να φτάσει παραπάνω χωρίς να ρίξεις Τα πίσω καθίσματα .Η πατέντα που έχει για όσους δεν γνωρίζουν είναι ότι και να πανε όλο μπροστά τα πίσω καθίσματα οι επιβάτες μπορούν να κάτσουν κανονικάSent from my iPhone using Tapatalk
Όταν λες κανονικά,μπορούν να κάνουν ταξίδι π.χ. 300χλμ. Γιατί και σε Mini κάθονται οι πίσω,αλλά μετά από 3 ώρες δρόμο θα βγουν κάπως..
Δεν το λέω κακοπροαίρετα,απλά μου φαίνονται πολλά τα 150+ λίτρα αποσκευών που κερδίζεις με τα καθίσματα μπροστά και μου φαίνεται δύσκολο να αφήνουν ικανοποιητικό χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών (εκτός αν είναι μικρά παιδιά και για κοντινή απόσταση). -
Λεγεται εκμετάλλευση χωρων και εκει η vw εινια κορυφη
VW T-Roc