-
*Η Suzuki ετοιμάζει να παρουσιάσει το νέο Swift στα τέλη της φετινής χρονιάς.O σχεδιασμός του νέου μοντέλου είναι αρκετά έντονος, με διακριτές γωνίες, μεγάλη εμπρός μάσκα και προφυλακτήρα με μεγάλους αεραγωγούς στο σημείο των προβολέων ομίχλης και μακρόστενα φωτιστικά σώματα. Οι χειρολαβές των πίσω θυρών είναι “κρυμμένες” στις πίσω κολόνες, κάτι που με κάνει να υποθέτω ότι δεν θα υπάρχει 3-θυρη έκδοση. Η οροφή μοιάζει να αιωρείται χάρη στις μαύρες κολόνες, με τα πίσω φωτιστικά σώματα να εξέχουν ελαφρώς από το αμάξωμα, ενώ υπάρχει και μια διακριτική αεροτομή.
Μηχανικά, αναμένεται να φορέσει τον νέο 1.000άρη turbo κινητήρα που συναντάμε στο Baleno, ενώ το Swift Sport θα κινείται με τον 1.400αρη turbo Boosterjet, προερχόμενος από το Vitara S. Στο ιαπωνικό crossover αποδίδει 140 άλογα με 220 Nm ροπής, αλλά στο Swift Sport θα παράγει περισσότερα άλογα, με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, με την ταχύτερη έκδοση να διαθέτει αναβαθμίσεις στα φρένα, στις αναρτήσεις και στο τιμόνι για μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση.
Η Suzuki δηλώνει πως ο κινητήρας δεν θα αλλάξει τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, που θα έχει βάρος λιγότερο των 1.000 κιλών, και θα διαθέτει αναβαθμίσεις στα φρένα, στις αναρτήσεις και στο σύστημα διεύθυνσης για μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση.
Το λανσάρισμα του νέου Swift έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2017, ενώ το νέο Swift Sport αναμένεται στην αγορά προς τα τέλη του 2017.*
-
*Η Suzuki ετοιμάζει να παρουσιάσει το νέο Swift στα τέλη της φετινής χρονιάς.O σχεδιασμός του νέου μοντέλου είναι αρκετά έντονος, με διακριτές γωνίες, μεγάλη εμπρός μάσκα και προφυλακτήρα με μεγάλους αεραγωγούς στο σημείο των προβολέων ομίχλης και μακρόστενα φωτιστικά σώματα. Οι χειρολαβές των πίσω θυρών είναι “κρυμμένες” στις πίσω κολόνες, κάτι που με κάνει να υποθέτω ότι δεν θα υπάρχει 3-θυρη έκδοση. Η οροφή μοιάζει να αιωρείται χάρη στις μαύρες κολόνες, με τα πίσω φωτιστικά σώματα να εξέχουν ελαφρώς από το αμάξωμα, ενώ υπάρχει και μια διακριτική αεροτομή.
Μηχανικά, αναμένεται να φορέσει τον νέο 1.000άρη turbo κινητήρα που συναντάμε στο Baleno, ενώ το Swift Sport θα κινείται με τον 1.400αρη turbo Boosterjet, προερχόμενος από το Vitara S. Στο ιαπωνικό crossover αποδίδει 140 άλογα με 220 Nm ροπής, αλλά στο Swift Sport θα παράγει περισσότερα άλογα, με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, με την ταχύτερη έκδοση να διαθέτει αναβαθμίσεις στα φρένα, στις αναρτήσεις και στο τιμόνι για μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση.
Η Suzuki δηλώνει πως ο κινητήρας δεν θα αλλάξει τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, που θα έχει βάρος λιγότερο των 1.000 κιλών, και θα διαθέτει αναβαθμίσεις στα φρένα, στις αναρτήσεις και στο σύστημα διεύθυνσης για μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση.
Το λανσάρισμα του νέου Swift έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2017, ενώ το νέο Swift Sport αναμένεται στην αγορά προς τα τέλη του 2017.*
-
-
...εγώ γίνομαι γεροντοπαράξενος...ή αρκετά νέα μοντέλα γίνονται πιο άσχημα από τα προηγούμενα;;
Μάλλον το πρώτο ε;; -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
...εγώ γίνομαι γεροντοπαράξενος...ή αρκετά νέα μοντέλα γίνονται πιο άσχημα από τα προηγούμενα;;
Μάλλον το πρώτο ε;;Το 2ο!! Σαν facelift μοιάζει παρά σαν νέο μοντέλο και κατάφεραν να το κάνουν και πιο άσχημο!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Μάλλον το πρώτο ε;;Το 2ο!! Σαν facelift μοιάζει παρά σαν νέο μοντέλο και κατάφεραν να το κάνουν και πιο άσχημο!
Έχετε δίκιο, ειδικά πίσω είναι χάλια μαύρα, μπροστά απλά χάλια.
Αλλά είναι ΧΑΛΙΑ !!! -
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Αλλά είναι ΧΑΛΙΑ !!!Οκ...άρα υπάρχουν και άλλοι...να μην πάω να κοιταχτώ από τώρα σε γιατρό...!
Για να απολογηθώ πάντως υπάρχουν και νέα μοντέλα που μου φαίνονται πιο όμορφα από τα προηγούμενα :
Το νέο micra, το νέο i20, το νέο Tiguan, το νέο Jeep Compass, το νέο 3008, τα νέα mazda είναι νέα μοντέλα πιο όμορφα από τα απερχόμενα! -
Αλλά είναι ΧΑΛΙΑ !!!Οκ...άρα υπάρχουν και άλλοι...να μην πάω να κοιταχτώ από τώρα σε γιατρό...!
Για να απολογηθώ πάντως υπάρχουν και νέα μοντέλα που μου φαίνονται πιο όμορφα από τα προηγούμενα :
Το νέο micra, το νέο i20, το νέο Tiguan, το νέο Jeep Compass, το νέο 3008, το νέο Range Rover Evoque τα νέα mazda είναι νέα μοντέλα πιο όμορφα από τα απερχόμενα! -
Οκ...άρα υπάρχουν και άλλοι...να μην πάω να κοιταχτώ από τώρα σε γιατρό...!
Το νέο micra, το νέο i20, το νέο Tiguan, το νέο Jeep Compass, το νέο 3008, το νέο Range Rover Evoque τα νέα mazda είναι νέα μοντέλα πιο όμορφα από τα απερχόμενα!Συμφωνώ απόλυτα όσον αφορά το σχεδιασμό των μοντέλων που αναφέρεις
-
+1 στα συγκεκριμενα μοντελα.
- pulsar vs tiida
-
Μάλλον το πρώτο ε;;Εμένα μου αρέσει το συγκεκριμενο,αλλα όντως και εμένα μου φαίνεται οτι πολλά απο τα νέα μοντελα ειναι ασχημοτερα αυτών που αντικαθιστούν.
-
Αν δεν βελτιωσαν λιγο τους χωρους για τους πισω και το πορτ παγκαζ δεν γινεται δουλεια,οι νεοι κινητηρες ειναι θετικοι.
-
Περισσότερο εξέλιξη του σχεδίου του 2005 φαίνεται.
-
*Είναι θέμα χρόνου να δούμε το νέο Suzuki Swift, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα φέρει πολλές αλλαγές στο τεχνικό και μηχανολογικό κομμάτι. Πλέον όμως μπορούμε να πάρουμε και μια πρώτη γεύση από την εμφάνισή του, καθώς διέρρευσε εικόνα από το εμπρός μέρος του.
Η εικόνα προφανώς δεν είναι και ότι καλύτερο καθώς είναι σε χαμηλή ανάλυση και με κακό φωτισμό καθώς πρόκειται για μια διαρροή... Παρόλα αυτά μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα πως ενώ οι αναλογίες παραμένουν οι ίδιες, έχει αλλάξει εντελώς η μάσκα και τα φώτα. Εντελώς νέος είναι και ο προφυλακτήρας, με μεγάλους αεραγωγούς πλέον.
Παρατηρώντας περισσότερο την εικόνα, βλέπουμε πως το πίσω μέρος μάλλον δεν θα αλλάξει σχεδιαστική φιλοσοφία, καθώς οι πίσω κολόνες παραμένουν κάθετες, χαρίζοντας την ιδιαίτερη όψη στο αυτοκίνητο με το κοφτό πίσω μέρος και την οριζόντια οροφή, παράλληλη με το έδαφος.
Όσον αφορά τα μηχανικά του μέρη, πληροφορίες ακόμη δεν υπάρχουν επισήμως, παρόλα αυτά θεωρούμε δεδομένο πως για το νέο Swift η Suzuki θα επιλέξει τα μικρά βενζινοκίνητα σύνολα 1.0 και 1.2 λτ., ενώ δεν αποκλείεται να το δούμε και σε πετρελαιοκίνητη έκδοση, αυτή τη φορά με μοτέρ της ίδιας της Suzuki.
Το νέο Suzuki Swift αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του και στην έκδοση Sport, η οποία όπως όλα δείχνουν θα έχει μοτέρ 1.4 λτ. του οποίου η ιπποδύναμη για την περίσταση θα είναι από 140 έως και 160 ίππους. Όπως και στο παρελθόν, η έκδοση Sport θα έχει επιθετικότερη ρύθμιση στην ανάρτηση, αμεσότερο σύστημα διεύθυνσης και μεγαλύτερα φρένα.
Η επίσημη εμφάνιση του νέου Suzuki Swift αναμένεται να γίνει το πρώτο τρίμηνο του 2017, ενώ η εμπορική του καριέρα θα ξεκινήσει λογικά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του ίδιου έτους.*
-
- Η Suzuki παρουσίασε σήμερα τη νέα γενιά του Swift, με το μοντέλο να κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2017. Η εταιρία για την ώρα έχει ανακοινώσει πως το νέο Swift στην Ιαπωνία θα προσφέρεται με δύο κινητήρες, τον τρικύλινδρο Boosterjet 1,0-λίτρου τεχνολογίας turbo απόδοσης 102 ίππων με 150 Nm ροπής που συνδυάζεται με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο και τον 1.2 Dualjet ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 91 ίππων με 118 Nm ροπής που συνδυάζεται είτε με πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε με ένα CVT.
Επίσης θα υπάρχει και μια ήπια-υβριδική έκδοση που συνδυάζει τον 1.2 Dualjet και έναν ηλεκτροκινητήρα 3,1-ίππων με 50 Nm ροπής. Το μοντέλο ζυγίζει μόλις 840 καλά, χάρη στη νέα πλατφόρμα Heartect, θα προσφέρεται σε επτά εκδόσεις εξοπλισμού, εξοπλίζεται με σύστημα μετριασμού σύγκρουσης, αυτόματο σύστημα πέδησης, έξι αερόσακους, ABS, ESP, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, αυτόματη μεγάλη σκάλα φωτιστικών σωμάτων και ενεργό cruise control.
O σχεδιασμός του νέου μοντέλου είναι αρκετά έντονος, με διακριτές γωνίες, μεγάλη εμπρός μάσκα και προφυλακτήρα με μεγάλους αεραγωγούς στο σημείο των προβολέων ομίχλης και μακρόστενα φωτιστικά σώματα. Οι χειρολαβές των πίσω θυρών είναι “κρυμμένες” στις πίσω κολόνες, η οροφή μοιάζει να αιωρείται χάρη στις μαύρες κολόνες, με τα πίσω φωτιστικά σώματα να εξέχουν ελαφρώς από το αμάξωμα, ενώ υπάρχει και μια διακριτική αεροτομή. Ακόμα, στο εσωτερικό, υπάρχει μια εντελώς νέα κεντρική κονσόλα με τον σχεδιασμό να παραπέμπει σε αυτή του Baleno, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να υποστηρίζει Apple Carplay και Android Auto.*
- Η Suzuki παρουσίασε σήμερα τη νέα γενιά του Swift, με το μοντέλο να κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2017. Η εταιρία για την ώρα έχει ανακοινώσει πως το νέο Swift στην Ιαπωνία θα προσφέρεται με δύο κινητήρες, τον τρικύλινδρο Boosterjet 1,0-λίτρου τεχνολογίας turbo απόδοσης 102 ίππων με 150 Nm ροπής που συνδυάζεται με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο και τον 1.2 Dualjet ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 91 ίππων με 118 Nm ροπής που συνδυάζεται είτε με πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε με ένα CVT.
-
Πως γίνεται τα τελευταία μοντέλα της Suzuki (Ignis, Swift) να ζυγίζουν 800 κιλά;;; Από ανθρακόνημα είναι το πλαίσιο;
Για να γλιτώσεις 200 κιλά σε αυτή την κατηγορία σε σχέση με τους ανταγωνιστές σου, από κάπου πρέπει να έχεις κόψει. Η πορεία θα δείξει από που τα έκοψαν... -
Η ροπή του τούρμπο δεν ειναι μικρη;
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Πως γίνεται τα τελευταία μοντέλα της Suzuki (Ignis, Swift) να ζυγίζουν 800 κιλά;;; Από ανθρακόνημα είναι το πλαίσιο;
Για να γλιτώσεις 200 κιλά σε αυτή την κατηγορία σε σχέση με τους ανταγωνιστές σου, από κάπου πρέπει να έχεις κόψει. Η πορεία θα δείξει από που τα έκοψαν...Και εγω την εχω αυτη την απορία...γιατι και vitara & S cross ειναι πολύ πιο ελαφριά από τον ανταγωνισμό!
-
Σίγουρα θα έχουν κάνει περικοπές εκεί που το μάτι δεν βλέπει και σίγουρα χρησιμοποιούν ποιο 'ελαφριά' υλικά π.χ. πλαστικά λεπτά, λαμαρίνα λεπτή κλπ...κλπ...κλπ...
Και όσο αφορά το νέο Swift η εξωτερική σχεδίαση δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα. Φαίνεται σαν Daihatsu.
Εσωτερικά φαίνεται ενδιαφέρον. -
Εμένα μου αρέσει πολύ, το εσωτερικό δεν το περίμενα τόσο ωραίο. Το μόνο που με χαλάει λίγο είναι το 'χαμόγελο' που κάνει η μάσκας. Ελπίζω ότι η σπορ έκδοση θ έχει την μάσκα που είδαμε στα αρχικά leaks.
Πιστεύω ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη το 2017 και σε αυτό θα βοηθήσει ο πολύ καλός 1λτ κινητήρες με την τρομερή κατανάλωση και αν δεν γίνει μεγάλη αύξηση στην τιμή θα κερδίσει μερίδιο αγοράς από το fiesta το οποίο αν δεν κάνω λάθος θα έχει αρκετά υψηλότερη τιμή.Υ.Γ. Ελπίζω να μην έχουν θυσιάσει την ποιότητα κύλισης και την ήχομονωση για να κρατήσουν το βάρος χαμηλά.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Νέο Suzuki Swift 2017