-
Με γλωσσοφάγατε...
Λοιπόν έχουμε μπλόκο από το μηχανολογικό στις πινακίδες επειδή, σύμφωνα με την εφορία, η μητέρα μου είναι συνταξιούχος και όχι αγρότης (εισπράττει τη σύνταξη χηρείας του πατέρα μου)
Η σύνταξη λοιπόν υπερβαίνει κατά 800€ το αγροτικό εισόδημα και έτσι η μητέρα μου χάνει την ιδιότητα του αγρότη κατά κύριο επάγγελμα και εμφανίζεται ότι απλά διατηρεί γεωργική εκμετάλλευση. (θυμίζω ότι η μητέρα μου τηρεί βιβλία και καταβάλλει εισφορές στον ΟΓΑ)
Στο δια ταύτα, η σχετική διάταξη προβλέπει ότι αγρότης που διατηρεί γεωργική εκμετάλλευση και δεν θεωρείται κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, δικαιούται όχημα μικρότερο των 2,5 τόνων και 1,3 τόνο ωφέλιμο φορτίο.
Παλιότερα τα περνούσαν λόγω ωφέλιμου (όλα τα Double Cab έχουν ωφέλιμο περίπου στον τόνο) αλλά πλέον κόπηκε αυτό και περιμένουν απάντηση από το υπουργείο σχετικά με το τι πραγματικά ισχύει.
Η εναλλακτική είναι να περιμένω να ανοίξει το Taxis, να υποβάλλω νέα φορολογική για τη μητέρα μου και να μη δηλώσω κάποια έξοδα, ώστε το αγροτικό εισόδημα να υπερβεί τη σύνταξη.
Φαιδρότητες και ιστορίες τρέλας από την ελληνική δημοκρατία.
PS Η εφορία μου έχει ήδη δώσει απαλλακτικό ΦΠΑ. Δηλαδή η ΔΟΥ αναγνωρίζει ότι δικαιούται απαλλαγή ως αγρότης, αλλά το υπουργείο Μεταφορών κρίνει ότι δεν δικαιούται αγροτικό. (όλα τα Pick Up είναι άνω των 2,5 τόνων. Σύμφωνα με το υπουργείο δικαιούμαστε μέχρι Fiesta επαγγελματικό )
-
Έχει ειπωθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Κάποιοι πάνε και βρίσκουν ένα δικηγόρο ο οποίος τους παρέχει, με το αζημίωτο, ένα χαρτί/ έγγραφο με το οποίο επιβεβαιώνει ότι έχεις αναλάβει τη συντήρηση της αγροτικής περιουσίας του Χ, Ψ αγρότη.
Είναι ένα χαρτί που επιτρέπει να γίνει αγορά ενός τέτοιου αυτοκινήτου- αγροτικού.Το κάτα πόσο γίνεται ακόμα δεν μπορώ να ξέρω.
Καλά ξεμπερδέματα. -
Πραγματικά είναι αστείο αυτό.
Δεν παίζει να μπω σε τέτοιες διαδικασίες, ενώ η διάταξη είναι εντελώς παράλογη.
Θα τη βρω λογιστικά την άκρη, απλά είναι αστείο να μην μπορεί άνθρωπος με την ιδιότητα του επαγγελματία και καλλιεργήσιμη έκταση 200 στρεμμάτων να θεωρείται αγρότης και θεωρείται συνταξιούχος.
Επιπλέον επειδή τα χωράφια είναι βιολογικής καλλιέργειας εισπράττουμε κάθε χρόνο περί τις 3.000€ και επειδή το ελληνικό κράτος πληρώνει εκπρόθεσμα (τον Δεκέμβριο του 2016 πληρωθήκαμε τα βιολογικά του 2014) ο νόμος λέει ότι ο λογιστής οφείλει να τα δηλώσει με τροποποιητική στη χρονιά που αντιστοιχούν. Άρα τα εισοδήματα του 2016 θα καταβληθούν το 2018 και θα δηλωθούν στη φορολογική του 2019.
Κοινώς οι καθυστερήσεις στις πληρωμές στερούν από τη μητέρα μου την ιδιότητα του κατά κύριου επάγγελματος αγρότη
-
Εν το μεταξύ ολα αυτά προκύπτουν ενώ έχεις πληρώσει το αυτοκίνητο. Από την εφορία δεν μπορεις να πάρεις βεβαίωση οτι ειναι αγρότης κατα κύριο επάγγελμα;
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Εν το μεταξύ ολα αυτά προκύπτουν ενώ έχεις πληρώσει το αυτοκίνητο. Από την εφορία δεν μπορεις να πάρεις βεβαίωση οτι ειναι αγρότης κατα κύριο επάγγελμα;Δεν το έχω πληρώσει το αυτοκίνητο και ευτυχώς δεν έχει εκταμιευθεί η χρηματοδότηση, επειδή και εγώ και ο αντιπρόσωπος ξέρουμε με τι ρδελο έχουμε να κάνουμε και είπαμε να προχωρήσουμε μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία για πινακίδες (γνωριζόμαστε και με εμπιστεύονται στο οικονομικό κομμάτι).
Την βεβαίωση του κατά κύριου επαγγέλματος αγρότη την χορηγούν τα κατά τόπους ΚΕΠΥΕΛ και όχι η εφορία. Τα ΚΕΠΥΕΛ ζητάνε το Ε1 και το εκκαθαριστικό και επιτόπου αποφασίζουν αν θα χορηγήσουν κατά κύριο επάγγελμα ή με αγροτική εκμετάλλευση, βάσει του εισοδήματος. Εγώ το χαρτί που πήρα βγήκε αγροτικής εκμετάλλευσης για αυτό το λόγο, αλλά μου είπαν ότι δεν θα έχει πρόβλημα στην αγορά του αγροτικού (διευκρίνισα μάλιστα το μέγεθος).
Όπως μου διευκρινίστηκε, ο προϊστάμενος του μηχανολογικού είπε ότι μέχρι πριν λίγους μήνες ίσχυε το 2,5 τόνους μεικτό ή μέχρι 1300 ωφέλιμο και πλέον ισχύει μόνο το 2,5 τόνους μεικτό, γιατί λέει κάτι γιατροί στο Κολωνάκι αγόραζαν επαγγελματικά για λόγους φοροαπαλλαγής, έχοντας στην κατοχή τους ένα αγροτεμάχιο και εκμεταλλευόμενοι το παράθυρο του ωφέλιμου. Κοινώς πάλι αυτός που το χρειάζεται και το δικαιούται την τρώει, επειδή δεν μπορούσαν να πιάσουν αυτούς που παρανομούν. Λες και θέλει πολύ μυαλό να βάλεις σαν κριτήριο την καλλιεργούμενη έκταση και όχι εισοδηματικά κριτήρια. Π.χ. πάνω από 50 στρέμματα δικαιούσαι μεγάλο αγροτικό.
Η εφορία χορηγεί απαλλακτικό, γιατί υποπτεύομαι ότι για αυτούς δεν έχει αλλάξει κάτι.
PS Το ξαναλέω, άνθρωπος με καλλιεργούμενη έκταση 200 στρέμματα δεν δικαιούται Pick Up γιατί θεωρείται συνταξιούχος...
Και επειδή έχω ψιλοχάσει τον ύπνο μου, ψάχνοντας στο site του υπουργείου βρήκα τα παρακάτω:
Σε ό,τι αφορά τους μη κατά επάγγελμα αγρότες
http://www.yme.gr/index.php?getwhat=1&o ... d=&tid=360Αλλά βρήκα και αυτό που λέει ότι αν διατηρείς ατομική επιχείρηση με αγροτική δραστηριότητα, δικαιούσαι ΦΙΧ μέχρι 4.000 kg:
Προϋποθέσεις
● Να ασκεί αγροτική ή κτηνοτροφική ή μελισσοκομική ή αλιευτική ή πτηνοτροφική κλπ. επιχείρηση.http://www.yme.gr/index.php?getwhat=1&o ... &tid=358#1
Η μητέρα μου έχει βιβλία εσόδων, σφραγίδες και ρέστα και εμφανίζεται ότι διατηρεί ατομική αγροτική επιχείρηση. Δεν αναφέρεται πουθενά για κύριο επάγγελμα και ιστορίες με αγρίους, παρά μόνο ατομική επιχείρηση.
Έτσι διαχωρίζεται ουσιαστικά και ο αγρότης από κάποιον που απλά έχει εισόδημα από γεωργική δραστηριότητα.
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
εχουν ομως για την Εθνικη Οδο και ολους τους δρομους, οριο ταχυτητας 90 χλμ/ωρα! Γιατι θεωρουνται φορτηγα!70 Νομίζω. Εκτός και αν έχει αλλάξει αυτό στον τελευταίο ΚΟΚ.
Και ρωτάω εγώ τώρα, αν ψάχνεις ένα αυτοκίνητο με ταβάνι τα 28.000 που θέλεις να συνδυάζει τεχνολογία, άνεση, πλήρες πακέτο εξοπλισμού και ασφάλειας και να σου παρέχει και ένα δυνατό σύστημα τετρακίνησης το οποίο θα χρησιμοποιήσεις 10 φορές το χρόνο, ενώ τα περισσότερα χιλιόμετρα θα τα κάνεις στην εθνική, προκειμένου να αντικαταστήσεις το C4 σου, ποιο θα επέλεγες;
Το νέο Hilux είναι εξίσου άνετο με το Ranger. Μην υποθέτεις ότι το ίδιο άνετο είναι το D Max ή το L200 ας πούμε, γιατί δεν είναι σε καμία περίπτωση.
Και μην ξεχνάς ότι για Qashqai πετρέλαιο ξεκίνησα και κατέληξα εκεί που κατέληξα
Μα δεν προσπαθώ να σε πείσω. Πώς το βλέπω από τη μεριά μου σου λέω. Εγώ ΑΝ έπαιρνα φορτηγάκι θα αντικαθιστούσε το RAV4 μου το οποίο το χρησιμοποιώ αρκετά εκτός δρόμου. Οπότε επειδή είμαι μαθημένος στη 4κίνηση με κεντρικό διαφορικό και έχω οδηγήσει διάφορα 4κίνητα με 4κίνηση τύπου 50:50 (φορτηγάκια και τζιπ) δεν θέλω σε καμία περίπτωση να είναι η μοναδική μου επιλογή όταν θέλω να επιλέξω 4κίνηση. Οπότε το L200 θα ήταν μονόδρομος. Το RAV4 MK2 άλλωστε δεν φημίζεται για την άνεσή του.
Στην περίπτωσή σου τώρα. Αν ήθελα να αντικαταστήσω μικρομεσαίο δεν θα επέλεγα φορτηγάκι. Μόνο τα παραπάνω καύσιμα (τουλάχιστον 11lt/100km) και ο όγκος φτάνει.
Καλά ξεμπερδέματα με το μηχανολογικό.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Και ρωτάω εγώ τώρα, αν ψάχνεις ένα αυτοκίνητο με ταβάνι τα 28.000 που θέλεις να συνδυάζει τεχνολογία, άνεση, πλήρες πακέτο εξοπλισμού και ασφάλειας και να σου παρέχει και ένα δυνατό σύστημα τετρακίνησης το οποίο θα χρησιμοποιήσεις 10 φορές το χρόνο, ενώ τα περισσότερα χιλιόμετρα θα τα κάνεις στην εθνική, προκειμένου να αντικαταστήσεις το C4 σου, ποιο θα επέλεγες;
Το νέο Hilux είναι εξίσου άνετο με το Ranger. Μην υποθέτεις ότι το ίδιο άνετο είναι το D Max ή το L200 ας πούμε, γιατί δεν είναι σε καμία περίπτωση.
Και μην ξεχνάς ότι για Qashqai πετρέλαιο ξεκίνησα και κατέληξα εκεί που κατέληξα
Μα δεν προσπαθώ να σε πείσω. Πώς το βλέπω από τη μεριά μου σου λέω. Εγώ ΑΝ έπαιρνα φορτηγάκι θα αντικαθιστούσε το RAV4 μου το οποίο το χρησιμοποιώ αρκετά εκτός δρόμου. Οπότε επειδή είμαι μαθημένος στη 4κίνηση με κεντρικό διαφορικό και έχω οδηγήσει διάφορα 4κίνητα με 4κίνηση τύπου 50:50 (φορτηγάκια και τζιπ) δεν θέλω σε καμία περίπτωση να είναι η μοναδική μου επιλογή όταν θέλω να επιλέξω 4κίνηση. Οπότε το L200 θα ήταν μονόδρομος. Το RAV4 MK2 άλλωστε δεν φημίζεται για την άνεσή του.
Στην περίπτωσή σου τώρα. Αν ήθελα να αντικαταστήσω μικρομεσαίο δεν θα επέλεγα φορτηγάκι. Μόνο τα παραπάνω καύσιμα (τουλάχιστον 11lt/100km) και ο όγκος φτάνει.
Καλά ξεμπερδέματα με το μηχανολογικό.
Για εμένα μετράει η άνεση όμως, όχι η τετρακίνηση. Και σε όσα reviews έχω δει, η τετρακίνηση του Ranger κρίνεται εξαιρετική.
Ο όγκος δεν με ενοχλεί. Για τα καύσιμα όμως θεωρώ ότι είσαι λίγο υπερβολικός.
Το Wildtrak με κινητήρα 3,2 αγγίζει την κατανάλωση που αναφέρεις. Ο 2,2/160HP είναι κοντά στο 9 με normal οδήγηση και μηχανικό κιβώτιο.
Αν προσθέσεις και την χαμηλότερη τιμή του πετρελαίου, πάμε αρκετά κάτω από το μικρομεσαίο 1.600άρι μου που καίει 60€ στα 300χλμ.
Ακόμα και το 11άρι που αναφέρεις μεταφράζεται σε 33 λίτρα για 300 χλμ, συνεπώς το ποσό είναι κοντά στα 36€ με τιμή καυσίμου 1,10€
Με το μηχανολογικό χλωμό να ξεμπερδέψω, δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη, επιμένουν ότι πρέπει να αποσαφηνίσει ο υπουργός τι ισχύει σε αυτό το θέμα, γιατί έχουν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις.
Η σίγουρη λύση είναι να μην δηλώσω έξοδα στη φορολογική του 2017 για να καβαλήσει το αγροτικό εισόδημα τη σύνταξη. Έχω τόσα νεύρα που μου έρχεται να μπουκάρω στο υπουργείο με φλογοβόλο.
-
Ο χρήστης LeRoi έγραψε:
Για εμένα μετράει η άνεση όμως, όχι η τετρακίνηση. Και σε όσα reviews έχω δει, η τετρακίνηση του Ranger κρίνεται εξαιρετική.
Ο όγκος δεν με ενοχλεί. Για τα καύσιμα όμως θεωρώ ότι είσαι λίγο υπερβολικός.
Το Wildtrak με κινητήρα 3,2 αγγίζει την κατανάλωση που αναφέρεις. Ο 2,2/160HP είναι κοντά στο 9 με normal οδήγηση και μηχανικό κιβώτιο.
Αν προσθέσεις και την χαμηλότερη τιμή του πετρελαίου, πάμε αρκετά κάτω από το μικρομεσαίο 1.600άρι μου που καίει 60€ στα 300χλμ.
Ακόμα και το 11άρι που αναφέρεις μεταφράζεται σε 33 λίτρα για 300 χλμ, συνεπώς το ποσό είναι κοντά στα 36€ με τιμή καυσίμου 1,10€
Με το μηχανολογικό χλωμό να ξεμπερδέψω, δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη, επιμένουν ότι πρέπει να αποσαφηνίσει ο υπουργός τι ισχύει σε αυτό το θέμα, γιατί έχουν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις.
Η σίγουρη λύση είναι να μην δηλώσω έξοδα στη φορολογική του 2017 για να καβαλήσει το αγροτικό εισόδημα τη σύνταξη. Έχω τόσα νεύρα που μου έρχεται να μπουκάρω στο υπουργείο με φλογοβόλο.
Οι καταναλώσεις που έγραψα είναι εργοστασιακές. Μας λες ότι με 60€ (42,85λτ περίπου με τιμή βενζίνης γύρω στο 1,4) κάνεις 300 χλμ. Άρα έχεις κατανάλωση γύρω στα 14,28λίτρα/100χλμ. Την διπλάσια από την εργοστασιακή που είναι στα 7,1λτ/100χλμ (μόλις το τσέκαρα). Προφανώς σε αντίστοιχες συνθήκες η κατανάλωση στα φορτηγάκια ανεβαίνει. Ο megane98 ίσως να μπορεί να μας διαφωτίσει σχετικά...
Ψυχραιμία στα υπόλοιπα.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Οι καταναλώσεις που έγραψα είναι εργοστασιακές. Μας λες ότι με 60€ (42,85λτ περίπου με τιμή βενζίνης γύρω στο 1,4) κάνεις 300 χλμ. Άρα έχεις κατανάλωση γύρω στα 14,28λίτρα/100χλμ. Την διπλάσια από την εργοστασιακή που είναι στα 7,1λτ/100χλμ (μόλις το τσέκαρα). Προφανώς σε αντίστοιχες συνθήκες η κατανάλωση στα φορτηγάκια ανεβαίνει. Ο megane98 ίσως να μπορεί να μας διαφωτίσει σχετικά...
Ψυχραιμία στα υπόλοιπα.
Οι καταναλώσεις που έγραψες με όλο το θάρρος δεν είναι εργοστασιακές. Ξέρεις πόσο δίνει μικτό κύκλο η Ford για το Ranger 2.2? 7.1 ενώ εκτός πόλης δίνει 6.5. Προφανώς και είναι στον ύπνο τους αυτές οι καταναλώσεις, αλλά χοντρικά η πραγματική κατανάλωση είναι περίπου στο 9 με 10.
Το αναφέρουν και ιδιώτες που έχουν ανεβάσει σχετικά βίντεο στο Youtube.
Και φυσικά με το C4 πηγαίνω με 150-160 σταθερά, δεν παίζει να πηγαίνω με τέτοιες ταχύτητες με ένα αυτοκίνητο 3+ τόνων.
-
Ο χρήστης LeRoi έγραψε:
Οι καταναλώσεις που έγραψες με όλο το θάρρος δεν είναι εργοστασιακές. Ξέρεις πόσο δίνει μικτό κύκλο η Ford για το Ranger 2.2? 7.1 ενώ εκτός πόλης δίνει 6.5. Προφανώς και είναι στον ύπνο τους αυτές οι καταναλώσεις, αλλά χοντρικά η πραγματική κατανάλωση είναι περίπου στο 9 με 10.Το αναφέρουν και ιδιώτες που έχουν ανεβάσει σχετικά βίντεο στο Youtube.
Και φυσικά με το C4 πηγαίνω με 150-160 σταθερά, δεν παίζει να πηγαίνω με τέτοιες ταχύτητες με ένα αυτοκίνητο 3+ τόνων.
Προφανώς ήταν μεικτές αυτές που είδα. Εντάξει τότε.
-
Δόθηκε λύση στον παραλογισμό:
Μόνο όσοι έχουν την ιδιότητα του «επαγγελματία αγρότη» ή του «κατόχου αγροτικής εκμετάλλευσης», εγγεγραμμένης στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, μπορούν να εκδώσουν στο όνομά τους άδεια κυκλοφορίας φορτηγών ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ) αγροτικού αυτοκινήτου. Με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β' 1065/28-03-2017, ορίζονται οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται
http://www.agro24.gr/agrotika/symvoyles ... a-agrotiko
-
Είδα εχθές στο υπόγειο parkingτου Σκλαβενίτη στην Καλλιθέα ένα Ford Ranger Wildtrak άσπρο. Θηρίο το εργαλείο, σε σχέση με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα μέσα στο parking.
-
Έτσι, για την σύγκριση, μιας και αναφέρθηκε το μεγεθός του
-
Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι και εγώ για αγορά pick up κυρίως για χρήση ως ιδιωτικό. Μου αρέσει πολύ το ranger wildtrak, και έχω εταιρεία ΑΕ, υπάρχει πρόβλημα στην αγορά του ξέρετε? Δεν έχει σχέση με αγροτικές δραστηριότητες όμως, αλλά έχουμε και φορτηγά για μεταφορές. Μένω σε μέρος που 4 5 φορές το χρόνο χρειάζεται η 4κινηση, αλλά θα ήθελα να κάνω και 5 εκδρομές που θα είναι off-road, σε λογικά πλαίσια. Τα suv με 4κινηση βγαίνουν ακριβά και μάλιστα πλέον υπάρχει φόρος στον οδηγό ως παροχή σε είδος απο την εταιρεία, κάτι που ακριβαίνει ακόμα περισσότερο το κόστος χρήσης. Το wildtrak ίσως ακούγεται υπερβολικό αλλά άμα εκπίπτεις το ΦΠΑ είναι σημαντικό κέρδος. Τι πιστεύετε αξίζει το κόπο? Έχω σκοπό να το δω εάν το βρω κιόλας
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
-
Προφανώς και μπορείς να το πάρεις ως επαγγελματικό. Το θέμα είναι ότι θεωρητικά απαγορεύεται να μεταφέρει οτιδήποτε άλλο εκτός από εμπορεύματα και έχουν υπάρξει περιπτώσεις γερών προστίμων ακόμα και για μετακόμιση του ίδιου του ιδιοκτήτη. Βέβαια πρέπει να είσαι εξαιρετικά άτυχος και να πέσεις σε στραβόξυλα για να σου συμβεί κάτι τέτοιο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Προφανώς και μπορείς να το πάρεις ως επαγγελματικό. Το θέμα είναι ότι θεωρητικά απαγορεύεται να μεταφέρει οτιδήποτε άλλο εκτός από εμπορεύματα και έχουν υπάρξει περιπτώσεις γερών προστίμων ακόμα και για μετακόμιση του ίδιου του ιδιοκτήτη. Βέβαια πρέπει να είσαι εξαιρετικά άτυχος και να πέσεις σε στραβόξυλα για να σου συμβεί κάτι τέτοιο.Ας πούμε ότι βγαίνω μια βόλτα μια Κυριακή με τη γυναίκα μου και το παιδί, και υπάρχει και ένα καρότσι παιδικό πίσω, αυτό είναι παράβαση? Ή αν δεν υπάρχει τίποτα πίσω, επιτρέπεται η μετακίνηση, που εμφανώς είναι για προσωπική χρήση εκείνη την ημέρα εκτός ωρών λειτουργίας της επιχείρησης? Σου λένε δηλαδή γιατί έχεις την οικογένεια μέσα, ή θεωρούν ότι θα χρησιμοποιηθεί και για προσωπικούς λόγους το αυτοκίνητο?
-
Με αυτό που θα ασχοληθούν είναι το τι υπάρχει στην καρότσα.
-
Το παιδικό καρότσι είναι κύριε πολισμαν, αντε και ψώνια από το σούπερ μάρκετ αφού φαίνεται ότι δεν είναι πράγματα για πουλημα άσχετα με την δραστηριότητα μου.. Ή μήπως είμαι υπερβολικός και όλα αυτά δε συμβαίνουν στη πράξη..? Λέμε τώρα.. Παιδιά εταιρικό επιβατικο η αγορά πλέον είναι πανάκριβη, δεν είναι η τιμή, είναι ο φόρος σε είδος που σε κοπανάνε και μπορεί να είναι και 1500 ευρώ το χρόνο για ένα αμάξι 30.000! Επί 10 χρόνια πες να το έχεις βγαίνει άλλο ένα μικρό αυτοκίνητο.. Τίποτα δεν μπορείς να πάρεις πια..
-
Δε διαφωνώ και εννοείται ότι θα καταλάβει για ποιο σκοπό βρίσκονται εκεί απλά έχει το δικαίωμα να σε γράψει.
-
Επανέρχομαι για να συνεισφέρω στο θέμα. Πέντε μήνες τώρα κυκλοφορώ μόνο με το Ford Ranger Αθήνα - Βόλο. Επιπλέον πήγα διακοπές στην Κρήτη με το συγκεκριμένο όχημα και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με τροχαία ανεξάρτητα από το τι μετέφερα στην καρότσα. Ίσως βέβαια παίζει ρόλο και το γεγονός ότι δε με σταμάτησαν αλλά από την άλλη δεν ένιωσα ότι διατρέχω τον κίνδυνο καθώς σε όσα μπλόκα συνάντησα πέρασα απαρατήρητος. Κοινώς θεωρώ ότι είναι θέμα τύχης και ενδεχομένως κατανόησης του αστυνομικού που θα σε σταμάτησει. Θεωρώ μάλιστα το γεγονός πως το αυτοκίνητο είναι διπλοκάμπινο αποσκοπεί ακριβώς σε αυτό: Δηλαδή στην μεταφορά επιβατών χρησιμοποιώντας την καρότσα ως μπαγαζιέρα στον ελεύθερο χρόνο του ιδιοκτήτη. Τέλος έχω την υποψία ότι μόνο μεικτό κλιμάκιο μπορεί να σου βεβαιώσει παράβαση για το φορτίο και όχι απλό κλιμάκιο τροχαίας.
Sent from my iPad using Tapatalk
Αγροτικό αυτοκινητο για επιβατικό