-
Όχι κ 10 μέρες βρε παιδιά, 1-2 μέρες κ πάλι πολύ λέω.
Qashqai καινούρια βγαίνουν κάθε 1-2 λεπτά..
-
Από το 0 έως την έξοδο για vw polo tgi που με ενδιέφερε, μου είχε αναφερθεί πέρας εργασιών εργοστασίου 6-7 ημέρες.
-
Και να ρωτήσω Τώρα κάτι εγώ που κάνει εντύπωση απο φίλο που περιμένει και αυτός karoq.
Του είπαν πως έχει έρθει τελωνείο και οτι πρέπει να το εξοφλήσει για να το πάρουν στο συνεργείο να του βάλουν κάτι έξτρα και να περάσει PDI.
Δεν του χουν δώσει ούτε αυτού πλαίσιο.Τι φάση; Πληρώνεις πρώτα και μετά παραλαμβανεις;
Και αν έχει κάποιο ελάττωμα; Τι γίνεται μιας που θα το χει εξοφλήσει;;;Προβληματίστηκα τωρα και γω.
Οχι τπτ άλλο περιμένω και γω αμάξι και έχω θορυβηθει. -
Ο χρήστης xRRx έγραψε:
Τι φάση; Πληρώνεις πρώτα και μετά παραλαμβανεις;
Και αν έχει κάποιο ελάττωμα; Τι γίνεται μιας που θα το χει εξοφλήσει;;;Προβληματίστηκα τωρα και γω.
Οχι τπτ άλλο περιμένω και γω αμάξι και έχω θορυβηθει.Η απάντηση σε αυτό με ενδιαφέρει και εμένα. Για πείτε όποιος ξέρει!
-
H σωστή σειρά είναι προκαταβολή (περίπου 10%), εισαγωγή-τελωνείο (2 βδομάδες μαξ), άφιξη αυτοκινήτου στην αντιπροσωπεία, εξέταση από τον υποψήφιο αγοραστή και μετά εξόφληση-πινακίδες (καμιά βδομάδα) και παραλαβή.
-
Αν είναι τώρα κάποιος να περιμένει σχεδόν 7 μήνες για παραγγελία, αυτό μοιάζει με την ίδια αναμονή που έχει το Honda Civic. Πολύς μεγάλος χρόνος αναμονής
Sent from my Pixel XL using Tapatalk
-
για εμένα ήτανε 11 βδομάδες οπότε όχι και άσχημα για νέο μοντέλο.
-
Ο χρήστης xRRx έγραψε:
Και να ρωτήσω Τώρα κάτι εγώ που κάνει εντύπωση απο φίλο που περιμένει και αυτός karoq.
Του είπαν πως έχει έρθει τελωνείο και οτι πρέπει να το εξοφλήσει για να το πάρουν στο συνεργείο να του βάλουν κάτι έξτρα και να περάσει PDI.
Δεν του χουν δώσει ούτε αυτού πλαίσιο.Τι φάση; Πληρώνεις πρώτα και μετά παραλαμβανεις;
Οχι τπτ άλλο περιμένω και γω αμάξι και έχω θορυβηθει.Προσωπικά, αν δεν υπήρχε υπογεγραμμένο έγγραφο από τον εισαγωγέα με αριθμό πλαισίου, δεν θα προχωρούσα σε εξόφληση. Εδώ πριν από μερικούς μήνες υπήρχε περιγραφή από άνθρωπο που είχε εξοφλήσει και δεν του έδιναν το αμάξι γιατί έκλειναν άλλες τρύπες με τα χρήματα του, και ο άλλος ζητάει εξόφληση για αμάξι που έχει έρθει τελωνείο και δεν του έχουν δώσει αριθμό πλαισίου; και αν το πασάρουν σε κανέναν άλλο μετά; τι γίνεται με τον άνθρωπο που έχει εξοφλήσει; ασόβαρα πράγματα σε μια χώρα που ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει και δεν έχει συνέπειες για τίποτα...
-
Κάπως έτσι του απάντησα και γω, απλά μπορεί να έχει αλλάξει κάτι πλέον και πρέπει να πληρώσει πρώτα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία να στο φέρουν και να το ετοιμάσουν, κάτι σαν ασφάλεια για να μη φάει κανένα πιστόλι η εταιρεία και καλά.
-
Καλά τώρα, αυτά είναι καραγκιοζιλίκια.
Ένα μαγαζί που θέλει να είναι σοβαρό (και αυτό πάει σε όλους τους τομείς του εμπορίου) πρέπει να ζητάει την πληρωμή με την τελική παράδοση του προιόντος στον πελάτη. Είναι υποχρεωμένο να έχει ίδια κεφάλαια για να κινείται στην καθημερινότητα του. Ο πελάτης δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει τέτοιο άγχος/ρίσκο αποπληρώνοντας όλο το ποσό χωρίς να έχει να λαμβάνει προιόν για εβδομάδα/ες ακόμη. Εγώ θα φοβόμουν πάντως γιατί δεν είναι και λίγες οι ιστορίες 'επιχειρηματιών' που τσέπωσαν λεφτά πελατών και την έκαναν για άλλες πολιτείες ρίχνοντας πιστόλι στους πάντες. Αντίθετα η αντιπροσωπεία παίρνει ελάχιστο (και μάλλον καθόλου) ρίσκο αφού αν αρνηθεί ένας πελάτης να παραλάβει, έχει το προιόν και μπορεί να το δώσει αλλού (άσε που μπορεί-δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση- να τσεπώσει και την προκαταβολή που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο ποσό).
Κάτι παρόμοιο ίσως να μου ανέφεραν και εμένα και νομίζω ότι δε θα τα πάμε καθόλου καλά αν γίνει κάτι τέτοιο. Ίσα που προτίθεμαι να ακυρώσω την παραγγελία -αν μου τη βαρέσει- ακόμα και μερικές μέρες πριν το τέλος. -
Αν υπήρχε ένα έγγραφο που να έλεγε ότι 'το τάδε αμάξι, με αριθμό πλαισίου τάδε θα παραδοθεί στον κύριο τάδε μέχρι την τάδε ημερομηνία, με την εξόφληση του αυτοκινήτου από τον κύριο τάδε μέχρι την τάδε ημερομηνία', αυτό θα κάλυπτε και τα 2 μέρη (και την αντιπροσωπεία και τον αγοραστή). Και σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω, ο ένας θα μπορούσε να κυνηγήσει τον άλλο δικαστικά. Αλλά στο Ελλαδιστάν όλες οι business γίνονται στο μιλητό και στο πόδι...
-
@sargus να φανταστώ και σένα δεν σου έδωσαν πλαίσιο ε;
Εγώ δεν πήρα, ούτε το φιλαράκι, άλλη μια περίπτωση σήμερα έμαθα πως ούτε και σε Hyundai του έδωσαν αριθμό πλαισίου.
Ενώ όλα είναι τελωνείο.
Ρε μπας και έχει αλλάξει κάτι και το κάνουν σύστημα;
-
Εγώ αργώ ακόμα. Έχω παράδοση τέλος Σεπτέμβρη αρχές Φλεβάρη. Απλά προετοιμάζομαι ψυχολογικά για το τι θα ακούσω...
-
σε εμένα ο αντιπρόσωπος ήτανε πάντως σωστός ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑς. Για να σας φτίαξω τη διάθεση το έχω εδώ και ένα μήνα και μέχρι τώρα είναι σούπερ! καλώς να παραλάβετε.
-
Ο χρήστης ArtMac έγραψε:
H σωστή σειρά είναι προκαταβολή (περίπου 10%), εισαγωγή-τελωνείο (2 βδομάδες μαξ), άφιξη αυτοκινήτου στην αντιπροσωπεία, εξέταση από τον υποψήφιο αγοραστή και μετά εξόφληση-πινακίδες (καμιά βδομάδα) και παραλαβή.Αυτή είναι η σωστή σειρά,αλλά νομίζω ότι μετά κρίσης και αφορμή η λόγω της ελλειμματικής ρευστότητας ο κανόνας είναι να ζητάνε την εξόφληση όταν το αμάξι έρθει στο τελωνείο.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Αλήθεια γνωρίζει κανείς ποιος είναι ο πραγματικός χρόνος παραγωγής ένας συμβατικού αμαξιού; Δλδ πόσο χρόνο χρειάζονται σε ένα σύγχρονο εργοστάσιο από το 0 στο να το οδηγήσουν εκτός εργοστάσιου;1 ημέρα είναι ο χρόνος που απαιτείται από την ώρα που θα ξεκινήσει η παραγωγή μέχρι να βγεί άπό το εργοστάσιο προς παράδοση. Μιλάμε για την συναρμολόγηση και βαφή, εννοείται ότι ο κινητήρας είναι έτοιμος, τα επιμέρους εξαρτήματα κλπ.
-
Ναι εννοώ τον χρόνο από την στιγμή που θα μπει το τσερκι με την λαμαρινα και θα βγει αμαξι που θα κυκλοφορεί με οδηγό. Εννοείται χωρίς τον χρόνο παραγωγής της μηχανής μόνο μοντάζ και μαζί με βάψιμο εννοείται. 1 μέρα μου φαίνεται πολύ μικρός χρόνος
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα
Απλά να σας πω ότι εμένα το karoq έκανε δυόμισι μήνες να έρθει στο μαγαζί παρότι ειχα ζητήσει και καποια έξτρα. Μας κάλεσαν, το είδαμε, και αφού όλα ήταν όπως τα ειχαμε παραγγείλει, μετά πληρώσαμε, η αντιπροσωπία εκανε τα χαρτιά για πινακίδα/άδεια και μετά από 4 μέρες το πήραμε στα χερια μας.
Το έχουμε ενα μήνα τώρα και είναι όλα καλά, οπότε μου φαίνεται περίεργο αυτό που περιγράφετε.
Για τον φίλο με την τριτεκνία, το μόνο που περνάει απο το μυαλό μου KIR2 είναι μήπως επειδή δεν πληρώνεις τους φόρους για το αμάξι όπως οι υπόλοιποι, το παιδεύουν πολύ στο τελωνείο.
-
Τι να πω. Δεν μπορεσα να επικοινωνησω με το καταστημα σημερα και ειμαι εκτος του τοπου διαμονης μου, μόλις γυρίσω θα κατσικωθω στο κατάστημα μεχρι να οριστικοποιηθουν τα παντα. >Ο χρήστης ystam έγραψε:
Καλησπέρα
Απλά να σας πω ότι εμένα το karoq έκανε δυόμισι μήνες να έρθει στο μαγαζί παρότι ειχα ζητήσει και καποια έξτρα. Μας κάλεσαν, το είδαμε, και αφού όλα ήταν όπως τα ειχαμε παραγγείλει, μετά πληρώσαμε, η αντιπροσωπία εκανε τα χαρτιά για πινακίδα/άδεια και μετά από 4 μέρες το πήραμε στα χερια μας.
Το έχουμε ενα μήνα τώρα και είναι όλα καλά, οπότε μου φαίνεται περίεργο αυτό που περιγράφετε.
Για τον φίλο με την τριτεκνία, το μόνο που περνάει απο το μυαλό μου KIR2 είναι μήπως επειδή δεν πληρώνεις τους φόρους για το αμάξι όπως οι υπόλοιποι, το παιδεύουν πολύ στο τελωνείο.
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
-
Έκλεισα πριν 10 μέρες ένα karoq 1.5 tsi Ambition σε cappuccino beige (ετοιμοπαράδοτο).
-Έδωσα 2000 προκαταβολή.
-Σε μια εβδομάδα ήταν αντιπροσωπεία απο τελωνείο.
-Το είδα, εξόφλησα και παραλαμβάνω λογικά σήμερα.
Skoda Karoq