-
Fiesta mild hybrid στην Ελλάδα μόνο το 155άρι, μιας και δεν εισάγεται προς το παρόν με το 125 mild hybrid. 125άρι έρχεται μόνο το συμβατικό. Με τιμές που αρχίζουν στα 19Κ+ για το φτηνότερο 155άρι, μάλλον δεν είναι επιλογή για οικονομία, αλλά για επιδόσεις. Το ότι πετυχαίνει και οικονομία είναι ένα ωραίο nice to have feature.
To Ibiza είναι η ορθολογικότερη επιλογή στην κατηγορία, ειδικά με τις εκπτώσεις που παίζουν την τρέχουσα περίοδο. Mε 13Κ παίρνει κάποιος το βασικό Ibiza (reference;;;) με το μοτέρ των 115hp και με 14K το ίδιο μοτέρ με dsg. Στα ίδια λεφτά απλά δεν παίρνεις Fiesta, ενώ αυτό που τελικά παίρνεις με κανένα 15άρι, είναι με το μοτέρ των 95 ίππων λίγο καλύτερο εξοπλισμό (π.χ ηλ. παράθυρα πίσω που το Ibiza στη βασική έκδοση δεν έχει) και ταμπούρα πίσω. Εξοπλισμό που έχει όμως και με το παραπάνω το Ibiza στην επόμενη εκδοσή του(style;;;), η οποία με την επέκταση εγγύησης δε φτάνει τα χρήματα του Fiesta Titanium με το 95άρι μοτέρ και τα ταμπούρα πίσω πάντα. Το Clio είναι μία πιο σύγχρονη επιλογή σε αυτά τα χρήματα με όμορφο εσωτερικό, αλλά σε επιδόσεις και χώρους υπολείπεται σαφώς του Ibiza.
-
Έτσι ακριβώς. Πιο ολοκληρωμένη και συμφέρουσα επιλογή το Ibiza, αν και στις παραπάνω τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται το χρώμα και τα γνωστά κερατιάτικα.
-
Το ibiza είναι πολύ καλό και μπορεί και ταξιδεύει πιο σταθερά .Την κατανάλωση του hybrid όμως την βλέπει με κυάλια πολύ μακρινών αποστάσεων όμως ........ Να υπολογίζεις περίπου 50-60% παραπάνω . Τώρα επίσης η εγγύηση της seat είναι για γέλια .Γενικά θα συμφωνήσω με τον γύρο ,ότι όλα τα μικρά με 4 άτομα και αποσκευές είναι οριακά επικίνδυνα . Θα το δεις και από την εικόνα των τερματισμένων αναρτήσεων πίσω . Ίσως το polo εδώ να είναι λίγο καλύτερο .Επίσης η κατανάλωση λαδιού είναι φυσιολογικότατη για turbo , την ίδια θα βλέπεις και στον tsi και εκεί επίσης φυσιολογική . Όσον αφορά το χρώμα ,σε όλα τα καινούρια ,οι νέες οικολογικές βαφές δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα . Αν δεν σε πειράζει η κατανάλωση και η μικρή εγγύηση ,προχώρα . Πιστεύω ότι είναι από τα πιο ολοκληρωμένα μικρά .
-
Αχ και πάλι αχ και ιστορίες για αγριους τα μεγαλα λογια για ρα φιέστα ....αυτό εχω να πω μόνο.
Ένα τιμόνι, μια μακρυά σχέση μετάδοσης και ένα κλικ ηχομόνωση, αυτό ειναι το αυτοκίνητο....Όχι σουπερκαρ και δεν ξέρω εγώ τι
Απλά καμία σχέση με την πραγματικότητα αυτά που γράφεις....γελάνε και οι πέτρες. Παίζει οι ώρες που έχουν αφιερώσει οι μηχανικοί για την ανάρτηση του Φιέστα να είναι περισσότερες από όσες έχουν αφιερωθεί σε όλο το Σουίφτ. Το αυτοκίνητο είναι κορυφαίο σε αυτό τον τομέα, τόσο απλά.
-
Ρε φανη διακοπες διπλα διπλα πηγαμε...τι μας λες τωρα.
Εσείς έχετε μπερδέψει την ηχομόνωση με την ανάρτηση. Τα χτυπηματα στην st line μια χαρα ιδια ειναι
Την επεξεργασία που είχε η πλατφόρμα του swiftΟύτε στα όνειρά της η ford ...δεκαπέντε χρόνια την ίδια πλατφόρμα πετάει για καινούργια.
Πετάει και λίγα παραπανώ χιλιοστά μόνωση στους θόλους, διότι ούτε υδραυλικά συνεμπλοκ έχει ούτε τίποτα που να μειώσουν τον θόρυβο, αυξάνει το βάρος και την κατανάλωση και μετά λέει ποιότητα
Έτσι και εγώ φτιάχνω λιμουζίνα δύο τονων
-
Για να φτάσει την κατανάλωση του hybrid to fiesta πρέπει να χάσει 150-200 κιλά . Σε αυτά τα κιλά θα περιμένω να δω την ποιότητα κύλησης .
-
Ακριβώς, θυμάμαι διάβαζα άρθρο από ιαπωνική σελίδα του χώρου του αυτοκινήτου που ειχε συνέντευξη εναν τεχνικό της Toyota που μιλούσε για την ανταλλαγή μετοχών και την κοινή πορεία Toyota Suzuki.
Νομίζω τεχνικός ήταν, τεσπα κάτι ήταν δεν θυμάμαι με ακρίβεια όμως.
Αυτο που τους έκανε εντύπωση οταν ηρθαν σε επαφη με την suzuki έλεγε πως ήταν η τεράστια μείωση του βάρους στην νεα πλατφρομα ενώ οι διαστάσεις αλλά και οι δείκτες nvh ήταν ίδιοι ή και καλύτεροι ενω παράλληλα περνούσε τα υψηλότερα standards ασφαλείας.
Το θεωρούσαν στην Toyota μηχανικο αθλο καθώς και κοστολογικο άθλο. Άλλαξε ολόκληρη η παραγωγή για την νέα πλατφόρμα αλλά το κόστος (χωρίς δασμους) εμεινε σχεδόν ίδιο.
-
Ρε φανη διακοπες διπλα διπλα πηγαμε...τι μας λες τωρα.
Εσείς έχετε μπερδέψει την ηχομόνωση με την ανάρτηση. Τα χτυπηματα στην st line μια χαρα ιδια ειναι
Την επεξεργασία που είχε η πλατφόρμα του swiftΟύτε στα όνειρά της η ford ...δεκαπέντε χρόνια την ίδια πλατφόρμα πετάει για καινούργια.
Πετάει και λίγα παραπανώ χιλιοστά μόνωση στους θόλους, διότι ούτε υδραυλικά συνεμπλοκ έχει ούτε τίποτα που να μειώσουν τον θόρυβο, αυξάνει το βάρος και την κατανάλωση και μετά λέει ποιότητα
Έτσι και εγώ φτιάχνω λιμουζίνα δύο τονων
Έχεις καταντήσει γραφικός με το Swift. Φυσικά ο Φάνης έχει απόλυτο δίκαιο!!!
ΥΓ: Αυτό με το τούρμπο που δουλεύει 'ανάποδα' πολύ με διασκέδασε πάντως...
-
Επίσης...
Φυσικά και έχω δίκιο. Η st line κοπανάει παρόμοια με ένα swift από την άλλη Η st line έχει περισσότερο μονωση στους θόλους.
Όλα τα αλλά είναι κολληματα δικα σας. Ενα απλό αυτοκίνητο πόλη είναι το fiesta με ένα πολύ καλό τιμόνι, παρόμοιο αλλά πιο βαρύ μπροστινό τμήμα από του swift και λίγο καλύτερη μόνωση με τεράστια διαφορά όμως στο βάρος και στην κατανάλωση
Το τούρμπο το ανέφερα για να το καταλάβει ο άνθρωπος, αν θες ψάξε να βρεις λεπτομέρειες του, έχω αναφέρει στοιχεία του στο θρεντ του baleno.
-
Ωχ θεέ μου... λες να μην ξέρω.
Εσύ μάλλον δεν ξέρεις πολλά από σουτζουκια.
Πιο μηχανολογικό βάθος βρε περίεργοι.... ότι να ναι.
Μια παλιά πλατφόρμα, ένας κοστοβορος κινητήρας και λίγο παραπάνω μόνωση. Εκεί που έγινε μελέτη είναι το τιμόνι και στον μηχανισμό της κρεμαγιερας καθως στους βραχίονες των μακφερσον όπως επισης ο πιο πλούσιος σύνδιασμος ελατηρίων/αναρτήσεων για κάθε αγορά.
Αντίστοιχα έχουν γίνει και σε άλλα σπορτιφ της κατηγορίας
-
Αν ήξερες πως λειτουργεί ένας στροβιλοσυμπιεστής εξάτμισης δεν θα έγραφες τέτοια. Δεν υπάρχει 'ανάποδη λειτουργία'. Υπάρχει μικρότερη φτερωτή (άρα μικρότερη αδράνεια και lag), υπάρχει μικρότερη πίεση υπερπλήρωσης, άρα πιο ομαλή λετιυργία, ανάποδη λειτουργία όμως δεν υπάρχει!!! Όλοι οι στροβιλοσυμπιεστές δουλεύουν με μια τουρμπίνα που παίρνει κίνηση από τα καυσαέρια, η οποία κινεί έναν συμπιεστή που δίνει πίεση στην εισαγωγή.
...
Κάτι με το wastegate θα λέει.
-
-
Αν ήξερες πως λειτουργεί ένας στροβιλοσυμπιεστής εξάτμισης δεν θα έγραφες τέτοια. Δεν υπάρχει 'ανάποδη λειτουργία'. Υπάρχει μικρότερη φτερωτή (άρα μικρότερη αδράνεια και lag), υπάρχει μικρότερη πίεση υπερπλήρωσης, άρα πιο ομαλή λειτουργία, ανάποδη λειτουργία όμως δεν υπάρχει!!! Όλοι οι στροβιλοσυμπιεστές δουλεύουν με μια τουρμπίνα που παίρνει κίνηση από τα καυσαέρια, η οποία κινεί έναν συμπιεστή που δίνει πίεση στην εισαγωγή.
Σχετικά με το Fiesta, κανείς δεν είπε ότι είναι supercar. Είναι όμως το πιο καλοστημένο supermini. Όσο καλό και παιχνιδιάρικο και αν είναι το Swift, δεν φτάνει το μηχανολογικό βάθος του Fiesta, ούτε τις απόλυτες τιμές κρατήματος που αυτό πετυχαίνει.
-
Άλλά ντάλα της Παρασκευής το γάλα Λαπ...ό,τι νάναι γράφεις πραγματικά όμως, έχει καταντήσει γραφικό και αστείο.
Το Φιέστα έχει εξαιρετική ανάρτηση, ώς ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΥΛΙΣΗΣ, ΔΕΝ μίλησα καν για ηχομόνωση. ΜΟΝΟ για ποιότητα κύλισης, δηλαδή απορρόφηση κραδασμών και έλεγχο αμαξώματος, τόσο απλά. Τέλος από εμένα γιατί κουράστηκα να γράφω τα αυτονόητα.
-
REALZEUS wrote:
Αν ήξερες πως λειτουργεί ένας στροβιλοσυμπιεστής εξάτμισης δεν θα έγραφες τέτοια. Δεν υπάρχει 'ανάποδη λειτουργία'. Υπάρχει μικρότερη φτερωτή (άρα μικρότερη αδράνεια και lag), υπάρχει μικρότερη πίεση υπερπλήρωσης, άρα πιο ομαλή λετιυργία, ανάποδη λειτουργία όμως δεν υπάρχει!!! Όλοι οι στροβιλοσυμπιεστές δουλεύουν με μια τουρμπίνα που παίρνει κίνηση από τα καυσαέρια, η οποία κινεί έναν συμπιεστή που δίνει πίεση στην εισαγωγή.
Κάτι με το wastegate θα λέει.
Περιμένω και την συνέχεια...
-
Ρε Φάνη για την st line σου λέω...φίλαρακι το έχει και το εχω δει το αυτοκίνητο ακριβώς στον ίδιο δρόμο. Έχει καλύτερη ήχομονωση σε θόλους μια χαρά ομως χτυπάει η ανάρτηση του.
Δες και εδω
Ford has upgraded the ST-Line’s chassis so it more deservedly sits between the standard line-up and the top variant than most ‘something-Line’ models. The underlying structure is 14% stiffer than the old car’s, thanks to the use of more bracing in key areas, but the ST-Line adds to this with suspension tuned to offer sportier handling than the standard car, achieved primarily through higher damper rates.
This sounds promising for a B-road jaunt, but there’s a chance that it could make the car tiresome on my urban commute across London. There’s no system to adjust the damping rates, either. In fact, there’s nothing to adjust the way the car is set up at all, unless you count the Eco button that, as far as I can tell, seems only to slacken the throttle’s responses.
http://thegarageseaham.co.uk/ford-fiesta-st-line-long-term-review/
Και αντε πες περα απο αυτο που νιωθει κ καθενας οταν το οδηγει, δεν είναι αυτονόητα αυτά που γράφετε ούτε μαγικά.
Το αυτοκίνητο δεν έχει νέα πλατφόρμα ώστε να διαχειριστεί αλλιώς τα nvh των αναρτήσεων, δεν έχει υδραυλικά μπαμπ στοπς ούτε υδραυλικά συνεμπλοκς ώστε να πεις υπαρχει κατι το ξεχωριστο, έχει πιο σκληρά αμορτισέρ και ελατηρια και χαμηλού προφίλ ελαστικά στην εκδοση st line, εκ των πραγμάτων και ως τεχνικά να το δεις μονο, δεν μπορεί να έχει κορυφαία ποιότητα κύλισης ενα αυτοκινητο με αρκετά σπορτιφ στοιχεια. Περνά κραδασμούς, και απότομα χτυπηματακια. Απλά οντως το κάνει πιο ήσυχα και νομίζεις ότι είναι πιο ποιοτική η κύλιση. Ο θόρυβος παίζει σημαντικότατο ρόλο στην αίσθηση.
Και η έκδοση του swift στην Ευρώπη είναι η rs του εξωτερικού, δηλαδή η αντίστοιχη st line του fiestaαν και ηst line είναι ελαφρώς πιο σπορτιφ
-
Η wastegste στο Swift, όπως και σε πολλά αυτοκίνητα άλλων εταιρειών, είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη. Στα μισά γκάζια μένει ανοιχτή και δουλεύει σαν ατμοσφαιρικό το μοτέρ. Στα βαθιά πατηματα κλείνει, για να παραχθεί η συμπίεση του εισερχόμενου αέρα. Αν το έχω καταλάβει σωστά, δεν είμαι μηχανικός.
-
Νιαου..
έλα εδώ είσαι.
- All grip,
2.48mildhybrid
- Μεγάλη απόσταση, καλά εσύ το ψηλώνεις και αλλο.
4,όλα τα συστήματα ασφαλείας
- 4,5 με 5,5 ανάλογα το πόδι πραγματικη κατανάλωση.
Το παίρνεις για την δουλειά το πρωί, πετάγεσαι και καμία παραλία ή σε κάνα βουνό για ταβερνάκι.
-
Εδώ αναφέρει πως μεταξύ st και sport είναι πιο άνετο το swift
https://www.caradvice.com.au/861520/2021-suzuki-swift-sport-series-ii-review/
-
Ρε συ γύρε, το κόλλημα σου με τα Suzuki είναι απίστευτο. Παραθέτεις οποίο τεστ σε βολεύει και αποσιωπείς οποίο δεν σε βολεύει...
Νέο Suzuki Swift 2017