-
Δεν πειράζει. Προτιμώ τους πολλαπλούς που αλλάζουν όλη τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου παρά τα πίσω ταμπούρα που το βασικό τους μειονέκτημα είναι ότι δεν πάει ωραία η ολιγόμπρατση ζάντα.
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Δεν πειράζει. Προτιμώ τους πολλαπλούς που αλλάζουν όλη τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου παρά τα πίσω ταμπούρα που το βασικό τους μειονέκτημα είναι ότι δεν πάει ωραία η ολιγόμπρατση ζάντα.Το ceed πάντως είχε και πολλαπλούς (ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων)...
-
απο τη στιγμη που υπαρχει abs κανουν θαυμασια δουλεια τα ταμπουρα
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
απο τη στιγμη που υπαρχει abs κανουν θαυμασια δουλεια τα ταμπουραΠεταμενα λεφτα λοιπον απο ολους τους αλλους με τα δισκοφρενα.......
-
Σημασία δεν έχει μόνο τι βάζεις, αλλά και τι ποιότητα υλικών χρησιμοποιείς. Το κινέζικό παπί μου μάρκας μέκαψες και αξίας 1000euro, έχει δισκόφρενα μπρος πίσω. Την ίδια στιγμή το κορυφαίο αντικειμενικά σε ποιότητα HONDA Innova (2000 εuro) είχε και έχει ταμπούρο πίσω. Μάντεψε ποιο από τα 2 έχει καλύτερο πίσω φρένο και σε αίσθηση και σε διάρκεια. Η χρήση ταμπούρων δεν πρέπει να είναι ταμπού. Το πίσω φρένο συμμετέχει ελάχιστα στο φρενάρισμα, αυτό που θες είναι προοδευτικότητα, όχι η δύναμη.
-
Ατυχες το παραδειγμα με το κινεζικο παπι!!!
Δεν θελω να σκεφτω τα σχολια εαν την τσιπια με τα ταμπουρα την εκανε κανεις Ασιατης κατασκευαστης!!!! -
Επειδη ειμαι λιγο πολυ και εγω στην ιδια περιπτωση και παρακολουθω τη συζητηση σας,γιατι δεν κοιταζεις και το ceed 1.0 turbo.Ειναι λιγο παραπανω απο το μπατζετ μας αλλα πιστευω οτι αξιζει τη διαφορα.
-
Ο χρήστης ad276 έγραψε:
Επειδη ειμαι λιγο πολυ και εγω στην ιδια περιπτωση και παρακολουθω τη συζητηση σας,γιατι δεν κοιταζεις και το ceed 1.0 turbo.Ειναι λιγο παραπανω απο το μπατζετ μας αλλα πιστευω οτι αξιζει τη διαφορα.Οσονουπο ερχεται και το νεο i30 με 120 και 140hp....
-
Ο χρήστης ad276 έγραψε:
Επειδη ειμαι λιγο πολυ και εγω στην ιδια περιπτωση και παρακολουθω τη συζητηση σας,γιατι δεν κοιταζεις και το ceed 1.0 turbo.Ειναι λιγο παραπανω απο το μπατζετ μας αλλα πιστευω οτι αξιζει τη διαφορα.Θα το κοιταξω αν και και βγαινει παραπανω. Ευχαριστω
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Επειδη ειμαι λιγο πολυ και εγω στην ιδια περιπτωση και παρακολουθω τη συζητηση σας,γιατι δεν κοιταζεις και το ceed 1.0 turbo.Ειναι λιγο παραπανω απο το μπατζετ μας αλλα πιστευω οτι αξιζει τη διαφορα.
Οσονουπο ερχεται και το νεο i30 με 120 και 140hp....
Διάβασα ότι το 2017 αναμένεται το νέο i30 αλλά δεν αναφέρουν πότε περίπου. Θα κάνω ένα τηλ. στην αντιπροσωπεία.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ε τι να πει ο κακομοίρης; Να στο δώσει να το οδηγήσεις και να ξενερώσεις;Το Focus είναι σαφώς καλύτερο αυτοκίνητο. Προτίμησε το 125άρι αν μπορείς.
Να το προτιμήσω λόγω παραπάνω ιπποδύναμης, ροπής και 6τάχυτου κιβωτίου ή επειδή έχει και πίσω δισκόφρενα; Βασικά με προβληματίζει επειδή το μοντέλο με τα 100 άλογα έχει ταμπούρα πίσω, τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που έχω δει έχουν δισκόφρενα.
-
Να προτείνω το Citroen C4, έστω και αν δεν γνωρίζω την ακριβή τιμολογιακή του τοποθέτηση;...
-
Ο χρήστης The Matador έγραψε:
Να προτείνω το Citroen C4, έστω και αν δεν γνωρίζω την ακριβή τιμολογιακή του τοποθέτηση;...Να το δω και αυτό. Από 16 κάτι ξεκινάει εκτός λοιπών εξόδων (χρώμα, πινακίδες κτλ.)
-
Το astra sedan είναι το παλιό μοντέλο, με μία έκδοση καλύτερη της βασικής, θα βγει πιο ακριβό, το c4 καλή σαν πρόταση για περισσότερο χώρο αποσκευών.
Αν auris τοτε το 1.2turbo, Αν focus τότε τα 125 άλογα (για το 6αρι σασμαν και όχι τα πίσω φρένα). Προτιμώ focus.
Τα ceed, i30, πολύ καλές προτάσειςnickthetrib from tapatalk
-
Ο χρήστης manman έγραψε:
Ε τι να πει ο κακομοίρης; Να στο δώσει να το οδηγήσεις και να ξενερώσεις;
Το Focus είναι σαφώς καλύτερο αυτοκίνητο. Προτίμησε το 125άρι αν μπορείς.
Να το προτιμήσω λόγω παραπάνω ιπποδύναμης, ροπής και 6τάχυτου κιβωτίου ή επειδή έχει και πίσω δισκόφρενα; Βασικά με προβληματίζει επειδή το μοντέλο με τα 100 άλογα έχει ταμπούρα πίσω, τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που έχω δει έχουν δισκόφρενα.
Ουσιαστικά δεν είναι πρόβλημα τα τάμπουρα. Να το προτιμήσεις κυρίως λόγω επιπλέον δύναμης δύναμης και 6αριού, τα δισκόφρενα είναι ένα επιπλέον συν απλά.
-
Χθες, οδήγησα και το opel astra 1.0 turbo 105ps. Βασικά ήταν η μόνη αντιπροσωπεία που είχε κινητήρα βενζίνης για test drive και τη βασική έκδοση διαθέσιμη για να δεις το επίπεδο εξοπλισμού.
Ο εξοπλισμός λοιπόν, είναι αρκετά πλήρης από τη βασική έκδοση με οθόνη αφής και cruise control, προβολής ομίχλης, δερμ. τιμόνι και χειριστήρια, ηλ. καθρέπτες, κτλ. Η οθόνη αφής έχει πολύ καλή απόκριση και είναι ευκολόχρηστη. Γενικά η εργονομία στο εσωτερικό είναι πολύ καλή και η ποιότητα των υλικών επίσης. Το εσωτερικό του είναι περισσότερο μοντέρνο και καλοσχεδιασμένο απ’ ότι στο focus. Τα καθίσματα άνετα μεν αλλά του focus μου φάνηκαν ένα κλικ πιο αφράτα. Επίσης, οι χώροι για τους πίσω επιβάτες είναι μεγάλοι, τόσο για τα γόνατα όσο και για το κεφάλι. Βέβαια αυτό έχει αντίκτυπο στο χώρο αποσκευών όπου με ρεζέρβα ανάγκης φτάνει τα 310lt όπως άλλωστε και στο focus (316lt).
Οδηγικά τώρα, ο κινητήρας για τα κυβικά του είναι αρκετά δυνατός -δεν το περίμενα- και το κινεί άνετα. Επίσης παρ’ όλο που έχει 5τάχυτο κιβώτιο η κλιμάκωση είναι καλή και φαινομενικά δεν του λείπει η 6η αφού με 120 και 3.000 στροφές το trip έγραφε 5,4 -5,5 lt. Στις χαμηλές στροφές (1.500-1800) με το που ξεκινάς από στάση, ο κινητήρας ακούγεται λίγο σαν πετρελαίου κάτι το οποίο με παραξένεψε αλλά στη συνέχεια ο θόρυβος εξαφανίζεται. Το τιμόνι είναι σχετικά ελαφρύ αλλά έχει καλή απόκριση. Επίσης, παρατήρησα θόρυβο στην καμπίνα κυρίως στα σημεία όπου δεν είχε καλής ποιότητας οδόστρωμα.
Η τιμή του είναι πιο υψηλή από του focus και βγαίνει μαζί με χρώμα, open on star -το οποίο αν θέλεις το παίρνεις-, ρεζέρβα ανάγκης (ω ναι χρεώνεται 70€) έξοδα πινακίδων και μια μικρή έκπτωση στα 17.5€. 1000€ παραπάνω δηλαδή απ’ ότι στο focus με τα 125ps. Η εγγύηση είναι 5 χρόνια ή 75.000χλμ μόνο! σε αντίθεση με του focus που είναι 5 χρόνια ή 100.000χλμ.
Το εσωτερικό μπορώ να πω ότι μου άρεσε περισσότερο απ’ ότι στο focus, είναι πιο ποιοτικό και πιο σύγχρονο. Οδηγικά ήταν πολύ καλό όπως και το focus άλλωστε. Η τιμή του ωστόσο είναι παραπάνω απ’ ότι υπολόγιζα. Εκτός από αυτό, με προβληματίζει γιατί διαβάζω ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα όχι τόσο με τον κινητήρα αλλά με το αυτοκίνητο εν γένει. Βλ. http://www.astrakforums.co.uk/viewforum.php?f=4
Ποια η άποψή σας για την Opel; Έχει κάποιος εμπειρία από το συγκεκριμένο; Ευχαριστώ και ελπίζω να μην σας κούρασα. -
Για το Focus, πήγαινε κατευθείαν και κοίτα μόνο στα 125 άλογα, τα επιπλέον που παίρνεις (φρένα, κιβώτιο, επιδόσεις κλπ) είναι πάρα πολλά σε σχέση με τη διαφορά τιμής. Σημειώνω ότι η βασική Trend έχει κάποιες μικροελλείψεις, ενώ αντιθέτως η Business είναι πιο πλήρης (προφανώς δεν μιλάω καν για την Titanium).
Από την άλλη θα έλεγα ότι το Leon είναι συνολικά καλύτερη και σημαντικά φθηνότερη πρόταση, αφού έχει καλύτερες επιδόσεις, καλύτερους χώρους, στην έκδοση Style έχει καλύτερο εξοπλισμό, ενώ είναι και περίπου 1000€ φθηνότερο από το Focus. Θα σου έλεγα να πας να το δεις πρώτα το Leon, και μετά αποφασίζεις.
Α και την τρικυλινδρίλα δεν την γλυτώνεις ότι και να κάνεις, πάντα εκεί στις χαμηλές σαλ (μέχρι περίπου 2000σαλ) θα το ακους, πάρτο απόφαση
-
Όντως όπως το περιγράφεις έχει πολύ καλή κλιμάκωση σε βαθμό τέτοιο που μια έκτη θα πρόδιδε τις αδυναμίες του αυτοκινήτου (αφού θα ήταν κατάλληλη μόνο σε πολύ μεγάλες ευθείες). Θεωρώ επίσης πολύ λάθος το μήνυμα 'εγγύηση έως και τις 75000 χλμ'. Η κατανάλωση επίσης νομίζω ότι είναι κορυφαία για την κατηγορία που ανήκει. Ο Ace έχει δίκιο. Δες και το LEON
-
Ευχαριστώ The Ace και SPI_duster. Είδα το Leon αλλά για test drive δεν υπήρχε λόγω αλλαγής μοντέλου (facelift).
Έχει όντως χώρους, ποιότητα και επιδόσεις αν και δεν μου άρεσε που οι θέσεις των καθισμάτων είναι τόσο χαμηλά. Ελπίζω να μη φανεί περίεργο αυτό που είπα. Επιπλέον, η έκδοση reference με το κλειδί στο χέρι είναι στα 17 χιλ. € ενώ η Style μου είπαν ότι θα κοστίσει περισσότερο. Βέβαια, έτσι αποδεινύεται πιο ακριβό από το focus. Θα ξανακοιτάξω τον τιμοκατάλογο της Seat και θα ρωτήσω και σε άλλη αντιπροσωπεία να δω αν υπάρχουν διαφορές. -
Για την τιμή αν μπορείς ξαναρώτα, όπου έχω κοιτάξει δίνουν την Style στα 16,5Κ€ το 3θυρο και 17Κ€ το 5θυρο, τελική με το κλειδί
Βοήθεια με αγορά νέου αυτοκινήτου