-
Διάβασε με προσοχή και θα δεις πως κόβει 50 50 τα λίτρα από τα αρχικά 415...
-
ΑΝ κάνεις τις αλλαγές που λέει!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
ΑΝ κάνεις τις αλλαγές που λέει!Μικροαλλαγές δηλαδή αν σκεφτείς ότι καλό είναι να έχεις μια πραγματική ρεζέρβα σε αυτοκίνητο που μπορεί να πας και στα κατσάβραχα... Εγώ πάντως προτιμώ για παράδειγμα το duster μου να περιγράφεται πως έχει 475 λίτρα με κανονική ρεζέρβα ενώ θεωρώ άτοπο να μου περιγράφει κάποιος πως μπορώ να έχω 530 δίχως αυτή και μόνο με ένα κιτ επισκευής. Αν βγάλω δε και τα πίσω καθίσματα φτάνω στα 1950 λίτρα
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
ΑΝ κάνεις τις αλλαγές που λέει!
Μικροαλλαγές δηλαδή αν σκεφτείς ότι καλό είναι να έχεις μια πραγματική ρεζέρβα σε αυτοκίνητο που μπορεί να πας και στα κατσάβραχα... Εγώ πάντως προτιμώ για παράδειγμα το duster μου να περιγράφεται πως έχει 475 λίτρα με κανονική ρεζέρβα ενώ θεωρώ άτοπο να μου περιγράφει κάποιος πως μπορώ να έχω 530 δίχως αυτή και μόνο με ένα κιτ επισκευής. Αν βγάλω δε και τα πίσω καθίσματα φτάνω στα 1950 λίτρα
Μην παραφραζεις τα γραφομενά μου. Δεν έγραψα πουθενά για μικρο-αλλαγές. Και δεν κανουν όλοι την χρήση που περιγραφεις. Εγώ δεν εχω ρεζερβα και εχω παει κ στα κατσαβραχα και δεν την εχω χρειαστει εδω και δυο χρόνια...
-
Βασίλη μου δεν παραφράζω τίποτε. Όσο για την χρήση ενός suv γνωρίζω πολύ καλά ποια είναι για τους περισσότερους. Απο εκεί και μετά όπως και στην τελευταία βάρκα χρειάζεται να υπάρχουν φωτοβολίδες και σωσίβια έτσι και σε ένα αυτοκίνητο (ειδικά ένα που μπορεί να έχει διττή χρήση...) κάποια πράγματα πρέπει να θεωρούνται προαπαιτούμενα από την πλευρά του κατασκευαστή και ζητούμενα από την πλευρά των δημοσιογράφων.
-
Σεβαστή η άποψή σου Σπύρε μου, αλλά μήπως σε κάποιες περιπτώσεις - οχι παντα - πρέπει να σκεφτούμε και το ενδεχόμενο ο κατασκευαστής να έχει σκεφτεί πριν από εμάς για εμάς;
-
Αναφέρομαι στα προαπαιτούμενα και όχι στα προαιρετικά. Στα δεύτερα όχι μόνο πρέπει αλλά είναι και σχεδόν μονόδρομος ο κατασκευαστής να υλοποιεί πρωτοβουλίες που θα βελτιώσουν την ζωή των πελατών του. Έτσι γίνεται περισσότερο ανταγωνιστικός απέναντι στο κοινό που θέλει το κάτι παραπάνω. Επειδή όμως δεν θέλω να δώσω άρωμα φιλοσοφίας στην κουβέντα αλλά ουσίας θεωρώ πως θα έπρεπε να γίνει ευδιάκριτο στον πολύ κόσμο πως το T-roc με κανονική ρεζέρβα και 4κίνηση είναι ένα αυτοκίνητο με 315 λίτρα χώρο αποσκευών που κατά την γνώμη μου το καθιστά ανόητη επιλογή για μια μικρή συνηθισμένη μικροαστική οικογένεια. Ελπίζω τουλάχιστον αυτό να γίνεται ξεκάθαρο στα specks του κατασκευαστή.
-
Εγω δεν θεωρώ τα αμαξια αυτης της κατηγορίας οικογενειακά...
-
Για ζευγάρι με ένα παιδί (άντε και ένα μικρό σκυλάκι) που τείνει να γίνει το κανονικό πλέον στην Ελλάδα νομίζω πως είναι υπεραρκετά τα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας.
Πεθερά και λοιποί συγγενείς μπλοκ !
Πόσες φορές το χρόνο γεμίζει ένα πορτμπαγκάζ με αποσκευές ;
3-4 φορές το πολύ.
Στην ανάγκη θα βάλεις και κάτι στα πίσω καθίσματα.Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Απο vw.de με κιτ επισκευης 445 λίτρα το 4x2, 392 το 4x4
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Απο vw.de με κιτ επισκευης 445 λίτρα το 4x2, 392 το 4x4άρα το 4χ4 που έχει 30.000,00, με τη μικρή ρεζέρβα, περίπου 365. Με κανονική κάτω απο 350
-
Ο ανταγωνισμός στη κατηγορία τι χωρητικότητες χώρου αποσκευών έχει;
Για Mokka X βρήκα 356/319lt και για CH-R 377lt. -
Εγω δεν θεωρώ τα αμαξια αυτης της κατηγορίας οικογενειακά...Για εμένα που είμαστε τριμελής οικογένεια και δεν μετακομίζουμε ολο το σπίτι, 330-380 λίτρα είναι υπέραρκετά.Και αυτά για τις 3 φορές το χρόνο. Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαιρινές διακοπές. Το Πάσχα ανέβηκα Γιάννενα με αυτοκίνητο με 550 λίτρα και έκανα προσπάθεια να απλώσω τις αποσκευές για να μην μετακινούνται. Απο την άλλη έβλεπα στο δρόμο αυτοκίνητα με 500 λίτρα, μπαγκαζιέρα απο πάνω και στην εταζέρα πίσω σακούλες ναυλον απο τα lidl, γεμάτες και αυτές. Όπως μάθει κανείς. Πήρε συνάδελφος Kodiaq με leasing και απορώ τι θα βάζει μέσα, πραγματικά τεράστιο.
-
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
Για εμένα που είμαστε τριμελής οικογένεια και δεν μετακομίζουμε ολο το σπίτι, 330-380 λίτρα είναι υπέραρκετά.Και αυτά για τις 3 φορές το χρόνο. Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαιρινές διακοπές. Το Πάσχα ανέβηκα Γιάννενα με αυτοκίνητο με 550 λίτρα και έκανα προσπάθεια να απλώσω τις αποσκευές για να μην μετακινούνται. Απο την άλλη έβλεπα στο δρόμο αυτοκίνητα με 500 λίτρα, μπαγκαζιέρα απο πάνω και στην εταζέρα πίσω σακούλες ναυλον απο τα lidl, γεμάτες και αυτές. Όπως μάθει κανείς. Πήρε συνάδελφος Kodiaq με leasing και απορώ τι θα βάζει μέσα, πραγματικά τεράστιο.
1ον: Άλλο τριμελής και άλλο 4μελής οικογένεια!
2ον: Καρότσια κουβαλάς; Ποδηλατάκια; Παιχνίδια;
Γιατί εκεί που θα πάω τι θα πω στις κόρες μου 3 και 4 ετών να κάνουν; Να απολαμβάνουν την ομορφιά της φύσης; Ή τα μουσεία και τα αξιοθέατα;
Θα με πλακώσουν στο ξύλο και θα ζητάνε να φύγουμε στο λεπτό!
Δυστυχώς σε μικρές ηλικίες κουβαλάς πράγματα μαζί... -
Η κατηγορία αυτή είναι ξεκάθαρα οικογενειακή γιατί πρέπει να έχει χώρους μικρομεσαίου τουλάχιστον .
Τώρα πως ένα αμάξι με τέτοιο μήκος έχει μικρό μεταξόνιο και αστείο χώρο αποσκευών , απλά δείχνει αποτυχία σχεδιασμού .
Το αμάξι απ΄ έξω είναι όμορφο στις φωτό , αλλά θα το δω από κοντά και μέσα για να έχω άποψη ...
-
Βασίλη περίπτωση σαν τη δική σου είναι από τις πιο δύσκολες υπό την έννοια ότι κουβαλάς μωρό πράγματα επί 2 μιας και τα παιδιά σου έχουν μικρή διαφορά. Εγώ πάντα ένα καρότσι ή πάρκο κρεβάτι κουβαλησα, πότε 2 μαζί...
-
Για εμένα που είμαστε τριμελής οικογένεια και δεν μετακομίζουμε ολο το σπίτι, 330-380 λίτρα είναι υπέραρκετά.Και αυτά για τις 3 φορές το χρόνο. Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαιρινές διακοπές. Το Πάσχα ανέβηκα Γιάννενα με αυτοκίνητο με 550 λίτρα και έκανα προσπάθεια να απλώσω τις αποσκευές για να μην μετακινούνται. Απο την άλλη έβλεπα στο δρόμο αυτοκίνητα με 500 λίτρα, μπαγκαζιέρα απο πάνω και στην εταζέρα πίσω σακούλες ναυλον απο τα lidl, γεμάτες και αυτές. Όπως μάθει κανείς. Πήρε συνάδελφος Kodiaq με leasing και απορώ τι θα βάζει μέσα, πραγματικά τεράστιο.
1ον: Άλλο τριμελής και άλλο 4μελής οικογένεια!
2ον: Καρότσια κουβαλάς; Ποδηλατάκια; Παιχνίδια;
Γιατί εκεί που θα πάω τι θα πω στις κόρες μου 3 και 4 ετών να κάνουν; Να απολαμβάνουν την ομορφιά της φύσης; Ή τα μουσεία και τα αξιοθέατα;
Θα με πλακώσουν στο ξύλο και θα ζητάνε να φύγουμε στο λεπτό!
Δυστυχώς σε μικρές ηλικίες κουβαλάς πράγματα μαζί...Κατάγομαι απο Γιάννενα (μεσα απο την πολη) οπότε Χριστούγεννα με κρύο το ποδήλατο είναι άχρηστο. Το Πάσχα για 3-4 ημέρες επίσης. Οι αποστάσεις είναι μικρές και πάμε με τα πόδια. Έχω τύχει να ανέβω πλατεία με το αυτοκίνητο και να παρκάρω πιο μακριά απο ότι είναι το σπίτι μου. Είχα αφήσει ένα φτηνό καρότσι βέβαια στους γονείς μου και έτσι δεν είχα θέμα με καρότσια. Ασε που περισσότερο μας βόλευε ο μάρσιπος έτσι που παρκάρουν όλοι πάνω στα πεζοδρόμια.Το καλοκαίρι στο ξενοδοχείο τους ενημερώνω και μου είχαν παρκοκρέβατο ή κάτι τέτοιο. Παιχνίδια και τέτοια σε παραλίες όσες φορές τα έπαιρνα έτσι και τα έφερνα πίσω, όπως και όταν ανέβαινα με μεγάλο αυτοκίνητο όπου παίρναμε περισσότερα ρούχα και παπούτσια τα οποία δεν φορούσαμε ποτε και τα επιστρέφαμε αφόρετα αφού είχαν πάρει τον αέρα τους στην πρωτεύουσα της Ηπειρου.
Για να σου δώσω να καταλάβεις έχω ανέβει τρία άτομα με αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών απο 106 rallye, Jaguar XF, BMW 320, Yaris, corsa, 159tbi και πάντα ο χώρας μου έφτανε.
Σαφώς άλλο τριμελής και άλλο τετραμελής αλλά όταν βλέπω SUV με 500 λίτρα αποσκευές και μπαγκαζιέρα απορώ τι κουβαλάει γιατί μιλάμε για 800 λίτρα σύνολο μπορεί και παραπάνω.
Συγγενής της γυναίκας μου όσο ήταν χωρίς παιδιά κυκλοφορούσε με Audi s8, Range, Jeep όλα τεράστια, τελευταίο του ήταν το Jeep στο οποίο έχει καταθέσει πινακίδες και τώρα που έχει δυο παιδιά 1 και 4 χρόνων κυκλοφορεί με i30 (έχει χρήματα ακόμη) τώρα πως τον φτάνει δηλαδή; Και μην μου πείς ότι δεν έχεις τέτοια παραδείγματα.
Μάλλον ο εγωισμός ήταν μεγάλος παρά η ανάγκη και δεν χωρούσε. -
Η αλήθεια είναι ότι απο καροτσια και εμείς έχουμε ξεμπερδέψει. Αλλά πάλι δυο μεγάλες βαλίτσες για ρούχα 4 ατομων + παιχνίδια για τα παιδιά + τσαντες με παπουτσια απαιτούν πορτ παγκάζ τουλάχιστον 450 λιτρων. Για καλοκαίρι πρέπει να συνυπολογίσεις τα πράγματα της θάλασσας!
Ανάλογα με το τι κοβει ή τι προσθέτει ο καθένας μπορεί να φτάσει και +-100 λίτρα. Ειναι υποκειμενικό σε κάποιο βαθμό το ζήτημα.
Θυμάμαι οταν ειδα τον χώρο αποσκευών του QQ τον θεωρησα αμέσως ανεπαρκή. Τώρα που θα κατεβω από Γιάννενα θα πάρω απο το Αιγιο τουλάχιστον 1-2 τενεκέδες λάδι - το λάδι της μισής χρονιάς. Μαζί με τα υπόλοιπα πράγματα που ανεφερα, απαιτούν και τα 505 λίτρα του πορτ παγκαζ του δικού μου αμαξιού. Και κάποιες φορές χρειαστηκε να κουβαλησω σε ταξίδι και 5ο ατομο. Θεωρώ ότι αυτές είναι ελάχιστες απαιτησεις ενός οικογενειακου αυτοκινήτου.
Γι' αυτό δεν θεωρώ επαρκή τα μικρά SUV. Το juke π.χ. που είναι από τα πρώτα της κατηγορίας και το έχω δει λεπτομερώς, δεν έχει ούτε κατά διάνοια επαρκεις χώρους για μια 4μελή οικογένεια -
Οι ανάγκες διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα με τις συνθήκες (άλλος παντρεμένος με δύο μικρά παιδιά, άλλος εργένης) και με τον χαρακτήρα του (άλλος παίρνει μαζί του μόνο το κινητό και άλλος το μισό νοικοκυριό). Εγώ προσωπικά έχω πάντα στο αμάξι μια κούτα που έχει μέσα ότιδήποτε μπορεί να θεωρήσω ότι θα χρειαστεί για το αυτοκίνητο (καθαριστικά, πανιά, αλυσίδες, λάδια, αντιψυκτικό, φωσφορούχο γιλέκο, κλπ...). Η κούτα αυτή και μόνο, χαλαρά μου τρώει 50 λίτρα από τον χώρο αποσκευών, που να αρχίσω να φορτώνω και πράγματα
Σχετικά με το T-Roc πάντως, μιας και είμαστε στο θέμα του, ενώ στις φωτογραφίες μου είχε φανεί αρκετά ενδιαφέρον, το είδα έξω από την αντιπροσωπεία και μου φάνηκε αρκετά αδιάφορο. Αφού ξαναγύρισα για να βεβαιωθώ ότι ήταν αυτό. Πιθανότατα να έφταιγε ότι οι εκδόσεις που παρουσίαζαν τα περιοδικά ήταν οι πλούσιες, με ωραίες ζάντες, διχρωμίες, τα περίεργα DRL - φλας στον προφυλακτήρα κλπ, ενώ οι έκδοση που είδα εγώ πρέπει να ήταν μάλλον η βασική και ήταν και σε σκούρο χρώμα, οπότε το αυτοκίνητο έχανε αρκετά.
-
Να και η πρωτη αγγελία.. στην μεσαια εκδοση και μοιαζει πιο πολυ στο οχι και τοσο ομορφο q2.. https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/11938698/
VW T-Roc