-
Καλησπέρα, επανέρχομαι με τη ευκαιρία της συμπλήρωσης 2 χρόνων από την αγορά του αυτοκινήτου και του δεύτερου service. Το αυτοκίνητο (θυμίζω ότι είναι το χιλιάρι GL+) και έχει πλέον 26000. Από την προηγούμενη αλλαγή λαδιών στις 14000 χλμ είχε κάψει 500 ml. Ούτε λίγα ούτε ανησυχητικά πολλά. Το service περιλάμβανε, πέρα από τα λάδια (+ ροδέλα) και το φίλτρο λαδιού, αλλαγή υγρών φρένων, υγρό καθαρισμού παρμπρίζ, αλλαγή φίλτρου αέρα και όλους τους συνήθεις ελέγχους. Κόστισε 180 ευρώ (έγιναν και κάποιες -προβλεπόμενες ίσως- εκπτώσεις) μαζί με την κάρτα καυσαερίων. Παράλληλα έγινε και η αναβάθμιση του λογισμικού (ανάκληση) που ελέγχει αερόσακους και (νομίζω) προεντατήρες.
Μετά από δική μου παρατήρηση για τριγμούς που προέρχονταν από το εσωτερικό του ταμπλό (κάτω δεξιά στο ντουλαπάκι του συνοδηγού) έριξαν σπρέι (σιλικόνης υποθέτω) στο γλωσσίδι που ασφαλίζει το ντουλαπάκι και μέχρι στιγμής ο θόρυβος έχει εξαφανιστεί. Επίσης τους είπα για την όχι καλή αίσθηση του κιβωτίου και το σκάλωμα που εμφανίζει συχνά στο κούμπωμα της πρώτης και στην αλλαγή από δευτέρα σε τρίτη. Η λίπανση που έκαναν στον μηχανισμό αλλαγής (μοχλικό) βελτίωσε την κατάσταση. Οι ταχύτητες μπαίνουν πιο εύκολα αλλά δεν νομίζω ότι λύθηκε το πρόβλημα. Διάβασα σε κάποιο αγγλικό σάιτ ότι έχει αλλάξει τον συγκεκριμένο μηχανισμό η Suzuki και διατίθεται εκεί ως ανταλλακτικό (όχι ανάκληση) λύνοντας οριστικά το πρόβλημα.
Επίσης μου είπαν ότι σε 6000 περίπου χλμ θα χρειαστούν αλλαγή τα τακάκια. Να πω εδώ ότι στο άλλο μου αυτοκίνητο (Seat Leon 1.8 tsi του2009) άλλαξα πρώτη φορά τα τακάκια στις 120000χλμ και μάλιστα όχι λόγω φθοράς αλλά λόγω χρόνου, άρα δεν τίθεται θέμα στυλ οδήγησης. Μάλλον τα φτιάχνουν στη Suzuki από πλαστελίνη, τι να πω; Επίσης χρεώνουν την αλλαγή 140 ευρώ!!!
Η συνολική εντύπωση από τη δουλειά τους (Suzuki Σφακιανάκης στη Λαυρίου) και την εξυπηρέτηση είναι πάρα πολύ καλή (νομίζω δεν απαγορεύονται από το forum τα θετικά σχόλια για επαγγελματίες του χώρου, αν κάνω λάθος διορθώστε με).
Κατά τα λοιπά το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται όπως πρέπει, παραμένει απολαυστικό όταν κινείσαι γρήγορα και ελαφρώς εκνευριστικό όταν οδηγείς χαλαρά. Το μόνο απρόοπτο ήταν ένα σκασμένο λάστιχο την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και αποφάσισα να αγοράσω μια ρεζέρβα, για να μην ξανα-ανανεώσω τη θέση μου στην κόλαση… -
Να πω εδώ ότι στο άλλο μου αυτοκίνητο (Seat Leon 1.8 tsi του2009) άλλαξα πρώτη φορά τα τακάκια στις 120000χλμ
Δεν νομίζω φίλε μου .Ειλικρινά δεν νομίζω.Προσωπικά σε όλα τα αυτοκίνητα που έχω και είχα αλλάζω τακάκια κάθε 20-30 χιλιάδες χλμ. Στα 120-150.000 αλλάζεις δίσκους.
-
Ο χρήστης swiftglx19 έγραψε:
Να πω εδώ ότι στο άλλο μου αυτοκίνητο (Seat Leon 1.8 tsi του2009) άλλαξα πρώτη φορά τα τακάκια στις 120000χλμΔεν νομίζω φίλε μου .Ειλικρινά δεν νομίζω.Προσωπικά σε όλα τα αυτοκίνητα που έχω και είχα αλλάζω τακάκια κάθε 20-30 χιλιάδες χλμ. Στα 120-150.000 αλλάζεις δίσκους.
Τι δε νομιζεις? Αφου σου το λεει γιατι το αποκλειεις? Πολλα παιζουν ρολο. Τακακια, οδηγος......
Εγω σε κορολλα αλλαξα προληπτικα στα 75.000 τακακια επειδη θα πξγαινα ταξιδι και μου ειπε ο μηχανικος οτι θελουν αλλαγη.
Στο γκολφ που το εδωσα με 60.000 ηταν πανω απο τη μεση ακομα αρα θα περνουσα τα 100.0000 αν το ειχα -
Καλούτσικα τα καταφέρνει,αν και κόβω το ταξίδι να διήρκεσε 8-9 ώρες και λόγω μειωμένης μέσης ταχύτητας και λόγω διαδρομής.
-
Πολυ μου φανηκε η καταναλωση ταξιδιου που δηλωνει στο βιντεο....απο αυτα που βλεπω σε πρωτο χερι. Ίσως βαζει μεσα και την καταναλωση στην πολη και το μποτιλιαρισμα.
Ωραιες διαδρομες παντως
-
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως και παρακάμπτοντας την προσβλητική χροιά του σχολίου «Δεν νομίζω φίλε μου .Ειλικρινά δεν νομίζω.» διευκρινίζω ότι στο Leon αλλάχτηκαν πρώτη φορά στα 120000 χλμ τα μπροστινά τακάκια, τα πίσω είχαν αλλαχθεί και στις 65000 χλμ. Επίσης το αυτοκίνητο διανύει ένα σεβαστό ποσοστό χιλιομέτρων σε εθνικές οδούς (τουλάχιστον 5 πήγαινε έλα Αθήνα - Βόλο το χρόνο). Ακόμη, το γεγονός ότι το Leon λόγω διάστασης και τύπου ελαστικών (Continental sportcontact 5 225/45/47) έχει πολύ μεγαλύτερη τριβή κύλισης από το swift με τα Bridgestone ecopia, σημαίνει ότι κόβει ταχύτητα και μόνο με το άφημα του γκαζιού, πράγμα που με το swift (το οποίο περεμπιπτόντως φοράει πολύ μικροτέρα τακάκια και δίσκους) δεν συμβαίνει και γι’ αυτό χρησιμοποιείς το φρένο πολύ συχνότερα ή για μεγαλύτερη διάρκεια. Παρ’ όλα αυτά τα 30000, αν και αυτό δεν αφορά μόνο το swift (και σε mini one φίλου το είδα), είναι, νομίζω πολύ λίγα.
-
Προφανώς η διάσταση των sportcontact 5 του Leon είναι 225/45/17
-
Ο χρήστης ssfandos έγραψε:
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως και παρακάμπτοντας την προσβλητική χροιά του σχολίου «Δεν νομίζω φίλε μου .Ειλικρινά δεν νομίζω.» διευκρινίζω ότι στο Leon αλλάχτηκαν πρώτη φορά στα 120000 χλμ τα μπροστινά τακάκια, τα πίσω είχαν αλλαχθεί και στις 65000 χλμ. Επίσης το αυτοκίνητο διανύει ένα σεβαστό ποσοστό χιλιομέτρων σε εθνικές οδούς (τουλάχιστον 5 πήγαινε έλα Αθήνα - Βόλο το χρόνο). Ακόμη, το γεγονός ότι το Leon λόγω διάστασης και τύπου ελαστικών (Continental sportcontact 5 225/45/47) έχει πολύ μεγαλύτερη τριβή κύλισης από το swift με τα Bridgestone ecopia, σημαίνει ότι κόβει ταχύτητα και μόνο με το άφημα του γκαζιού, πράγμα που με το swift (το οποίο περεμπιπτόντως φοράει πολύ μικροτέρα τακάκια και δίσκους) δεν συμβαίνει και γι’ αυτό χρησιμοποιείς το φρένο πολύ συχνότερα ή για μεγαλύτερη διάρκεια. Παρ’ όλα αυτά τα 30000, αν και αυτό δεν αφορά μόνο το swift (και σε mini one φίλου το είδα), είναι, νομίζω πολύ λίγα.Χωρις να παιρνω το μερος του φιλου παραπανω, το ' Δεν νομίζω φίλε μου .Ειλικρινά δεν νομίζω ' μονο προσβητικο δεν ειναι.
Αν ειναι δυνατον καθε αντιθετη αποψη να ειναι προσβητικη.Κι εγω στο προηγουμενο μου αυτοκινητο (πισωκινητο ) αλλαξα τα πισω τακακια στις 40,000χλμ και στα 56,000 τα μπροστα.
Στο λεον που αναφερεις αλλαξες πρωτα τα πισω τακακια που ειναι αφυσικο για ενα αυτοκινητο με κινηση στους προστινους τροχους.
Και για να επανέλθουμε, στο Swift Της αδερφης μου ( μοντελο του 2018 ) αλλαχτηκαν στα 21.000χλμ. Επισης να τονισω οτι τα συγκεκριμενα swift εχουν τακακια μονο στους μπροστα τροχους ( να με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος). -
Ο χρήστης tsaltinho έγραψε:
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως και παρακάμπτοντας την προσβλητική χροιά του σχολίου «Δεν νομίζω φίλε μου .Ειλικρινά δεν νομίζω.» διευκρινίζω ότι στο Leon αλλάχτηκαν πρώτη φορά στα 120000 χλμ τα μπροστινά τακάκια, τα πίσω είχαν αλλαχθεί και στις 65000 χλμ. Επίσης το αυτοκίνητο διανύει ένα σεβαστό ποσοστό χιλιομέτρων σε εθνικές οδούς (τουλάχιστον 5 πήγαινε έλα Αθήνα - Βόλο το χρόνο). Ακόμη, το γεγονός ότι το Leon λόγω διάστασης και τύπου ελαστικών (Continental sportcontact 5 225/45/47) έχει πολύ μεγαλύτερη τριβή κύλισης από το swift με τα Bridgestone ecopia, σημαίνει ότι κόβει ταχύτητα και μόνο με το άφημα του γκαζιού, πράγμα που με το swift (το οποίο περεμπιπτόντως φοράει πολύ μικροτέρα τακάκια και δίσκους) δεν συμβαίνει και γι’ αυτό χρησιμοποιείς το φρένο πολύ συχνότερα ή για μεγαλύτερη διάρκεια. Παρ’ όλα αυτά τα 30000, αν και αυτό δεν αφορά μόνο το swift (και σε mini one φίλου το είδα), είναι, νομίζω πολύ λίγα.
Χωρις να παιρνω το μερος του φιλου παραπανω, το ' Δεν νομίζω φίλε μου .Ειλικρινά δεν νομίζω ' μονο προσβητικο δεν ειναι.
Αν ειναι δυνατον καθε αντιθετη αποψη να ειναι προσβητικη.Κι εγω στο προηγουμενο μου αυτοκινητο (πισωκινητο ) αλλαξα τα πισω τακακια στις 40,000χλμ και στα 56,000 τα μπροστα.
Στο λεον που αναφερεις αλλαξες πρωτα τα πισω τακακια που ειναι αφυσικο για ενα αυτοκινητο με κινηση στους προστινους τροχους.
Και για να επανέλθουμε, στο Swift Της αδερφης μου ( μοντελο του 2018 ) αλλαχτηκαν στα 21.000χλμ. Επισης να τονισω οτι τα συγκεκριμενα swift εχουν τακακια μονο στους μπροστα τροχους ( να με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος).Tα πισω τακακια στο Λεον τα αλλαξε γιατι η VAG εβαλε μικρους δισκους πισω με αποτέλεσμα να ανεβαζουν μεγαλυτερη θερμοκρασια ευκολα και να καινε τα τακακια. Το ιδιο ειχα κανει και εγω στο δικο μου Μπορα. 125 χιλ χμ με τα ιδια μπροστινα τακακια αλλα τα πισω τα ειχα αλλαξει στα 60 χιλ χμ.
Η BMW εχει παρομοια διασταση δισκων μπρος και πισω στα πισωκινητα λογω 50-50 βαρους οποτε εχεις και ποιο ομοιομορφη φθορα.
-
Ο χρήστης swiftglx19 έγραψε:
Να πω εδώ ότι στο άλλο μου αυτοκίνητο (Seat Leon 1.8 tsi του2009) άλλαξα πρώτη φορά τα τακάκια στις 120000χλμΔεν νομίζω φίλε μου .Ειλικρινά δεν νομίζω.Προσωπικά σε όλα τα αυτοκίνητα που έχω και είχα αλλάζω τακάκια κάθε 20-30 χιλιάδες χλμ. Στα 120-150.000 αλλάζεις δίσκους.
Τι αμαξια ειχες? Μαλλον θα ειχαν μικρους δισκους.
Στο Bora VR6 που ειχα 125000 χμ με τα ιδια μπροστινα τακακια και το πουλησα μετα. Νομιζω 282mm δισκους ειχε μπροστα και 242 πισω.
-
Το σχόλιο ' Δεν νομίζω φίλε μου .Ειλικρινά δεν νομίζω ' δεν είναι αμφισβήτηση άποψης ή υποκειμενικής εκτίμησης αλλά μιας αναφοράς σε γεγονός. Σαν να σου λέει «φίλε ψεύδεσαι». Εν πάση περιπτώσει το ξεχνάμε.
Το ποια φρένα (του εμπρός ή του πίσω άξονα) φθείρονται γρηγορότερα έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Το αν είναι πισωκίνητο το αυτοκίνητο επηρεάζει τη φθορά αλλά με μάλλον έμμεσο τρόπο. Άμεσα την επηρεάζει η κατανομή βάρους. Τα μπροστοκίνητα είναι περισσότερο μπροστόβαρα, ενώ πολλά πισωκίνητα (όπως τα BMW) έχουν 50-50 κατανομή. Η λογική λέει ,όπως σωστά επισημαίνεις, ότι τα εμπρός φρένα, επειδή δέχονται μεγαλύτερα φορτία, όχι μόνο λόγω κατανομής αλλά και λόγω μεταφοράς βάρους εμπρός κατά το φρανάρισμα, θα φθαρούν γρηγορότερα. Ωστόσο, το γεγονός ότι οι κατασκευαστές τοποθετούν πολύ μεγαλύτερους δίσκους και μεγαλύτερης επιφάνειας τακάκια στους εμπρός τροχούς εξισορροπεί την κατάσταση (δες και οποιαδήποτε μοτοσικλέτα, όλες πισωκίνητες είναι και όλες έχουν τεράστια φρένα εμπρός συγκριτικά με τα πίσω). Στο Leon, επειδή είναι πολύ μπροστόβαρο (61-39) και για λόγους οικονομίας, η Seat έχει βάλει πολύ μικρότερους δίσκους πίσω (το κόστος στα φρένα σχετίζεται άμεσα με το μέγεθος). Γι’ αυτό ο κατανεμητής για να μοιράσει το δύναμη πέδησης σωστά (δεν εννοώ ίσα), ασκεί μεγαλύτερη πίεση στα πίσω απ’ όση θα ασκούσε σε μεγαλύτερους δίσκους. Τα μικρότερα φρένα φθείρονται γρηγορότερα. Το Swift φοράει μικρά δισκόφρενα (πίσω το GL+ όντως έχει ταμπούρα, τα οποία λειτουργούν και φθείρονται τελείως διαφορετικά), ενώ παράλληλα είναι πολύ μπροστόβαρο. Πάντως τα 30000 χλμ -και ακόμη χειρότερα τα 21000- για αλλαγή στα τακάκια και με δεδομένο ότι χρεώνεται 140 ευρώ είναι λίγα. Στα δέκα αυτοκίνητα που έχουν περάσει απ’ τα χέρια μου στα 29 χρόνια που οδηγώ δεν μου έχει ξανασυμβεί. -
wantone δεν είχα δει το σχόλιο σου. Τα είπες όλα σε 4 γραμμές!
-
wantone δεν είχα δει το σχόλιο σου. Τα είπες όλα σε 4 γραμμές!E ναι, απλα πραγματα είναι. Μαλιστα επηδη στο παρελθον και εγω οδηγουσα μικρους κουβαδες με κατι πολύ μικρους δισκους εμπρος και ταμπουρα πισω τακακια ηθελαν συχνα, απολυτα λογικο. Όταν εχεις μεγαλα φρενα για το βαρος του αμαξιου εχει μικροτερη φθορα σε κανονικη οδηγηση (που γενικα προσεχεις να σταματας χωρις πολύ φρενο).
-
Στα πισωκίνητα, τα πίσω φρένα επιβαρύνονται και από το ESP. Για αυτό βλέπεις να χρειάζονται σε δυνατά αυτοκίνητα αλλαγή πρώτα τα πίσω τακάκια, αν ο οδηγός είναι λίγο βάρβαρος...
Από εκεί και πέρα, σε πολλά καινούρια αυτοκίνητα, τα οικολογικά τα κάκια που τοποθετεί το εργοστάσια έχουυν πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής από τα παλιά με αμίαντο κλπ. Φυσικά πρωταρχικό ρόλο παίζουν οι διαδρομές και ο τρόπος οδήγησης. Ειδικά για το τελευταίο, όταν βλέπω ανθρώπους να κατεβαίνουν κατηφόρες χιλιομέτρων με πατημένα φρένα, δεν απορώ αν αλλάζουν τακάκια κάθε 20.000 χλμ...
-
Όταν φρενάρεις πατώντας απαλά το πεντάλ τα πίσω φρένα φρενάρουν όπως τα μπροστινά.
Όταν πατήσεις δυνατά το πεντάλ η πίεση των υγρών στα πίσω φρένα πέφτει για να μην μπλοκάρουν και φρενάρουν περισσότερο τα μπροστινά.
Έτσι ο τρόπος οδήγησης φθείρει περισσότερο ή λιγότερο τα πίσω φρένα.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
Kαι στα μπροστοκινητα τωρα παιζει πολύ ESP στα φρενα, μερικες εταιρειες περιοριζουν το torque steer με τα φρενα.
Προφανως υπαρχει τροπος να περιορισεις πολύ την φθορα με τον τροπο οδηγησης αλλα πχ στους κουβαδες αν εχεις μικρα φρενα δεν θα αποφυγεις τα δυνατα πατηματα.
-
Στα υβριδικα μην ξεχναμε την φορτιση της μπαταριας με το φρεναρισμα. Τον μηχανισμο φορτισης με το φρεναρισμα οπου συμβαλει αισθητα και φθηρει λιγοτερο τα τακακια
-
Το σχόλιο ' Δεν νομίζω φίλε μου .Ειλικρινά δεν νομίζω ' δεν είναι αμφισβήτηση άποψης ή υποκειμενικής εκτίμησης αλλά μιας αναφοράς σε γεγονός. Σαν να σου λέει «φίλε ψεύδεσαι». Εν πάση περιπτώσει το ξεχνάμε.
Το ποια φρένα (του εμπρός ή του πίσω άξονα) φθείρονται γρηγορότερα έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Το αν είναι πισωκίνητο το αυτοκίνητο επηρεάζει τη φθορά αλλά με μάλλον έμμεσο τρόπο. Άμεσα την επηρεάζει η κατανομή βάρους. Τα μπροστοκίνητα είναι περισσότερο μπροστόβαρα, ενώ πολλά πισωκίνητα (όπως τα BMW) έχουν 50-50 κατανομή. Η λογική λέει ,όπως σωστά επισημαίνεις, ότι τα εμπρός φρένα, επειδή δέχονται μεγαλύτερα φορτία, όχι μόνο λόγω κατανομής αλλά και λόγω μεταφοράς βάρους εμπρός κατά το φρανάρισμα, θα φθαρούν γρηγορότερα. Ωστόσο, το γεγονός ότι οι κατασκευαστές τοποθετούν πολύ μεγαλύτερους δίσκους και μεγαλύτερης επιφάνειας τακάκια στους εμπρός τροχούς εξισορροπεί την κατάσταση (δες και οποιαδήποτε μοτοσικλέτα, όλες πισωκίνητες είναι και όλες έχουν τεράστια φρένα εμπρός συγκριτικά με τα πίσω). Στο Leon, επειδή είναι πολύ μπροστόβαρο (61-39) και για λόγους οικονομίας, η Seat έχει βάλει πολύ μικρότερους δίσκους πίσω (το κόστος στα φρένα σχετίζεται άμεσα με το μέγεθος). Γι’ αυτό ο κατανεμητής για να μοιράσει το δύναμη πέδησης σωστά (δεν εννοώ ίσα), ασκεί μεγαλύτερη πίεση στα πίσω απ’ όση θα ασκούσε σε μεγαλύτερους δίσκους. Τα μικρότερα φρένα φθείρονται γρηγορότερα. Το Swift φοράει μικρά δισκόφρενα (πίσω το GL+ όντως έχει ταμπούρα, τα οποία λειτουργούν και φθείρονται τελείως διαφορετικά), ενώ παράλληλα είναι πολύ μπροστόβαρο. Πάντως τα 30000 χλμ -και ακόμη χειρότερα τα 21000- για αλλαγή στα τακάκια και με δεδομένο ότι χρεώνεται 140 ευρώ είναι λίγα. Στα δέκα αυτοκίνητα που έχουν περάσει απ’ τα χέρια μου στα 29 χρόνια που οδηγώ δεν μου έχει ξανασυμβεί.Καμία ειρωνεία .Μου φάνηκε υπερβολικό .Αλλά από την άλλη δεν σκέφτηκα την περίπτωση όπου η χρήση μπορεί να είναι 80-20 για παράδειγμα σε ανοικτούς δρόμους. Στα 29 χρόνια που οδηγώ και εγώ, η χρήση συνήθως είναι 80-20 υπέρ της πόλης , οπότε η φθορά έρχεται πολύ γρηγορότερα . Το GLX που έχω εγώ έχει μπρος-πίσω δίσκους και φρενάρει πραγματικά εξαιρετικά . Πάντως το Leon που έχεις το έχω οδηγήσει στην Εγνατία Οδό και ήταν απόλαυση.....
-
Σήμερα βρέθηκα σε μια Suzuki, μόνο και μόνο για να περιεργαστώ το Baleno. Lap, έχεις κλείσει σπίτια!
Δίπλα είχε το Swift, οπότε το έπαιξα υποψήφιος αγοραστής 'για αυτόματο πόλης για την κυρά' και κοίταξα αυτά τα δύο.Πρώτα στο Baleno. Δύσκολο μπες βγες, φυσιολογικό για τα 194 εκατοστά μου και την κατηγορία του. Μέτριος χώρος μπροστά, το κεφάλι ήταν πολύ κοντά στη χειρολαβή.
Πίσω μου καθόμουν άνετα ως προς τα πόδια, δεν ακουμπούσαν. Ακουμπούσε όμως το κεφάλι στην οροφή. Χώρος αποσκευών ικανοποιητικός.
Επρόκειτο για τη μεσαία έκδοση εξοπλισμού με AC και τα χειριστήριά του μου θύμισαν ποιότητα Atos 15ετίας. Ξενέρα!
Αν κι ήταν σε ένα πολύ συμπαθητικό βαθύ μπλε, που το ομορφαίνει πολύ σε σχέση με τα Baleno που βλέπω στο δρόμο και μου έρχεται εμετός, το Swift παραδίπλα ήταν τόσο ομορφότερο, που το έσβηνε τελείως από την αίθουσα.Έντονο κόκκινο, ζάντες για φίλημα, πολύ άνετο μπες βγες, ψηλή οροφή και το κεφάλι να απέχει πολύ από δαύτη, πανέμορφη κεντρική κονσόλα με αυτόματο κλιματισμό κι οθονάρα. Είχα την αίσθηση ότι τα δύο μοντέλα ανήκουν σε διαφορετικές εταιρείες και σε διαφορετικό επίπεδο τιμής. Δίπλα στο Swift, το Baleno δεν ήθελες ούτε να το φτύσεις. Σόρι Λαπ, δε σημαίνει πως θέλω να τα χαλάσουμε...
Κι ενώ όλα ήταν τέλεια, όταν πήγα να κάτσω πίσω, οι 15 πόντοι διαφοράς φάνηκαν αμέσως. Γόνατα να βρίσκουν στο μπροστινό κάθισμα, κεφάλι επάνω, χώρος αποσκευών ικανοποιητικός για το μήκος αλλά σαφώς μικρότερος από του ασχημόπαππου.
Στις εκδόσεις γινόταν ένα μπάχαλο. Στο Swift, είτε πας στο χιλιάρι τούρμπο με 'αμερικανικό αυτόματο', μάλλον εννοούσε με μετατροπέα ροπής, είτε στο 1.2 ατμόσφαιρα με CVT. Σίγουρα θα πήγαινα στο δεύτερο, γιατί λατρεύω τον ήρεμο τρόπο λειτουργίας του, οδηγώ κι εγώ ήρεμα κι απαλά. Έχει η μάδερ Civic IMA και το καραγουστάρω όποτε το οδηγώ μες στην πόλη.
Στο Baleno θα αυξηθούν πολύ οι ρύποι κι επέμενε ότι δε θα εισάγεται αυτόματο γιατί θα είναι ασύμφορο.Ωραία, αφού έχω και την επίσημη δικαιολογία ότι δεν το φέρνουν, επικεντρώνομαι στο κουκλί. Πάμε για προσφορά.
'Μάστορα, δεν αλλάζω τακτικά αυτοκίνητο, το θέλω κιμπάρικο. Και τι με νοιάζει πόσο κάνει; Σάμπως θα το αγοράσω;'
'Το λοιπό, θέλω το αυτόματο σασμάν, αυτόματο κλιματισμό, όλα τα συστήματα ασφαλείας, φώτα λεντ, ενεργό cruise control, αυτόματα φώτα, μπες χωρίς κλειδί, βγες χωρίς βρακί. Κάνε τη σούμα!'17 χιλιάρικα με το κλειδί στο χέρι! Τι λες τώρα; Με όλα αυτά; Θα έπρεπε να πουλήσω το εξοχικό στο Λιόπεσι για να πάρω τέτοιον εξοπλισμό σε Polo ή Yaris!!!
Να μην τα πολυλογώ και χωρίς να έχω δει την υπόλοιπη κατηγορία και χωρίς να το έχω οδηγήσει ακόμα, το Swift μού άρεσε πάρα πολύ κι άνετα το χτυπούσα για δεύτερο για τα εντός. Εννοείται με υγραέριο από την πρώτη μέρα, ξεράστε ελεύθερα! Για να πληρώνεις βενζίνη τη σήμερον είσαι ή λεφτάς ή μερακλής ή κορόιδο. Δε δηλώνω τίποτα από τα τρία.
Ιδανικά, μία έκδοση με μικρή μπαταρία, να το φορτίζεις κάθε βράδυ στην πρίζα να σου βγάζει τα 25-30 αστικά χιλιόμετρα της ημέρας. Τον κάματο δηλαδή. Αν βγει σε κάνα χρόνο, θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά!
ΥΓ. Κουλό: το αυτόματο ΔΕ συνδυάζεται με το υβριδικό 1.2!!!
-
Ωραιο ποστ...
Ειδες για αυτο αναφερω παντα το ταμπλο του glx..,το αλλο όντως ειναι οπως ειπες στα χειριστήρια σαν το atos.
17 με τον μετατροπεα ροπης ή το cvt ;;;
Σοβαρα;Εσυ μου φαινεται θα κλεισεις σπιτια αποψε.
Υ.γ τι εχεις στο μυαλο σου να κανεις μεσα στο swift, Ζηκοοο;;;;
Νέο Suzuki Swift 2017