-
Να σημειώσω και εγώ ότι όταν είχα πάρει τιμή για το C3 Aircross έφτανε 22.000 το manual/100hp diesel.
Η τιμή του piliourits ήταν εξωφρενικά χαμηλή, παρ' ολα αυτά (μάλλον, και εξαιτίας αυτών) απορώ πώς δεν μπήκε καν στην 50αδα των πωλήσεων, έχει αρκετά μεγάλη πτώση πολύ γρήγορα, μάλλον και γι'αυτό και οι προσφορές (και πριν το face lift).
Το Crossland πήγε πολύ καλύτερα και το προτίμησε ο κόσμος στο 2020 και πιστεύω το Mokka θα κάνει - σχετικά - 'πάταγο', πιστεύω πολύ σε αυτό το μοντέλο, νομίζω θα πιάσει πλήρως τον παλμό των αγοραστών που ψάχνουν ένα μικρό B suv (Stonic, Kona, T Cross).
-
Ο Πηλιου πήρε την έκδοση μπίζνες που είχαν γύρω στα 20 κομμάτια και έφυγαν. Η σαιν με την έκπτωση είχε 22500 .
-
Πιστεύω ότι ο ορισμός του vfm στα μικρά suv και ο ορισμός του suv είναι vitara hybrid 4wd gl+. Με 22.500 αγοράζεις 4κινηση και φουλ εξοπλισμό.
Ειδικά αν δε σου αρέσουν τα φρου φρου και τα αρώματα πιστεύω θα μείνεις πολύ ικανοποιημένος.
Αυτοκίνητο πολυεργαλειο.
-
δουβλη, πιλιε και αποδελοιποι,
το βιτ δεν ειναι βι εφ εμ, ειναι το καλυτερο μπι ες γιου βι αφου βασικα ειναι και το μοναδικο ες γιου βι. οι γκέικες γαλλικες παραλλαγες ειναι σαν τη γκομενα με το σουτιεν στηριξης που μολις βγαλει τη μπανελλα σε κανα δυο χρονια πεφτει το βυζι στον αφαλο, οι γερμανιες ειναι τοσο ενδιαφερουσες οσο ενα στυλο, οι τογιοτες και παρομοια μυριζουν μουχλα και δεν υπαρχουν πλεον ιταλοι να ξεστραβωσουν τους ανεραστους.
-
δεν υπαρχουν πλεον ιταλοι να ξεστραβωσουν τους ανεραστους.
Υπάρχει το πιο δρομίσιο 500Χ και τo πιο χωμάτινο Renegade, που είναι Αμερικανάκι ιταλικής καταγωγής.
-
δουβλη, πιλιε και αποδελοιποι,
το βιτ δεν ειναι βι εφ εμ, ειναι το καλυτερο μπι ες γιου βι αφου βασικα ειναι και το μοναδικο ες γιου βι. οι γκέικες γαλλικες παραλλαγες ειναι σαν τη γκομενα με το σουτιεν στηριξης που μολις βγαλει τη μπανελλα σε κανα δυο χρονια πεφτει το βυζι στον αφαλο, οι γερμανιες ειναι τοσο ενδιαφερουσες οσο ενα στυλο, οι τογιοτες και παρομοια μυριζουν μουχλα και δεν υπαρχουν πλεον ιταλοι να ξεστραβωσουν τους ανεραστους.
Ωραιότατο το Vitara, κι εγώ αποδέχομαι πως είναι το καλύτερο και πιο ικανό της κατηγορίας, αλλά 'δεν αξίζει' ή μάλλον εγώ δεν ήμουν διατεθειμένος να δώσω +4000€ κατά την αγορά του, για αυτόματο δικίνητο (+6000€ για να χει και 4κίνηση), και να πληρώνω και +40% παραπάνω χρήματα για καύσιμο εφ' όρου ζωής του οχήματος.
Καθώς αυτό που ζητάμε από ένα SUV είναι να κινείται αξιοπρεπώς σε πόλη και ταξίδι και να μπορεί να πατήσει και λίγο παλιόδρομο όπου το απαιτούν οι συνθήκες, χωρίς να βρίσκει από κάτω. Και το δικό μου έχει και πλεονέκτημα χώρων. Αν μου ήταν απαραίτητο το πιο ανθεκτικό και ικανό αυτόματο με 4κίνηση, θα επέλεγα το Vitara κι αναγκαστικά θα πλήρωνα όλα τα παραπάνω χρήματα...
-
παντως 21 το δικουνητο, 24 το τετρα πιλιε-με-αυτοματο
-
παντως 21 το δικουνητο, 24 το τετρα πιλιε-με-αυτοματο
Δεν είναι αυτές οι τιμές που μου έδωσαν όταν ρώτησα, Γάτε.
Το καλοκαίρι φέτος πήρα το δικό μου, τελευταία φορά είχα πάρει τιμές για Βιτάρα το περασμένο καλοκαίρι και τα Χριστούγενα του 2019, που ήμουν Βόλο και Λάρισα.
Μόνο 1.4λτ βενζίνη ηταν πλέον διαθέσιμο (είχαν και κανα δυο χιλιάρια χειροκίνητα στην έκθεση ακόμα τότε, πριν εμφανιστούν τα ψευτο-υβριδικά), και μου έδιναν 24.300€ τιμή κλειδί για παραγγελία στη Λάρισα, για το δικούνητο αυτόματο GL+ που είχε και το μεταλλικό δώρο. Για 4κούνητο αυτόματο νομίζω πως δεν ήταν διαθέσιμο, αλλά αυτά μπορεί να ήταν πρόσκαιρες μπαρούφες του πωλητή, επίσης νομίζω ήταν η εποχή που καταργούσε το χιλιάρι η Σουζούκι και γινόταν οι αλλαγές. 26μισό ήταν πάντως η τιμή του αυτόματου τετρα στους καταλόγους, περίπου όσο και του SX4 το οποίο επίσης κοίταζα.
22μισό ήταν οι τιμές των μεταχειρισμένων ΑΤ & 4Χ4 στις 'Επιλογές' του Δικτύου τους, στα οποία με παρέπεμψε ο πωλητής στο Βόλο (που πουλάει 10 μάρκες μαζί συστεγαζόμενες) τα οποία ήταν 'στελεχών' απ' ότι κατάλαβα.
Το ίδιο διάστημα, για το Aircross καινούριο ντήζελ αυτόματο στην πιο φτωχή έκδοση χωρίς τα μπλιμπλίκια, μου είχαν δώσει 21.600€ και το Crossland ντήζελ αυτόματο είχε σε αντίστοιχη 'μεσαία' έκδοση χωρίς αισθητήρες-κάμερα-ράγες γύρω στα 22Κ κλειδί φέτος καλοκαίρι στη προσφορά του ΦΠΑ, και 24μισό η πλούσια με τα όλα (αντίστοιχο εξοπλισμό με το Business στο οποίο κατέληξα τελικά λόγω κολοφ@ρδίας, με 20.800€)
-
Vitara υβριδικό που ρωτησα πριν λίγες μέρες 22.100 το gl+ 4wd MT και 800 η διχρωμία. Εχει και 300 pdi τα οποια στα χαρίζουν αφου σου κάνουν μια έκπτωση γυρω στα 300 που ονομάζεται hybrid bonus. Οι γενναίες εκπτώσεις γίνονται στα στοκ 140άρια μη υβριδικά, γύρω στα 1.600 ευρω για δικούνα GLX.
-
έχουν πέσει οι τιμές του Vitara, μάλλον επειδή τελειώνει το μοντέλο, δεν έχει βγει καμιά 5ετία τώρα;
μπορεί αργότερα να πάρω κάνα μεταχειρισμένο 4Χ4 να κάνω τη φάση μου με τα κολλητάρια, αλλά σε χώρους δεν ήταν καμία αποκάλυψη.
-
To vitara ήταν κάποτε ευκαιρία ως χιλιάρι τούρμπο, με 4κίνηση στα 20 χιλιάρικα και νομίζω υπήρχε και αυτόματο για ένα διάστημα το χιλιάρι σε καλή τιμή, αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Το Crossland τώρα πωλείται ακόμη το παλιό μοντέλο ή το ανανεωμένο; Τί τιμή παίζει τώρα, αυτά που βλέπω στον διαμορφωτή; Ακόμη πάντως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με τον ίδιο εξοπλισμό, βγαίνει 3 χιλιάδες ακριβότερο απ' το Aircross, καθώς δεν είναι κάπου καλύτερο...
-
έχουν πέσει οι τιμές του Vitara, μάλλον επειδή τελειώνει το μοντέλο, δεν έχει βγει καμιά 5ετία τώρα;
μπορεί αργότερα να πάρω κάνα μεταχειρισμένο 4Χ4 να κάνω τη φάση μου με τα κολλητάρια, αλλά σε χώρους δεν ήταν καμία αποκάλυψη.
Σαν του 2008 ειναι χωροι. Παρα πολυ παρόμοιοι. Κατσε θα το ψαξω....
-
Ίσως να το είχα ξαναρωτήσει... στις φθηνότερες εκδόσεις του Crossland αναφέρουν φώτα Eco LED αντί για τα πλήρη εξελιγμένης τεχνολογίας Matrix LED της Opel.
Το Eco LED σημαίνει πως σε συμβατικό κάτοπτρο υπάρχουν λαμπτήρες LED?
Θα μπορούσε να υπάρχει κάποια συμβατότητα αυτής της λάμπας με τα φώτα απ΄το 'αδερφάκι' C3 Aircross για να δοκιμάζαμε αντικατάσταση;
-
Έχει κατοπτρο αλλα οχι σαν του αλογόνου.
Η λαμπα ειναι απο πανω μεσα στο φανάρι (δεν φαινεται απ εξω) και το φως πεφτει απο πανω μεσα στο κέντρο σε ενα κάτοπτρο διοτι η λαμπα λεντ εχει μονο σε μια πλευρα το φως και οχι σε 360 μοιρες οπως οι αλογόνου.
Βγηκαν νεες λαμπες led που εχουν φως σε 360 μοιρες και ετσι μπορεις να βάλεις.... Παντως καλυτερα σε απλα φωτα με κατοπτρο τα xenon
-
Έχει κατοπτρο αλλα οχι σαν του αλογόνου.
Η λαμπα ειναι απο πανω μεσα στο φανάρι (δεν φαινεται απ εξω) και το φως πεφτει απο πανω μεσα στο κέντρο σε ενα κάτοπτρο διοτι η λαμπα λεντ εχει μονο σε μια πλευρα το φως και οχι σε 360 μοιρες οπως οι αλογόνου.
Βγηκαν νεες λαμπες led που εχουν φως σε 360 μοιρες και ετσι μπορεις να βάλεις.... Παντως καλυτερα σε απλα φωτα με κατοπτρο τα xenon
Xenon δεν θα στραβώνουν τον ντουνιά, αν μπουν σε κάτοπτρο που δεν αυτορυθμίζει τον ορίζοντά του;
-
Οχι διοτι ομοιαζουν με τις αλογόνου σε σχεδιασμο καο ετσι θα εχουν παρομοιο αποτελεσμα.. Ασε που θα εχουν ρυθμιστει με το μηχανημα εκει που θα τα βαλεις.
Εχω την αίσθηση, εμπειρικα, πως τα hz του xenon δεν τυφλωνουν ευκολα. Εγω προσωπικα δεν τυφλωνομαι τοσο οσο με δυνατες αλογόνου και με ψευτο led που βαζουν. Ενα 250 αρι χοντρικα θα κοστισει αν βαλεις καλα xenon, αλλα θα ειναι πολυ καλα.
Τα πιο φθηνα οταν τα εψαχνα δεν αξιζουν. Κανε βεβαια την ερευνα σου και εσυ.
-
Σήμερα που ρώτησα για Vitara σε αυτόματο θα έχουνε απο Μάρτιο και δε ξέρουνε τιμές. Επιβάλεται να το πάρεις σε κάποια ωραία διχρωμία και η GLX το κάνει λίγο πιο όμορφο. Κι αυτό θα τσιμπήσει πάνω σε τιμή...
-
Ωραίο το Crossland (κάτοχος) αλλά έχει και ψιλοθεματάκια του. Όταν η εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος πέσει στους 3< βαθμούς κανονικά πρέπει στο καντράν να σε δείξει ενημέρωση παγετού ή σε αγγλική έκδοση 'rick of ice'.
Στο δικό μου crossland δεν έχω τέτοια ενημέρωση...αλλά έχω όταν την ώρα που σβήνω τον κινητήρα για ελάχιστα δευτερόλεπτα βλέπω την ένδειξη 'rick of ice'. Δεν ξέρω αν ισχύει και για εσάς , αλλά στην αντιπροσωπεία 'αγρόν αγοράζουνε'. Ακόμα περιμένω απάντηση.
-
Ωραίο το Crossland (κάτοχος) αλλά έχει και ψιλοθεματάκια του. Όταν η εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος πέσει στους 3< βαθμούς κανονικά πρέπει στο καντράν να σε δείξει ενημέρωση παγετού ή σε αγγλική έκδοση 'rick of ice'.
Στο δικό μου crossland δεν έχω τέτοια ενημέρωση...αλλά έχω όταν την ώρα που σβήνω τον κινητήρα για ελάχιστα δευτερόλεπτα βλέπω την ένδειξη 'rick of ice'. Δεν ξέρω αν ισχύει και για εσάς , αλλά στην αντιπροσωπεία 'αγρόν αγοράζουνε'. Ακόμα περιμένω απάντηση.
Σε εμένα πάντως τις τελευταίες 2 μέρες που σηκώνομαι στα άγρια χαράματα να πάω στη δουλειά, κατευθείαν μου εμφανίζει μήνυμα προειδοποίησης παγετού και στο infotainment και στο καντράν.
-
Στο δικό μου crossland δεν έχω τέτοια ενημέρωση...αλλά έχω όταν την ώρα που σβήνω τον κινητήρα για ελάχιστα δευτερόλεπτα βλέπω την ένδειξη 'rick of ice'.
Σκεπτόμενο και με ευαισθησία, αυτοκίνητο!
Δεν στο λέει βρε πιο πριν για να μην ανησυχήσεις. Και στο λέει όταν φτάσεις στον προορισμό σου για να χαρείς που τη γλίτωσες.
Opel Crossland X