-
Συγγνώμη, αλλά στο Ότο Τρίτη υπάρχει κι ο Πατέλος, που μόνο άσχετος δεν είναι.
Ααα εκεί πήγε, δεν το ήξερα! Δε νομίζω βέβαια ο Πατέλος να ασχοληθηκε με αυτό το Τεστ.
-
Για τι διάσταση μιλάς ακριβώς Lap?
Αφου βγαίνουν στις ίδιες διαστάσεις γιατί να μην το πω; τα ελαστικα πρώτης τοποθέτησης αλλάζουν εύκολα χωρίς να επηρεάσεις αλλά σημεία του αυτοκινητου.
Δεν μίλησα για αμορτισερ όπως γράφεις. Για ελαστικα μίλησα.
Δηλαδη αν χρειάζεσαι, sport, all weather ή χειμωνιάτικα ελαστικα δεν θα αλλάξουν κάποια χαρακτηριστικά της εργοστασιακής οδικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου;
Σε ολα συμβαίνει να αλλάζει η άνεση με το προφίλ, συμφωνώ, απλά η πρώτη εργοστασιακή επιλογη ελαστικών έχει να κάνει
Α) με επιλογη οικολογικων ελαστικω και
Β) με σχετικά μικρό προφίλ για τα χαρακτηριστικά των ελληνικών δρόμων.
Στα ασιατικά μοντέλα έχουν τοποθετηαη μεγαλύτερο προφίλ ελαστικών ενώ σε εμάς επέλεξαν μικρότερο λες και έχουν όλοι τους δρόμους της Γερμανίας
-
15 άρια ελαστικα έχουν βάλει σε ολα της Ινδιας και στα Ιαπωνίας από όσο θυμάμαι. Στην ιαπωνια η πιο σπορτιφ έκδοση είναι η rs που ειναι η δική μας εδώ στην ευρωπη. Δηλαδη πρέπει να έχουμε και ελαφρώς πιο σκληρά ελατηρια....δεν νομίζω να είναι πιο σκληρά τα αμορτισερ.
Πλεον το gl swift εχει 15 ιντσών. Δηλαδη ήρθαν και εδω με τέτοιους τροχούς. Νομίζω πριν το fl δεν είχε 15 ιντσών.
Γενικως να βρούμε ένα πιο μαλακο ελαστικό με ιδιο υψος σε εκ όπως αυτά των 15 ιντσών. Στον ξένο τύπο αναγράφουν πόσο καλό είναι και ότι έχει την χρυσή τομή άνεσης και οδικής συμπεριφοράς, αλλά αν δεις στα τεστ αυτά έχουν όλα 15 ιντσών τροχούς.... Οποτε...
-
-
Εδω βλέπουμε τις διαφορές με το ευρωπαϊκό, δηλαδή η έκδοση rs η ποία είναι πιο σπορτιφ από τα ξένα.
Στο τιμονι και την αισθηση του και οι δύο εκδόσεις έχουν το ίδιο μέτριο αποτέλεσμα.Το απόσπασμα αναφέρεται σε Swift με 15 ιντσών τροχούς και στήσιμο για Ινδία.
Being fun to drive has always been part of the Swift experience, so it pains us to say this but that fun factor is missing on the latest car. And it’s solely down to the steering which just feels lifeless.
Και πιο κάτω.....
Where the Swift has made the right kind of progress is in ride quality. (Το σημειο δηλαδή όπου χωλαίνει η rs έκδοση) There is some pitter-patter at low speeds (more pronounced in the petrols), and the suspension can’t completely iron out tiny imperfections, but bump absorption is impressive and the suspension does its job quietly. The ride quality gets better, with speed and body movements being well contained; even the diesel Swift with its heavier engine doesn’t unduly bob or pitch, and actually feels the more sorted in its setup. High-speed stability is good for such a small and light car (the wider front and rear track come into play), and what helps the experience on long intra-city journeys is that road and wind noise are pretty well contained too.
https://www.autocarindia.com/car-reviews/2018-maruti-suzuki-swift-review-road-test-407881
-
2ο μεγάλο μάλλον σέρβις 185 ευρώ . Μια χαρά . Όλα λειτουργούν ρολόι. 25.000 χλμ και συνεχίζουμε .
Το χειμώνα σκέφτομαι για αλλαγή ελαστικών σε all weather , σε διάσταση 195/55/16 από ότι είχα διαβάσει κάποιος το έχει
κάνει ήδη και δεν είχε κανένα πρόβλημα .
-
Με τις υγείες σου
Περιμένω και εγώ να αλλάξατε ελαστικα.... Θα το κάνω και εγώ κάποτε.
-
ωχ μωρε, ειναι πραγματι βαρετο να μπαινεις σε άουτο φορουμ και να βλεπεις ψηλα στα θεματα ενα σουφτι. α ρε λαπη...
ΑρΕς
ενα τζι ελ πλας σε μπλε σε 15 ημερες σε νεαρο συναδελφο. ετσι, για να το δουμε... περιμενω μηπως βγει και το τζι ελ εξ στη ιδια τιμη για αυτο και η μικρη καθυστερησις. να πω την αληθεια του γατου, ειναι ταμαμ αμαξακι για νεαρο/νεαρα
-
ακυρον τελικως το τζι ελ πλους
τζι ελ εξ κοκκινομαυρο ιτ ιζ
αλλα και τελος μηνα αντι αμεσα
-
Ωραίο το κόκκινο στο Σουήφτ (το καλύτερο χρώμα!) και ακόμα πιο ωραίο το GLX.
-
2ο μεγάλο μάλλον σέρβις 185 ευρώ . Μια χαρά . Όλα λειτουργούν ρολόι. 25.000 χλμ και συνεχίζουμε .
Το χειμώνα σκέφτομαι για αλλαγή ελαστικών σε all weather , σε διάσταση 195/55/16 από ότι είχα διαβάσει κάποιος το έχει
κάνει ήδη και δεν είχε κανένα πρόβλημα .
Σωστά. Εγώ το είχα γράψει. 195/55/16. Δεν ξέρω αν φταίει η γόμα, η διάσταση, τα πλαινά (driveguard) ή όλα μαζί αλλά το αυτοκίνητο μου φαίνεται ότι πατάει καλύτερα. t005 το λάστιχο.
σ΄ενα μήνα έχω κι εγώ το service και το πρώτο μας KTEO. Παλιώνουμε, για την ώρα απροβλημάτιστα!
-
Αντε με το καλο στον νεαρό να το χαρεί. Καλή επιλογή, για δύο άτομα ή με ένα παιδί είναι μια χαρά. Τα κάνει όλα πάνω από τον μέσο όρο. Τα κωλολαστιχα μόνο είναι ένα θεματακι.
Το gl+ μια χαρά είναι. Σχεδον ίδιο με το glx προ fl.
-
τελικα σουιφτ ΝΟΤ.
αιτια η αβεβαιη τελικα παραδοση. μπορει και σε 3 μπορει και σε 5 αντι για 1 μηνες αρχικα
-
Κρίμα...!! Το ίδιο συμβαίνει και με το Βιτ...μπορεί Σεπτέμβριο, μπορεί και Δεκέμβριο όμως.
-
Σε καμια δεκαριά μερες θα παραλάβω και γω το swiftάκι μου gl+.Προφανώς και θα υπάρχουν εντυπώσεις και σχόλια αργότερα.Η πρώτη μου λοιπόν ερώτηση απλή:με 95άρα βενζίνη θα ειναι οκ;
-
Σε καμια δεκαριά μερες θα παραλάβω και γω το swiftάκι μου gl+.Προφανώς και θα υπάρχουν εντυπώσεις και σχόλια αργότερα.Η πρώτη μου λοιπόν ερώτηση απλή:με 95άρα βενζίνη θα ειναι οκ;
Με το καλό να παραλάβεις!! Ναι μια χαρά είναι η 95αρα.
-
Έχοντας μπει στα περισσότερα hatches μικρομεσαίας κατηγορίας διαπίστωσα ότι υποτίμησα το σουιφτακι.
Καλό headroom και εφάμιλλο με ακριβότερα όπως Golf/ Leon/ Mokka/ Scala/ Κamiq/ i30/ i20/ Bayon/ Kona (σε αντίθεση με Corolla & CHR που αν είσαι 1.93 και πέσεις σε λακκούβα κινδυνεύεις με διάσειση), -μόνο το c3 aircross ξεχωρίζει (άλλη κατηγορία)
Καλύτερο vision line από όλα τα προαναφερθέντα (πλην του kamiq που είναι εφάμιλλο και το aircross πάλι υπερέχει) και
Εκεί που πάσχει συγκριτικά (βέβαια το ωραίο είναι ότι δεν συγκρίνω με την ίδια κατηγορία) είναι ο χώρος για τα πόδια.
Αυτά για κάποιον που είναι ψηλός και ενδέχεται να ενδιαφέρεται για το σουιφτακι.
(Ο @Lap μου τα λέγε και τελικά είχε δίκιο)
-
Alfakia. Ναι απλή βενζινουλα 95 αρα. Μη σε μπερδευει η πολύ υψηλή συμπίεση του μοτερ, διοτι λειτουργεί σε ατκινσον κύκλο. Οπότε μπορείς κανονικά την 95αρα.
-
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας
-
Σήμερα το 4ο ετήσιο service στα 40200km. 130 ευρώ έδωσα με έκπτωση είπανε, δεν ξέρω γιατί. Μόνο τα προβλεπόμενα. Τα υπόλοιπα ΟΚ.
Ασχετο με αυτό. Πήρα σαν ηλίθιος από το διαδίκτυο μια SD με ανανεωμένους χάρτες του 2021 ( η προηγούμενη του 2017), την αναγνωρίζει μεν, αλλά δεν τη διαβάζει γιατί data carrier version, λέει, is incompatible. Εφαγα όλο το απόγευμα χτες και αναβάθμισα το λειτουργικό του infotainment από την έκδοση 1840 που είχα, στην πλέον σύγχρονη 1880 (δεν είδα και καμιά διαφορά), αλλά το πρόβλημα μου δεν λύθηκε. Τουλάχιστον συνεχίζει να διαβάζει την παλιά. Υπάρχει καμιά ιδέα ή τζάμπα τα 33 ευρώ της κάρτας;
Νέο Suzuki Swift 2017