Πηγα το αυτοκινητο για σερβις και μου εδωσαν ως αμαξι αντικαταστασης ενα polo dsg tdi (2016? ή καπου εκει). Μου εκαναν εντυπωση μερικα πραγματα και ηθελα να τα μοιραστω.
Το αυτοκινητο ηταν καθαρο και σε πολυ καλη κατασταση, οποτε αν και αμαξι αντικαταστασης δεν σου κακοφαινοταν η χρηση του, ειδικα στο εσωτερικο. Η εταιρεια εχει κανει μεγαλα βηματα παντως και το νεο polo (2017- ) εχει ΠΟΛΥ καλυτερο εσωτερικο χωρο. Δεν ξερω αν τοτε προσφεροταν ως εξτρα το πολυλειτουργικο τιμονι, αλλα παντως το αυτοκινητο αυτο δεν το ειχε. Δεν ειναι μονο η ελλειψη των πληκτρων που με ξενισε, αλλα και η ιδια η αισθηση (αφη) αλλα και ως διευθυνση του αμαξιου. Τα φρενα επισης δεν μου αρεσαν, καθως δεν μου φανηκαν τοσο προοδευτικα οσο του τωρινου. Ισως να ειναι κατι που συνηθιζει κανεις.
Παμε τωρα σε σημεια που με εντυπωσιασε το 'παλιο' polo. Η συνεργασια ντηζελοκινητηρα (1.4 90 ιππων αν καταλαβα καλα) και dsg ηταν ΑΨΟΓΗ! Οι αλλαγες ταχυτητων 'βουτυρο' ενω ποτε δεν το ειδα να κανει 'αποτομες' κινησεις οπως κανει τοδικο μας (1.0 115 dsg) στην 1η-2η. Ειδα νουμερα καταναλωσης που ετριβα τα ματια μου. Σε πολυ συγκεκριμενες διαδρομες (ιδια ωρα) αυτο ειχε καταναλωση γυρω στα 6 l/100km, ενω το δικο μας 8-8.5.
Αυτο ομως που μου εκανε την μεγαλυτερη θετικη εντυπωση και πραγματικα απογοητευτηκα τοσο απο το polo (βενζινη) οσο και απο το tiguan (βενζινη) μας, ηταν η συμπεριφορα του start-stop. Δεν ξερω αν ειναι θεμα του ντηζελοκινητηρα που ειχε το αμαξι αντικαταστασης, αλλα δουλεψε ΑΨΟΓΑ και ηταν ΑΜΕΣΟΤΑΤΟ! Δεν ειναι μονο οτι με το που σηκωνες ελαχιστα το ποδι απο το φρενο, επαιρνε μπρος ο κινητηρας, αλλα τοαμαξι ξεκινουσε ηδη να ρολλαρει ΚΑΙ υπηρχε κατευθειαν αποκριση στο γκαζι. Αυτο ΔΕΝ συμβαινει στα δυο δικα μας αυτοκινητα και για αυτον τον λογο το απενεργοποιουμε το start-stop.
Εχετε ιδεα αν αυτο ειναι θεμα ντηζελοκινητρα;