-
Καλοτάξιδο.
Μολονότι εμένα πια σχεδόν 5,5 ετών να σου πω ότι την διατήρηση λωρίδας την έχω απενεργοποιημένη ...5,5 χρόνια. Μόνο στο test drive που είχα κάνει ήταν ενεργή. Θυμάμαι αδρά ένα ανεπαίσθητο κραδασμό και ...μασάζ στα ακροδάκτυλα. Σίγουρα δεν ήταν παρεμβατικό, παρ'όλα αυτά το απενεργοποίησα από την παραλαβή. Δεν θυμάμαι για ήχους αλλά, μπορεί και απλώς να το ξέχασα.
Για το άλλο το ερώτημα θυμάμαι μία φορά μου έκανε νερά και ενώ τα βελάκια έδειχναν ότι φόρτιζαν, αυτό ήταν κολλημένο στις 3 γραμμές και δεν έδειχνε να φορτίζει παραπάνω. Εσβησα, ξαναέβαλα μπροστά, τίποτα 2-3 μέρες. Ξαφνικά όλα ΟΚ. 4 χρόνια τώρα δεν το ξανάκανε. Οταν το ανέφερα στο συνεργείο, ανασήκωσαν τους ώμους. Τώρα δουλεύει; λέω ναι. Εντάξει!
Διαβόλου πράγματα!
Νομίζω όμως ότι την μπαταρία την έχουν αλλάξει από την δική μου έκδοση.
Το swift είναι ωραίο! Να το χαρείς σου ξαναεύχομαι. -
Ναι έτσι το νιώθεις πολύ απαλα στο τιμόνι.
Ωραία, για πες δίνει συχνά ρεύμα για μείωση του φορτίου του κινητήρα; Πως το βλέπεις;
Εγώ δεν το έχω απενεργοποίησει.
Θα σου μάθει να οδηγείς πιο στρωτά και με σεβασμό από ότι πριν. Και εγώ και όλοι οδηγούμε σαν πρωτόγονοι, με τα adas το αυτοκίνητο σου μάθαινει να σέβεσαι τις αποστάσεις και να οδηγείς με λογική, όχι ότι και πάλι δεν κάνεις ταρζανιες αλλά θα καταλάβεις τι λέω με τον καιρό. Θα δεις πως θα αλλάξει ο τρόπος οδήγησης σου.
Πολύ ωραία αίσθηση το ότι κάθε φορά που φρενάρει βλέπεις να γεμίζει η μπαταρία, θα πιάσεις τον εαυτό σου να παίζει με αυτό και να θες να γεμίσεις την μπαταρία
-
Swift (σε οποιαδήποτε έκδοση) πλέον 10-11 μήνες παράδοση κι ανοιχτή τιμή (κι όπως είπε η πωλήτρια να υπολογίζεται συν κανένα χιλιάρικο ως την παραλαβή,αφού ήδη από πέρσι είναι +1200). Δυστυχώς,ενδιαφερόμενο άτομο που το είχε προκρίνει για αγορά (GL+ manual),με αυτά τα δεδομένα έκανε πίσω.
Κλειστή τιμή πλέον (άγνωστο για πόσο ακόμη) μόνο στους κορεάτες Hyundai/Kia ( τουλάχιστον για i10,picanto αλλά υποθέτω και για τα υπόλοιπα μοντέλα).
-
@panormus772 said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Κλειστή τιμή πλέον (άγνωστο για πόσο ακόμη) μόνο στους κορεάτες Hyundai/Kia ( τουλάχιστον για i10,picanto αλλά υποθέτω και για τα υπόλοιπα μοντέλα).
Και στα Mazda για τώρα....μήπως να κοιτάξει ένα Mazda 2 (κανονικό ή Γιάρις)?
-
@fanis75 said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Φάνη,το πρότεινα το Mazda (το κανονικό),αλλά αφ'ετέρου θέλει πιο μικρό σε διαστάσεις κι αφ'ενός μπάτζετ ως 16.000 (βαριά 16.500) με το κλειδί στο χέρι.
-
https://carnetwork.s3.ap-southeast-1.amazonaws.com/file/ce83ee4290c94c55ba617363b588c46f.jpg
Μοιάζει αρκετά με το καμουφλαρισμένο. Μικρές διαφορές, πιο πολύ εξέλιξη του σημερινού μοντέλου. Θα καθετε στην ίδια πλατφόρμα οπότε ίσως πάμε στην εποχή βελτίωσης των θεμάτων που έχει το σημερινό.
Εάν βελτιώσουν δηλαδή την ηχομόνωση τροχασμου και όπως λέγεται θα αυξήσουν τον χώρο αποσκευών του, τότε βλέπω έναν winner.Λενε πως θα βγουν δύο εκδόσεις. Μια mild hybrid, με ακριβώς το ίδιο μηχανικό σύνολο με το σημερινό και ίσως το ξαναγυρίσουν στα 90 αλογα. Θα διατηρήσουν το ίδιο βάρος παρά το μεγαλύτερο μέγεθος του. Και μια strong hybrid με το σύστημα του vitara όπου θα χώρα η μπαταρία του στον μεγλσθτερο χώρο αποσκευών που θα έχει το νέο αμάξωμα.
Στην πρώτη περίπτωση θα κυμαίνεται σε χαμηλές τιμές αγοράς. Λογικά ίση με την σημερινή ( μάλλον με τις αυξήσεις που σιγά σιγά φορτώνουν το σημερινό).
Εννοείται περιμένω να έχει όλα τα νέα adas, μεσαίο αεροσακο και νέες οθόνες.
Εντωμεταξυ τώρα με τον πληθωρισμό, την έλευση ηλεκτροκίνητων κτλ πολλοί θα μαζευτούν από τις φαντασιώσεις πλουτισμού και ανωτερότητας και θα ψάχνουν αυτοκίνητα στις πραγματικές τους οικονομικές διαστάσεις. Θεωρώ πως αν βελτιωθεί εκει οπου πρέπει θα πάει πολύ καλά.
-
@lap said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Ναι έτσι το νιώθεις πολύ απαλα στο τιμόνι.
Ωραία, για πες δίνει συχνά ρεύμα για μείωση του φορτίου του κινητήρα; Πως το βλέπεις;
Εγώ δεν το έχω απενεργοποίησει.
Θα σου μάθει να οδηγείς πιο στρωτά και με σεβασμό από ότι πριν. Και εγώ και όλοι οδηγούμε σαν πρωτόγονοι, με τα adas το αυτοκίνητο σου μάθαινει να σέβεσαι τις αποστάσεις και να οδηγείς με λογική, όχι ότι και πάλι δεν κάνεις ταρζανιες αλλά θα καταλάβεις τι λέω με τον καιρό. Θα δεις πως θα αλλάξει ο τρόπος οδήγησης σου.
Πολύ ωραία αίσθηση το ότι κάθε φορά που φρενάρει βλέπεις να γεμίζει η μπαταρία, θα πιάσεις τον εαυτό σου να παίζει με αυτό και να θες να γεμίσεις την μπαταρία
Ναι τωρα κατα την επιταχυνση δινει σχεδον παντα ρευμα στην ηλεκτρογεννητρια. Μπορω να πω οτι καταλαβαινω την εξτρα ροπη του mild hybrid.
Επειδη εχω ενα Lexus RX400h εχω μαθει εδω και χρονια, πολυ καλα την "υβριδικη οδηγηση" .
Απλα το swift φορτισει - αποφορτιζει πιο γρηγορα λογω μικρης μπαταριας.
Στο swift sport ειδα οτι η ροπη ειναι 53Nm , μηπως ξερουμε ποια ειναι η ροπη στο απλο με τα 83 αλογα? -
Το ίδιο...για αυτό και εγώ είμαι ενθουσιασμένος. Δίνει 5,1 κιλά ροπής στις 1000σαλ. Εκεί που ο κινητήρας έχει ας πούμε και αυτός 5 κιλά ροπής και συμβάλει στην μειωμένη ζήτηση καυσίμου. Έτσι το νιώθεις παναλφρο και σου δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου μοτέρ ενώ δεν είναι φυσικά. Θυμίζει 1600 κ εκ μεσα στην πόλη σε αμαξωμα 900 κιλων. Εποχές ραλλακιων δηλαδη. Στρίψε σε στενά της πόλης, πηγαινε με 3η σχέση, πάτα συμπλέκτη στρίψε και συνέχισε. Ούτε τρέμει, ούτε πιέζεται το αυτοκίνητο ακριβώς λόγω του υβριδικού συστήματος.
Λίγο την μόνωση τροχασμου και το ξερό της πίσω ανάρτησης να διορθώσουν στο επόμενο, δεν έχει κάτι ουσιαστικό αρνητικο
-
Swift (σε οποιαδήποτε έκδοση) πλέον 10-11 μήνες παράδοση κι ανοιχτή τιμή (κι όπως είπε η πωλήτρια να υπολογίζεται συν κανένα χιλιάρικο ως την παραλαβή,αφού ήδη από πέρσι είναι +1200). Δυστυχώς,ενδιαφερόμενο άτομο που το είχε προκρίνει για αγορά (GL+ manual),με αυτά τα δεδομένα έκανε πίσω.
Εγω οταν παραγγειλα το δικο μου τον Μαρτιο δεν υπηρχε τιποτα της προκοπης σε ελαφρως μεταχειρισμενο.
Τωρα βλεπω στο Car.gr οτι που και που βγαινουν μερικα αξιολογα απο ιδιωτες με λιγα χιλιομετρα.
Εαν δεν εχεις προβλημα να παρεις καποιο ελαφρως μεταχειρισμενο ας εχεις το νου σου στο car.
Το καλο με το μεταχειρισμενο ειναι οτι ........ ειναι ετοιμοπαραδοτο -
Το ίδιο...για αυτό και εγώ είμαι ενθουσιασμένος. Δίνει 5,1 κιλά ροπής στις 1000σαλ. Εκεί που ο κινητήρας έχει ας πούμε και αυτός 5 κιλά ροπής και συμβάλει στην μειωμένη ζήτηση καυσίμου. Έτσι το νιώθεις παναλφρο και σου δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου μοτέρ ενώ δεν είναι φυσικά. Θυμίζει 1600 κ εκ μεσα στην πόλη σε αμαξωμα 900 κιλων. Εποχές ραλλακιων δηλαδη. Στρίψε σε στενά της πόλης, πηγαινε με 3η σχέση, πάτα συμπλέκτη στρίψε και συνέχισε. Ούτε τρέμει, ούτε πιέζεται το αυτοκίνητο ακριβώς λόγω του υβριδικού συστήματος.
Λίγο την μόνωση τροχασμου και το ξερό της πίσω ανάρτησης να διορθώσουν στο επόμενο, δεν έχει κάτι ουσιαστικό αρνητικο
Λιγο το χαμηλο βαρος , λιγο το hybrid , κανει το swift πολυ ελαστικό χωρις να ρεταρει. Το οδηγας ανετα με μια σχεση πανω απ οτι εχουμε συνηθισει με αλλα αυτοκινητα της ιδιας κατηγοριας.
Για την πισω αναρτηση , δεν με ενοχλει καθολου . Εχω συνηθισει σε σκληρες αναρτησεις.
Οσο για την ηχομονωση η λυση ειναι μια : Λιγη παραπανω ενταση στο ηχοσυστημα και ολα μια χαρα . -
Μόνο μια; Δες το βίντεο και δοκίμασε το. Βάλε 5η σχέση στην πόλη με 1200 Σαλ. Μια χαρά πάει!!!!
Όσο για την μόνωση είτε λίγο πιο δυνατά τη μουσική είτε τον ανεμιστήρα του clima -
Μόνο μια; Δες το βίντεο και δοκίμασε το. Βάλε 5η σχέση στην πόλη με 1200 Σαλ. Μια χαρά πάει!!!!
Όσο για την μόνωση είτε λίγο πιο δυνατά τη μουσική είτε τον ανεμιστήρα του climaΑν ειχε μια 6η για overdrive θα ηταν super.
Δεν το εχω βγαλει εθνικη αλλα νομιζω οτι με 5η στα 140+ θα εχει υψηλη καταναλωση.Αυτο εχω διαπιστωσει απο σημαντικη ελλειψη και επισης θα ηθελα να ειχε κλειδαρια και φως στο ντουλαπακι.
Αμελητεο κοστος το οποιο ομως κανει τη διαφορα.
Κατα τ αλλα ειναι ειναι super αμαξακι.
Και πολυ ομορφο βεβαια -
Δοκίμασε και κάτι που είναι εντυπωσιακό.
Ταξίδεψε με το acc σε μια ας πούμε μεσαία ταχύτητα, ας πούμε 110χλμ/ώρα. Και κάτσε πίσω από έναν που ταξιδεύει με ας πούμε 80χλμ/ώρα. Άναψε φλας για να προσπεράσεις και δες πως ξαφνικά μόνο του θα επιταχύνει με 5η σχέση ιδιαίτερα δυνατά για τα άλογα του.
Δοκίμασε το και πες μας αν όντως είναι κάτι το ιδιαίτερο. Σε κάνει να αναρωτιέσαι που βρέθηκε αυτή η δύναμη!
Έχω την αίσθηση ότι σε αυτό το mode υπάρχει κάποιου είδους boostαρισμα αλλά δεν το έχω βρει πουθενά γραμμένο. Είναι η αίσθηση που έχω νιώσει με 5η σχέση. Έτσι φυσικά δεν χρειάζεται να κατεβάσεις σε 4η σχέση.
-
@swiftakias-0 said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Όσο για την μόνωση είτε λίγο πιο δυνατά τη μουσική είτε τον ανεμιστήρα του climaΑν ειχε μια 6η για overdrive θα ηταν super.
Δεν το εχω βγαλει εθνικη αλλα νομιζω οτι με 5η στα 140+ θα εχει υψηλη καταναλωση.Αυτο εχω διαπιστωσει απο σημαντικη ελλειψη και επισης θα ηθελα να ειχε κλειδαρια και φως στο ντουλαπακι.
Και πολυ ομορφο βεβαιαΜε 140+ εγώ ταξιδεύω με 6- 6,5λιτρα /100 χλμ ανάλογα το ποσό φορτωμένο είναι.
Στα 110 χλμ/ώρα είσαι στα 4,8λ.
Σε εμένα στα 160χλμ /ώρα εχει το πικ της ροπής του και δεν κρεμάει καθόλου μέχρι αυτήν την ταχύτητα. Μετά οκ αυτοκίνητο πόλης είναι στα 170+ είναι στα όρια του.
Ειναι εντυπωσιακό τι κάνει ο συνδιασμός χαμηλό βάρος μαζί με τα έξτρα ηλεκτρικά κιλά ροπής. Στα χαρτιά δεν φαίνεται και το σνομπαρουν όλοι.
-
@swiftakias-0 said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Και πολυ ομορφο βεβαιαΜε 140+ εγώ ταξιδεύω με 6- 6,5λιτρα /100 χλμ ανάλογα το ποσό φορτωμένο είναι.
Στα 110 χλμ/ώρα είσαι στα 4,8λ.
Σε εμένα στα 160χλμ /ώρα εχει το πικ της ροπής του και δεν κρεμάει καθόλου μέχρι αυτήν την ταχύτητα. Μετά οκ αυτοκίνητο πόλης είναι στα 170+ είναι στα όρια του.
4.8λ μου ακουγετε πολυ καλη καταναλωση.
Εγω το εχω ακριβως 7 ημερες και εχω κανει 400χιλ.
Μου δειχνει 5,2λ αλλα τις πρωτες 4 ημερες δεν δουλευε το υβριδικο.
Απ οσο γνωριζω τα καινουργια στην αρχη καταναλωνουν αρκετα αλλα μετα στρωνουν.
Οπως και να χει το swift ειναι ενα αρκετα οικονομικο αυτοκινητο. -
Επί ένα έτος είχε κολλήσει στο 5,5 μετά τα 10-12.000 χλμ το 5,5 έγινε μόνιμα 4,8-4,9
Είτε ταξίδι κάνεις, είτε κινείσαι σε δρόμους όπως την παραλιακή που ανέφερες και λίγο στενά πόλης στο τέλος της ημέρας 4,8 γράφει.
Οπότε το παίρνεις απόφαση και δεν κοιτάς καθόλου την οθόνη. Ξέρεις ότι θα γράψει 4,8
Στην παραλιακή που είπες εγώ με τον ρυθμό της κίνησης γράφω 3,1-3,2!!!
Ξέρεις μουσικαρες, ηλιοβασίλεμα χαλαρή βόλτα.
-
Και πριν κανα 2 μηνες που ειχα ρωτησει , ανοιχτη ηταν η τιμη . Επαψε να εχει το vfm που ειχε το Swift
-
@fanis75 said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Φάνη,το πρότεινα το Mazda (το κανονικό),αλλά αφ'ετέρου θέλει πιο μικρό σε διαστάσεις κι αφ'ενός μπάτζετ ως 16.000 (βαριά 16.500) με το κλειδί στο χέρι.
Δεν ξερω για διαστασεις (αν και δεν ειναι μεγαλη η διαφορα απο το Swift) , αλλά με τοσα χρηματα παιρνεις Μαζντα 2
Κοιτα τιμοκαταλογο απο το site . Το λευκο ειναι δωρεαν και εχει μονο 100€ εξοδα (πινακιδες) .
Δηλαδη οτι βλεπεις στον τιμοκαταλογο + 100€ θα πληρωσεις , αν επιλεξεις το απλο λευκο (οχι το μεταλλικο) . -
Ναι αλλά είναι ωραίο και το μπερδευουν με το mini, αξία ανεκτίμητη. Πάνε πάρε ενα polo να το μπερδεύουν με golf.
-
Δεν χρειάζεται να το αντιπαραβάλετε με κάτι. Είναι αυτό που είναι και είναι καλό.
Οσοι μπορούν να το αντιληφθούν.
Οι υπόλοιποι, στις εμμονές και στο συρμό της μάζας.
Νέο Suzuki Swift 2017