-
-
Θα ηθελα να παρακαλεσω κατοχους των 1.0 και 1.5 λιτρων να αναφερουν με ενα γεμισμα ποσα χιλιομετρα κανουν μεχρι το επομενο γεμισμα.Σας ευχαριστω πολυ ιδιαιτερως.
Καλησπέρα έχω το 1.5 χειροκίνητο, δεν θυμάμαι πόσο έκανα με κάθε γέμισμα. Κοντεύω 3.000 χλμ και έχω κάψει μέσο όρο 8 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα αν αυτό σε βοηθάει.
Δεν οδηγώ επιθετικά εντός πόλης και στην εθνική 130 στον αυτόματο.
-
Ο χρήστης j0e έγραψε:
Θα ηθελα να παρακαλεσω κατοχους των 1.0 και 1.5 λιτρων να αναφερουν με ενα γεμισμα ποσα χιλιομετρα κανουν μεχρι το επομενο γεμισμα.Σας ευχαριστω πολυ ιδιαιτερως.
Καλησπέρα έχω το 1.5 χειροκίνητο, δεν θυμάμαι πόσο έκανα με κάθε γέμισμα. Κοντεύω 3.000 χλμ και έχω κάψει μέσο όρο 8 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα αν αυτό σε βοηθάει.
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση!Να υποθεσω 450 χιλιομετρα.Στη σελιδα της vw παντως για το χειροκινητο 1.5 αναφερει 5.5 λιτρα μεικτος κυκλος .
-
Ο χρήστης Tobajara έγραψε:
Θα ηθελα να παρακαλεσω κατοχους των 1.0 και 1.5 λιτρων να αναφερουν με ενα γεμισμα ποσα χιλιομετρα κανουν μεχρι το επομενο γεμισμα.Σας ευχαριστω πολυ ιδιαιτερως.Κοντεύω τα 6.000 km με κινητήρα 1.0, κινούμαι πολύ σε μικρές διαδρομές εντός πόλης (αρκετά σταμάτα-ξεκίνα) και αραιά εθνική/επαρχιακό δίκτυο. Στα τελευταία 3.000 km έχω μέση κατανάλωση 7,2 και με ένα γέμισμα βγάζω 650+ ως 700 km. Κάποια στιγμή θα γράψω τις συνολικές (πολύ θετικές) εντυπώσεις μου μέχρι τώρα.
-
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση!Να υποθεσω 450 χιλιομετρα.Στη σελιδα της vw παντως για το χειροκινητο 1.5 αναφερει 5.5 λιτρα μεικτος κυκλος .
Από τα γραφόμενα του j0e προκύπτουν 600+ χιλιόμετρα όχι 450 (για γέμισμα 50 lt).
-
Πρόσθεσε τουλάχιστον 2 λτ επιπλέον από αυτά που αναφέρουν τα εργοστάσια.
-
Ο χρήστης Neurotica έγραψε:
Πρόσθεσε τουλάχιστον 2 λτ επιπλέον από αυτά που αναφέρουν τα εργοστάσια.Να δούμε πότε θα αλλάξει και η εμφανιζόμενη κατανάλωση, έτσι όπως αλλαξαν και οι ρύποι. Σε κάτι πιο ρεαλιστικό και ουσιαστικά χρήσιμο για τον πελάτη.
Αυτό το +2 το βαρέθηκα τόσα χρόνια. -
Αμήν.
-
625 χιλιόμετρα περίπου μέσο όρο με κάθε γέμισμα, γενικά το πόσο καίει το αυτοκίνητο είναι καθαρά θέμα ποδιού και στυλ οδήγησης, αν οδηγούσα το ίδιο αμάξι 10 χρόνια πριν πιστεύω θα είχα κατανάλωση γύρω στα 10 άνετα. λόγω του ότι πλέον οδηγώ συντηρητικά αν αγόραζα πάλι σήμερα μπορεί να έπαιρνα και το 1.0 Έχοντας οδηγήσει και τα δύο θεωρώ ότι το 1.0 είναι μια χαρά αν δεν σε ενδιαφέρει η σπορ οδήγηση.
-
Καλημέρα,
με το 1,5lt με μηχανικό κιβώτιο και πολύ ελαφρύ πόδι (ΑCC στα 140km/h και αλλαγή ταχύτητας στις 2000-2500rpm, οδήγηση σε ανοιχτό δρόμο, απόλυτα ιδανικές συνθήκες σε διαδικασία στρωσίματος, που δύσκολα θα επαναληφθούν) από το φουλάρισμα, ξαναγέμισα στα 590 διανυθέντα χιλιόμετρα, ο δείκτης ήταν στην τελευταία γραμμή και δεν είχε ανάψει κανένα ενδεικτικό λαμπάκι (θεωρώ ότι αν ανάψει λαμπάκι μπορείς να διανύσεις από 50 ως 80km). Οπότε το 650km είναι πιθανώς ένα ρεαλιστικό σενάριο για κάποιον που οδηγεί συντηρητικά σε ανοιχτό δρόμο με ταχύτητες μεχρι 120km/h. -
Αυτά τα ρημάδια τα 'σκληρά πλαστικά' προφανώς και μειώνουν το κόστος κατασκευής, δεν μπορώ να πιστέψω με την καμία ότι πρόκειται για 'αναβάθμιση'. Κρίμα γιατί έχει και ωραίο εξωτερικό σχεδιασμό και καλές επιδόσεις. Ευελπιστώ σε facelift...
-
Παίδες, γνώμη μου είναι οτι ο τελευταίος λόγος για να μην επιλέξεις το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (θα έπρεπε να) είναι τα σκληρά πλαστικά. Υπάρχουν αρκετοί άλλοι λόγοι που θα απέτρεπαν την αγορά του πιθανόν, αλλά όχι αυτός. Άλλωστε σε όψη και συναρμογή είναι αξιοπρεπέστατα.
Αυτά που πιάνουμε κάθε μέρα, είναι ο λεβιές και το τιμόνι και εκεί οι γερμανοί έχουν δώσει ρέστα. Ειδικά το τιμόνι το θεωρώ εκπληκτικά καλόγουστο και ποιοτικό και πολύ μακριά απ'οτιδήποτε άλλο στην κατηγορία.
Στα πιο σημαντικά , που είναι ο κινητήρας, το πλαίσιο, το στήσιμο, η άνεση, οι χώροι κτλ., ναι το καταλαβαίνω να γίνεται συζήτηση για το αν αξίζει τα λεφτά του ή όχι. -
Προς επίρρωσιν των προαναφερθέντων έχω να πω τα παρακάτω:
....στην όψη, αν καταφέρεις και αποκόψεις την όραση από τις υπόλοιπες αισθήσεις και την εγκεφαλική λειτουργία που αναγνωρίζει περί της σκληρότητάς τους, δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι όντως είναι έτσι...
...από άποψη φινιρίσματος και συναρμογής το απτό και ορατό αποτέλεσμα δεν υπολείπεται από αυτό που περιμένεις αγοράζοντας WV...
Προχωρώντας, τιμόνι, λεβιές αλλά και η γενικότερη εικόνα που βλέπει κανείς μπροστά του καθισμένος στην θέση του οδηγού/συνοδηγού (active info display, οθόνη infotainment, κονσόλα ως το υποβραχιόνιο) είναι πραγματικά υπεράνω κριτικής περί την εργονομία και την αισθητική του...και μάλλον σαφώς μπροστά από το 2ο.
Τα καθίσματα είναι πραγματικά ιδανικά, ούτε μαλακά, ούτε σκληρά και με πάρα πολύ καλή πλευρική στήριξη, και στην φουλ έκδοση άψογα στο μάτι και ποιοτικότατα.
Ο κινητήρας είναι επαρκέστατης ισχύος και ροπής....μένει να αποδειχθεί ότι είναι και αξιόπιστος.
Το πλαίσιο και το στήσιμο δεν νομίζω να απογοητεύσουν το μέσο οδηγό...δεν πιστεύω ότι έστω κι ένας εξ όσων το επιλέξουν, θα πάνε να μπουν και να βγουν στη στροφή με 190 ώστε να δουν τα όρια πλαισίου και το στήσιμο...μπαινοβγαίνω με 120-140(μάλλον πολλά) και δεν έχω νοιώσει ανασφάλεια πουθενά, και το πλαίσιο ακολουθεί μια χαρά, οπότε το στήσιμο μάλλον είναι και μέχρι εδώ επαρκές.
Από άποψη εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας, το μόνο που του λείπει και που θα απαιτείται να έχουν στάνταρ όλα τα νέα αυτοκίνητα, είναι η κάμερα 360 οπισθοπορείας, που δεν έχω ρωτήσει αν και με τι κόστος μπαίνει...πέραν αυτού, ουδέν.
Όσον αφορά στην άνεση, δεν μου αρέσουν τα μαγικά χαλιά γιατί μου κάνουν λίγο βάρκες, προτιμώ τις πιο σκληρές αναρτήσεις..κι έτσι ειναι. Θα προτιμούσα φυσικά να μην έχει ημιάκαμπτο, αλλά πολλαπλών....αλλά κι αυτό είναι στο κεφάλι μου μάλλον, μιας και από τις λακούβες περνάει χωρίς κοπανήματα και δεν έχω νοιώσει να φεύγει κάπου το πίσω μέρος.
Και τέλος οι χώροι, μιας και πολύς λόγος είχε γίνει για αυτό στις πρώτες σελίδες. Μόλις πριν μια εβδομάδα έκανα το απόλυτο τεστ εσωτερικού χώρου, όταν κάθισε στη θέση του οδηγού άνθρωπος ύψους 2.02m, που φυσικά αγοράζει αυτοκίνητο με πρώτο κριτήριο το να μπορεί να βολευτεί πίσω από το τιμόνι. Μπήκε άνετα, κάθισε ανετότερα, ρύθμισε και βρήκε τη σωστή θέση έχοντας έναν αέρα πάνω από το κεφάλι του 3-4cm (ίσως και παραπάνω), χωρίς φυσικά να είναι ξαπλωμένος ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ...κρατώντας αυτή τη ρύθμιση στο μπροστινό κάθισμα, κάθισε ακριβώς από πίσω, το κεφάλι του απείχε 1cm από την οροφή και τα γόνατά του μόλις που άγγιζαν την πλάτη του μπροστινού καθίσματος. ΑΥΤΑ...οτιδήποτε άλλο ακούσω περί του χώρου στο πίσω κάθισμα, απλώς θα το ακούσω....αναλόγως μπορεί και να μειδιάσω....
Όσον αφορά στο πορτ μπαγκάζ, 415-420lt με ρεζέρβα ανάγκης, όταν τα αντίστοιχα μη crossover (golf, focus, v40, astra, auris, i30, ceed) έχουν μέσο όρο 370-380lt (εξαιρείται το civic), νομίζω ότι τα 40lt επιπλέον είναι ο χώρος που μου χρειάζονταν ώστε να ταξιδέψω για πρώτη φορά για πολυήμερες διακοπές και όλα τα πράγματα να είναι στο γεμάτο πορτ μπαγκάζ, όντας φυσικά στη θέση της - πρώτιστα για λόγους ασφαλείας - η εταζέρα (μέχρι πρότινος το προηγούμενο αυτοκίνητό μου, χωρητικότητας πορτ μπαγκάζ 370lt, πηγαινοέρχονταν με τα 2/3 του πίσω καθίσματος φουλ γεμάτα).
Ολοκληρώνοντας, το αυτοκίνητο καλύπτει απολύτα τις ανάγκες μιας 3μελους (που δεν αρκείται στα απαραίτητα για το ταξίδι) ή μιας 4μελούς (που θα συμβιβαστεί με 2-3 κι όχι 7-8 επιτραπέζια) οικογένειας...μιας και για αυτό έγινε πολύς λόγος στην αρχή. -
Κατ' αρχήν να πω ότι ήδη μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλιώς δεν θα είχα ποστάρει καν. Και ξέρω ότι από τη στιγμή που προτίθεμαι ν΄αποχωριστώ το Rocco, δύσκολα θα βρεθεί κάτι που να το ξεπεράσει, αλλάζουν όμως οι καταστάσεις (έλευση υιού) αλλάζουν και οι ανάγκες. Έχω κάνει test drive και μόνο το Tiguan και το CRV βάζω πάνω από αυτά, μιλώντας πάντοτε ρεαλιστικά και σύμφωνα με τις οικονομικές μου δυνατότητες (άσε που τα 2 που ανέφερα θα είναι μικρή υπέρβαση). Προφανώς και δεν είναι το μείζον τα 'σκληρά πλαστικά' αλλά στα δικά μου μάτια έκαναν 'μπαμ' και οπτικά και στην αφή. Ξέρω ότι θα ακουστεί κάπως αλλά αν είχε το σαλόνι (που είναι και πριν 8-9 χρόνια) του Rocco πιθανότατα θα το είχα πάρει ήδη. Ή μεγαλώνω και παραξενεύω...
-
Ο χρήστης louis k έγραψε:
Κατ' αρχήν να πω ότι ήδη μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλιώς δεν θα είχα ποστάρει καν. Και ξέρω ότι από τη στιγμή που προτίθεμαι ν΄αποχωριστώ το Rocco, δύσκολα θα βρεθεί κάτι που να το ξεπεράσει, αλλάζουν όμως οι καταστάσεις (έλευση υιού) αλλάζουν και οι ανάγκες. Έχω κάνει test drive και μόνο το Tiguan και το CRV βάζω πάνω από αυτά, μιλώντας πάντοτε ρεαλιστικά και σύμφωνα με τις οικονομικές μου δυνατότητες (άσε που τα 2 που ανέφερα θα είναι μικρή υπέρβαση). Προφανώς και δεν είναι το μείζον τα 'σκληρά πλαστικά' αλλά στα δικά μου μάτια έκαναν 'μπαμ' και οπτικά και στην αφή. Ξέρω ότι θα ακουστεί κάπως αλλά αν είχε το σαλόνι (που είναι και πριν 8-9 χρόνια) του Rocco πιθανότατα θα το είχα πάρει ήδη. Ή μεγαλώνω και παραξενεύω...και εγώ το t roc πήγα να δω αλλά με το Tiguan έφυγα
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Και για μένα είναι θέμα τα πλαστικά. Ειδικά αν προέρχεσαι από γκολφ η διαφορά είναι τεράστια. Όχι μόνο αφή αλλά και όψη και μυρωδιά.
Πιθανώς βέβαια σε βάθος χρόνου να συνηθίζεις.>Ο χρήστης louis k έγραψε:Κατ' αρχήν να πω ότι ήδη μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλιώς δεν θα είχα ποστάρει καν. Και ξέρω ότι από τη στιγμή που προτίθεμαι ν΄αποχωριστώ το Rocco, δύσκολα θα βρεθεί κάτι που να το ξεπεράσει, αλλάζουν όμως οι καταστάσεις (έλευση υιού) αλλάζουν και οι ανάγκες. Έχω κάνει test drive και μόνο το Tiguan και το CRV βάζω πάνω από αυτά, μιλώντας πάντοτε ρεαλιστικά και σύμφωνα με τις οικονομικές μου δυνατότητες (άσε που τα 2 που ανέφερα θα είναι μικρή υπέρβαση). Προφανώς και δεν είναι το μείζον τα 'σκληρά πλαστικά' αλλά στα δικά μου μάτια έκαναν 'μπαμ' και οπτικά και στην αφή. Ξέρω ότι θα ακουστεί κάπως αλλά αν είχε το σαλόνι (που είναι και πριν 8-9 χρόνια) του Rocco πιθανότατα θα το είχα πάρει ήδη. Ή μεγαλώνω και παραξενεύω...
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης ils έγραψε:
Κατ' αρχήν να πω ότι ήδη μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλιώς δεν θα είχα ποστάρει καν. Και ξέρω ότι από τη στιγμή που προτίθεμαι ν΄αποχωριστώ το Rocco, δύσκολα θα βρεθεί κάτι που να το ξεπεράσει, αλλάζουν όμως οι καταστάσεις (έλευση υιού) αλλάζουν και οι ανάγκες. Έχω κάνει test drive και μόνο το Tiguan και το CRV βάζω πάνω από αυτά, μιλώντας πάντοτε ρεαλιστικά και σύμφωνα με τις οικονομικές μου δυνατότητες (άσε που τα 2 που ανέφερα θα είναι μικρή υπέρβαση). Προφανώς και δεν είναι το μείζον τα 'σκληρά πλαστικά' αλλά στα δικά μου μάτια έκαναν 'μπαμ' και οπτικά και στην αφή. Ξέρω ότι θα ακουστεί κάπως αλλά αν είχε το σαλόνι (που είναι και πριν 8-9 χρόνια) του Rocco πιθανότατα θα το είχα πάρει ήδη. Ή μεγαλώνω και παραξενεύω...
και εγώ το t roc πήγα να δω αλλά με το Tiguan έφυγα
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ποια έκδοση πήρες ;
Επίσης έχω δει ότι στο Γερμανικό configuration του T Roc μπορείς να βάλεις και R Line (μέσα έξω), έχει ακούσει κανείς κάτι αντίστοιχο για εδώ ;
-
Έχω τώρα στην κατοχή μου ένα corsa D με 170k χλμ, το οποίο είναι παντού επενδυμένο με σκληρά πλαστικά. Δεν ακουγεται, κιχ, το παραμικρό. Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη την πολύ καλή συναρμογή των πλαστικών επιφανειών σε scirocco, πιστεύω πως τα πλαστικά του t-roc μπορεί στην ιδέα κ στο μάτι κάπου να ξενίζουν, αλλά να αντέχουν στο χρόνο. Μια επιφύλαξη έχω μόνο για τα εσωτερικά χερούλια όπου το group vag έχει θέμα στο ανοιξε-κλεισε.
-
Ότι κι να ναι Qashqai δεν θα ναι
-
Το ξερω οτι ειναι off topic, αλλα γιατι υπαρχει τοσο μενος με το QQ (δεν το εχω, ουτε το ειχα ποτε, ουτε με ενδιαφερει να το παρω); Απλα ρωταω απο περιεργεια, διοτι ειναι ενα μοντελο που εχει πουλησει απιστευτα κομματια τοσο στην ελλαδα οσο και στην υπολοιπη ευρωπη!
VW T-Roc